2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Facedeki grubun cogu burda degil galiba bi edlini tanidim hehe :)o da utkanin sayesinde cok tatli isirmalik tam :)

burdanda cok arkadas var :)) örnegın masalımmm olduolacak zeynepahsen bunlardan bazıları.. dahıl olduguna sevındım ama kimsin sen :)))))

bende geçen gün dahil oldum gruba ama kimseyi tanıyamadım henüz, bişeyde yazmadım zaten daha, takipteyim:)

kızlar havalar sıcak mamaları nerde saklıyosunuz? buzdolabına koymayın yazıyo üzerinde siz nerde nasıl saklıyosunuz

ben aptamilin 1200gr lık ekonomik paketlerinden alıyorum, onun içinden 400er grlık 3paket çıkıyor, bittikçe bir sonrakini açıyorum, 400grlık pakette bize 5gün felan gidiyor. o yüzden 5günde bozulmaz diye hiç dolaba felan koymak aklıma gelmedi. birşey olmaz heralde 5günde???

burdanda cok arkadas var :)) örnegın masalımmm olduolacak zeynepahsen bunlardan bazıları.. dahıl olduguna sevındım ama kimsin sen :)))))

evet ben varım facedeki gruba bekliyoruz kızlar ama ben burayıda bırakmıyorum girip okuyorum hiç değilse son olarak bahsedeyim birazcık neler yaptığımızdan geçen hafta tatil yaptık kuzum 4 buçuk aylıkken güzel geçti sorun çıkarmadı kuzucum hatta huyu değişti geldiğimizden beri daha mutu sakin ağlamıyor kendiliğinden uyuyor maşaallah diyimde onunda tatile ihtiyacı varmış anlaşılan :) yorulmuş herhalde büyümeye çalışıyor kolay değil :) ben tatilde ilk adetimi oldum çok şanslıyımdır ve felaket şekilde kanama geçirdim çok şükür bitti şimdi işe geldim herkes çok zayıflamışsın sen diyor her gören nerdeyse bende bi heves gidip tartıldım aynı kilodayım şişlik gitti sanırım tatilde yine coşmuş olsamda zayıflıcam inşallah kızımın haftaya 5.ay kontrolü var rotanın 3.dozu yapılcak bu arada bizde ek gıdaya tatilde geçiş yaptık ek gıda derken ek mamalara diyelim aptamilin 4.aydan sonraki mamalrından ve kavanoz mamasından veriyorum hergün 1 yada 2 kez devam sütü ve emmeyede devam ediyoruz he bide geçen gün otobüste bi kadınla tanıştım arabasında bebeği uyuyordu kundakta gibiydi ay çok küçük dedim içimden 2-3 aylıktır anca dedim konuştuk 6 aylıkmış iyiki tahminimi ona söylememişim benimde kızım var 5 aylık olucak diyince ilk soru çalışıyorsuz aaaa mamamı yiyor ben sadece emziriyorummmmmm oldu :) yok benden o kadar süt çıkmıyor dedim artık gülüyorum gerçekten bu tarz kişilere :) her bünye farklı her bebek farklı her ailenin maddi imkanları farklı en önemlisi herkesin pskolojisi farklı farklı neden herkesin aynı olması gerekiyor anlamıyorum oysaki benim kızım baya baya emiyor sağıpta anne sütüde bırakıyorum ama soranlara inadına yok süt valla mama yiyor diyorum nasıl olsa mama deyince emmediğini düşünüyorlar ben kendimi yorup anlatmıyım diye :) kime neyse benim bebeğimin ne yediğinden ne yaptığından allah allah ya

Cigneme derken refleksten bahsediyorum.. yoksa dislerimi var gariplerin.. yutma dersende anne emen cocuk gupur gupur yutar agzi doldukca yemek yerken oyle yutkunulmaz.. neyse sonucta herkesin fikri degisik.. ben hic mama vermedim cok sukur 2 cocugumada.. ama ben doktorumu tek gecerim sutum yetmeseydi ne derse onu yapardim..

Hangi firmada calisiyor arkadasin canim ve de ne gormus yapilisinda mamalarin? Hayir soyleki biz de bilelimde belki vermeyiz ona gore. Bugune kadar mamanin kotu oldugunu soyleyen herkese "ne varmis icinde de kotuymus" diye sordum ama henuz cevap veren cikmadi. Kulaktan duyma bilgilerle konusmak kolay, ispatlayin o halde bildiklerinizi... Bende nasil yapildigini bilmiyorum, bu yuzden iyidir diye savunamayacagim gibi kotudur diyede karalayamam. Ama sunu biliyorumki adini duyurmus, kurumsal kimligini oturtmus, urununu gelistirip satmak icin bunyesinde birsuru muhendis calistiran hicbir buyuk firma adini lekeleyecek seyleri urunune katmaz. Adam zaten yeterince satis yapip kazanip, en iyi olma yolunda digerleriyle yarisirken neden sandigin gibi kotu mal uretip risk alsinki? Ha adi duyulmamis, nerde nasil uretildigi belli olmayan mamalar kotu olabilir belki, onlari da zaten biz alip cocugumuza yedirmeyecek kadar bilincliyiz.
Ben firmalar hakkinda bunlari nerden biliyorum dersen, bende muhendisim, yillardir fabrikalarin ve uretimin icindeyim...
Bu arada belirtmeliyimki benim kizimda emmiyor ve ek gidaya karsi degilim, hatta 4.ayda basladim kizima ek gida vermeye. Benim tepkim ek gida verilmesine degil, kulaktan duyma seylerle ahkam kesilmesine. Sen bana mamanin icinde ne oldugunu, neden kotuledigini aciklayabilirsen bu yazimdan dolayi senden ozurde dilerim burda...

kelebeks ben basta annelik duygularuma gore hareket ediyorum..sonra onka
ri arastiriyorum ona gore haret ediyorum..sonra elimdeki kitaplara gore..bebegime gore hareker ediyorum en cok..her ay kontrolee gittigimiz hemsire hanimin onerilerine gore hareket ediyorum..aile hekimine gore..biliyomusun ben bunlara takilmiyorum ..cunku onemli olan bir drun agzindan ci
kanlar degil cogunluk nee diyor o onemlidir..bu ek gida konusu cok uzadi kim neyi nasil yapmak istiyosa oyle yapsin..diger topiklere bakin anneler bebekleri icin yemek tarifkeri veriyor..5 aylik bebegin ek gidaya gecebilecegini herkes biliyor neden burda absurt karsilandii ..amannnn gercekten uzadii

facede ki grubu bende takip ediyorum sizin ve bebişlerinizin fotolarını ordan görmek isterim

evet uzadı cnm ama birşeyi yanlış anladığın için uzadı..millet sana ek gıda verıyorsun dıye tepkı göstermedi..bızde verıcez tabıkı..sadece COK FAZLA BIRBIRINE KARISTIRDIGIN için tepkı verdı..hatta bır arkadas bukadar karıstırana kadar tek tek versen daha ıyı olur dedı..

olay bundan ıbaret kı bu fıkrı soylemekte cok normal..aylardır burda paylasım yapıyoruz..ıyısıyle kotusuyle bırbırımıze destek oluyoruz..yanlıslarımızı burda duzelttık..ha sen arkadaş ben boyle verıyorum benım oglum karısık yemeye alıstı dıyorsan sorun yok annesı..oğlunu sen tanırsın..

bız acaba mı dedık sadece..ıstahsızlıgı bundan olabılır mı..sende hayır dersın olur bıter..

bebegın hasta oldugunda senınle uzulduk..dualar yolladık..kendı yavrumuz hastanede yatmıs gıbı uzulduk...destek olduk sana gecmıs olsun dıleklerı verdık..bukadar bırbırımıze destek olmusken ufak bır uyarıda hemen kızmaya agresıflesmeye gerek yok..

Tebrik ederim sevdacım çok güzel yazmışsın ama sende bozma moralini bebişlerimizin bize ve sütümüze ihtiyacı var

Tamamen katiliyorum..

kusurabakma canim isin o kismini billiodum.sallamaktan baska caren yoktu anlasilan.hehe bende bazen acaba benmi beceremiom diyecumleleri sikca kurarim.bence yavas yavas baska sekillerde utuma yontemlerini uyumasa bile dene.daha kucuk oldugu icin bence ille alisir.bide doktorada sorabilirsin.zor bir durum kolah gelsin canim.

merhaba arkadaşlar
ek besin konusuna ben de katılayım dedim :) Ben şimdilik sadece anne sütü ile besliyorum bebeğimi, 6. ayında işe başlayacağım o nedenle doktorumuzun da önerisi ile 5. ayında ek besinlere geçeceğim. Ama şimdiden bazı meyveleri ben yerken ona da yalatıyorum.
Ek besine geçmek için ben de sabırsızlanıyorum çünkü emzirmek bana zor geliyor. Kızım azıcık emiyor, her emişi 4-5 dakika. genelde 3 saatte bir. Diyeceksiniz ki bu mu zor geliyor? Zor gelen kısmı acaba sütüm yetiyor mu, aç mıdır kısmı :) sürekli kızı tartıyorum :)) ek besinler olunca üzerimdeki yükü kalkacak ve daha rahat emzirecekmişim gibi geliyor. Ama ilk 6 ay sadece anne sütü vermenin de daha sağlıklı olduğuna inanıyorum.

Bununla birlikte mamalar sağlıksız söylemine katılmıyorum. Biri bebek maması fabrikasında diğeri de süt-peynir fabrikasında çalışan 2 gıda mühendisi arkadaşım var. Bebek maması fabrikasında çalışan arkadaşım kendi kızına hiç bir şekilde hazır gıda yedirmedi (konserve meyve püreleri, çorbalar, kaşık mamaları vs) ama burada çalışmaya başladıktan sonra hata etmişim demeye başladı. Kullanılan tüm sebze ve meyveler bizim için yetiştiriliyor, hepsinin tahlilleri yapılıyor, tüm süreç titizlikle kontrol ediliyor diyor. Sizin pazardan aldığınız meyve sebzeden çok daha sağlıklı meyve sebze kullanılıyor diyor. Süt fabrikasındaki arkadaşım da aynı şekilde evde yapılan yoğurttan çok daha sağlıklı yoğurt ürettiklerini söylüyor. Bunlardan yola çıkarak mamaların sağlıksız olduğuna inanmıyorum. Anne sütü elbette daha doğaldır. Ancak hazır mamalar da bence ilk altı ayda cocuk için en iyi ikinci alternatiftir.

Mamalar öcüdür yaklaşımı biraz eskilerden kalmış bence. Hem eskiden mamalar bu kadar iyi değildi, hem de anneler emzirme konusunda bu kadar bilinçli değildi. Emzirmeyi desteklemek için mamalar öcüdür politikasının uygulandığını düşünüyorum.

Kızım durursa Mesa hastanesinin ilk 1 yıl beslenme kitapcığının bizimle ilgili sayfalarını da sizinle bugün içinde paylaşacağım.

Hepinize sevgiler.

PS: Ben ağır bir grip geçiriyorum, kızımdan bulaştı ! Kızım sadece anne sütüyle beslenmesine rağmen üst solunum yolları enfeksiyonu kapmayı başarmış. Hani anne sütü korurdu yaw, kendimi kandırılmış hissediyorum :)))

porselencim sana ilk tepkiyi ben verdim
çünkü bebeğinle ilgili hep olumsuz şeyler paylaştın
yemiyor dedin mama değiştirdin
kabız oldu dedin mama değiştirdin
ceviz dedin
pekmez dedin
yumurta verdim kahvaltıda yemedi dedin
6 saat aralıksız uyuyor
uyanınca 40 cc bile içmiyor dedin
hatta sana destek vermek isteyen arkadaşın birisi
4.5 aylıkken kuru fasulyenin bile verilebileceğini söylemiş
herkes bebeğine istediğini yedirmekte özgür
sen de
az az vererek tek tek tanımalı besinleri dedik
ama hata ettik
sağlık ocağını beğenmedin
karşılaştığın doktorların hiçbirini beğenmedin
tüm bu olumsuzluklar seni mi buluyor
eğer öğleyse gerçekten yazık sana

evet çocuğundaki sindirim sistemi bizimkinin minyatürü
ancak daha çok toy
çok körpe
ama bebek senin
istediğini yedir
NOKTA

Doktor birak aglasin diyo ona ben dayanamiyorum:-( tracy hogg yontemini denemeye calisicam insallah ..

Bilgilendirmen icin sagol.. ayni konuda muzdaribiz.. bendede paranoya var acaba doydumu sutum varmi diye bide kizimda siser tas gibi olurdu goguslerim. Oglumda hic oyle bisey olmuyo..

Ayrica ben benim kizim kadar hasta olan cocuk ne gordum ne duydum.. halbuki 6 aysadec anne sutu aldi ve 2 yasina kadarda emdi. Ekgidalara gectigimdede tum sebze ve meyveleri yedirdim. Duzenli olarak balik, et vetavukta tukettik.. anladimki baziseyler bunyesel yada kalitsal..

kızlar havalar sıcak mamaları nerde saklıyosunuz? buzdolabına koymayın yazıyo üzerinde siz nerde nasıl saklıyosunuz

2 kutu almıştım birini buzdolabına koysam dedim ama dediğin gibi buzdolabına koymayn yazıyr bende mutfak tezgahının altındaki dolaba koydum biraz serin geldi...umarım bir şey olmazzz

Doktor birak aglasin diyo ona ben dayanamiyorum:-( tracy hogg yontemini denemeye calisicam insallah l..

Canim benim bebegim gunduzleri sadece yarim saatlik bazen yarim saat bile olmuyo sekerlemeler yapiyo acaba tracy hogg yontemi bizede yararmi arastirirken bole bisi gordunmu

Canim benim bebegim gunduzleri sadece yarim saatlik bazen yarim saat bile olmuyo sekerlemeler yapiyo acaba tracy hogg yontemi bizede yararmi arastirirken bole bisi gordunmu

arkadaşlar ben bebeğimi hep tracy hogg a göre yetiştirmeye çalışıyorum. ve herkes ne kadar uslu uyumlu bebek diyolar.Allah nazarlardan korusun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…