Naber tatlimherkes bir şey söylüyor dediğin gibi sağlık olsun :) ama en çokta burun sıkmaya takılmıştım ben çünkü bizim doktor burun kemiği eğriliği yüzünden nefes alamama probleminin en çok türklerde olmasının sebebi doğumda burun sıkma adetidir dedi.. Düşündüm sırf ailemde 6 kişi var bu ameliyatı olan..
canım tane kimyon pirinçten az daha küçük birşey ben en küçük cezveme (150cc çıkıyor) 10 tane falan atıyorum.. kaynatıp içinden taneleri alıyorum suyum hazır oluyor.. rengi çok sarı olmamalı açık sarı olmalı bu arada.. su vereceğim zaman biberonuna koyup veriyorum mama vermem gerekir ise o suyu ılıtıp mamasını o su ile yapıyorum..
canım ruveydaya anlattım yukarıda.. toz kimyonu bende yapmıştım ama iğrenç kokmuştu vermeye kıyamadım kızıma.. tane kimyon çok yoğun kokmuyor..
allah iyiliğini versin sesli güldüm :)
canım tane kimyon pirinçten az daha küçük birşey ben en küçük cezveme (150cc çıkıyor) 10 tane falan atıyorum.. kaynatıp içinden taneleri alıyorum suyum hazır oluyor.. rengi çok sarı olmamalı açık sarı olmalı bu arada.. su vereceğim zaman biberonuna koyup veriyorum mama vermem gerekir ise o suyu ılıtıp mamasını o su ile yapıyorum..
canım ruveydaya anlattım yukarıda.. toz kimyonu bende yapmıştım ama iğrenç kokmuştu vermeye kıyamadım kızıma.. tane kimyon çok yoğun kokmuyor..
allah iyiliğini versin sesli güldüm :)
Naber tatlim
İzmir esiyomus cok denize girdiniz mi bebisle? Girdiyseniz bizim yerimize de iki kulac ativereydin
Cok saol canim ins bizdede ise yarar yarin hemen denicem
İyidir canım yaaa uyudu bizim hatun yayıldım bende. Yok en son hanedana gittiğimizleyiz hala
İzmir esmezmi resmen bahar havası var güzel izmirimde. Gerçi temmuzda bu kadar serin hava hayra alamet değil ama sıcaklardan iyidir. Geçen sene bu zamanlar mide bulantısı ile klima önünde yatıyordumda ordan kıyasladım
kızlar kaka konusulmus ya benım bebgım 4 5 gunde bır yapıo ve cıvık sekılde yapıo anne sutu sadece alıo normal dedıler ama sızce dr gıtmelımıyım gazını vs cıkarıyor ama rahat.
bırde kızlar bırısı sac dokulmesı ııcn dr elevıt ı kulllnmaya devam edebılırmıyız dıye soracaktı kımdı hatrlamıom ama sordu mu kı ve benım acayıp sacım dokuluyor tutam tutam resmen kel kalacaksın dıo esım:==)
db55 kullanıcısından alıntı
Bende benim bebis icin ayni seyi dusunuyorum cnm.
Ben ektra bir sey vermiyorum. Yine de 5 te uyaniyor. Gece 3 te de gaz sancisi cekiyor kivraniyor. benım kı de gaz degılde acıkıyor ya her gece aynıu saatlerde uyanıyor artık calar saat oldu bıze
Merhaba arkadaşlar bebeğim 8 mart doğumlu az önce 4.ay kontrolünden geldik.Sadece anne sütü veriyorum bebğim 6400 olmuş bu ay 400 gr almış doğum kilosu 3200 boyu 63 cm önceki sayfalarda foto paylaşmıtım aslında iyi görünüyor kilosu ama doktoruz ek gıdaya başlıycaz dedi... Ama yine de gelişiminin normal ve iyi olduğunu söyledi kilo alımı azaldığı için başlıyoruz dedi.Şunları yazdı;
-meyve suları ( şeftali,elma,kavun,karpuz,kayısı) .çilek hariç cam rendede rendeleyip önce suyu sonra püre halinde
-yoğurt ( ev yapımı günlük mayala ama 2 günde bir de mayalayabilirsin dolap koruyor dedi keçi sütü ve inek sütü devam sütünden mayalamaya gerek yok dedi bende kutu süt mü dedim evet dedi ama nasıl mayalanıcağını sormadım kaynatıcakmıyım yoksa sadece ılıtcakmıym?)1 çay bardağı içine cici bebe bisküvi olabilir
- çorba mercimek ve tavuk suyu hariç sebze çorbası şehriye yayla pişmeye yakın içine pirinç ya da irmik koyabilirmişiz kıvam için birde zeytin yağı ne kadar yerse zorlama sınır yok
- sütlü pirinçli mamalar akşam öğümünde
kafam çok karışık kızlar nasıl başlıycam tek tek dene 4.gün hepsini bir günde farklı öğünlerde verebilirsin dedi bana abarttı gibi geldi ben 2 hafta falan sadece meyve suyu püresi daha sonra çorba diye biliyordum.dün ülker hero baby nin prinçli muzlu kaşık mamasını aldım ne zaman versem siz ek gıda konusunda nasıl bir sıra izlediniz neler veriyorsunuz lütfen paylaşırmısınız çok tedirgin hissediyoruz beceremiycekmiş gibi mesela meyve olarak önce mutlaka elma mı olmalı??? paylaşalım neler yaptığımızı lütfen
bu arada yarın tatile gidiyoruz güneş kremi sebamed önerdi kollar bacaklarda denemeliymişiz ve çok miktarda kullanmıycakmışız denize ayaklarını sokabilirsinz dedi.su verdi ama benim bebeğim normal biberondan pek beceremedi içmeyi su için özel biberonmu kullanıyorsunuz hani şu deliklilrden.Pazartesi aşımız dönünce yaptırabilirsiniz tatilde kendinizi sıkmayın dedi .Böyle arkadaşlar sizde doktorlarınızı önerilerini paylaşın.sevgiler herkese
Canım seni yanıltmak istemem ama bencede hepsine aynı anda başlarsan birden ağır gelip kabız olabilir.
Bence ilk meyve suyundan başla alışınca püreye geçersin.Mmeyve püresini öğün olarak vermeye başladıktan alıştıktan sonra
Sonraki hafta sebze suyundan başlayıp koyu kıvamlı püre gibi sebze çorbasına geçersin
3. hafta yoğurta başlarsın bir çay kaşığındna giderek arttırarark.
Ben bunlara alıştıktan sonra muhallebiye geçerim sanırım çünkü kabız olmasından korkuyorum ama yinede dr a danışmadım henüz kendi fikrimi belitmek istedim.
bi arkadaşımız ismini hatırlayamadım kimdi
bebeğine demir hayat sigortası yaptırmıştı bana özelden aylık ne kadar verdiğini ve hastanede ne kadar indirim yapıldığını yazarmısın
Merhaba canim.kalca cikiginiz duzeldimi? Sizde sikinti vardi degilmi?
sağol canım düzeldi çok şükür ikinci ultrasonda eşitlenmişti bir ay çift bez bağlamıştık.Şuan yine tek bez bağlıyorum.
kizlar ayberk cok uyumaya basladi yani saat 9 da kalkti bugun 11 de uyudu 12 :30 kalkti 1:30 da uyudu..satt 4 e kadar ve 5:00 te simdi yine uyuyoe aksamda 8:00 de gece uykusuna daliyor taa sabah 9:00 a kadar yani gunde 3-4 saat uyanik ve aksilik yavrum besige kAfasini vurdu ..off off nedir bu sikintilar uaa bi hocayami okutsam cocugu neee hersey .. ususte geliyorrq
Canim daha cok erken onun icin en az 6 aylik olmasi gerek omurilik egriligine sebep oluyo
kızlar ben yoğurt veriyorum ama inek sütü zararlı deniliyo doktora sordum sen bilirsin devam sütünden yapsan iyi olur ama inek sütünede karşı değilim dedi ben devam sütünden yapmak istiyorum fakat devam sütleri 6 aydan başlıyor aranızda varmı devam sütü kullanan 4 aylık varda benmi göremedim acaba