Ben tek baktığım için doğduğundan beri evin neresinde iş tutarsam tutayım o da ana kucağında benimle beraber geziyor, ona yaptıklarımı anlatıyorum bu da dil gelişimine katkı sağlar diye düşünüyorum. son 10 günü saymazsak kızımın pek uyku sorunu yok, bazen oyun oynarken dalar kendi kendine, en çok emerken dalar, bazen yatağında yatarken arkamı dönerim bir şey almak için bakarım uyumuş :) Ama son 10 gündür çok perişandık, aşıya bağlıyordum meğerse kızım kulak ağrısından dolayı perişanmış
merhaba kızlar dün oğlum 4. ay aşısını oldu gün boyu ve gece ateşini takip ettim çok şükür çıkmadı AMA çok kötü bişey yaşadım sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim .... dün karyolasının kenarlıklarını yıkamıştım kenarlıklara ayağını sokmasın diye yastıklar yerleştirdim neyse gece geç saatlere kadar başındaydım zaten bi ara uyumuşum çok kötü bir rüya ile uyandım hemen kafamı kaldırdım bi baktim bebeğim yok yataktan fırladım ama o an o bi kaç saniye yi size anlatamam oğlum yatakta paralel pozisyona dönmüş üzerine örttüğüm ince tülbenti ağzına almış yüzünü kapatmış daha fenası yastığn biriside yüzüne düşürmüş yüzünü açtim bebeğim çok korkmuş inliyordu sesi bile yastık yüzünden zor duyuluyordu hala elim ayağım titriyor ya uyanamasaydım düşünmek bile i,stemiyorum vicdan azabı çekiyorum sizlerde dikkat edin lütfen ....
şimdi ben şunu soruyorum araştıyorum da sizlerde bana fikir verirseniz çok mutlu olurum en güvenli yatış sekli yatağı nasıl olmalı sizler nasıl yatırıyorsunuz
birde demir damlasını verdim ağız dolusu kustu sizlerde de aynı durum oldumu
kızlar yöntem gerçekten acımasız değil hatta gayet sevecen. diyor ki bebeğinizi asla ağlatmayın her ağladığında yanına gidin sizi hissetsin elinizi koyun öyle bekleyin o konuşun annecim uyku vaktimiz sen uyu uyanınca ben burda olucam. biliyorum belki uykuya dalmak zor ama beraber başaracağız falan. asla ağlasın bırakın kendi kendine dalsın demiyor. ben çalışan bi anneyim ve ihtiyacım vardı böyle yönteme. sonra uyanınca al yanına yanak yanağa gel senin sevgini hissetsin ve en önemlisi güven. asla bebeğin güvenini kırma diyor. mutfaktaysa götür yanına onunla konuşa konuşa yemek yap , ütüyü aynı şekilde . ve sonuçta gerçekten sakin bi bebek oluveriyorlar.
merhaba kızlar dün oğlum 4. ay aşısını oldu gün boyu ve gece ateşini takip ettim çok şükür çıkmadı AMA çok kötü bişey yaşadım sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim .... dün karyolasının kenarlıklarını yıkamıştım kenarlıklara ayağını sokmasın diye yastıklar yerleştirdim neyse gece geç saatlere kadar başındaydım zaten bi ara uyumuşum çok kötü bir rüya ile uyandım hemen kafamı kaldırdım bi baktim bebeğim yok yataktan fırladım ama o an o bi kaç saniye yi size anlatamam oğlum yatakta paralel pozisyona dönmüş üzerine örttüğüm ince tülbenti ağzına almış yüzünü kapatmış daha fenası yastığn biriside yüzüne düşürmüş yüzünü açtim bebeğim çok korkmuş inliyordu sesi bile yastık yüzünden zor duyuluyordu hala elim ayağım titriyor ya uyanamasaydım düşünmek bile i,stemiyorum vicdan azabı çekiyorum sizlerde dikkat edin lütfen ....
şimdi ben şunu soruyorum araştıyorum da sizlerde bana fikir verirseniz çok mutlu olurum en güvenli yatış sekli yatağı nasıl olmalı sizler nasıl yatırıyorsunuz
teşekkürler bende daha bugün araştırmaya başlamıştım bu tarz bi ürün ama artık bebekler dönmeye başladı işe yarar m sizce dün gece çok kötü bi olay yaşadım paylaştım zaten sayfada da umarım bidaha yaşamam ...
benım kızım su içmiyor veriyorum yüzünü ekşitiyor sonrada daha yutmadan dışarı cıkarıyor hiç sevmiyor suyu..
kızlar yöntem gerçekten acımasız değil hatta gayet sevecen. diyor ki bebeğinizi asla ağlatmayın her ağladığında yanına gidin sizi hissetsin elinizi koyun öyle bekleyin o konuşun annecim uyku vaktimiz sen uyu uyanınca ben burda olucam. biliyorum belki uykuya dalmak zor ama beraber başaracağız falan. asla ağlasın bırakın kendi kendine dalsın demiyor. ben çalışan bi anneyim ve ihtiyacım vardı böyle yönteme. sonra uyanınca al yanına yanak yanağa gel senin sevgini hissetsin ve en önemlisi güven. asla bebeğin güvenini kırma diyor. mutfaktaysa götür yanına onunla konuşa konuşa yemek yap , ütüyü aynı şekilde . ve sonuçta gerçekten sakin bi bebek oluveriyorlar.
canım senin bebeğin kaç aylık benimki de 12 mart doğumlu bi 10 gündür biz de feciyiz. dr bişeyi yok diyo. o zaman büyüme aşamasında diyorum ben kendi kendime . ben de aşıya suç buluyordum
demir damlası
aile hekimliğinden arayıp demir damlasına başlayıp başlamadığımızı sorduklarında ve sizin de kullandığınızı okuyunca doktorumuza mail atmıştım, cevap vermiş, 7. ayda kan sayımı yapıldıktan sonra demir damlasına başlayacağımızı, şimdilik sadece vitamine devam edeceğimizi, demir damlası için erken olduğunu yazmış, ben de hamileliğimden bu yana halen demir hapı kullanıyorum zaten, umarım yeterli olur bebeğime, geç kalmış olmak istemiyorum...
su içimi
bir de bebeklerinize su veriyormuşsunuz, ben onu da sormuştum doktorumuza daha önce, vereyim mi ne kadar vereyim diye, anne sütü emerken günde 5-6 bez değiştiriyorsa ve bezinde pembelik olmuyosa su vermeye gerek olmadığını söylemişti, ben hala vermiyorum...
yastık kullanımı
son olarak, boğulmayı önleyici yastık önermişsiniz fakat biz yastık da kullanmıyoruz ki, geçen kontrolde doktorumuza yastık kullanmaya ne zaman başlayacağımızı da sormuştum, 1 yaşına kadar kullanmıyoruz demişti, bu durumda boğulma önleyici yastık da kullanmıyoruz, sizler hepiniz yastık kullanıyor musunuz, ve anne sütü ile beslenen bebeklerinize su veriyor musunuz...
bizim doktor bizi burda yazıanlardan farklı yönlendiriyor sanki bizi...
bu dediklerin bizde de var endişelendim şimdi, doktora mı götürdün peki bu belirtilerle, doktor mu söyledi kulağının ağrıdığını, bi test falan yapıldı mı...
Çok geçmiş olsun.. Allah korktuklarımızdan emin kılsın.. İyiki uyanmışsın..merhaba kızlar dün oğlum 4. ay aşısını oldu gün boyu ve gece ateşini takip ettim çok şükür çıkmadı AMA çok kötü bişey yaşadım sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim .... dün karyolasının kenarlıklarını yıkamıştım kenarlıklara ayağını sokmasın diye yastıklar yerleştirdim neyse gece geç saatlere kadar başındaydım zaten bi ara uyumuşum çok kötü bir rüya ile uyandım hemen kafamı kaldırdım bi baktim bebeğim yok yataktan fırladım ama o an o bi kaç saniye yi size anlatamam oğlum yatakta paralel pozisyona dönmüş üzerine örttüğüm ince tülbenti ağzına almış yüzünü kapatmış daha fenası yastığn biriside yüzüne düşürmüş yüzünü açtim bebeğim çok korkmuş inliyordu sesi bile yastık yüzünden zor duyuluyordu hala elim ayağım titriyor ya uyanamasaydım düşünmek bile i,stemiyorum vicdan azabı çekiyorum sizlerde dikkat edin lütfen ....
Biz bir taneyle bukadar yoruluyorken seni düşünemiyorum bile.. Allah yardımcın olsun..o kadar yorgunum kiiiiiiiiii
Benim bir yakınımın oğluda sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordu.. Sonunda sünnet yaptırdılar ve hiçbir şeyi kalmadı.. Okadar antibiyotiği boşuna içirmişiz diye üzülüyorlardı..merhaba;
nisan grubuna üyeyim ama oğlum 9 mart doğumlu.idrar yolu enf.dan çekiyoruz.iki kez ant.kullandı.kültürde iki kez 100.000 kolonide 1 kezde 60.000 kolonide mikrop çıktı.inmemiş testis problemide var kendiliğinden inmezse 1 yaşında ameliyat olucak drda kesin çözüm değil ama sünnet iyi gelebilir dedi bende bebeğimin iki kez anestezi almasını istemiyorum. demiri dr mu size önerdi?zaten enf dr değil ben anlıyorum öyle tahlil yaptırıyoruz sebebi belli değil.sürekli böylemi olucak hep ant.de kullanmasını istemiyorum bebeğinin böbreklerine baktıranlar ne yaptı nasıl bakıldı bize ultrason çekildi.bi şey yok dendi.
Kac gündüyazamadim.ancak gecmisi okuyup yazabildim.
Surmeliiyee cooook uzuldum. Basimiz sagolsun. ALLAH'IM sabir versin.dayanma gucu versin cok zor. Duydugumda sok oldum. Rabbim korusun tum bebeisleri.
Bugun 4aylik olduk.asilarimizi yatirdik.rotateq de yaipildi 2.doz.sabahtan beri saat basi atesini olcuyorum henuz yukselmedi cok şükür Allah'a.
Salihefecim canim Allah korumus.gecmis olsun Rabbim bebeklerimizi korusun.
Tracy hoggla ilgili biraz bilgi verebilir misin asyaseyhancim. Son birkac gundur oglumu yatagina yatirinca cimdiklemissin gibi bagiriyor. Yontemi deneyeyim dedim de olmadi. Napicam simdi.
Saglikocagi hemsiresi 4.ayda verdi bize kan ilaci vegaferonu. Dr kontrolune goturcem bgnlerde onavsorcam erken mi die. Paraben icerdigi için bunu vermek isyemiyorum. Internetten bitkisel kokenli ya da parabensiz arastircam. Bulursam bilgi veririm. Arastiran bir arkadas daha vardi o da bulursa bilgi verebilise cok sevinirim.
Birkac gundur oglumun kakasi koyu yesil ve kivamli neden olabilir. Dra gittigimde sorcam yine.
Ben oglumu oturtuyorum. Mama sandalyesine ya da koltuguna ara sira. Dogru mu bilmiyorum.
Ben kalca usg cektirdim normal cikmisti 3.ayda. ama 1haftadir oglumun bacak bogumlarina bakiyorum. Bir bacaginda bir tane fazla bogum var dgrinde yok. Acaba bir problem midir bu?
Ayyy ne cok dolmusum cok uzattim kusura bakmayin. Herkese bolll saglikli guzel gunler geceler diliyorum Allah'tan.
Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için sürmeliye ve kevser su nun annesine Üzülüyordum ki başuman bu olay geçti uyumak haram artık bana.........psikolojim bozuldu çok korkuyorum... dualarınızda benim meleğimi de unutmazssanız çok sevinirim Allah razı olsun huzur lu geceler dilerim
Bildiğim kadarıyla yatagında yastıkla yatırıyormus. donerken yastıktan yuzukoyun dusmus sanırım. kusunca da genzını tıkamıs. yanına gıttıklerınde beynı epey hasar gormus. Rabbim sabır versın. 3 gun dayanabıldı yavrucak. bir arkadasımız demiş ki ani bebek ölümlerinde ayrı odada yatırmak yok. bal gibi de var yani. bebek yanında ( yanındadan kastım kendi besıgınde ama aynı odada) yatmadıgında nasıl duyacaksın basına bır sey gelıp gelmedıgını. Allah korusun bak salihefe ye... eğer aynı odada olmasalardı...... düşünmek bile istemiyorum...canım biraz detaylı anlatır mısın nasıl olduğunu bilgin varsa;
hepimiz çok üzüldük, Rabbim sabır versin o anneye, ne denilebilir ki başka
demir damlası
aile hekimliğinden arayıp demir damlasına başlayıp başlamadığımızı sorduklarında ve sizin de kullandığınızı okuyunca doktorumuza mail atmıştım, cevap vermiş, 7. ayda kan sayımı yapıldıktan sonra demir damlasına başlayacağımızı, şimdilik sadece vitamine devam edeceğimizi, demir damlası için erken olduğunu yazmış, ben de hamileliğimden bu yana halen demir hapı kullanıyorum zaten, umarım yeterli olur bebeğime, geç kalmış olmak istemiyorum...
su içimi
bir de bebeklerinize su veriyormuşsunuz, ben onu da sormuştum doktorumuza daha önce, vereyim mi ne kadar vereyim diye, anne sütü emerken günde 5-6 bez değiştiriyorsa ve bezinde pembelik olmuyosa su vermeye gerek olmadığını söylemişti, ben hala vermiyorum...
yastık kullanımı
son olarak, boğulmayı önleyici yastık önermişsiniz fakat biz yastık da kullanmıyoruz ki, geçen kontrolde doktorumuza yastık kullanmaya ne zaman başlayacağımızı da sormuştum, 1 yaşına kadar kullanmıyoruz demişti, bu durumda boğulma önleyici yastık da kullanmıyoruz, sizler hepiniz yastık kullanıyor musunuz, ve anne sütü ile beslenen bebeklerinize su veriyor musunuz...
bizim doktor bizi burda yazıanlardan farklı yönlendiriyor sanki bizi...
Canım diş mi başka bir durum mu diye doktora gittik, kulağını kontrol etti kızarma ve akıntı var iltihaplanmaya gitmeden ilaç kullanalım dedi. Ben 2 güne bir burnu gibi sürekli içine dokunmadan ağza geleni temizliyordum normal geliyordu, bu normal bir kirlenme değil akıntıymış. Endişelenecek bir durum olmadığını ama bebeğe ağrı yapacağını söyledi, huysuzluk yapar dedi (ki öyle huysuzdu son zamanlarda). Yalnız bizim kız şiddetli bir şekilde kulağını sıkıyor, çekiyordu; normal dokunma, tanıma gibi değil canım.
iyi geceler kızlar nerdeyse 3 gündür giremiyordum. en son sürmeli arkadaşımızın acı haberini okudum. Rabbim sabır versin.
ne yazacaktım unuttum valla
biz dün bir dr ye gittik. çok iyi diyiyorlardı onun için tam bir ay önce randevü slmıştım. kızımı muayene etti. üfürümden şüpelendi. çocuk kardiyolojisine sevk etti. orda ekg çekildi. sonucunu hala gösteremedik. Eşimin yoğun çalışmasından dolayı. hala gelmedi eve.. üfürüm var dedi kardiyolog... üzüldük tabi. kardeşimdede vardı. çok şükür büyüyünce geçmişti. inş. kızımda büyüdükçe geçer... ek gıdaya bizim dr 5 ayda geç demişti. artık hergün bir meyvenin tadına baktırıyordum. bu dr 6 ayı bekle dedi. kan damlasına başlattı. devite devam ediyoruz... bizden böyle...
rabbim bütün bebeklere güzel uykular versin... annelerimizede tabi... rabbim hepimizi korusun... babalarıda...( hep onları dışlıyorum sanırım )