2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
iyi aksamlar butun annelere ve meleklerine.uyku konusunda en vahim durumda olanlarin biride benim.valla ben degil uyku yontemiyle ayagimda sallamaya baslayinca bile kizim cok agliyor kiyamet kopariyor resmen.kendini saga sola atiyor ciglik cigliga kaliyor.ben ayaginda sallayarak uyutanlara bile ozeniyorum.biz hala sac kurutma makinesi ve battaniyeyle sallayarak uyuyoruz.tabi sallayacak ikinci kisiyi bulursak.yoksa mumkun degil.evin icinde resmen kosuyorum kucagimda uyusun diye kizim.sinirlerim harap oldu.kizim cok direniyor uykuya,uykusu olsada uyumak istemiyor.napicami sasiriyorum.ustelik gazimizda hala devam ediyor ve kusmamizda...az kaldi 6 ayimiza ins. hersey yoluna girer.

sanki benim kızımı anlatmışsın :)

Rabbim şefaatçi eylesin yavrusunu sabır versin başımız sağolsun gerçekten bu topiğin sürmelisi yani kesin öylemi siz görüşüyormuydunuz canım ne zamandır yazmıyorduya

evet canım face deki grupta görüşüyorduk biz de.

bebeğin adı orada musab geçiyor lakin o yiğit koymuştu ismini.

o 2012 deki yazı sürmeliye ait değil arkadaşlar. o başka.

Agirlasacagini biliyorum suan oglum 7.5 kg bu kilo 15 de olsa sikayet edecegimi dusunmuyorum tatlim herkesin bebegi yetistirme tarzi farklidir demistim o kismi atlamissin benim tarzim bu mizmizlanmasini bile istemiyorum canim cikana kadar yorulsam da
Ayrica senin hakkinda kapiyi kitleyen vs. Bi anne olarak dusunce gelmedi aklima niye bu kadar alindin ki? Kimsenin anneligini yargilamak bana dusmez
traccy aglatma metodu diye biliyorum yanlisim varsa duzeltin uyguladigin ferber yontemi olmasin?

evet canım face deki grupta görüşüyorduk biz de.

bebeğin adı orada musab geçiyor lakin o yiğit koymuştu ismini.

o 2012 deki yazı sürmeliye ait değil arkadaşlar. o başka.

canım biraz detaylı anlatır mısın nasıl olduğunu bilgin varsa;
hepimiz çok üzüldük, Rabbim sabır versin o anneye, ne denilebilir ki başka

Bende yapayım dedim tam 1saat surdu basarılıda olamadım cünkü agladı susmadı emzirdim emerken daldı uykuya:-( sabır gerektirio ve bende yok sanırım:-(

Hic birseye alindigim falan yok gayet normal bir şekilde açıklama yaptim kimse kimsenin yetistirme tarzina zaten karisamaz ancak burasi paylasim platformuysa yol gosterici olabilecegini düşündügum herseyi paylasabilirm kabul edip etmemek herkesin ozgur iradesine kalmis. .. ayrıca Ferber aglatma yöntemidir.

Maşallah bebeğine.. Demir damlası olarak hangisini kullanıyorsun.. Çoğunun içinde paraben var. O yüzden sağlık ocağının verdiğini kullanmayacağım..

vegaferon kullanıyorum canım, bilmiyorum paraben içeriyor mu, hiç bakmak aklıma gelmedi açıkcası, yarın bakarım artık. hangisi içermiyormuş ki, onu alalım olmazsa?

bebeğim şuan 5aylık ve tam 7kilo. içine rahatça sığıyor, hatta hala büyük bile geldiğini söyleyebilirim. enazından 1yaşına kadar kullanır diye düşünüyorum. 0 kilodan başlayanlar zaten ana kucağı şekilnde, o yüzden oturmayıp yatar pozisyonda duruyor. bizim kullandığımız şu canım:

bizim demir damlası vegaferon.

bizim kız normalde çok sakindir ve herkese güler ama uykuluyken yabancı birini görünce çıldırıyor resmen. iki hafta önce tam uyuycakken misafirler geldi, onları görünce 1saat ağladı. ama bir saat neki, cumartesi akşam arkadaşlara iftara gittik, giderken arabada uyudu, inince uyandı. arkadaşlara girince uykulu uykulu yabancıları gördü, akşam 8de ağlamaya bir başladı gece 11e kadar hiç susmadan kesintisiz ağladı. iftarda önce ben gezdirdim eşim yemek yedi, sonra o aldı ben yedim. susturmaya uyutmaya çalıştık felan yok susmadı bir türlü, mama yaptık yemedi. bir tarafı felan ağrıyor sandık artık, çıktık evden eşim dedi hastaneye götürelim bari, arabaya bindik 5dk'ya uyudu. eve geldik keyifle mamasını yedi uyumaya devam etti:)

herkes uykudan bahsetmiş bende yazayım. benim kızımında hiç sallanmaktan haberi yok. kendi kendine uyuyor doğduğundan beri. ama gündüzleri yanımda uyumasından çok keyif alıyorum ben. 1,5saat felan uyanık durduktan sonra bizim yatağa yatıyoruz birlikte, emziğini veriyorum, hemen yan bana doğru dönüyor zaten. 15dk oynaşıp gülüşüyoruz, sonra susuyorum ben, o da 15dkya uyuyup kalıyor yanımda. yani 2saate bir uyuyor. gecede yine uyanma saatine göre (mesela son uykusundan 8de kalktıysa 10da, 9da kalktıysa 11de) 2saat sonra altını değiştirip karnını doyurup beşiğine bırakıyorum, emziğinide veriyorum. gece lambasını açıp ışığı kapatıyorum. bitane peluş ama tüylü olmayan kurbağası var çok sevdiği, onu beşiğin kenarına bağladım sıkıca gece yüzüne felan getirmesin diye. beşiğine yatırınca hemen kurbağaya dönüyor, kolunu bacağını çekiştiriyor, agulayıp konuşuyor onunla, öyle öyle yarım saate uyuyup kalıyor. ama tam dalana kadar kurbağının bacağını sıkı sıkı tutuyor:) tabi yanımda yatarkende beşiğinde yatarkende belki 50kez emziğini düşürüyor, ben geri veriyorum:) amaaa eğer 2saat geçtide yatırmadıysam, uyku saati geçtide uyku başına vurduysa ağlamaya başlıyor, o zaman kucağımda evin içinde geze geze 1saate zor uyutuyorum. dışarda oluncada bebek arabasında bakınırken uyuyup kalıyor. zaten dışarda gezmek olsunda bizim kıza başka birşey aramaz. karnı bile acıkmıyor, uyuyup uyanıp bakınmaya devam ediyor:)

kızlar uyku konusu konuşulmuş ben şunu anladımki bebeğin uyuması için önce yorulması gerekiyor uyandıktan sonra yeteri kadar aktivite yaptırırsanız gezdirirseniz konuşursanız vs uykusu geldiğinde mızmızlanmaya başlıyor zaten. ben bu şekilde mızmızlanmaya başladığında biraz daha bekleyip hatta 1 dk falan ağlatıp öle uyutuyorum (memede) .uyku düzenimiz var öğlen1 saat şekerleme öğleden sonra 2-3 saat arası akşam yarım saat . ama bu aralar gece geç yatmaya başladı.tracy hogun k,tabını hep almak aklımda am bir türlü denk gelemedi e bende kendi düzenimi kendim kurdum:)

Evet canım maalesef paraben içeriyor.. Eser miktarda belki ama.. Islak mendillerde bile buna dikkat ediyorsak ... ne bileyim o minicik bedene kansorejen bir maddenin girmesine dayanamıyorum .. Biraz büyüsün her gün bir çay kaşığı pekmez yediricem inş. Şimdi de paraben ve sodyum benzoat içermeyen Demir damlası arayışındayım.. Bulabilirsem haber veririm :)

evet canım haklısın içeriyormuş. az önce baktımda kutunun üzerinde yazıyor zaten. içermeyen bulursan yaz mutlaka bizde ona geçelim.

Evet farkindaysan ben de sahsina ozgu bi konusma yapmadim kendi fikrimi soyledim gerginlik yaratmanin luzumu yok buyuksun :)

benım kızım su içmiyor veriyorum yüzünü ekşitiyor sonrada daha yutmadan dışarı cıkarıyor hiç sevmiyor suyu..

kızlar bebeği idrar yolu enf. gecirenler divinity,clue edlin ve aklıma gelmeyenler, tekrar tahlilleri nasıl cıkıyor?? varmı hiç tekrar eden?ben haftaya tekrar tahlil yaptıracagım gene korku sardı..her ay korkuyla bekliyorum..

cnm bizim iğneden sonraki tahlilde azalmış ama hala vardı...bayramdan sonra tekrarlanacak yine..inşallah sizde de bizde de bişey çıkmaz
kusmalarımız azaldı ama hala var...demekki enfeksiyondan aşırı kusuyormuş kızım..şimdi fazlasını çıkarıyor
6. ayı bekliyorum sabırsızlıkla inşallah tamamen kesilir diye

Anneler bebekler de boğulmayı önleyici yastıklar var onlardan kullanın muhakkak..

Biz de ufak çaplı enfeksiyon geçirmiştik antibiyoktik tedavisinden sonra çok şükür atlattık.

5.ay kontrolümüz dündü kızım 8kg 66 cm ek gıdalara da başladık..

Maşallah

maşallah yağmura
ek gıda olarak neler veriyosun canım, bi de oturmaya başladınız mı siz

bi de şu senin avatar resmine bayılıyorum, poposunu sallayan ayıcık
söylemeden geçmeyim dedim

maşallah yağmura
ek gıda olarak neler veriyosun canım, bi de oturmaya başladınız mı siz
Teşekkürler canım.
Meyve suları, meyve sebze püreleri ve yoğurt şimdilik..
Hepsinden az az alıştıra alıştıra veriyorum.
İlk şeftali ile başladık..

bi de şu senin avatar resmine bayılıyorum, poposunu sallayan ayıcık
söylemeden geçmeyim dedim

Bende çok seviyorum onu..Onu görünce gülüp mutlu oluyorum.
Garip bir durum belki ama öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…