Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğimin on beş gün önce bezinde pembe lekeler gördüm. Araştırdığımda kristalleşme olduğunu öğrendim. Doktora gittim. Tahlilde kalsiyum oksalat kristali çıktı. Dr bol su ver dedi. Suyu içince kusuyor. Hiç sevmiyor. Geçenlerde yine tahlil yaptırdım. Kristaller artmış. Böbreklerin de sorun da olabilirmiş, Allah korusun. Sizde böyle bir durumla karşılaşan var mı. Ne yapsam geçmiyor. Bol bol da emzirmeye çalışıyorum. Son tahlilden sonra nefrolojiye gideceğim
Cnm gecmis olsun. Benim bebegim de su icince kustu. Acaba sicakligini mi iyi ayarlayamiyiruz?
Canım seni yanıltmak istemem ama bencede hepsine aynı anda başlarsan birden ağır gelip kabız olabilir.
Bence ilk meyve suyundan başla alışınca püreye geçersin.Mmeyve püresini öğün olarak vermeye başladıktan alıştıktan sonra
Sonraki hafta sebze suyundan başlayıp koyu kıvamlı püre gibi sebze çorbasına geçersin
3. hafta yoğurta başlarsın bir çay kaşığındna giderek arttırarark.
Ben bunlara alıştıktan sonra muhallebiye geçerim sanırım çünkü kabız olmasından korkuyorum ama yinede dr a danışmadım henüz kendi fikrimi belitmek istedim.
Ayy kizlar sinir oldum bugun bebek gprmeye geldiler kadinin birinin torunu var iki aylik anlat anlat bitiremedi yok saga sola donuyomus ayaklarini tam basiyomus topuklariyla kendini itip emekler gibi hareketler yapiyomus bide aaaa seninki yapmiyomu diyince camdan atasim geldi tabi kizi manisada goremicez diye atip durdu
Teşekkür ederim canım yorumun için bencede hepsi için çok erken cam rende alıcaz bugün bebeğe ilk verilecek meyve elma ve şeftaliymiş şeftalinn mevsimi suyundan başlıycam kayısı da vericem.internette de araştırdım biraz sebze çorbası falan ama 2 hafta sonra başlarım aynı şekilde yoğurda da yoğurda alışması için önce muhallebi vermek gerekliymiş.Dün ilk muhallebiyi verdik ülker hero baby pirinç unlu muzlu az yaptım ama gayet sevdi yedi şaşırdım tabii hava çok sıcak ve bence bebişler emerken yoruluyor biraz ek bişeyler vermek ii olucak galiba... bu arada yoğurt mayalamayı da araştırdım keçi sütü bulup ondan yapmayı planlıyorum en azından 1-2 ay çünkü keçi sütü anne sütüne çok yakınmış tabii çok fazla vitamin var.1 hafta meyve suyu püresi ve muhallebi saha sonra sebze suyu çorba yoğurt düşünüyorum hepsini aynı öğünde vermem sonra emmez diye düşünüyorum umarım doğru bir sıra izliyorumdur daha önce anne olanlar ve dr önerisi alanlar fikir verirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim canım yorumun için bencede hepsi için çok erken cam rende alıcaz bugün bebeğe ilk verilecek meyve elma ve şeftaliymiş şeftalinn mevsimi suyundan başlıycam kayısı da vericem.internette de araştırdım biraz sebze çorbası falan ama 2 hafta sonra başlarım aynı şekilde yoğurda da yoğurda alışması için önce muhallebi vermek gerekliymiş.Dün ilk muhallebiyi verdik ülker hero baby pirinç unlu muzlu az yaptım ama gayet sevdi yedi şaşırdım tabii hava çok sıcak ve bence bebişler emerken yoruluyor biraz ek bişeyler vermek ii olucak galiba... bu arada yoğurt mayalamayı da araştırdım keçi sütü bulup ondan yapmayı planlıyorum en azından 1-2 ay çünkü keçi sütü anne sütüne çok yakınmış tabii çok fazla vitamin var.1 hafta meyve suyu püresi ve muhallebi saha sonra sebze suyu çorba yoğurt düşünüyorum hepsini aynı öğünde vermem sonra emmez diye düşünüyorum umarım doğru bir sıra izliyorumdur daha önce anne olanlar ve dr önerisi alanlar fikir verirseniz sevinirim.
canım ya benim dr da ek gıdalara başla dedi. bugün bi gittim alayım diye birileri diyoki devam sütü birileri diyoki 4-6 ay arası mama ver. ne alacağımı şaşırdım. anne sütü de verecem çünkü . mamaı veriyoruz devam sütü mü hiç de bilmem bu işleri bana da yoğurt ve meyve püresi dedi. dr u arıyorum açmıyor.alamadım bişey emin olmadığım için 4. ay sonunda benim kızımda 6200 olur 10 gün kala 6 kşloydu. aynı seninkinin durumunda o kadar da veriyorum anne sütünü anlamıyorum ki niye az kilo almış. senin sütün mü yetmiyordu. bende şöyle bi durum var sende de oluyo mu. kızım emiyo bitirdiğinde göğsümü sıkıyorum süt geliyor hala. böyle olunca sütüm yok da diyemiyorum.
Bizim açı farkı vardı bir ay çift bezle düzeldi çok şükür.Ama sizinde düzelir ben inanıyorum düzeleceğine kaç gün kaldı ultraona.hem ileri derecede birşey olsa çift bez yeterli gelmezdi alçı diyebilirlerdi ama öyle bile olsa bebeklikten belli olduğu için dzüeliyor korkma.
Sagol canim. Haftaya esimin is durumuna gore uygun bir gunde goturcez. Doktormu cok pimpirikli anlamadim.dis muaynesinde sorun yok diyor. Ama rontgeni gorunce devam demisti.
Hamilelik ve sıcaktandır belki canım kötüye yormaKizlar bugun cnm cok skkin icim daraliyo dokunsalar aglayacak gibiyim sanki bisey olacakmis bi felaket gelecekmis gibi hissediyorum su gun bitse yatip uyusam icimdeki bu his gitse keske hic boyle olmamistim ben
Bunu hiç düşünmemiştim. oda sıcaklığında veriyorum ben. Anne sütü su ihtiyacını karşıladığı için susamıyor herhalde. Ama bizim durumumuz farklı içmesi lazımCnm gecmis olsun. Benim bebegim de su icince kustu. Acaba sicakligini mi iyi ayarlayamiyiruz?
Kizlar bugun cnm cok skkin icim daraliyo dokunsalar aglayacak gibiyim sanki bisey olacakmis bi felaket gelecekmis gibi hissediyorum su gun bitse yatip uyusam icimdeki bu his gitse keske hic boyle olmamistim ben
Hamilelik ve sıcaktandır belki canım kötüye yorma
Merhaba canlar.bu 5.gunum hastanedyım.safra kesem beklemedı persembe gunu agrılar ıcınd hastandym.ıltahap yapmıs pankreasımda safra kesemdekı taslar.4 gun ıltıhabı kuruttular 5.gun amelıyat oldum.cok ıyıym sukur.ama oglumla ayrı kaldık 5 gun.allahtan süt sagıp koymusum zamanında buzluga.5 gundur onla beslenıyor yavrum.sebepsız mıde ve karın agrınız varsa,sırtınıza vuruyosa mutlaka doktora gıdın.benım gbı cekmeyın acıları
kızlar kızımın saçları çok dökülüyordu kestik çok çirkin oldu
saçları uzun doğmuştu zaten 3 aylık olana kadarda biraz daha uzadı ve toplanıyordu ama çok dökülüyordu kedi tüyü gibi ellerinde emziğinde sürekli saç buluyordum ve yutmuşta kakasındanda saç çıkınca sağlığına bir zararı olur diye korktum kestik evde saç kesme makinası vardı onunla kestik kel oldu
kızlar kızımın saçları çok dökülüyordu kestik çok çirkin oldu
saçları uzun doğmuştu zaten 3 aylık olana kadarda biraz daha uzadı ve toplanıyordu ama çok dökülüyordu kedi tüyü gibi ellerinde emziğinde sürekli saç buluyordum ve yutmuşta kakasındanda saç çıkınca sağlığına bir zararı olur diye korktum kestik evde skesme makinası vardı onunla kestik kel oldu