- 18 Şubat 2013
- 287
- 24
İstanbuldayim canim. Özellikle bir doktor arayisina girmedim nisa hast dogum yaptım oranin doktoruna goturuyorum memnunum. Ama once kadın dogumcuma sormustum ikizleri var, siz cocuklari hangi doktora goturuyosunuz diye, sonrasinda ona gore karar verdim. Bu arada aslında bende Mart annesi olcakken sipamin tembelligi nedeniyle 4 nisanda anne oldum:) size gore gerideyim o yüzden 4. Ay asisindan fena korkuyorum :s
Dünden beri yazıcam hep yarım kaldı. Benim oğlan aşıdan sonra çok fazla huysuzlaştı. Niye bilmiyorum yemek bile yapamıyorum. Ev zaten aldı başını gidiyor. İnşallah düzelir. Şuan da duşunu aldırdım, ayaklarımda sallıyorum. Hala kıpır kıpır. Bugün oğluma ilk mamasını verdim. Şapır şupur içti.Dr boyuna göre kilosunu az buldu 4 aylıkken 7 kilo 67cm boy. Benim gözüme normal geliyor ama bilmiyorum. Günde bir kere mama vermeye karar verdim. Dr hero baby nutradefense ver dedi. Kabız yaparsa değiştirirsin dedi. Sizler hangi mamayı kullanıyorsunuz. Kabız yaptı mı. Bir de acaba mama vermesem de ek gıdalara mı geçsem. Şuan da 4 ay bir haftalık. Off kafam çok karışık. Adam gibi bir Dr bulamadım. Clue ErdeminE sizler sanırım ist.daydınız. Hangi Dr gidiyorsunuz memnun musunuz?
Kızlar Kan damlasına başladınız mı? Dr bize bir şey söylemedi. Ben de sormayı unuttum. Ama ben kan sayımı yaptırmadan başlamak istemiyorum. Kanı yeterliyse niye kullanayım.
İstanbuldayim canim. Özellikle bir doktor arayisina girmedim nisa hast dogum yaptım oranin doktoruna goturuyorum memnunum. Ama once kadın dogumcuma sormustum ikizleri var, siz cocuklari hangi doktora goturuyosunuz diye, sonrasinda ona gore karar verdim. Bu arada aslında bende Mart annesi olcakken sipamin tembelligi nedeniyle 4 nisanda anne oldum:) size gore gerideyim o yüzden 4. Ay asisindan fena korkuyorum :s
bizde bidahaki ay tekrar yaptırıcaz canım. inşallah birşey çıkmaz. sizinde geçer inşallah, onlar hasta olmasın biz olalım ya, yazık dertlerini anlayamıyoruz ki
benim kızımda bağırış çağırış 3buçuk ay anca emdi, zaten zorla emiyordu, bide emsede emmesede aynı mamayı içiyordu. sütüm çok azdı ve naptıysam hiç artmadı, sonunda o da pes etti emmemeye başladı, bende uğraşmaktan yoruldum. 1ay memleketteydik, gördüğüm herkes emiyormu diye sordu bıkmadan, bende emmiyor dedim. sonunda artık emiyor mu diyenlere "napıcan, emiyorsa alıp emzircen mi" diyesim geldi inanınki. birde emmiyor deyince, bari 6.aya kadar emzirseydin diyenler oldu, direkt tersledim onları, emse emzirirdim heralde, keyfimden mi emzirmiyorum dedim. hatta abartıp "sana da mama kolay geliyor heralde, emzirmiyorsun" diyeni bile duydum. ne kadar dengesiz insanlar var ya, onlara neyse. ben hayatımda gördüğüm hiçbir bebeğin annesine emiyormu diye sormadım bugüne kadar, aklıma bile gelmedi böyle birşey sormak. hele bundan sonra asla sormam. bakılıyor işte bebeğe, keyfi yerinde, büyümesi güzel, dahasından kime ne...
Evet ya bu mama veriyomisun lafina bende sinir oluyorum bide bilmem kimin kizi 6 ay sadece anne sutu vermis 2 yasina kadar emzirmis bilmem kimin gelinin sutu musluk gibi akiyomus diyenler varya BANANEEEE diye bagirasim geliyo
slm kızlar uzun zamandır giremiyorum yine ama fırsat buldukca okumaya çalışıyorum
bi kaç sayfa okudum biraz önce kızım 3ay 21 günlük sadece tadını öğrensin diye emziğini bazı şaylerin suyuna atırıp veriyorum mesela reçel gibi elimle karıncadan küçük peynir ezip diline sürüyorum felan işte ama sorun şu ki ;
2 buçuk aylıkken emmeyi bırakmak istedi zorladım verdim çok kavga ettik ama almıştı geri emiyodu tkrar ama sütüm azalmıştı o ara o dönem sadece 10gün kadar emdi yine silbaştan başladık inanın saatlerce aç kaldı ağladı mama vermedim artık göğsüm açık geziyodum evde her an alsın diye uğraştım günlerce sabırla alsın diye bekledim ugraştım ama almadı koluma yatırıp sakin sakin memeye yaklaşmasını bekledim almadı tabi bu arada sağip sağıp veriyodum almadı almadı almadı
sadece geceleri emiyo hemde dli gibi elleiyle sarıla sarıla emiyo ama gündüz zehir veriyomuş gibi almıyor tabi sütüm bitmek üzere 1 ayı geçti ne yapacagımı bilmiyorum artık geçekten tükenmiş durumdayım çok oruldum hersabah bugün emer mi acaba diye uyanmaktan ve gün boyu emme kavgası etmekten
insanlar emiyomu diye sorduklarında yle bi içim eziliyoki o kadar suçlu ve kötü anne hissediyorum ki kendimi inanın utanıyorum emmiyo demeye sanki herşyn suçlusu benim gibi geliyo biliyorum saçma ama öyle hissediyorum emmiyo derken çok kötü bi duygu
SİZE SORUM ŞU
savaşmaya devam etmelimiyim acaba eninde sonunda alırmı tekrar pes etmesemmi sizce yoksa onuda kendimide daha fazla yıpratmayıp mamaya iyice teslim olup kabullenmelimiyim
ve artık iki göğsümden sadece 1 ölçü süt çıkıyo
fikirleriniz bekliyorum arkadaşlar
Kızlar bebişlere ek gıdaya geçmek için heves ediyoruz ama tavsiyem acele etmemekten yana ben meyvelerden tattırmaya meyve pürelerinden vermeye başladım kızımın gazı çok arttı .Dr tavsiye etmedikçe erken başlamamak gerekiyormuş diye düşünüyorum anne sütü yetmiyorsa ek olarak mama olabilir ama meyveye erken başlayınca gazı çok oluyor paylaşmak istedim.
Doğumdan sonra sütüm çok az geldi, bebeğim doymadıkça bağırdıkça mama verdim, verdikçe sütüm azaldı. Şimdi şifa niyetine sağsam günde 1-2 çay kaşığı anca çıkıyor, ona da devit damlatıp veriyorum. Ben 1 ay uğraştım, bebeğimi emzirdim, süt yapıcı ne varsa yedim-içtim,olmayınca olmadı. Bir de milletin çok bilmişliklerine maruz kaldım. Herkes 'emzir emzirdikçe gelir' diyordu, sanki emzirmiyormuşum gibi. Deli ediyorlardı beni. 1 ayın sonunda emzirmeyi tamamen bıraktım, mama bebeği olacak demek ki benimki dedim, durumu kabullendim. Yine de süt pompası alıp çıktığı kadar sağmaya devam ettim, şifa niyetine az da olsa içsin diye verdim kızıma.
Hala da soran olur ''emmiyor mu'' diye, ''emmiyor, sütüm olmadı'' derim içim de acımaz, Allah vermedi şöyle bol bol süt, ne yapayım.
Seninki de emmiyorsa bence çok ta eziyet etme yavruya, varsın mama çocuğu olsun, canı içinde sağlıklı olsunlar da...
Kizlar resmen bu marketler bizi kazikliyo aptamil 900 gr 40-43 tl arasinda degisen fiyatlarla satiliyo esim toptanci biz 29 tlye aliyoruz bu kadar fiyat farki koymalari cok yanlis mecbur alacaklar gozuyle bakiyolar
Klimayi calistir baska odada oturun canim o evi sogutur heralde canim
Sonda canini yakmadi oglusun biraz mizirdandi o kadar en saglikli sonuc oyle aliniyo tatlim bak bizde kulturde ureme cikti yuksek derecede sondayla alinca temiz cikti 3 gun bostan antibiyotik icti cocugum burda bi arkadas kristallenmenin iyi beslenemedigi icin oldugunu soylemisti canim sanirim ebah234 onda da olmustu boyle bi durum daha iyi aydinlatir seni kanimca
Canım benim de memleket İzmir. İzmirdeyken oldu o pembelikler:s kristalleşmeymiş. Şuan da istanbuldayım. Allah Allahh izmirde mi bîr problem var . Bol bol su ver. Vücudun suya ihtiyacı varmış. GeçmeSe ultrason maalesef. Bizim burda biraz düzeldi sanki bakalım haftaya tekrar test vericez.
arkadaşlar bebeklerinizi sudan mahrum bırakmayın
sıcaklar feci
ben bugün verdim ikisi de 20 şer cc içti
yanmış kuzularım
Canim merhaba kalca ultrason sonucunu yazarmisin. Degerleriniz kacti
Bizim ilk ultrasonda
sağda alfa:58 beta:46
Solda alfa:69 beta:43
ikinci ultrasonda
sağda alfa:63 beta:48
solda alfa:62 beta:48
Sonuçlar böyle çıktı bir ay çift bez kullnmıştık dr düzelmiş dedi.
Sagol canim. Gecmis olsun..