2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Merhaba kızlar bıkac gündür bakamadım geçmişi okumadım daha.... Kızımın kolundaki aşı yeri şişmiş yeni gördüm sivilce gibi kırmızı kabarmış şişmiş sizlerde varmı???
evet cnm o şişer iltihap toplar patlar ve kabuk baglar...olması gerektıgı gıbı..sıkntılık bırsey yok..biz bunları yasadık..

hiç sorma cnm benım de kafam karısık nerden başlayıp ne verıcem hıc bılmıyorum..ama annemı dınlıcem o ne derse onu verıcem :dd

Bizde bugün ası olduk fitil verdin mi
430gr almısız bizde ama mama vermedi bize ek gida bidahaki ay dedi liste vericekmis
Önceleri okursan bikac arkadas yazmıstı ek gıda

kelebex çok geçmiş olsun canım yaşadığın olay kolay değil tabiki allaha şükürki bi oğlun var
allahtan herşeyin hayırlısı olsun üzülme bebeğine sarıl vakti gelince inşallah bir bebeğin daha olur
bende 5 düşük yaptım hatta birinde uyuşturlulmadan kürtaj oldum ama allahım bana sağlıklı bir bebek verdi o yaşadığım kötü günleri unutturdu sende unutursun inşallah

kızlar facebookda şubat mart anneleri grubunda yusuf adlı bir bebek yoğun bakımdaymış
anneside çok kötü durumdaymış ben onlar için dua ediyorum yusuf bebek bir an önce sağlığına kavuşsun diye
sizlerde dua edermisiniz Allah kimseyi evladıyla sınamasın Amin...

Bizde bugün ası olduk fitil verdin mi
430gr almısız bizde ama mama vermedi bize ek gida bidahaki ay dedi liste vericekmis
Önceleri okursan bikac arkadas yazmıstı ek gıda

yok cnm ateşi 37.5 olursa fitil vereceğim.biz doğduğu günden beri mama veriyoruz.yani mamayla besleniyor.hatta burdada paylaşmıştım çok yiyor diye.gerçektende çok yiyor ama niye bukadar az aldı anlamadım.ek gıda listesinde sadece meyve püresi vereceğim.15-20 gündür meyve suyu veriyordum zaten.şimdi rendeledikten sonra süzmeden vereceğim.bakalım ne olcak

amin.dualar onunla.rabbim tez zamanda şifa versin

canım alttaki hamilelik takvimi dikkatimi çekti de 6hafta 6günlük hamile yazıyor, sende mi hamilesin? eğer öyleysen hayırlı olsun

canım alttaki hamilelik takvimi dikkatimi çekti de 6hafta 6günlük hamile yazıyor, sende mi hamilesin? eğer öyleysen hayırlı olsun

yok cnm hamile falan değilim onu bebeğimin aylığını belirtmek için kullanacağım bi yerden yaptım saçma sapan oldu.:)

Evimdeyim cok berbat hissediyorum nasil neden oldu anlamiyorum birdeb birre hic bisey yokken oglum yanimda smdi onla avutuyorum acimi o kadar alistirmisim ki bi kardesi olacagina.. Allah kimseye gostermesin hamilelik takvimini gorunce bi daha yikildim

Sultanahmete geldik ama erken gelmisiz biraz ac susuz zor oluyo girdik bi camiye kildik namazi esim erkekler bolumunde bizde oglumla bayanlar bolumunde uyumusuz azcik oglumu bir uyutmadigim cami kalmisti.

Bu arada kelebex gecmis olsun vardir bir hayir oyle dusun , en hayirli zamanda diger yavrunu da alirsin kucagina insallah.. .

Yine olucak kardesi uzme kendini demekki zamani degilmis ole dusun allahim onun omrunude ogluna versin bebegini dusun onun icin guclu ol

geçmş olsun canım,sağlıklı bir bebeğin var çok şükür..üzme kendini çok,kardeşi istediğin zaman Allahım nasip eder inşallah.

ben bir haziran annesiyim oğlum var 13 aylık
bir arkadaşa bakarken grubunuzu gördüm ve geçmişi karıştırmaktan kendimi alamadım
neticede ben de geçtim bu yollarsan
naçizane bikaç bişey yazacağım

ben oğluma ilk 4 ay sadece anne sütü 4. ay sadece tattırma şeklinde ek gıda 5. aydan sonra da ek gıdaya yavaş yavaş başladım
oğlum hala emiyor çok şükür
geçmişteki kafanızı karıştıran sorulara yanıt bulursunuz belki
ben de zamanında çoooook stresliyşm sütüm yetmiyor doymuyor gibi
bunları kafanıza hiiiiiç takmayın
bebeğinizin kilo alımı elbette düşecek bu zamandan sonra
ama 450-500gr civarı kilo alabildiyse sütünüz hala yetiyor ve ona yarıyordur
benim oğlum da yaşıtlarına göre hep çok Zayıf oldu herkes bakamamışsın gibi sinir bozucu laflar ederdi
ama maşallah şimdi topaç gibi bi oğlum var
demem o ki onu bunu kafanıza takmayın zayıf bebek kilo alır kilolu bebek zayıflar anın tadını çıkarın doya doya öpün sevin onları
zayıf diye üzülmeyin elbet onlar da kilo alacak
hem kilo asla sağlık demek değil
devam sütü verenleriniz çoğunlukta anladığım
gerekiyorsa verilecek elbet öcü değil onlar da
ama eğer sütünüz varsa yetmese bile son damlasına kadar emzirip sonra mama verin ki o minikler o muhteşem nimetten faydalansın
ek gıda için hiiiiç acele etmeyin
ben de sizin gibi ek gıdaya geçince rahat olacak doyduğunu anlıcam en azından diyordum
hiç öyle olmuyormuş inşallah hepinizin bebeği iştahlı olur da hiç sıkıntı yaşamazsınız ama inanın ek gıda işi çooook zor
şimdiki fikrimle 3 yıl emzir deseler emziririm :)
ek gıdaya nerden nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz herkesin kafası karışık
meyve sularını bikaç gün tattırdıktan sonra püreye geçebilirsiniz
ilk zamanlar onu öğün gibi yemez 3 kaşık yese yeter ona
hep önce ek gıda ardından emzirmeye devam edin
bence yoğurt ve sebze püresini de tattırmaya başlayabilirsiniz
bebeklerin en geç alıştığı tatlar bunlar çünkü
bir de bebek yemiyor diye hemen pes etmemelisiniz
bebeğin alışkanlığı 20 günde oluşuyor 20 gün denemeniz gerekir
bir de yoğurdun içine meyve bebe bisküvisi falan katarsanız sade yemeye çok zor alışır
ha benim için sade yemesi önemli değil derseniz bu da tercih meselesi tabi
yoğurdu kendiniz mayalamalısınız bence
eğer tutturamıyorsanız arzum bebbe yoğurt makinası kullanıyorum ben çok da memnunum daha ekonomik fiyatlılarını da bulabilirsiniz elbet
eğer kabızlık sorunu varsa maya olarak sütaş babymixbebe yoğurdu kullanabilirsiniz
prebiyotik içeriyor ve en güvenilir hazır ürün
sebze pürelerini de az sebzeden başlayıp artırabilirsşnşz
misal ilkten havuç patates kabak
bisüre böyle gitsin sonra bi sebze daha eklersiniz
fakat eklediğiniz sebzeler önemli alerjen olmamasına dikkat etmelisiniz
gurmebebek sitesini tavsiye ederim her gıda iüin hangi ay verilmesi uygundur yazarnedeniyle birlikte
bir de kabız yapan gıdalardan kaçınmalısınızmuz gibi çünkübebek bağırsağı ek gıdayı zor kabulleniyor
muhallebi kaşık maması için falan bence hiç aceleye gerek yok 6-7 aydan sonra verirsiniz
bir de 6 aya kadar temel besin yine anne sütü olmalı veya devam sütü işte ne veriyorsanız

kafanız karışık streslisşnşz neyi nasıl yapacağınızıbilmiyorsunuz yanlış yapmaktan korkuyorsunuz
ama hepsi geçecek alışacaksınız
ha bir de öyle kitabi bilgilerle yürümüyor bu işler
bebeğinizin huyu neyse o siz sadece bir yere kadarmüdahilolabilşyor değiştirebiliyorsunuz
eğer bebeğiniz iyi yiyorsa iyi uyuyorsa ve gün içinde mutluysa şanslısınız yalnız bu sizin sayenizde olmadı (etkiniz mutlaka olmuştur)
ve eğer bebeğiniz gazlı çok ağlıyor mutsuz uyumuyor yemiyorsa bu da sizin suçunuz değil
değiştirebileceklerinizi değiştirip biyerde ortalayabilmek yapılacak en doğru şy

bebeklerinizle size mutlu bir ömür diliyorum
soracaklarınız olursa gördüğüm sürece cvplarım

Cevaplar için teşekkürler kızlar bende 2 ay sonra neden şişti bu aşı yeri demiştim normalmiş meger

Çok geçmiş olsun canım üsme kendini bebegıne ve kendine dikkat et... Herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda

Benım kızımda hep az kilo alırdı bu ayda 630 almış gene çok sayılmaz ama görüyorumkı bu ay herkesin düşmüş kilo alımı... İdrar tahlılı yaptırın bence mutlaka doktor istememede enf çok sık oluyor özellikle kızlarda bu kılo alımını huysuzlugunu kusmasını etkiler... B aydan sonra 400 -800 normal dediler bana..dert etmeyin fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…