Canim biberondan dolayi yemiyo olabilir bnm oglum da ne kasikla ne siringayla icmiyo agzinin kenarindan akitiyo dr.browns un biberonunu emiyo bi tek baska biberonu da kabul etmiyo ucu cok yumusak sanirim ondan kullanmiyosan bu biberonu dene canim bi de
aynı demek ki canım bizimkiler. boy uzun kilo alımı az. benim de ilk başlarda az emiyordu sütüm iyiydi 3aydan sonra sütüm azaldı. 3.aya kadar ayda 1-2 kez mama vermiştim. hatta çoğunu dökmüştük içmiyordu. ama 3.aydan sonra mama vermeyi arttırdım içiyor da ben de veriyorum. 90lık içiyor bir seferde. şimdiye kadar verdiğim süt yeter diyorum üzülmüyorum çünkü sütüm az aç kalıyor. emzircem mama vermiycem diye inatlaşmayacağım aç kalması daha kötü.
teşekkür ederim canım :)
ben 4.aya girer girmez milupanın 4-6ay bebekler için toz mamaları var ondan alıcam. bir öğün ondan bir öğün de ev yapımı yoğurt vereceğim. emzirmeye ve ara ara aptamil 1 e devam :) çünkü sütüm az doymuyor yavrucum
canım 5 güne kadar bekle sonra bekleme katılaşıyor. bizim de kaka tutma problemimiz var. 5.güne kadar bekliyorum sonra anne sütü ya da mama içirirken biberonuna birkaç damla zeytinyağı damlatıyorum. bazen işe yarıyor yaramadığında fitili küçültüyorum minicik yapıp poposuna itekliyorum. anında yapıyor. kıvamlı bir kaka. 2 sefer böyle bekledi 5.güne kadar şimdi 2. ya da 3. gün kendi yapıyor ama o da yoğun kıvamlı bir kaka. eskisi gibi sıvı değil. sakın bekletme bekleyince katılaşıyor yazık bebişe.
bu arada kızlar artık kaka yoğun kıvamlı mı yoksa benim kızım tuttuğu için mi öyle geliyor???
canım eğer sütüm bol bol olsaydı kızım doysaydı kilo alımı da 600 700 800 lerde olsaydı ben de 6.aya kadar emzirirdim. ama bu durumda bebeğim aç kalıyor.
aynen canım annem çok kızdı bu bebek aç dedi sürekli ama ben 3.aya kadar inat ettim mama vermeyeceğim dedim. nadiren ara ara verdik onu da çok içmedi. çünkü huzursuz oldu uykusu kaçtı açlıktan falan filan... kilolu doğan bebeğimi zayıflattım. 4.ayda 6-7 kilolardan bahsediliyor benim kızım 3.ayda 5,5kiloydu 4.ayda asla o kilolalara erişemez. halbuki 4kilo doğmuştu işte bu benim yüzümden oldu. emmeyen bebeği emzircem diye uğraştım o da aç kaldı. işte anne psikolojisi mama kötü diye düşündük.
4.aya girdin de mi başladın canım? ben aptamile devam edeyim diyorum tam 4.aya girince vereyim kaşık mama ve yoğurt.
ayrıca dediğin gibi beni de annem hiç emzirmemiş pirinç unu meyve suyu yoğurt bunlarla beslemiş. ilk 3 ay sulu mama içirmiş. bir de ben 7aylık 1700kg doğmuşum ama bir fotolarım var tombiş tombiş. ne olmuş dediğin gibi ölmüş müyüz :))
benim bebeğim ayın altısında tam 4 aylık oluyor canım 5700 kilosu bizimkide 3600 doğdu emmeyi seviyodu ama sütüm yoktu ebe emdikçe gelecek dedi ben 4 aydır ne çektim çocuk hep ağladı uyumadı emzirdim bünye meselesi olmadı sütüm çok şükür 3 ay emzirebildim bundan sonra emzirecem ama ek gıdaya geçtim mama vermiyorum ben sadece hero babynin pirinç unuyla günlük yoğurt yapıp veriyorum. devam sütündenmi inek sütündenmi yapsam kararsızım doktor farketmez dedi eşim devam sütü katkı maddeli sonuçta doğal olanı verelim dedi onu dinledim ama hala kararsızım
Amin canim kizin nasil oldu igneleeriniz bitti mi
bitti şükür...ikinci kültürüde yaptırdık
çok az kalmış bakteri..dr geçer dedi
ama kusmalarımız hala devam
dün itibariyle adamakıllı ilk adetimi olmuş bulunmaktayım
Pirinc mamasini nasil yapiyorsun.dun herobaby aldim ustunde devam sutu ilaveli yaziyordu.doktora pirinc mamasi nasil yapalim dedim ya inek sutunden yada devam mamasiyla dedi ama nasil yapilacagini soylemedi.kafam karisti.dun ebe aradi ari mama verme sadce bebegi sisirir diger markalardan al dedi.herobaby suyla yapiyorum dogrumu yapiyorum acaba
kızlar ben büyük oğluma hiç mama vermedim pirinç unuda vermedim
meyve yoğurt sebze bebe bizküvisi biz ne yediysek onlarla büyüdü oğlum
üstelik fazlada emmedi beni
bu bebeğime mama veririm belki
şimdilik zorlada olsa anne sütü alıyo ama her an bitmek üzere sütüm hatta bazen yetmiyo boş memeyi çekip duruyo zavallı
9 unda kontrolümüz var bakalım doktor ne dicek
artık burayı okumak yazmak çok zorlaştı. gece 2saatte bir uyanıyor hale oyüzden uykusuz kalıyorum sabahları biraz daha uyusun die dua ediyorum:) gündüz pek uyumuyo uyusada yarım saat 1 saat uyanıkken oynamak istiyor ilgi istiyor dışarı çıkmak istiyor ev işi derken vakit kalmıyor evhanımlıgı zormuş:))
artık oglum yüzüstü dönüyor yüzüstünde sırtüstü dönüyor yalnız hiç bırakamıyorum ayaklar zaten hiç durmuyor
bikaç gün pek emmedi gündüzleri emmek istemedi uykuluyken emzirdim ama bu arada hemen sütüm azaldı 2gündür ne varsa yiyorum yok gibi duruyo ama bakıyorum agzında süt var doyuyodur heralde
herkesde bi enfeksiyon olmuş nasıl anlaşıyor acaba
bu arada tüm bebeklere geçmiş olsun hiç bi bebek hastalanmasın kıyamam onlara allah sağlık sıhhat versin
lolo tatilin nasıl geçti rahat edebildinmi
porselen bebegin şimdi nasıl düzeldimi
kelebex sen nasıl oldun bi ara rahatsızım yazmıştın bebişin keyfi nasıl
doktor bana sadece suyla yap dedi canım ben sordum özellikle. hero babyin içindekileri okudum ben devam sütü var zaten bidaha devam sütü eklemene gerk yok ki. doktorda bana aptamil falan farketmez ama hazır pirinçli muzlu mamalardan al suyla yap dedi. sen günde kaç defa ve nekadar veriyosun pirinç ununu ben doktora sormayı unuttum(
Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933
bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
Doktor soylemedi ama ebe gunde 1 ogunden fazla verme dedi...bende aksam yatmadan once 7.30 da veriyorum ama kutu ustunde 160 cc 3 kasik yaziyor ben 80 cc.1,5 kasik yapiyorum onun bile yarisini yiyor...herkes 90 cc.sivi mama verirken ben 75 cc.zor iciriyorum kus gibi cok istahsiz azicik yiyor...
Ben hem emziriyorum hem mama veriyorum hem pirinc mamasi veriyorum...aksam 7.30 da veriyorum 9-9.30 uyuyor gece 1 gibi uyaniyor...yogurt bugun oglende verdim begenmedi kucuk bacaksiz....benim kızımda öyle ağlaya ağlaya yiyo yavrum emmek istiyo ama anasında iş yok( üzülüyorum çok istedim 6 aya kadar hiç bişe vermeden emzirmeyi ama olmadı. bebeğimde emmeyi çok seviyodu o da artık eskisi gibi değil pes etti. ben akşamları vermiyorum canım ya tv de dinlemiştim pirinç unlu mamayı gündüzleri verin diyodu doktor gece midesini rahatsız edermiş ağır gelirmiş. akşamları yoğurt veriyorum hem uyku yapar hem daha hafif
Masallah bebeklerine papatya her huggis reklaminda seni tanimasamda seni ve bebeklerini icmden geciriyorum....sen icinde 2 tane bebek tasidin masallah 2 bebegin benim pamugumdan kiloluydu hatta esime ve annemede soyledimkızlar biliyorsunuz benim ikizlerim var
şimdiye kadar hiç bir bebekle yani tekiz bebekle kıyaslamadım
ortamım da olmadı
bana göre iyi geliyordu bebeklerim
taki 4 ay kontrolüne gidene kadar
benim oğlum ki tosun diye seviyorduk
kilosu 6.700 geldi
kızım ise 5.700 gr geldi
boyları ise 60 cm bile değil
bir kız bebek geldi oraya
bizimkilerle aynı gün doğmuşlar
ama ben annesine maşallah 6 aylık mı diye sordum
yok 4 aylık dedi