2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Canım evinde pekmez varsa şeker yerine onu kullan. internette gurme bebek diye bir site var, ben bayadır oraya bakıp fikir ediniyorum, sende incele istersen belki fikir verir sana da.

yogurdu pekmezle karıştırma dediler biri kalsiyum biiri demir içerdiğinden besin değerleri düşüyormuş pekmezi sulandırarak vermek daha iyi oluyomuş diye duymuştum zaten bizimki için sadece pekmez içmesi bence erken gibi geliyo

Slm kızlar,ek gıdaya geçiş olayını ne yaptınız?ben 2 arada 1 derede kaldım.dr anne sütünden başka bişey verme ilk 6 ay diyor.ama tecrübeli anneler 4.ayında ver diyorlar, vermedikleri çocukları hala problem yaşıyormuş.okul yaşına geldiği halde püre tarzı şeyleri kolay yiyorlarmış.diğer şeyleri çiğneyip tükürüyorlarmış.siz neler yaptınız-dr.larınız ne dedi??
bi de siz su veriyor musunuz.benim oğlum suyu çok sevdi.elinden almasam 1 biberon içecek..

yogurdu pekmezle karıştırma dediler biri kalsiyum biiri demir içerdiğinden besin değerleri düşüyormuş pekmezi sulandırarak vermek daha iyi oluyomuş diye duymuştum zaten bizimki için sadece pekmez içmesi bence erken gibi geliyo

Anladım canım, bizim sorumlu ebemiz önerdi pekmezi öncesinde de vermiştim annem önerdiğinden. inşallah doğru bir şey yapıyorumdur. Allah yardımcın olsun ne deyim. Ben bir kaşık yoğurdu yedirmek için ne taklalar atıyorum onun için zorluğunu anlıyorum. Doktorlar iştah açıcı şurup önermiyor mu hiç, erken mi acaba bunun için?

Anladım canım, bizim sorumlu ebemiz önerdi pekmezi öncesinde de vermiştim annem önerdiğinden. inşallah doğru bir şey yapıyorumdur. Allah yardımcın olsun ne deyim. Ben bir kaşık yoğurdu yedirmek için ne taklalar atıyorum onun için zorluğunu anlıyorum. Doktorlar iştah açıcı şurup önermiyor mu hiç, erken mi acaba bunun için?

poilvit verdi ilacı hiç sevmiyor bende hiç hoşlanmıyorum vermekten ama bi kaç gündür kullanıyorum daha faydasını görmedim senin bebeğin kaç aylık odamı benimki gibi iştahsız

canım mrn benm oglanda 4 aylık oluyor bende muz verme konusunda endıselı ıdım dr sıze bırsey dedı mı.meyve pure yaptım yemıyor ıcmıyor sadece meyv efılesı aldım onn ıcıcne koyuyorum emerek sularını ıcıyor.yogurtda yemıo purp yapıo.ne yapıcam bılmem bakalım kontrole gdınce ne dıyecek dr.

canım muzu ver
kabız olursa 6. ayı bekleriz
olmazsa verebilirsin dedi
benimkiler kabız olmadılar

Herkese mrblar...
Papatyacım, ikizlerini de merak ediyodum, maşallah iyiler sanırım büyümüşlerde ek gıdalara da başlamışsınız, ben muz falan ve de iri parçalı vermeye cesaret edemem daha... bizim de sütümüz çok fazla değil ama yine de şimdiye kadar anne sütüyle besledim, son 2 aydır 600grın altında kilo alımı ama doktoru normal diyo bilmiyorum... bu ay 560 gr almıştı, öncesinde de 600gr... bundan sonra kilo alımının daha da azalacağını söyledi hatta...

bundan sonra mümkün olduğunca takip ederim yine forumu, herse tekrar mrb...

evet canım epey büyüdüler
mama vermemek için ek gıdalara geçtik
süt + mama şeklinde besleniyorlar
ek gıda olayı olunca günde iki defa mama yiyorlar
ek gıda bizim mama sayımızı azalttı

okuduğum bir yerde ek gıda adına her şeyi püre olarak verirseniz ileride diğer besinleri yutmakta güçlük çekerler yazıyordu
ben de alışsınlar diye
pütürlü veriyorum

merhaba bizde 3 sene çok uğraştık dua ettik olmıcak dediğim anda oldu Allahım nasip etti çok sıkıntılı hamilelik geçirdim düşük tehdidi yaşadım ilk 4 ay sonra bi iki ay rahatladım derken erken doğum tehdidi başladı ve 35 haftalık 2,5 kilo doğdu kalbinde 3 tane delik var geçmesi için dua ediyorum şuan 4 aylık olmasına 10 gün kaldı yaklaşık iki aydır yeme savaşı veriyoruz beni iki ay emdi oda zorla mama takviyeli artık emmiyo zaten sütümde yok mamayıda yemiyo 5,600gr henüz çok iştahsızlaştı uykuda besleyebliyorum ancak oda 40cc 50cc bazen ve altı yedi saat acıkmıyor su bile içmek istemz oldu doktora gittim kan tahlili ultrason idrar baktılar idrarada hafif bi enfeksiyon varmış iğne başaldık reflü dediler kafayı yicem yavrum hiç bişey yemiyo içmiyo hasta olcak diye kokuyorum ek gıda dedi doktor pirinç unu verdim aptamilin onuda istemiyo bebe bisküvisi bile dededim yok bütün mamaları dededim sıcaklık ayarıyla oynadım yok artık sadece uykuda veriyorum gündüz uykusu zaten çok az huzursuz oldu iyice bu günlerde çok çaresizim onun beslenmesinden başka hiçbişey düşünmüyorum bilgisi olan varsa Allah aşkına bişeyler söylesin beni bu sıkıntıdan kurtarana ömür boyu dua edicem:KK43:

Çok geçmis olsun, Rabbim şifa versin. Öncelikle çok panik yapma bence, evet ozel bir çocuk olduğu belli ama kendi deneyimlerinden çıkardığıma göre, ne kadar yesin diye ugrasirsan daha sorunlu bir çocuk çıkıyor karşına. Uykuda yedirmek de çok mantıklı gelmedi bana. Çocuk az da yese severek bilerek yemeli sanki. Miktar azaltilabilir, bir seyi denedikten sonra hemen başka bişey denenmeyebilir. Bilemiyorum çok zor tabi ama Allah kolaylık versin..

Slm kızlar,ek gıdaya geçiş olayını ne yaptınız?ben 2 arada 1 derede kaldım.dr anne sütünden başka bişey verme ilk 6 ay diyor.ama tecrübeli anneler 4.ayında ver diyorlar, vermedikleri çocukları hala problem yaşıyormuş.okul yaşına geldiği halde püre tarzı şeyleri kolay yiyorlarmış.diğer şeyleri çiğneyip tükürüyorlarmış.siz neler yaptınız-dr.larınız ne dedi??
bi de siz su veriyor musunuz.benim oğlum suyu çok sevdi.elinden almasam 1 biberon içecek..

ben 4 ay bitti başladım ek gıdaya
bizim doktorumuz içtiği kadar su ver dedi

kızlar ya benim kıza dr conformil mama verdi kızım çıldırdı 5 gün kullandım bırakıyorum bugünden itibaren bağırsakları çalıştırırmış, bizimkinin de iyice çalıştırdı heralde uyuyan kızım uyuyamaz oldu. şurdaki en rahat annelerden biriydim ama şu 5 gün burnumdan geldi. geceleri uyuyamaz olduk, gündüzleri ağlamaklı sürekli kıpır kıpır huzursuz. daha küçükkende gaz sancıları için damla falan verdiğimde aynı böyle oluyordu. sizce ne yapmalıyım ya devam mı etmem lazım. 14 gün düzenli kullanmam lazımmış kabızlığı önlermiş, bizimki de sürekli 3 güne bir yapıyor. bi arkadaşım bağırsaklarında iltihab olabilir onu söküyo olabilir dedi. devam mı etsem bıraksam mı bilemedim dr da başka mama verdi.

kızlar ya benim kıza dr conformil mama verdi kızım çıldırdı 5 gün kullandım bırakıyorum bugünden itibaren bağırsakları çalıştırırmış, bizimkinin de iyice çalıştırdı heralde uyuyan kızım uyuyamaz oldu. şurdaki en rahat annelerden biriydim ama şu 5 gün burnumdan geldi. geceleri uyuyamaz olduk, gündüzleri ağlamaklı sürekli kıpır kıpır huzursuz. daha küçükkende gaz sancıları için damla falan verdiğimde aynı böyle oluyordu. sizce ne yapmalıyım ya devam mı etmem lazım. 14 gün düzenli kullanmam lazımmış kabızlığı önlermiş, bizimki de sürekli 3 güne bir yapıyor. bi arkadaşım bağırsaklarında iltihab olabilir onu söküyo olabilir dedi. devam mı etsem bıraksam mı bilemedim dr da başka mama verdi.

mamanın iltihap sökmesi bana pek mantıklı gelmedi canım
3 günde bir kaka kötü değil ki?
gayet iyi bence

poilvit verdi ilacı hiç sevmiyor bende hiç hoşlanmıyorum vermekten ama bi kaç gündür kullanıyorum daha faydasını görmedim senin bebeğin kaç aylık odamı benimki gibi iştahsız

4 ay 1 haftalık canım, 4. ay aşısından sonra değişti. Önceden yiyordu emiyordu. Şimdi beni bile emmek istemiyor, yoğurdu ve meyveleri çok severdi 1 haftadır kavun hariç ağzına besin kabul etmiyor, beni zorla emzirdim ağladı hatta, dünden beri artık beni emerken gönülsüz değil çok şükür.

4 ay 1 haftalık canım, 4. ay aşısından sonra değişti. Önceden yiyordu emiyordu. Şimdi beni bile emmek istemiyor, yoğurdu ve meyveleri çok severdi 1 haftadır kavun hariç ağzına besin kabul etmiyor, beni zorla emzirdim ağladı hatta, dünden beri artık beni emerken gönülsüz değil çok şükür.

Allahım kolaylık versin emzirmen çok güzel ben onuda yapamadım sadece emse bile ona yeter ilaç niyetine bile olsa bi iki damla bile gitse yetermiş

Allahım kolaylık versin emzirmen çok güzel ben onuda yapamadım sadece emse bile ona yeter ilaç niyetine bile olsa bi iki damla bile gitse yetermiş

Canım çok mu huzursuz hep ağlıyor mu? Eğer aşırı bir ağlaması yoksa o aldığı besin ona yetiyordur. Sen bebeğin almadıkça gerilip stres yapma, bebeğin hisseder daha da huysuzlaşır, bir önceki sayfada arkadaşın dediği gibi fazla zorlamamak lazım ters tepebilir. 1 haftadır bende zorladım ama aşının etkisiyle olduğunu düşünmem buna etkendi. ilacı da şunun için sordum, senin bebeğinin yaptığını bende anneme yapmışım hala söyler illallah dedirttin diye :) Artık ölecek diye bekliyorlarmış beni, sonra doktor iştah açıcı vermiş ondan sonra kabul etmişim besinleri.

merhaba kızlar bugün benim meleğim şeftalinin tadına baktı sanırım çok beğendi =) ama 5-6 dakika sonra tükürükle beraber çık bir kısmı =( olduğu kadar artık =)
kızım artık tam dönmeye başladı yüz üstü yatmak hoşuna gidiyr artık bugün dönmüş ve koltuğun altın girmiş vücudunun yarısı çok komikti hemen video ya aldım babasına izlettiririm diye =)aman kızlar yatağın koltuğun üstüne koymayın !!

merhaba canım,
ben de bu hafta elma,havuç,üzüm suyu vermeye başladım içiyo üçünü de ama bizde de tükürükle kusmayla çıkıyo gibi, olsun tadına alışsın...
kızım da dönüyo,koltuk üstünde uzun süredir bırakmıyorum zaten de yatağın üstünde bile bırakmaya korkuyorum artık yaptıklarını gördükçe :)

biraz önce beni aile hekimliğinde hemşiremiz aradı aylık boy-kilo-aşı bilgilerini aldı, bir de doktorumuzun demir damlasına başlatıp başlatmadığını sordu, bazı doktorlar 4.ayda başlanmasını uygun görüyormuş bir dahaki kontrolde söyler dedi, daha önce hiç duymadım, aranızda bu damlaya başlayan var mı...

Kizimin alt damaginda iki tane disi cikiyor. Dun sadece gorunuyorlardi, bugun elimi surunce degmeye basladi. Hatta sabah meyve yedirirken kasikla dokundum tıktık ses cikiyor. Kendide ozellikle yapar gibi kasiga suruyor disini, gıjjjj diye ses cikariyor:) simdilik bir sıkıntısı huzurlugu yok bakalim, ayrica damagida kirmizi degil. Insallah rahatca cikarir.

biraz önce beni aile hekimliğinde hemşiremiz aradı aylık boy-kilo-aşı bilgilerini aldı, bir de doktorumuzun demir damlasına başlatıp başlatmadığını sordu, bazı doktorlar 4.ayda başlanmasını uygun görüyormuş bir dahaki kontrolde söyler dedi, daha önce hiç duymadım, aranızda bu damlaya başlayan var mı...

Ben de başlamadım canım. Bizim Dr da bir şey söylemedi. Önümüzdeki ay söyler sanırım. Aslında hiç başlamak istemiyorum.. Bebekte kabızlık yapabiliyor. Bir de birkaçının içeriğine baktım hep koruyucu olarak paraben var..

Kizimin alt damaginda iki tane disi cikiyor. Dun sadece gorunuyorlardi, bugun elimi surunce degmeye basladi. Hatta sabah meyve yedirirken kasikla dokundum tıktık ses cikiyor. Kendide ozellikle yapar gibi kasiga suruyor disini, gıjjjj diye ses cikariyor:) simdilik bir sıkıntısı huzurlugu yok bakalim, ayrica damagida kirmizi degil. Insallah rahatca cikarir.

Maşallah hadi hayırlı olsun dişleriniz.. İnşallah sorunsuzca atlatırsınız..

mrb 2013'ün en güzel anneleri:)iştah şurubu hakkında bildiklerimi yazayım dedim,bizim aile hekimimiz eşimin amcası iştah şurubuna çok karşı direk beyin hormonlarını etkiliyor diyo...oğlum çok iştahsızdı vermek istedik izin vermedi gerek yok dedi.vermenizi tavsiye etmem ama bebekleriniz için en iyisini siiz bilirsiniz

X