Ben muz vermeye korkuyorum canim ya kabiz filan olursa diyr gerci cok vermiyoruz ama benim ek gidalarda tek korkum kabizlik :s
Bende muz kabız yapar diye vermedim ama bugünden itibaren vermeyi düşünüyorum
merhaba kızlar bugün benim meleğim şeftalinin tadına baktı sanırım çok beğendi =) ama 5-6 dakika sonra tükürükle beraber çık bir kısmı =( olduğu kadar artık =)
kızım artık tam dönmeye başladı yüz üstü yatmak hoşuna gidiyr artık bugün dönmüş ve koltuğun altın girmiş vücudunun yarısı çok komikti hemen video ya aldım babasına izlettiririm diye =)aman kızlar yatağın koltuğun üstüne koymayın !!
Benim kızımda sevdi şeftaliyi ama sebze çorbası için aynı şeyi söyleyemem
Dönmeler hareketlenmelr daha sıklaştı dikkat etmek lazım:18:
Bizimkinin yeni oyunu; battaniyesinin ucunu yüzüne çekip altına giriyor sonra çekip açıyor yüzünü ona gülüyor kendi kendine :)
Battaniye olayını benim kızımda yapıyor yüzüne çekiyor ağzına almaya çalışıyorda ben müsade etmiyorum korkuyorum Allah korusun
Ek gidalarda bizde meyveleri tadiyoruz seftali armut kavun verdim sevdi suyunu vermistim artik hafiften pureye gectim dun ilk defa yogurt verdim bastan burusturdu suratini ama sonra sevdi yedi corba konusunda biraz daha beklemeyi dusunuyorum simdi sebzelere gecicem havuc filan bi yerde okumustum meyveleri pure olarak verin sebzelerin suyunu verin yaziyodu hatta biri paylasmisti o yaziyi burda meyvelerin sadece suyu kalinca sirf seker kaliyomus o yuzden puresini verin diyodu bebe biskuvisi icin bir arkadas yazmis sekerli diye bende oyle dusunuyorum cicibebenin etimekleri var marketlerde onlar daha iyi olur sanirim yogurdun icine filan hem tadini bozmaz daha ileride kahvaltiya pekmez filan veriyo dr o zaman hem biskuvi hem pekmez cok sekerli olur etimek daha iyi olur gibi geliyo
Bide weebabynin meyve emzigi diye biseyi var onu aldim cok sevdi file gibi degil delikleri buyuk sadece suyu cikmiyo hafif posada cikiyi bizimki cok cok emiyo tavsiye ederim :)
Bende 1.5 en gec 2 saatte bir uyutuyorum daha kolay uyuyo vakti gecerse huysuzlaniyo cok
Bende armut ve şeftali verdim ama armut için şimdiden vermeyin böbreğine zarar olur demiş çocuk prof.bu diyen kişide muz vermeyi düşünüyorum.Yoğurdu hergün veriyorum ben evde kendim yapıyorum günlük,yoğurdu sevdi.Sebze çorbasını sevmedi
O filelerden marketlerde vs satılıyormu internette görmüştüm bende
merhaba bizde 3 sene çok uğraştık dua ettik olmıcak dediğim anda oldu Allahım nasip etti çok sıkıntılı hamilelik geçirdim düşük tehdidi yaşadım ilk 4 ay sonra bi iki ay rahatladım derken erken doğum tehdidi başladı ve 35 haftalık 2,5 kilo doğdu kalbinde 3 tane delik var geçmesi için dua ediyorum şuan 4 aylık olmasına 10 gün kaldı yaklaşık iki aydır yeme savaşı veriyoruz beni iki ay emdi oda zorla mama takviyeli artık emmiyo zaten sütümde yok mamayıda yemiyo 5,600gr henüz çok iştahsızlaştı uykuda besleyebliyorum ancak oda 40cc 50cc bazen ve altı yedi saat acıkmıyor su bile içmek istemz oldu doktora gittim kan tahlili ultrason idrar baktılar idrarada hafif bi enfeksiyon varmış iğne başaldık reflü dediler kafayı yicem yavrum hiç bişey yemiyo içmiyo hasta olcak diye kokuyorum ek gıda dedi doktor pirinç unu verdim aptamilin onuda istemiyo bebe bisküvisi bile dededim yok bütün mamaları dededim sıcaklık ayarıyla oynadım yok artık sadece uykuda veriyorum gündüz uykusu zaten çok az huzursuz oldu iyice bu günlerde çok çaresizim onun beslenmesinden başka hiçbişey düşünmüyorum bilgisi olan varsa Allah aşkına bişeyler söylesin beni bu sıkıntıdan kurtarana ömür boyu dua edicem
Canım çok geçmiş olsun Allah bağışlasın meleğinide
Eğer uykudayken alıyorsa biberon o zaman ver sende,benim kzımda ek gıdaya geçince mamayı pek sevmemeye başladı sanki,az az pirinç unu yapsan yoğurt vs yermi acaba?Az da olsa vermeye çalış canım,çok zor kabullenmemeleri Allah yardımcın olsun
biraz önce beni aile hekimliğinde hemşiremiz aradı aylık boy-kilo-aşı bilgilerini aldı, bir de doktorumuzun demir damlasına başlatıp başlatmadığını sordu, bazı doktorlar 4.ayda başlanmasını uygun görüyormuş bir dahaki kontrolde söyler dedi, daha önce hiç duymadım, aranızda bu damlaya başlayan var mı...
Bize başlattı doktor
doğduğundan beri kullanıyorum,damlayı,geçenki kontrolündede kan şurubu verdiler
Kizimin alt damaginda iki tane disi cikiyor. Dun sadece gorunuyorlardi, bugun elimi surunce degmeye basladi. Hatta sabah meyve yedirirken kasikla dokundum tıktık ses cikiyor. Kendide ozellikle yapar gibi kasiga suruyor disini, gıjjjj diye ses cikariyor:) simdilik bir sıkıntısı huzurlugu yok bakalim, ayrica damagida kirmizi degil. Insallah rahatca cikarir.
Hayırlı olsun sorunsuz çıkartır inşallah
gece kızımın ateşi çıktı diye yazmıştım. çok şükür fitile gerek kalmadı. şurup, ıslattığım bezler ve biraz balkonda oturmayla atlattık geceyi.
dün hemşiremiz kan damlası verdi. 6 damla ver dedi. bugün verecektim. prospektüsünü okurken. '' sizde kansızlık varsa.. talasemi varsa.. vb kullanmayınız'' yazıyor. bende kansızlık var. hatta akdeniz anemisi gibi görünüyor ama çıkmadı. bende vermeye cesaret edemedim. p.tesi dr kontrolünde ona sorucam.
bugün şeftali suyu verdim 2 çay kaşığı kadar, 2 gün önce elma suyu vermiştim, yine suratını ekşitti tükürdü. hadi elma biraz ekşiydi ama şeftaliyi neden sevmedi bilmiyorum. yarında armut vermeyi düşünüyorum... ufak ufak başladık bakalım. hıı bu arada deviti çay kaşığıyla veriyordum. akşam aklıma gelmişken vereyim dedim. her zaman kaşığı görünce ağzını açan kızım dudaklarını yapıştırdı resmen zorla verdim. acaba tesadüfmüydü. yoksa meyve vereceğimimi sandı anlamadım. inş. bana çekmez. ben hatırlıyorum 5 yaşında hala elinde kaşık annemin peşimde koştuğunu..
devit demişken sormayı unuttum hemşireye.. hala veriyoruz deil mi. yoksa kan damlası verince bırakılıyor mu.. fikri olan var mı..
kaka konuşulmuş. benim kızımda 2 yada 3 günde bir yapıyor. bazen 4. gün yaptığıda oluyor. dr ye sorduğumda sadece anne sütü alan bebeklerde 8 güne kadar normal müdahale etmiyoruz demişti. ben 3. gün tatlı baden yağı veriyorum 3 damla. kabız olmadından korktuğum için.
bebişlerinin dişi çıkan arkadaşlar.. okuyunca çok heyecanlandım hayırlı olsun.. ne güzel bebeklerimizin her gün geliştiklerini büyüdüklerini görmek demi. rabbim sağlık versin hepsine de...
Canım devidi 1 yaşına kadar verin demişti bize doktor ikisinide veriyorsun yani
Kizlar biz bugun 4. Ay asimizi olduk saat 11 de bu saate kadar ates yapmadi acaba gece yaparmi ateslenen bebisler gunduz ateslendimi yoksa gecemi basladi
GEçmiş olsun bizde akşam saatinde başlamıştı ateşi gece sabaha diğer günün öğlenine kadar sürmüştü
İnşllh ateşi olmamıştır
merhaba hanımlar :) yeni üye oldm , bebeğim 4 gün sonra beşinci ayını dolduruyor. 7,250 gr . ek gıdalara başladınız mı ? neyle başlamayım , günde ne kadar mikter vermeliyim bilemedim. tecrübesi ve bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Hoşgeldin aramıza Allah bağışlasın
Ben başladım ek gıdaya az az vererek başlamalısın mesela ben prinç unundan başladım yoğurda geçtim ardından meyve sonra sebze.Şu an hepsini öğünlere bölüyorum
kızlar bebekleriniz kabız diye zeytin yağı verirken dikkatli olun saf vermeyin boğulma tehlikesi çok yüksekmiş verdiğiniz zaman mamalarının içine karıştırıp verin doktor söyledi. ben bugün havuç patates ve irmikten çorba yapıp verdim. şuaralar gülbin gökçaya taktım onu izliyorum youtube dan tavsiye ederim bugün kitabını sipariş verdim.sebze çorbalarıyla ek gıdaya başlayın diyor muhallebi zaten her çocuğun sevdiği bi yiyecek ama sebze çorbasını sevmiyolar tatlı bi gıdayla ek gıdaya geçerseniz ilerde çorba yedirmekte zorluk yaşarsınız diyor mantıklı geldi bana
BEnim kızım sebze çorbasını sevmedi
patates havuç irmik yada bulgur ekliyorum birde hangi sebze varsa evde pişirip süzgeçten geçiriyorum ama hoşuna gitmedi bir türlü
mrb kızlar.nasılsınız bebişler nasıl.bizler iyiyz.birkaç saat sonra 6.35te uçakla trabzon yolcusuyuz.5te evden çıkacağız.biraz uyurum diye düşünmüştm ama kızım inadına uyumuyor.resmen direniyor.çok fenayım.başımda ağrıyor.nasıl geçecek bilmiyorum.bu arada ben 25 gün nete giremeyeceğim.herkese önce sağlık sonra bebişlerle güzel günler diliyorum.öpüldünüz
Hayırlı yolculuklar canım,iyi tatiller
benim kızım da artık tam tur dönebiliyor
döndüğü zaman altta kalan elini de kendisi çıkarabiliyor
ve artık oyuncaklarla ve oyun halısında daha fazla vakit geçiriyor
üzülmüştüm boşuna aldım diye, oyun halısı için, ama herşeyin vakti varmış
dördüncü ay aşımızdan sonra herşey altüst olmuştu, tekrar düzene giriyoruz
Bende oyun halısı aldım ama dönmeyi daha çok seviyor halıda bu sefer kusuyor mideye baskı yaptığı içinde
Dr.browvs siddetle tavsiye ederim bi tek onu aldi cok memnunum
Ben doğduğundan beri kullandım memnunda kaldım
Kizlar dogumdan sonra hic giremedim sayfaya malesef
4 ay 1 haftalik olduk
artik buyudu kizim tutamiyorum zamani :)
henuz boyunu kilosunu bilmiyorum 4. ay asimiz haftaya
3. ay kontrolumuzde yoktu
bende merak icerisindeyim kendim boyunu olctum ama yinede doktor baksin bakalim diyorum
19 gun sonra Turkiyeye geliyoruz valizleri hazirlamaya basladim ilk defa bu kadar erken valz hazirliyorum bebek olunca bole oluyormus :)
Bu arada Masalim ile ben geliyorum sadece bakalim nasil bir yolculuk olacak cok meraktayim umarim sorunlu ve yorucu gecmez
tek basima cok zorlanacagim zaten
Ben adet oldum Temmuz 14 de aslinda bir kac ay daha olmasaydim cok iyi olurdu
ve saclarim benimde inanilmaz dokuluyor sanirim kel kalacagim
Buda benim Prensesim <3
Sizede hayırlı yolculuklar dilerim sağ salim gelirsiniz inşallah
Allah bağışlasın kızınıda