2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bebeğim hala bizim odamızda park yatağında uyuyor ..havalar ısındı geçen yaz bütün kapılar pencereler açık vantilatör eşliğnde uyuyorduk !! şimdi kayınvalidemler bizde onlar kapı pencere açık uyuyr bizde kapı pencere kapalı sıcaklığı geçtim artık ama havasızlığa ben dayanamyrm eşime diyrm boğuluyrm pencereyi açtıramıyrm bebek üşür hasta olur diyr artık gece lavaboya gidince kapıyı açıyrm bir defa pencereyi araladım bebeğinyatağın üstüne örtü kapatmış =) bebeği odasınada yatrmıyor telsiz de var yatak odamın yanında bebeğimin odası nefes alsa duyarız ayol =) ne yapalım artık 1-2 ay daha idare ederiz =)
kızlar bebeğim 2.500 gr doğdu şimdi 6 kg. 62 cm boyu.ben mama ve anne sütü veryrm doğumdan itibaren smilac kullanıyrz.bebeğime başka bir şey vermedim doktorum biraz hesap yaptı mama verme 1 hafta böyle deneylm dedi kabul etmedim..nerden baksan günde 250 cc mama yiyor bu bebek yemezse aç kalır. ek gıdaya 6 dan sonra geçersin dedi su verme dedi.
kızlar siz oruç tutacak mısınız?????
benim yeğenimde 6 yaşında hala yemek problemi var hiç bir şey yemiyr gören 4 yaşında sanır !kusuyor yiyncede ablam bebekten blenderden geçirip yeidiryrdu onun etkisi buyuk kızlar!!
kelebek
geçmiiş olsun.

Ben tutmiycam cnm.
Anlamadim blendirdan gecirdigi icin mi istahsiz?

Esimin ailesi benden ozur dilesinler barisayim diyordum ama esimi uzgun gorunce ben aradim unutalim herseyi dedim.

kızlar biliyorsunuz benim ikizlerim var
şimdiye kadar hiç bir bebekle yani tekiz bebekle kıyaslamadım
ortamım da olmadı
bana göre iyi geliyordu bebeklerim
taki 4 ay kontrolüne gidene kadar
benim oğlum ki tosun diye seviyorduk
kilosu 6.700 geldi
kızım ise 5.700 gr geldi
boyları ise 60 cm bile değil
bir kız bebek geldi oraya
bizimkilerle aynı gün doğmuşlar
ama ben annesine maşallah 6 aylık mı diye sordum
yok 4 aylık dedi
öyle gürbüzdü ki bebek
maşallah ona
64 cm boyu
7400 gr da kilosu çıktı
ilk gün bi tuhaf oldum
benimkiler çok küçük geldi gözüme
ama şimdi hiç umurumda değil
çok şükür ki sağlıkları yerinde
sizinkiler de sağlık ya
inanın gerisi boş
canın sısman cocuk saglıklı degıldır kı.senın kıler ustelık ıkız yanı sen bı bebek yerıne ıkı tane dogurdun ve bakıyorsun ve masallah yanı benımkı 3 aylık 5 700 geldı ve masallhımız var cok hareketlı

gunaydinn anneler nasilsiniz bugun icim sevinc dolu biz hergun birazdaha iyiye gidiyoruz insallah arrtik kabus dolu gunler sona erecek..ben diuyorumki simdi yavrumu yeniden dogurdum onu rabbim bana yeniden verdi
.ve yeniden bastan ileerliycez insalllah..ben bugun dogurdum kuzumuuu :) kelebeks insallah sonuclar tertemiz cikarr aklahim yavrularimizi bize bagislasin..
tekrar geçmişolsun canım Allah tekrar yaşatmasın.
Cnm keske um gece uyusa acikiyor uyaniyor. Gece uyaninca emzirmesem uyutsam oyle alisir da uyanmaz mi acaba. Dr a sorucam gece kac saat uyuyabilir diye.
yazık yaa emzir

Esimin ailesi benden ozur dilesinler barisayim diyordum ama esimi uzgun gorunce ben aradim unutalim herseyi dedim.

:KK9:çok büyük olgunluk göstermişsin canım

Selam anneler ben iyice bunaldim esimle aramizda uzun suredir problemler var hic lohusa demedi yeni annedir demedi uzerime yuklendi tek kaldim...sonsy yalniz degilsin esim odalari ayirdi aylardir ben kizimla yatiyorum o yuzden biraz zor geliyor kizimin odasini ayirmak o tek ben tek...neymis uyuyamiyormus halbuki kizim geceleri hic aglamiyor beni hep tek birakti hep uyuyor isten geliyor yemek yiyor bir yatiyor aksam 23.30 da uyandi ben yine hep tek.tepki gosteince biktim senin cenendn diyor halbuki ben herseyden biktim...canim kizim olmasa bu eve beni baglayan birsey sey yok hep tekim. O hep yorgun...dun aksam dusundum kizimida alip yazliga gidicem bari orada annem babam var cocuk orada kendine gelir bende kendime gelirim....sabah annem yazliga gitmeden cagirdim ben hemen alisveise gittim c.tesi bizi yazliga birak dedim onunda canina minnet iyi tamam dedi...birkac gun kalirsin ilk dnize beraber sokariz dedim yok ben donucem dedi...allahtan sabir ve cikis yolu diliyorum....

kızlar benim bebeğim gece uyuyor. sabah 1 kez öğleden sonra da 2 kez olmak üzere de 45dk - 1 - 1,5saat uyuyor. çok nadir 1,5saat oluyor. 45dk - 1saat çok az değil mi. hemen uyanıyor.
bir de ayağımda sallıyorum sonra beşiğine yatırıyorum hemen uyanıyor sallanmaya devam etmek istiyor bir türlü vazgeçiremedim.

Selam anneler ben iyice bunaldim esimle aramizda uzun suredir problemler var hic lohusa demedi yeni annedir demedi uzerime yuklendi tek kaldim...sonsy yalniz degilsin esim odalari ayirdi aylardir ben kizimla yatiyorum o yuzden biraz zor geliyor kizimin odasini ayirmak o tek ben tek...neymis uyuyamiyormus halbuki kizim geceleri hic aglamiyor beni hep tek birakti hep uyuyor isten geliyor yemek yiyor bir yatiyor aksam 23.30 da uyandi ben yine hep tek.tepki gosteince biktim senin cenendn diyor halbuki ben herseyden biktim...canim kizim olmasa bu eve beni baglayan birsey sey yok hep tekim. O hep yorgun...dun aksam dusundum kizimida alip yazliga gidicem bari orada annem babam var cocuk orada kendine gelir bende kendime gelirim....sabah annem yazliga gitmeden cagirdim ben hemen alisveise gittim c.tesi bizi yazliga birak dedim onunda canina minnet iyi tamam dedi...birkac gun kalirsin ilk dnize beraber sokariz dedim yok ben donucem dedi...allahtan sabir ve cikis yolu diliyorum....

seni çok iyi anlıyorum canım bizim de doğdu doğalı problemler var. benim kızım da gece hiç ağlamıyor ben saat kurup kaldırıyorum ona rağmen gelip yanımda yatmıyor. bizimki de salonda tv izlesin. arada bir gelir bakar geri gider. 3 ay bütün sıkıntıları ben yaşadım. şimdi bebek kolaylaştı gelip seviyor. kucağında tutuyor. bişeyleri zorla yaptırıyorum. şunu yap bunu yap diye diye.

çok sık anneme gittim kaldım. çok iyi geliyor bence hiç durma hemen git ailenin yanına. çok rahatlayacaksın gör. hem sizsiz kalsın da bir anlasın. ev bomboş gelecek ona. ben annemde 10gün kaldım da inadından anneme gelip çocuğu görmedi bile. insan evladını bir gün görmezse özler be.

hiç kafana takma anlamayan anlamıyor maalesef istediğin kadar anlat boşa

kızlar benim bebeğim gece uyuyor. sabah 1 kez öğleden sonra da 2 kez olmak üzere de 45dk - 1 - 1,5saat uyuyor. çok nadir 1,5saat oluyor. 45dk - 1saat çok az değil mi. hemen uyanıyor.
bir de ayağımda sallıyorum sonra beşiğine yatırıyorum hemen uyanıyor sallanmaya devam etmek istiyor bir türlü vazgeçiremedim.

benimkide aynı.eskiden 2 saat uyurdu.şimdi 20 dk da açıyo gözlerini.allahtan huzursuz değil. ne yapalım zorla uyutamamkii.gece uykumuzda sıkıntı yok ama.

Bebeklerde gece uykusu nasıl olmalı? - UZMANTV

bu kadın ne diyor ? 4.aydan sonra gece 12 saat uyuyabilir ??? :KK53: 12 saat uyuduğunu hiç düşünemiyorum :)

yok artık.bebeğim 12 saat kesintisiz uyusa kesin bir şey olmuştur diye doktora götürürüm ben:)))

MErhabalar, ben nisan annesiyim aslında ama 1-2 gündür takip ediyorum burayı da. önümüzdeki ay nelerle karşılaşacağım bilgim olsun diye sizleri de takipteyim. Süt sağma konusunu örünce naçizane yorum yapmak istedim. Ben lansinoh manuel pompa almıştım hamileyken bebeğim başlarda emmeyince boşaltmak amacıyla kullandım ama uğraş uğraş damla damla süt çıktı kaldıki gögüslerim patlayacak gibiydi.pompayla uğraşmaktan gögüs uçlarım yara oldu. sonra youtube tan elle sağma yönteminin videousunu izledim bikaç kere gece oğlum emdikten sonra kalanını sağdım ortalama 15 dk da 100cc sağdım her iki gögüsten. gece uzun uyku sonrası gögüste süt birikiyor bence o zaman sağmalısın. bir de sanki hiç emilmeyen gögsü sağınca süt az çıkıyor, bebek emdikten sonra sağınca daha kolay oluyor sanırım damarları açıyor iyice..son olarak helva gerçekten sütü arttırıyor ama acayip gaz yapıyor aklınızda bulunsun, umarım yardımcı olmuşumdur..

bende lansinoh elektriklityi kullanıyorum. izleyeyim şu elle sağma yöntemini.teşekkürler cnm

seni çok iyi anlıyorum canım bizim de doğdu doğalı problemler var. benim kızım da gece hiç ağlamıyor ben saat kurup kaldırıyorum ona rağmen gelip yanımda yatmıyor. bizimki de salonda tv izlesin. arada bir gelir bakar geri gider. 3 ay bütün sıkıntıları ben yaşadım. şimdi bebek kolaylaştı gelip seviyor. kucağında tutuyor. bişeyleri zorla yaptırıyorum. şunu yap bunu yap diye diye.

çok sık anneme gittim kaldım. çok iyi geliyor bence hiç durma hemen git ailenin yanına. çok rahatlayacaksın gör. hem sizsiz kalsın da bir anlasın. ev bomboş gelecek ona. ben annemde 10gün kaldım da inadından anneme gelip çocuğu görmedi bile. insan evladını bir gün görmezse özler be.

hiç kafana takma anlamayan anlamıyor maalesef istediğin kadar anlat boşa

Benim esimde isten geliyor 1 saat seviyor zaten kizim uyuyor....annemde olmasa yemin ederim delirirdim.gecen hafta asi sonrasi anneni cagir panik yapma dedi annem geldi kizimn cok atesi cikti gece 5 e kadar agladi yikadik baba uyuyor...sabah teoki gosterdim senmisin tepki gosteren ne varmis uyuyamazmiymis neresi anormalmks.insan evladi rahatsizken nasil uyur hadi uyudu nasil bu kadar rahat uyur...anlayamiyorum iyice herseyin sonuna geldik ne yeni evliligim ne hamileligim ne lohusaligim ne yeni anneligim hersey hergun bosa gitti....tek istegim biraz ilgi sevkat merhamet destek...yeter diye bagirmak istiyorum...ama son 1 gun en azindan bende kizimda kafa dinleriz bizi seven insanlarin yaninda mutlu oluuz birkc gun bile olsa

Kızlar benim oğlum 3 ay 1 hafta 4gunluk.henuz sadece yarim donuyor.totosunu kaldirip da tam donemedi:KK66: biseyleri tutmaya calisiyor ama tam kavramiyor henuz ve düşürüyor. Benim elimi sikica kavrayip ahzina goturuyor ancak baska nesneleri falan uzanip da almiyor. Bir de donenceleri oynatinca guluyor sesler cikariyor el ayaklarini oynatiyor ama tutmak isteyince sanirim zorlanma sesi cikariyor sanki pirtlicakmis gibi. Tutamayinca cikqriyor bu sesi. Cok mu erken kavramasi icin yoksa benim oglan mi tembel. Bir de saci dökülüp duruyor kel kalacak daha kalamadi.boyun ve ellerinden sac temizleyip duruyorum. Sacli dogdu oglum. 3 atlik olanlar ne durumda bilgi verebilir misiniz:21::44::KK53:

Benim esimde isten geliyor 1 saat seviyor zaten kizim uyuyor....annemde olmasa yemin ederim delirirdim.gecen hafta asi sonrasi anneni cagir panik yapma dedi annem geldi kizimn cok atesi cikti gece 5 e kadar agladi yikadik baba uyuyor...sabah teoki gosterdim senmisin tepki gosteren ne varmis uyuyamazmiymis neresi anormalmks.insan evladi rahatsizken nasil uyur hadi uyudu nasil bu kadar rahat uyur...anlayamiyorum iyice herseyin sonuna geldik ne yeni evliligim ne hamileligim ne lohusaligim ne yeni anneligim hersey hergun bosa gitti....tek istegim biraz ilgi sevkat merhamet destek...yeter diye bagirmak istiyorum...ama son 1 gun en azindan bende kizimda kafa dinleriz bizi seven insanlarin yaninda mutlu oluuz birkc gun bile olsa

Canim maalesef erkekker anlayissiz oluyorlar bazen. Bence de git biraz mahrum birak kendinden. Yalniz kalinca kiymetini bilir.

inan hiç şaşırmıyorum yazdıklarına aynılarını yaşadım çünkü. ilk aylar bebeğim çok ağlardı. ben çok üzülürdüm nefes alamazdı boğulacak gibi olurdu doktora götürelim filan derdim adam gayet rahat tepkisiz dururdu. nasıl deli olurdum. bebek uyuyunca da tekrar salona tvsinin yanına. haftasonu gündüz bile uyurdu. ya bu kadın aylardır uykusuz bir de ben sallayayım o uyusun demezdi. Ben de senin gibi hiçbirini güzel yaşayamadım. ama kendimi suçluyorum bu adam evlenmeden önce de beni üzerdi neden evlendim evlenmeseydim. Biz boşanmanın eşiğine geldik aileler araya girdi. şimdi aynı evde sadece bebek ile ilgili konuşuyoruz. geçenlerde ben yakınlaşayım dedim istersen yanına çağır beni gelirim dedim çağırmadı. sanki ben erkeğim de o kadın naz yapıyor. çok da ölüyodum ya onun için hayret bişey.
evet dediğin çok doğru sizi seven insanların yanına gidin. gerçekten insanı ailesinden başkası daha çok sevemiyor. ben annemin yanında bebeğimin daha çok sevildiğini kendimin daha huzurlu olduğunu gördüm. inan evime dönmek istemedim. ama sonra da kızdım o da baksın bebeğine annem yoruluyor o neden orda yan gelmiş yatıyor dedim bir süre kaldım döndüm. ama ara ara yine gidiyorum. önceden biraz iş yapardı geçenlerde onu da yapmaz oldu kavga ettim. çöpü atmamış kurt olmuş balkonda. ben küçücük çocukla nasıl inip atayım dedim ya. sen iyi alıştın diyor. şuna bak. senden benim için bişey yapmanı isteyen olmadı dedim. çocuğun için yap. maddi sıkıntısı var. çocuğa birşey de alamıyor. yani hem babayım hem anne. bazen diyorum bu adam niye var ne işe yarıyor,boşanayım. annem de ilerde yarayacak bekle diyor. bekliyorum işte. borçları bitsin bakalım ne yapacak.

onca sıkıntının içinde bir de adamlarla uğraştık. ama var ya bunun hesabını Allah onlara soracak. lohusa bir kadınla emziren bir anne ile uğraşmak neymiş. Emzirmek kadar kutsal birşey var mı? sen bu kadınla nasıl uğraşırsın.

Kızlar benim oğlum 3 ay 1 hafta 4gunluk.henuz sadece yarim donuyor.totosunu kaldirip da tam donemedi:KK66: biseyleri tutmaya calisiyor ama tam kavramiyor henuz ve düşürüyor. Benim elimi sikica kavrayip ahzina goturuyor ancak baska nesneleri falan uzanip da almiyor. Bir de donenceleri oynatinca guluyor sesler cikariyor el ayaklarini oynatiyor ama tutmak isteyince sanirim zorlanma sesi cikariyor sanki pirtlicakmis gibi. Tutamayinca cikqriyor bu sesi. Cok mu erken kavramasi icin yoksa benim oglan mi tembel. Bir de saci dökülüp duruyor kel kalacak daha kalamadi.boyun ve ellerinden sac temizleyip duruyorum. Sacli dogdu oglum. 3 atlik olanlar ne durumda bilgi verebilir misiniz:21::44::KK53:

bence bunlar için daha erken. benimki de dediklerini yapamıyor.

benimkızım 4 ayını yeni doldurdu.eli kuvvetli elimi sıkıca kavrayabiliyor fakat nesnelere benimkide uzanmıyor eline verdiğimde hafifse tutuyor biraz ağırsa kavrayamadan düşürüyor yani seninkinden bi farkı yok ayca önde olmamıza rağmen bu ayki en önemli göstediği gelişme yürümeye çalışması gövdesinden tutunca düz bir zeminde ayaklarının ucuyla yürüyor birde sürekli oturmak istiyor kendini doğrultuyor öne doğru yatırma beni sevmiyorum diyor gözleriyle bana resmen :) benim kızım saçsız gibi doğdu sarı sarı saçları benimkininde döküldü ama yeni saçlar dipten geliyor

benimkızım 4 ayını yeni doldurdu.eli kuvvetli elimi sıkıca kavrayabiliyor fakat nesnelere benimkide uzanmıyor eline verdiğimde hafifse tutuyor biraz ağırsa kavrayamadan düşürüyor yani seninkinden bi farkı yok ayca önde olmamıza rağmen bu ayki en önemli göstediği gelişme yürümeye çalışması gövdesinden tutunca düz bir zeminde ayaklarının ucuyla yürüyor birde sürekli oturmak istiyor kendini doğrultuyor öne doğru yatırma beni sevmiyorum diyor gözleriyle bana resmen :) benim kızım saçsız gibi doğdu sarı sarı saçları benimkininde döküldü ama yeni saçlar dipten geliyor

ben de koltuğa kendim yarım uzanıyorum bebeğimi de ellerimin arasına alıp karnımın üzerine ayaklarını koyuyorum yani karnımın üzerinde yürütmeye çalışıyorum o da adımlar atıyor :)
bu aralar saçları sık sık dökülüyor. saçlı doğmuştu. ama arada yenileri de geliyor çünkü banyo sonrası onlar daha açık renk belli oluyor

konak ile ilgili birisi yazmıştı ben alıntı yaptım ama cevap yazmayı unutmuşum.

ben doğduğundan beri mustela konak önleyici şampuan kullanıyorum hiç konak oluşmadı. belki sonradan kullanırsan geçirir. bir dene istersen

kızlar saçlarımın dökülmesinden çıldırmak üzereyim. 1haftadır temizlik yapıyorum, bütün evi kaldırdım, sildim süpürdüm. halıları bile sildim, mis gibi tertemiz oldu ev ama o kadar çok saçım dökülüyorki akşama kadar yerlerden saçımı topluyorum. saçsız kalıcam felan diye üzülmüyorum, heryerin kıl olmasına uyuz oldum artık, toptan kazıtasım var hepsini:) eskiden eşime kızardım heryere kılların dökülüyor diye, şimdi kendi saçlarım dökülüyor tutam tutam. bugün dökülme karşıtı şampuan aldım ama o da koparak dökülmeler için, benimkiler dipten dökülüyor. sizinkilerde dökülüyor mu, var mı bi çözümü ya?

bide bir arkadaş yazmıştı ayak numaram büyüdü diye, benimkide büyüdü sanırım. ayakkabılarım baş parmaklarımda hep tırnak batması yapmaya başladı, sıkıyor heralde. ufak da değildi ki ayaklarım, zaten 38-39 giyiyordum şimdi 40-41felan alıcam heralde:) doğumdan kalan 6kilo fazlam var, 1kilosu ayaklarda galiba:) kiloyu verince küçülür mü acaba ayaklar, yoksa o kadar ayakkabı çöp mü olucak?

arkadaşlar. son 1 haftadır bebeğim uykusunda gazı olduğunda ayaklarını 90 derece kaldırıyor. besiğin sağına soluna yatırıyor. böyle olunca da uyanıyor hemen. gündüz uykusunda oluyor ama bu. böyle bir sorunla karşılaşan var mı??

X