2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
mrb kızlar.nasılsınız bebişler nasıl.bizler iyiyz.birkaç saat sonra 6.35te uçakla trabzon yolcusuyuz.5te evden çıkacağız.biraz uyurum diye düşünmüştm ama kızım inadına uyumuyor.resmen direniyor.çok fenayım.başımda ağrıyor.nasıl geçecek bilmiyorum.bu arada ben 25 gün nete giremeyeceğim.herkese önce sağlık sonra bebişlerle güzel günler diliyorum.öpüldünüz

aşımız sorunsuz geçti çok şükür,ateş en fazla 37.5 oldu,huzursuzluk bile yapmadı bebeğim..bugün 3.gün ve her şey yolunda,inşallah sizlerin de öyle olur..

Kızlar merhaba,
Ek gıda için yazdıklarınızı dikkatle okuyorum.. Tecrübeler lazım olacak elbet..
Fakat..
Biz bebeğimize ek gıdaya başlamadık. Bir kez kiraz bir kez de karpuz yalatmıştık o kadar..
6. aydan sonra başlamayı düşünüyoruz.
Yavrum sadece anne sütü alıyor. Doktorumuz da gerek olmadığını söylüyor.
Hayır, ek gıda için geç kalmaktan korkuyorum..

canım,ben de sadece emziriyorum ve 6 aya kadar tam anlamıyla ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum...ufak tattırmalar hariç.
bu arada dişiniz hayırlı olsun..bizimki de yakında çıkar :KK8: el sürekli ağızda uzun zamandır ve salya akıtmaya devam ediyoruz..

Günaydın Kızlar meleklerinizle birlikte hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. :)

Hala ödemi olan var mı bilmiyorum ama artık benim canım çok sıkılıyor yüzüklerlerimin tekrar parmağına olması bi yana hala sabah kalktığımda ellerimi kapayamıyorum doktora soruyorum tuzu az kullan su iç diyor ancak ben zaten bunu yapıyorum 5 ay oldu hala balon gibiyim kilodan ziyade ödemim çok bi fikri olan varda benimle paylaşırsa çok çok sevinirim :KK43: :KK43: :KK43:

gece kızımın ateşi çıktı diye yazmıştım. çok şükür fitile gerek kalmadı. şurup, ıslattığım bezler ve biraz balkonda oturmayla atlattık geceyi.

dün hemşiremiz kan damlası verdi. 6 damla ver dedi. bugün verecektim. prospektüsünü okurken. '' sizde kansızlık varsa.. talasemi varsa.. vb kullanmayınız'' yazıyor. bende kansızlık var. hatta akdeniz anemisi gibi görünüyor ama çıkmadı. bende vermeye cesaret edemedim. p.tesi dr kontrolünde ona sorucam.

bugün şeftali suyu verdim 2 çay kaşığı kadar, 2 gün önce elma suyu vermiştim, yine suratını ekşitti tükürdü. hadi elma biraz ekşiydi ama şeftaliyi neden sevmedi bilmiyorum. yarında armut vermeyi düşünüyorum... ufak ufak başladık bakalım. hıı bu arada deviti çay kaşığıyla veriyordum. akşam aklıma gelmişken vereyim dedim. her zaman kaşığı görünce ağzını açan kızım dudaklarını yapıştırdı resmen zorla verdim. acaba tesadüfmüydü. yoksa meyve vereceğimimi sandı anlamadım. inş. bana çekmez. ben hatırlıyorum 5 yaşında hala elinde kaşık annemin peşimde koştuğunu..

devit demişken sormayı unuttum hemşireye.. hala veriyoruz deil mi. yoksa kan damlası verince bırakılıyor mu.. fikri olan var mı..

kaka konuşulmuş. benim kızımda 2 yada 3 günde bir yapıyor. bazen 4. gün yaptığıda oluyor. dr ye sorduğumda sadece anne sütü alan bebeklerde 8 güne kadar normal müdahale etmiyoruz demişti. ben 3. gün tatlı baden yağı veriyorum 3 damla. kabız olmadından korktuğum için.

bebişlerinin dişi çıkan arkadaşlar.. okuyunca çok heyecanlandım hayırlı olsun.. ne güzel bebeklerimizin her gün geliştiklerini büyüdüklerini görmek demi. rabbim sağlık versin hepsine de...

bize doktor devit değil de acd3 diye bi damla vermişti 15 günlükten itibaren onu kullanıyoruz, aile hekimliğindeki hemşire de eczacı da bunun daha iyi olduğunu içinde d vitamini haricinde başka vitaminler de olduğunu söylemişti, hala ona devam ediyoruz, damlalıklı olduğu için 10 damlanın nereye kadar geldiğini ölçmüştüm oraya kadar çekip direkt damlalıktan ağzına akıtıyorum artık daha kolay içiyo, eskiden ben de çay kaşığıyla vewriyodum birazı kaşıkta kalabiliyo birazını akıtabiliyodu, devitin damlalığı nasıl bilmiyorum ama eğer damlalıklı ise öyle bi dene bence...
kaka konusunda da geçen ay genelde 5-6 günde bir yapıyodu, doktoru anne sütü emiyosa 9 güne kadar yapmayabilir dedi, şimdi bu ay da düzenli değil, üstüste 2 gün de yaptığı oluyo, 1-2 rayla da, 4-5 gün arayla da... doktor öyle dediği için önemsemiyorum artık gün saymıyorum diyebilirim...

Kizlar biz bugun 4. Ay asimizi olduk saat 11 de bu saate kadar ates yapmadi acaba gece yaparmi ateslenen bebisler gunduz ateslendimi yoksa gecemi basladi

biz gündüz 4 gibi aşıyo yaptırmıştık, ara ara ölçüyodum ateşini, o akşam hiç yoktu, yarınsı sabah yine yoktu, öğlen 38.5 a çıktı, yarım fitil koydum, ölçmeye devam ettim düşme eğilimine geçti bi daha vermedim, onun dışında soğuk su banya falan ekstra hiçbişey yapmadım, yarım fitil yetti...

Kızlar merhaba,
Ek gıda için yazdıklarınızı dikkatle okuyorum.. Tecrübeler lazım olacak elbet..
Fakat..
Biz bebeğimize ek gıdaya başlamadık. Bir kez kiraz bir kez de karpuz yalatmıştık o kadar..
6. aydan sonra başlamayı düşünüyoruz.
Yavrum sadece anne sütü alıyor. Doktorumuz da gerek olmadığını söylüyor.
Hayır, ek gıda için geç kalmaktan korkuyorum..

bizim doktorumuz da 6.aydan önce başlanmıycak 5 aydan sonra sadece tattırmalara başlarız demişti ama ben bu ay verdim, herkes veriyo sonuçta ben de geç kalmaktan korktum ve bizim yediğimiz şeylerden yiyip içtiğini görmek daha büyümüş hissettiriyo çok hoşuma gidiyo içtikçe...

merhab seni gördüğüme sevndm hoşgeldinnnn =)

ben de canım, merak ediyodum seni ve güzel kızını da, hoşbulduk...

evet 4. ay aşısınıolduğunda sağlık ocağından verdiler kullanmaya başladık cnm.

ben aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım, doğumu yaptığım hastanede çocuk doktorumuz, aylık kontrollerinde o yaptı hep aşılarını, zaten sağlık ocağına bi daha gitmek hiç istemiyorum, kötü bi anı yaşatmışlardı bize... ilk topuk kanı testini de ikincisini de hastanede yaptırmıştık, aradı hemşire sağlık ocağından, illa ki 2.cisi sağlık ocağında olmalıymış, ilkinin sonucu kötüymüş de ikincisi de kötü ise hastanelere cvp geç geliyomuş sağlık bakanlığından, o zaman geç kalınırmış şöyle hastalıklar olur böyle hastalıklar olur falan, nasıl korktum ağladım, kendi doktorumuzu arıyoruz yok öyle bişey gerek yok gitmeyin diyo, arıyoruz hemşireyi mutlaka gelmelisiniz diyo, neyse gittik bi daha aldılar topuk kanını, hem de nasıl acıta acıta sıka sıka aldı, oraya gittikten sonra da ağız değiştirdi, sadece bizde yaptırsanız daha iyi olurdu demek istemiş falan, nasıl sinir oldum, bişeyciği de yokmuş yavrumun, o zamandan beri gitmiyorum sağlık ocağına, arıyo sürekli bilgi almak için aşılarını bizde de yaptırabilirsiniz diyo, hiiiç gitmedim, gitmem de...

Gunaydinlar herkese.. .
Sadece anne sutu verenler gece kac kez kalkiyorsunuz emzirmeye ? Bi yerde okudum sadece ac oldugu icin degil aliskanliktan emmek isteyebiliyorlarmis bu da gece deliksiz uyumaya geçme süresini uzatiyormus. Yani bebekler 6. Aydan itibaren hic kalkmadan sabahi etmeleri gerekirken aliskanliktan uyaniyorlarmis nasil olcak acaba? Ogluma bu konuda hic guvenmiyorum

Gunaydinlar herkese.. .
Sadece anne sutu verenler gece kac kez kalkiyorsunuz emzirmeye ? Bi yerde okudum sadece ac oldugu icin degil aliskanliktan emmek isteyebiliyorlarmis bu da gece deliksiz uyumaya geçme süresini uzatiyormus. Yani bebekler 6. Aydan itibaren hic kalkmadan sabahi etmeleri gerekirken aliskanliktan uyaniyorlarmis nasil olcak acaba? Ogluma bu konuda hic guvenmiyorum
merhaba ben de sadece anne sütü veriyorum bizimkisi 2 kez kalkıyo genelde bazen 3 oluyo.dediğini ben de okumuştum bir yerde hatta bu yüzden bir kere kalkmasında emzirmeden uyuttum ama yarım saat sonra kalktı:KK43:Benimki akşam uyandığında bayağı emiyor alışkanlıktan kalksa çok emmez diye düşündüm..Bakalım 6 ayı bekleyelim bir de:)

Gunaydinlar herkese.. .

ilk 2 ay ben mutlaka 3 saatte bir uyandırıp emdiriyodum aç kalmasın diye, ama sonra doktorumuz kendi ne zaman uyanırsa o zaman emzirmemi uyandırmamamı söyledi, acıkınca uyanıyolar mutlaka çünkü, o da eğer sürekli uykuda uyanmaya alışırsa büyüdükçe de bu alışkanlığının devam edeceğini söylemişti... 2 buçuk aydır bebeğimin keyfine bıraktım, sürekli bi düzeni yok, hiç uyanmadan 6-7 saat uyuduğu da oluyo, gecede1 kere uyandığı da, 2 kere uyandığı da, bazen sabaha kadar 1,5-2 saat arayla uyandığı da... ama 6-7 saat uyanması da istisna, 1,5-2 saat arayla uyanması da istisna, genelde gecede 2 kere uyanıp besliyorum, genelde ilki 3-3 buçuk gibi ikincisi de 6-6 buçuk gibi oluyo, o uyanmasından sonra da oyun oynuyo bizimle biraz 8-8 buçuk gibi yine uyuyo... gece kalkmaları bebeğin doymasıyla ve yorgunluğuyla alakalı bence, sütümün az olduğunu doyuramadığımı düşündüğüm zamanlarda açken derin uykuya dalamıyo ve sık sık uyanıp emiyo ne varsa artık, iyice doyup yattığında ve eğer o gün dışarı çıktıysak genelde sabaha kadar deliksiz uyuyo...

bize doktor devit değil de acd3 diye bi damla vermişti 15 günlükten itibaren onu kullanıyoruz, aile hekimliğindeki hemşire de eczacı da bunun daha iyi olduğunu içinde d vitamini haricinde başka vitaminler de olduğunu söylemişti, hala ona devam ediyoruz, damlalıklı olduğu için 10 damlanın nereye kadar geldiğini ölçmüştüm oraya kadar çekip direkt damlalıktan ağzına akıtıyorum artık daha kolay içiyo, eskiden ben de çay kaşığıyla vewriyodum birazı kaşıkta kalabiliyo birazını akıtabiliyodu, devitin damlalığı nasıl bilmiyorum ama eğer damlalıklı ise öyle bi dene bence...
kaka konusunda da geçen ay genelde 5-6 günde bir yapıyodu, doktoru anne sütü emiyosa 9 güne kadar yapmayabilir dedi, şimdi bu ay da düzenli değil, üstüste 2 gün de yaptığı oluyo, 1-2 rayla da, 4-5 gün arayla da... doktor öyle dediği için önemsemiyorum artık gün saymıyorum diyebilirim...

biz gündüz 4 gibi aşıyo yaptırmıştık, ara ara ölçüyodum ateşini, o akşam hiç yoktu, yarınsı sabah yine yoktu, öğlen 38.5 a çıktı, yarım fitil koydum, ölçmeye devam ettim düşme eğilimine geçti bi daha vermedim, onun dışında soğuk su banya falan ekstra hiçbişey yapmadım, yarım fitil yetti...

bizim doktorumuz da 6.aydan önce başlanmıycak 5 aydan sonra sadece tattırmalara başlarız demişti ama ben bu ay verdim, herkes veriyo sonuçta ben de geç kalmaktan korktum ve bizim yediğimiz şeylerden yiyip içtiğini görmek daha büyümüş hissettiriyo çok hoşuma gidiyo içtikçe...

ben de canım, merak ediyodum seni ve güzel kızını da, hoşbulduk...

ben aşılarını sağlık ocağında yaptırmadım, doğumu yaptığım hastanede çocuk doktorumuz, aylık kontrollerinde o yaptı hep aşılarını, zaten sağlık ocağına bi daha gitmek hiç istemiyorum, kötü bi anı yaşatmışlardı bize... ilk topuk kanı testini de ikincisini de hastanede yaptırmıştık, aradı hemşire sağlık ocağından, illa ki 2.cisi sağlık ocağında olmalıymış, ilkinin sonucu kötüymüş de ikincisi de kötü ise hastanelere cvp geç geliyomuş sağlık bakanlığından, o zaman geç kalınırmış şöyle hastalıklar olur böyle hastalıklar olur falan, nasıl korktum ağladım, kendi doktorumuzu arıyoruz yok öyle bişey gerek yok gitmeyin diyo, arıyoruz hemşireyi mutlaka gelmelisiniz diyo, neyse gittik bi daha aldılar topuk kanını, hem de nasıl acıta acıta sıka sıka aldı, oraya gittikten sonra da ağız değiştirdi, sadece bizde yaptırsanız daha iyi olurdu demek istemiş falan, nasıl sinir oldum, bişeyciği de yokmuş yavrumun, o zamandan beri gitmiyorum sağlık ocağına, arıyo sürekli bilgi almak için aşılarını bizde de yaptırabilirsiniz diyo, hiiiç gitmedim, gitmem de...

canım aklınızda bulunsun bizim doktorumuzda söylemişti zaten onlar hasta başına prim gibi bişi alıyorlarmış o yüzden ısrar edebiliyorlar.Boşuna yakmış kuzucuğun canını aç gözlü şey :/

Gunaydinlar herkese.. .

canım bende sadece anne sütü veriyorum bizim genelde şöyle oluyor akşam en erken 9 en geç 10.30 a kadar emzirirken derin uykuya dalıyor ondan sonra gece yatacağım zaman 1'de emzirip altını değiştiriyorum uykuya devam ediyor.Ondan sonra da artık sabah 6 veya 7-7.30 gibi kalkar emziririm sonrasında zaten 1.5-2 saatte bir uyanır

Günaydın Kızlar meleklerinizle birlikte hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. :)

Hala ödemi olan var mı bilmiyorum ama artık benim canım çok sıkılıyor yüzüklerlerimin tekrar parmağına olması bi yana hala sabah kalktığımda ellerimi kapayamıyorum doktora soruyorum tuzu az kullan su iç diyor ancak ben zaten bunu yapıyorum 5 ay oldu hala balon gibiyim kilodan ziyade ödemim çok bi fikri olan varda benimle paylaşırsa çok çok sevinirim :KK43: :KK43: :KK43:

ah ahh cnm canını sıkma yavaş yavaş zayıflayacakmışız ...ben de ödem olmadı ama aldığım 10 kg veremedim =( bebek doğduktan sonra 2 kg vermişim hastanede sonraki ay 2 kg daha gitti 6 kg fazlam kalmıştı 3. aydan sonra ne oldu bilmyrm iştahım bir açıldı o kilolarıda aldım bütün arkadaşlarım doğum dan sonra gördüğümzde daha zayıftın diyorlar ne oldu sana diyorlar =((( yapacak bir şey yok!!! ramazan da geldi kilolarm artar!! ben hareket etmekten nefret eden biriym bakalım..

Teşekkürler cevaplar icin. .. benimkide bazen 6 saat uyanmiyor bazen de 2 3 defa 3 saat aralarla kalkiyor sabaha karsi ise daha sk kalkiyor saat basi falan..

kızlar hepinize slm:) bizde mamaya geçiş yaptık artık 4 ay verebildim anne sütünü şimdi yine devam ama 3 kere 60 cc olmak üzere aptamil 1 vermeye başladım. ama kızım biberon almıyor kaşıkla da çok zor oluyo o kadarı. sizler biberon kullanıyorsunuz de mi. hangi biberonları kolay aldı sizin bebişler. ben avent veriyorum ama almıyor. ek gıdaya da başlayacağım az az meyve suyundan.

benim kızım da artık tam tur dönebiliyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
döndüğü zaman altta kalan elini de kendisi çıkarabiliyor :nazar::nazar::nazar:
ve artık oyuncaklarla ve oyun halısında daha fazla vakit geçiriyor:KK55: üzülmüştüm boşuna aldım diye, oyun halısı için, ama herşeyin vakti varmış :KK51:
dördüncü ay aşımızdan sonra herşey altüst olmuştu, tekrar düzene giriyoruz :KK52:

Bebeğim 4.5 aylık oldu hala gazı var.. Gece 12den önce uyumuyor. 3 saat sonra kalkıyor . Emiyo ve sonrası saatte bir bazen yarım saatte kalkıyor sabaha kadar gazından uyuyamıyor. Uyurken kendi kendine gaz çıkaramıyor. Bu gaz ne zaman biter :KK43: dün gece 2.30 da zorla uyudu :s 5.30 da uyandı .. Sonrası gazdan kıvranarak 9.30a kadar zor uyudu. Veanca şimdi sızdı daha.. iki buçuk saatlik uykuyla duruyorum :KK43: sizinkiler 6 saat uyuyabiliyormuş maşallah ya. Doğduğundan beri bir kere bile uyumadı okadar. En fazla4 saat.. Ama sonrası sancıdan kıvranmayla geçiyo sabaha kadar:KK43: Eylül'de işe başlıcam.. İnşallah ozamana kadar geçer.. Amma dert yandım :) uykusuzluk başıma vurdu.. Kusura bakmayın kızlar:)

Son düzenleme:
ah ahh cnm canını sıkma yavaş yavaş zayıflayacakmışız ...ben de ödem olmadı ama aldığım 10 kg veremedim =( bebek doğduktan sonra 2 kg vermişim hastanede sonraki ay 2 kg daha gitti 6 kg fazlam kalmıştı 3. aydan sonra ne oldu bilmyrm iştahım bir açıldı o kilolarıda aldım bütün arkadaşlarım doğum dan sonra gördüğümzde daha zayıftın diyorlar ne oldu sana diyorlar =((( yapacak bir şey yok!!! ramazan da geldi kilolarm artar!! ben hareket etmekten nefret eden biriym bakalım..

doğumda ne kadar az gitmiş canım, ben 25 kilo almıştım doğumda 9 kilo gitti, sonra 2-3 daha gitmiştir bi daha da tartılmadım, kalanlarla mutlu mesut yaşamaya çalışıyorum :) ödem değil benimki parmaklarımdaki şişlikler indi çünkü, bu kış veriririm diye umut ediyorum bakalım...

kızlar hepinize slm:) bizde mamaya geçiş yaptık artık 4 ay verebildim anne sütünü şimdi yine devam ama 3 kere 60 cc olmak üzere aptamil 1 vermeye başladım. ama kızım biberon almıyor kaşıkla da çok zor oluyo o kadarı. sizler biberon kullanıyorsunuz de mi. hangi biberonları kolay aldı sizin bebişler. ben avent veriyorum ama almıyor. ek gıdaya da başlayacağım az az meyve suyundan.

ben ilk 2 ay sağ göğsümü almadığı için onu sağarak biberonla vermek zorunda kalmıştım, gerçi hala da o tarafa tam olarak alışabilmiş değil, bazen ters yatırarak emziriyorum... o zamanlar doktor emmeyi bırakmaması için anne memesine yakın biberonlar var onlarla verin normal biberonla vermeyin demişti, medelanın calma diye bi modeli var ondan almıştık gerçekten aynı anda bi göğsümü emziriyodum birini de sağıp bu biberonla veriyodum bırakmadı emmeyi tavsiye ederim, hala da aynı biberonu dışarı çıkarken falan sağdığımda kullanıyorum...

Süt azaldığı yetmediği için mama kullananlara da mama yerine öncelikle iyi bir makinayla sağmalarını öneririm, ilk aylarda biz çok araştırmıştık, emzirerek şu ana kadar besledim bebeğimi ama ilk zamanlar daha azdı, sağarak ve emdirerek çoğalıyo hele iyi bi makinayla sağıldığında normal bi makinayla sağılandan çok daha fazlası çıkıyo, mesela hastanelerde kullanılan sağma makinaları aylık kiralanıyo, medelada vardı, bi araştırın derim, bi aylık deneyin en azından bence, sonuçta mamaya ödenen paradan daha az ödeyeceksiniz, sonuçta bebeğiniz de anne sütüyle beslenmiş olacak sadece, zaten emmeyi azalttıkça süt de gitgide azalıcaktır...

canım bende 3 kilo fazla var. ödemim hamileyken çoktu. şimdi hiç düşünmemiştim. hala ödemin kalabileceğini. hatta burda bir gün yazmıştım 2 hafta oluyor sanırım. sabah kalkınca ayaklarım ağrıyor yürürken aynı hamileyken ödem ağrısı gibi diye. çok şükür o ağrılar biraz azaldı. acaba ödemmi vardı. şimdi aklıma takıldı. alyansım oluyor ama biraz sıkıyor. çelik hastasıyız biz eşimle. çelik tek taş ve alyanslarım hiç olmuyor. ark. 1 sene sonra ancak pantolonların ve yüzüklerin olur dedikleri için çok takmıyorum.

erdemine

kızım gece yattıktan 3 saat sonra kalkıyor. cok cok emiyor belliki acıkmışta kalkmış. sonra saat başı kalkıyor. işte onlar alışkanlık. burda bir arkadaş yazmıştı sabah yanıma alıyorum emziriyorum uyuyor bende uyuyorum diye. sabah kızım çok erken kalkardı. en geç 6 da güne başlardık. bende denedim bu taktiği. kızım uyandıkça memeyi tıktım ağzına uyudum. sanırım o yüzden alıştı. artık emmesede memenin ağzında durmasını seviyor. bende 2 gün önce bir karar aldım artık oturarak emzirip yatağına koyucam. uyumazsa ayağımda sallayıp öyle yatağına koyucam diye. yoksa memeye çok düştü.herkes oda ayırmaktan bahsederken benimki resmen benim yanıma taşındı :KK9:

bebeği naptınız canım bebişin nasıl?

Dr.browvs siddetle tavsiye ederim bi tek onu aldi cok memnunum

benim kızım da artık tam tur dönebiliyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
döndüğü zaman altta kalan elini de kendisi çıkarabiliyor :nazar::nazar::nazar:
ve artık oyuncaklarla ve oyun halısında daha fazla vakit geçiriyor:KK55: üzülmüştüm boşuna aldım diye, oyun halısı için, ama herşeyin vakti varmış :KK51:
dördüncü ay aşımızdan sonra herşey altüst olmuştu, tekrar düzene giriyoruz :KK52:

benim kızımda tamtur dönyr artık gece falan uyandığımızda bebeğimiz yüz üstü yatıyor artık şaşırıyoruz =) bana oyun halısını ablam vermişti bebğim 20 gündür ilgilenyr üstündeki oyuncaklarla fakat sığmıyr içine dönmeye başladığından bu yana dışına çıkıyr babasıda kaldırdı ben kızıma oyun halısı yaparım dedi halının üzerine battaniye serdi üzerinede çarşaf bir kaçtanede oyuncak attı üstüne oldu oyun halısı =)
tatlım ben bebeğime sütüm yetmediği için doğduğundan beri mama veryrm ilk 2 ay kaşıkla verdik rezillikmiş !! biberon almıştm avent 1 numara bal rengi 1 numara doktor artık bieronla ver yorulma dedi bende vermeye çalıştım kızım almak istemedi 3-4 denememde alıştı hemen pes etme ! bence avent en iyisi..sonra 2 tane daha aldım 3 tane bana yetmyr bir arkadaşım 15 tane aldım demişti gülmüştüm =) 5 tane olsa yeter =)

X