- 16 Aralık 2012
- 64
- 0
Cnm o zamanda elimden duserecekmisim gibi geliyor cesaretim yok.
Sese ilk basta alisikti. Tv acik uyuyordu. Ne zamanki odasina aldim boyle oldu.
Cnm kafasini sampuanlayip duruluyorum dyorsun ya. Altina serdigin havludan tekrar kopuk bulasmiyor mu? Kaldirip mi duruuyorsun yoksa?
Cnm ayni file bende de var. ama biz kuvetin icine sicak su dolduryoruz bebeis usumesin diye. Su kopuklumoluyor. Bu yuzden durlarken kaldirmak gerekiyor. Siz icine su koymadan mi yikiyorsunuz? Ben de oyle deneyim o zaman. Usumuyor mu?
Cok uzuldum cnm. Temyize gidilmiyor mu? Esine hangi gerekceyle suc bulmuslar. Ne bicim insan bunlar ya.
Cnm benim beis 6 sinda dogdu. 3 aylikkken 6 kilo bile degildi. Senin bebisin masallahi var. baksana tombik tombik.kilosu iyi.
kızlar benimde bi derdim var ama burda pek anlatılabilicek bişey değil üstü kapalı anlatabildiğim kadar sizlerle paylaşmak istiyorum
yaklaşık 5 yıl önce eşim takside kalbinden ciddi bir yaralanma yaşadı ve bu olayın sebebiyle
eşim aralıklarla 4 ciddi ameliyat geçirdi
ilk yara aldığı yere sadece üst deriye 41 dikiş atıldı içini ve vücudunu resmen ikiye ayırmışlar
ameliyat sırasında narkozu ayarlıyamadıkları için ameliyat sırasında eşimin beyni uyanmış ve tüm acıyı hissetmiş düşünün artık
eve çıktık evde 2 gün eşim acıdan uyumadı hastaneye tekrar gittiğimizde eşimin durumu çok ciddiydi
hemen yoğun bakıma aldılar yarası enfeksiyon kapmış ve zatüre olmuş
enfeksiyon kapan yer kapanmamış sürekli irin akıyordu aylarca karnındaki kocaman deliği temizledim o kadar iltihap akıyorduki kat kat gazlı bez ve korseye rağmen iltihap dışarı çıkıyodu
aylarca çekti
kapanmayan yarasını ameliyatla kapattılar tekrar diktiler
bir süre sonra ciddi ağrılar çekmeye başladı ve tekrar hastane ve acı veren bir sürü test tahlil film sonuç ameliyat sonrası fıtık
ameliyata karar verildi o sırada eşimde bir tuhaflık fark ettim
kalbinde bir sorun olabilirdi
çekilen filmleri birleştirdim eşimin genel durumunu değerlendirdim ve kalbinde bir sorun olduğunu anladım
yakınımdaki hastaneye götürdüm ekg side iyi çıkmayınca eşimi zorla kalp hastanesine götürdüm
ve ordaki testlerden sonra hemen acil yoğunbakıma yatırdılar
meğerse her an öebilirmiş 1 ay sürdü kalp hastanesindeki yatışımız bir ayın sonunda kalp kapak nakli yapıp gönderdiler
peşinden ayağında şişmeler oldu sürekli hastanelerde acillerdeydik ambulans sürekli bizim evimize geliyordu artık
doktor 10 yıl ameliyuat olamaz demesine rağmen eşimin karnındaki fıtığın ağrısı artmaya başladı
artık dayanılmayacak hal almıştı ve kalp ameliyatının üzerinden 1 yıl bile geçmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bu ameliyatta çok zor geçti
eşim ölümden döndü gözümün önünde öyle acılar çektiki hala aklıma gelince canım yanıyo
ve yine yoğun bakım serüveni derken eve geldik
ve yine enfeksiyon ameliyat yerinden akan irinlerin haddi hesabı yok
ve bu arada eşim çalışamadı bende eşime ve oğluma bakmak zorunda olduğum için çalışamadım
evimdeki eşyalarımın bazılarını sattım oğluma okula giderken beslenme çantası verebilmek için
hastaneler ev oğlum oğlumun okulu koşturdum durdum benim çektiğim sıkıntı oğlumun çektiği ve eşimin çektiği acılar
daha çok detay var ama sayfalar yetmez yazmaya
sonuç
bize bu olayı yaşatan kişi çok ufak bir ceza almış daha yeni çıktı sonuç
üstüne eşimi suçlu gösterip eşimede 6 ay ceza vermişler
bu hakmıdır sonucu okuyunca şok oldum
eşimin durumu yüzünden ilgilenememiştik mahkemelerle böyle bi sonuç hiç beklemiyordum çektiğimiz sıkıntılaramı yanim
bu sıkıntıların üzerine aldığımız sonucamı yanim anlamadım
kızlar çok uzun yazdım birileriyle paylaşmam gerekiyordu içime at at hasta oldum
Kızlar bu da benim bebişim 8 mart doğumlu pazartesi 4 aylık olucaz foto da biraz tombiş gibi görünüyor aslında değil 3 aylıkken 6 kiloydu 600 gr almıştı biraz üzüldüm az diye bakalım cumartesi kontrolü var ne kadar olmuşuz sadece anne sütü alıyor su bir iki kere verdim bıraktım dr aramıştım verebilirsin demişti.ek gıdaya başlamak istemiyorum pek meyvelerin tadına baktırabilirim umarım kilosu yeterlidir de başlamayız.bu arada aşısını başka bir yerde yaptıran varmı? haftasonu eşimin ailesinin yanında yazlıkta olucaz 1 hafta hemşire yaptırabilirsinz ama bazı yerlerde yapmıyorlar dedi gelince olur dedi 1 hafta gecikmeli olucak öyleyse umarım sorun çıkmaz.bu arada bugün ilk defa bebeğimle dışarıya alışverişe çıkma planlarım var otobüse binmem gerekicek zor olurmu acaba bebek kucağımda berbek arabası falan siz nasıl yapıyorsunuz.hepinize sevgiler ....Eki Görüntüle 747739 Eki Görüntüle 747739
Cnm o zamanda elimden duserecekmisim gibi geliyor cesaretim yok.
Sese ilk basta alisikti. Tv acik uyuyordu. Ne zamanki odasina aldim boyle oldu.
Cnm kafasini sampuanlayip duruluyorum dyorsun ya. Altina serdigin havludan tekrar kopuk bulasmiyor mu? Kaldirip mi duruuyorsun yoksa?
Cnm ayni file bende de var. ama biz kuvetin icine sicak su dolduryoruz bebeis usumesin diye. Su kopuklumoluyor. Bu yuzden durlarken kaldirmak gerekiyor. Siz icine su koymadan mi yikiyorsunuz? Ben de oyle deneyim o zaman. Usumuyor mu?
Cok uzuldum cnm. Temyize gidilmiyor mu? Esine hangi gerekceyle suc bulmuslar. Ne bicim insan bunlar ya.
Cnm benim beis 6 sinda dogdu. 3 aylikkken 6 kilo bile degildi. Senin bebisin masallahi var. baksana tombik tombik.kilosu iyi.
ne güzel bebekleriniz saat 8 ya da 9 gibi uyuyormuş akşam bizimki gece 11 den önce pek derin uykuya gecmıyor bazen yarımı buluyor sabahta 6 gibi kesin kalkısı var gece arada da kalkıyor...gün içinde de ufak ufak uyuyor ben cok uykusuz kaldım artık...
bu banyo işini tek başıma yaptırıyorum ama kulaklarını kapatmak zor oluyor tek başımayken...siz nasıl yapıyorsunuz???artık su kaçmaz belkide fazla 4 aylık oldu..
bişey daha soracagım kakasını nasıl yapıyor sizinkiler??ses cıkartarak mı??bizimki dogdugundan beri baya sesli yapıyor..
6 aylık asısında bende tatılde olacagım orda yaptırabılınır degıl mı??soran varmı doktoruna
Lolocum cok gecmis olsun Allah yardim eder uzmme kndini
Bu arada oglum isha l oldu sanirim 11den beri 6 kere yapti bi de bu cikti cocugum hastaliktan kurtulamadi yaa acaba benden mi gectim ki
cnm bana göre sese tepki veriyor gibi.bilmiyorumki çok karışıkCnm insallah bir sey yoktur. Ses cikinca tepki durumu nasil?
çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versinHastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba
kuzuna maşallah cnmHanımlar merhaba,
4 aylık kontrolumuze gittik bugün. Boy 61, 5 kilo 6700gr , baş 42cm. 400 gr almış kızım, sadece anne sütü alıyor, dr normal buldu, anne sutune devam dedi. Rotavirus 2. Dozu da olduk. Suyu sordum, çok terlerse verebilirsiniz dedi. Çişini az yapması terlemedenmis. Damaklar kabarmış, huzursuzluk yaparsa taze soganin beyaz tarafını damaga düşebilirsiniz dedi. Aşıları haftaya sağlık ocağında olacağız.
Kelebek, porselen yavrulara geçmis olsun. Diğer tüm kuzulara da öpücükler.. bu da benim kuzuEki Görüntüle 746991
geçmiş olsun cnm.acil şifalar.Merhaba canlar.nasılsınız.umarım bebısler ve sızler ıyısınızdır.ben cuma gunu amelıyata grecem.safra kesemın alınması gerekıyor.artık agrılara dayanamıyorum gunlerdır acillerde cekıyorum agrıları ama artık karar verdım olacam amelıyat.gun aldık cuma gunu ınsallah.ben dogum sancısıda cektım ama safra agrısı hıcbıseye benzemıyor.allah yardım etsın hepımıze.
geçmiş olsun cnmOglum.hastalandi hastanelerde surunmekten bn de hasta oldm ishal kusma ates halsizlik.cok kotu durumdayim eymen hic durmuyo yavrum da hasta kalkacak halim yok ins yarina duzelirim esim gelene kadar zor dayandim
cnm ben 3 saatte-4 saatte bir sağınca benim 2 göğüsten 30 cc çıkıyor maşesef.sütüm az yani.sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden
çok çok geçmiş olsun.zor bir durum.rabbim acil şifalar versin.hakkını ara diycem ama adalet nekadar işler o şüphelikızlar benimde bi derdim var ama burda pek anlatılabilicek bişey değil üstü kapalı anlatabildiğim kadar sizlerle paylaşmak istiyorum
yaklaşık 5 yıl önce eşim takside kalbinden ciddi bir yaralanma yaşadı ve bu olayın sebebiyle
eşim aralıklarla 4 ciddi ameliyat geçirdi
ilk yara aldığı yere sadece üst deriye 41 dikiş atıldı içini ve vücudunu resmen ikiye ayırmışlar
ameliyat sırasında narkozu ayarlıyamadıkları için ameliyat sırasında eşimin beyni uyanmış ve tüm acıyı hissetmiş düşünün artık
eve çıktık evde 2 gün eşim acıdan uyumadı hastaneye tekrar gittiğimizde eşimin durumu çok ciddiydi
hemen yoğun bakıma aldılar yarası enfeksiyon kapmış ve zatüre olmuş
enfeksiyon kapan yer kapanmamış sürekli irin akıyordu aylarca karnındaki kocaman deliği temizledim o kadar iltihap akıyorduki kat kat gazlı bez ve korseye rağmen iltihap dışarı çıkıyodu
aylarca çekti
kapanmayan yarasını ameliyatla kapattılar tekrar diktiler
bir süre sonra ciddi ağrılar çekmeye başladı ve tekrar hastane ve acı veren bir sürü test tahlil film sonuç ameliyat sonrası fıtık
ameliyata karar verildi o sırada eşimde bir tuhaflık fark ettim
kalbinde bir sorun olabilirdi
çekilen filmleri birleştirdim eşimin genel durumunu değerlendirdim ve kalbinde bir sorun olduğunu anladım
yakınımdaki hastaneye götürdüm ekg side iyi çıkmayınca eşimi zorla kalp hastanesine götürdüm
ve ordaki testlerden sonra hemen acil yoğunbakıma yatırdılar
meğerse her an öebilirmiş 1 ay sürdü kalp hastanesindeki yatışımız bir ayın sonunda kalp kapak nakli yapıp gönderdiler
peşinden ayağında şişmeler oldu sürekli hastanelerde acillerdeydik ambulans sürekli bizim evimize geliyordu artık
doktor 10 yıl ameliyuat olamaz demesine rağmen eşimin karnındaki fıtığın ağrısı artmaya başladı
artık dayanılmayacak hal almıştı ve kalp ameliyatının üzerinden 1 yıl bile geçmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bu ameliyatta çok zor geçti
eşim ölümden döndü gözümün önünde öyle acılar çektiki hala aklıma gelince canım yanıyo
ve yine yoğun bakım serüveni derken eve geldik
ve yine enfeksiyon ameliyat yerinden akan irinlerin haddi hesabı yok
ve bu arada eşim çalışamadı bende eşime ve oğluma bakmak zorunda olduğum için çalışamadım
evimdeki eşyalarımın bazılarını sattım oğluma okula giderken beslenme çantası verebilmek için
hastaneler ev oğlum oğlumun okulu koşturdum durdum benim çektiğim sıkıntı oğlumun çektiği ve eşimin çektiği acılar
daha çok detay var ama sayfalar yetmez yazmaya
sonuç
bize bu olayı yaşatan kişi çok ufak bir ceza almış daha yeni çıktı sonuç
üstüne eşimi suçlu gösterip eşimede 6 ay ceza vermişler
bu hakmıdır sonucu okuyunca şok oldum
eşimin durumu yüzünden ilgilenememiştik mahkemelerle böyle bi sonuç hiç beklemiyordum çektiğimiz sıkıntılaramı yanim
bu sıkıntıların üzerine aldığımız sonucamı yanim anlamadım
kızlar çok uzun yazdım birileriyle paylaşmam gerekiyordu içime at at hasta oldum
Kızlar bu da benim bebişim 8 mart doğumlu pazartesi 4 aylık olucaz foto da biraz tombiş gibi görünüyor aslında değil 3 aylıkken 6 kiloydu 600 gr almıştı biraz üzüldüm az diye bakalım cumartesi kontrolü var ne kadar olmuşuz sadece anne sütü alıyor su bir iki kere verdim bıraktım dr aramıştım verebilirsin demişti.ek gıdaya başlamak istemiyorum pek meyvelerin tadına baktırabilirim umarım kilosu yeterlidir de başlamayız.bu arada aşısını başka bir yerde yaptıran varmı? haftasonu eşimin ailesinin yanında yazlıkta olucaz 1 hafta hemşire yaptırabilirsinz ama bazı yerlerde yapmıyorlar dedi gelince olur dedi 1 hafta gecikmeli olucak öyleyse umarım sorun çıkmaz.bu arada bugün ilk defa bebeğimle dışarıya alışverişe çıkma planlarım var otobüse binmem gerekicek zor olurmu acaba bebek kucağımda berbek arabası falan siz nasıl yapıyorsunuz.hepinize sevgiler ....Eki Görüntüle 747739 Eki Görüntüle 747739
sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden
geçmiş olsun cnm Allah şifa versin oğluna inşallah
Canım sakın pompa ile sağdığın sütle bebeğinin kendi çektiği sütü kıyaslayıpta moralini bozma sütünün az olduğunu düşünürsün ama öle değil ben çok iyi biliyorum 2 ay boyunca sağdım çünkü göğsümün yarasından dolayı... Sağıyodum bir türlü 50-60 cc geçmiyordu defalarca doktor söledi bana hangi makine olursa olsun asla bebeğin kadar süt getiremez dedi ama benim içim rahat etmiyodu onun yüzünden mama verdim doymuyodur diye ilk zamanlarda ama sonra emzirmeye başlayınca anladım göğsüm ne kadar cıvık boş olursa olsun süt damarlardan geliyo sonuçta memede birikmek zorunda değil oğlum doyuyodu kilo alımıda çok iyiydi maşallah sakın makine ile kendi sütünü kıyaslama...
Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933
bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
cnm bana göre sese tepki veriyor gibi.bilmiyorumki çok karışık
çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin
kuzuna maşallah cnm
geçmiş olsun cnm.acil şifalar.
geçmiş olsun cnm
cnm ben 3 saatte-4 saatte bir sağınca benim 2 göğüsten 30 cc çıkıyor maşesef.sütüm az yani.
çok çok geçmiş olsun.zor bir durum.rabbim acil şifalar versin.hakkını ara diycem ama adalet nekadar işler o şüpheli
kızımla doğum günleriniz aynı cnm.kilosu bence normal.ben bazı günler meyveleri cam rendeden rendeleyp sonra süzgeçten geçirip çıkan sudan bir kaç çay kaşığı veriyorum.dışarı konusuna gelince malesef tek başımıza hiç çıkmadım.4.katta oturuyorum arabamız çok ağır indirmek zor.o yüzden ancak eşimle.zaten eşimlede olsa sadece 1 kere otobuse bindik.drye giderken falan hep taksiyle gidip geliyoruz.korkuyorum yalnız dışarı çıkmaya yani
gogsum sertken sagiyordum sut geliyordu. Simdi mlmsut gelmiyor pompaya. Avent almistim bir de. Saginca sut cikmiyor bende.sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden
Teşekkür ederim canım valla biraz fotodan kaynaklı tombik görünüyor gibi bakalım cumartesi kontrol inşallah herşey iyidir.Canım biz fileyi geçirdikten sonra kovadan biraz sıcak su döküyoruz filenin üzerine sırtı üşümesin diye ayaklar küvetin suyun içinde oluyor zaten üşümez üzerini de yıkıyoruz ya eşim sık sık su döküyor ama bebek tamamen suyun içinde değil üşümez artık zaten hava sıcak böyle olunca çook rahat tek başına yıkayabilirsin çıkarken tek başımaysam tek kolumla bebeği tutup bir tas su döküyorum sırtından birazda ön taraftan bitiyor.saçını filenin üzerinde yıka ama su dökerken hafif başını kaldırarak kulaklarını kollayarak
çok büyük geçmiş olsun canım, Allah bidaha öyle günler yaşatmasın inşallah. eşin sağlığına kavuşmuşya en önemlisi bu, siz hakkınızı arayın adalet er ya da geç yerini bulur inşallah.
maşallah çok tatlı boncuk boncuk bakıyor, nazar değmesin inşallah...
canım bebeği kaldırınca yüzü karşıya bakık, sırtı bana dönük olarak göğsünden koluma yatırıyorum, kol altından da elimle sıkıca tutuyorum. ayaklarının üstünde dik durur gibi ama öne doğru hafif eğimli oluyor, o şekilde tek elimle saçını şampuanlayıp sonra da duruyorum. hem kafasına suyu arkadan döktüğüm için kulağına burnuna felanda su kaçmıyor, hem de yerde yatık olmadığı için tekrar köpük bulaşmıyor. çok karışık anlatmadım inşallah:) ayrıca havalar artık çok sıcak, sıksık su dökersen üstüne üşümez korkma.
başına tersden su dök canım, bebeği ters çevir, kafası öne eğik olarak kafasını yıka, o zaman su kaçmaz.
ben 4aylık aşısını memlekette yaptırdım, misafirim burda diyorsun, bir form dolduruyorlar, yapıyorlar aşıyı. ama aşıları sabahtan dolaptan çıkardıkları için enazından birgün önceden haber ver yaptıracağın yere.
bu arada ben haziranın 12sinde tetenozun 3.dozunu yaptırdım, bir sonraki de 1sene sonraymış. bütün dozları tamamlarsak ömür boyu koruyormuş, birdaha hamile kalsak bile yaptırmaya gerek yokmuş. devam eden var mı benim gibi yaptırmaya?
Sagolun kizlar uyguliycam bunlari.Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933
bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
Bebeklerinizin kilosunu kafaniza takmayin anneler...benim kizim 4.ay kontrolunde yani gecen hafta 5.100 gr.boyu 62 cm.di.ve hala daha yemiyor ne pirinc mamasi ne sivi mama...kafayi yicem...dun aksam pes ettim nasilsa buyuyeceksin ac buyu dedimayri yatirma konusunda hala kararsizim 6.ayi bekleyeyim bende kendimi hazirlayayim....
sütünüzü sağdığınızda kaç cc süt çıkıyor.bu 3. denemem. oğlum uyurken sağıyorum sütümü. 50 cc çıktı 2 memeden
tamam cnm.sağmayacağım evde olduğum sürece. eylülde işe başlayacağım .o zaman kullanırım artık.Canım dediğim gibi sakın boşuna üzülüpte olan sütünden de olma biz çok yaşadık bu durumu şu an sadece emiyor oğlum mama vermiyorum hamd olsun yetiyo bide bende net bilmiyrum ama pompanın sütü artırdığı değilde azalttığını söylediler bence sen göğsün boş olsada emzir ne kadar emerse okadar süt artacaktır zaten
canım mrb gecenler de bende sutum yetmıo dıye feryad edıyordum oglusum doymuyor dıye makıne ıle sagdım 40 zor cıkmıstı.hatta mama bıle almıstım .bende sureklı sut ayran ıcmeye basladım ve suan masllah gelıo sende dene tahın helvasını da onerıyorlar
tamam cnm.sağmayacağım evde olduğum sürece. eylülde işe başlayacağım .o zaman kullanırım artık.
tamam cnm. sütümü artırmak için aklımda bulunsun..