2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bidaha konttrple cagirdimi doktorunuz. Sanirim kalcayla kafayi yicem.:KK43:(

Sağol canım.Sen ne yaptın gittinmi ne dedi dr kaç çıktı değerler.
Ben devlete götürdüm düzelmiş deyince tekrar götürmedim oda kontrole gelin demedi ama daimi dr umuz değil ondan dememiştir belki.
Sizi tekrarmı çağrdı hemen panikleme düzelecek bu kadar erken farkedilip düzelmeme ihtimali yoktur

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, inşallah her şey yolundadır. Tatilden döndükten sonra temizliği anca bitirdim, çocuk olunca zor oluyormuş genel temizlik :KK43: Tesadüfen fark ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle; geçen hafta meyveli soda içmiştim üst üste inanılmaz süt yaptı, tesadüf mü diye ara verdim 2 gün sonra yine içtim, aynı şekilde etki yaptı. Vücuttan vücuda fark eder muhakkak ama sıkıntısı olan arkadaşlar varsa denemesini tavsiye ederim :KK66:

Canim neli ictin sodayi.

Bize hala uyku yokk.. 10 da uyudu 11 de uyandı. Bu saat oldu hala Oyun istiyor sıpa. Clue , erdemine teşekkürler kızlar.. Ben de bi götüreyim bakalım nisaya.. Doğumdan sonra pek içimden gitmek gelmiyor ama neyse.. Opsesif canım mercanın özel bir anlamı yok benim için.. Birine ait bir isim değil yani.. O yüzden ayıp olmaz söyleyebilirsin.. :) herkese huzurlu geceler .. Bebişleriniz deliksiz 5 saat uyur inşallah. :) benim için bir hayal :)

Bize hala uyku yokk.. 10 da uyudu 11 de uyandı. Bu saat oldu hala Oyun istiyor sıpa. Clue , erdemine teşekkürler kızlar.. Ben de bi götüreyim bakalım nisaya.. Doğumdan sonra pek içimden gitmek gelmiyor ama neyse.. Opsesif canım mercanın özel bir anlamı yok benim için.. Birine ait bir isim değil yani.. O yüzden ayıp olmaz söyleyebilirsin.. :) herkese huzurlu geceler .. Bebişleriniz deliksiz 5 saat uyur inşallah. :) benim için bir hayal :)

bizim kuzu çoktan uyudu ama ben sahura kadar yatmıyorum. yatarsam kalkmak çok zor geliyor, böyle daha iyi. Miraç beyi tavsiye ederim canım, bir dene. nettede çok iyi yorumlar yapılmış onun hakkında, her sorduğum soruya içimi rahatlatacak açıklamalar yapıyor ve aklımda soru işareti kalmadan ayrılıyorum yanından. sadece randevulu gitmeye çok takılıyor, her gittiğimizde bir sonraki ay kontrolü için tarih veriyor ve ısrarla şu tarihe randevu alırsınız diye hatırlatıyor:) çok yoğun sanırım ondan öyle yapıyor. ama randevuya önem verdiği için randevu alıp gittiğinde beklemeden zamanında giriyorsun. gerçi biz enson bebekte enfeksiyon çıkınca yer bulamayıp öyle çıkıp gittik, takipli hastası olduğumuz için arada aldı :)

Sağol canım.Sen ne yaptın gittinmi ne dedi dr kaç çıktı değerler.
Ben devlete götürdüm düzelmiş deyince tekrar götürmedim oda kontrole gelin demedi ama daimi dr umuz değil ondan dememiştir belki.
Sizi tekrarmı çağrdı hemen panikleme düzelecek bu kadar erken farkedilip düzelmeme ihtimali yoktur

Pazartesiye randevu aldik canim. Bakalim hayirlisi olsun..

kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyosunuz? benimki hamakta uyuyo maalesef o yüzden de hiçbiyere gidemiyorum uykusu gelince sapıtıyo başlıyo ağlamaya ve hamak olmadanda mümkün değil uyumuyo.. yazarmısınız nasıl uyuttuklarınızı.. artık 4 aylık oldu gaz sorunumuzda bitti uyku eğitimine başlamak istiyorum ama ağlatmak istemiyorum.. kızımı 3 yaşına kadar hamakta salladım hiçbiyere gidemedim uyku saatinde koştur koştur eve geldim yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.. hem babası da yedi bitirdi beni bunları sen alıştırıyosun diye..

Canım bilgilendirme için sağol ama ben bu yazılanlara pek katılmıyorum, hastaneden çıkarken bile bakanlık 6 ay diyor ama siz 5e girince başlayın dendi. Katılmamamın asıl sebebi ise eski usullerin daha iyi olduğunu düşünmem. Eskiden hastalık olmazmış bile tıp geri olduğu ve bilinemediği için değil çocuklar nadiren hasta olurmuş, şuan her şeye bir ilaç iğne veriyorlar 1 yaşına değmeden çocuklarda inanılmaz rahatsızlıklar duyuyoruz bunun tek sebebi beslenme bence. Anne sütüne tabi devam edeceğiz ama artık bebeğimizi dış dünyanın şartlarıyla ve tatlarıyla da tanıştırmamız gerektiğini düşünüyorum ben.

slm kızlar uzun zamandır giremiyorum yine ama fırsat buldukca okumaya çalışıyorum

bi kaç sayfa okudum biraz önce kızım 3ay 21 günlük sadece tadını öğrensin diye emziğini bazı şaylerin suyuna atırıp veriyorum mesela reçel gibi elimle karıncadan küçük peynir ezip diline sürüyorum felan işte ama sorun şu ki ;

2 buçuk aylıkken emmeyi bırakmak istedi zorladım verdim çok kavga ettik ama almıştı geri emiyodu tkrar ama sütüm azalmıştı o ara o dönem sadece 10gün kadar emdi yine silbaştan başladık inanın saatlerce aç kaldı ağladı mama vermedim artık göğsüm açık geziyodum evde her an alsın diye uğraştım günlerce sabırla alsın diye bekledim ugraştım ama almadı koluma yatırıp sakin sakin memeye yaklaşmasını bekledim almadı tabi bu arada sağip sağıp veriyodum almadı almadı almadı

sadece geceleri emiyo hemde dli gibi elleiyle sarıla sarıla emiyo ama gündüz zehir veriyomuş gibi almıyor tabi sütüm bitmek üzere 1 ayı geçti ne yapacagımı bilmiyorum artık geçekten tükenmiş durumdayım çok oruldum hersabah bugün emer mi acaba diye uyanmaktan ve gün boyu emme kavgası etmekten

insanlar emiyomu diye sorduklarında yle bi içim eziliyoki o kadar suçlu ve kötü anne hissediyorum ki kendimi inanın utanıyorum emmiyo demeye sanki herşyn suçlusu benim gibi geliyo biliyorum saçma ama öyle hissediyorum emmiyo derken çok kötü bi duygu

SİZE SORUM ŞU

savaşmaya devam etmelimiyim acaba eninde sonunda alırmı tekrar pes etmesemmi sizce yoksa onuda kendimide daha fazla yıpratmayıp mamaya iyice teslim olup kabullenmelimiyim

ve artık iki göğsümden sadece 1 ölçü süt çıkıyo :KK43:

fikirleriniz bekliyorum arkadaşlar

canım senin yaşadıklarının aynısını yaşadım çok zorladım ama nafile. koluma yatırdığım an deliriyor. sanki zehir vereceğim. her an denedim yok yok yok. gazı yok uykusu yok karnı aç yine de emmiyor. 4 aylık oldu şimdi. 3,5 aylıkken böyle yapmayı çoğalttı ben de aptamili arttırdım. memeden süt akmayınca sinirleniyorlar. sütün az ise hiç bekleme bebeğini aç bırakma yazık. kilo almaz bak benim öyle oldu 3,5 aya kadar zorladım zayıf kaldı 3,5tan sonra toparlandı. sen yine emzir gece ama o da 1 saat sonra yine acıkır çünkü sütün azalmış. ben gece 1 kere sabah ilk uyandığında bir kere ve akşam üzeri yeni uykuya dalacakken yani baygınken de bir kere emziriyorum diğer hepsinde aptamil içiriyorum. dün pirinçli kaşık maması da yaptım verdim iki öğün. yarım kayısıyı da ezdim biraz sulandırdım verdim çok sevdi devamını istedi.

artık emzirmeyi dert etme. büyüdü bebeklerimiz. sütümüz az 6 ay emziremeyiz. kendini 6 ay emzirenlerle kıyaslama. üzülme de. hiç emziremeyenler ne yapsın. biz yine 3 ay emzirdik. o ilk gelen sarı sıvıyı içtiler. onu hiç içmeyen tamamen aptamil ile büyümüş çocuk yanı başımda kuzenimin oğlu. o ne yapsın di mi.

tavsiyem bebeğini aç bırakma. açlıktan çırpınıyordur memenden süt hemen aksın istiyor çünkü. süt azalınca da 10-15kez emme hareketi yapmazsa gelmiyor ki. hem gelse de o bir öğün doyuracak kadar olmaz. savaşı bırak bebeğini aç bırakma. bak emzirme demiyorum ben de çok üzüldüm kendimi suçlu hissettim ama bebeğime bunu yapmak ona daha kötülük. artık ne zaman emdiğini bilirsin ve o zamanlar emzirirsin. mesela dün akşam uyuttum 20dk sonra ağladı uyku sersemi memeyi verdim aldı biraz içti geldiği kadar bu bile beni mutlu etti.

Canım gazından ememiyor sanırım benim kızımda başlarda böyle yaptı aç olduğu halde koluma yatırınca memeye koymadan ağlıyordu ememiyordu sonra bıraktı emmeyi tamemen inşallah seninki bırakmaz.Ben şimdi mama veriyorum ama onuda kucakta içmiyor yatığı yerde içiyor.Ve emzirmeye o kadar zorladımki sanırım o yüzden hala kucağıma aldığımda emzirme pozisyonu gibi yatar vaziyettee durmuyor çok ağlıyor emziricemmi sanıyor ne bence o bebeişe şuan ağır gelebilir kabızlık yapabilir ama yinede sen bilirsin mama versen?
benimki de seninki gibi yapıyor. yukarıda yazdım. sen de uyku sersemiyken filan biraz emzirsen. benimki de mamayı kucakta içmiyor sadece gece kucakta içiyor. bence sıcaktan da bunalıyorlar. yattıkları yerde rahat rahat içiyorlar. pirinçliyi çok cıvık veriyorum canım. birazda yarım kayısı içini sulandırdım verdim çok sevdi. devamını istedi :) yavaş yavaş alıştırayım diyorum. emzirememek insanı üzüyor. sanki aramızdaki bağ kopmuş gibi. ama buna da alışıcaz. hem kaşıkla mama yedirmek de çok keyifli. çok tatlı yiyorlar :)

Evet ya bu mama veriyomisun lafina bende sinir oluyorum bide bilmem kimin kizi 6 ay sadece anne sutu vermis 2 yasina kadar emzirmis bilmem kimin gelinin sutu musluk gibi akiyomus diyenler varya BANANEEEE diye bagirasim geliyo

hay ben onların memesine de sütüne deee :)))))))))))

Limonlu içiyorum canım.
ben de geçen limonata içtim karıncalanma oldu :)

Kızlar burda bi arkadas yazmıstı incir üzvm kompostosu gercekten iyi süt yapıor birde hurma bana cok iyi geldi

kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyosunuz? benimki hamakta uyuyo maalesef o yüzden de hiçbiyere gidemiyorum uykusu gelince sapıtıyo başlıyo ağlamaya ve hamak olmadanda mümkün değil uyumuyo.. yazarmısınız nasıl uyuttuklarınızı.. artık 4 aylık oldu gaz sorunumuzda bitti uyku eğitimine başlamak istiyorum ama ağlatmak istemiyorum.. kızımı 3 yaşına kadar hamakta salladım hiçbiyere gidemedim uyku saatinde koştur koştur eve geldim yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.. hem babası da yedi bitirdi beni bunları sen alıştırıyosun diye..

Hamak taşınabilir değil mi? Benimki evde sallanır sepet beşikte uyuyor. Sıklıkla anneme gidiyorum, eşim gececiyken kalıyorum da, yan apartman komşum olunca :)Annemlere de bir hamak-salıncak aldım.Onu her yere taşıyabiliyorum. Bir bahçemiz ve bahçede de bağ evimiz var, geçen gittiğimizde onu da götürdük. Uyuyacağında eve götürüp hamakta uyuttum, sonra bahçeye çıktık oynadık :)

Benim beşik te küçük, bir odadan diğerine sürekli taşıyorum :) Hamak ta katlanır taşınır olduğundan uzun süre kalacağım yerlere götürebiliyorum.Benimkiler bunlar gibi :

DAGLAR-SALLANIR-BEBEK-HAMAK-BESIK-YENI-URUN__59944627_0.jpg

Cocuksu-Sepet-Besik-Yikanabilir-Ucretsiz-Kargo__44224651_0.jpg

Son düzenleme:
Bugyn emzirme kampina girdim dun saat 17.00den beri mama vermiyorum elektrikli pompa aldim onla sagip verdim bugun sbhtan beri emmemek icin direndi kiyameti kopardi aglarken sonunda pes etti emiyor su an bos ana emdikce gelecek en azindan 2 ay daha emmeli snra kardesi yuzunden ememicek

Kızlar burda bi arkadas yazmıstı incir üzvm kompostosu gercekten iyi süt yapıor birde hurma bana cok iyi geldi

kızlar benim kadar incir kurusu ve hurma yiyen aranızda yoktur iddia ediyrm herkes bilir benim bunları ne kadar çok yediğimi zevkine kuru dut kuru üzüm ... ayda bunlardan 1kgdan fazla yerim hatta adım çıkmış çocukluktan böyleyim...ama maalesef süt yok bendeee doğumdan itibaren bebeğime mama veriyrm sütüm az gelyr ne yapayım kim ilk 6 ay emzirdiyse merak ediyrm ne yer ne içer =) hummana çayları cabası yok arkadaş süt değil kilo yapıyr bunlar he he=)

kızlar benim kadar incir kurusu ve hurma yiyen aranızda yoktur iddia ediyrm herkes bilir benim bunları ne kadar çok yediğimi zevkine kuru dut kuru üzüm ... ayda bunlardan 1kgdan fazla yerim hatta adım çıkmış çocukluktan böyleyim...ama maalesef süt yok bendeee doğumdan itibaren bebeğime mama veriyrm sütüm az gelyr ne yapayım kim ilk 6 ay emzirdiyse merak ediyrm ne yer ne içer =) hummana çayları cabası yok arkadaş süt değil kilo yapıyr bunlar he he=)

bencede bu süt olayı biraz farklı
ben ne hummana çayları içiyorum ne de incir hurma vs..
süt olsun diye sadece su içmeyi artırdım o kadar.
sanırım her zaman yemek içmek fayda etmiyor bünye meselesi bu..
rutin beslenmemi yapıyorum sadece.bu yüzden doğum kilolarım bile gitti hemen.
rezene içiyordum onuda bıraktım..

çarşamba günü 5 aylık olcak oğlum inşallah..
doktorumuz kilo alımı iyi dedi bu yüzden mamaya başlamadık hiç.
hala bitek anne sütü alıyor..

ben bugüne kadar ne kadar sütüm var diye hiç merak etmedim.hiç sağmadım.
sütümü sağsam kaç cc gelir bilmiyorum bile...bu yaptığım doğrumudur yanlış mı onuda bilmiyorum
yemek içmek elbette etki ediyor sütün kalitesini artırıyor ama
en önemlisi endişe etmemek,stres yapmamak..
sütün geldiği kadar emzirmek gerek..gelmediği yerde yapacak bişi yok..
mamalar zehir değil sonuçta.
mamaya mecbur kalan anneler kimsenin lafına sözüne itibar etmeyin.moralinizi bozmayın.
sütü olduğu halde emzirmeyen anne varmıdır yaa? elbette yoktur..
kimse bir bebeği annesinden çok düşünemez..

herkese güzel bir haftasonu dilerim :KK16:

hava çok sıcak yaa oğlumla biraz balkon keyfi yaptık.
birazdanda yıkıcam çok terliyo kuzum ya.her gün yıkıyoruz su kuşu oldu valla :)

Canım bilgilendirme için sağol ama ben bu yazılanlara pek katılmıyorum, hastaneden çıkarken bile bakanlık 6 ay diyor ama siz 5e girince başlayın dendi. Katılmamamın asıl sebebi ise eski usullerin daha iyi olduğunu düşünmem. Eskiden hastalık olmazmış bile tıp geri olduğu ve bilinemediği için değil çocuklar nadiren hasta olurmuş, şuan her şeye bir ilaç iğne veriyorlar 1 yaşına değmeden çocuklarda inanılmaz rahatsızlıklar duyuyoruz bunun tek sebebi beslenme bence. Anne sütüne tabi devam edeceğiz ama artık bebeğimizi dış dünyanın şartlarıyla ve tatlarıyla da tanıştırmamız gerektiğini düşünüyorum ben.

eskiden gdo da yokmuş.. bu kadar hava kirliliği de.. her geçen zamanda yeni mikroplar çıkıyor.. kimyasal ve insanların mahfettiği doğa sebebiyle.. eski eskide kalmıştır bence.. büyüklerimiz hep ne diyo şimdiki çocuklar ne zeki.. neden? onlar hamileyken folikasitmi içtiler vs. yani herşey zamanında yapılmalı.. eskiden bu kadar aşı da yokmuş mesela.. ama şimdi yaptırıyoruz..

ben kızımı ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim.. sonrasında da iki yıl iki aya kadar emdi.. süt yapar dedikleri herşeyi yedim içtim.. ve bir tek şunu söyleyebilirim süt yapan şey: su+uyku+stressiz bir ortam+sık emzirme.. hepsi bu..

he ek olarak bende komposto içtim ama hem sıvı olsun hem vitamin olsun diye..

canım benim; işte bu yüzden ek gıdalara erken geçmemeli bence; artık yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil, katkı ve koruyucu madde içermeyen, hormonsuz gdo suz hiçbirşey yok neredeyse, evet eskiden hastalık bukadar yokmuş ama; annelerimiz anneannelerimiz herşeyi kendi yapar, en doğalını yerler, yetiştirirlermiş,
hal böyle olunca bebeklere verebileceğimiz en doğal besin annesütü, verebildiğimiz kadar ve mümkünse ilk altı ay sadece annesütü , tabiki zamanı gelince bebeklerimizi ekgıdalarla tanıştıracağız, alıştıracağız ama 3- 3,5 aylıkken değil, hem de neler duyuyoruz; anneler neredeyse kendileri ne yerse bebeğine de onu yediyor; onların küçücük midelerini, bağırsak düzenlerini hiç düşünmeden,

bu benim fikrim, senin fikrine de saygı duyuyorum tabi ki :KK42:

canım benim; işte bu yüzden ek gıdalara erken geçmemeli bence; artık yediğimiz içtiğimiz hiçbirşey doğal değil, katkı ve koruyucu madde içermeyen, hormonsuz gdo suz hiçbirşey yok neredeyse, evet eskiden hastalık bukadar yokmuş ama; annelerimiz anneannelerimiz herşeyi kendi yapar, en doğalını yerler, yetiştirirlermiş,
hal böyle olunca bebeklere verebileceğimiz en doğal besin annesütü, verebildiğimiz kadar ve mümkünse ilk altı ay sadece annesütü , tabiki zamanı gelince bebeklerimizi ekgıdalarla tanıştıracağız, alıştıracağız ama 3- 3,5 aylıkken değil, hem de neler duyuyoruz; anneler neredeyse kendileri ne yerse bebeğine de onu yediyor; onların küçücük midelerini, bağırsak düzenlerini hiç düşünmeden,

bu benim fikrim, senin fikrine de saygı duyuyorum tabi ki :KK42:

Canım elbette dediklerin doğru, rahata alıştık biraz eskisi gibi bizler yapmıyoruz ya da imkan olmuyor amenna. Ben bu konu da şanslıyım belki ondan bu kadar karşıyım doktorların bu laflarına. Benim ailemin çiftliği var ben tereyağımdan tutun sebzelerime kadar oradan karşılıyorum, Konya'da 10. katta oturuyorum ama balkonumda domates biber yetiştiriyorum. Mevsimi haricinde tek yediğim besin domates. Yani bazı şeyler bizim elimizde. Şuan pazarlarda köylüler sebze meyve satıyor onlarda da ilaç var elbet ama ticaret amaçlı olmadıkları için miktarı az, organik ürünler internetten bile sipariş oyuyor eskiye dönüş bu kadar hızlıyken bunlardan yararlanmak lazım. Üstelik bir doktorun dediğini diğeri yalanlıyor hal böyle olunca bünyesinin kaldıracağı şeyleri öğrenip onlarla tanıştırmak gerektiğini düşünüyorum.

X