2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Porselen_bebeg geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın kabus gördün geçti gitti.Bende havale geçirmiş olabileceğinize ihtimal vermiyorum çünkü okuduğum bir kitapta havale geçirme olayının 5.ay-5 yaş aralığında olması gerektiğinden bahsediyordu.Bizden önce (marttan önce) doğum yaptığını hatırlıyorum cnm senin bebeğin daha 5 aya başladıysa yeni başlamıştır.

sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden

Teşekkür ederim canım valla biraz fotodan kaynaklı tombik görünüyor gibi bakalım cumartesi kontrol inşallah herşey iyidir.Canım biz fileyi geçirdikten sonra kovadan biraz sıcak su döküyoruz filenin üzerine sırtı üşümesin diye ayaklar küvetin suyun içinde oluyor zaten üşümez üzerini de yıkıyoruz ya eşim sık sık su döküyor ama bebek tamamen suyun içinde değil üşümez artık zaten hava sıcak böyle olunca çook rahat tek başına yıkayabilirsin çıkarken tek başımaysam tek kolumla bebeği tutup bir tas su döküyorum sırtından birazda ön taraftan bitiyor.saçını filenin üzerinde yıka ama su dökerken hafif başını kaldırarak kulaklarını kollayarak

çok büyük geçmiş olsun canım, Allah bidaha öyle günler yaşatmasın inşallah. eşin sağlığına kavuşmuşya en önemlisi bu, siz hakkınızı arayın adalet er ya da geç yerini bulur inşallah.

maşallah çok tatlı boncuk boncuk bakıyor, nazar değmesin inşallah...

canım bebeği kaldırınca yüzü karşıya bakık, sırtı bana dönük olarak göğsünden koluma yatırıyorum, kol altından da elimle sıkıca tutuyorum. ayaklarının üstünde dik durur gibi ama öne doğru hafif eğimli oluyor, o şekilde tek elimle saçını şampuanlayıp sonra da duruyorum. hem kafasına suyu arkadan döktüğüm için kulağına burnuna felanda su kaçmıyor, hem de yerde yatık olmadığı için tekrar köpük bulaşmıyor. çok karışık anlatmadım inşallah:) ayrıca havalar artık çok sıcak, sıksık su dökersen üstüne üşümez korkma.

başına tersden su dök canım, bebeği ters çevir, kafası öne eğik olarak kafasını yıka, o zaman su kaçmaz.

ben 4aylık aşısını memlekette yaptırdım, misafirim burda diyorsun, bir form dolduruyorlar, yapıyorlar aşıyı. ama aşıları sabahtan dolaptan çıkardıkları için enazından birgün önceden haber ver yaptıracağın yere.

bu arada ben haziranın 12sinde tetenozun 3.dozunu yaptırdım, bir sonraki de 1sene sonraymış. bütün dozları tamamlarsak ömür boyu koruyormuş, birdaha hamile kalsak bile yaptırmaya gerek yokmuş. devam eden var mı benim gibi yaptırmaya?

Lolocum cok gecmis olsun Allah yardim eder uzmme kndini
Bu arada oglum isha l oldu sanirim 11den beri 6 kere yapti bi de bu cikti cocugum hastaliktan kurtulamadi yaa acaba benden mi gectim ki

bebeği hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum.tetanoz aşısını ben 2007 yılında sarıkamış'ta öğretmenken olmaya başladım sadece korunma amaçlı yaptırıyordum tüm dozları oldum(5 doz) o zamanlar evli değildim.Bana sağlık ocağı tetanoz aşısı olacaksın dedi hamileyken ve bende tüm dozları olduğumu söyledim aşı kartımı sordular bende geçen yıl cüzdanımı çaldırmıştım ve kayboldu dedim yapalım dediler reddettim yaptırmam, oldum ben bu aşıyı dedim tamam o zaman deyip konuyu kapattılar.Benim bildiğimde tüm dozları tamamlarsanız bidaha olmanıza gerek yok.

Son düzenleme:
Lolocum cok gecmis olsun Allah yardim eder uzmme kndini
Bu arada oglum isha l oldu sanirim 11den beri 6 kere yapti bi de bu cikti cocugum hastaliktan kurtulamadi yaa acaba benden mi gectim ki

geçmiş olsun cnm Allah şifa versin oğluna inşallah

Cnm insallah bir sey yoktur. Ses cikinca tepki durumu nasil?
cnm bana göre sese tepki veriyor gibi.bilmiyorumki çok karışık
çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin

kuzuna maşallah cnm

geçmiş olsun cnm.acil şifalar.

Oglum.hastalandi hastanelerde surunmekten bn de hasta oldm ishal kusma ates halsizlik.cok kotu durumdayim eymen hic durmuyo yavrum da hasta kalkacak halim yok ins yarina duzelirim esim gelene kadar zor dayandim
geçmiş olsun cnm
sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden
cnm ben 3 saatte-4 saatte bir sağınca benim 2 göğüsten 30 cc çıkıyor maşesef.sütüm az yani.
çok çok geçmiş olsun.zor bir durum.rabbim acil şifalar versin.hakkını ara diycem ama adalet nekadar işler o şüpheli

kızımla doğum günleriniz aynı cnm.kilosu bence normal.ben bazı günler meyveleri cam rendeden rendeleyp sonra süzgeçten geçirip çıkan sudan bir kaç çay kaşığı veriyorum.dışarı konusuna gelince malesef tek başımıza hiç çıkmadım.4.katta oturuyorum arabamız çok ağır indirmek zor.o yüzden ancak eşimle.zaten eşimlede olsa sadece 1 kere otobuse bindik.drye giderken falan hep taksiyle gidip geliyoruz.korkuyorum yalnız dışarı çıkmaya yani

bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.

Canım sakın pompa ile sağdığın sütle bebeğinin kendi çektiği sütü kıyaslayıpta moralini bozma sütünün az olduğunu düşünürsün ama öle değil ben çok iyi biliyorum 2 ay boyunca sağdım çünkü göğsümün yarasından dolayı... Sağıyodum bir türlü 50-60 cc geçmiyordu defalarca doktor söledi bana hangi makine olursa olsun asla bebeğin kadar süt getiremez dedi ama benim içim rahat etmiyodu onun yüzünden mama verdim doymuyodur diye ilk zamanlarda ama sonra emzirmeye başlayınca anladım göğsüm ne kadar cıvık boş olursa olsun süt damarlardan geliyo sonuçta memede birikmek zorunda değil oğlum doyuyodu kilo alımıda çok iyiydi maşallah sakın makine ile kendi sütünü kıyaslama...

saol fenerbahçem.içimi rahatlattın.kafayı yemmek üzereydim çünkü. tamam sütüm az biliyorum ama bu kadarda az olmasını beklemiyodum.

maaşallah bebeğine. allah nazarlardan korusun çok tatlı.benimkide bi ara 2-3 günde yapıyodu şimdi ya her gün ya da 2 günde bir yapıyor.

teşekkür ederim cevabın için.benimde az sütümmm

gogsum sertken sagiyordum sut geliyordu. Simdi mlmsut gelmiyor pompaya. Avent almistim bir de. Saginca sut cikmiyor bende.

Sagolun kizlar uyguliycam bunlari.
Asyaasra bebegine masallah.

Son düzenleme:
Bebeklerinizin kilosunu kafaniza takmayin anneler...benim kizim 4.ay kontrolunde yani gecen hafta 5.100 gr.boyu 62 cm.di.ve hala daha yemiyor ne pirinc mamasi ne sivi mama...kafayi yicem...dun aksam pes ettim nasilsa buyuyeceksin ac buyu dedim ayri yatirma konusunda hala kararsizim 6.ayi bekleyeyim bende kendimi hazirlayayim....

Canım dediğim gibi sakın boşuna üzülüpte olan sütünden de olma biz çok yaşadık bu durumu şu an sadece emiyor oğlum mama vermiyorum hamd olsun yetiyo bide bende net bilmiyrum ama pompanın sütü artırdığı değilde azalttığını söylediler bence sen göğsün boş olsada emzir ne kadar emerse okadar süt artacaktır zaten

Canim biberondan dolayi yemiyo olabilir bnm oglum da ne kasikla ne siringayla icmiyo agzinin kenarindan akitiyo dr.browns un biberonunu emiyo bi tek baska biberonu da kabul etmiyo ucu cok yumusak sanirim ondan kullanmiyosan bu biberonu dene canim bi de

canım mrb gecenler de bende sutum yetmıo dıye feryad edıyordum oglusum doymuyor dıye makıne ıle sagdım 40 zor cıkmıstı.hatta mama bıle almıstım .bende sureklı sut ayran ıcmeye basladım ve suan masllah gelıo sende dene tahın helvasını da onerıyorlar

tamam cnm.sağmayacağım evde olduğum sürece. eylülde işe başlayacağım .o zaman kullanırım artık.

tamam cnm. sütümü artırmak için aklımda bulunsun..

tamam cnm.sağmayacağım evde olduğum sürece. eylülde işe başlayacağım .o zaman kullanırım artık.

tamam cnm. sütümü artırmak için aklımda bulunsun..

MErhabalar, ben nisan annesiyim aslında ama 1-2 gündür takip ediyorum burayı da. önümüzdeki ay nelerle karşılaşacağım bilgim olsun diye sizleri de takipteyim. Süt sağma konusunu örünce naçizane yorum yapmak istedim. Ben lansinoh manuel pompa almıştım hamileyken bebeğim başlarda emmeyince boşaltmak amacıyla kullandım ama uğraş uğraş damla damla süt çıktı kaldıki gögüslerim patlayacak gibiydi.pompayla uğraşmaktan gögüs uçlarım yara oldu. sonra youtube tan elle sağma yönteminin videousunu izledim bikaç kere gece oğlum emdikten sonra kalanını sağdım ortalama 15 dk da 100cc sağdım her iki gögüsten. gece uzun uyku sonrası gögüste süt birikiyor bence o zaman sağmalısın. bir de sanki hiç emilmeyen gögsü sağınca süt az çıkıyor, bebek emdikten sonra sağınca daha kolay oluyor sanırım damarları açıyor iyice..son olarak helva gerçekten sütü arttırıyor ama acayip gaz yapıyor aklınızda bulunsun, umarım yardımcı olmuşumdur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…