http://www.kadinlarkulubu.com/attachment.php?attachmentid=763701&d=1374677616
http://www.kadinlarkulubu.com/attachment.php?attachmentid=763702&d=1374677633
demir damlası
aile hekimliğinden arayıp demir damlasına başlayıp başlamadığımızı sorduklarında ve sizin de kullandığınızı okuyunca doktorumuza mail atmıştım, cevap vermiş, 7. ayda kan sayımı yapıldıktan sonra demir damlasına başlayacağımızı, şimdilik sadece vitamine devam edeceğimizi, demir damlası için erken olduğunu yazmış, ben de hamileliğimden bu yana halen demir hapı kullanıyorum zaten, umarım yeterli olur bebeğime, geç kalmış olmak istemiyorum...
su içimi
bir de bebeklerinize su veriyormuşsunuz, ben onu da sormuştum doktorumuza daha önce, vereyim mi ne kadar vereyim diye, anne sütü emerken günde 5-6 bez değiştiriyorsa ve bezinde pembelik olmuyosa su vermeye gerek olmadığını söylemişti, ben hala vermiyorum...
yastık kullanımı
son olarak, boğulmayı önleyici yastık önermişsiniz fakat biz yastık da kullanmıyoruz ki, geçen kontrolde doktorumuza yastık kullanmaya ne zaman başlayacağımızı da sormuştum, 1 yaşına kadar kullanmıyoruz demişti, bu durumda boğulma önleyici yastık da kullanmıyoruz, sizler hepiniz yastık kullanıyor musunuz, ve anne sütü ile beslenen bebeklerinize su veriyor musunuz...
bizim doktor bizi burda yazıanlardan farklı yönlendiriyor sanki bizi...
Ömer gece uyandiginda kendi kendime cok uykum var nolur uyu diye soylenirken aklima sen geliyosun susuyorum :) sen isede basladin dimi gerci simdi tatil ama uykusuzluk insani bitiriyo Allah kolaylik versin canim
slm aleykum kızlar nasılsınız.oglum cuma gunu tam 4 aylık oluyor .sureklı kalkıo kndısını kaldırıyor ya oturma ayakta durma ıstıyor sureklı ve cok hareketlı gulucukler sesler cıkartıyor sanlkı kavga edıyor bazen bıızmle...cok tatlı oldu ya ...her yerını ısırasım gelıo:) ben oglusuma meyve fılesı ıle meyve suyu verıom emıo guzel ve sıkıntı yok sımdıye dun seftalıyı ezdım ıcıne az muz ıle yogurt koydum bıraz yedı.suyu ıcmıyordu bıberonun ıcıne hurma ve bı kac meyve attım tatlandırsın dıe oylelık ıctı bıraz.emzırmeye devam da edıyoruz.cuma kontrolde ne olacak bakalımbakıyorum herkesın bebeıslerının boyları 64 62 vs bızımkı bıra mınyon olacak galıba gecen ay 58 cıkmıstı. arkadslar benı yadrgamayın da surmelı arkadsın bebegıne ne olmustuda vefat etmıstı ben o kısmı kacırmısım da.rabbım hepımızın bebeklerıne saglık sıhhat versın.ınş.bırde bı sorum olacak bn dogumdan sonra bı kere adet oldum bu ay adetımı beklıyorum ama olmadım test yaptım bırsey cıkmadı ama yıne de korkuyorum kımısı dıyor kı olmayabıloırsın normal dıolar.benım gıbı olan var mı??? hepınıze tesekkurler ...rabbım ramazanı serıfı hakkıyla gecırenlerden eylesın...
bebeğim 4 buçuk aylık.bikaç gündür doymadığını farkedince evde inek sütünden yaptığım yoğurttan verdim.yüzünde kızarıklıklar oluştu.alerji yaptı sanırım.Böyle bi durumla karşılaşan oldu mu.
bebeğim doymuyor sanırım.sürekli huzursuz.biberon hiç almıyor.devam sütü yemiyor.bende kaşık maması verdim onu yedi.sizler kaşık maması veriyo musunuz.ağır gelmez inş.meyse sularından hangi meyveleri verdiniz?
Sonunda tembel kizim donmeye basladi ohhh cok mutluyuz lay lay lom :)
kızlar şu yazıyı bi okuyun isterseniz acaba doğrumu doğruysa bi şekilde getirtelim hep beraber
slm aleykum kızlar nasılsınız.oglum cuma gunu tam 4 aylık oluyor .sureklı kalkıo kndısını kaldırıyor ya oturma ayakta durma ıstıyor sureklı ve cok hareketlı gulucukler sesler cıkartıyor sanlkı kavga edıyor bazen bıızmle...cok tatlı oldu ya ...her yerını ısırasım gelıo:) ben oglusuma meyve fılesı ıle meyve suyu verıom emıo guzel ve sıkıntı yok sımdıye dun seftalıyı ezdım ıcıne az muz ıle yogurt koydum bıraz yedı.suyu ıcmıyordu bıberonun ıcıne hurma ve bı kac meyve attım tatlandırsın dıe oylelık ıctı bıraz.emzırmeye devam da edıyoruz.cuma kontrolde ne olacak bakalımbakıyorum herkesın bebeıslerının boyları 64 62 vs bızımkı bıra mınyon olacak galıba gecen ay 58 cıkmıstı. arkadslar benı yadrgamayın da surmelı arkadsın bebegıne ne olmustuda vefat etmıstı ben o kısmı kacırmısım da.rabbım hepımızın bebeklerıne saglık sıhhat versın.ınş.bırde bı sorum olacak bn dogumdan sonra bı kere adet oldum bu ay adetımı beklıyorum ama olmadım test yaptım bırsey cıkmadı ama yıne de korkuyorum kımısı dıyor kı olmayabıloırsın normal dıolar.benım gıbı olan var mı??? hepınıze tesekkurler ...rabbım ramazanı serıfı hakkıyla gecırenlerden eylesın...
bebeğim 4 buçuk aylık.bikaç gündür doymadığını farkedince evde inek sütünden yaptığım yoğurttan verdim.yüzünde kızarıklıklar oluştu.alerji yaptı sanırım.Böyle bi durumla karşılaşan oldu mu.
bebeğim doymuyor sanırım.sürekli huzursuz.biberon hiç almıyor.devam sütü yemiyor.bende kaşık maması verdim onu yedi.sizler kaşık maması veriyo musunuz.ağır gelmez inş.meyse sularından hangi meyveleri verdiniz?
tatlım bizde yatak odasında park yatağında yatryrz ama 3 yaşına kadar olmaz cnm ya yeğenim 4 yaşında hala yatak odasında yatryr ablam kıyamadı odasına geçiremiyr şimdide !! bence 6 aylıkken odasına geçmesi gerekyr yavaş yavaş kendini bilince geçirmek zor olur sonra anne çocuğun odasına geçer benden söylemesi !!!
ben gündüzleri kendi odasındaki yatağında yatyrm alışması için gece bizimle yatak odasınd kocamıda tembihlyrm aman aman ben duymazsam sen uyan bak en ufak sesine sonra pişman olmayalımda gece uykumuzdan olalım biz onu yapacağız diye ne çektik =) odasında çok mutlu oluyr renklerden mi neden bilmyrm ama çok mutlu =)
Sorularına cevap vereyim. :)
Demir damlası veriyorum, su içiriyorum (anne sütü içmiyor-mama ile besleniyor) yastık(normal) kullanıyorum. 1 yaşına kadar yastık kullanılmamasının mantığı neymiş ki?
canım ben de bir haftadır filan, hero baby pirinçli muzlu (+4 ay) kullanıyorum, içine iki tane bebe bisküvisi koyup biraz sulu bi kıvamda biberonla veriyorum,
bu arada kızımın kollarının altlarında, yan taraflarında ve hafif sırtına doğru derisinde döküntüler oluştu ve yüzeyi de sertti yani nebileyim bebek cildi gibi değildi, doktora götürdüm, cildiyeye; yediği bişeyden olmuş dedi, krem verdi kullandım şimdi çok az kaldı, geçti neredeyse, eşim mamaya yoruyor, o ara karpuz üzüm gibi meyveleri de tattırıyordum hafiften, ben onlardan mı diyorum,
bu arada ben doktora mama verdim demedim, malum genelde doktorlar 6 aydan önce annasütünden başka bişey önermiyolarya, iyi mi ettim, kötü mü bilemedim :44:
ve ben hala mamaya devam ediyorum
benim kızım da 4 buçuk aylık
mrb kızlar biz bebeğimize beşik olarak sepetlerden almıştık artık sığmıyo içine yeni beşik alacaz ama kararsızım oyun parkımı, mobilya beşikmi yoksa çilekten bu yatağımı alsm acaba yanlarında korumları varmış
Çilek > Biconcept Biturbo Araba Karyola Pink
kızlar şu yazıyı bi okuyun isterseniz acaba doğrumu doğruysa bi şekilde getirtelim hep beraber
emziriyorken hiç de olmayabilirsin, arasıra düzensiz olarak da olabilirsin diye biliyorum...
ben hergün sırayla elma,üzüm ve havuç suyu sadece tattırmak için bikaç çay kaşığı veriyorum, bugün şeftali ve kiraz karışımı verdim ilk kez, tabi yine bikaç çaykaşığı... gerçi doktorum verme demişti, alıştırmalara 5.aydan sonra başlıycaz, 6 aydan sonra da ek gıdalara geçicez demişti, ben bu ay alıştırıyorum, bi dahaki aya da meyve püresi, çorba ve yoğurdu az az vermeyi düşünüyorum, 6.aydan sonra da aynılarını asıl yemesi gereken miktarlarda öğün olarak veririm...
ben de senin gibi düşünüyorum canım, 1 yaşından önce herşeyi anlayıp inatlaşmadan odasını ayırmalı, tabi sesini duyabileceğimiz yakınlıkta bi oda veya telsiz kullanarak... ben aslında 8-9 ay aynı odada tutmak isterdim ama bizim beşiğimiz anca 6 aya kadar idare eder bizi, 6 aydan sonra mecbur kendi odasına karyolasına geçicek...
bilmiyorum ki, aklıma gelen her soruyu kontrollerde soruyorum, 4.ay kontrolünde sordum yastık kullanmaya ne zaman başlamalıyız nasıl bi yastık olmalı diye, 1 yaşına kadar kullanmıyoruz dedi sadece, niye demedim ben de... ondan önceki ay da havalar ısındı su vericek miyiz ne kadar verelim dedim, günde 5-6 bez değiştiriyosa ve bezinde pembe leke olmuyosa verme az bez değiştiriyosan bikaç çaykaşığı verirsin demişti... demir damlasını gene hiç sormadım çünkü bilmiyodum öyle bişey, sonradan öğrenince mail attım 7.ayda an sayımından sonra başlıycaz şimdilik erken demiş... öyle işte...
keşke söyleseydin canım daha doğru bi tespit yapardı belki...
bence resimdeki yatağı alma canım, yanındaki korumaları muhtemelen alçak boydadır onun, ve tutunup kalkmaya başladığında tehlikeli olabilir... oyun parkı mı mobilya karyola mı diye sorarsan da o sana kalmış artık, tatile yazlığa falan götürmen gerekirse ya da evde önce yatak odasında sonra kendi odasında kurarım dersen park yatak mantıklı olur, odanıza mobilyanıza uygun şık dursun istersen ve artık tekrar tekrar yatak almayalım dersen de mobilya büyüyen karyola al büyüyünce de kullanır...
yazı yok canım...
Canım hangi yazı link yok :)