2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benımde acayıp dokuluyor ya tutam tutam gelıo elıme vıtamın eksıklıgı dıolar ne yapıcaz ya

arkadaşlar bu saç dökülmesinden ilk şikayetçi olan bendim ve hala çözümünü bulamadım. bebek yüzüne gülümseyince dökülürmüş derler eskiler. yani o dönem bu dönem yani bebek 3 aylık olunca. bi zaman sonra bitermiş. ben valla banyo yapmaya korkuyorum tutam tutam saç geliyor elime defalarca. evi desen berbat temizle temizle bitmiyor kızımınki de dökülüy 4 aylık bebeğim kel kalacak benimle ama ikimizinki de bitecek yenileri gelecek.

herkese merhaba :) bu benim tatlı kuzumun bugünki fotosu :) şuan işteyim buna bakıp duruyordum yükliyim dedim.

geçmiş yaptımda kocalarla sorunlar çok benzer bizde daha yeni toparlıyoruz ilişkimizi ilk günler çok zordu ve onun bedavaya baba olması beni deli ediyordu bide anlayışsızlık yapınca iyice sataşıyordum işe başladım yine anlamıyordu halimi oturup baya uzun konuştuk sen bana söyle ne istiyorsan ben yaparım ben düşünemiyorum anlayamıyorum bende afalladım dedi bide işle ilgili sorunları var onun için ikimizde biraz daha özen göstererek toparlıyoruz ben haftaya napıcağımı bilemiyorum ablam ve annem tatile çıkıyor annem kızıma bakıyordu ben işteyken şimdi eşim işe gitmeyip bakıcak ben yokken bende geri kalan zamanlarımda hiç uyumıcam gerekirse inşallah 1 haftayı atlatabiliriz :KK43: vardiyalı çalıştığım için ben yokken eşim bakmayı becerebilir inşallah dönüşümlü durucaz evde gibi olucak eşime tam olarak güvenemiyorum bütün gün becerebilir mi anneme gitme deme gibi bir hakkım yok annem nehirde gelsin diyor ama ben kızımı veremem 1 hafta görmezsem deliririm sanırım haftaya c.tesiye kadar inşallah sorunsuz atlatırız

Eklentiler

• $1001297_684354728247692_204802930_n[1].jpg
    $1001297_684354728247692_204802930_n[1].jpg
    40,8 KB · Görüntüleme: 51
arkadaşlar bu saç dökülmesinden ilk şikayetçi olan bendim ve hala çözümünü bulamadım. bebek yüzüne gülümseyince dökülürmüş derler eskiler. yani o dönem bu dönem yani bebek 3 aylık olunca. bi zaman sonra bitermiş. ben valla banyo yapmaya korkuyorum tutam tutam saç geliyor elime defalarca. evi desen berbat temizle temizle bitmiyor kızımınki de dökülüy 4 aylık bebeğim kel kalacak benimle ama ikimizinki de bitecek yenileri gelecek.

Valla benim de çok dökülüyor saclarim. Sanirim emzirme ve uykusuzluktn vitaminsiz kaldik
herkese merhaba :) bu benim tatlı kuzumun bugünki fotosu :) şuan işteyim buna bakıp duruyordum yükliyim dedim.

geçmiş yaptımda kocalarla sorunlar çok benzer bizde daha yeni toparlıyoruz ilişkimizi ilk günler çok zordu ve onun bedavaya baba olması beni deli ediyordu bide anlayışsızlık yapınca iyice sataşıyordum işe başladım yine anlamıyordu halimi oturup baya uzun konuştuk sen bana söyle ne istiyorsan ben yaparım ben düşünemiyorum anlayamıyorum bende afalladım dedi bide işle ilgili sorunları var onun için ikimizde biraz daha özen göstererek toparlıyoruz ben haftaya napıcağımı bilemiyorum ablam ve annem tatile çıkıyor annem kızıma bakıyordu ben işteyken şimdi eşim işe gitmeyip bakıcak ben yokken bende geri kalan zamanlarımda hiç uyumıcam gerekirse inşallah 1 haftayı atlatabiliriz :KK43: vardiyalı çalıştığım için ben yokken eşim bakmayı becerebilir inşallah dönüşümlü durucaz evde gibi olucak eşime tam olarak güvenemiyorum bütün gün becerebilir mi anneme gitme deme gibi bir hakkım yok annem nehirde gelsin diyor ama ben kızımı veremem 1 hafta görmezsem deliririm sanırım haftaya c.tesiye kadar inşallah sorunsuz atlatırız

Cok tatli bebisin.Allah bagislasin.:nazar::KK54:

Arkadaslar mama sandalyesi alsiniz mi alacak misiniz.uygun kullanisli bir marka falan var mı. Tavsiye bekliyorum arkadaşlar:KK34:

maşallah kuzun duruşuyla bakışıyla çok tatlı:nazar::nazar::nazar:

kızlar benim bebeğim gece uyuyor. sabah 1 kez öğleden sonra da 2 kez olmak üzere de 45dk - 1 - 1,5saat uyuyor. çok nadir 1,5saat oluyor. 45dk - 1saat çok az değil mi. hemen uyanıyor.
bir de ayağımda sallıyorum sonra beşiğine yatırıyorum hemen uyanıyor sallanmaya devam etmek istiyor bir türlü vazgeçiremedim.
Canım ya benimde aynı şekilde gece uykusu iyi maşallah ama gündüz 45 dk dan fazla uyumuyo hiç bişey yapamıyorum yaaa çok zor oluyor 45 dk dan sonra derin uykuya geçiş sırasında uyanırmıs tüm bebekler eğer kendi kendine tekrar dalmayı başaramazsa bu şekilde oluyomuş büzimkiler geçişi yapamıyo anlıyacağın:KK43: ne zaman uzayacak uykuları gece olduğu kadar gündüzde önemli inanın çoğu zaman aç geziyorum evin işi hiç bitmiyo zaten ahhh ana olmak ne zormuş:)

kızlar saçlarımın dökülmesinden çıldırmak üzereyim. 1haftadır temizlik yapıyorum, bütün evi kaldırdım, sildim süpürdüm. halıları bile sildim, mis gibi tertemiz oldu ev ama o kadar çok saçım dökülüyorki akşama kadar yerlerden saçımı topluyorum. saçsız kalıcam felan diye üzülmüyorum, heryerin kıl olmasına uyuz oldum artık, toptan kazıtasım var hepsini:) eskiden eşime kızardım heryere kılların dökülüyor diye, şimdi kendi saçlarım dökülüyor tutam tutam. bugün dökülme karşıtı şampuan aldım ama o da koparak dökülmeler için, benimkiler dipten dökülüyor. sizinkilerde dökülüyor mu, var mı bi çözümü ya?
Canım benim saçımda çok dökülmeye başladı bi çözüm bulursan bildir muhakkak:)

arkadaşlar. son 1 haftadır bebeğim uykusunda gazı olduğunda ayaklarını 90 derece kaldırıyor. besiğin sağına soluna yatırıyor. böyle olunca da uyanıyor hemen. gündüz uykusunda oluyor ama bu. böyle bir sorunla karşılaşan var mı??
Canım beni. Oğlumda öyle gece defalarca anlattığın şekilde üstünü açıyo bide öle bi atıyoki ayaklarını beşik gümbür gümbür sallanıyo çok gülüyoruz eşimle:)

kızlar saçlarımın dökülmesinden çıldırmak üzereyim. 1haftadır temizlik yapıyorum, bütün evi kaldırdım, sildim süpürdüm. halıları bile sildim, mis gibi tertemiz oldu ev ama o kadar çok saçım dökülüyorki akşama kadar yerlerden saçımı topluyorum. saçsız kalıcam felan diye üzülmüyorum, heryerin kıl olmasına uyuz oldum artık, toptan kazıtasım var hepsini:) eskiden eşime kızardım heryere kılların dökülüyor diye, şimdi kendi saçlarım dökülüyor tutam tutam. bugün dökülme karşıtı şampuan aldım ama o da koparak dökülmeler için, benimkiler dipten dökülüyor. sizinkilerde dökülüyor mu, var mı bi çözümü ya?

bide bir arkadaş yazmıştı ayak numaram büyüdü diye, benimkide büyüdü sanırım. ayakkabılarım baş parmaklarımda hep tırnak batması yapmaya başladı, sıkıyor heralde. ufak da değildi ki ayaklarım, zaten 38-39 giyiyordum şimdi 40-41felan alıcam heralde:) doğumdan kalan 6kilo fazlam var, 1kilosu ayaklarda galiba:) kiloyu verince küçülür mü acaba ayaklar, yoksa o kadar ayakkabı çöp mü olucak?

benim de bu aralar aşırı dökülmeye başladı. banyodan sonra taradığımda tutam tutam atıyorum :KK43: üstelik ben yakın zamanda b12 iğnesi vuruldum. elevit her gün 1 tane içiyordum bu aralar unuttum içmeyi. bi kan testi yaptır belki b12 senin de düşüktür hem emzirirken bebeğin için de iyi olur.

ayrıca elevitin içinde anne sütünün kalitesini arttırır yazıyor.

ayaklar da aynı durum bende de var. hangi ayakkabımı giysem sıkıyor. sanırım benim de büyüdü. 6 kilo fazla iyi bir durum. normal doğum mu yaptın ? ben sezaryen ve benim hala 10 kilo fazlam duruyor. doğumdan bir hafta sonraki kilom ne ise hala şimdi aynı kilo. :KK43: 1 yılda anca veriliyormuş. ama kimisi de hemen hepsini verebiliyor.

Esimde herseyi anneme yuklemeye calisiyor annen gelsin diyor hep sen necisin?biktim artik kiymetimi bilsin ozlesin diye gitmiyorum biliyorum oyle olmayacak burada hatirlayanlar bilir esimin 2.evliligi ilk evliliginden oglu var.ayri kalmalara gormemeye aliskin antremanli ama demiyorki bu esimde giderse bu evladimida goremezsem basi hep dik burnu dusse almaz....soylemedigi laf isitmedigim soz kalmadi eskiden kendime uzuluyordum simdi pamuk kizima uzuluyorum...yarin oburgun demezmi madem beni niye dunyaya grtirdiniz diye....hakli boncuk kizim ama su evlilikte elimde kalan en guzel sey kizimin varligi
kendi düşünüp kendi anlaması lazım. geçmişinde yaşadığı olumsuzlukları neden düşünmüyor hala aklı başına gelmemiş mi. çok üzüldüm inan ki.
bu arada bizde de benim ikinci evliliğim. gerçi ilki evlillik sayılmaz 3 ay sürdü. nikah yapıldı tayinim olsun diye. daha düğünümüz olmadan ayrıldık. ailesi çok üzdü beni. ben de şimdi eşime bu yüzden çok kızıyorum yaşadıklarımı gördü bu kızı ben üzmeyeyim mutlu edeyim demiyor.

Esime kiyamadim napiyim.:KK5:

Benimki de sallanmaya alisti cnm. 20 dk da uyaniyor sallayinca bir 30 dk daha anca uyuyor.

onlar ne dediler canım ?
dün ben uyanınca tekrar salladım kaldırmadım hemen. sonra uzun bir uyku çekti şaşırdım valla. 2 saat uyudu
Cnm elevit ve sn ilaci kullanicam ben. Oglumun doktoru kullanabilirsin derse tabi. Benim de dokuluyor.

ben elevit içiyorum içinde anne sütünün kalitesini arttırır yazıyor. hangi doktora gidiyorsun. benim hala bir doktorum yok.
ilk başlarda çok problemimiz vardı. reflü, boğazı ... sürekli yutkunuyordu. birkaç doktora götürmüştüm sonra hepsinden nefret ettim kimseye götürmedim son 1-1,5 aydır. reflüsü boğazı da düzeldi. eryamanda asg tıpa götürmüştüm o kadın da iyi değil. hızlı hızlı bakıyo.

kızlar çok moralim bozuldu şimdi dr dan geldik. bir hafta sonra 4 aylık olacak kızım. ama 370 gr almış sadece ve 6 kilo sadece. boy 58 cm baş çevresi 40. hepsi az hepsi düşük. anlamıyorum ki gayet sağlıklı duruyo bebeğim. neşesi yerine öyle ağlamıyo da . aç bebek ağlamaz mı. off ya dr mamaya başla bir ay sonra ekstra boy uzatan ve kilo aldıran mamalar varmış ona da başlayabilirmişim. bana da gayet iyi gözüküyor kızım anlayamıyorum ki...
canım benim başlarda hep öyleydi ben inat ettim mama vermemeye şimdi çok pişmanım. 4200 doğan çocuğumu zayıflattım. benim de 4 aylık olacak 3.ay kontrolümüzde 5,5kilo idi boyu da 61 cm düşün yani ince uzun. şimdi belki 6 olmuştur. son iki haftadır mamayı arttırdım bebeğim toparlandı. benimki de ağlamazdı gülerdi oynardı. ama şimdi iştahı da arttı 2 saatte bir 100lük yapıyorum içiyor. 120 yapsam onu da içecek. bence mama ver. farkı göreceksin. bi de içmezse görürsün. valla içiyorsa ver

Bende uzerine orttugum tulbenti yuzune gezdiriyorum kedi gibi onunla bogusup duruyor.oyuncaklara o kadar gulup bagirmiyor....takma kafana kilosunu kusma olup reflu degilse,yemek borusunda sorun yoksa varsin zayif olsun.ben nazar degmez diyordum daha cok degiyor cirpi gibi bacaklar kollar kucucuk popo minicik surat mavis gozler casper gibi beyaz surat kel kafa minyatur kizim benim....:-) :-) :-)

ayy maşallah hep hayalimdeki bebek beyaz mavi gözler... napalım biz de esmer adamla evlendik bebeğim melez oldu :) olsun o da benim canım kızım :))) canım yaa benimkinin de bacaklar çok inceydi son 1 ayda toparladı. ilk 3 ay o reflü ve yemek borusundan boğazından çok çektim ben. çocuk yutkunup duruyordu belki de ondan beslenemedi. şimdi geçti şükür. mamayı da arttırınca sanki daha iyi kilo alıyor gibi geldi bana. bakalım 4.ay kontrolümüzde 500ün üzerine çıkabilecekemiyiz.

hayal ettim de tülbentle boğuşmasını :KK9: çok şekerdir yaa. boşver sen bebeğinle oyna gül kimseyi takma herkes kendine yapar

Canım ya benimde aynı şekilde gece uykusu iyi maşallah ama gündüz 45 dk dan fazla uyumuyo hiç bişey yapamıyorum yaaa çok zor oluyor 45 dk dan sonra derin uykuya geçiş sırasında uyanırmıs tüm bebekler eğer kendi kendine tekrar dalmayı başaramazsa bu şekilde oluyomuş büzimkiler geçişi yapamıyo anlıyacağın:KK43: ne zaman uzayacak uykuları gece olduğu kadar gündüzde önemli inanın çoğu zaman aç geziyorum evin işi hiç bitmiyo zaten ahhh ana olmak ne zormuş:)
canım ben dün kaldırmadım tekrar salladım 2 saat uyudu. ama uykusu olduğu belliydi. bazen öyle bir uyanmış oluyor ki 1 saat sallasan tekrar uyumaz. böyle uykulu olduğu bir durumda tekrar bir salla ama seni görmesin inşallah uyur

kızlar çok moralim bozuldu şimdi dr dan geldik. bir hafta sonra 4 aylık olacak kızım. ama 370 gr almış sadece ve 6 kilo sadece. boy 58 cm baş çevresi 40. hepsi az hepsi düşük. anlamıyorum ki gayet sağlıklı duruyo bebeğim. neşesi yerine öyle ağlamıyo da . aç bebek ağlamaz mı. off ya dr mamaya başla bir ay sonra ekstra boy uzatan ve kilo aldıran mamalar varmış ona da başlayabilirmişim. bana da gayet iyi gözüküyor kızım anlayamıyorum ki...
Cnm kizin iyi gorunuyor ama. Uzulme.

Arkadaslar mama sandalyesi alsiniz mi alacak misiniz.uygun kullanisli bir marka falan var mı. Tavsiye bekliyorum arkadaşlar:KK34:
Kraft dondy ve salincakli mama sandalyesi aldim.

benim de bu aralar aşırı dökülmeye başladı. banyodan sonra taradığımda tutam tutam atıyorum :KK43: üstelik ben yakın zamanda b12 iğnesi vuruldum. elevit her gün 1 tane içiyordum bu aralar unuttum içmeyi. bi kan testi yaptır belki b12 senin de düşüktür hem emzirirken bebeğin için de iyi olur.

ayaklar da aynı durum bende de var. hangi ayakkabımı giysem sıkıyor. sanırım benim de büyüdü. 6 kilo fazla iyi bir durum. normal doğum mu yaptın ? ben sezaryen ve benim hala 10 kilo fazlam duruyor. doğumdan bir hafta sonraki kilom ne ise hala şimdi aynı kilo. :KK43: 1 yılda anca veriliyormuş. ama kimisi de hemen hepsini verebiliyor.

kendi düşünüp kendi anlaması lazım. geçmişinde yaşadığı olumsuzlukları neden düşünmüyor hala aklı başına gelmemiş mi. çok üzüldüm inan ki.
bu arada bizde de benim ikinci evliliğim. gerçi ilki evlillik sayılmaz 3 ay sürdü. nikah yapıldı tayinim olsun diye. daha düğünümüz olmadan ayrıldık. ailesi çok üzdü beni. ben de şimdi eşime bu yüzden çok kızıyorum yaşadıklarımı gördü bu kızı ben üzmeyeyim mutlu edeyim demiyor.

onlar ne dediler canım ?
dün ben uyanınca tekrar salladım kaldırmadım hemen. sonra uzun bir uyku çekti şaşırdım valla. 2 saat uyudu

ben elevit içiyorum içinde anne sütünün kalitesini arttırır yazıyor. hangi doktora gidiyorsun. benim hala bir doktorum yok.
ilk başlarda çok problemimiz vardı. reflü, boğazı ... sürekli yutkunuyordu. birkaç doktora götürmüştüm sonra hepsinden nefret ettim kimseye götürmedim son 1-1,5 aydır. reflüsü boğazı da düzeldi. eryamanda asg tıpa götürmüştüm o kadın da iyi değil. hızlı hızlı bakıyo.

canım benim başlarda hep öyleydi ben inat ettim mama vermemeye şimdi çok pişmanım. 4200 doğan çocuğumu zayıflattım. benim de 4 aylık olacak 3.ay kontrolümüzde 5,5kilo idi boyu da 61 cm düşün yani ince uzun. şimdi belki 6 olmuştur. son iki haftadır mamayı arttırdım bebeğim toparlandı. benimki de ağlamazdı gülerdi oynardı. ama şimdi iştahı da arttı 2 saatte bir 100lük yapıyorum içiyor. 120 yapsam onu da içecek. bence mama ver. farkı göreceksin. bi de içmezse görürsün. valla içiyorsa ver

ayy maşallah hep hayalimdeki bebek beyaz mavi gözler... napalım biz de esmer adamla evlendik bebeğim melez oldu :) olsun o da benim canım kızım :))) canım yaa benimkinin de bacaklar çok inceydi son 1 ayda toparladı. ilk 3 ay o reflü ve yemek borusundan boğazından çok çektim ben. çocuk yutkunup duruyordu belki de ondan beslenemedi. şimdi geçti şükür. mamayı da arttırınca sanki daha iyi kilo alıyor gibi geldi bana. bakalım 4.ay kontrolümüzde 500ün üzerine çıkabilecekemiyiz.

hayal ettim de tülbentle boğuşmasını :KK9: çok şekerdir yaa. boşver sen bebeğinle oyna gül kimseyi takma herkes kendine yapar

canım ben dün kaldırmadım tekrar salladım 2 saat uyudu. ama uykusu olduğu belliydi. bazen öyle bir uyanmış oluyor ki 1 saat sallasan tekrar uyumaz. böyle uykulu olduğu bir durumda tekrar bir salla ama seni görmesin inşallah uyur

Cnm annesi agliyordu telefonda. Ben seni nite sevmiyim istemiyim. Anneni de kucuklugunden taniyorum dedi. Sonra cok kotu oldum kapatalim dedi. Ertesi gun normal normal konustuk.

Bebis uyandi

ben mama sandalyesi almıcam oğlumdada almadım gereksiz yer kaplıyo bence

maşşallah tontiş kızına çokta tatlı

moralini bozma eğer genel durumu iyiyse önemli değil bazen az kilo alabilir doktorun söylediklerini çokta kafana takma
benim büyük oğlumda çok zayıftı bi süre sonra tontiş olmuştu takma yani
önemli olanda kilo değil sağlıklı olması zaten

Cnm bebege demir hayat sigortasi yaptirdik. Medicana incilay ustundag a goturuyoruz. Candas da ona goturuyor. O da begeniyor o doktoru. Sigorta sayesinde az bir sey oduyoruz cnm.

Eleviti ben de iciyim o zaman cnm. Esim izin vermez doktora soralim der.

Benim esim de herseye karisiyor, cok bilmis.:KK5:

Bebegin uyaninca hemen alma once salla aglayinca al cnm o zaman.

Bu ayın 21'in de 5aylık olacağız:KK9:
Daha dün gibi kucağıma aldım:KK8:
Maşallah benim güzel yavruma :KK16:

maşallah kuzuna çok tatlı minnoş bişey. Allah uzunnn ömürler versin ona inşallah.

onlar ne dediler canım ?

evet canım normal doğum yaptım. doğumdan bir ay sonra ellerimde uyuşma oluyordu, doktora gittim b12 vitaminine başlattı. benexol b12 diye bir hapı 1ay kadar kullandım, sonra uyuşma geçince bırakmıştım. dün tekrar içmeye başladım burdaki yorumlarda hep vitamin eksikliği yazınca, o bitincede elevite devam edeyim artık.

Bu ayın 21'in de 5aylık olacağız:KK9:
Daha dün gibi kucağıma aldım:KK8:
Maşallah benim güzel yavruma :KK16:

maşallah, benimkide ayın 22sinde 5aylık olucak. 1gün büyüksünüz bizden:)

sabah erkenden gittik aşıları olduk,biraz agladı ama sustu hemen kucaga alınca kızım :)
demir ilacı verdiler saglık ocagından...aşıarı başka şehirde de yaptırabilirmişiz sordum özellikle sorun olmaz dedi...

şimdi bakalım ateşi çıkacakmı:KK43: çıkabilir dediler inşallah cıkmaz

Hasta olan bebislere gecmis olsun hemen iyilessinler ins sac dokulmesi bendede cok ama benim daha buyuk bi sorunum var kizim bugun 3.5 aylik ama inanilmaz yabanci biliyo baskasinin kucagina gitmeyi birak biri benim kucagimda sevmeye kalksa once alt dudagini sarkitiyo sonra cani yanmis gibi agliyo hic bi yere gidemiyoruz kimse gelemiyo bize kucuk cadim aglicak diye napsam acaba

kızlar benim kızmın kakasında saç gördüm saçları dökülüyor ve elleri sürekli ya saçında ya ağzında kendi saçlarını yutmuş.
ne yapmalaıyım saçlarını kestirmelimiyim sağlığına bir zararı olurm

herkese hayırlı cumalar :)

kızlar saç sökülmesi bendede var :KK5:
geçen hafta kuaföre gittim saçlarımı kestirdim belki çözüm olur diye.
hala devam ediyor dökülme..ama biraz daha az dökülüyor sanki..
inşallah kel kalmayız :KK5:

buda benim oğlumun 4 aylık resmi
$DSC03129.JPG

4 aylıkken 7 kiloydu.
hala keltoş benim oğlum..
dipten gelen saçları açık renk geliyor bu yüzden pek belli olmuyor :)

ayın 17 sinde 5 aylık olcaz bizde inşallahh..az kaldı.
doğdu doğcak derken kocaman oldu yavrular :nazar:

slm annişler alıntı yapmadan yazayım dedim sayfa çok uzamasın dedim.
1-) Saç dökülmesi bende de çok fazla.
2-) Her birey nasıl birbirinden farklıysa her bebekte birbirinden farklıdır.Sizlerinde bildiği gibi gelişimde kalıtım(genler) ve beslenme önemlidir.Kimi bireyler çocukluk ve bebeklik döneminde çok kısayken ergenlik dönemine doğru fazlaca büyüyüp gelişir ve yaşıtlarına fazlasıyla gelişim açısından fark atabilir.Tabi bunun akside söz konusu.Bebekken gelişkin ve uzun olanda da gelişim hızı yavaşlayabilir.Bu nedenle bebeklerin gelişimlerini kıyaslarken çok kafaya takmamak gerek.Bende bebeğimin boyu çok uzun bir sorun mu var diye arada üzülmüyor değilim dedeleri uzun diyerek kendimi avutuyorum (dedeleri 1.85cm civarında ben 1.69 baba 1.78) doktorumuz bunu sorun olarak görmeyip okula kaydını yaptırdınız mı diye espiri yapıyo. 25 mart doğumlu oğlumun 1 temmuzda kontrolü vardı ve boy 69cm kilo 7100g olarak ölçüldü.
3-) Bebeğim doğundan buyana hem emdi hemde mama içti süt yetmiyo ne yaptıysam yetiremiyorum.25 temmuzdan sonra ek gıda vercekmişim doktorumuz konuşcaz dedi.
4-) Süt sağma olayına gelince makinayla sağarken sütüm geç iniyo ve iki göğsümü de sağdığımda 100cc çıkıyo tabi bebeğim emdikten 2-3 saat sonra sağarsam.ilk 3 ay hormonlar maksimum seviyede olduğundan sütümüzün o zamanlar çok olması normalmiş zamanla azalırmış sadece ihtiyaç kadar salgılanırmış mış.. internette biyerde okumuştum.
5-) Geceleri yatmadan önce 2 kupa humana içiyorum göğüsler iyi doluyo bebeğim mama istemiyor ve doyuyor.Gece 01.30 da ,04.30 da ve sabah 06.30 da emmeye kalkar ve emdikten sonra hemen uyur.
6-)Bebeğim kafayı tam döndüremiyo ama vücudunun tamamını döndürüyor,buynu acıyacak diye korkuyorum.oyun halısındaki oyuncakları iki eliyle veya tek eliyle yakalayıp tüm gücüyle çekiyo ama tekmeleri tekmeleme oyuncağının ses çıkarmasına yetmiyo.Dik tutunca yani yere hafif bastırınca hiç bişey yapmıyo yürüme eğilimi,isteği yok :) yastığın üstüne emekleme pozisyonunda yatırıyorum ve eliyle uzanabilecek mesafede oyuncak koyuyorum çok güzel patinaj yapıyo ayakları :)
7-) Sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim 4300 doğdu.Doğumdan sonra benim göbek halâ duruyo az indi korse takamadım doktorum takmayacaksın sakın ha.. demişti, yapıştırma yaptılar kesi yerimi.geçen ay daha yeni kapandı ara ara açıklıklar vardı ve küçük küçük bölümler iltihaplanmıştı.Epidural için yapılan iğneyi 2 kez vurmuşlardı uyuşmadım diye ilk iğnede psikolojik olarak uyuşmadığımı söylediğimi düşünüp diri diri kesceklerdi beni, doktora yardım eden hemşire bebeği karnımdan çıkarırken bebeğimin bacakları elinden elinden kaydı karnımın üzerine düşürdü sonra ameliyathaneden enfeksiyon kapmamamız için penisilin türevi bir ilaç veriliyormuş bize halbuki benim alerjim var ve dosyaya da yazdılar anestezi uzmanı dr'a da söyledim ama vermişler bana işte. ellerinde bitek o varmış.Yan etkisini azlatan ilaçta ellerinde mevcut olduğundan ona güvenmişler.Ameliyathaneden çıkmadan 5 dk önce solunumum durmak üzereydi gözlerim karardı hııııı hıııı sesleriyle zor nefes alıyordum ameliyathanede bir ben birde aletleri toplamak için kalan hemşire kalmıştı sonra bir sıvı taktılar damar yoluna öğürdüm tam kuscaktım bi anda geçti ve vücudumda aşırı kaşıntılar başladı yani kabus gibiydi artık özel hastaneye giderken birkez daha düşünüyorum
:cool: Göbeğimdeki kahverengi çizgi çok çok silik hale geldi bebeğimin hormonları sağolsun göbeğimin tüylenmesine neden olmuştu göbeğime bile ağda yapıyordu kuaförüm o kadar yani.. :) şimdi yok oldular.1 ay sonra işe başlayacağım yıllık iznimi kullanıyorum ve üzerime 2 beden büyük aldığım,hamilelikten sonra giyerim dediğim üniformalarım bile olmuyor. :KK43:

çok uzun oldu galiba.. bu arada kızlar rotateq diye rota virüsü aşısı yaptıranlar var mı ben 1 temmuzda sağlıkocağında ilk dozu yaptırdım 2.dozun ne zaman yaptırlması gerek bilen var mı?

cnm sonda sonucunu aldınız mı? umarım herşey yolundadır...

bu arada bebeklerimizin hepsine maşallah..hepsi birbirinden güzzel sübhanallah...:nazar::emir_bebek:

X