2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Sorularına cevap vereyim. :)
Demir damlası veriyorum, su içiriyorum (anne sütü içmiyor-mama ile besleniyor) yastık(normal) kullanıyorum. 1 yaşına kadar yastık kullanılmamasının mantığı neymiş ki?

Ömer gece uyandiginda kendi kendime cok uykum var nolur uyu diye soylenirken aklima sen geliyosun susuyorum :) sen isede basladin dimi gerci simdi tatil ama uykusuzluk insani bitiriyo Allah kolaylik versin canim

evet canım nefes almak için başladım, kısa bir süre gittim
sonra tatil oldu
bazen benimkiler sabaha kadar tek tek kalkıyorlar
işte o zaman çıldırıyorum
sırf bu yüzden odaları ayıracağız
biriyle eşim biriyle ben aynı odada yatıracağız
bebekleri de her gün değiştireceğiz

var cnm var doğumdan sonra tam 60 gün kanamam oldu bitti 26 mayısta ortalama 10 gün sonra tekrar adet oldum daha tık yok olmaım herkes normal olur öyle şeyler diyo bende senin gibi test yaptım duramadım ama negatif bakalım ne zaman düzene girerse artık :))) sende çok panik yapma cnm

canım ben de bir haftadır filan, hero baby pirinçli muzlu (+4 ay) kullanıyorum, içine iki tane bebe bisküvisi koyup biraz sulu bi kıvamda biberonla veriyorum,
bu arada kızımın kollarının altlarında, yan taraflarında ve hafif sırtına doğru derisinde döküntüler oluştu ve yüzeyi de sertti yani nebileyim bebek cildi gibi değildi, doktora götürdüm, cildiyeye; yediği bişeyden olmuş dedi, krem verdi kullandım şimdi çok az kaldı, geçti neredeyse, eşim mamaya yoruyor, o ara karpuz üzüm gibi meyveleri de tattırıyordum hafiften, ben onlardan mı diyorum,
bu arada ben doktora mama verdim demedim, malum genelde doktorlar 6 aydan önce annasütünden başka bişey önermiyolarya, iyi mi ettim, kötü mü bilemedim :44:
ve ben hala mamaya devam ediyorum
benim kızım da 4 buçuk aylık

Herkese merhabalar Hasta olan huzursuz olan bebişlere Allah şifa versin annelere de yardım etsin inşallah.,
Bir göründüm bir kayboldum gibi oldu. 1 haftadır hastalıklarla boğuşuyoruz. Önce eşim grip oldu ne kadar dikkat etsekte bana ve kızıma da geçti Akut Faranjit.
Bebeği son zamanlarda daha az yiyen daha az ve zor uyuyan anneler bizim durumumuz belki size fikir verir.
Kızım son 10 gündür gündüz uykusunu unutmuştu az emip çok mama alıyordu o da yarıya düştü resmen. Her zaman gittiğimiz dr.a gittik - ki özel hastanede bir dr- kan ve idrar tahlilleri yapıldı muayene etti herşey normal dedi yolladı. İki gün sonra tekrar gittim bu böyle ne olacak dedim belki reflü olabilir dedi ama bebeğim hiç kusmuyor ve biz reflü ilaçlarına başladık. Allahtan içim rahat etmedi ve bu gün bebeğimi başka bir dr.a götürdüm. Muayene etti akut faranjit dedi gerçi bu gün yavrumun gözleri akmaya başlamıştı. Asıl önemlisi diğer hastanede yapılan tahlilleri gösterdim sonuçların o kadar da iyi olmadığını değerlerden birini bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu gösterdiğini söyledi ki ben diğer dr.a sordum önemli birşey değil demişti. Ya yavrum geçen hafta da hastaymış ya da genel bir sıkıntımız var.Grip geçince tekrar bakılacak o değere.
Ayrıca 4 ay 9 günlüğüz mama ağırlıklı giden bebeklere 3.5 aydan sonra ek besin başlatıyoruz dedi diğer dr. 5. aya kadar asla diyordu. Kakamızı rahat yapmamız için oturmayı hızlandıralım dedi kendi başına destekli oturttuk bu gün. kayısı verin dedi onu da hem öög dedi hem saldırarak emdi kuzum.
Balık yağı verdi bir gün onu birgün devit 3 kullanın dedi biz multitab kullanıyorduk hiç gerek yok dedi. Kan damlasına diğer dr. gerek yok demişti bu dr. başlattı. 6 damla kabız yapmayan santafermiş onu aldık.
Sonuçta bu dr. devam edicem iyiki içime sinmemiş kuzumu bu dr. götürmüşüm. Bu akşam bile emdiği miktar arttı biraz yavrumun.
Bu arada iki eliyle kulaklarını yolar gibi tutuyordu meğer kulakları kaşınırmış diğer dr. kulaklarını tanıyor demişti.
İşte böyle...

kızlar şu yazıyı bi okuyun isterseniz acaba doğrumu doğruysa bi şekilde getirtelim hep beraber

emziriyorken hiç de olmayabilirsin, arasıra düzensiz olarak da olabilirsin diye biliyorum...

ben hergün sırayla elma,üzüm ve havuç suyu sadece tattırmak için bikaç çay kaşığı veriyorum, bugün şeftali ve kiraz karışımı verdim ilk kez, tabi yine bikaç çaykaşığı... gerçi doktorum verme demişti, alıştırmalara 5.aydan sonra başlıycaz, 6 aydan sonra da ek gıdalara geçicez demişti, ben bu ay alıştırıyorum, bi dahaki aya da meyve püresi, çorba ve yoğurdu az az vermeyi düşünüyorum, 6.aydan sonra da aynılarını asıl yemesi gereken miktarlarda öğün olarak veririm...

ben de senin gibi düşünüyorum canım, 1 yaşından önce herşeyi anlayıp inatlaşmadan odasını ayırmalı, tabi sesini duyabileceğimiz yakınlıkta bi oda veya telsiz kullanarak... ben aslında 8-9 ay aynı odada tutmak isterdim ama bizim beşiğimiz anca 6 aya kadar idare eder bizi, 6 aydan sonra mecbur kendi odasına karyolasına geçicek...

Sorularına cevap vereyim. :)
Demir damlası veriyorum, su içiriyorum (anne sütü içmiyor-mama ile besleniyor) yastık(normal) kullanıyorum. 1 yaşına kadar yastık kullanılmamasının mantığı neymiş ki?

bilmiyorum ki, aklıma gelen her soruyu kontrollerde soruyorum, 4.ay kontrolünde sordum yastık kullanmaya ne zaman başlamalıyız nasıl bi yastık olmalı diye, 1 yaşına kadar kullanmıyoruz dedi sadece, niye demedim ben de... ondan önceki ay da havalar ısındı su vericek miyiz ne kadar verelim dedim, günde 5-6 bez değiştiriyosa ve bezinde pembe leke olmuyosa verme az bez değiştiriyosan bikaç çaykaşığı verirsin demişti... demir damlasını gene hiç sormadım çünkü bilmiyodum öyle bişey, sonradan öğrenince mail attım 7.ayda an sayımından sonra başlıycaz şimdilik erken demiş... öyle işte...

keşke söyleseydin canım daha doğru bi tespit yapardı belki...

bence resimdeki yatağı alma canım, yanındaki korumaları muhtemelen alçak boydadır onun, ve tutunup kalkmaya başladığında tehlikeli olabilir... oyun parkı mı mobilya karyola mı diye sorarsan da o sana kalmış artık, tatile yazlığa falan götürmen gerekirse ya da evde önce yatak odasında sonra kendi odasında kurarım dersen park yatak mantıklı olur, odanıza mobilyanıza uygun şık dursun istersen ve artık tekrar tekrar yatak almayalım dersen de mobilya büyüyen karyola al büyüyünce de kullanır...

kızlar şu yazıyı bi okuyun isterseniz acaba doğrumu doğruysa bi şekilde getirtelim hep beraber

yazı yok canım...

Bebek Yapım Bakım Onarım: Bebeklere Demir Takviyesi Gerekli Midir Değil Midir?
ben artık demir ve kan ilacını vermeyecem bu yazıyı okuduktan sonrada tam olarak karar verdim annelerimiz bize vermemiş bu uygulama yeni çıktı. tahlil falan yapmadan ilaç kullanıyoruz banada en başından beri mantıklı gelmiyodu ya demir eksikliği yoksa neden gereksiz yere ilaç kullanıyoruzki tahlil yapıp öyle karar versinler

cevabın için sağol canım oyun parkında kararsızım annem plastik onlar mobilya daha sağlıklı diyo ama oyun parkı daha kullanışlı geliyo mobilya beşikten tutup kalkıyolarmış ilerleyen zamanda ozamanda düşme tehlikesi olacak oyun parkında çukur olduğu için öyle bi tehlike olmaz diyorum

Canım hangi yazı link yok :)

Bu yazıyı okumuştum ve devitini vermemeye başladım. Güneşe çıkarıyorum 10 dk falan. Buarada devit birkaç yıl öncesinde toplatılmış. Bha kansorejen bir madde ve devitte var mslesef uff neyi kullanacağımızı şaşırdık . kullansan bir dert kullanmasan bir dert..Bu yazı D vitaminiyle alakalı canım. Ama Demir damlasıyla alakalı bir yazı da var. Tlfndan girdiğim için linkini veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…