2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Senin bebişle benim kızım benziyormuşBende kanepede felan yatırmıyorum düşer Allah korusun yatağımıza koyuyorum onda bile tedirginim,oyun halısı aldım ona bırakıyorum oynuyorBazen yan dönüyor öyle kalıyor,Allah korusun artık hareketlenme zamanları
Sağol canım Allah razı olsun,seninkinide Allah kabul etsinBencede azda olsa temel olanlardan başlaki ileride zorluk çekmeyesin
Bu çığlıklarda çoğunda aynı zamanda başlıyor sanırımBizimkide ağu magu derdi şimdi pek demiyor,çoğunlukla bağırıp çığlık atıyor
Canım bebekte olsa kilosu fazla oldumu doktor uyarıyor çok yedirmeyin diye.sağlıklı olsun bünyesi yeterki
Gözün aydın Allah kavuştursun canım
[/QUOTE]
Tabiki yeri geliyor yemek yapamıyorsun buzluktan çıkarıp hazırlamak iyi oluyor
Geçmiş olsun canım,kendini suçlama bir anlık dalgınlıkla olmuş,Allah beterinden korusun,inşllh bir daha olmaz,Ama ufakj tefek hepimizin başında oluyor.Allah beterinden korusun

Çok geçmiş olsun,kolay değil bebek oldumu dahda zor derdini anlatamıyor,ama aşınında ateş yapması normal vücut mikropla savaşıyor,ogünde terslikler olmuş sanırım hastaneyle ilgili,oluyor işte yeri geliyor vurdumduymalzıktan yanlışlıklar olabiliyor,paniklemeden sakince elimizden geleni yapsak ama buda kendi elimizde olan birşey değil
Maşallah Allah bağışlasın
Allah kolaylık versin,2 çocuk oldumu dahada zor tabiki
Bende bazen sadece yatırıp pışpşlayarak uyutuyorum,inşllh sizinde hep böyle devam eder
Arkadaslar bir ay annemlerin yaninda kalicam. Kendinize iyi akin ben gelene kadar.
Simdiden de hepinizin bayramini kutluyorum.
Hayırlı yolculuklar canım,seninde bayramın mübarek olsun,iyi tatiller
Canım herkes ister sadece anne sütüyle doysun ama bazen bu mümkün olmayabiliyor,gelmiyorsada aç kalacak halleri yok.mecburen ozman devam sütüne yada 6 ay olmadan ek gıdaya geçebiliyoruz
Kizlar resmen bu marketler bizi kazikliyo aptamil 900 gr 40-43 tl arasinda degisen fiyatlarla satiliyo esim toptanci biz 29 tlye aliyoruz bu kadar fiyat farki koymalari cok yanlis mecbur alacaklar gozuyle bakiyolar
Bencede bizde sma almıştık iki market arasında baya bir fark vardı,kafalarına göre satıyorlar herhalde
kolay gelsin canım
yani bencede yapıyla ilgili,kimine bak sütü gelir bol bol bişey yemediği halde,kimide gelmez.

Bu fitilin adi ne. Sali gunu asimiz var ben de bulundurayim

biraz geç yoldu ama yazayım paranox diye bir fitil ben yarısını verdim yetti 3 gün kullandım aşıdan sonra normale döndü
gitmeden calpol vermedim ben aşı etkisini düşürüyor diye ama versem de faydası olmazmış zaten inşallah bu aşı krizi kolaylıkla atlatılır ...

mrb arkadaslar hayrlı ramazanlar atesı cıkanlara gecmıs olsun bızımde bu ayın 24unde asımız olacak ıns atesımız cıkmaz.ramazanın ılk ıkı gunu oruc tuttum 2.gunusonra snın aksamı oglum bastı cıglıgı ac sut yok gelmıyor emmekten meme uclarım morardı resmen.2 gun tutmadım bugun tutuyorum bı gun ara ıle tutmayı dusunuyorum sonra tutmnak daha zor oluyor.mama da yemıyor kı ya seftalı nektarı suyu emdırıyorum meyve fılesınden onları cok sevıo sapur şupur emio..yogurt tattıran dedım gecen ıstemıo purp yapıo.ıns lerde de de bole yapmaz ....herkesın bebeıslerını opuyorum selam ve dua ıle annışleerr:)

canım mart anneleri bende mart annesiyim , daha çok sohbet için face deki şubat mart 2013 anneleri grubuna bekleriz

Ben de Konyalıyım :)

Bende konyaliyim:) dogma buyume İstanbul olsa da ozluyorum orada ailemle gecirdigim guzel vakitleri...

selamlar canim bu konuda esin hakli cunku bebisleri en basindan hic sallamamak lazim.
alisinca sonucta bole kotu oluyo.ama daha kucuk baska sekilde alistirmaya gayret etmelisin.
biliyorumki zor ama.
ben sallayarak uyutmuyorum.
kusuyodu salladim zaman ilk zamanlar.
bende hic sallamadim simdide emerek uyuyo genelde.

arkadaslar bu ek gidalara ocuymus gibi yaklasanlari anlamiyorum ek derken bebege urfa adana kebap filan verilmiyor herhalde yine onlarin ayina uygun olanlari veriyoruz ufaktan..bir bebek eger anneyi emiyorsa isterse 5 yasina kadar emzirsin o cocuga yeter ama emmiyosa mama yada cok dusmmemek kazim ayida uygunsa sayet baslanmali..eee hormonlu napcaz?! nasil yani sen yemek yediginde sutune de hormon gecmiyormu..yani bu bebeklerin malesef oyle boyle ilerde yemesj gerekenlere alistirmaliyiz tabiki onlar icin uygun yerlerden almaliyiz sebze meyve ve etleri..bu cocukkar hep bebek kalmiycak ve insan onlarda her nekadar kucuk olslr bile miktarida kucuk vermeliyiz..az verio alerji durumunu kontrol edilil deneniyir..bagirsaklarinda bisiy olmaz merak etmeyin sizinkinin minyaturu var onda da..bukadr korku yaparak ay bisiy olmasin amann amann dersek o bebekler ilerde yasinda olduklarinda ayni sofraya oturmak icin bin takla atarsiniz..4 aydan itibaren mama iciyosa israrla verilmelu diyorum..

Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba!
bunu da okuyun kızlar, bi kaç kişi bile faydalansa ne mutlu bana
hepinize bol sütlü günler.

https://www...................../405801079507659/492530134168086/?notif_t=group_activity
facebook hesabı olanlar, bu siteden de yararlanabilirsiniz (şubat-mart anneleri)

okadar sacmalamiski yazdiklarnin hicbir gecerliligi yok 1 yasina kadar diyor yuhh diyorum..avokado diyor kendi cok begeniyor herhalde..ben bebegime avakado verecegim en son seydir herhalde..eger emmiyossa formul mama diyor ok tek mamayla neolur o cocugun hali?!ki formul mama veren biri olarak cok rahatsizim ne oldugu belli degil..bence sirf islenmis yapay suttozundan baska bisiy degil..ama malesf mecburuz..bence bu yazan kisi mantigiyla degil hisleriyle yazmis ve zaten bilimsel kanit vs.yook teori ssdece..bircok dr.4 aydan itibaren diyor neden bebeklerin anneden aldiklar vit.ve kan degerleri dusmeye basliyor bu yuzden de bunun yerine konmasi icin ufaktan baslaniyor..

Sutu az olan ve mama veren bi anne olarak diyorum ki keske sutum yetse de 6 ay sdce emzirsem cocuklugunda pesinden kosturup yemek yedirmeye calismaya raziyim kampa girdik ama vermek zorunda kaldim 2 defa buna da sukur.. Dua edin kizlar bna sutum artsin zaten cok faydalanamicak

Merhaba anneler, kızım 25martta gününden 3gün önce doğdu. Sadece 1ay emdi. Kilosu iyi çıktı hep kontrollerde. Ama şimdi ay ay bebek gelişimi yazılarına bakınca gördüm ki 3aylıken başını dik tutmalıymış benimki ancak 7-8 saniye tutuyor bırakıyor sonra yine birkaç saniye tutuyor çabuk yoruluyor. Sizde durumlar nasıl nolur cevap verin çok korkuyorum. En son tam iki aylıkların gittik doktora geçen ay sağlık Ocağı'na gittik aşısı da yok diye herşey yolunda dedi ben de kilosu da iyi diye doktora götürmedim kilosu da iyi olunca.

Canim bnm daha gecen gun konustuk bunu burda 2 arkadasimizin daha bebekleri de tam tutamiyor biri 14 subat digeri de 23 subat dogumlu sanirim yuzustu yatir biraz boyun kaslari gelissin hem daha tam tutmalari zor her bebegin gelisimi farklidir bizimkinin de dusuyo arada iccini ferah tut ama yine de rahatlamak istiyosan dr a gotur tatlim

kızımda çok çektiğim için bunda sallamamaya kararlıydık.. ama oğlum okadar gazlı bi bebektiki anlatamam.. doktor bağırsak filmi bile çekti acaba daralmamı var diye.. 24 saat ağlıyodu yorulduğu zamanlar kısa süreli uyuyodu.. onun dışındaki tüm zamanında katıla katıla ağlıyodu.. onu kucağımda pışpışlamaktan dikiş yerlerim enfeksiyon oldu.. 3,5 yaşındaki kızım öfke nöbetleri (sinir krizleri) geçirmeye başladı.. pedagogluk olduk.. ağlayıp çığlıklar atıp kendini yerden yere fırlatıyodu.. sol kolum kulunç oldu halen daha tam yukarı kaldıramıyorum.. dünyanın gaz ilacını yağını masajı derken hiçbiri iyi gelmedi.. bağırsak filminde bağırsakları komple hava doluydu.. bende geri çıkardım hamağı ve salladım çokta rahat ettik.. ama 4. ayımız bitti gaz sorunumuzda çok şükür bitti.. ama şimdide hamağa alıştı başka türlü uyutamaz oldum ve ben şimdi gaz sorunu dediklerinde gülüyorum ben kızımda iki ıkınmayı gaz sorunu sanmışım diye..

ama artık hamaktan ayırmak istiyorum dediğim gibi gazlı bi bebek olduğu için memede çok kalmıyo 5 dakka emiyo enfazla.. e ondada dalmıyo.. emzik biberon almıyo.. direkt uykusu gelince yatağa yatırıncada avazı çıktığı kadar ağlıyo.. elini tutuyorum pışpış yapıyorum.. tekrar alıp kucağımda pışpışlayıp susturp koyuyorum yine aynı.. acaba bi yöntemi filanmı varki benmi beceremiyorum anlamadım..

normalde ilk 1 yıl anne sütüdür ama çocuk çiğnemeyi yutmayı öğrenmesi için 6. aydan sonra destek verilirki aslında bunun adı ek gıda bile değildir.. ve tadımlık verilir normalde doyurucu şekilde değil.. yani avrupanın heryerinde öyle.. o mamalar anne sütünde yapılan inceleme sonucunda bebeğin alması gereken maddeler konularak özel olarak üterilmiştir.. yani bir havuz bir patatesten daha faydalıdır.. ama anne sütü olmadığı zaman zaten yapacak bişey yok.. mecbur biraz mama biraz ek gıda o şekilde ilerlenecek.. ama normali ilk 1 yıl anne sütüdür.. ayrıca avakado araştır istersen en faydalı bebekler için ek gıdadır bende kızıma çok vermiştim..

iyi pazarlar ..10 gündür filan bakamadım buraya,taşındık biz. ankaradan balıkesire geldik.ne çok şey konuşmuşsunuz 10 günde taşınmak bizi çok yordu..oğlum etkilendi,her gün kaka yapardı normalde,yola çıktığımız gün yapmadı ve sonra iki üç günde bir yapar oldu..doktorlar taşınmadan etkilenmiş olabilir dediler..sonra,balgamlı öksürüğe yakalandı..ateşi filan yok ama fazlaca öksürüğü var..iğne oluyor..çok üzülüyorum bebeğime,iğne çok canını yakıyor ama iyi geldiği için sabrediyorum..öksürdükçe balgam atıyor ya da boğazına gelen balgamı yutup kakasından çıkarıyor,iğne ishal yapar demişti doktor,sık sık kakasını yapıyor..bebeğinin hastalanması çok zormuş,insan kıyamıyor..bir haftada 3 doktora götürdük inanır mısınız,doğru teşhis olsun,boş yere ilaç vermeyelim diye..ama iyiki de öyle yapmışız,doktor film çektirdi ve bronşit başlayabilirmiş dedi...şimdi iyi çok şükür,tatlım benim canı yanıyor ama her fırsatta da gülücük atıyor bize..o gülüş her şeye değer

ek gıda konuşmuşsunuz,oğlum emiyor,su dışında bir şey vermiyorum..ek gıdaya geçeceğimde ise çorba ve pürelerle hafif hafif başlamayı planlıyorum..birden her şeyi tattırmak ya da yediğim her besinden bebeğime vermek ağır olur diye düşünüyorum..kabızlık da yapıyormuş bir anda yüklenmek..ama süt veremeyen annelerin kaygılarını da anlıyorum,en iyisi güvenilir bir doktora danışıp hareket etmek..çok küçükler ve bünyeleri oldukça hassas,dikkatli olmak gerek,sonra bebeklerimizle birlikte biz de sıkıntı çekiyoruz..

aşımızı salı günü olacağız,inşallah ateşlenmez bebeğim .zaten öksürükten canı yandı,bir de ateşle yorulmasın..

canım endişelenme,gelişim her insanda aynı seviyede ilerlemez..kimi bebek erken yürür,kimisi başını daha çabuk dik tutar vs..eğer bir sıkıntı olduğuna inanıyorsan doktora danış..bir sorun varsa da erken müdehale edilmiş olur..başı hala vücudunun en ağır kısmı,onu taşımakta ve kontrol etmekte zorlanabilir..nacizene tavsiyem de ,bir sıkıntı olmasa bile bebeğini belli aralıklarla kontrole götür..kilosu iyi olabilir ama ben genel kontrolün takipli olması gerektiğine inanıyorum..çünkü bizim göremediğimiz sorunlar olabilir.

merhabalar
epeydir giremiyorum geçmişe göz atamadım çok ilerlemiş
artık kendi evimizdeyiz zor bi taşınma şüreci geçirdik
kızım çok yardımcı oldu neeredeyse hiç ağlamadı o gün. artık eskisi gibi ağlamıyo zaten gaz sorunumuz kısmen geçti daha çok gülüyo oyunlara tepki veriyo büyüyo yawrum ek gıda için sabırsızlanıyorum kaşık ucuyla tattırıyorum yedikler,mizden ama 6,aya kadar böyle devam edecez

cnm kafaya takmakta haklısın ama bukadar düşünüp perperişan olana kadar sor dr una rahatla..
her bebek farklı benimki ikinci ayından beri oturmak ayakta dıkılmek ister..dakıkalarca kafasını dık tutar hatta yoruldu dıye ben kendım yaslarım ama,,,
14 mart doğumlu olmamıza ragmen henuz dönmüyor :)) kalcayı kaldırıyor saga sola atıyor ama dönme yok :))

her cocugun gelısımı farklı..eger bir sorun yoksa ki yoktur oluruna bırakmakta fayda var..

elbette hepsı donecek konusacak yuruyecek ha sımdı ha sonra.. :))))

Aynen canim bizimkide ayakta duruyo adim atar gibi yapiyo kucagimda kafasini dik tutuyo ama yuz ustu yatarsa kafasini tam kaldiramayip dusuyo kafasi her bebek farkli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…