2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ramazan geliyor diye anneanne,dede,dayı,eşim ve oğluşumla bol bol pikniklere gittik..özellikle ağaçlık olmasına dikkat ettik ki salıncak kuralım diye :)

ve oğlum açık havada mislerrr gibi uyku çekti... uyanınca da piknik komşularımızın kucaklarında gezdi :)

evde olduğumuzda da balkonumuza salıncagını çıkarıyoruz..anne baba çay keyfi yaparken oğluşte salıncak keyfi yapıyor :) çok şükür sakiniz herşey yolunda..

ve oğluma ınternetten bir sürü zeka geliştirici beceri gerektiren ahşap oyuncaklar şipariş ettim...yapbozlar,kuleler,montessori eğitimine uygun oyuncaklar...

kargom bugun gelecek onu bekliyorum :) belki erken ama ben şimdiden aldım odasına koyarım vakti gelince minicik elleri ile oynar :)):KK55::KK8:

Alsik canim cok sukur temiz cikti 3 gun antibiyotik verdim cocuga bostan yeree

oo süper..çok şükür cnm.. aklında bulunsun kuzun rahatsızlandığında mutlaka sami ulusa götür...
neyse artık yapacak bişey yok 3 günden birsey olmaz ama keske önceden bilinseydi.. temiz cıktıya önemli olan bu :)

oo süper..çok şükür cnm.. aklında bulunsun kuzun rahatsızlandığında mutlaka sami ulusa götür...
neyse artık yapacak bişey yok 3 günden birsey olmaz ama keske önceden bilinseydi.. temiz cıktıya önemli olan bu :)

Evet canim cok sukur temiz cikti icime su serpildi sami ulusa tek gidemiyorum bize cok uzak batikentte oturuyorum esimin gelip goturmesi gerekiyor rutin kontrollere y.mahalle devlete gtruyorrum cnm

canım ya işin garip tarafı da bu gayet iyi duruyo hatta ben tontişim falan diye seviyodum. zayıfla azcık kız kız dediğin çıtı pıtı olur seni diyetisyen diyetisyen gezdirecem mi ben diyodum... ahh ahh nerden dedim kızım 370 gr almış sadece. sorunumuz boyu kısa o yüzden tontik gözüküyor. babası 1.92 boyunda ben 1.60 kızımda bana mı çekmiş ne kısacık. dr dedi ki boy ve kilo için ekstra mamalar varmıi onlara başlayalım dedi istemedim. bi ay sürekli emzirmeyi düşünüyorum.boy neden bu kadar kısa olur ki ya % 13 lük dilimde.

kızlar ben de mart annesiyim
bi oğluşum var, 13 mart doğumlu
ek gıdaya geçtiniz mi sizler
5.ayda başlanıyor mu
kontrole gittiğimizde doktorumuzla konuşcaz ama size de bi sorayım dedim
bi de oruç tutacak olan var mı aranızda?

Evet canim cok sukur temiz cikti icime su serpildi sami ulusa tek gidemiyorum bize cok uzak batikentte oturuyorum esimin gelip goturmesi gerekiyor rutin kontrollere y.mahalle devlete gtruyorrum cnm
bende etimesguttayım bize de uzak kendi aracımızla gidip geliyoruz..yenımahalle devlet hast. bır dr varmı cok ıyı dedıler..aslında bende ugramak ıstıyorum oraya..
kızlar ben de mart annesiyim
bi oğluşum var, 13 mart doğumlu
ek gıdaya geçtiniz mi sizler
5.ayda başlanıyor mu
kontrole gittiğimizde doktorumuzla konuşcaz ama size de bi sorayım dedim
bi de oruç tutacak olan var mı aranızda?

14 mart dogumluyuz bızde.. bende bu kontrolunde soracagım tamam derse ek gıdaya geçicem :) ben tutmucam cnm nasıpse sonra tutacam...

selam herkese.insallah her kes bebbisleriyle iyidir
kizim 3 aylik oluyor 2 gun sonra.5.5 kilo.kilo alimi cok az ve istahsiz.1 ay sonra ek qidaya gecmeyi dusunuyorum.sizce ilk neyle denemeliyim.ben 5 ayina kadar sadece kasik mamasi vermek istiyorum.:26::26::26:bir tek aksamlar.diger ogunler anne sutune devam etmek istiyorum.

bende etimesguttayım bize de uzak kendi aracımızla gidip geliyoruz..yenımahalle devlet hast. bır dr varmı cok ıyı dedıler..aslında bende ugramak ıstıyorum oraya..

14 mart dogumluyuz bızde.. bende bu kontrolunde soracagım tamam derse ek gıdaya geçicem :) ben tutmucam cnm nasıpse sonra tutacam...

Arabasi olmayanlar ne yapiyo acaba buralarda cocuk acili olan hstane yok en yakini gazi hastanesi..Esra Baglan a giidiyorum cnm cok tatli ilgili bi kadin gerisi hic bisey bilmiyor acikcasi en cok da esra hnmin hastasi oluyo zaten

gecmis olsun canim,neyi vardi pasanin:KK16::KK16::KK16:

canım ya işin garip tarafı da bu gayet iyi duruyo hatta ben tontişim falan diye seviyodum. zayıfla azcık kız kız dediğin çıtı pıtı olur seni diyetisyen diyetisyen gezdirecem mi ben diyodum... ahh ahh nerden dedim kızım 370 gr almış sadece. sorunumuz boyu kısa o yüzden tontik gözüküyor. babası 1.92 boyunda ben 1.60 kızımda bana mı çekmiş ne kısacık. dr dedi ki boy ve kilo için ekstra mamalar varmıi onlara başlayalım dedi istemedim. bi ay sürekli emzirmeyi düşünüyorum.boy neden bu kadar kısa olur ki ya % 13 lük dilimde.

selam tatlim.odaha belli olmazki.biz okuldayken en uzun bendim/sonra bir baktim benden kucuk olan kizlar beni gecmis.en kisa ben kalmisim.benim kizda kisa boylu/ilk kizim 3 ayin da 64 sm.di.bu 61.sm

Cnm dr un dedigi mamayi da alsaydin keske.

slm annişler alıntı yapmadan yazayım dedim sayfa çok uzamasın dedim.
1-) Saç dökülmesi bende de çok fazla.
2-) Her birey nasıl birbirinden farklıysa her bebekte birbirinden farklıdır.Sizlerinde bildiği gibi gelişimde kalıtım(genler) ve beslenme önemlidir.Kimi bireyler çocukluk ve bebeklik döneminde çok kısayken ergenlik dönemine doğru fazlaca büyüyüp gelişir ve yaşıtlarına fazlasıyla gelişim açısından fark atabilir.Tabi bunun akside söz konusu.Bebekken gelişkin ve uzun olanda da gelişim hızı yavaşlayabilir.Bu nedenle bebeklerin gelişimlerini kıyaslarken çok kafaya takmamak gerek.Bende bebeğimin boyu çok uzun bir sorun mu var diye arada üzülmüyor değilim dedeleri uzun diyerek kendimi avutuyorum (dedeleri 1.85cm civarında ben 1.69 baba 1.78) doktorumuz bunu sorun olarak görmeyip okula kaydını yaptırdınız mı diye espiri yapıyo. 25 mart doğumlu oğlumun 1 temmuzda kontrolü vardı ve boy 69cm kilo 7100g olarak ölçüldü.
3-) Bebeğim doğundan buyana hem emdi hemde mama içti süt yetmiyo ne yaptıysam yetiremiyorum.25 temmuzdan sonra ek gıda vercekmişim doktorumuz konuşcaz dedi.
4-) Süt sağma olayına gelince makinayla sağarken sütüm geç iniyo ve iki göğsümü de sağdığımda 100cc çıkıyo tabi bebeğim emdikten 2-3 saat sonra sağarsam.ilk 3 ay hormonlar maksimum seviyede olduğundan sütümüzün o zamanlar çok olması normalmiş zamanla azalırmış sadece ihtiyaç kadar salgılanırmış mış.. internette biyerde okumuştum.
5-) Geceleri yatmadan önce 2 kupa humana içiyorum göğüsler iyi doluyo bebeğim mama istemiyor ve doyuyor.Gece 01.30 da ,04.30 da ve sabah 06.30 da emmeye kalkar ve emdikten sonra hemen uyur.
6-)Bebeğim kafayı tam döndüremiyo ama vücudunun tamamını döndürüyor,buynu acıyacak diye korkuyorum.oyun halısındaki oyuncakları iki eliyle veya tek eliyle yakalayıp tüm gücüyle çekiyo ama tekmeleri tekmeleme oyuncağının ses çıkarmasına yetmiyo.Dik tutunca yani yere hafif bastırınca hiç bişey yapmıyo yürüme eğilimi,isteği yok :) yastığın üstüne emekleme pozisyonunda yatırıyorum ve eliyle uzanabilecek mesafede oyuncak koyuyorum çok güzel patinaj yapıyo ayakları :)
7-) Sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim 4300 doğdu.Doğumdan sonra benim göbek halâ duruyo az indi korse takamadım doktorum takmayacaksın sakın ha.. demişti, yapıştırma yaptılar kesi yerimi.geçen ay daha yeni kapandı ara ara açıklıklar vardı ve küçük küçük bölümler iltihaplanmıştı.Epidural için yapılan iğneyi 2 kez vurmuşlardı uyuşmadım diye ilk iğnede psikolojik olarak uyuşmadığımı söylediğimi düşünüp diri diri kesceklerdi beni, doktora yardım eden hemşire bebeği karnımdan çıkarırken bebeğimin bacakları elinden elinden kaydı karnımın üzerine düşürdü sonra ameliyathaneden enfeksiyon kapmamamız için penisilin türevi bir ilaç veriliyormuş bize halbuki benim alerjim var ve dosyaya da yazdılar anestezi uzmanı dr'a da söyledim ama vermişler bana işte. ellerinde bitek o varmış.Yan etkisini azlatan ilaçta ellerinde mevcut olduğundan ona güvenmişler.Ameliyathaneden çıkmadan 5 dk önce solunumum durmak üzereydi gözlerim karardı hııııı hıııı sesleriyle zor nefes alıyordum ameliyathanede bir ben birde aletleri toplamak için kalan hemşire kalmıştı sonra bir sıvı taktılar damar yoluna öğürdüm tam kuscaktım bi anda geçti ve vücudumda aşırı kaşıntılar başladı yani kabus gibiydi artık özel hastaneye giderken birkez daha düşünüyorum
:cool: Göbeğimdeki kahverengi çizgi çok çok silik hale geldi bebeğimin hormonları sağolsun göbeğimin tüylenmesine neden olmuştu göbeğime bile ağda yapıyordu kuaförüm o kadar yani.. :) şimdi yok oldular.1 ay sonra işe başlayacağım yıllık iznimi kullanıyorum ve üzerime 2 beden büyük aldığım,hamilelikten sonra giyerim dediğim üniformalarım bile olmuyor. :KK43:

çok uzun oldu galiba.. bu arada kızlar rotateq diye rota virüsü aşısı yaptıranlar var mı ben 1 temmuzda sağlıkocağında ilk dozu yaptırdım 2.dozun ne zaman yaptırlması gerek bilen var mı?

Canim ben rotateq ilk dozu yatirdim mayis 23te.dgr doz temmuz 23te.2ay bekliosun cnm.3.dozu da eylul23te yaptircm.

Bende rotateq yaptırdım 3.ayda 5.ayda ve 7.ayda bidaha olcakmıs
Eslerle sorun konusulmus zaman zaman hepimiz yasıyoruz bazen dayanılmıcak gibi olsada düzeltmeye calıscaz mecbur bebeklerimiz daha kücük evden gitmekte cózüm deil dahada sogukluk girer araya nacizane fikirlerim

Ben ikeadan alcam sanirim cok uygun belki oturmaz bosa gitmesin sanirim 49 tl

49 cok iyiymis canim ya chicco cok pahali dedigin gibi bide sevmezse bosa gitmesin cunku evde bole bi hamagimiz var bi kere bile binmedi cadi icine koyunca kiyametleri kopariyo

Kizlar mama sandalyesi alan vaar mi aranizda

Ben burada bir arkadasin tavsiyesi ile kraft dondy aldim ama minnos orada uyumuyor malesef benim ayaklarimi mafediyor gunduz.artik mama sandslyesi olarak kullanicam gerci dimdide hafif oturur sekilde yemek yerken yanimiza oturtuyoruz.piyasada 450 tl civari diger mama sandalyelei hemen hemen ayni fiyat biz e-bebekten 2.el aldik 250 tl.geldi bize...sanirim kizim buyusun bende orada saticam nereye koyucam derdi olmaz...istersen mama sandalyelerine bak..,,

X