2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
arkadaslar bu ek gidalara ocuymus gibi yaklasanlari anlamiyorum ek derken bebege urfa adana kebap filan verilmiyor herhalde yine onlarin ayina uygun olanlari veriyoruz ufaktan..bir bebek eger anneyi emiyorsa isterse 5 yasina kadar emzirsin o cocuga yeter ama emmiyosa mama yada cok dusmmemek kazim ayida uygunsa sayet baslanmali..eee hormonlu napcaz?! nasil yani sen yemek yediginde sutune de hormon gecmiyormu..yani bu bebeklerin malesef oyle boyle ilerde yemesj gerekenlere alistirmaliyiz tabiki onlar icin uygun yerlerden almaliyiz sebze meyve ve etleri..bu cocukkar hep bebek kalmiycak ve insan onlarda her nekadar kucuk olslr bile miktarida kucuk vermeliyiz..az verio alerji durumunu kontrol edilil deneniyir..bagirsaklarinda bisiy olmaz merak etmeyin sizinkinin minyaturu var onda da..bukadr korku yaparak ay bisiy olmasin amann amann dersek o bebekler ilerde yasinda olduklarinda ayni sofraya oturmak icin bin takla atarsiniz..4 aydan itibaren mama iciyosa israrla verilmelu diyorum..

okadar sacmalamiski yazdiklarnin hicbir gecerliligi yok 1 yasina kadar diyor yuhh diyorum..avokado diyor kendi cok begeniyor herhalde..ben bebegime avakado verecegim en son seydir herhalde..eger emmiyossa formul mama diyor ok tek mamayla neolur o cocugun hali?!ki formul mama veren biri olarak cok rahatsizim ne oldugu belli degil..bence sirf islenmis yapay suttozundan baska bisiy degil..ama malesf mecburuz..bence bu yazan kisi mantigiyla degil hisleriyle yazmis ve zaten bilimsel kanit vs.yook teori ssdece..bircok dr.4 aydan itibaren diyor neden bebeklerin anneden aldiklar vit.ve kan degerleri dusmeye basliyor bu yuzden de bunun yerine konmasi icin ufaktan baslaniyor..

arkadaşım niye bu kadar gereksiz tepki verdiğini anlayamadım
anlaşılan sen bu yazıyı iyi okumamışsın, sadece istediğin yerleri cımbızla çekip almışsın; ki benim de bazı katılmadığım noktalar var,
ama yararlı gördüm, okudum ve belki arkadaşlara faydalı olur diye de paylaştım, hepsi bu kadar,
beğenirsin veya beğenmezsin, gerisi senin bileceğin şey

Ya kizlar bebegim bi hafta sonra 4 aylik olucak ama biseylere uzanmiyo hala zaten oyuncaklarda oyle cok ilgisini cekmiyo yani cingirak salliyorum ole cok heyecanlanmiyo eline verirsem tutuyo ama aliyim diye bi cabasi yok

Ben de Konyalıyım :)

Bende konyaliyim:) dogma buyume İstanbul olsa da ozluyorum orada ailemle gecirdigim guzel vakitleri...

ben de konyalıyım :KK64:

bende konyada üniversite okudum, herkes konya deyince yazayım dedim:)

Ya kizlar bebegim bi hafta sonra 4 aylik olucak ama biseylere uzanmiyo hala zaten oyuncaklarda oyle cok ilgisini cekmiyo yani cingirak salliyorum ole cok heyecanlanmiyo eline verirsem tutuyo ama aliyim diye bi cabasi yok

canım hiç endişelenme, aynı şeyleri bende yaşadım. bebeğim 3buçuk aylıkken yola çıkıcaz diye araba koltuğuna asılan çıngıraklı oyuncaklardan aldım, heyecanla gösterdim bizim kıza, öyleeee baktı sadece. hiç tepki verip, uzanıp almaya çalışmadı. eline çıngırak verince bilinçsizce sallıyordu ama kendi almayı bilmiyordu. bende dedim bir sorun mu var acaba bu çocukta. 4buçuk aylıkken felan yavaş yavaş uzanmaya başladı, şimdi haftaya 5aylık olucak, maşallah güreşiyor oyuncaklarla:) yatağa yatırıp düşmesin diye kenarlarına yastık koyuyorum, o kocaman yastıkları yakalayıp çekiştiriyor. beşiğin kenarlarına uyku setinin kenarlıklarını bağlıyoruzya, onlarla savaşıyor bizim kız. kumaşından yakalayıp çekebildiği kadar çekiyor, kafasını altına sokuyor onların. bide tuttuğu şeyleri ağzına götüremezse sinir olup bağırıyor:) seninkininde daha zamanı var yani, sıkma canını, bir aya canavarlaşacaktır o sakin çocuk:)

Canim yazdiklarin gercekten mutlu etti beni. cunku sabahtan beri nil yarim saatlik uykular uyuyo ve uykusu yetmedigi icin butun gun huzursuzdu bide ustune bu tutamamayi kafama takinca sinirlerim cok bozuktu yazdiklarin cok iyi geldi tesekkurler canim

Arkadaslar merhabalar.Ramazandan sonra oglum 4 4bucuk aylik olacak. Ben de uyku egitimine baslayayimdiorum. Ferber yyöntemi ile baslayacagim. Olmazsa tracy hogg yapacam. InsaAllah ise yarar dua edin. Cunku bizimki sallanmadan uyumuyor ve benim iki bilegim de sorunlu. Kafayi yiyorum. Siz uyku egitimine basladiniz mi. Burda psylasalim egitimleri

arkadaşım niye bu kadar gereksiz tepki verdiğini anlayamadım
anlaşılan sen bu yazıyı iyi okumamışsın, sadece istediğin yerleri cımbızla çekip almışsın; ki benim de bazı katılmadığım noktalar var,
ama yararlı gördüm, okudum ve belki arkadaşlara faydalı olur diye de paylaştım, hepsi bu kadar,
beğenirsin veya beğenmezsin, gerisi senin bileceğin şey
guzelim dusuncelerimi iletmem tepkimi sana gore?ayrica okumadigim birsey hakkinda yorum yapmak hic adetim degil
gereksiz tepki diyorsun gereksiz ne yazdim sana gore?gereksiz buluyossanda sana kalmis bisiy..ayrica neden paylsstin bu yaziyi filanda demedim acuklama yapmana gerek yok..evet begenmedim ve bunuda ilettim..

Aynen canim bizimkide ayakta duruyo adim atar gibi yapiyo kucagimda kafasini dik tutuyo ama yuz ustu yatarsa kafasini tam kaldiramayip dusuyo kafasi her bebek farkli

Canim benimde ayniydi bi kac gun 15-20 dk (gunde) yuzustu yatirip yukardan oyuncak salladim, bakmasini sagladim. Bir de koltukta otururken kendi gogsume yuzustu koydum, orda da kafasini kaldirip saga sole bakininca boyun kaslari iki gunde guclendi. Dene faydasini goruceksin. 1 haftaya kalmaz degisir

normalde ilk 1 yıl anne sütüdür ama çocuk çiğnemeyi yutmayı öğrenmesi için 6. aydan sonra destek verilirki aslında bunun adı ek gıda bile değildir.. ve tadımlık verilir normalde doyurucu şekilde değil.. yani avrupanın heryerinde öyle.. o mamalar anne sütünde yapılan inceleme sonucunda bebeğin alması gereken maddeler konularak özel olarak üterilmiştir.. yani bir havuz bir patatesten daha faydalıdır.. ama anne sütü olmadığı zaman zaten yapacak bişey yok.. mecbur biraz mama biraz ek gıda o şekilde ilerlenecek.. ama normali ilk 1 yıl anne sütüdür.. ayrıca avakado araştır istersen en faydalı bebekler için ek gıdadır bende kızıma çok vermiştim..

anne sutune karsi geldigim yok anne sutu aliyosa 6.ayda destek yapilabilir fakat mamada ayni durum gecerli olmuyor..cignenecek gida zaten verilmez bebege yutmayida dogdugu andan reflekstir bebekte anne sutunu napiyor agzindami bekletiyor..ayrica avrupa olaylarina hic girmeyelim ..o mamalari gozunle gordunmu yapilisini bende gormedim ama calisan arkadasim var gelsinde o anlatsin bukadar guvenilirmiymiss..havuc patstedten faydalimi ozaman dersin bunlari yesin hep
avakadoyu pek arastirmadim fakat ihrac edildiginden tercihim olmaz ilerde belki ..

Facedeki grubun cogu burda degil galiba bi edlini tanidim hehe :)o da utkanin sayesinde cok tatli isirmalik tam :)

Porselencim ustune gelmiyorum bastan soyliyim:)) bu besinleri vermeni sna dr mu soyledi yani listeye gore mi hareket ediyosun kafana gore mi?

kızlar havalar sıcak mamaları nerde saklıyosunuz? buzdolabına koymayın yazıyo üzerinde siz nerde nasıl saklıyosunuz

Facedeki grubun cogu burda degil galiba bi edlini tanidim hehe :)o da utkanin sayesinde cok tatli isirmalik tam :)

burdanda cok arkadas var :)) örnegın masalımmm olduolacak zeynepahsen bunlardan bazıları.. dahıl olduguna sevındım ama kimsin sen :)))))

X