- 14 Şubat 2010
- 5.557
- 21
Senin bebişle benim kızım benziyormuşbizde bugün tam 4 aylıgız hala sen benim oglummusun diye seviyorum şükürler olsun
bizdede bir uyku düzeni yok hergün başka dün 10da uyudu oh dedim tam 1030 geri kalktı 1230 da zor uyuttum
internette bakıyorum gündüz gece ayrımı olsun die gündüz başka yerde akşam beşiginde yatırın diolar ben hep beşiginde yatırıyorum çünkü çok dönüyor düşer die korkuyorum sizler nasıl yapıyorsunuz geceleride hala 2saatte bir kalkıyoruz
aşımızı 15 de yaptırıcaz korktum valla ama napalım alışıcaz sanırım
benim oğluş çok terliyor emerken şıpır şıpır ter damlıyor normalmi die korkuyorum ama babasıda çok terler sanırım ona çekmiş
bizimkide başını tutuyor ama sallanma ondada var bende sallabaş diorum:)
bebekler agu die ses çıkarır bizimki bildigin bagırıyo
benimde yemedigimde sütüm azaldıgı için oruç tutmadım kışın artık borçları ödicez
Sağol canım Allah razı olsun,seninkinide Allah kabul etsinbahar27.. allah kabul etsin canım. dün tutmamıştım ben burda ark.ların mesajlarını görünce bugün tuttum. çok şükür şimdilik sütüm var. bende sütüm yetmediği zamanlar mama veriyorum. kızım alışkın mamaya ona güvenip tuttayım dedim yetmezse mama yaparım. hadi atlatmışsınız 4. ay aşısını darısı başımıza ben korkuyorum ateşten. inş. düşük ateşle bizde atlatırız. yoğurdu neyle yapıyorsun canım. ben kararsız kaldım. eşim keçi sütü alalım diyor. 4. ay bittiğinde ek gıdaya geçeceğiz dedi dr. yani daha 1 ayımız var ama şimdiden aklımda şekillendirmek istiyorum napacağımı. gerçi 1 ay dayanabileceğimi sanmıyorum. elma, şeftali suyu vermeyi düşünüyorum 1 hafta sonra.
ela28.. ben gündüzleri oturma odasında ayağımda sallayarak yada kucakta gezerek uyutup. kanepeye ( açmıştım dönerse düşer diye ) yada salıncağına koyuyorum. akşam yatağında yatıyor. sabah 4 ten sonra yanımda yatıyor. genelde 2 saatte bir kalkıyor mama verdiysem ilk kalkışı 3 saat sonra oluyor. saat başı da uyanıyor. düzeni yok ki düşünüyorum da nasıl kalkıyor diye günü gününü tutmuyor. hava zaten sıcak emerken çok enerji harcadıkları için çok terliyorlar canım. benim kızımda öyle.
iki gün önce gözlerimi bir açtım yatağın alt başında yatıyorum kızım aklıma geldi kalktım beşiğinde yok baktım bizim yatakta yatıyor. saate baktım 01.45 ne zaman uyandı ne zaman emzirdim uyudu hiç hatırlamıyorum. bu gece de ne yapsam iyi. 11 gibi uyudu kızım bende 11.30 da yattım. mızmızlığına uyandım. kalktım beşiğini salladım bir taraftanda söyleniyorum yeni uyudun kızım niye kalkıyorsun diye 1 dakka sürmedi uyudu. bende hemen yatağa yattım. uyumaya kalmadı bu sefer ağlamaya başladı saate baktım ki 01.00 nasıl üzüldüm acıktı zorla uyuttum diye hemen aldım emzirdim koydum yatağınabir arkadaş sormuştu acıkınca sallasak uyurmu diye. ben bilinçsiz yaptım bunu ıı olmuyomuş hemen uyanıyomuş
asyaazra benim aklımada geldi çorabını çıkardım bir iki gündür ayağı üşüdükçe giydiriyordum ama. ben çıtçıtlı zıbın altına şort gitdiriyoum. tabi diz kapağının üstünde bitiyor. gece camda açık uyuyoruz. ne kadar sıcak olsada üşür daha minicikler...
ay birde randevu çıktı zaten kimse olmuyor ki. geçen bir yerde yine söylüyordu. ilaç yazdıracakların randevu almasına gerek yok diye. ee geriye kim kalıyo zaten muayeneye aile hekimine gidilmiyorki. bence müsaittir bakar tatlım. bizde kızımı götürdüğümüz zaman yanına uğrayıp 5 dk muhabbet ediyoruz. çok seviyoruz aile hekimimizi muhabetli bir insan.
Bu çığlıklarda çoğunda aynı zamanda başlıyor sanırımmrb kızlar nasılsınız bebişler nasıllar.kaç gündür giremiyorum.kızım çok huysuz oldu ya.gündüz uykusu az.gece geç yatıyor.uyanık olduğu her dakika kucakta olmak istiyor hatta oturarak değil sürekli ayakta.çok yoruluyorum.inanın wcye zor gidiyorum.bıraktığım an çığlık çığlığa.şuanda öyle nasıl çığlıklar atıyor anlatamam.yine kucağa alcam of
Canım bebekte olsa kilosu fazla oldumu doktor uyarıyor çok yedirmeyin diye.sağlıklı olsun bünyesi yeterkiBebisler ne kadar ve ne siklikta iciyor mamayi bnm oglum hem emiyo hem mama yiyiyo ama cok fazla geliyo bana gunde 4 biberon 150 cc iciyo emdiginin haddi hesabi yok 3 ay 10 gunluguz gecen hafta 6880 cikmisti kilosu asiri yiyiyo 3360 dogmustuk bi dw mama vermeye karsi degilim ama bu kadar mama bnm sutumdeki koruyucu etkiyi bozuyomus dr soyledi mamayi kes kilo alimi fazla gunde 40 gr almis dedi ama birakamiyorum nolcak boyle
Gözün aydın Allah kavuştursun canımKizlar cooook mutluyum burada yazmistim esimin tayinin urfaya ciktigini benim tayinimi urfanin bi ilcesine vermislerdi hergun 1.5 saat gidicek 1.5 saat donuceltim bugun ogrendim urfanin merkezine yapmislar tayinimi kizimla daha cok vakit gecirebilicem artik
[/QUOTE]geçmiş ve hayırlı olsun cnm
cnm yüzük çorbasını annemle 1 ay önce mantılık halinde hazırlayıp dolaba attık kimi zaman mantı olarak kimi zamanda çorba yapıyrm =)hazaırda olunca iyi oluyr =)
maşallah erkekliğe ilk adım.hayırlı olsun cnm
geçmiş olsun.dişinizde hayırlı olsun
geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin
maşallah kuzuna
cnm benim kızımda emmiyor ama süt sağıp veriyorum.ayrıyeten 180-200cc mama yiyor.dra çok yiyor dedim oda evet çok yiyor dedi ama engelleyemezsin dvm dedi.anne sütünü azalttiğı etkisini bilmiyordum.sırf emmiyor 1 kaşıkta olsa anne sütü alsın diye kendimi paralıyorum.öyleyse ben boşunamı süt sağıp veriyom.
Tabiki yeri geliyor yemek yapamıyorsun buzluktan çıkarıp hazırlamak iyi oluyor
Geçmiş olsun canım,kendini suçlama bir anlık dalgınlıkla olmuş,Allah beterinden korusun,inşllh bir daha olmaz,Ama ufakj tefek hepimizin başında oluyor.Allah beterinden korusunherkeze iyi akşamlar
salı günü 4. ay aşımızı olduk 4 ay bir haftalıkken olduk aşıyı şükür ateşi çıkmadı oğlumun ama huysuzlaştı sanırım ağrısı oldu
aşı ağrısı yetmezmiş gibi ben kötü bi hata yaptım eşim yatağın çarşafının kaydığını söyledi gel beraber düzeltelim dedi
o ara eymeni kucağıma almıştım eymenle kitmiş bulundum yatak odasına eşim yorganı yere koymuş bende eymeni yorganın
üzerine koydum hemen 1 dakikalık çarşafı çekip alıcaktım bizim kedimizde yatak odasındaydı eşim ayağına dolanıyo diye kediye kızdı
kedide olduğu yerden zıpladığı gibi eymenin üzerine bastı öyle çok korktum ki
hemen eymeni kucağıma aldım gözünün hemen altı çizilmiş arka ayağı geldi kedinin göz altında uzun bi çizik var şimdi
ben böyle bi dikkatsizliği nasıl yapabildim bilmiyorum hemen yıkadım yüzünü sakinleştirdim sonrada batikan sürdüm ama
vicdan azabından dünden beri uyku tutmuyo beni
kendime çok kızıyorum böyle bi düşüncesizliği nasıl yaptım ya gözüne girseydi kedinin tırnağı
kedide suç yok orda bebeğin olduğunu görmedi zavallı kedide çok korktu ama oğlum canım oğlum o kadar çok korktuki benim yüzümden
kendimi bi türlü affedemiyorum
Gecmis olsun cnm. Asiyi ertelemeni oneririm. Biz cok ateslendik cunku.
Gercekten sarsiyor kizlar.
Bu ayda genel olarak o kadar kilo almis bebisler cnm. Ben de uzulmustum ama normal galiba.
Dr su ver dedi bana. Hem ek gidaa gecince faydasi olur, alissin dedi.
2 gun ates cektik biz de. Fitil dusurdu atesi.
Benim bebis de terliyor. Ateslenince hic terlemedi. Terlesin diye bekledim olmadi.
Ben de olmiycam.
Hayirli olsun cnm . Gorevlendirme mi?
Çok geçmiş olsun,kolay değil bebek oldumu dahda zor derdini anlatamıyor,ama aşınında ateş yapması normal vücut mikropla savaşıyor,ogünde terslikler olmuş sanırım hastaneyle ilgili,oluyor işte yeri geliyor vurdumduymalzıktan yanlışlıklar olabiliyor,paniklemeden sakince elimizden geleni yapsak ama buda kendi elimizde olan birşey değilMahfetti beni. Anlatayim size.
Asimizi olduk saat 9 gibi. Sonra eve geldik. Atesi yoktu ama ben yine de calpol verdim. Sonra beebgim zar zor uyudu. Uyudugundan 1 saat sonra calpol verme zamani gelmisti. 6 saatte bir ver demislerdi. Kiyip uyandirmadim. Atesine baktim yoktu.
Uyumaya gittik gizde. Saat gece 1 bebgim uyandi. Kucagima aldim. Ates gibiydi. Atesi cikmsiti. Tum vucudu yaniyordu. 38,5 oomustu atesii.
Soyduk. Islak bezleri vucuduna koydum. Yavrum urperdi, titredi.calpol verdik. Yok ates dusmuyor. Camlari actik. Islak bezlerden anlik dususler oluyor ama tekrar cikiyordu. Bebgimi emzirip uyuttum.calpol vermistim atesinin dusecegini umut ediyordum. Arada gittim atesini olctum. Dusmuyordu.
Acile goturelim dedim. Sami ulus cocuk hastanesi varmis dedim esime. Gcer ates normal dedi. Atesi 38 37,8 civari oluyordu. Sabaha kadar bekledim. Uyumadim hic. Ck uzuldum. Icim yandi benim. Esim uyudu.tmm yarinise gidecek ama pek onemsedigini soyleyemiycem.
Sabah doktora goturucez dedim. Annemi de telefonla ariyorum tabi bu arada. Annem demesin mi gece daha cok artiyor hastaliklar. Geceyi atlatmis bekle biraz daha. Bktim esim de sessiz kaliyor. Daha neyi bekliycem cocugum yigilsin kalsin mi dedim.
Zaten geceden goturmeliydik ya neyse. Burdan fitilin atesi dusurdugunu biliyordum ama ne hemsire ne doktor calpole ates dusmesse fitil de ver DEMEDIGI icin cesaret edemedim. Keske de etseymisim.
Neyse saat 6 da evden ciktik. Medicana acile. Biliyorum orda acilde cocuk doktoru yok. Dedim ki doktorumuzu ararlar doktor gelir ya da onlari yonlendirir. Doktorumuz tel no vermiyor kimseye de.
Gittik nerdeyse bakmayacaklar bebegime. Zaten ordaki doktorun adini soylemesem bakmiyorlardi. Neyse benim de sizin yaptiginizin disinda bir seyim yok dedi kestirip atti acildeki doktor bozuntusu. Fitil dedim. Bu kadarcik atese fitil mi olurmus. Yahu cocugun havale gecirmesini mi bekliyorsunuz. Daha da artmadan verin iste. Cocugum klimadan dolayi anlik soguma yaisyor ama akillari ermiyor. Yvrumun ici yaniyor halbuki.
Biz doktordan randevu da alamadik mi. Eyvah diyorum yavruma hemen bakamiycak. Tabi bu arada saat 6 :30 doktor 8 :20 de basliyor calismaya.
Yavrum atesten emmiyor, uyuyamiyor dusunun. Bir atket var ustunde. Klimanin sogugunda atesini dusurmeye calisiyoruz. Yardim eden yok.
Giitim medicana daki cocuk hastaliklarinda sekreterlere. Durumumu anlattim. Sira alamadik ama oglum atesli dedim. Dktora rica etseniz dedim. Zaten iki gun once kontrole gelmistik. Bu aptal sekreter az bile diyorum gercekten bir aptallik var. buna sonra deginicem. Bu aptal sekreter dedi ki aban siz doktor gelince kendiniz soyleyin.peki dedim. Icimden de sen ne ise yararsin ki zaten diye gcirdim.
Doktor geldi hemen odasina gittik. 2 saat odasinin onunde beklemistik. Durumumu alel acele anlattim. O da bekleyen hastalar var dosyami acayim bakarim dedi. Dsari ciktik. Cok kotu oldum. Dktoru sevdigimden baska yorum yapmiycam. Neyse bize bakti atesi olabilir dedi. Fitil de verdi.
Eve geldik cok bilmis esim. Fitili aksam verelim simdi calpol ver dedi.peki dedim. Verdim. Kendisi ise gitti. Yogunluktan aramadi bile nasil diye. Cok sonra aradi.
Neyse bebgim atesi klimadan dusmustu ya geri cikti. Camlar acik ama bilirsiniz klima kadar sogutmuyor. Yavruma bez koyuyorum. Urperiyor agliyor istemiyor. O oyle yapinca kiyamiyorum koymuyorum. Ck bunaldim anliycaniz.
6 saat sonra fitili verdik. Yavrum 5 dk icinde kendine geldi arkadaslar. Terledi atti atesini. Fitil kurtaricim oldu. Artik ateslenirse napcami biliyorum.
Simdi ey cok bilmis hemsire. Sana sordum ya calpolle atesi dusmezse diye. Dusecek dedim. Aklin nerdeydi. Fitili soylmedin. Bska zaman. Sunu kullan bunu kullan deyip doktora zit gitmesini biliyordun ya.
Ey doktor. Sen deneyimlisin. Ben yeni anne olmus bir kadinim. Neden demiyorsun ateslenirse dusuremezsen fitil yazayim fitil ver diye?
Ey aptal sekreter. Herseyi karistiriyorsun, unutyorsun. Belgeleri eksik hazirliyorsun. Sen orda ne yapiyorsun?
O kadar doluyum ki anlatamam. Krndimi yemeye verdim su iki gunde yemedigim kadar yedim. Elim tutmuyordu. Yavrum herseyden onemli.
Maşallah Allah bağışlasınbende bu konuda fikrimi belirtmek istiyorum
5 aylık bebekte ek gıdaya başlamak normal helede anne sütü almıyorsa tabiki çeşitlendirerek yedirmek lazım
sonuçta bebek aç kalıcak değil
kendimden örnek verim ben nerdeyse hiç maama vermedim büyük oğluma
hep evde kendim hazırladım yiceklerini
sanırım sende şu dikkat çekti
ne zamandır bu verdiklerini veriyosun bilmiyorum ama
çeşiti fazla karıştırarak vermişsin bak diğer yedirdiklerini bilmiyorum bu yedirdiklerine önceden alıştırıp yavaş yavaş arttırdıysan onu bilemem
ama ilk defa böyle bi çorba verdiysen ve ilk olmasına rağmen bu kadar çeşit koyduysan içine bencede biraz fazla
çeşitlendirmeyi biraz daha geç yapman ve yicekleri bir bir tanıtman lazım bebek yedikçe bir çeşit eklersin
ama yinede çok karışık yiyecekler rahatsız edebilir
ben sabahları yumurta sarısı peynir pekmez bebe bisküvisi hatta çok minik zeytin bunları tek tek karıştırmadan veriyodum sadece bisküviyi pekmez ve suyla karıştırıp veriyodum
meyve çok önemli
ve tabiki sebze patates havuç çok yararlı ama soğan pekmez ceviz biraz fazla kaçmış
birde yaptığın yemeklerin tadına bak eğer seninde hoşuna giderse ver bebeğine
bebekte olsalar onlarında bi damak tadı var ben hep beyendiğim yemekleri verdim oğluma
ayrıca kasaptan büyük ilikli kemik alıyodum ve o kemikle havuç patates çorbası yada aklına ne gelirse çorbalar yapıp yediriyodum
şimdi maşşallah oğlumun kemikleri çok güçlü ve baya sağlam yumruğu var
Allah kolaylık versin,2 çocuk oldumu dahada zor tabikigünaydın kızlar, ne zamandır okuyarak geçiyorum yazılarınızı artık yazayım dedim.
2009 aralık annesiyken 2013 mart anneside oluverdim şükürler olsun. 3,5 yaşında cadımı cadı bi kızım var. 4 mart doğumluda oğlum. oğlum3 aylıkken işe başladım. annem bakıyor. kızım kreşe gidiyor. işe başlayana kadar anne sütü alıyordu oğlum ama işe başlayınca yetmedi ek mamada veriyoruz. pazartesi aşımızı olduk 37,5 gibi seyreden ateşle geçirdik çok şükür. kızımdada 4. ay aşısı ateş yapmıştı. 6.850 kg 64 cm boyumuz olmuş.bu ayın sonuna doğru meyve sularına başlıyaym diyorum. mama verdiğimiz için su veriyoruz. kızım 2,5 yaşına kadar emmişti ,hamile olduğumu öğrenince kesdik memeden kimbilir daha ne kadar emecekdi allah bilir hele ilk ay sadece anne sütü almıştı su bile vermemiştik. ama oğlumda sütüm az. bol su, stres, ve morel sütü yapan üçlüdür ama bende yorgunluktan ve 2 çocukla uğraşmaktan süt azaldı . buna şükür diyelm.
Bende bazen sadece yatırıp pışpşlayarak uyutuyorum,inşllh sizinde hep böyle devam ederKızlar bugün oğluma öğlen uykusunu ilk kez kucağımda veye salıncakta sallamadan yatağına yatırarak ve elini tutup başını okşayarak uyuttum. ne zamandır başlamak istiyordum ama okuduğum bilgiler ilk 3 ay özellikle gazıda varsa nasıl istiyorsa öyle uyutmak gerektiği yönündeydi 4 ay ideal uyku eğitimi olarak gösteriliyor. Aşı sıkıntısını atlatınca bugün karar verdim ve okuduğum onlarca makaledeki yöntem ve tekniklerden genel bir fikirle başladık bakalım....
Açıkcası 10 dak. Sürdü rahat,bikaç dakika ağladı, biraz mızıldandı,emziğiyle savaştı ama beklediğinden hızlı uyudu.tabi önce bebişimin günlük uyku rutinine uygun olarak uyku saati yaklaşınca banyo+masaj+karınını doyurma ve zaten sinyaller vermeye başlayınca (gözüne yüzüne elini götürmeye başlayınca)yatağına koydum. Çok sevindim ama istikrar şart tabi...artık ağırlaştılar bacaklarımız kollarımız mahvoluyor zaten benim el ayak bşleklerim fena oldu iyice ağrımaya başladı...bana istikrar va sabır dileyin olurmu,bu şekilde devam edeyim ve sonunda tatlı rüyalar diyerek öpücük kondurup odasından çıkayım.
Hayırlı yolculuklar canım,seninde bayramın mübarek olsun,iyi tatillerArkadaslar bir ay annemlerin yaninda kalicam. Kendinize iyi akin ben gelene kadar.
Simdiden de hepinizin bayramini kutluyorum.
Canım herkes ister sadece anne sütüyle doysun ama bazen bu mümkün olmayabiliyor,gelmiyorsada aç kalacak halleri yok.mecburen ozman devam sütüne yada 6 ay olmadan ek gıdaya geçebiliyoruzslm kızlar uzun zamandır giremiyorum yine ama fırsat buldukca okumaya çalışıyorum
bi kaç sayfa okudum biraz önce kızım 3ay 21 günlük sadece tadını öğrensin diye emziğini bazı şaylerin suyuna atırıp veriyorum mesela reçel gibi elimle karıncadan küçük peynir ezip diline sürüyorum felan işte ama sorun şu ki ;
2 buçuk aylıkken emmeyi bırakmak istedi zorladım verdim çok kavga ettik ama almıştı geri emiyodu tkrar ama sütüm azalmıştı o ara o dönem sadece 10gün kadar emdi yine silbaştan başladık inanın saatlerce aç kaldı ağladı mama vermedim artık göğsüm açık geziyodum evde her an alsın diye uğraştım günlerce sabırla alsın diye bekledim ugraştım ama almadı koluma yatırıp sakin sakin memeye yaklaşmasını bekledim almadı tabi bu arada sağip sağıp veriyodum almadı almadı almadı
sadece geceleri emiyo hemde dli gibi elleiyle sarıla sarıla emiyo ama gündüz zehir veriyomuş gibi almıyor tabi sütüm bitmek üzere 1 ayı geçti ne yapacagımı bilmiyorum artık geçekten tükenmiş durumdayım çok oruldum hersabah bugün emer mi acaba diye uyanmaktan ve gün boyu emme kavgası etmekten
insanlar emiyomu diye sorduklarında yle bi içim eziliyoki o kadar suçlu ve kötü anne hissediyorum ki kendimi inanın utanıyorum emmiyo demeye sanki herşyn suçlusu benim gibi geliyo biliyorum saçma ama öyle hissediyorum emmiyo derken çok kötü bi duygu
SİZE SORUM ŞU
savaşmaya devam etmelimiyim acaba eninde sonunda alırmı tekrar pes etmesemmi sizce yoksa onuda kendimide daha fazla yıpratmayıp mamaya iyice teslim olup kabullenmelimiyim
ve artık iki göğsümden sadece 1 ölçü süt çıkıyo
fikirleriniz bekliyorum arkadaşlar
Bencede bizde sma almıştık iki market arasında baya bir fark vardı,kafalarına göre satıyorlar herhaldeKizlar resmen bu marketler bizi kazikliyo aptamil 900 gr 40-43 tl arasinda degisen fiyatlarla satiliyo esim toptanci biz 29 tlye aliyoruz bu kadar fiyat farki koymalari cok yanlis mecbur alacaklar gozuyle bakiyolar
kolay gelsin canımBugyn emzirme kampina girdim dun saat 17.00den beri mama vermiyorum elektrikli pompa aldim onla sagip verdim bugun sbhtan beri emmemek icin direndi kiyameti kopardi aglarken sonunda pes etti emiyor su an bos ana emdikce gelecek en azindan 2 ay daha emmeli snra kardesi yuzunden ememicek
yani bencede yapıyla ilgili,kimine bak sütü gelir bol bol bişey yemediği halde,kimide gelmez.kızlar benim kadar incir kurusu ve hurma yiyen aranızda yoktur iddia ediyrm herkes bilir benim bunları ne kadar çok yediğimi zevkine kuru dut kuru üzüm ... ayda bunlardan 1kgdan fazla yerim hatta adım çıkmış çocukluktan böyleyim...ama maalesef süt yok bendeee doğumdan itibaren bebeğime mama veriyrm sütüm az gelyr ne yapayım kim ilk 6 ay emzirdiyse merak ediyrm ne yer ne içer =) hummana çayları cabası yok arkadaş süt değil kilo yapıyr bunlar he he=)