2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ya kizlar bende hem anne sutu hem mama veriyorum. Gunde 2 biberon sut verebilmek icin kendimi paraliyorum. Hangi dr nasil soyler mamanin anne sutunun etkisini azalttigini. Cok cok uzuldum boyle birseyi duyunca. Bu dogrumu!

Ya kizlar bende hem anne sutu hem mama veriyorum. Gunde 2 biberon sut verebilmek icin kendimi paraliyorum. Hangi dr nasil soyler mamanin anne sutunun etkisini azalttigini. Cok cok uzuldum boyle birseyi duyunca. Bu dogrumu!

Ankarada yasiyorum sami ulus cocuk hastanesindeki dr soyledi mama degil bnm kullandigim kadari icin soyledi ben de cok uzuldum sutunu arttirmaya bak cok fazla veriyosun senin sutunun koruyucu etkisini azaltiyor dedi canim

Kizlar cooook mutluyum burada yazmistim esimin tayinin urfaya ciktigini benim tayinimi urfanin bi ilcesine vermislerdi hergun 1.5 saat gidicek 1.5 saat donuceltim bugun ogrendim urfanin merkezine yapmislar tayinimi kizimla daha cok vakit gecirebilicem artik

Adana doğumlu olarak yüzük çorbasını çok özledim tek başıma yapmayada üşeniyorum şimdi:KK43:Afiyet olsun yerimede ye canım:)

Geçmiş olsun kızımda pazartesi aşısını oldu akşam ateşi çıkmaya başladı sabaha kadar uyumadı ve dün öğleden sonra ateşi düştü,ilk defa ateşlendi kızımda:KK43:Doktoru normaldir dedi,Calpol,fitil,ılık duş,eklem yerlerine sirkeli su yapıp koyduk üzerinde atlet kilot kaldı sadece,Bende korktum ateşi çıktıkça çok şükür atlattık gibi.İnşallah ateşi çok çıkmadan atlatır canım:KK16:

Bizde 8 mart doğumluyuz canım,canını sıkma her ay 1 kilo alacak diye birşey yok,benim kzımda doğduğundan beri tam 1 kilo alamadı ya 800 ya 750 gr aldı geçen ay kontrolünde 500 gr almıştı,sağlıklı olsunlarda önemli olan o:KK34::nazar::emir_bebek:Ek gıdaya bende geçtim,çünkü sütüm yeterli olmadı benim,dün ilk defa şeftali püresi verdim sevdi kızım maşallah:KK1::nazar::emir_bebek:Doktor liste verdi,neler verip vermeyecğim konusunda az çok bilgim vardı zaten,Suya gelince ben hep verdim,su vermek iyi diye düşünüyorum,6.aya kadar beklemedim yani:KK31:

EDLİN hayırlı olsun canım,oğlun sünnet olmuş,darısıda damatlığına:)
geçmiş ve hayırlı olsun cnm
cnm yüzük çorbasını annemle 1 ay önce mantılık halinde hazırlayıp dolaba attık kimi zaman mantı olarak kimi zamanda çorba yapıyrm =)hazaırda olunca iyi oluyr =)

maşallah erkekliğe ilk adım.hayırlı olsun cnm

geçmiş olsun.dişinizde hayırlı olsun

geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin

maşallah kuzuna

cnm benim kızımda emmiyor ama süt sağıp veriyorum.ayrıyeten 180-200cc mama yiyor.dra çok yiyor dedim oda evet çok yiyor dedi ama engelleyemezsin dvm dedi.anne sütünü azalttiğı etkisini bilmiyordum.sırf emmiyor 1 kaşıkta olsa anne sütü alsın diye kendimi paralıyorum.öyleyse ben boşunamı süt sağıp veriyom.[/QUOTE]

Cnm benim de bebegimin basi ayni anlattigin gibi biz de 23 subatta dogduk. Ve benimkinin kafasi one dusuyor genelde tutuyor ama sanki yorulunca one egiyor ya da yerleri inceliyor anlayamadim. Dr um fazla bi sorun oldugunu sannmiyorum ama bir norologa goster dedi.. Bende uzun suredir bunu takiyodum kafama. Normalmidir bilmiyorum canim acikcasi :KK43:

Cnm benim de bebegimin basi ayni anlattigin gibi biz de 23 subatta dogduk. Ve benimkinin kafasi one dusuyor genelde tutuyor ama sanki yorulunca one egiyor ya da yerleri inceliyor anlayamadim. Dr um fazla bi sorun oldugunu sannmiyorum ama bir norologa goster dedi.. Bende uzun suredir bunu takiyodum kafama. Normalmidir bilmiyorum canim acikcasi :KK43:

Bazi bebeklerin kemik omurilik yapisi cok gucludur bazilarinin da hassas canim6 aylik bebek biliyorum kafasi sallanan bosuna dert etme kafalari vucudlarina gore hala cok agir tutamamalari cok normal biraz yuzustu yatirip boyun kaslarini guclendirmeye calis bence bi sorunu yoktur:KK16:

geçmiş ve hayırlı olsun cnm
cnm yüzük çorbasını annemle 1 ay önce mantılık halinde hazırlayıp dolaba attık kimi zaman mantı olarak kimi zamanda çorba yapıyrm =)hazaırda olunca iyi oluyr =)

maşallah erkekliğe ilk adım.hayırlı olsun cnm

geçmiş olsun.dişinizde hayırlı olsun

geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin

maşallah kuzuna

cnm benim kızımda emmiyor ama süt sağıp veriyorum.ayrıyeten 180-200cc mama yiyor.dra çok yiyor dedim oda evet çok yiyor dedi ama engelleyemezsin dvm dedi.anne sütünü azalttiğı etkisini bilmiyordum.sırf emmiyor 1 kaşıkta olsa anne sütü alsın diye kendimi paralıyorum.öyleyse ben boşunamı süt sağıp veriyom.
[/QUOTE]
Canim ben de senin gibi yapiyorum hala da devam ediyorm belki sevke gelip sapir supur emer diye tabi ki verdigimiz sutun yarari var fakat fazla mama etkiliyomus iste bugun acliktan aglattim resmen dr oyle diyince ama gelmiyo iste cocugu doyuracak kadar mecburum:26:
benim oglan tek ogunde 150 cc goturuyo:26:

kizlar ben bugun bebegime bir karisim yaptim havuc,patates,az sogan,maydonozu hasladim ve suzgecten gecirdim muhallebi kivami gibi oldu icine inxe dovulmus ceviz az pekmez koydum zorla birkac kasik yedirdim ve yediginden beri uyumuyor surekli hareket halinde ter icinde kaldi kuzu uku akiyor gozlerinden ama uyuyamiyor..acaba cokmu bomba bisiy yaptim:))) mesir macunu etkisi gibi:KK52: oldu :))

Canim ben de senin gibi yapiyorum hala da devam ediyorm belki sevke gelip sapir supur emer diye tabi ki verdigimiz sutun yarari var fakat fazla mama etkiliyomus iste bugun acliktan aglattim resmen dr oyle diyince ama gelmiyo iste cocugu doyuracak kadar mecburum:26:
benim oglan tek ogunde 150 cc goturuyo:26:[/QUOTE]

Canim doktorlara cok kolay geliyo mama verme demek ama sut yoksa napalim ac yiyosa yesin zaten istemese yemez. ek gidaya nezaman gecmeyi dusunuyosun canim ben yavastan basladim bi ogun hero baby pirincli kasik mamasi veriyorum mamadan daha tok tutuyo ama hala emiyoda yedikten sonra gerci siz bizdende kucuktunuz yanlis hatirlamiyosam biz 20 mart dogumluyuz

Oglan uyudu da anca oyle yaptim cnm valla ben pek asermem canim dusunme sen yaz hergun menunu :)
ahhh sorma bide uyumalarini beklemek zorundayiz ama
valla canim ben bizim kiz uyumasada yine yapiyorum mecbur oldumda.
caresini buldum aliyorum bir koluma diger kolumlada yapabildim herseyi yapiyorum artik aklina ne gelirse,yemek ev isi bilgisayar basinda otururken....hosunada gidiyo ha.artik yatmak istemiyo napim bende bole yapiyorum.
tatlim hic miden bulanmiyomu?

kizlar ben bugun bebegime bir karisim yaptim havuc,patates,az sogan,maydonozu hasladim ve suzgecten gecirdim muhallebi kivami gibi oldu icine inxe dovulmus ceviz az pekmez koydum zorla birkac kasik yedirdim ve yediginden beri uyumuyor surekli hareket halinde ter icinde kaldi kuzu uku akiyor gozlerinden ama uyuyamiyor..acaba cokmu bomba bisiy yaptim:))) mesir macunu etkisi gibi:KK52: oldu :))

Canim sanki biraz agir olmus valla bende yesem bende uyumazdim :))

Son düzenleme:

ben hast.yattigim zamn dr.a sordum bana kafasini tutabildigini tutamayan bebek boyle olmaz yana duse one filan duser demisti sallanmasini goremedi cunku ozaman bizimki sallanmayacagi tuttu :)) dr.abarttigimi dusundu :)) ama etrafta bakiyorum kucucuk bebekler kafasi hic salllanmiyor biz sanirim cok kibar davrandik bebislere..ben mesela 3 bucuk aya kadar ne yusustu yatirdim ne oturttum ne ayaklarina bastirdim bilmiyodum cunku burdan ogrendim..hatta anneannem gelmisti bikere oturt maya bastirmaya kalkinca hemen cocugu aldim elinden :)) sen bunu oturt bastir kizim deyince sen buyuk gordun bu cocugu herhalde dedim :)) ben simdi antreman yaotiriyorum..

arkadaşım kırılma bana ama
ben çocuğuna eziyet ettiğini düşünüyorum
ilk 6 ay su bile vermeden sadece anne sütü diyor doktorlar
biz mama verirken bile acaba sindirebiliyor mu
mamaların arası en az 3 saat olsun diye saate bakarken
5. ayının içindeki bebeklerime şeftali suyu, elma suyu verirken bile
inşallah mideleri ve bağırsakları yorulmuyordur diye korka korka verirken
bu yedirdiklerinin karşısında pes diyorum
pekmez biz koca insanların bile karaciğerini yorar
ceviz için çok çok erken
geçen de kahvaltıda yumurta verdim demiştin
yazık günah yavrucağa
nasıl sindirsin onu
bence biraz yavaş gitmelisin
ayberkinin sağlığı için

arkadaşım kırılma bana ama
ben çocuğuna eziyet ettiğini düşünüyorum
ilk 6 ay su bile vermeden sadece anne sütü diyor doktorlar
biz mama verirken bile acaba sindirebiliyor mu
mamaların arası en az 3 saat olsun diye saate bakarken
5. ayının içindeki bebeklerime şeftali suyu, elma suyu verirken bile
inşallah mideleri ve bağırsakları yorulmuyordur diye korka korka verirken
bu yedirdiklerinin karşısında pes diyorum
pekmez biz koca insanların bile karaciğerini yorar
ceviz için çok çok erken
geçen de kahvaltıda yumurta verdim demiştin
yazık günah yavrucağa
nasıl sindirsin onu
bence biraz yavaş gitmelisin
ayberkinin sağlığı için

canim ayberk basindan beri anne sutu hic almadi sadece mamayla besleniyor ictigi mama 4 saatte 60 ml.i zorla iciyor bazen onuda kusuyor meyvw suyu elma veriyorum 3-4 cay kasigi ve onuda cikartiyor..onun haricinde o yumurta dedigini 1 kasik bile almamistir belki ben yapiyorumda o almiyor malesef yumurta 4.aydan itibaren 1/4 u kadar verebilirsin seninkilerede ver bence b 12;vit.var cok faydali..bu sebze corbasida 4.aydan itibaren veriliyor..pekmez 1 cay kasigi kadar ..kan yapmasi acisindan ..bende oglumun sagligi acisindan hazir bisiyler yerine hazir toz karisimlardansa guclwnsin diye veriyorum daha dogrusu vermeye calisiyorum keske yesede daha cok versem

herkeze iyi akşamlar
salı günü 4. ay aşımızı olduk 4 ay bir haftalıkken olduk aşıyı şükür ateşi çıkmadı oğlumun ama huysuzlaştı sanırım ağrısı oldu
aşı ağrısı yetmezmiş gibi ben kötü bi hata yaptım eşim yatağın çarşafının kaydığını söyledi gel beraber düzeltelim dedi
o ara eymeni kucağıma almıştım eymenle kitmiş bulundum yatak odasına eşim yorganı yere koymuş bende eymeni yorganın
üzerine koydum hemen 1 dakikalık çarşafı çekip alıcaktım bizim kedimizde yatak odasındaydı eşim ayağına dolanıyo diye kediye kızdı
kedide olduğu yerden zıpladığı gibi eymenin üzerine bastı öyle çok korktum ki
hemen eymeni kucağıma aldım gözünün hemen altı çizilmiş arka ayağı geldi kedinin göz altında uzun bi çizik var şimdi
ben böyle bi dikkatsizliği nasıl yapabildim bilmiyorum hemen yıkadım yüzünü sakinleştirdim sonrada batikan sürdüm ama
vicdan azabından dünden beri uyku tutmuyo beni
kendime çok kızıyorum böyle bi düşüncesizliği nasıl yaptım ya gözüne girseydi kedinin tırnağı
kedide suç yok orda bebeğin olduğunu görmedi zavallı kedide çok korktu ama oğlum canım oğlum o kadar çok korktuki benim yüzümden
kendimi bi türlü affedemiyorum

herkeze iyi akşamlar
salı günü 4. ay aşımızı olduk 4 ay bir haftalıkken olduk aşıyı şükür ateşi çıkmadı oğlumun ama huysuzlaştı sanırım ağrısı oldu
aşı ağrısı yetmezmiş gibi ben kötü bi hata yaptım eşim yatağın çarşafının kaydığını söyledi gel beraber düzeltelim dedi
o ara eymeni kucağıma almıştım eymenle kitmiş bulundum yatak odasına eşim yorganı yere koymuş bende eymeni yorganın
üzerine koydum hemen 1 dakikalık çarşafı çekip alıcaktım bizim kedimizde yatak odasındaydı eşim ayağına dolanıyo diye kediye kızdı
hemen eymeni kucağıma aldım gözünün hemen altı çizilmiş arka ayağı geldi kedinin göz altında uzun bi çizik var şimdi
ben böyle bi dikkatsizliği nasıl yapabildim bilmiyorum hemen yıkadım yüzünü sakinleştirdim sonrada batikan sürdüm ama
kendime çok kızıyorum böyle bi düşüncesizliği nasıl yaptım ya gözüne girseydi kedinin tırnağı
kedide suç yok orda bebeğin olduğunu görmedi zavallı kedide çok korktu ama oğlum canım oğlum o kadar çok korktuki benim yüzümden

Çok geçmiş olsun canım. Allah korumuş. Kendini suçlama bu tür görünmez kazalar hepimizin başına gelebilir. Allah'a emanetler.

hayırlı ramazanlar kızlar..biz dün sünnet olduk :))) oglus bıraz huzursuzlandı ama şimdi iyi 6saat ara ile calpol veriyorum..enfeksiyon geçirdiği için ve cok hareketlenmeden yaptıralım dedık :) 14 mart doğumluyuz..

tek korkum ıkı gun sonra 4.ay asımız var daha sünnet sıkıntısı gecmeden bır de aşıyı nasıl kaldıracak :KK43:(

geçmiş olsun canım, oğluşuna da maşallah erkek olmuş artık:)

kızlar siz tetenoz aşılarınıza devam ediyormusunuz....ben olmayacagım illaki mecbur degıl sanırım hamileyken olmayanar bile var..

ben haziranın 12sinde 3.dozu oldum canım. 3.doz 6ay sonraydı, şimdi 4.dozda bir yıl sonra seneye haziranda. onu da olucam. hepsini olursak ömür boyu koruma sağlıyormuş, sonraki hamilelikte ya da herhangi başka birşeyde tekrar olmaya gerek kalmıyormuş, o yüzden başlamışken bitireyim dedim ben.

Bebisler ne kadar ve ne siklikta iciyor mamayi bnm oglum hem emiyo hem mama yiyiyo ama cok fazla geliyo bana gunde 4 biberon 150 cc iciyo emdiginin haddi hesabi yok 3 ay 10 gunluguz gecen hafta 6880 cikmisti kilosu asiri yiyiyo 3360 dogmustuk bi dw mama vermeye karsi degilim ama bu kadar mama bnm sutumdeki koruyucu etkiyi bozuyomus dr soyledi mamayi kes kilo alimi fazla gunde 40 gr almis dedi ama birakamiyorum nolcak boyle

kızım sadece mama yiyor, 90cc yaparsam 3saatte acıkıyor, 120cc yaparsam 4-5saati buluyor acıkması. ama 120yi bitiremiyor her zaman, gece uzun uykusundan sonra ya da gündüz 3saati geçmişse 120 yapıyorum, bazen hepsini içiyor, bazende 90içip bırakıyor. ama 120den fazlasını hiç içmedi henüz. günlükte 500-550cc arası mama içiyor genelde. bide öğlenleri meyve suyu içirmeye başladım, arkasından mama veriyorum ama pek içmiyor. bir öğünde öyle geçiyor yani.

Kızlar merhabalar. Bebekleriniz uykusunda ağlamaklı mı? Kızım son günlerde gündüz uykusunda hep ağlamaklı iç çeke çeke ağlıyor resmen anca memede susuyor karnı tok emmiyor da. İlk başlarda rüyada korktuğunu sanmıştım ama sürekli hale geldi resmen :KK43:

çok şükür öyle bir derdimiz yok. maşallah kızıma uykusundan hep keyifli kalkıyor. eğer çok acıkıpda uyandıysa eee eee diye sesini duyurmaya çalışır, bizi görünce hemen susup gülmeye başlar. bizimle birlikte mamanın da geldiğini anlıyor sanırım:) eğer karnı aç değilse kendi kendine tepinir yatağında acıkana kadar, sabahları ne zaman uyandığını bilmiyorum çoğu zaman, kalktığımda oynuyor oluyor kendi halinde.

bu yazdıkların bebek için ağır gelir mi, yoksa verilebilir mi bir fikrim yok inanki. ama senin bunların bebeğe ağır geldiğini, onu rahatsız ettiğini düşündüğün halde bunu gülerek yazman beni rahatsız etti açıkcası. kusura bakma ama insan "naptım ben, uyuyamıyor bebeğim benim yüzümden" diye vicdan acabı çekip, üzülmez mi hiç? sen gurur duyar gibi bomba bişey yaptım yazıp gülmüşsün. yazık bebeğine, ben üzüldüm onun için senin yerine:KK43:

herkeze iyi akşamlar

üzme kendini canım, olacağı varmış olmuş. neyseki hafif bir çizikle atlatmışsınız, daha dikkatli olursun bundan sonra. hepsi böyle ufak kazalar geçirerek büyüyecekler, Allah büyük ve kalıcı dertler vermesin hiçbirine...

kızlar tebriğiniz için teşekkür ederim..tebriğini gözden kacırıp teşekkür edemediklerim varsa kusuruma bakmasınlar ne olur..

porselencim annesi olarak birşeyler yapmaya çalışmanı anlayabılıyorum..yesın güçlensin kilo alsın diyorsun..ama yanlış yapıyorsun cnm..şu yaptıgını inan ben yiyemem..biraz daha sakin ol acele etme..anne sütü mama ve ufak ufak meyve suları..olması gereken bu..
neden bukadar abarttın anlamadım..zannediyorum senın bebegının beslenme sıkıntısı yaşayıp kılo kaybı yaşaması senin bu yanlış besleme tarzın..cnm lütfen daha dikkatli ol..

canım hayırlı olsun
küçük paşa şimdi tam erkek oldu desene
maşallah ona:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
teşekkürler teyzesi..darısı senin erkeğe :)

Canim gecmis olsun masallah tosuncuga nerde yaptirdiniz sunneti? Biz de yaptircaz guvenilir bi yer ariyorumm
cnm BALGAT ÖZEL KORU HASTANESİ ÜROLOG MUSTAFA HOCAYA yaptırdık..şuan bir sorun yok..daha sargısı acılmadıgından ne durumda bılmıyorum..
genelde kendım ve cocugum için önemli rahatsılıklarda bu hastaneyi secıyorum..şuan memnunum..

X