2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar SMA mamanın yeni tarihli olanından bulamıyorum her yerde ü.t.2011 s.t.2013 olan mamalar var.Piyasada Yeni tarihli olanı varmı?bilgilendirirseniz sevinirim...

gece kızımın ateşi çıktı diye yazmıştım. çok şükür fitile gerek kalmadı. şurup, ıslattığım bezler ve biraz balkonda oturmayla atlattık geceyi.

dün hemşiremiz kan damlası verdi. 6 damla ver dedi. bugün verecektim. prospektüsünü okurken. '' sizde kansızlık varsa.. talasemi varsa.. vb kullanmayınız'' yazıyor. bende kansızlık var. hatta akdeniz anemisi gibi görünüyor ama çıkmadı. bende vermeye cesaret edemedim. p.tesi dr kontrolünde ona sorucam.

bugün şeftali suyu verdim 2 çay kaşığı kadar, 2 gün önce elma suyu vermiştim, yine suratını ekşitti tükürdü. hadi elma biraz ekşiydi ama şeftaliyi neden sevmedi bilmiyorum. yarında armut vermeyi düşünüyorum... ufak ufak başladık bakalım. hıı bu arada deviti çay kaşığıyla veriyordum. akşam aklıma gelmişken vereyim dedim. her zaman kaşığı görünce ağzını açan kızım dudaklarını yapıştırdı resmen zorla verdim. acaba tesadüfmüydü. yoksa meyve vereceğimimi sandı anlamadım. inş. bana çekmez. ben hatırlıyorum 5 yaşında hala elinde kaşık annemin peşimde koştuğunu..

devit demişken sormayı unuttum hemşireye.. hala veriyoruz deil mi. yoksa kan damlası verince bırakılıyor mu.. fikri olan var mı..

kaka konuşulmuş. benim kızımda 2 yada 3 günde bir yapıyor. bazen 4. gün yaptığıda oluyor. dr ye sorduğumda sadece anne sütü alan bebeklerde 8 güne kadar normal müdahale etmiyoruz demişti. ben 3. gün tatlı baden yağı veriyorum 3 damla. kabız olmadından korktuğum için.

bebişlerinin dişi çıkan arkadaşlar.. okuyunca çok heyecanlandım hayırlı olsun.. ne güzel bebeklerimizin her gün geliştiklerini büyüdüklerini görmek demi. rabbim sağlık versin hepsine de...

kızlar SMA mamanın yeni tarihli olanından bulamıyorum her yerde ü.t.2011 s.t.2013 olan mamalar var.Piyasada Yeni tarihli olanı varmı?bilgilendirirseniz sevinirim...

Ben eczaneden almıştım bizimkinin 2012 üretim 2014 son kullanma tarihi.

Kizlar biz bugun 4. Ay asimizi olduk saat 11 de bu saate kadar ates yapmadi acaba gece yaparmi ateslenen bebisler gunduz ateslendimi yoksa gecemi basladi

merhaba hanımlar :) yeni üye oldm , bebeğim 4 gün sonra beşinci ayını dolduruyor. 7,250 gr . ek gıdalara başladınız mı ? neyle başlamayım , günde ne kadar mikter vermeliyim bilemedim. tecrübesi ve bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Kizlar biz bugun 4. Ay asimizi olduk saat 11 de bu saate kadar ates yapmadi acaba gece yaparmi ateslenen bebisler gunduz ateslendimi yoksa gecemi basladi

biz aşıyı sabah 9buçuk gibi yaptırdık, bütün gün keyfi yerindeydi, akşam 7de ateşi çıkmaya başladı ve halsizleşti. ertesi akşam 7ye kadar hiç düşmedi ateşi, sonrada birden düştü, normale döndü:) inşallah sizde yapmaz ateş felan, sorunsuz atlatmanız dileğiyle.

benim kızımda 2gün sonra 5.ayını dolduruyor ve ben 4.ayda başladım ek gıdaya. başta meyve suyuyla başladım, bikaç çay kaşığyla başlayıp 1haftanın sonunda 30-40cc içirdim. 2.hafta meyve püresine geçtim, ondada başta yarım meyve verirken sonunda bir meyveye geçtim. 3.haftada meyve püresinin yanında yoğurda geçtim. aynı şekilde ilk gün 1çay kaşığı verip yavaş yavaş arttırdım, şimdi günde yarım su bardağı yiyor. haftayada sebze çorbalarına geçicem. meyve olarak da elma, armut,şeftali, üzüm ve havuç veriyorum. sadece bir kez kavun verdim ama çok gaz yapar dediler, bidaha vermedim. kolay gelsin.

Gun boyu tulumba tatlisi yedim sonuc;
300 cc anne sutu
Normalde 150 cc cikiyor
Buna da sukur oglumun gece emmesini de sayarsak 3 ogunn anne sutu almis olcak

kızımın ateşi akşam 9 da uyuyunca çıktı canım.

dün 11.00 de yarım çay kaşığı kadar calpol verdim 11.30 da aşı oldu. 21.00 de uyuyunca ateşi 38 di ıslak bezle kolunu yüzünü sildim konuşarak uyandırdım. 1 çay kaşığı şurup verdim. balkona çıktık hava serindi. 23.00 olmadan uyudu. 38.3 e çıktı ıslak beze devam ettim. yavrum uyurken. çok şükür 3 gibi bitti ateşi.

inş. ateşlenmez bebeğin.

kızım şurubu içmedi midesi bulandı. bende bir damla kadar ağzına koyup arkasından biberondan su sıktım ağzına öylelikle yuttu. nerdeyse 5 dk da içirdim 1 çay kaşığı şurubu. inş. ihtiyacın olmaz. eğer bebeğin içmezse aklında olsun canım. insan panik yapıyor çünkü napıcam diye.

Kızlar merhaba,
Ek gıda için yazdıklarınızı dikkatle okuyorum.. Tecrübeler lazım olacak elbet..
Fakat..
Biz bebeğimize ek gıdaya başlamadık. Bir kez kiraz bir kez de karpuz yalatmıştık o kadar..
6. aydan sonra başlamayı düşünüyoruz.
Yavrum sadece anne sütü alıyor. Doktorumuz da gerek olmadığını söylüyor.
Hayır, ek gıda için geç kalmaktan korkuyorum..

Dostlar biz uyku sikintisi yasiyoruz. Her gun 12 de falan yatiyor. Erken olursa 11 d3... simdi de karsimda sebeklik yap8yor :) pek kasmam meseleleri genelde akisina birakirimm amaaa zorlanmaya basladim.

canım bizim ateşimiz ertesi gün oldu ben sık sık duş aldırdım ve calpol verdim çok şükür atlattık ebeye sordum bu aşıda yıkanabiliyomu diye evet dedi ateşlenince yıka ılık suyla korkma birde çok giydirme ve üstünü sadece ince bi tülbentle ört

300 cc anne sutu
Normalde 150 cc cikiyor

Canım sağarak mı veriyorsun bilmiyorum ama burda çok önceden bir arkadaş yazmıştı doktoru söylemiş eğer sağarak 30cc çıkıyorsa bebek 80 cc emer diye.. Tulumbanın işe yaramasına sevindim..

300 cc anne sutu
Normalde 150 cc cikiyor

şimdiye kadar duyduklarımdan daha çok işe yaradı tulumba tatlısı
ne bulgur, ne marul ne helva ne.......
nereyse tulumba tatlısı sayesinde iki bebeğime günde 2 ya da 3 kere mama veriyorum
ısrarla tavsiye ediyorum

sma yanlışlıkla almıştı eşim kokusuna dayanamadım çok kötü kokuyrdu..kaşıkla veryrdum o aralar acele ettiğinde üfleyerek soğutyrdum kokusuna dayanmyrdum.en iyisi smilac şiddetle tavsiye edyrm.

benim bebeğim gece ateşlendi tatlım sahura kaltığımızda emzirmek için aldım vücuduma sıcak sıcak değdi off=((( soyduk balkona çıkardık bir sure sonra normale döndü ...

kızlar bebekleriniz kabız diye zeytin yağı verirken dikkatli olun saf vermeyin boğulma tehlikesi çok yüksekmiş verdiğiniz zaman mamalarının içine karıştırıp verin doktor söyledi. ben bugün havuç patates ve irmikten çorba yapıp verdim. şuaralar gülbin gökçaya taktım onu izliyorum youtube dan tavsiye ederim bugün kitabını sipariş verdim.sebze çorbalarıyla ek gıdaya başlayın diyor muhallebi zaten her çocuğun sevdiği bi yiyecek ama sebze çorbasını sevmiyolar tatlı bi gıdayla ek gıdaya geçerseniz ilerde çorba yedirmekte zorluk yaşarsınız diyor mantıklı geldi bana

merhab seni gördüğüme sevndm hoşgeldinnnn =)

evet 4. ay aşısınıolduğunda sağlık ocağından verdiler kullanmaya başladık cnm.

kızlar ben sebze pişirmek için buharlı pişiricilerden almayı düşünüyorum aranızda kullanan varmı? nasıl kullanışmı bişeymi okadar para verip rafa kaldırmak istemiyorum

Canım sağarak mı veriyorsun bilmiyorum ama burda çok önceden bir arkadaş yazmıştı doktoru söylemiş eğer sağarak 30cc çıkıyorsa bebek 80 cc emer diye.. Tulumbanın işe yaramasına sevindim..

Mama vermeden once de 5er dk iki gogsumu otururken almazsa gezerek emziriyorum canim ama yetmiyor yeni basladik sayilir gec kalinmis bi egitim.. Kendime cok kiziyorum ailevi sorunlarim yuzunden bebegime yeten sutumu resmen azalttim.Hatami telafi etmeye calisiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…