2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
tam olarak nasıl oldugunu bilmesemde anladıgım kadarıyla bebegını kaybetmiş arkadasımız çok kötü bir durum ne desek boş hiçbir sey onu teselli etmez...sanırım bır cocugu daha var,sadece onun varlıgı rahatlatır onu..allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin minik yavrumuz melek oldu...dıyecek hıcbırsey yok sanırım....üzgünüm..

bende öyle dıyorum ama acıksa bıle bıberon verınce cevırıyo kafasını yada kasıkla verıyorum yok ıstemıyor...zorla agzına versem agzında tutuyor ben cekınce kasıgı hemen tukuruyo...noldu bu cocuga anlamadım bugune kadar severek emıyodu bıberondan....suan sadece meme emıyor onun dısında ne bıberon maması ne kasık maması nede su içmiyor.

Bir rahatsızlığı yoktur inşAllah. Dönem dönem olabiliyormuş bebeklerde iştahsızlık. İştahlanacağı günleri bekleyelim. Açlıktan ölecek değiller ya Allah korusun. İlla midelerine biraz bir şey girecektir.

Belki de sütün yeterli geliyordur, daha fazlasına ihtiyaç duymuyordur. Benimki sadece mama yiyor, canı isterse tabii.. Ama şükür kilo alımı çok düşük değil. Bu ay 500 g almış, o da bir şey :)

Gerçi benimkinin iştahsızlıktan da öte başka bir sorunu da kusma. Yediğini çıkartıyor. İlk ay böyle bir sorunumuz yoktu sonradan başladı. Doktor, kan-idrar tahlili yaptı bir şey çıkmadı. Hala devam ediyor. Yediğini çıkarınca yaramıyor da tabii vücuduna. Reflü var sanırım. O yüzden humana nın antireflü mamasından aldım. Daha önce denemiştim, azalmıştı kusması sanki.

devamsızlıktan sınıfta kaldınnnnnnnn nerelerdesııın senn yaaa fıstık nasıl

Hocam ya bütünleme demi yok :18: Canım bende artık nerede olduğumu bilmiyorum. Başka şehirlerde yeni hayat başladı. Kızım iyi teyzesi. 4.ayımızı bitirdik çok şükür. Ufak tefek sorunlar haricinde iyiyiz. Kızımın inek sütü alerjisi var bu nedenle hep diyetteyim. Süt ürünleri et vs. yiyemiyorum. Biraz zor oluyor. Kızımda 9. ayında ufak bir ameliyat olacak. Sen nasılsın. Kuzun nasıl?

Bu arada Eminenin oğlunun cenazesinden dönerken Eminenin eşinin 2 kardeşi, kardeşinin 2 çocuğu birde eminenin bir akrabası vefat etmiş. iki ağır yaralı varmış ama kimler bilmiyorum. Merak eden arkadaşlar vardı yazayım dedim. Allah o aileye sabır versin

Hocam ya bütünleme demi yok :18: Canım bende artık nerede olduğumu bilmiyorum. Başka şehirlerde yeni hayat başladı. Kızım iyi teyzesi. 4.ayımızı bitirdik çok şükür. Ufak tefek sorunlar haricinde iyiyiz. Kızımın inek sütü alerjisi var bu nedenle hep diyetteyim. Süt ürünleri et vs. yiyemiyorum. Biraz zor oluyor. Kızımda 9. ayında ufak bir ameliyat olacak. Sen nasılsın. Kuzun nasıl?

Bu arada Eminenin oğlunun cenazesinden dönerken Eminenin eşinin 2 kardeşi, kardeşinin 2 çocuğu birde eminenin bir akrabası vefat etmiş. iki ağır yaralı varmış ama kimler bilmiyorum. Merak eden arkadaşlar vardı yazayım dedim. Allah o aileye sabır versin

inanamıyorum ya ne büyük bir acı önce evlat acısı sonra kardeş akraba :KK43: rabbim peygamber sabrı versin hayatını kaybedenlerinde Allahtan rahmet diliyorum

çok büyük,tarifsiz bir acı..sabır dilemekten başka elimizden bir şey gelmez,Allahım yardımcıları olsun,sınavları zormuş gerçekten..

sürmeliye cok cok üzüldüm. Bebeği ve o aklımdan hic cikmiyordu. Üzerine de bu kaza haberi. Allah sabır, dayanma gucu versin...

5. ay kontrolünde doktorumuzun soylediklerini yazmak istedim ama bilmiyorum bu haberin üzerine bunlardan bahsetmek ne kadar normal :KK43:((

Facebooka yazdığım şekliyle kopyalıyorum:

bugün 5. ay kontrolümüz vardı. Belki sizin de işinize yarar diye konuştuklarımızı yazıyorum:
- Demir: Daha önce vermemişti, ek besine bu ay başlayacağız. Demire de başlayın dedi. Bir şurup verdi. (Ferro Sanol) Damla olanların içinde paraben var bunda yok dedi. Tadı kötüdür, lekesi çıkmaz ve bebeğe dokunabilir dedi. Eğer dokunursa 1-2 gün ara verin sonra yeniden başlayın dedi. Ek besinlere de aynı anda başlayacağımız için surubu ek besini verdiğinizden farklı bir kaşıkla verin dedi, ek besini de demir sanıp reddetmesin dedi. Demiri damlalıkla verebilirsiniz dedi. Eğer kusarsa yeniden vermenize gerek yok dedi.
- Ek besin: Meyve suyu ve püresi ile başlıyoruz. Önce armut dedi, kaka sorunumuz var da. Bir kılavuz verdi, ona göre başıyoruz. 1 hafta meyve, sonra sebze ilave edeceğiz, 3. hafta yoğurt. Yoğurdu günlük sütle mayalayın dedi. 6. aydan sonra da evde yapamazsanız Sütaş Babymix bebek yoğurdunu verebilirsiniz ama 6. aydan önce olmaz dedi. İnek sütü ile yapabilirsiniz dedi. Meyveleri önce püre verin, baktınız çok püskürtüyor o zaman suyunu verirsiniz dedi. kasık maması, muhallebi vs gerek yok kilosu iyi dedi. Ama illa vermek isterseniz inek sütüyle değil devam sütüyle yapın dedi. Her istediğinde emzirmeye devam. Ek besinleri açken veriyoruz, duruma göre yarım saat 1 saat sonra da emziriyoruz. Arkaya eğim verilebilen bir mama sandalyesi alın ve siz yemek yerken onu da oturtturun alışsın dedi. (Chicco Poly var bizde)
- Kabızlık: 5 günde bir kaka yaptığını ve kötü kokulu olduğunu söyledim. Kokusu beklettiği içinmiş. 7 güne kadar müdahaleye gerek yok dedi (sadece anne sütü aldığı için) aralarda 2 kaşık su içirmek de faydalı olabilirmiş. bir kaç damla zeytinyağı ve cok zorlanıyorsa fitil.
- Emzirme sıklığı: İstedikçe verin dedi. Bizimki pek istemiyor ama ben 3, 3.5 saatte bir veriyorum dedim. Aralık olarak iyi dedi. 500 gr almış bu ay, kilosu iyi ama tatile gidiyorsunuz orada susuz kalabilir daha sık verin de su içmiş olsun dedi.
- Bu ay yapması gerekenler: Dönmek, bir elinden diğer eline bir seyleri aktarmak, eliyle bir şeyleri tutup ağzına götürmek, çığlık atmak, duygularını daha rahat ifade etmek. Bunları yapıyor. 6. ayda ayaklarını keşfetmeye başlar ağzına götürmeye çalışır dedi.
- Bacaklarında eğrilik var dedim. Bu ay cocuklarında kavis olması normaldir ama güneşi ve d vitaminini ihmal etmeyin dedi. Başta hızlı kilo aldıkları için kemikler bu orantıda sertleşemiyormuş. Yere bastıkça da kemikler eğriliyormuş. Yere de tam basamadığını söyledim. Parmak ucunda basıyor. 7 veya 8. aya kadar normalmiş. Ama bastırın aklınıza geldikçe dedi.

Aklıma gelenler bunlar, umarım işinize yarar. (Cok mu uzun olmuş ne!)

maalesef acılar yaşanıyor ve ateş düştüğü yeri yakıyor..bizler yine kendi telaşımıza kapılıp,yaşamaya devam ediyoruz..bebeklerimiz her şeyimiz oldu,oğluma bir şey olacak diye çok korkuyorum,gözümden sakınıyorum..sizler de öylesiniz biliyorum.o yüzden dün başımıza geleni anlatayım istedim,karşılaşırsanız benim gibi panik olmayın..malum ,bezlerdeki pembeliğin su kaybından olduğunu konuşmuştuk..dün,bezini açtığım sırada oğlum çişini yapıyordu ve idrarı bildiğiniz demli çay rengindeydi..inanılmaz derecede korktum,kan zannettim ama çok şükür ki kan olmadığını anladım..bezinde vişne çürüğü rengi oluştu çiş sonrasında..internetten araştırmaya koyuldum tabii,bu sırada temiz bez takmıştım..yeni bezine baktığımda ,bu kez kırmızımsı lekeler gördüm..sabah ilk iş doktora gittik ve yine aynı cevapla karşılaştım,su kaybından olur dedi doktor.ama yine de idrar ve kaka tahlili yaptık,kakası da bir haftadır yeşildi..çok şükür ki temiz çıktı..gayet güzel emiyor aslında,su da vermeye çalışıyorum ama sıpa oyun zannediyor,meme dışında ağzına gelen her şeyi pırp yapıp atıyor..biberonla vereyim dedim,damağını kaşıyor ve yine suyu atıyor..öyle böyle veriyorum su ama yeterli gelmiyor anlaşılan..dün arabada çok terlemişti,teriyle suyu atınca idrarın rengi değişmiş hemen..çok kötüydü:KK50::KK50:

canimm nasilsin.yokdun ne zamandir.kizin iyiymis cok sukur.Emineni cok cok merak ediyordum.bugunku haberi aldigimda eshim yanimdadaydi.o cok korkdu.rengim sarardi resmen:KK14::KK14::KK14:RABBIM sabrlar versin o aileye hem evlat hem kardes hem yegen acisi.cok zor cok:KK43::KK43::KK43:Emine nasil sen yazisiyormusun onunla..

Bebeğin için içiimiz yanarken bir felaket daha
rabbim dayanma gücü versin çok üzüldüm çok ....
yaşadıkları mdan sonra psikolojim bozuldu sürekli Ağlıyorum bugün bebeğim emerken gaz çıkarayım derken süt boğazına kaçtı bebeğim tıkandı hemen teslim çevirip karnından bastırarak sırtına vurdum miniğim kusmaya başladı tekrar ağlama sesi geldi nasıl rahatladım ve korktum anlatamam
4. Ay kontrolümüz vardı bugün ama anlatacak moral kalmadı...

acı üstüne acı... tüylerim diken diken okudum... Allah sabrını versin, diyecek başka bişey bulamıyorum...

Bismillahirrahmanirrahıym.

La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym.

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un...

Estağfirullah,Estağfirullah,Estağfirullah....

Rabbim bir kuluna nazar etmeye görsün,imtihanı çok ağır oluyor...bu mübarek ayda,bu büyük sınavdan hakkıyla geçip,sabredenlerden olmaları duasıyla......:KK43:

slm kızlar bebeklerinize nasıl egzersiz yaptırıyorsunuz birde güneşlenmesi için saat kaçta çıkarıyosunuz güneşlenmeden önce bi krem falan sürüyomusunuz güneş cildine zarar vermesin

Rabbim sen isyan ettirme, bu aileye dayanma gucu ver. Geride kalanlara da saglikli uzun omurler ver Allahim. Insallah anne baba biranonce toparlanirda diger kizlarina bakacak guce gelirler, o da daha cok kucuk. Bu kadar uzuntuyu anlayamazki yavrum, Allah yardimcilari olsun insallah...

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrr günaydıııııınnnn

ay valla oldu sanırım kızım şimdi yatagında kendi kendine uykuya daldı ayyy çok mutluyum valla umarım tesadüf değildir yaa çarşamba akşamı başladım tracy yöntemine dün çok yordu beni uyandığında bana resmen küs bakıyodu yavrum içim parçalandı valla dün akşam üzeri öyle mutsuz ve kırgın duruyoduki vazgeçmeyi düşündüm ama akşam yatağına koyunca biraz mızırdandı sadece ağlamadı ben başında bekledim uyudu oda sabah çok mutluydu uyandığında şimdi deneyeyim tekrar diye koydum beşiğine çıktım odadan 5dk sonra korkarak girdim ki UYUMUŞŞ

ay inşallah tesadüf değildir alışmıştır inşallah

ya tesadüf yada kızım hemen alıştı maşallah deyim bari :)))

slm kızlar bebeklerinize nasıl egzersiz yaptırıyorsunuz birde güneşlenmesi için saat kaçta çıkarıyosunuz güneşlenmeden önce bi krem falan sürüyomusunuz güneş cildine zarar vermesin

ben de düzenli bi egzersiz yaptırmıyorum canım, ara sıra severken 1-2-3-4 diye sayarak iki kolunu iki yana açıp kapatıyorum, yine iki kolunu yukarı aşağı yapıyorum gülüyo hoşuna gidiyo, eskiden gaz problemlerimiz varken bacaklarını göbeğinin üstüne doğru çekerdim şimdilerde onu da pek yapmıyorum... yapmamız gereken bişeyler varsa paylaşalım...
güneşe çıkışımız da her gün çıkaramasam da onun uykusuna beslenmesine göre değişiyo,gündüz 1 ile 4 arasında herhangi bi saatte çıkarabiliyorum, ama doktorumuz 3ten sonrasının iyi olduğunu söylemişti... çıkarken mutlaka şapkasını takıyorum ama...

Allah sabir versin. Bu sikintilara dayanma gucu ve dirayeti versin. Rabbim kaldiramayacagimiz yuk vermesin. Dilerim osyan etmeden bu sinavi asarlar. Derdi veren Rabbim sabrini da verir. Cok uzuldum gercekten. Allah diger yavruyu ve geride kalanlari korusun.

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrr günaydıııııınnnn

ay valla oldu sanırım kızım şimdi yatagında kendi kendine uykuya daldı ayyy çok mutluyum valla umarım tesadüf değildir yaa çarşamba akşamı başladım tracy yöntemine dün çok yordu beni uyandığında bana resmen küs bakıyodu yavrum içim parçalandı valla dün akşam üzeri öyle mutsuz ve kırgın duruyoduki vazgeçmeyi düşündüm ama akşam yatağına koyunca biraz mızırdandı sadece ağlamadı ben başında bekledim uyudu oda sabah çok mutluydu uyandığında şimdi deneyeyim tekrar diye koydum beşiğine çıktım odadan 5dk sonra korkarak girdim ki UYUMUŞŞ

ay inşallah tesadüf değildir alışmıştır inşallah

ya tesadüf yada kızım hemen alıştı maşallah deyim bari :)))

Ayyy masaAllah canim. Nasil yaptinnn.bana da anlat cok ihtiyacim varrrr. Ayrintisiyla anlatir misin sana zahmet.
Benim bebis yatagina koyunca basiyor çığlığı.

Rabbim önce bebeğini sonra ailesinden diğer fertleri kaybeden aileye sabır, dayanma gücü versin.Çok zor bir durum,bu acıyı bir daha yaşatmasın.

Kızlar bebekleriniz gece uykusuna kaçta yatıyor, sabah kaçta uyanıyor? Benimki sağolsun çok güzel 8 de yatıyor ama ben onunla beraber aynı saatte yatamıyorum haliyle. Ve sabah 4 buçuk-5 buçuk arası bize sabah oluyor. Aşıdan sonra iyice huyumuz da değişti. Gece 1 bilemedin 2 kez kalkan kızım artık 5-6 defa uyanıyor ve hemen de uyuyamıyor. Gece uyurken emzik istemezdi artık istiyor. :KK43:

Soruma başka cevap verecek yok mu?

X