2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba Mart anneleri,

ben forumu yeni takip etmeye başladım, eskileri okuyamadım ama biraz göz gezdirme şansım oldu. Benim oğlum 14 Mart doğumlu. 3.050 gr. doğdu. ilk iki ay çok güzel kilo aldı, 1,5 ve 1 kilo. sonra reflü çıktı ortaya ve 3. ayda 300 gr.a düştü birden kilo alışımız :KK43:( o ay boyumuz da sadece 1 cm uzadı. Motilium kullanmaya başladık. geçtiğimiz ay kusmaların azalmasıyla birlikte 500 gr. kilo aldı ama hala malesef boy ve kilomuz ayına göre çok düşük! şu an 4 ay 10 günlük ve son kontrolümüzden sonra 10 gündür hiç kilo almamış yine! hala 61 cm ve 6 kiloyuz:KK43: çok üzülüyorum, mamaya filan başlasak boyu yaşıtlatına yetişir mi sizce? var mı aynı durumda olan?

merhaba kızlar dün oğlum 4. ay aşısını oldu gün boyu ve gece ateşini takip ettim çok şükür çıkmadı AMA çok kötü bişey yaşadım sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim .... dün karyolasının kenarlıklarını yıkamıştım kenarlıklara ayağını sokmasın diye yastıklar yerleştirdim neyse gece geç saatlere kadar başındaydım zaten bi ara uyumuşum çok kötü bir rüya ile uyandım hemen kafamı kaldırdım bi baktim bebeğim yok yataktan fırladım ama o an o bi kaç saniye yi size anlatamam oğlum yatakta paralel pozisyona dönmüş üzerine örttüğüm ince tülbenti ağzına almış yüzünü kapatmış daha fenası yastığn biriside yüzüne düşürmüş yüzünü açtim bebeğim çok korkmuş inliyordu sesi bile yastık yüzünden zor duyuluyordu hala elim ayağım titriyor ya uyanamasaydım düşünmek bile i,stemiyorum vicdan azabı çekiyorum sizlerde dikkat edin lütfen ....
şimdi ben şunu soruyorum araştıyorum da sizlerde bana fikir verirseniz çok mutlu olurum en güvenli yatış sekli yatağı nasıl olmalı sizler nasıl yatırıyorsunuz
birde demir damlasını verdim ağız dolusu kustu sizlerde de aynı durum oldumu

cnm bizim iğneden sonraki tahlilde azalmış ama hala vardı...bayramdan sonra tekrarlanacak yine..inşallah sizde de bizde de bişey çıkmaz
kusmalarımız azaldı ama hala var...demekki enfeksiyondan aşırı kusuyormuş kızım..şimdi fazlasını çıkarıyor
6. ayı bekliyorum sabırsızlıkla inşallah tamamen kesilir diye

bizimde antıbıyotık içtikten sonra gecmıştı ama 2 ay sonra dedıgın gıbı az cıktı,gene yapılacak bakalım umarım atlatrlar artık...az cıkınca doktor ne dedi size???doktorlar farklı seyler söylüyor bazen...

kusma hala bızdede var kesilse cok ıyı olacak yavrumda kustukça rahatsız oluyor mutsuz oluyor :KK43:

Canim sana tracy hogg la ilgili bi kac sey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim..
1. Bebegimi yataga koyuyorum 3 5 defa yanina gidiyorum mizildandikca en sonunda uyuyor, bu yonteme gore bebek alistikta mizildanmadan yataga koyar koymaz uyuyabilicek mi?
2. Bebegine uyuma arkadaşı olarak nr veriyorsun ? Ben emzik veriyorum , acaba donencesi olsa yardimci olur mu?
3. Yonteme gore bebek karnini doyurcak , aktivite yapcak ve uyucak ben bazen çok aglayinca tekrar meme veriyorum sonra uyuyor.
4. Yöntemi misafirlikteyken uygulayabiliyor musun? Ben uygulayamiyorum evdeki uyku ortami olmadigi icin.
5. Son olarak özellikle gündüz uykusunda pes ettiriyor beni ayagimda sallamak zorunda kaliyorum simdi oldugu gibi:KK43:

canım bende ilk zamanlarda 3 5 defa gittim yanına ama sonra azalıyo o sayı. ve bence 3 5 defa da iyi bence en azından sadce gidip emzik verip kaçıyorum. uyuma arkadaşı edindirmedim eline falan bişey vermedim ama emziğimiz var. ve bence emzik en iyisi her yere taşı bi markete gidiyorum normalde ağlamaz ama emzik olmadan zor uyur . uyur uyumaz da ağzından düşürür, yani emziği de sedece bu amaçla kullan uyuyanca bi kaç defa ağzından al. benim ki uyanırsa ağzında da nadir de olsa emzik varsa kucağıma alır almaz pat diye düşürüyor emziğini. uyanıkken de ağlasa bile vermiyorum sadece uyku arkadaşı.beyni sedece emmeye yoğunlaşşın uyusun. evet yöntem easy yöntemi. bizimkiler için yani 4-5 aylıklar için şu şekilde karnını besle mama ise 90-120 cc yoksa emzir bi göğsün iyice boşalsın.aktivite zamanı 1,5 saat. uyku 1,5-2 arası. misafirlikte harfiyrn uygulayamıyorum ama uyanır uyanmaz emziriyorum başka zaman almıyor zaten. kendi oyalanıyo ama çok yormamaya çalış ben yapamıyorum çünkü verin kızımı yoruldu diyemiyoru. yorulursa ve sen uyku zamanını kaçırırsan daha uyuması çok zaman alıyor.gündüzleri yanına müzikli bi şey koy ben arada onu yapıyorum onu dinlerken uyuyo ama ayakta sallamak konusunda uykuyu bulamayınca bende alıyorum bazan ama alışkanlık yapma. bi de bu dönemler zor dönemler bizim için çünkü her gün büyüyolar ama geçeceğine inanıyorum. gündüzleri çok beslersen gece o kadar rahat olur.

kızlar yöntem gerçekten acımasız değil hatta gayet sevecen. diyor ki bebeğinizi asla ağlatmayın her ağladığında yanına gidin sizi hissetsin elinizi koyun öyle bekleyin o konuşun annecim uyku vaktimiz sen uyu uyanınca ben burda olucam. biliyorum belki uykuya dalmak zor ama beraber başaracağız falan. asla ağlasın bırakın kendi kendine dalsın demiyor. ben çalışan bi anneyim ve ihtiyacım vardı böyle yönteme. sonra uyanınca al yanına yanak yanağa gel senin sevgini hissetsin ve en önemlisi güven. asla bebeğin güvenini kırma diyor. mutfaktaysa götür yanına onunla konuşa konuşa yemek yap , ütüyü aynı şekilde . ve sonuçta gerçekten sakin bi bebek oluveriyorlar.

kızlar bebeği idrar yolu enf. gecirenler divinity,clue edlin ve aklıma gelmeyenler, tekrar tahlilleri nasıl cıkıyor?? varmı hiç tekrar eden?ben haftaya tekrar tahlil yaptıracagım gene korku sardı..her ay korkuyla bekliyorum..

canım bizim dündü kontrolümüz. doktor belirtileri sordu, işte ateş, kusma, huzursuzluk, çişini yaparken zorlanma felan. hiçbiri yok çok şükür bu ay. sonra açtı bezine baktı, heralde rengine kokusuna felan baktı. sonrada gerek yok idrar tahliline dedi istemedi tekrar. muhtemelen bizimki aşıdan olmuştu o zaman. başka hiçbir belirtisi yok zaten.

merhaba kızlar dün oğlum 4. ay aşısını oldu gün boyu ve gece ateşini takip ettim çok şükür çıkmadı AMA çok kötü bişey yaşadım sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim .... dün karyolasının kenarlıklarını yıkamıştım kenarlıklara ayağını sokmasın diye yastıklar yerleştirdim neyse gece geç saatlere kadar başındaydım zaten bi ara uyumuşum çok kötü bir rüya ile uyandım hemen kafamı kaldırdım bi baktim bebeğim yok yataktan fırladım ama o an o bi kaç saniye yi size anlatamam oğlum yatakta paralel pozisyona dönmüş üzerine örttüğüm ince tülbenti ağzına almış yüzünü kapatmış daha fenası yastığn biriside yüzüne düşürmüş yüzünü açtim bebeğim çok korkmuş inliyordu sesi bile yastık yüzünden zor duyuluyordu hala elim ayağım titriyor ya uyanamasaydım düşünmek bile i,stemiyorum vicdan azabı çekiyorum sizlerde dikkat edin lütfen ....
şimdi ben şunu soruyorum araştıyorum da sizlerde bana fikir verirseniz çok mutlu olurum en güvenli yatış sekli yatağı nasıl olmalı sizler nasıl yatırıyorsunuz

çok geçmiş olsun canım, Allah birdaha yaşatmasın böyle birşey. çok şükürki uyanmışsın, düşünme artık kötü şeyler.

demir damlasını ben meyve püresi verirken veriyorum. kaşığa biraz püre, 5damlada damla damlatıp veriyorum, hemen arkasından püreye devam ediyorum, arada kanıyor öyle. yoksa yutmuyor bizimkide.

çok geçmiş olsun canım, Allah birdaha yaşatmasın böyle birşey. çok şükürki uyanmışsın, düşünme artık kötü şeyler.

demir damlasını ben meyve püresi verirken veriyorum. kaşığa biraz püre, 5damlada damla damlatıp veriyorum, hemen arkasından püreye devam ediyorum, arada kanıyor öyle. yoksa yutmuyor bizimkide.

çok teşekkür ederim Allahım kimseye yaşatmasın....demir damlasını aç vermek gerekmiyor mu emilimi açısından biz henüz ek gıdaya geçmedik emdikten sonra versem faydası azalır mı acaba yarın doktora gidicez onada sorarım ama bugün tekrar versemmi bilemedim yutmadan ne var ne yok çıkardı çünkü

kızlar yöntem gerçekten acımasız değil hatta gayet sevecen. diyor ki bebeğinizi asla ağlatmayın her ağladığında yanına gidin sizi hissetsin elinizi koyun öyle bekleyin o konuşun annecim uyku vaktimiz sen uyu uyanınca ben burda olucam. biliyorum belki uykuya dalmak zor ama beraber başaracağız falan. asla ağlasın bırakın kendi kendine dalsın demiyor. ben çalışan bi anneyim ve ihtiyacım vardı böyle yönteme. sonra uyanınca al yanına yanak yanağa gel senin sevgini hissetsin ve en önemlisi güven. asla bebeğin güvenini kırma diyor. mutfaktaysa götür yanına onunla konuşa konuşa yemek yap , ütüyü aynı şekilde . ve sonuçta gerçekten sakin bi bebek oluveriyorlar.
Merhaba
Ben bu yöntemi sonradan gruptan öğrendim. Ben de oğlum doğduğundan beri benzer yöntem uyguluyorum. Uyku saatleri süreleri benzerdir. Evdeyse kesinlikle yatağında uyuyor. Yeni doğduğu dönemler de eşimde dahil evde diğer aile fertleri oğlumu kucakta ayakta yerde kanepe de uyutmayı denediler fakat ben cadı gelin ve anne olarak onlara şiddetle tepki gösterip çocuğu yatağına götürünce oğlumda ailemde süreçte zaman zaman zor olsa da yatakta uyumayı ve uyutmayı öğrendi. Zaman içinde oğlumun uyku davranışları oturunca daha kolay oldu. Tabiiki bu süreçte benim aileme ve dışarıdaki insanlara karşı isteklerimi net olarak belirtmek ve isteğimi yapmak zorunda olduklarını kibar bir dille anlatarak oldu. Geçen hafta odasını da hava şartları nedeniyle ayırdım. Bazılarına odasını erkenden ayrımam acımasız gelebilir fakat şunu belirteyim ki ani bebek ölümlerinin nedenleri arasında bebeğin ayrı odada yatması yoktur
Bu arada sizleri korkutmak istemem ama allah korusun ani bebek ölümünün nedeni tam olarak bilinmese de birçok faktörün olduğu biliniyor, ingilterede 2012 de yapılan bir çalışmada bebeğin ebeveyn ile aynı yatakta yatmasının da bir risk olduğu söyleniyor.öncelikle tartışmalara neden olmamak amacıyla söyleyeyim bu bir çalışmadık benim birebir çalışmam değildir. Ayrıca bebeğimi ayrı yatırmam onu kokumdan uzaklaştırmıyor. Benim bebeğim sakin ve mutlu bir bebek en başından beridirde böyle. Birde bütün bunlara eklemek istediğim en önemli şey sakin olun. Çünkü anne mutlu bebek mutludur. Ben ve eşimde bebek doğduğundan beridir sakin olmayı öğrendik bebekte bizden öğrendi diye düşünüyorum

Kizlar bugun saglik ocagina gittik hemsireye 6.ay asisindan sonra 1 yasina kadar asimiz yok dimi dedim bizdeki takvimlerde yazmiyo ama varmis bakanlik 9.ayda yapilan kizamik asisini almis takvime suriyeden gelen multeciler getirmis o yuzden salgin varmis bakanlik o zamana kadar asiyi geri cekmezse sizde olcaksiniz dedi herkesin saglik ocagi haber veriyo ama yinede aklinizda bulunsun..

geçmş olsun,Allahtan uyanmıp farketmişsin..ben demir damlasını 1 kez verdim ve direkt kustu,vegaferondu o.hemşireye söyledim,değiştirdi başka bir şey verdi adını hatırlamıyorum onun da çoğunu kustu..neden vermek zorundayız onu da anlamadım,düzenli vermiyorum şimdilik doktora sorup ona göre hareket etmek istiyorum..ben hamilelikte çok zor kullanmıştım demiri o yüzden bebeğime de çok içimden gelmiyo vermek..tabii sağlığı için zorunluysa ihmal etmemek lazım..

Ben tek baktığım için doğduğundan beri evin neresinde iş tutarsam tutayım o da ana kucağında benimle beraber geziyor, ona yaptıklarımı anlatıyorum bu da dil gelişimine katkı sağlar diye düşünüyorum. son 10 günü saymazsak kızımın pek uyku sorunu yok, bazen oyun oynarken dalar kendi kendine, en çok emerken dalar, bazen yatağında yatarken arkamı dönerim bir şey almak için bakarım uyumuş :) Ama son 10 gündür çok perişandık, aşıya bağlıyordum meğerse kızım kulak ağrısından dolayı perişanmış :KK43:

Ben tek baktığım için doğduğundan beri evin neresinde iş tutarsam tutayım o da ana kucağında benimle beraber geziyor, ona yaptıklarımı anlatıyorum bu da dil gelişimine katkı sağlar diye düşünüyorum. son 10 günü saymazsak kızımın pek uyku sorunu yok, bazen oyun oynarken dalar kendi kendine, en çok emerken dalar, bazen yatağında yatarken arkamı dönerim bir şey almak için bakarım uyumuş :) Ama son 10 gündür çok perişandık, aşıya bağlıyordum meğerse kızım kulak ağrısından dolayı perişanmış :KK43:

geçmiş olsun canım,nasıl anladınız kulak ağrısı olduğunu..oğlum kulağını tutuyor ama burda okumuştum,diğer bebekler de tutuyormuş,önemsemesiştim..belirtisi varsa faydalanmak isterim

cnm biz her ay düzenli yapıyoruz ve her seferinde 1-2 lökasit cıkıyor.ama üreme yok şükür...enfeksıyon gecırdıgınden böbrekler üzerınde duruluyor cnm zarar gormesın dıye..örnegın bızım dün voıdıng ımız vardı yanı ılaclı fılm..önumuzdekı ay DMSA mız var ..voıdıng temız cıktı inş dmsa da temız cıkarsa böbreklerımız etkılenmemıs demektır..

geçmiş olsun canım,nasıl anladınız kulak ağrısı olduğunu..oğlum kulağını tutuyor ama burda okumuştum,diğer bebekler de tutuyormuş,önemsemesiştim..belirtisi varsa faydalanmak isterim

Sağol canım. Canım kulağını tutuyordu, arada da yolar gibi hem kulağını hem de kulak çevresindeki saçlarını çekiyordu. Özellikle akşamları aşırı huysuzdu, gündüz ve gece uykumuz çok düzenliyken tamamen tersine döndü.

iyi ki uyanmışsın gerçekten, Allah korusun bebeklerimizi...

Kizlar bugun saglik ocagina gittik hemsireye 6.ay asisindan sonra 1 yasina kadar asimiz yok dimi dedim bizdeki takvimlerde yazmiyo ama varmis bakanlik 9.ayda yapilan kizamik asisini almis takvime suriyeden gelen multeciler getirmis o yuzden salgin varmis bakanlik o zamana kadar asiyi geri cekmezse sizde olcaksiniz dedi herkesin saglik ocagi haber veriyo ama yinede aklinizda bulunsun..

ben de aşı takvimimizi kontrol ettim, 7.ayda da pnömokok var, sonrasında 12. ay aşıları var, ben de 5.ay kontrolüne gidince sorarım, yine yazarım burdan...

o kadar yorgunum kiiiiiiiiii:KK5::KK5::KK5::KK5:
ben bi taneyle öyle yorgunum ki sana hak vermemek mümkün değil... ben uzun süre yoktum ya kaçırdım belki, sen tek başına mı bakıyosun ikizlere...

Sağol canım. Canım kulağını tutuyordu, arada da yolar gibi hem kulağını hem de kulak çevresindeki saçlarını çekiyordu. Özellikle akşamları aşırı huysuzdu, gündüz ve gece uykumuz çok düzenliyken tamamen tersine döndü.

bu dediklerin bizde de var endişelendim şimdi, doktora mı götürdün peki bu belirtilerle, doktor mu söyledi kulağının ağrıdığını, bi test falan yapıldı mı...

X