Bende benim bebis icin ayni seyi dusunuyorum cnm.
Ben ektra bir sey vermiyorum. Yine de 5 te uyaniyor. Gece 3 te de gaz sancisi cekiyor kivraniyor.
Tmm cnm. Sen bana da yakinsin o zaman.
Canim bi dr gtr iatersen bi arkadas burda bagirsk duzenleyici kullaniyodu cok duzeltti demisti
Kullandim canim ama bizde oda ise yaramadi
Bizde de 3.aydan sonra artti biraz dr 1 yasina kadar surebiliyo bazi bebeklerde dedi
Ayyy deme canim 1 yas cok fazla. Sizin niye basladiki herkes 3. Den sonra biter derken dun gece saat 4 te gazla uyandik off. offff
Ayyy deme canim 1 yas cok fazla. Sizin niye basladiki herkes 3. Den sonra biter derken dun gece saat 4 te gazla uyandik off. offff
canım maslalh bebısıne ama sen gbı bende dusunuyorum bebenım bebegım mınyon galıba aynı gun veya bı kac gun sonra once doganlardan kılosuda boyu da kısa 3 ay kontrolde 5700 gelmıstı muhtemelen 4.ayda da senn bebgın kılosunda olur ama benm bbegım cok hareketlı doyuyorda ama gecelerı sık uyanıyor mama verdım bı kere ıctı sonra bı daha ıcmedı.bız 3.5 aylık oluyoruz ve ben meyve fılesı aldım onnla meyve tattırıyordum bı tatlı kasıgı yogurt verdım yedı ama pek sevmedı:=) bakalım bız ne yapacagız ve 2 aydır nerde ıse dr gıtmıyorum sadece saglık ocagına ası ya gıdıyorum bu ay bakalım gıdeyım dıyorum ne dıyecekMerhaba arkadaşlar bebeğim 8 mart doğumlu az önce 4.ay kontrolünden geldik.Sadece anne sütü veriyorum bebğim 6400 olmuş bu ay 400 gr almış doğum kilosu 3200 boyu 63 cm önceki sayfalarda foto paylaşmıtım aslında iyi görünüyor kilosu ama doktoruz ek gıdaya başlıycaz dedi... Ama yine de gelişiminin normal ve iyi olduğunu söyledi kilo alımı azaldığı için başlıyoruz dedi.Şunları yazdı;
-meyve suları ( şeftali,elma,kavun,karpuz,kayısı) .çilek hariç cam rendede rendeleyip önce suyu sonra püre halinde
-yoğurt ( ev yapımı günlük mayala ama 2 günde bir de mayalayabilirsin dolap koruyor dedi keçi sütü ve inek sütü devam sütünden mayalamaya gerek yok dedi bende kutu süt mü dedim evet dedi ama nasıl mayalanıcağını sormadım kaynatıcakmıyım yoksa sadece ılıtcakmıym?)1 çay bardağı içine cici bebe bisküvi olabilir
- çorba mercimek ve tavuk suyu hariç sebze çorbası şehriye yayla pişmeye yakın içine pirinç ya da irmik koyabilirmişiz kıvam için birde zeytin yağı ne kadar yerse zorlama sınır yok
- sütlü pirinçli mamalar akşam öğümünde
kafam çok karışık kızlar nasıl başlıycam tek tek dene 4.gün hepsini bir günde farklı öğünlerde verebilirsin dedi bana abarttı gibi geldi ben 2 hafta falan sadece meyve suyu püresi daha sonra çorba diye biliyordum.dün ülker hero baby nin prinçli muzlu kaşık mamasını aldım ne zaman versem siz ek gıda konusunda nasıl bir sıra izlediniz neler veriyorsunuz lütfen paylaşırmısınız çok tedirgin hissediyoruz beceremiycekmiş gibi mesela meyve olarak önce mutlaka elma mı olmalı??? paylaşalım neler yaptığımızı lütfen
bu arada yarın tatile gidiyoruz güneş kremi sebamed önerdi kollar bacaklarda denemeliymişiz ve çok miktarda kullanmıycakmışız denize ayaklarını sokabilirsinz dedi.su verdi ama benim bebeğim normal biberondan pek beceremedi içmeyi su için özel biberonmu kullanıyorsunuz hani şu deliklilrden.Pazartesi aşımız dönünce yaptırabilirsiniz tatilde kendinizi sıkmayın dedi .Böyle arkadaşlar sizde doktorlarınızı önerilerini paylaşın.sevgiler herkese
Dondy almaya cesaret edemedim acikcasi 2 el urunlere de int. Baktim hep aklima ebebek gelmemisti oraya da bakarim cnm
Ne gazmis ya bitmek bilmedi dunyanin tum gazlari benim kizimda toplanmis baku ceyhan boru hattinda bu kadar gaz yok
masaallah senn 3 aylık olacak daha ve 5500 kg gayet ıı her bebegın kendıne gore bı gelısımı var aslında bız abartıyoruz mıllet ıste su kadar boyu kg ı deyınce fark edıyoruz cogu daselam herkese.insallah her kes bebbisleriyle iyidir
kizim 3 aylik oluyor 2 gun sonra.5.5 kilo.kilo alimi cok az ve istahsiz.1 ay sonra ek qidaya gecmeyi dusunuyorum.sizce ilk neyle denemeliyim.ben 5 ayina kadar sadece kasik mamasi vermek istiyorum.:26::26::26:bir tek aksamlar.diger ogunler anne sutune devam etmek istiyorum.
Dr ilac verdi faydasi olmadi.Canim bi dr gtr iatersen bi arkadas burda bagirsk duzenleyici kullaniyodu cok duzeltti demisti
Ben de eryaman dayim.Barikentteyim cnm evlenmeden once de eryamandaydim
Cnm cam rendede yapmak sart mi? Almistim ama cok bilmis esim attirdi bana.Merhaba arkadaşlar bebeğim 8 mart doğumlu az önce 4.ay kontrolünden geldik.Sadece anne sütü veriyorum bebğim 6400 olmuş bu ay 400 gr almış doğum kilosu 3200 boyu 63 cm önceki sayfalarda foto paylaşmıtım aslında iyi görünüyor kilosu ama doktoruz ek gıdaya başlıycaz dedi... Ama yine de gelişiminin normal ve iyi olduğunu söyledi kilo alımı azaldığı için başlıyoruz dedi.Şunları yazdı;
-meyve suları ( şeftali,elma,kavun,karpuz,kayısı) .çilek hariç cam rendede rendeleyip önce suyu sonra püre halinde
-yoğurt ( ev yapımı günlük mayala ama 2 günde bir de mayalayabilirsin dolap koruyor dedi keçi sütü ve inek sütü devam sütünden mayalamaya gerek yok dedi bende kutu süt mü dedim evet dedi ama nasıl mayalanıcağını sormadım kaynatıcakmıyım yoksa sadece ılıtcakmıym?)1 çay bardağı içine cici bebe bisküvi olabilir
- çorba mercimek ve tavuk suyu hariç sebze çorbası şehriye yayla pişmeye yakın içine pirinç ya da irmik koyabilirmişiz kıvam için birde zeytin yağı ne kadar yerse zorlama sınır yok
- sütlü pirinçli mamalar akşam öğümünde
kafam çok karışık kızlar nasıl başlıycam tek tek dene 4.gün hepsini bir günde farklı öğünlerde verebilirsin dedi bana abarttı gibi geldi ben 2 hafta falan sadece meyve suyu püresi daha sonra çorba diye biliyordum.dün ülker hero baby nin prinçli muzlu kaşık mamasını aldım ne zaman versem siz ek gıda konusunda nasıl bir sıra izlediniz neler veriyorsunuz lütfen paylaşırmısınız çok tedirgin hissediyoruz beceremiycekmiş gibi mesela meyve olarak önce mutlaka elma mı olmalı??? paylaşalım neler yaptığımızı lütfen
bu arada yarın tatile gidiyoruz güneş kremi sebamed önerdi kollar bacaklarda denemeliymişiz ve çok miktarda kullanmıycakmışız denize ayaklarını sokabilirsinz dedi.su verdi ama benim bebeğim normal biberondan pek beceremedi içmeyi su için özel biberonmu kullanıyorsunuz hani şu deliklilrden.Pazartesi aşımız dönünce yaptırabilirsiniz tatilde kendinizi sıkmayın dedi .Böyle arkadaşlar sizde doktorlarınızı önerilerini paylaşın.sevgiler herkese
Bebegi tane kimyon kaynatıp suyunu içirmeyi denedinmi ? Bak ben mama vermem gerektiği zaman mamasınıda 3-5 tane attığım su ile yapıyorum o kriz anlarını şak diye geçiriyor. Bize kalan koca bir gegirme ve bir kaç pırt oluyoraklında olsun.
kızlar benim kızmın kakasında saç gördüm saçları dökülüyor ve elleri sürekli ya saçında ya ağzında kendi saçlarını yutmuş.
ne yapmalaıyım saçlarını kestirmelimiyim sağlığına bir zararı olurm
aynısı bizde de oluyor canım kakasında gördüm bi kaç kez acaba kesilirmi ki saçları banada sordular etraftan kestircenmi diye ama bilmiyorum çok küçük daha ya
Dbcim aynı şeyi annemde söyledi ama zaten çok az kullanıyorum ben. Kaldı ki annemlere kalsa göbek düşmeden yıkamalıydık. Şişen gögüslerini ovalamalıydık burunları küçük olsun diye sıkmalıydık vs vs ama doktorlarda tam tersini söylüyor. Yani ben her duyduğumu koşulsuz kabul etmiyorum. 2. Aya kadar bekledim kimyonu sonra verdim. Tabiki en iyisini sen bilirsin çocuğun için aklınızda olsun diye yazdım ben canım.
Dbcim aynı şeyi annemde söyledi ama zaten çok az kullanıyorum ben. Kaldı ki annemlere kalsa göbek düşmeden yıkamalıydık. Şişen gögüslerini ovalamalıydık burunları küçük olsun diye sıkmalıydık vs vs ama doktorlarda tam tersini söylüyor. Yani ben her duyduğumu koşulsuz kabul etmiyorum. 2. Aya kadar bekledim kimyonu sonra verdim. Tabiki en iyisini sen bilirsin çocuğun için aklınızda olsun diye yazdım ben canım.