2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Allah rahmet eylesin bebeğini RABBİM yanına aldı o melek artık..dualarımız onunla ve seninle .
Kizlar kizima dogmadan once aldigim bi hamak var kanzdan almistim bir kere bile icinde uyumadi sevmedi satmayi dusunuyorum hangi siteden satabilirim onun yerine bezden hamaklar varmis ondan aliyim diyorum onu nerden bulabilirim
sahibinden satabilrsin...
birde ebebek ten 2. el satışlar yapılıyr ama acaba e bebekten mi almak gerekiyor tam bilmyrm..

Hiç bir insanın yokluğu dayanılmayacak kadar acı değildir...
Bu tahammül insan yüreğine yaratıldığında programlanmıştir...
Dayanılmayacak olsaydı alemlerin efendisinin yokluğunda seven bütün insanlar ölürdü...
Allah sabrını çokca versin sizlere de..
Başınız sağolsun..

Ben muz vermeye korkuyorum canim ya kabiz filan olursa diyr gerci cok vermiyoruz ama benim ek gidalarda tek korkum kabizlik :s
Bende muz kabız yapar diye vermedim ama bugünden itibaren vermeyi düşünüyorum
Benim kızımda sevdi şeftaliyi ama sebze çorbası için aynı şeyi söyleyememDönmeler hareketlenmelr daha sıklaştı dikkat etmek lazım:18:
Bizimkinin yeni oyunu; battaniyesinin ucunu yüzüne çekip altına giriyor sonra çekip açıyor yüzünü ona gülüyor kendi kendine :)
Battaniye olayını benim kızımda yapıyor yüzüne çekiyor ağzına almaya çalışıyorda ben müsade etmiyorum korkuyorum Allah korusun
Bende armut ve şeftali verdim ama armut için şimdiden vermeyin böbreğine zarar olur demiş çocuk prof.bu diyen kişide muz vermeyi düşünüyorum.Yoğurdu hergün veriyorum ben evde kendim yapıyorum günlük,yoğurdu sevdi.Sebze çorbasını sevmediO filelerden marketlerde vs satılıyormu internette görmüştüm bende
Canım çok geçmiş olsun Allah bağışlasın meleğinideEğer uykudayken alıyorsa biberon o zaman ver sende,benim kzımda ek gıdaya geçince mamayı pek sevmemeye başladı sanki,az az pirinç unu yapsan yoğurt vs yermi acaba?Az da olsa vermeye çalış canım,çok zor kabullenmemeleri Allah yardımcın olsun
Bize başlattı doktor doğduğundan beri kullanıyorum,damlayı,geçenki kontrolündede kan şurubu verdiler
Hayırlı olsun sorunsuz çıkartır inşallah
Canım devidi 1 yaşına kadar verin demişti bize doktor ikisinide veriyorsun yani
Kizlar biz bugun 4. Ay asimizi olduk saat 11 de bu saate kadar ates yapmadi acaba gece yaparmi ateslenen bebisler gunduz ateslendimi yoksa gecemi basladi
GEçmiş olsun bizde akşam saatinde başlamıştı ateşi gece sabaha diğer günün öğlenine kadar sürmüştüİnşllh ateşi olmamıştır
Hoşgeldin aramıza Allah bağışlasınBen başladım ek gıdaya az az vererek başlamalısın mesela ben prinç unundan başladım yoğurda geçtim ardından meyve sonra sebze.Şu an hepsini öğünlere bölüyorum
BEnim kızım sebze çorbasını sevmedi patates havuç irmik yada bulgur ekliyorum birde hangi sebze varsa evde pişirip süzgeçten geçiriyorum ama hoşuna gitmedi bir türlü
Hayırlı yolculuklar canım,iyi tatiller
Bende oyun halısı aldım ama dönmeyi daha çok seviyor halıda bu sefer kusuyor mideye baskı yaptığı içinde
Dr.browvs siddetle tavsiye ederim bi tek onu aldi cok memnunum
Ben doğduğundan beri kullandım memnunda kaldım

Sizede hayırlı yolculuklar dilerim sağ salim gelirsiniz inşallahAllah bağışlasın kızınıda

Bebeğini kaybeden arkadaşımız için çok çok üzüldümAllah sabır versin başınız sağolsunAllah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Rabbim meleğini cennetin en güzel köşesinde ağırlasınBazen konuşamazsın bir şey söylemeye yazmaya elin varmaz,buda öyle durumlardan birisi...

Kızlar Günaydın hepinize ve minnoşlarınıza.

Bugün Tracy Hogg yönetimini denemeye başladım aranızdada bunu merak edenler vardı o yüzden hergün neler yaşadığımıda sizinle paylaşacağım belki sizede fikir olur ve demenek istersiniz.

Öncelikle kzıımla ilgili bilgi vereyim kızım dünya tatlısı olmasının yanı sıra mızmızın önde gidenidir ilk üç ay hiç gece uykumuz yoktu çok şükür şu sıra biraz düzene girdi gece aralıksız üç saat uyumaya başladı ama gene 5 ten sonra hiç uykumuz yok gündüzleride en az 3 kere uyuyor ama bunlar 10dk ile 30 dk arasında gerçekleşiyor bi türlü uzatamıyorum uykularını hal böyle oluncada ne eve yetişebiliyorum ne kendime... Uyanıkken bizim küçük hanım hep kucak ister ilgi ister eğer öyleyse problem yok ama bi yere koyup gitmem mümkün değil evde oyuncak halısı ve salıncağı var onlarlada en fazla 10dk oyalanıp çığlığı basar küçük hanım :)

Neyse Tracy Hogg yöntemi gelince Tracy teyzemizin uzuncana bi kitabı varmış alıp okumayı çok istedim ama şu sıra değil kitap okumak başımı kaşıyamıyorum ama fırsat buldukça internetten bol bol araştırma yaptım ve bunu uygulayan kişilerin yazılarını okudum epeyce ve başlamak için bugünü bekledim. Tracy Hogg yöntemi özetle (farkında olmadan bi çok annebunu yapıyor aslında) bebeğinizin uykuya kendi kendisine dalmasını alıştırmak ve kolaylaştırmak bunun için yardımcı uyku arkadaşları önericiyor Tracy hemşiremiz yani oyuncak, emzik, müzik vs. gibi benim kızım emziği ve biberonu red ettiği için malesef kullanamıyorum ama arada dinlettiğim uyku müziği ile işe başladım ben saat 7 de tam olarak ayılan kızım normal şartlarda 9 gibi kısa bi şekerle yapardı ama bugün 10 a kadar bekledi küçük hanım aslında herhangi bi uyku belirtisi göstermedi yoksa gösterseydi hemen beşğine götürecektim onu çünkü Tracy hemşirmeiz diyor ki eğer bebek uyku belirtisi göstermeye başladıysa mesela esnediyse onu hemen yatağına götürün diyor 2. esnemesinde geç kalmış olablirsiniz diyor.

Bende kızım esner esnemez yatağına bıraktım malum 1dk geçmedi mızıldandı suratını ekşitti vs. bende hemen kucağıma alıp pışpışladım sırtını sıvazladım artık ona kendi kendine uykuya dalabileceğini bunun için yeterince büyüdüğünü söyledim minik minik öpücükler kondurdum ve tekrar yatağına yatırdım ama tabiki kızım hemen gene çığılı bastı ben gene aldım odanın içinde biraz pışpışladım sakinleyince tekrar yatağına bıraktım tam odadan çıkıcam gene başladı hemen geri aldım sakinlettim tekrar yatağına koydum tabiki gene başladı artık daha zor sakinliyordu her kucağıma aldığımda pışpışlama sürem uzadı ama ben pes etmedim neyse bi süre sonra beminki epey bi yoruldu iyice gözler fln gitti ama uyumuyor birazcık meme verdim (kıyamadım :) ) sonra hemen uykuya daldı normalde 10 dk uyuyan kızım bu sabah 40 dk uyudu toplam uykuya geçiş süreside 30 dk oldu ama zaten ilk gün 40 dk fln oluyormuş bu yöntemle... Çok başarılı olduğum söytlenemez ama ilk gün için bence hiç fena değildi..

Şimdilik bizden bu kadar gün içindeki ve sonraki günlerdeki denemlerimide paylaşağım inş...

Kızım ve Benden size kocaman sevgiler öpücükler

Allahim surmeli arkadasimiza sabirlar versin.okudugum andan itibaren cok kotu oldum.ne yazicagimi bilemedim.cok uzuldum....

dün akşam uykusunda deneyeyim dedim ama bagırdıkca bagırdı hatta katıla katıla agladı,meme vereyim dedim almadı..bugün bi daha deneyeyim bari..yoksa ayakta sallamaktan gına geldi ve de illa yüzü kapalı olacak bi de bu ara kolları baglanınca daha rahat uykuya geciyor...inşallah yoluna girer işe yarar bu yöntem

SeLam Mart anneleri ben Haziran snnediyim bir anne evladını kaybetmiş duydum bı bakayım dedim ama yazıyı okudum 2012 tarihli yazıyordu anlayamadım gecen yıl mı oldu yoksa yeni mı Vefat etti
Cok üzüldüm sürmeli arkadasa ne denir bilemiyorum yazısını okurken biran kendimi onun yerine koydum nasıl dayanabilirim bu acıya diye Rabbim sabırlar verdin inşallah badi sagolsun Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı bizleri evlatlarimizla imtihan etmedin inşallah

Ne denir Ne denmeli bilemiyorum. Düğüm düğüm oluyor boğazım. Allahım sabır versin. Minik meleğimiz Emine kardeşimizin şefaatçisi olacak ama şimdi içi yangın yeri. Rabbim kimseye böylesine büyük bir üzüntüyü yaşatmasın.

4 ay kontrolumuz vardı bugün maşallah bebişimiz 6.638gr kilomuz boyumuz 64.5 cm baş çevremiz 41.3 =) bebğim rota aşısı oldu..
doktorumuz iyi bakıyrsun dedi =) maşallah =) ek gıdaya geçeilirsin dedi..kan ilacını aç ver dedi..
bu arada kızlar uyku konuşulmuş bende bugün doktorumuza sordum 2 haftadır kızım sıkıntılı normalde kendi kendine dönencesini seyrederken uyurdu..emzik hiç almadı! şimdi illaki biberonla birşeyler içerken uyumak istiyr..doktorumuz farklı müzikler dinlet saçını okşa falan dedi. bence bebeklerimz buyuyr bu takım sıkıntılar olacak hep aynı kalmayacaklar! şimdi emzirdim yatağına yatrdım uyudu çok sukur =) genelde karnı aç olduğunda yatmak istemyr tek takılmak istemyr kucak istyr sadece..

merhabalar geçmişi okuyamadım biraz baktım genelde ek gıdalara başlanmış,biz hala başlamadık anne sütü ve günde 1 veya 2 defa mama aptamill ar kusmaması için...artık daha fazla ackıyor ve hemen doymuyor bu ay az kılo almış olabilir..4.5 aylık oldu hala kusma devam ediyor malesef gerçi 2 gündür biberonu itiyor almıyor hatta aglıyor..acaba mamamı bozuk dıye baktım tatsız tuzsuz garip bi tadi kokusu var sizler normal tadını biliyormusunuz????

benım kızım son zamanlarda gece uyanmadan uyuyordu 6 saat falan her gece bu şekılde düzene girmişti..son bir haftadır 2 saatte bir uyanıyor uzun uyku kalmadı hiç..acmıdır dıye yatırmadan mama verıyrum ustüne emziriyorum gene uyanıyor neden böyle degıstı anlamadım....dikkat ettim de gece boyu bezi kuru kaldıysa çiş yapmadıysa uzun uyuyor eger çiş yapıyorsa uyanıyor.sizlerinkilerde çişini yapınca uyanıyormu ???

Canim ayni benim kizimi anlatmissin bende artik bu yonteme gecmek istoyorum.nekadar bebegn kac aylik biz 4 ay 2 gunluguz hergun nasil gittigini yaz olurmu bende denicem cunku destek bekliyorum sanirim bide bu ara asidan sonra yani iyice huysuzlandi

merhabalar bende mart annesiyim.uzun zamandır takip ediyordum ama yazmak bu güne kısmetmiş.bebeğim 4 ay 1 haftalık oldu.6 kilo 700gr.bebekleriniz arabayla nasıl yolculuk yapıyor.bebeklerinize oto koltuğu aldınız mı?0-9kg bir de ana kucağı şeklinde olanlar.hangisini tavsiye edersiniz.

Bizdede aynı şey var huyöu değiştiriyorlar nedir bende tam oturdu 4 saat uyuyor gece derken 10 gündür 2 saatte bazen saat başı uyanıyor ve emmek istiyor ek gıdaya başlamadık sadece anne sütü nden sık ıyanıyorlar acaba?

bebeğini kaybeden arkadaşımızın başı sağolsun, Allah dayanma gücü versin, diğer bebeğine uzun ömür versin inşallah. çok acı bir durum, insan söyleyecek söz bulamıyor

ben normal aptamil kullanıyorum, şekerli süt gibi tadı, kokusuda ilk yapınca süt gibi kokuyor. ama biberonda 15-20dk beklese hemen ekşi ekşi kokmaya başlıyor. o yüzden yaptığım mamayı içmezse hemen döküyorum ben, buzdolabına felan koyup vermedim hiç.

bizimki uyanmıyor canım çiş yapınca, sabaha kadar balon gibi şişiyor bezi:) gece boyunca hiç çiş yapmaması iyi birşey değil diye duymuştum, o kadar tutmaması gerekmiş çişini ama tam da bilmiyorum, öyle duydum sadece. eğer yapmıyorsa bir sor istersen doktoruna.

ben doğmadan almıştım kraftın araba koltuğunu, 0-13kg'lık bizimki. doğduğundan beri kullanıyorum, kemerlerini bağlamayı felanda ihmal etmem hiç. eğer eşim kullanıyorsa arabayı koltuğunu arka koltuğa ters olarak bağlayıp bende yanına oturuyorum ama eğer kızımla ikimizsek sadece ön koltuğa ters olarak bağlıyorum koltuğunu, yanımda oluyor hem beni görüyor, mızmızlanmıyor, öyle seyahat ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…