bize doktor devit değil de acd3 diye bi damla vermişti 15 günlükten itibaren onu kullanıyoruz, aile hekimliğindeki hemşire de eczacı da bunun daha iyi olduğunu içinde d vitamini haricinde başka vitaminler de olduğunu söylemişti, hala ona devam ediyoruz, damlalıklı olduğu için 10 damlanın nereye kadar geldiğini ölçmüştüm oraya kadar çekip direkt damlalıktan ağzına akıtıyorum artık daha kolay içiyo, eskiden ben de çay kaşığıyla vewriyodum birazı kaşıkta kalabiliyo birazını akıtabiliyodu, devitin damlalığı nasıl bilmiyorum ama eğer damlalıklı ise öyle bi dene bence...
kaka konusunda da geçen ay genelde 5-6 günde bir yapıyodu, doktoru anne sütü emiyosa 9 güne kadar yapmayabilir dedi, şimdi bu ay da düzenli değil, üstüste 2 gün de yaptığı oluyo, 1-2 rayla da, 4-5 gün arayla da... doktor öyle dediği için önemsemiyorum artık gün saymıyorum diyebilirim...
biz gündüz 4 gibi aşıyo yaptırmıştık, ara ara ölçüyodum ateşini, o akşam hiç yoktu, yarınsı sabah yine yoktu, öğlen 38.5 a çıktı, yarım fitil koydum, ölçmeye devam ettim düşme eğilimine geçti bi daha vermedim, onun dışında soğuk su banya falan ekstra hiçbişey yapmadım, yarım fitil yetti...
bizim doktorumuz da 6.aydan önce başlanmıycak 5 aydan sonra sadece tattırmalara başlarız demişti ama ben bu ay verdim, herkes veriyo sonuçta ben de geç kalmaktan korktum ve bizim yediğimiz şeylerden yiyip içtiğini görmek daha büyümüş hissettiriyo çok hoşuma gidiyo içtikçe...
ben de canım, merak ediyodum seni ve güzel kızını da, hoşbulduk...
ben aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım, doğumu yaptığım hastanede çocuk doktorumuz, aylık kontrollerinde o yaptı hep aşılarını, zaten sağlık ocağına bi daha gitmek hiç istemiyorum, kötü bi anı yaşatmışlardı bize... ilk topuk kanı testini de ikincisini de hastanede yaptırmıştık, aradı hemşire sağlık ocağından, illa ki 2.cisi sağlık ocağında olmalıymış, ilkinin sonucu kötüymüş de ikincisi de kötü ise hastanelere cvp geç geliyomuş sağlık bakanlığından, o zaman geç kalınırmış şöyle hastalıklar olur böyle hastalıklar olur falan, nasıl korktum ağladım, kendi doktorumuzu arıyoruz yok öyle bişey gerek yok gitmeyin diyo, arıyoruz hemşireyi mutlaka gelmelisiniz diyo, neyse gittik bi daha aldılar topuk kanını, hem de nasıl acıta acıta sıka sıka aldı, oraya gittikten sonra da ağız değiştirdi, sadece bizde yaptırsanız daha iyi olurdu demek istemiş falan, nasıl sinir oldum, bişeyciği de yokmuş yavrumun, o zamandan beri gitmiyorum sağlık ocağına, arıyo sürekli bilgi almak için aşılarını bizde de yaptırabilirsiniz diyo, hiiiç gitmedim, gitmem de...