- 29 Ocak 2012
- 2.211
- 92
kızlar oğlum da huzurlanmıştı bir dönem,3 aylıktı.uykuya bıraktığım an deli gibi ağlıyordu,kucağımdan inmek istemiyordu,uyurken bile..ama geçti.o bir dönem oluyor sanırım,normalleşti sonra..uyku düzenimize gelince,oğlumun uykusu varsa her şekilde uyuyabiliyor;bazen kendiliğinden uyuyor,bazen memede uyuyor..bazen uyumaya direniyor,sallıyorum hamağında,bazen anakucağında sallıyorum ,belli olmuyor zaman zaman da sarıldığım zaman uyuyor..bir standartımız yok yani..şimdilik uykuya geçişi beni zorlamıyor..ama bu ara çok feci damağı kaşınıyor,iki elini birden öyle hararetle,sinirle ağzına alıyor ki,yiyebilse yiyecek ellerini..öyle yaptığında acıktı diye emzirmek istiyorum ama meme almıyor..biberonla su içiriyorum mesela,su içmek yerine biberonun emziğiyle damağını kaşımak istiyor..dişlik veriyorum onu istemiyor,elimi ağzına götürünce mutlu oluyor..dişi çıktı çıkacak sanırım,4 ay 10 günlüğüz bu aradaben kucağımda destekli oturtuyorum,doktor söylemişti..bu aralar bir sürü yeni şey yapmaya başladı,oyun halısının tam zamanıymış,aynasını çevirip kendisine bakıyor gülüyor..tutması,kavraması çok gelişti..günden güne fark ediyor gelişimi,her bebek gibi..Allah sağlık versin hepsine,acılarını yaşatmasın..
Rabbim şefaatçi eylesin yavrusunu sabır versin başımız sağolsun gerçekten bu topiğin sürmelisi yani kesin öylemi siz görüşüyormuydunuz canım ne zamandır yazmıyorduya
Kızlar tüylerim diken diken oldu, Allah sabırlar versin, bu acıyı unutturacak acı vermesin inşallah.
Facebook'un linkini verebilir misiniz? Bulamadım ben..
Sürmeli arkadaşımız editör olan değil miydi? Hani ilk sayfada listede 2. sırada adı olan, Musab bebeğin annesi?
Gerçi ne farkeder ki..
Annesi vefat edene "öksüz",
Babası vefat edene "yetim",
derlermiş..
Evladını kaybedene isim ver(e)memişler..
yok bu acının adı tarifi..
SeLam Mart anneleri ben Haziran snnediyim bir anne evladını kaybetmiş duydum bı bakayım dedim ama yazıyı okudum 2012 tarihli yazıyordu anlayamadım gecen yıl mı oldu yoksa yeni mı Vefat etti
Cok üzüldüm sürmeli arkadasa ne denir bilemiyorum yazısını okurken biran kendimi onun yerine koydum nasıl dayanabilirim bu acıya diye Rabbim sabırlar verdin inşallah badi sagolsun Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı bizleri evlatlarimizla imtihan etmedin inşallah
büyüdükçe ağırlaştıklarında kucakta uyutmak emin ol çok zorlaşcak canım. ayrıca bende bazen yanıma alıyorum yatırıyorum beraber uyuyoruz ama ayağımda salladığımda falan uykusu kısa sürüyor huysuzlaşıyor. kendi başına uyusun diye odaya bırakıp kapıyı arkadan kitlemiyoruz sonuçta her mızıldandığında ihtiyacına cevap verip kucağımıza alıyoruz,seviyoruz,gerekirse göğsüme alıyorum. tracy acımasız bir yol değil, mesela ağlatarak uyumasını sağlama metodu var işte o acımasız.
evet canım face deki grupta görüşüyorduk biz de.
bebeğin adı orada musab geçiyor lakin o yiğit koymuştu ismini.
o 2012 deki yazı sürmeliye ait değil arkadaşlar. o başka.
Maşallah bebeğine.. Demir damlası olarak hangisini kullanıyorsun.. Çoğunun içinde paraben var. O yüzden sağlık ocağının verdiğini kullanmayacağım..
ben daha oto koltuğu almadım.kızım 7 kg. 0-13kg olanlardan alsam uzun süre kullanabilir miyim.bebeğiniz içine kolaylıkla sığıyor mu.ne kadar süre kullanılabilir.9-18kg olanlar var.nasıl bişey almalıyım bilemedim.bebeğim daha oturamıyor oto koltuğu yatar pozisyonda mı.
biz devit yerine acd3 kullanıyoruz 10 damla 15 günlükden beri... ama demir damlası diye bişey vermedi tam 4 buçuk aylık kızım, geç kalmayız umarım... sizin kullandığınız demir damlalarının adları neler... ben de oturtmayı sormuştum daha erken tamamen oturtmak için ama kucakta oturtur gibi destek yapabilirsin demişti...
Aynn canim bizde 20 mart dogumluyuz vallahi bu yabancilama isi benide mahvetti dun annanem iftara aldi kapidan girince kucagina aldi abartmiyorum 1 saat araliksiz agladi artik sesi kisilmaya basladi karsidan bakarlar laf atmazlarsa iyi ama sevmeye veya kucagina almaya kalksin kiyametler kopuyo uykuda dedigin gibi. 30 dakika uyusa cok uyudu diyorum su yontemi deniyelim bakalim ise yariyacakmi
Evet canım maalesef paraben içeriyor.. Eser miktarda belki ama.. Islak mendillerde bile buna dikkat ediyorsak ... ne bileyim o minicik bedene kansorejen bir maddenin girmesine dayanamıyorum .. Biraz büyüsün her gün bir çay kaşığı pekmez yediricem inş. Şimdi de paraben ve sodyum benzoat içermeyen Demir damlası arayışındayım.. Bulabilirsem haber veririm :)
Hic birseye alindigim falan yok gayet normal bir şekilde açıklama yaptim kimse kimsenin yetistirme tarzina zaten karisamaz ancak burasi paylasim platformuysa yol gosterici olabilecegini düşündügum herseyi paylasabilirm kabul edip etmemek herkesin ozgur iradesine kalmis. .. ayrıca Ferber aglatma yöntemidir.
kızlar bebeği idrar yolu enf. gecirenler divinity,clue edlin ve aklıma gelmeyenler, tekrar tahlilleri nasıl cıkıyor?? varmı hiç tekrar eden?ben haftaya tekrar tahlil yaptıracagım gene korku sardı..her ay korkuyla bekliyorum..
Anneler bebekler de boğulmayı önleyici yastıklar var onlardan kullanın muhakkak..
Biz de ufak çaplı enfeksiyon geçirmiştik antibiyoktik tedavisinden sonra çok şükür atlattık.
5.ay kontrolümüz dündü kızım 8kg 66 cm ek gıdalara da başladık..
Maşallah
Teşekkürler canım.maşallah yağmura
ek gıda olarak neler veriyosun canım, bi de oturmaya başladınız mı siz
bi de şu senin avatar resmine bayılıyorum, poposunu sallayan ayıcık
söylemeden geçmeyim dedim