2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ayyy masaAllah canim. Nasil yaptinnn.bana da anlat cok ihtiyacim varrrr. Ayrintisiyla anlatir misin sana zahmet.
Benim bebis yatagina koyunca basiyor çığlığı.

cnm valla resmen inatlaştık aslında çarşamba akşamı çok yorgun olduğu için çok zorlamadı zaten kızım yan yatmayı çok seviyor yan yatırdım yine emziğini ağzına verdim bide oyun parkının başında sallanan ayıcığı çok seviyodu gözünü alamıyodu onu çıkartık yan yatarken görebileceği yere koydum mızırdanıp durdu poposuna pışpış yaptım ama tabi bu arada emzik düşüyo felan huysuzlaşıyo çok ağlamadığı sürece almadım o gece öyle uyudu dün çok yıprandık ama

ben koydum o ağladı hemen kucağıma almadım ama ben oyalamaya çalıştım bazen oyalandı biraz tekrar ağladı bazen hiç oyalanmadı bastı çığlıgı ugunmalar arka arkaya geliyodu artık son aşamalarda kucağıma alıp biraz sallıyogibi yapıp gözlr gitmeye başlayınca yatagına koydum tabi yine ağlamaklı oldu ama tekrar emzik pış pış felan derken açıkcası yogunluktan ağlamaktan uyuyup kalıyodu kucaımda uyku moduna geçirip koydum son aşamada yani gündüz 3 kere bu yöntemle uyuttum ama sonuncusu çok fenaydı belki burada bu metodu hatalı düşünen arkadaşlar kızacak bana ama sabrettim aklımda hep canı acımıyo sinirden ağlıyo diye teskin ettim kendimi en son kalktığında düşman gibi bakıyodu bana iftar felan zehir oldu iime eşimde hastaydı zaten oturdum ağladım sevmiyo artık beni diye o kadar yani hiç yüzü gülmedi akşam 8 buçuga kadar öyle kucağımda tuttum ki gün içinde çok nadir alırım kucağıma alışmasın diye vazgeçeyim kızım soğuyacak benden dedim artık ama işte bi yandanda kendi uyumasını o kadar istiyodum ve kararlıydımki bi kez yatırayım yine ağlarsa vazgeçeyim dedim yatırdım ki sadece bi mızıdanma var ağlamadı hiç emziğini düşürdükce sinirlendi bende emziğini tutarak bi elimlede pış pış yaparak 1 dk felan durdum ve hiç uyanmadan uyudu normalde ayagımda uyuyunca bi kaç kez gidip tekrar uyutmam gerekiyodu oda olmadı bi daldı gece 2 buçuga kadar uyudu çok şükür

kısaca onun sevdiği bişeyler ver eline çok ağlamadığı sürece alma kucağına ama uyuyana kadar başında dur baktın yoruluyo artık kucağında salla gözler gidince yatagına yatır ki yatagında uykuya geçtigini fark etsin bak sabahtan beri 2. kez koyuyorum yataına başını okşayıp benim kızım hiç ağlamayacak güzel güzel uyuyacak tatlı rüyalar deyip kolunu öpüyorum çıkıyorum odadan 5dk sonra gidiyorum uyumuş oluyo ama dün uyuyana kadar yalnız bırakmadım uğunur diye ki uğunması biliyosun çok tehlikeli. belki biliyosundır da yinede söyleyim uğunduğu zaman hemen dik tutup yüzüne bi üfle çok kısa hemen nefes almaya başlıyo tekrar.

umarım sende başarırsın cnm pes etmemeye çalış ben çok yıprandım dün çok düşündüm ama iyiki pes etmemişim diyorum şuan oda bende çok mutluyuz yine bana gülücükler saçıyo :))

Soruma başka cevap verecek yok mu?

cnm en geç 8 buçukta uyutmaya çalışmaya başlıyorum 9 gibi uykuya geçiyo gece 1 yada 2 kez uyanıyo karnını doyurup yatırıyorum sabahta en gec 5 buçuk 6 gibi kuş bi ötmeye başlıyo cadım senden çokda farklı değiliz yani yaklaşık 1 aydırda düzenimiz bu

kızlar bebegımın kafası emerken boncuk boncuk terliyo sırılsıklam oluyor...kışında böyle oluyordu ama sımdı daha fazlalastı sizlerde öyemi???
birde uyudugu zaman ensesı sırtı terlıyor genelde anakucagında uyudugu zaman bu oluyor normalmi??

kızlar bebegımın kafası emerken boncuk boncuk terliyo sırılsıklam oluyor...kışında böyle oluyordu ama sımdı daha fazlalastı sizlerde öyemi???
birde uyudugu zaman ensesı sırtı terlıyor genelde anakucagında uyudugu zaman bu oluyor normalmi??

Aynen cooook fena terliyor uykuda da oyle yastigini hwp islatiyorterden

çok terliyor oğlum da,sık sık değiştiriyorum üzerini.ben anakucağının üzerine ince kundak serip öyle yatırıyorum direkt kumaşa temas ederse terliyor.

Aynen cooook fena terliyor uykuda da oyle yastigini hwp islatiyorterden

çok terliyor oğlum da,sık sık değiştiriyorum üzerini.ben anakucağının üzerine ince kundak serip öyle yatırıyorum direkt kumaşa temas ederse terliyor.

bende anakucagına carsaf serıyorum ama onuda ıslatıyor terıyle,kafası ıslak hep hele emerken...normal dıye düşünüyodum bı forumda okudum aman kafası terlıyorsa hemen doktora göturun kalple ılgılıdır dıye...bende sorayım dedım herkeste oluyormu dıye...

bende anakucagına carsaf serıyorum ama onuda ıslatıyor terıyle,kafası ıslak hep hele emerken...normal dıye düşünüyodum bı forumda okudum aman kafası terlıyorsa hemen doktora göturun kalple ılgılıdır dıye...bende sorayım dedım herkeste oluyormu dıye...

Allah korusun.bizim terleme yazla birlikte başladı.önceden bu kadar değildi.

kızlar ben dr a 3. ayında mı ne gittiğimde söyledim kafası çok terliyo diye. ohh ohh iyi dedi kendi kan üretmeye başlamış dedi. yani ilk zamanlarda annenin karnındaki kazandığı kanı kullanıyormuş zamanı gelince kendisi üretmeye başlıyormuş. bence ondan bide tabii çok sıcak...

Benim oğlumda çok terliyor. Saçları uzun bir de sıcaklar.. Bu arada bende oğluma kendi kendine uyumasını öğretme çabası içerisinde olanlardanım. Ama başarılı olamıyorum......,..., 1.5 saattir uğraşıyorum gözleri iyice küçüldü. Ağladıkça alıyorum. Pışpışlıyorum. Sevdiği oyuncaklarını veriyorum. Emzik vs. Tüm teşkilat hazır ana benim oğlum çığlık çığlığa. Katılmayan çocuk ağlarken katılmaya başladı offff. Ve sonuç ayağıma aldığın gibi 1 dk. İçerisinde sızdı. Sanırım ben başarılı olamayacağım :KK43:

Soruma başka cevap verecek yok mu?

canım aşıdan sonra bi 10 gün bizde çektik. geceleri uyanmalar, uyuyamalar ve en fecisi 4-5 gibi uyanıp uyumaması... ama geçiyor 4. ay sendromu diyoruz biz buna aşıda eklenince bebeklerin bi nevri dönüyor ama normalleşiyorlar. gece erken yatırmıyorum ben özellikle 11 e alıştırıyorum çünkü eşimde ben de bankacıyız ve işten gelmemiz 8, ben de o saatten sonra kızımla vakit geçirmek istiyorum. kendisi 8 gibi yatıyo ama iki saat sonra gidip emziriyorum ve oturduğumuz odaya getiriyorum , hemen uykusu açılıyo. sonra 11 de iyi besleyip mama vererek yatırıyorum 3 gibi uyanıp tekrar emziriyorum. 6 da bi daha emzirip 9 a kadar uyuyoruz. sonra oturma odasına tekrar getiriyorum 1 saat dayanabiliyor tekrar uyku istiyo. hemen yatağına götürüp bende yatıyorum 12 ye kadar uyuyoruz. ben çok uykucuyumdur babası da öyle. kızı da uykucu alıştırıyorum valla sonra kendisi büyüynce kursun düzenini. şimdi ayda yılda bi bu kadar izinliyken uyumak istiyorum. haa 8 de ki öğünü sadece mide doldurma oluyo(tracy hogg) yani çok beslemiyorsun ki gece 10 da uyansın. iznimin bitişine yakın gece uyanmamayı öğretecem ki gündüz işe yorgun gitmeyim. zaten 4 aylık bebeklerin 6-7 saat uyuyabilmeleri lazımmış. ama ben özellikle gece sütümü vermeye çalışıyorum. gece sütü daha yağlı olurmuş bebeklerin zekasına kadar çok faydalıymış.

Kızlar,
Oğlumun da emerken kafası terliyordu. Bazen de beşiğinde uyurken yerini değiştirmeye çalıştığımda görmüştüm, kafasının altı, çarşaf, yusyuvarlak ıslaklık. Aşırı derecede terlemiş oluyordu. Birkaç kez denk gelmiştim.

Oğlum henüz dönmüyor, nesnelere elini uzatıp onları kavramıyor. Ana kucağında küçük bir balık var, ona uzunca baktıktan sonra parmak uçlarıyla dokunmaya çalışıyor.

Sizde oldu mu bilmiyorum ama dünden beri oğluşum bağırıyor :) Bildiğiniz bağırma.. Çığlık falan da değil..
Aç değil, altı temiz, herhangi bir sıkıntısı yok, bağırtısında herhangi bir acı ifadesi de yok.. Sanki konuşur gibi. Agulama değil.. Alttan iki dişimiz çıkmıştı, ona da yoramıyorum. Çünkü çıkarken ağlamıştı sadece..

Ne kadar doğru bilmiyorum ama babasıyla beraber kendi sesini keşfettiğine yorduk bu durumu..

Aaaa.. aaa.. aaa :)

Kızlar,
Oğlumun da emerken kafası terliyordu. Bazen de beşiğinde uyurken yerini değiştirmeye çalıştığımda görmüştüm, kafasının altı, çarşaf, yusyuvarlak ıslaklık. Aşırı derecede terlemiş oluyordu. Birkaç kez denk gelmiştim.

Oğlum henüz dönmüyor, nesnelere elini uzatıp onları kavramıyor. Ana kucağında küçük bir balık var, ona uzunca baktıktan sonra parmak uçlarıyla dokunmaya çalışıyor.

Sizde oldu mu bilmiyorum ama dünden beri oğluşum bağırıyor :) Bildiğiniz bağırma.. Çığlık falan da değil..
Aç değil, altı temiz, herhangi bir sıkıntısı yok, bağırtısında herhangi bir acı ifadesi de yok.. Sanki konuşur gibi. Agulama değil.. Alttan iki dişimiz çıkmıştı, ona da yoramıyorum. Çünkü çıkarken ağlamıştı sadece..

Ne kadar doğru bilmiyorum ama babasıyla beraber kendi sesini keşfettiğine yorduk bu durumu..

Aaaa.. aaa.. aaa :)

Canım o bağırmayı benim kızımda yapıyor dediğin gibi agu magu yok sadece çığlık bağırma :):KK52: Sizin gibi düşündük bizde sesini keşfetti ve tadını çıkartıyor Hatta bir ara ben korktum Allah korusun konuşmayacakmı sadece bağırıyor agu magu yapmıyor diye düşündüm eşimde sesini keşfetti ondandır dedi.:KK31:

Hayırlı Cumalar arkadaşlar,Allah dualarımızı kabul günahlarımızı affetsin,şu mübarek günde kaldıramayacağımız yükü vermesin.
Sürmelinin başına gelenler hiç kolay değil Allah kuluna göre imtihan vermiş,çok zor,Allah sabrını versin yardımcıları olsun.Kaza olayınada çok üzüldüm içinde evlat acısı varken şimdide bunları yaşaması hiç kolay değil,Allah kimsenin başına vermesin.:KK5::KK50:
Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin sabır versin Sürmeli......:KK5:

allah korusun.bizim terleme yazla birlikte başladı.önceden bu kadar değildi.

kızlar ben dr a 3. Ayında mı ne gittiğimde söyledim kafası çok terliyo diye. Ohh ohh iyi dedi kendi kan üretmeye başlamış dedi. Yani ilk zamanlarda annenin karnındaki kazandığı kanı kullanıyormuş zamanı gelince kendisi üretmeye başlıyormuş. Bence ondan bide tabii çok sıcak...

sizin dotor güzel seyler söyleemiş....her seferınde doktora soracagım unutuyorum..gecen forumlara bakarken gördum yorumlarda kalpten olabılır yazmıs bırısı...vıtamın eksikliğide olabılır deniyor bilmiyorum doktoruna soranlar yazarsa sevinirim...

Kızlar yardım lazım bana..kızıma gunde 1 veya 2 defa mma verıyordum bıberonla oda cok severek emıyordu..son bır haftadır imkanı yok yemıyor yüzünü burusturuyor gerı cıkarıyor zorlarsam aglayıp kusturuyo kendını...ne oldu anlayamamadım bırden nıye böyle yaptı..hiç böyle bişey duyan varmı??benım sütümde cok fazla degıl ki doymuyordur dıye düşünüyorum..

bir rahatsızlığı yoktur inşallah. Dönem dönem olabiliyormuş bebeklerde iştahsızlık. Iştahlanacağı günleri bekleyelim. Açlıktan ölecek değiller ya allah korusun. Illa midelerine biraz bir şey girecektir.

Belki de sütün yeterli geliyordur, daha fazlasına ihtiyaç duymuyordur. Benimki sadece mama yiyor, canı isterse tabii.. Ama şükür kilo alımı çok düşük değil. Bu ay 500 g almış, o da bir şey :)

gerçi benimkinin iştahsızlıktan da öte başka bir sorunu da kusma. Yediğini çıkartıyor. Ilk ay böyle bir sorunumuz yoktu sonradan başladı. Doktor, kan-idrar tahlili yaptı bir şey çıkmadı. Hala devam ediyor. Yediğini çıkarınca yaramıyor da tabii vücuduna. Reflü var sanırım. O yüzden humana nın antireflü mamasından aldım. Daha önce denemiştim, azalmıştı kusması sanki.

bılmıyorum canım ya son 1 hafdata oldu bişeyler iştahı yerındeydı yapısırdı bıberona da memeyede sımdı mamayı bıraktı yemıyor...sütüm yeterlımı bılmıyorum sagıp bakmıyorum aslında onunlamı doyuyordur acaba..eskıden de hem emzırıp hem mama verıyodum yıyordu gercı...
Bızde de var o kusma sorma 1 aydan sonra basladı,hala devam edıyor zaman zaman azlıyor zaman zaman baya fazla oluyor gavıscon kullanıyoruz ama tam gecmedi :KK43: bırde aptamıl ar kusmaması için bu mama var gınde 1 defa...az kılo alıyor halıyle 500 600 ortalama her ay :KK43:

uzun zaman oldu gırmeyelı bızde cenazeler atlattık mekanları cennet oldsun ama sürmeliyi face gurubunda fuydum o kdar uzuldum kı duydugumdan berı ıyı degılım alaahım yardımcısı olsunnn bugunde kaza haberı var dedıler sızlerden bılgı almak ıstedım allah yar yardımcıları olsun ne dıcegımı bılemıyorummmm ...

Kızlar yardım lazım bana..kızıma gunde 1 veya 2 defa mma verıyordum bıberonla oda cok severek emıyordu..son bır haftadır imkanı yok yemıyor yüzünü burusturuyor gerı cıkarıyor zorlarsam aglayıp kusturuyo kendını...ne oldu anlayamamadım bırden nıye böyle yaptı..hiç böyle bişey duyan varmı??benım sütümde cok fazla degıl ki doymuyordur dıye düşünüyorum..

Seni cok iyi anliyorum kizim 40 mevlutunun aksami biberonu bir birakti taki 1 ay oncesine kadar...bu yuzden kilo alimi durdu icmeye devam etseydi suan kilolu olurdu...ben kasik ve enjektor yontemi denedim yemeyince yemiyor sabirli ol uyudugu zaman vermeyi dene belki alir en azndan uykuda beslenir

bogaz ıltıhabı oldum bogazlarım cok kotu dr gttım bugun dr ılac verdı emzırıyorum dedım antıbıyotıkde verdı recetsını okudum ılacların emzırme donemınde kullanmayın dıyo bn ne yapayım sımdı ya .bırde oglum un bugun 4.ay asımız vardı olduk sabahtan hıc bırseyı yoktu takı 1 saate kadar basıyor cıglıgı calpol verdım az once uyuya kaldı yavrum cok kotu agladı ya dogdugundan berı oglum hıc bu sekılde atesı yok aglamamaıstı.sımdılık atesı yok ama...

Seni cok iyi anliyorum kizim 40 mevlutunun aksami biberonu bir birakti taki 1 ay oncesine kadar...bu yuzden kilo alimi durdu icmeye devam etseydi suan kilolu olurdu...ben kasik ve enjektor yontemi denedim yemeyince yemiyor sabirli ol uyudugu zaman vermeyi dene belki alir en azndan uykuda beslenir

neden böyle oluyormuş acaba bılıyormusun??daha sonra düzeldimi??gercekten cok fena hiç bişey yemedıgını düşünmek deli edıyo beni,ne yapcam bılemedim...zaten cok az kılo alan bı bebek böyle yaparsa kılo alamayacak ustune kusmasıda var zayıflar dıye korkuyorum :KK43:

X