2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar kızım bugün 5aylık oldu (22şubat doğumlu). az önce kontrolden geldik, 7kilo ve 65cm olmuş. 350gr almış bu ay, doktorumuz buna da normal dedi:) sizinkiler 600gr'a az diyor, anlamadım bizim doktor kiloya karşımıdır nedir. muayene etti, gayet sağlıklıymış çok şükür, iki tane dişimiz çıktı altta, erken çıkarmış dedi. deviti günde 5damlaya çıkardı, demir damlasınıda günde 5damla düzenli kullanın dedi. bide yavaş yavaş destekli oturtalım mı diye sordum, 1ay daha bekleyin onun için, bidahaki ay başlarsınız dedi. bu arada ek gıdaya zaten başlamıştım, devam ediyoruz tabiki...

kızlar kızım bugün 5aylık oldu (22şubat doğumlu). az önce kontrolden geldik, 7kilo ve 65cm olmuş. 350gr almış bu ay, doktorumuz buna da normal dedi:) sizinkiler 600gr'a az diyor, anlamadım bizim doktor kiloya karşımıdır nedir. muayene etti, gayet sağlıklıymış çok şükür, iki tane dişimiz çıktı altta, erken çıkarmış dedi. deviti günde 5damlaya çıkardı, demir damlasınıda günde 5damla düzenli kullanın dedi. bide yavaş yavaş destekli oturtalım mı diye sordum, 1ay daha bekleyin onun için, bidahaki ay başlarsınız dedi. bu arada ek gıdaya zaten başlamıştım, devam ediyoruz tabiki...

Maşallah bebeğine.. Demir damlası olarak hangisini kullanıyorsun.. Çoğunun içinde paraben var. O yüzden sağlık ocağının verdiğini kullanmayacağım..

kızlar son bi iki haftadır bebeğim değişti diyenlerdenim ben de. biliyorsunuz ben bebeğimi tracy hogg a göre büyüttüm hep bugüne kadar ve çok şükür rahatız. bu yolu denemek isteyenler kitabı ben iyice okuyanlardanım ve bebeklerin sıçrama dönemleri vardır ordan okuduğum kadarı ile. bu dönemlerde bebekler doymaz ve mızmızlanır uyumaz hatta huysuzlaşır ama bi iki hafta sonra normale döner. bu sıçramalar genelde altıncı ve sekizinci haftada başlar. beşinci altıncı aylarda iyice gösterir kendini ki bu artık katı gıdaya geçiş sinyalleri demektir.biraz iri bebeklerde 4. ayda da olabilir. bebeklerimişz sıçrayarak uyanabilirler. burda yapmamaız gereken şey gündüzleri çok ii beslemek, ha ben besliyorum gene de gece uyanıyor diyorsanız ve bebeğinizin bi sıkıntısı yoksa gerçekten doymuyordur. ben buna inandığım halde iyi besliyorum ben kızımı niye uyanıyor tmm sıçrama dönemi ama doyuyor diyordum ki, mamaya başlayınca anladım kızım doymuyormuş. şimdi iyiyiz. tracy hogg u iyi takip edenlerdenim. öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.

bebeğini kaybeden arkadaşımızın başı sağolsun, Allah dayanma gücü versin, diğer bebeğine uzun ömür versin inşallah. çok acı bir durum, insan söyleyecek söz bulamıyor:KK43:

ben normal aptamil kullanıyorum, şekerli süt gibi tadı, kokusuda ilk yapınca süt gibi kokuyor. ama biberonda 15-20dk beklese hemen ekşi ekşi kokmaya başlıyor. o yüzden yaptığım mamayı içmezse hemen döküyorum ben, buzdolabına felan koyup vermedim hiç.

bende aptamil kullanıyorum hem normal olanı hemde ar olanı aldım...ikiside tatsız tuzsuz bişey oluyor sanki şekerli süt gibi tatlı gelmedi bana hiç,bozukmu acaba daha 1 hafta önce aldım ikiside bozulmuşmudur bilemedim...

bebeğini kaybeden arkadaşımızın başı sağolsun, Allah dayanma gücü versin, diğer bebeğine uzun ömür versin inşallah. çok acı bir durum, insan söyleyecek söz bulamıyor:KK43:

ben normal aptamil kullanıyorum, şekerli süt gibi tadı, kokusuda ilk yapınca süt gibi kokuyor. ama biberonda 15-20dk beklese hemen ekşi ekşi kokmaya başlıyor. o yüzden yaptığım mamayı içmezse hemen döküyorum ben, buzdolabına felan koyup vermedim hiç.

bizimki uyanmıyor canım çiş yapınca, sabaha kadar balon gibi şişiyor bezi:) gece boyunca hiç çiş yapmaması iyi birşey değil diye duymuştum, o kadar tutmaması gerekmiş çişini ama tam da bilmiyorum, öyle duydum sadece. eğer yapmıyorsa bir sor istersen doktoruna.

ben doğmadan almıştım kraftın araba koltuğunu, 0-13kg'lık bizimki. doğduğundan beri kullanıyorum, kemerlerini bağlamayı felanda ihmal etmem hiç. eğer eşim kullanıyorsa arabayı koltuğunu arka koltuğa ters olarak bağlayıp bende yanına oturuyorum ama eğer kızımla ikimizsek sadece ön koltuğa ters olarak bağlıyorum koltuğunu, yanımda oluyor hem beni görüyor, mızmızlanmıyor, öyle seyahat ediyoruz.

ben daha oto koltuğu almadım.kızım 7 kg. 0-13kg olanlardan alsam uzun süre kullanabilir miyim.bebeğiniz içine kolaylıkla sığıyor mu.ne kadar süre kullanılabilir.9-18kg olanlar var.nasıl bişey almalıyım bilemedim.bebeğim daha oturamıyor oto koltuğu yatar pozisyonda mı.

kızlar son bi iki haftadır bebeğim değişti diyenlerdenim ben de. biliyorsunuz ben bebeğimi tracy hogg a göre büyüttüm hep bugüne kadar ve çok şükür rahatız. bu yolu denemek isteyenler kitabı ben iyice okuyanlardanım ve bebeklerin sıçrama dönemleri vardır ordan okuduğum kadarı ile. bu dönemlerde bebekler doymaz ve mızmızlanır uyumaz hatta huysuzlaşır ama bi iki hafta sonra normale döner. bu sıçramalar genelde altıncı ve sekizinci haftada başlar. beşinci altıncı aylarda iyice gösterir kendini ki bu artık katı gıdaya geçiş sinyalleri demektir.biraz iri bebeklerde 4. ayda da olabilir. bebeklerimişz sıçrayarak uyanabilirler. burda yapmamaız gereken şey gündüzleri çok ii beslemek, ha ben besliyorum gene de gece uyanıyor diyorsanız ve bebeğinizin bi sıkıntısı yoksa gerçekten doymuyordur. ben buna inandığım halde iyi besliyorum ben kızımı niye uyanıyor tmm sıçrama dönemi ama doyuyor diyordum ki, mamaya başlayınca anladım kızım doymuyormuş. şimdi iyiyiz. tracy hogg u iyi takip edenlerdenim. öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.

Ben bu sekilde olsun istiyorum artik. cunku cok yoruldum bebegim dogdugundan beri zaten hic bi zaman sakin bi bebek olmadi ama uc gundir iyice hiysuzlasti napicam bilemiyorum 4 ay 2 gunluguz ama biz dogdugumzdan beri o sicramalari atlatamadik sanirim ayakta salliyorum surekli gece uykumuz fena degildi ama gunduz uykularimiz felaket zaten yabancilamayida ogrendi biri kucagina alinca cimciklemissin gibi agliyo bide simdi bu surekli mizmizlanmasi iyice yoruldum hadi benim yorulmam onemli degil ama kendinide yoruyo surekli mutsuz

cnm devit 5 damla 2 aydan bu yana...demiri 8 damla kullanıyrz.. bebeği oturtab,lrsin dedi destekli..ek gıdaya geçeblrsin dedi.doktordan doktara fark oluyr demek ki..

Ben bu sekilde olsun istiyorum artik. cunku cok yoruldum bebegim dogdugundan beri zaten hic bi zaman sakin bi bebek olmadi ama uc gundir iyice hiysuzlasti napicam bilemiyorum 4 ay 2 gunluguz ama biz dogdugumzdan beri o sicramalari atlatamadik sanirim ayakta salliyorum surekli gece uykumuz fena degildi ama gunduz uykularimiz felaket zaten yabancilamayida ogrendi biri kucagina alinca cimciklemissin gibi agliyo bide simdi bu surekli mizmizlanmasi iyice yoruldum hadi benim yorulmam onemli degil ama kendinide yoruyo surekli mutsuz

cnm benim kızımda 4 ay 2 günlük 20 mart doğumlu ve benim kızımda son 6 gündür gündz uykusu yok deli oluyor uyku diye ama en fazla 25dk uyuyup uyanıyo ve uykusunu alamadığı içinde çok huzursuz yabancı kimi görse basıyor çığlığı dün benzin almak için durduk benzincideki pompacıyı gördü ki ben arabada oturuyorum o kucağımda adam dışarda bi başladıkı feryat figan susturup sakinleştirene kadar ne çektim :))

gerçekten uyku problemi benide çok yordu umarım geçiçidir

slm cnm benim kız 4 ay 2 günlük cumartesi gittik kontrole mama sandalyesine bile oturta bilirsin dedi ben yinede oturtmadım daha ama kucağımda felan oturtmaya başladım yavaş yavaş

cnm devit 5 damla 2 aydan bu yana...demiri 8 damla kullanıyrz.. bebeği oturtab,lrsin dedi destekli..ek gıdaya geçeblrsin dedi.doktordan doktara fark oluyr demek ki..

biz devit yerine acd3 kullanıyoruz 10 damla 15 günlükden beri... ama demir damlası diye bişey vermedi tam 4 buçuk aylık kızım, geç kalmayız umarım... sizin kullandığınız demir damlalarının adları neler... ben de oturtmayı sormuştum daha erken tamamen oturtmak için ama kucakta oturtur gibi destek yapabilirsin demişti...

Kızlar Günaydın hepinize ve minnoşlarınıza.

Bugün Tracy Hogg yönetimini denemeye başladım aranızdada bunu merak edenler vardı o yüzden hergün neler yaşadığımıda sizinle paylaşacağım belki sizede fikir olur ve demenek istersiniz.

Öncelikle kzıımla ilgili bilgi vereyim kızım dünya tatlısı olmasının yanı sıra mızmızın önde gidenidir ilk üç ay hiç gece uykumuz yoktu çok şükür şu sıra biraz düzene girdi gece aralıksız üç saat uyumaya başladı ama gene 5 ten sonra hiç uykumuz yok gündüzleride en az 3 kere uyuyor ama bunlar 10dk ile 30 dk arasında gerçekleşiyor bi türlü uzatamıyorum uykularını hal böyle oluncada ne eve yetişebiliyorum ne kendime... Uyanıkken bizim küçük hanım hep kucak ister ilgi ister eğer öyleyse problem yok ama bi yere koyup gitmem mümkün değil evde oyuncak halısı ve salıncağı var onlarlada en fazla 10dk oyalanıp çığlığı basar küçük hanım :)

Neyse Tracy Hogg yöntemi gelince Tracy teyzemizin uzuncana bi kitabı varmış alıp okumayı çok istedim ama şu sıra değil kitap okumak başımı kaşıyamıyorum ama fırsat buldukça internetten bol bol araştırma yaptım ve bunu uygulayan kişilerin yazılarını okudum epeyce ve başlamak için bugünü bekledim. Tracy Hogg yöntemi özetle (farkında olmadan bi çok annebunu yapıyor aslında) bebeğinizin uykuya kendi kendisine dalmasını alıştırmak ve kolaylaştırmak bunun için yardımcı uyku arkadaşları önericiyor Tracy hemşiremiz yani oyuncak, emzik, müzik vs. gibi benim kızım emziği ve biberonu red ettiği için malesef kullanamıyorum ama arada dinlettiğim uyku müziği ile işe başladım ben saat 7 de tam olarak ayılan kızım normal şartlarda 9 gibi kısa bi şekerle yapardı ama bugün 10 a kadar bekledi küçük hanım aslında herhangi bi uyku belirtisi göstermedi yoksa gösterseydi hemen beşğine götürecektim onu çünkü Tracy hemşirmeiz diyor ki eğer bebek uyku belirtisi göstermeye başladıysa mesela esnediyse onu hemen yatağına götürün diyor 2. esnemesinde geç kalmış olablirsiniz diyor.

Bende kızım esner esnemez yatağına bıraktım malum 1dk geçmedi mızıldandı suratını ekşitti vs. bende hemen kucağıma alıp pışpışladım sırtını sıvazladım artık ona kendi kendine uykuya dalabileceğini bunun için yeterince büyüdüğünü söyledim minik minik öpücükler kondurdum ve tekrar yatağına yatırdım ama tabiki kızım hemen gene çığılı bastı ben gene aldım odanın içinde biraz pışpışladım sakinleyince tekrar yatağına bıraktım tam odadan çıkıcam gene başladı hemen geri aldım sakinlettim tekrar yatağına koydum tabiki gene başladı artık daha zor sakinliyordu her kucağıma aldığımda pışpışlama sürem uzadı ama ben pes etmedim neyse bi süre sonra beminki epey bi yoruldu iyice gözler fln gitti ama uyumuyor birazcık meme verdim (kıyamadım :) ) sonra hemen uykuya daldı normalde 10 dk uyuyan kızım bu sabah 40 dk uyudu toplam uykuya geçiş süreside 30 dk oldu ama zaten ilk gün 40 dk fln oluyormuş bu yöntemle... Çok başarılı olduğum söytlenemez ama ilk gün için bence hiç fena değildi..

Şimdilik bizden bu kadar gün içindeki ve sonraki günlerdeki denemlerimide paylaşağım inş...

Kızım ve Benden size kocaman sevgiler öpücükler :KK16: :KK16: :KK16:

cnm öncelikle umarım başarırsın bende o kitaptaki yöntemi uygulamak istiyorum lütfen adım adı yazmaya çalış bıktım dakikalarca sallaaktan bebegin kaç aylık yanlış hatırlamıyosam4. aydan sonra başlanıyodu bu yönteme kızımda tam 4ay 2 günlük ben çok korkuyorum valla yapabilrmiyim sabır gösterebilirmiyim bilmiyorum 2.günü atlatınca son gün yani3. gü çok kolay oluyomuş ve en fazla 3günde öğreniyomuş doğrumu tam bilmiyorum ama sen örne ol bize :)) inşallah başarıp bizede örnek olursun

cnm benim kızımda 4 ay 2 günlük 20 mart doğumlu ve benim kızımda son 6 gündür gündz uykusu yok deli oluyor uyku diye ama en fazla 25dk uyuyup uyanıyo ve uykusunu alamadığı içinde çok huzursuz yabancı kimi görse basıyor çığlığı dün benzin almak için durduk benzincideki pompacıyı gördü ki ben arabada oturuyorum o kucağımda adam dışarda bi başladıkı feryat figan susturup sakinleştirene kadar ne çektim :))

gerçekten uyku problemi benide çok yordu umarım geçiçidir

Aynn canim bizde 20 mart dogumluyuz vallahi bu yabancilama isi benide mahvetti dun annanem iftara aldi kapidan girince kucagina aldi abartmiyorum 1 saat araliksiz agladi artik sesi kisilmaya basladi karsidan bakarlar laf atmazlarsa iyi ama sevmeye veya kucagina almaya kalksin kiyametler kopuyo uykuda dedigin gibi. 30 dakika uyusa cok uyudu diyorum su yontemi deniyelim bakalim ise yariyacakmi

sürmeli.......:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Allah'ımmm sabırlar versin,çokçok çok üzüldüm...:KK43::KK43::KK43:

dün gece öğrendim bende bu acı olayı bebeğini kaybeden annenin mesajını okuyunca içim parçalandı sabaha kadar ağladım uyuyamadım. Allah'ım sabır versin dayanması çok zor tarifsiz bir acı.
sabaha kadar oğluma baktım uykusunda kusarsa bişey olursa diye tamda yeni yeni rahatlamaya başlamıştım artık gece kendini kurtarır büyüdü diyordum ama maalesef 4 aylık bebeklerde de bu acı son olabiliyor muş. çok üzüldüm gerçekten
şimdi şu soru tırmalıyor beynimi nasıl yatırcaz bebişleri benim oğlum yan yatırsamda bi şekilde sırt üstüne dönüyor daha çok rahat ediyor sanırım
bugün 4. ay aşılarımızı olduk şu ana kadar ateşimiz çıkmadı umarım çıkmazda.

Aynn canim bizde 20 mart dogumluyuz vallahi bu yabancilama isi benide mahvetti dun annanem iftara aldi kapidan girince kucagina aldi abartmiyorum 1 saat araliksiz agladi artik sesi kisilmaya basladi karsidan bakarlar laf atmazlarsa iyi ama sevmeye veya kucagina almaya kalksin kiyametler kopuyo uykuda dedigin gibi. 30 dakika uyusa cok uyudu diyorum su yontemi deniyelim bakalim ise yariyacakmi

bizde 20 mart doğumluyuz kızlar bugün aşılarımızı olduk oğlumda uyku yaptı yatıyor miniğim.. benim oğlumda tam tersi herkese gidiyor gülüyor öptürüyor sevdiriyor kendini yeter ki ilgilenilsin .. bende sinir oluyorum herkese mıncıklatıyor kendini kikirdiyor diye nazardan korkuyorum ..uykuusuna gelince gündüz uykumuz hiç yoktu 1 haftadır uyumaya başladı bende ilk defa yemek yapabildim düşünün artık 4. ay yaradı sanırım bizde ... bende o yöntemi dün akşam uyguladım saat 22 de yatağına bıraktım biraz oynadı ve uyuyakaldı uzaktan seyrettim ama görünmedim sanırım başardım İnş. tesadüf değildir. sevdiği bi oyuncağı yada herhangi bir şeyi yanına bıraktım. uyudu kuzucuğum
sonrada acı olayı öğrendim ve hala çok üzülüyorum Allahım sabırlar versin annesine babasına kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Arkadzslar uyku konusunda bende Bir yorum yapmak istiyorum.ben bebegimi hic sallayarak uyutmadim.
ufacik sarsintida bile hemen kusuyodu.en fazla kucacimda aldim yurudum o sekilde uyudu oda benim icin zor olunca biraktim tabi.herzaman kizim emiyodu ve uyuyodu.eger zaten oanda uykusu yoksa uyumuyodu.ben hep busekilde uyuttum.aslinda birazcikta ona biraktim uykusu gelince uyumasi gerektini zaten biliyo ve béni simdilik hic yormuyo kusum.ama ben herzaman uyurken onu hic ole yatagina birakimda uyusun demedim.en fazla yanima alirim sikmayacak sekilde sarilirim oda biraz oyalanir sonra hemen uyur.ben o yontemi kendimce dogru bulmuyorum.sevgi ve Anne sicaklini hisseden bebek herzaman daha rahat ve cabuk uyur dusuncesindeyim ben kizimda hep bunu gordum.ha 2 - 3 yasina gelmis olsada yapsam bole bisi ama henuz bebek olduklari icin yalniz olduklari ni dusundukleri icin bence daha huzursuz olurlar.uyurlarsada mecburiyetten olur onceleri sonra alisnanlik olsa bile hep yanliz kaldina inanarak buyur.ben bizzat deniyorum ve kizim béni hic yormuyo inaninki.saglikli buyudunu dusunuyorum bu sekilde.bu benim sahsi dusuncemdir.

Canim sana tracy hogg la ilgili bi kac sey sormak istiyorum yanitlarsan sevinirim..
1. Bebegimi yataga koyuyorum 3 5 defa yanina gidiyorum mizildandikca en sonunda uyuyor, bu yonteme gore bebek alistikta mizildanmadan yataga koyar koymaz uyuyabilicek mi?
2. Bebegine uyuma arkadaşı olarak nr veriyorsun ? Ben emzik veriyorum , acaba donencesi olsa yardimci olur mu?
3. Yonteme gore bebek karnini doyurcak , aktivite yapcak ve uyucak ben bazen çok aglayinca tekrar meme veriyorum sonra uyuyor.
4. Yöntemi misafirlikteyken uygulayabiliyor musun? Ben uygulayamiyorum evdeki uyku ortami olmadigi icin.
5. Son olarak özellikle gündüz uykusunda pes ettiriyor beni ayagimda sallamak zorunda kaliyorum simdi oldugu gibi:KK43:

Ben bebek nasil istiyosa oyle uyumasi taraftariyim hatta kucagimda uyumasina bayiliyorum birbirimixe cok yakin oluyoruz ve bebegimin bnm kollarimda huzur bulmasi bnm kokumla uyumasi rahattlatiyor acikcasi sallamadigim zamanlar da oluyor yanina uzaniyorum birlikte uyuyoruz nacizane dusuncem tabi herkesin bebegini buyutme stili farklidir ben sefkat sicaklik guven ile uyumasi taraftariyim bebegimin boyle cok daha mutllu oldugunu dusunuyorum bu egitimlere en az 6 aylikken baslamayi dusunebilirim heleki tracy hogg yontemi cok acimasiz bence biraz daha yumusak egitim stilleri var yapsam bile onlardan birini uygularim

kızlar oğlum da huzurlanmıştı bir dönem,3 aylıktı.uykuya bıraktığım an deli gibi ağlıyordu,kucağımdan inmek istemiyordu,uyurken bile..ama geçti.o bir dönem oluyor sanırım,normalleşti sonra..uyku düzenimize gelince,oğlumun uykusu varsa her şekilde uyuyabiliyor;bazen kendiliğinden uyuyor,bazen memede uyuyor..bazen uyumaya direniyor,sallıyorum hamağında,bazen anakucağında sallıyorum ,belli olmuyor zaman zaman da sarıldığım zaman uyuyor..bir standartımız yok yani..şimdilik uykuya geçişi beni zorlamıyor..ama bu ara çok feci damağı kaşınıyor,iki elini birden öyle hararetle,sinirle ağzına alıyor ki,yiyebilse yiyecek ellerini..öyle yaptığında acıktı diye emzirmek istiyorum ama meme almıyor..biberonla su içiriyorum mesela,su içmek yerine biberonun emziğiyle damağını kaşımak istiyor..dişlik veriyorum onu istemiyor,elimi ağzına götürünce mutlu oluyor..dişi çıktı çıkacak sanırım,4 ay 10 günlüğüz bu arada:nazar:ben kucağımda destekli oturtuyorum,doktor söylemişti..bu aralar bir sürü yeni şey yapmaya başladı,oyun halısının tam zamanıymış,aynasını çevirip kendisine bakıyor gülüyor..tutması,kavraması çok gelişti..günden güne fark ediyor gelişimi,her bebek gibi..Allah sağlık versin hepsine,acılarını yaşatmasın..

Ben bebek nasil istiyosa oyle uyumasi taraftariyim hatta kucagimda uyumasina bayiliyorum birbirimixe cok yakin oluyoruz ve bebegimin bnm kollarimda huzur bulmasi bnm kokumla uyumasi rahattlatiyor acikcasi sallamadigim zamanlar da oluyor yanina uzaniyorum birlikte uyuyoruz nacizane dusuncem tabi herkesin bebegini buyutme stili farklidir ben sefkat sicaklik guven ile uyumasi taraftariyim bebegimin boyle cok daha mutllu oldugunu dusunuyorum bu egitimlere en az 6 aylikken baslamayi dusunebilirim heleki tracy hogg yontemi cok acimasiz bence biraz daha yumusak egitim stilleri var yapsam bile onlardan birini uygularim

ben de sarılıp uyumasına bayılıyorum..gece özellikle,uykusu bölündüğünde yanıma alıyorum,ağlayacak gibi olursa kendime doğru yan yatırıp sarılıyorum ve öylece dalıyor uykuya..çok büyük bir keyif o..bir de emdikten sonra ikide bir sırt üstü dönüyor,sonrasımnda bana doğru yan dönüyor,yan dönüşlerinde memeye sokulup kokluyor,sonra yine sırtüstü dönüyor..bayılıyorum.

büyüdükçe ağırlaştıklarında kucakta uyutmak emin ol çok zorlaşcak canım. ayrıca bende bazen yanıma alıyorum yatırıyorum beraber uyuyoruz ama ayağımda salladığımda falan uykusu kısa sürüyor huysuzlaşıyor. kendi başına uyusun diye odaya bırakıp kapıyı arkadan kitlemiyoruz sonuçta her mızıldandığında ihtiyacına cevap verip kucağımıza alıyoruz,seviyoruz,gerekirse göğsüme alıyorum. tracy acımasız bir yol değil, mesela ağlatarak uyumasını sağlama metodu var işte o acımasız.

X