2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Beslenme duzenimi degistircem kizlar. Sutum kalitesiz. Galiba. Vitamine basliyorum artik. Bulgur ve meyve de yiycemhayatimdan cikarmistim bunlari..yogurt et yumurta yiyordum zaten.

Offff

Bugün normal ve sezeryan doğum fiyatları almak için yakınımızdaki bikaç hastaneden fiyat aldık... Bu arad, İstanbuldayım ben...

Rumeli Hastanesi - Sefaköy - normal doğum 180 tl sezeryan 500 tl epidural sezeryan 750 tl dr. Rabia hn. diğer doktorlarda fiyatlar değişiyormuş... Suit oda farkı gecelik 100 tl...

Çamlık Hastanesi - Bakırköy - normal doğum 2000 tl sezeryan 3000 tl dr. Belma hn. diğer doktorlarda fiyat değişiyormuş...

Yaşar hastanesi - Bakırköy - normal doğum 800 tl sezeryan 1000 tl. prof. dr. Rehat bey

Hizmet hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 2200 tl zorunlu sezeryan 2800 tl isteğe bağlı sezeryan 3300 tl dr. Meltem hn. diğer doktorlarda fiyat değişebilir... fiyata kuaför hizmeti, 6 pozluk doğum sonrası fotoğraf albümü ve lohusa şerbeti ikramı dahil... bebek yoğun bakım ünitesi var...

Medicalpark hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 2340 tl sezeryan doğum 2940 tl... odada lohusa şerbeti ikramı var... bebek yoğun bakım ünitesi var...

Yaşam Hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 500 tl sezeryan doğum 1000 tl ... suit oda farkı gecelik 300 tl... mesai saatleri dışında kendi doktorunu istersen +300 tl... dr. Mehtap hn.

Medipol hastanesi - Bağçılar - uzman dr. olursa normal doğum 550 tl sezeryan doğum 1250 tl... doç. dr. olursa normal doğum 875 tl sezeryan doğum 1950 tl... bebek yoğun bakım ünitesi var...

hastane standartlarına göre en makul fiyatlı olanı medipol hastanesi geldi bize... uz.dr.larını araştırıp önümüzdeki hafta birisine muayeneye gideceğim ve ona göre bi karar vereceğim... şu an hizmet hastanesine gidiyorum ben, doktoruma güveniyorum ama hastane standartları çok iyi olmamasına rağmen fiyatlar çok yüksek, o fiyatları göze alsam da Medicalparkı seçerdim, çünkü hastane standartları kıyaslanamaz bile... Medipole muayeneye gittikten sonra da paylaşırım...

MERHABA
Bende medical parka gitmeyi düşünüyorum çamlık hastanesi ile ilgili yorumları okuduktan sonra okadar ona verene kadar edical parkı tercih ediyim diyorum muane ücretleri hakkında bilgin varmı telefonla fiyatı söylüyolar mı

Kontrolden geldik. 500 gr almis boyu da 4 cm uzamis. Az degil mi kizlar. Bu ayda ortak sorun bu galiba.

Doktor kan ilacini 5. Ayda kullan dedi. Bebekte kabizlik yapar dedi.

Ictigi kadar biberonla su ver dedi. Hem ek besine gecince kabizligi onler alissin su icmeye dedi.

Gunes kjremi bioderma mineralli olani onerdi. Sabah yarim saat ogleden sonra yarim saat cukarabilirsin gunese dedi. 11-16 arasi yasak.

Ayaklarinin ustune bastirma. Omuriligine baski olur dedi.

3 saatten once emzirme sutun cogalsin bebek de iyi aciksin dedi.

Ek gidaya 5. Ay gecicez dedi.
Ben 3. aydn sonra ayda yarım kg yeterli diye biliyorum takılma bence benim kızım 2. aydan sonrada 500 gr almıştı ama dr sorun yok dedi.Boyu çok güzel uzamış mahşlalah boya gidiyor demekki.Bu ayda alıcağı kiloya göre başlar dr önümüzdeki ay ek gıdalara

Ben 3. aydn sonra ayda yarım kg yeterli diye biliyorum takılma bence benim kızım 2. aydan sonrada 500 gr almıştı ama dr sorun yok dedi.Boyu çok güzel uzamış mahşlalah boya gidiyor demekki.Bu ayda alıcağı kiloya göre başlar dr önümüzdeki ay ek gıdalara

Ins yeterlidir cnm. MorLim bozuldu. Boyu da oyle uzun deil 63 cm simdi. Yrin saglikocainda da olcecek bakalim ayni i cikicak. Asi var yarin.

haftasonu doktora gittik artık 4 ayı bitirdik...saglıgı gelişimi gayet iyi kilo alımı gene az 650 civarı almış..kızım hep az kilo alıyor zaten standart her ay 600 civarı...boyu 64 cm olmuş..boyu uzun bu boy için biraz daha kilo alsa ıyı dedi...kan ilacına 5. ayda başlıcaz ek gıdayada başlamıyoruz anne sütü artı belki kaşık mamalardan verebilirsşn 1 öğün dedi,kilo alması için...

neyse asıl mesele rutin idrar tahlilimizi yptırdık gene,sonucu doktora göstermedim daha...malesef gene lökosit cıktı 5-6 cıktı bu sefer...bişey cıkacakmı bılmıyorum ama üzüldüm sıkıldım..önceki gün aşı yaptırdık o yüzden çıkmış olabılırmı acaba lökosit???bilen varmı arkadaşlar

Ins yeterlidir cnm. MorLim bozuldu. Boyu da oyle uzun deil 63 cm simdi. Yrin saglikocainda da olcecek bakalim ayni i cikicak. Asi var yarin.

Benim kızımda 3 aylık 57 cm takılma bence sonuçta güzel boy atmş önemli olan uzuyor ve kg alıyor olması diye düşünüyorum ben önümüzdeki ay eke gıdlaarada geçince daha hızlı gelişir:nazar::nazar::nazar:

kızlar yardım edin. şimdi aşıdan geldik. kızım 1 gram bile almamış. memleketteki sağlık ocağına götürdüm yani her zamanki tartı ile bakılmadı kızıma. ama yine de garip hiç almamış gözükmesi. demire başlattı 6 damla. ne yapıcam ben yaaa

merhaba kızlar,

haftaya dogum iznim bitiyor, rapor almak istiyorum ama nasıl alınır, ne denir de alınır hiç bilgim yok, 6 yıllık memurum ama daha önce hiç rapor almışlığım yok. hangi sağlık sorununu öne sürerek alıyorsunuz? doktora direk rapor almak istediğinizi mi söylüyorsunuz öyle de kızarlar mı bilemedim..alan varsa bir yol gösterebilir mi Allah rızası için..

haftasonu doktora gittik artık 4 ayı bitirdik...saglıgı gelişimi gayet iyi kilo alımı gene az 650 civarı almış..kızım hep az kilo alıyor zaten standart her ay 600 civarı...boyu 64 cm olmuş..boyu uzun bu boy için biraz daha kilo alsa ıyı dedi...kan ilacına 5. ayda başlıcaz ek gıdayada başlamıyoruz anne sütü artı belki kaşık mamalardan verebilirsşn 1 öğün dedi,kilo alması için...

neyse asıl mesele rutin idrar tahlilimizi yptırdık gene,sonucu doktora göstermedim daha...malesef gene lökosit cıktı 5-6 cıktı bu sefer...bişey cıkacakmı bılmıyorum ama üzüldüm sıkıldım..önceki gün aşı yaptırdık o yüzden çıkmış olabılırmı acaba lökosit???bilen varmı arkadaşlar
Cnm 650 iyi cnm benimki 500 almis.

Benim kızımda 3 aylık 57 cm takılma bence sonuçta güzel boy atmş önemli olan uzuyor ve kg alıyor olması diye düşünüyorum ben önümüzdeki ay eke gıdlaarada geçince daha hızlı gelişir:nazar::nazar::nazar:
Sagol cnm moral verdin.
kızlar yardım edin. şimdi aşıdan geldik. kızım 1 gram bile almamış. memleketteki sağlık ocağına götürdüm yani her zamanki tartı ile bakılmadı kızıma. ama yine de garip hiç almamış gözükmesi. demire başlattı 6 damla. ne yapıcam ben yaaa
Cnm doktora kontrole gotur bence. Orda tekrar tartarlar. Demire 5. Ayda basliycaz biz.

merhaba kızlar,

haftaya dogum iznim bitiyor, rapor almak istiyorum ama nasıl alınır, ne denir de alınır hiç bilgim yok, 6 yıllık memurum ama daha önce hiç rapor almışlığım yok. hangi sağlık sorununu öne sürerek alıyorsunuz? doktora direk rapor almak istediğinizi mi söylüyorsunuz öyle de kızarlar mı bilemedim..alan varsa bir yol gösterebilir mi Allah rızası için..
Cnm parayla veren yerler varmis. Onun disinda hastalik uydurmadan durustce rapor istedim. Mazeretimi sundum. Agzimin payi verilerek rencide edildim. Dr yakinin yoksa zor.

merhaba kızlar,

Canım benim iznimde 20 Mayıs'ta bitti. Ben öğretmenim.Aile hekimine gittim durumumu izah ettim. Bakacak kimsem olmadığını bebeğimin daha küçük olduğunu ve okullarda da sınavların bittiğini bu yüzden vicdanımın rahat olduğunu söyledim. Onun da 3 çocuğu var. Bana anne olduğun için veririm dedi. Verdi sağolsun. Diğerlerini de doktor yakınlarımızdan aldım. Bence durumunu izah et. Keyfimizden almıyoruz sonuçta. Anlayacaklarını umuyorum.

Canim bizde de 3-4 cikti sondayla aldilar ustelik onemsiz oldugunu soylediler

Beslenme duzenimi degistircem kizlar. Sutum kalitesiz. Galiba. Vitamine basliyorum artik. Bulgur ve meyve de yiycemhayatimdan cikarmistim bunlari..yogurt et yumurta yiyordum zaten.

Offff
Canım benim de bebeğim geçen ay az kilo almıştı 600 civarı. Sadece anne sütü veriyorum. Doktorumuz yediğim hiçbir şeyin gaz yapmayacağını söylese de ben yemiyordum. Çünkü aşırı gazlı bir bebek. Ama böyle az aldığını görünce her şeyi yemeye başladım. Gazında bir fark yok. Özellikle ciğer sütü arttırıyor ve kalitelileştiriyor. Sevmememe rağmen bu sıcaklarda yedim. Bir de börülceyi bol tükettim. O da sütü arttırıyor. Bu ay 850 gr civarı almış. Vitamin elevit mi içiyorsun. Benim de içmem lazım aşırı yorgunum ve saçlarım çok dökülüyor.

Canım lökosit 8 e kadar normal biliyorum. Bir de sondayla alınmadığı için güvenirliliği daha az. Yani sondayla alınsa bu sonuca göre daha az çıkar. Moralini bozma.

Canım benim de bebeğim geçen ay az kilo almıştı 600 civarı. Sadece anne sütü veriyorum. Doktorumuz yediğim hiçbir şeyin gaz yapmayacağını söylese de ben yemiyordum. Çünkü aşırı gazlı bir bebek. Ama böyle az aldığını görünce her şeyi yemeye başladım. Gazında bir fark yok. Özellikle ciğer sütü arttırıyor ve kalitelileştiriyor. Sevmememe rağmen bu sıcaklarda yedim. Bir de börülceyi bol tükettim. O da sütü arttırıyor. Bu ay 850 gr civarı almış. Vitamin elevit mi içiyorsun. Benim de içmem lazım aşırı yorgunum ve saçlarım çok dökülüyor.

Elevit ve ferrosanol. Ben de herseyi yiycem artik

Bebeğimin on beş gün önce bezinde pembe lekeler gördüm. Araştırdığımda kristalleşme olduğunu öğrendim. Doktora gittim. Tahlilde kalsiyum oksalat kristali çıktı. Dr bol su ver dedi. Suyu içince kusuyor. Hiç sevmiyor. Geçenlerde yine tahlil yaptırdım. Kristaller artmış. Böbreklerin de sorun da olabilirmiş, Allah korusun. Sizde böyle bir durumla karşılaşan var mı. Ne yapsam geçmiyor. Bol bol da emzirmeye çalışıyorum. Son tahlilden sonra nefrolojiye gideceğim

Merhaba hanımlar, inşallah her şey yolundadır. Tatilden döndükten sonra temizliği anca bitirdim, çocuk olunca zor oluyormuş genel temizlik :KK43: Tesadüfen fark ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle; geçen hafta meyveli soda içmiştim üst üste inanılmaz süt yaptı, tesadüf mü diye ara verdim 2 gün sonra yine içtim, aynı şekilde etki yaptı. Vücuttan vücuda fark eder muhakkak ama sıkıntısı olan arkadaşlar varsa denemesini tavsiye ederim :KK66:

kızlarrrrrrrr
boy kilo konuşulmuş bebeklerin
ben kendimizden örnek vereyim sizlere

ikizlerimi şimdiye kadar ne tek bebekle ne de ikiz bebeklerle kıyaslayamadım
çünkü etrafımda ikisi de yok
sadece buradan tek bebeklerin gelişimini takip ettim

4. ay aşısına gittiğimizde benim bebeklerimden 1 gün sonra doğan
bir kız bebek geldi sağlık ocağına
kızın annesi bana bebeklerin 2 aylık mı diye sordu
o sormasa ben de ona 6. ay aşısına mı getirdiniz bebeğinizi diye sorardım
bebek o kadar gürbüz göründü ki gözüme
maşallah diyeyim
bebek 63 cm ve 7.300 kg çıktı
benim oğlum ise 59cm 6800gr
kızım ise 57cm 5800gr çıktı
yani sizinkilerin yanında benimkiler minicik daha
ama üzülmeyin hepsi de büyüyecek

fazla kilom var ama
bebeklerime süt yetiştirebilmek için önüme ne gelirse yiyorum
sonradan vicdan azabı duymayayım diye

dün ek gıdaya başladım
karpuzu cam rendede rendeledim
tülbentten süzdüm çünkü tülbentten süzmeden önce içinde lifler vardı
biberonun ucunu tıkadı
20 şer cc verdim
öyle iştahlı yediler ki anlatamam
bitince ikisi de ağladı
dahasını istediler

bugün ise şeftali rendeledim
yine tülbentten süzdüm ve 30 ar cc içirdim
şapur şupur bayılarak içtiler

öğleden sonra da ev yoğurdu yedireceğim
ne kadar yedirdiğimi ve sevip sevmediklerimi buradan paylaşırım sizlerle

$2013-06-20-1313.jpg

Bu da benim Balım teyzeleri, ona bakınca ilk elime aldığım gün geliyor bu aralar aklıma, ağlıyorum çok acayibim çok :)

kızlarrrrrrrr
boy kilo konuşulmuş bebeklerin
ben kendimizden örnek vereyim sizlere

ikizlerimi şimdiye kadar ne tek bebekle ne de ikiz bebeklerle kıyaslayamadım
çünkü etrafımda ikisi de yok
sadece buradan tek bebeklerin gelişimini takip ettim

4. ay aşısına gittiğimizde benim bebeklerimden 1 gün sonra doğan
bir kız bebek geldi sağlık ocağına
kızın annesi bana bebeklerin 2 aylık mı diye sordu
o sormasa ben de ona 6. ay aşısına mı getirdiniz bebeğinizi diye sorardım
bebek o kadar gürbüz göründü ki gözüme
maşallah diyeyim
bebek 63 cm ve 7.300 kg çıktı
benim oğlum ise 59cm 6800gr
kızım ise 57cm 5800gr çıktı
yani sizinkilerin yanında benimkiler minicik daha
ama üzülmeyin hepsi de büyüyecek

fazla kilom var ama
bebeklerime süt yetiştirebilmek için önüme ne gelirse yiyorum
sonradan vicdan azabı duymayayım diye

dün ek gıdaya başladım
karpuzu cam rendede rendeledim
tülbentten süzdüm çünkü tülbentten süzmeden önce içinde lifler vardı
biberonun ucunu tıkadı
20 şer cc verdim
öyle iştahlı yediler ki anlatamam
bitince ikisi de ağladı
dahasını istediler

bugün ise şeftali rendeledim
yine tülbentten süzdüm ve 30 ar cc içirdim
şapur şupur bayılarak içtiler

öğleden sonra da ev yoğurdu yedireceğim
ne kadar yedirdiğimi ve sevip sevmediklerimi buradan paylaşırım sizlerle

Maşallah canım bebeklerine, bence kiloları çok yerinde onlar ikiz. Kıyaslamalara bende hiç yer vermiyorum görünüşü bana yeterli geliyor kızımın, çok şükür sağlığı da yerinde daha ne isterim. 14 temmuzda 4. ayımızı bitireceğiz bu haftaki ölçümde 5900 gr 63 cm geldi, baş çevresi çok hızlı büyümüş 3 haftada 3.5 cm normal gelmedi pek, 4. ay kontrollerinde yine artarsa doktora soracağım artık. Biz yoğurda başlayalı bir hafta oldu, kızım sevdi. Ben vereceklerimi kaşıkla yediriyorum hep biberon daha vermedim hiç alıştı kaşığa, bir çay kaşığı veriyorum şimdilik. Meyveleri ise emiyor :) Sağlık ocağındaki ebe çok erken dedi ama kesmek istemedim. Sen doktor tavsiyeli mi veriyorsun besinleri canım?

Bebeğimin on beş gün önce bezinde pembe lekeler gördüm. Araştırdığımda kristalleşme olduğunu öğrendim. Doktora gittim. Tahlilde kalsiyum oksalat kristali çıktı. Dr bol su ver dedi. Suyu içince kusuyor. Hiç sevmiyor. Geçenlerde yine tahlil yaptırdım. Kristaller artmış. Böbreklerin de sorun da olabilirmiş, Allah korusun. Sizde böyle bir durumla karşılaşan var mı. Ne yapsam geçmiyor. Bol bol da emzirmeye çalışıyorum. Son tahlilden sonra nefrolojiye gideceğim

gecmıs olsun ben karsılasmadım ama duydum burada da okumustum bol su içince düzelen bişey diye bılıyorum...benım kızımda su içmiyor cıkarıyor agzından...ama bıraz daha dene su vermeyı vede bol emzırmeyı....umarım gecer kısa sürede...

X