slm annişler alıntı yapmadan yazayım dedim sayfa çok uzamasın dedim.
1-) Saç dökülmesi bende de çok fazla.
2-) Her birey nasıl birbirinden farklıysa her bebekte birbirinden farklıdır.Sizlerinde bildiği gibi gelişimde kalıtım(genler) ve beslenme önemlidir.Kimi bireyler çocukluk ve bebeklik döneminde çok kısayken ergenlik dönemine doğru fazlaca büyüyüp gelişir ve yaşıtlarına fazlasıyla gelişim açısından fark atabilir.Tabi bunun akside söz konusu.Bebekken gelişkin ve uzun olanda da gelişim hızı yavaşlayabilir.Bu nedenle bebeklerin gelişimlerini kıyaslarken çok kafaya takmamak gerek.Bende bebeğimin boyu çok uzun bir sorun mu var diye arada üzülmüyor değilim dedeleri uzun diyerek kendimi avutuyorum (dedeleri 1.85cm civarında ben 1.69 baba 1.78) doktorumuz bunu sorun olarak görmeyip okula kaydını yaptırdınız mı diye espiri yapıyo. 25 mart doğumlu oğlumun 1 temmuzda kontrolü vardı ve boy 69cm kilo 7100g olarak ölçüldü.
3-) Bebeğim doğundan buyana hem emdi hemde mama içti süt yetmiyo ne yaptıysam yetiremiyorum.25 temmuzdan sonra ek gıda vercekmişim doktorumuz konuşcaz dedi.
4-) Süt sağma olayına gelince makinayla sağarken sütüm geç iniyo ve iki göğsümü de sağdığımda 100cc çıkıyo tabi bebeğim emdikten 2-3 saat sonra sağarsam.ilk 3 ay hormonlar maksimum seviyede olduğundan sütümüzün o zamanlar çok olması normalmiş zamanla azalırmış sadece ihtiyaç kadar salgılanırmış mış.. internette biyerde okumuştum.
5-) Geceleri yatmadan önce 2 kupa humana içiyorum göğüsler iyi doluyo bebeğim mama istemiyor ve doyuyor.Gece 01.30 da ,04.30 da ve sabah 06.30 da emmeye kalkar ve emdikten sonra hemen uyur.
6-)Bebeğim kafayı tam döndüremiyo ama vücudunun tamamını döndürüyor,buynu acıyacak diye korkuyorum.oyun halısındaki oyuncakları iki eliyle veya tek eliyle yakalayıp tüm gücüyle çekiyo ama tekmeleri tekmeleme oyuncağının ses çıkarmasına yetmiyo.Dik tutunca yani yere hafif bastırınca hiç bişey yapmıyo yürüme eğilimi,isteği yok :) yastığın üstüne emekleme pozisyonunda yatırıyorum ve eliyle uzanabilecek mesafede oyuncak koyuyorum çok güzel patinaj yapıyo ayakları :)
7-) Sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim 4300 doğdu.Doğumdan sonra benim göbek halâ duruyo az indi korse takamadım doktorum takmayacaksın sakın ha.. demişti, yapıştırma yaptılar kesi yerimi.geçen ay daha yeni kapandı ara ara açıklıklar vardı ve küçük küçük bölümler iltihaplanmıştı.Epidural için yapılan iğneyi 2 kez vurmuşlardı uyuşmadım diye ilk iğnede psikolojik olarak uyuşmadığımı söylediğimi düşünüp diri diri kesceklerdi beni, doktora yardım eden hemşire bebeği karnımdan çıkarırken bebeğimin bacakları elinden elinden kaydı karnımın üzerine düşürdü sonra ameliyathaneden enfeksiyon kapmamamız için penisilin türevi bir ilaç veriliyormuş bize halbuki benim alerjim var ve dosyaya da yazdılar anestezi uzmanı dr'a da söyledim ama vermişler bana işte. ellerinde bitek o varmış.Yan etkisini azlatan ilaçta ellerinde mevcut olduğundan ona güvenmişler.Ameliyathaneden çıkmadan 5 dk önce solunumum durmak üzereydi gözlerim karardı hııııı hıııı sesleriyle zor nefes alıyordum ameliyathanede bir ben birde aletleri toplamak için kalan hemşire kalmıştı sonra bir sıvı taktılar damar yoluna öğürdüm tam kuscaktım bi anda geçti ve vücudumda aşırı kaşıntılar başladı yani kabus gibiydi artık özel hastaneye giderken birkez daha düşünüyorum
Göbeğimdeki kahverengi çizgi çok çok silik hale geldi bebeğimin hormonları sağolsun göbeğimin tüylenmesine neden olmuştu göbeğime bile ağda yapıyordu kuaförüm o kadar yani.. :) şimdi yok oldular.1 ay sonra işe başlayacağım yıllık iznimi kullanıyorum ve üzerime 2 beden büyük aldığım,hamilelikten sonra giyerim dediğim üniformalarım bile olmuyor.
çok uzun oldu galiba.. bu arada kızlar rotateq diye rota virüsü aşısı yaptıranlar var mı ben 1 temmuzda sağlıkocağında ilk dozu yaptırdım 2.dozun ne zaman yaptırlması gerek bilen var mı?