2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar hava sıcak bebekler dışarı çıkıncada uyurkende çok terliyo. dışarı çıkmadan önce ve yatırmadan önce arkasına bez koyuyorum bakıyorumki terlemiş o bezi çekp alıyorum uyurken üstünü değiştirisem uyanıyo dışardada değiştirmek zor oluyo fikir olur sizede terleyip sırtında soğursa hasta olur.dikkat edin sizde

Guzel fikir...yarin aksam bende oyle yapayim....birde burada bir arkadas yazmisti yastik kilifina bebegi sokuyorum diye yaptim oldu...guzel fikirler....

kızlar ayrıca ilginiz için teşekkürler insan sıkıntısını anlatınca az da olsa rahatlıyo
bu gün temyize gönderdik bakalım sonuç ne zaman çıkıcak
eşime ceza vermelerinin sebebide sözde eşim kavga çıkarmış adamı tahrik etmiş ve adamı hafif yaralamış halbuki alakası yok
mahkemeyi takip edemeiğimiz için onların ifadesini önemsemişler sanırım

Canim cok uzuldum hem esinin celrigi acilara hem de yasadiginiz haksizliga.Allah tez zamanda hayirli sonuclar almanizi nasip etsin. Allaha sigin.bizi de haberdar et.Yoluna girer Insaallah.

Halimi hatrimi soran gecmis olsun diyen herkese cok tsk ederim
dun cok kotuydum bugun biraz daha iyiyim aslinda eymenin ishal olmasi bnm hastaligimin onune gecti o iyice hastalaninca iyilestim ya da hastaligimi unuttum
cannancim emziryorum evet mama takviyemiz de var oglum idrar yolu iltihabi kapmis sutumden degilmis sordum dr a kalitsal ya da pipi ucundan dolayi oluyomus bizim babamizda bobrek sorunu var malesef zaten sutum az emzirebildigim kdar emzirmek istiyorum bizim aramizdaki en ozel bag bu bnce

kizlar bebegim masallah iyi hala ishal ve istahsizligi var..ins.atlaticaz bunuda.bugun kan surubuna basladim ferro senol.ins
istahi acilir bi surup sayesinde ve yarin ins.polivite baslicam.yavrum gucsuZ kalmis bugun yuzustundeyken basinni kaldiramadii cok denedi ve aglamaya basladi kuzum..yoruluverdi.bende zorlatmadim ben cokk uzuldum :KK43: ayaklarii hhic basmiyor tedirginim.. rabbim ins.biranonce toparlamasini nasip etsin

kizlar bebegim masallah iyi hala ishal ve istahsizligi var..ins.atlaticaz bunuda.bugun kan surubuna basladim ferro senol.ins
istahi acilir bi surup sayesinde ve yarin ins.polivite baslicam.yavrum gucsuZ kalmis bugun yuzustundeyken basinni kaldiramadii cok denedi ve aglamaya basladi kuzum..yoruluverdi.bende zorlatmadim ben cokk uzuldum :KK43: ayaklarii hhic basmiyor tedirginim.. rabbim ins.biranonce toparlamasini nasip etsin

Canim belki yorgundur o yuzden kaldiramiyordur kafasini ve basamiyodur. Hem benimki de cok az basiyo her zaman diil. Nolur uzulme kuzuna cok dua ediyorum. Insallah toparlar biran evvel

Kaldirmasin cnm bosver once bi istahi yerine gelsin biz yemek yemessek gucly olabiliyo myuz oyle dusun bol bol kucakla sev oglunu duzelecegine iinan en iyi ilac anne sefkatidir

Ben mecbur kaldim lolocum mama vermeye...ben veriyorum minnos almiyor 4 aylik hala 5.100 gr.ufak minyatur gibi 2 aylik gorunmlu 4 aylik bebek :-) benim bu minnosla cok isim var...hicbirsey begenmiyor...yemiyor....bu hafta armut rendesine basladim ebe meyveleti ilk etapta arka arkaya verme 1 hafta bir meyve sonra baska meyve ver dedi...bugun mayaladigim yogurdu sevmedi...cok fena cooookk

bebe bisküvisi kırmayı dene yoğurdun içine acaba yermi benim oğlum çok severdi
yaptığın mamaların tadına bak acaba güzelmi belkide tadı güzel olmuyo seninde tadını beyendiğin mamaları yedir
yemiyen bebek çok zor ben büyük oğluma herşeyi veriyodum diyorum ama ne zorluklarla yediriyodum
bir kaşık yedirmek için şekilden şekle giriyodum

dun cok kotuydum bugun biraz daha iyiyim aslinda eymenin ishal olmasi bnm hastaligimin onune gecti o iyice hastalaninca iyilestim ya da hastaligimi unuttum
cannancim emziryorum evet mama takviyemiz de var oglum idrar yolu iltihabi kapmis sutumden degilmis sordum dr a kalitsal ya da pipi ucundan dolayi oluyomus bizim babamizda bobrek sorunu var malesef zaten sutum az emzirebildigim kdar emzirmek istiyorum bizim aramizdaki en ozel bag bu bnce

emzirebildiğin kadar emzir canım doğru emzirmek çok özel bişey
genetiğe yapılıcak bişey yok doktora sorsaydın keşke nasıl koruya bilirim idrar yolu enfeksiyonundan diye

düzelicek inşallah hele bi yemeye başlasın gücünü toplasın basarda dönerde yinede bişeylerden şüphen varsa sonuçta bebeğinin yanında olan sensin iyi bir doktora götür bebeğini fazla hırpalatmadan muayne ettir için rahatlasın

İnan odasını ayırabileceğimi bende düşünemiyordum ama şöyle oldu havalar artık çok sıcak ve eşim yatak odasını n ve mutfağın kapısını açtı tabii çok esmeye başladı ben kapattım o açtı :) gece gece tartıştık ben çocuk hasta olucak dedim o da bende böyle uyuyamıyorum dedi.aldm odasına götürdüm hatta ağladım eşim gelip özür diledi ama bir çözüm bulmamız gerekyor dedi yani ya ben bebeğin odasında yatıcaktım yada bebeğimiz oasında yalnız yatıcaktı eşimle odaları ayırmak istemedim bu şekilde yapanlar ilerde sorun yaşıyor canım doğru değil yani.o gece bir deneme oldu sonrada kendi odasında yatırmaya başladım çok yakın zaten duyuyoruzn telsiz alcaktım onu da almadım daha.Zaten çok sık kalkan bir bebek değil 5-6 saat aralıksız uyuyor gece 1 kere kalkıyor birde sabaha karşı sanırım senin bebeğinde gece ii uyuyor o zaman ayırabilirsin ilerde daha zor oluyormuş çocuk alışınca bir de şöyle düşün bebbeğin yanında olunca ister istemez o uyanmasada birden uyanıp ona bakma ihtiyacı oluyor senin uyku kaliten azalıyor yatak odamızda banyo var tuvalet ya da su içme için bile ses yapmadan gitmek zorunda kalıyordum ya da eşim sabah işe giderken başka odada hazırlanıyordu uyanmasın diye bu da bebeğin uyku kalitesini etkiliyor bence.Şimdi inan çok daha rahat oldu odasında emziriyorum altını değiştiriyorum eşim de bizim sesimize uyanmamış oluyor.Önceden gece 12 ye kadar odasında uyuyordu bebeğim sonra ben onu uyurken kucağıma alıp yatak odasına hamağa yatırıyordum o da zor oluyordu.Bence eşlerin ilişkisi açısından da sorun erkekler etkileniyorlar bebek yanımızda uyurken.umarım anlatabilmişim ve ve seni ikna edebilmişimdir canım.canını sıkma o senin en sevdiğin varlığın odasını ayırmakla kötülük yapmıycaksın...
biz doğdu doğalı eşimle ayrı yatıyoruz hala da öyle :) ikimiz de bunu dert etmiyoruz :))) anlayacağın zaten aramız buz gibi oldu.

benim bebişi de bıraksan sabaha kadar uyur ama ben 3 saatte bir kaldırıyorum. emzirmek ya da mama için. 5-6saat uyku çok değil mi yani daha küçük değiller mi? ben de mi kaldırmasam?

kızlar ayıptır söylemesi biraz önce bi ıslaklık hissetim otururken bi baktım
açık kahverengi bişey gelmiş üzerimde pijamam vardı pijamamın dışına kadar gelmiş
bu ne acaba ilk adet olurken böyle bişeymi oluyo yada bi sorunmu var acaba endişelendim bi an acaba doktoramı gitmeliyim ama böyle bişey içinde gidilmezki doktora
beklim bakalım belkide ilk adetimi olurum

ben 40ım çıktıktan sonra ilk ay 2 kez adet gördüm sonraki ay bir gün lekelenme şeklinde. sonra dün yine biraz leke vardı.
doktora da gitmedim ama bi gariplik olduğu kesin bende. belki senin bugun normal adetin başlar.

bişey daha soracagım kakasını nasıl yapıyor sizinkiler??ses cıkartarak mı??bizimki dogdugundan beri baya sesli yapıyor..

6 aylık asısında bende tatılde olacagım orda yaptırabılınır degıl mı??soran varmı doktoruna

gazını da çıkarıyordur bence normal canım benimki de bazen öyle yapıyor.
Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933

bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
maşallah çok iyi görünüyor kilosu. 2-3 gün gayet normal canım sık sık yapmak iyi değil kilo alamaz yaramaz yedikleri. benimki bazen 5 gün bekliyor. hatta bazen 5.gün de yapmıyor ben fitil ile yaptırmak zorunda kalıyorum katılaşmasın diye.

dün itibariyle adamakıllı ilk adetimi olmuş bulunmaktayım :21:

gözün aydın canım. bende bir dengesizlik var. 1 ay 2 kez oldum sonra hep 1 gün leke şeklinde :s

benim bebeğim ayın altısında tam 4 aylık oluyor canım 5700 kilosu bizimkide 3600 doğdu emmeyi seviyodu ama sütüm yoktu ebe emdikçe gelecek dedi ben 4 aydır ne çektim çocuk hep ağladı uyumadı emzirdim bünye meselesi olmadı sütüm çok şükür 3 ay emzirebildim bundan sonra emzirecem ama ek gıdaya geçtim mama vermiyorum ben sadece hero babynin pirinç unuyla günlük yoğurt yapıp veriyorum. devam sütündenmi inek sütündenmi yapsam kararsızım doktor farketmez dedi eşim devam sütü katkı maddeli sonuçta doğal olanı verelim dedi onu dinledim ama hala kararsızım

bence inek sütü ile yapma ağır gelebilir. hem onlar bebek sütü ilaveli ve su ile yapılıyor diye biliyorum. milupanınkini alıcam ben.
hem devam sütü kötü bişey değil ki ben 3 saatte bir 100lük içiriyorum :) benim sütümden daha iyi beslediği kesin :)))

ben 40ım çıktıktan sonra ilk ay 2 kez adet gördüm sonraki ay bir gün lekelenme şeklinde. sonra dün yine biraz leke vardı.
doktora da gitmedim ama bi gariplik olduğu kesin bende. belki senin bugun normal adetin başlar.

yok canım gelen giden yok bakalım beklemedeyim hala
evet sende bi gariplik var ben hiç adet olmadım sen olmuşsun bence git doktora belki gene hamilesindir

Gunaydin hanimlar biz ogleden snra hem saglik ocagina hem de kultur sonucumuzu almaya gidecegiiz umarim sonuc bi onceki gbi degildir sondayla aldilar kesin sonuc olacak..

canım benim. benim kurtarıcım emzik kesinlikle tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını uyguldım . çok küçükken uyguladığım için olumlu sonuç aldım. beşiğine bırakıp kaçıyorum. ses çıkınca bi daha gidiyorum emziği verip bi daha kaçıyorum. her mızmızına değil ağlamalarına gittim sadece ama dediğim gibi emzik emdiği için sesi çıkmıyor. sadece düştüğünü anladığımda gidiyorum ağzına verip kaçıyorum. çünkü beni gördükçe mızmızlanıyor. ben kzımla iki aylıkken başladık gezmeye. tek başıma koyuyorum arabasına her yere gidebiliyorum saatlerce gezdiriyorum onu gelince de banyo. ama dediğim gibi emzik kurtarıcı.
Bende emziğe karşıydım ama gerçekten yardımı çok oluyormuş:KK1:Bende her sesine koşmuyorum ,alışmasın diye,ylnız olunca mecburen çare arıyoruz:KK31:
Merhaba canlar.nasılsınız.umarım bebısler ve sızler ıyısınızdır.ben cuma gunu amelıyata grecem.safra kesemın alınması gerekıyor.artık agrılara dayanamıyorum gunlerdır acillerde cekıyorum agrıları ama artık karar verdım olacam amelıyat.gun aldık cuma gunu ınsallah.ben dogum sancısıda cektım ama safra agrısı hıcbıseye benzemıyor.allah yardım etsın hepımıze.
Canım geçmiş olsun Allah şifa versin:KK16:
Kizlar noluyo bebislere hepsi hasta oluyo nazarmi degdi kuzucuklara. ek gida icinde bizim ablamin cocuklarindan agziminz yandi onun icin ne ben yavastan basladim. Ablamin kizi suan 9 yasinda 6 aylik olana kadar su bile vermedi 6. Ayinda ek gidaya basladi ama kizi yemiyodu agzina vu tahilli pirincli kasik mamalari var ya onlari verirdi abartmiyorum yarim saat agzinda bekletirdi artik agzinin yanlarindan akardi zor yutardi ve suan 9. yasinda hala ayni masaya oturinca baslar bunu yemem bundan az yerim diye ben ablamin patates yemegini muslugun altinda yikatidigini biliyorum yemicem boyle diye kiyameyleri kopardigi icin sonra oglu oldu suan 4 yasinda ona hemen ek gidaya basladi daha 4 aylikti tarhana corbasina ekmek ici dograyip yediriyodu ve suan hala istahi cok iyi. ben suan bi ogun emzirdikten sonra kasik mamasi veriyorum cokta istahla yiyor.
Bende yavaş yavaş ek gıdaya geçtim pirinç unu ve günlük yoğurt yapıyorum kızım için:KK31::emir_bebek:
selam kızlar uzun bir aradan sonra gelebildim aranıza
bebekler hasta sanırım hepsine allah acil şifa versin
bebeklerimizin ciddi sorunları yoktur umarım geçmişi pek okuyamadım baya yazmışsınız
biz iyiyiz allaha şükür hala bavul yerleştiriyorum sanırım çok şey götürdüm
oğlumu denize sokmak istedim ama ayaklarını soktuğumda çok korktu yinede tam sokamasamda beline kadar soktum öyle tuhaf sesler çıkardıki çok komikti zaten çok az durdu suda hemen havlusuna sardım banyo yaptırdım
o kadar yormuşki tatil oğlumu bir kaç gündür baya uyuyo uyanıyo yine yorgun sürekli uyumak istiyo
temiz hava oğluma iyi gelmedi sanırım
Tatilden dönmüşsünüz sanırım.Belkide yaradığı için çok uykusu vardır sonuçta farklı bir ortam havası farklı etkilnemiş olabilir,tatil yorgunluğu normaldir bence annesi:KK34::KK55::emir_bebek:
Oglum.hastalandi hastanelerde surunmekten bn de hasta oldm ishal kusma ates halsizlik.cok kotu durumdayim eymen hic durmuyo yavrum da hasta kalkacak halim yok ins yarina duzelirim esim gelene kadar zor dayandim
Canım çok geçmiş olsun Allah şifasını versin:KK31:
Arkdasim soguk havale olabilir hastanede dedikleri gibi is arkadasimin oglu oyle olmustu...gelebilirsen bursaya gel ben sana yardimci olmaya calisirim...iyi bir hastanede baksinlar ayberke...cok geciktirme
Bende bursadan,neresinden Bursanın:KK55::KK34:
Kuzumun enufak aglamasina kiyamiyorum ben rabbimden istedim onu rabbim bana bagisladi
mcok zor cok gozumden gitmiyor o halleri..yavrum icin herzaman dik olmak zorundayim bizim birbirimize ihtiyacimiz var..pek ustune dusmek istemiyorum artik bu olayin kotu ruya gordum deyip bitti diyorum..birsuru tahlilde cocugumu hirpalatmakta istemiyorum rabbime sigindim sifa bekliyorum..inaniyorum ki kuzumda hicbir nobet olayi olmadi ..ve olmuyacakta allahin izniyle ..
Canım toparlanıp geçecek inşallah,Allah yardımcın olsun,bebişede şifa versin:KK16::emir_bebek:
Dostlar bız diş çıkarıyoruz
Mahvoşdum
Ağla ağla ağla yavrum
Hep ayakta hep kucakta
Sizlerde nasıl durumlar
Allah yardımcınız olsun,inşllh kolayca atlatır,bizde henüz yok :KK31::emir_bebek:
kızlar benimde bi derdim var ama burda pek anlatılabilicek bişey değil üstü kapalı anlatabildiğim kadar sizlerle paylaşmak istiyorum
yaklaşık 5 yıl önce eşim takside kalbinden ciddi bir yaralanma yaşadı ve bu olayın sebebiyle
eşim aralıklarla 4 ciddi ameliyat geçirdi
ilk yara aldığı yere sadece üst deriye 41 dikiş atıldı içini ve vücudunu resmen ikiye ayırmışlar
ameliyat sırasında narkozu ayarlıyamadıkları için ameliyat sırasında eşimin beyni uyanmış ve tüm acıyı hissetmiş düşünün artık
eve çıktık evde 2 gün eşim acıdan uyumadı hastaneye tekrar gittiğimizde eşimin durumu çok ciddiydi
hemen yoğun bakıma aldılar yarası enfeksiyon kapmış ve zatüre olmuş
enfeksiyon kapan yer kapanmamış sürekli irin akıyordu aylarca karnındaki kocaman deliği temizledim o kadar iltihap akıyorduki kat kat gazlı bez ve korseye rağmen iltihap dışarı çıkıyodu
aylarca çekti
kapanmayan yarasını ameliyatla kapattılar tekrar diktiler
bir süre sonra ciddi ağrılar çekmeye başladı ve tekrar hastane ve acı veren bir sürü test tahlil film sonuç ameliyat sonrası fıtık
ameliyata karar verildi o sırada eşimde bir tuhaflık fark ettim
kalbinde bir sorun olabilirdi
çekilen filmleri birleştirdim eşimin genel durumunu değerlendirdim ve kalbinde bir sorun olduğunu anladım
yakınımdaki hastaneye götürdüm ekg side iyi çıkmayınca eşimi zorla kalp hastanesine götürdüm
ve ordaki testlerden sonra hemen acil yoğunbakıma yatırdılar
meğerse her an öebilirmiş 1 ay sürdü kalp hastanesindeki yatışımız bir ayın sonunda kalp kapak nakli yapıp gönderdiler
peşinden ayağında şişmeler oldu sürekli hastanelerde acillerdeydik ambulans sürekli bizim evimize geliyordu artık
doktor 10 yıl ameliyuat olamaz demesine rağmen eşimin karnındaki fıtığın ağrısı artmaya başladı
artık dayanılmayacak hal almıştı ve kalp ameliyatının üzerinden 1 yıl bile geçmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bu ameliyatta çok zor geçti
eşim ölümden döndü gözümün önünde öyle acılar çektiki hala aklıma gelince canım yanıyo
ve yine yoğun bakım serüveni derken eve geldik
ve yine enfeksiyon ameliyat yerinden akan irinlerin haddi hesabı yok

ve bu arada eşim çalışamadı bende eşime ve oğluma bakmak zorunda olduğum için çalışamadım
evimdeki eşyalarımın bazılarını sattım oğluma okula giderken beslenme çantası verebilmek için
hastaneler ev oğlum oğlumun okulu koşturdum durdum benim çektiğim sıkıntı oğlumun çektiği ve eşimin çektiği acılar
daha çok detay var ama sayfalar yetmez yazmaya
sonuç
bize bu olayı yaşatan kişi çok ufak bir ceza almış daha yeni çıktı sonuç
üstüne eşimi suçlu gösterip eşimede 6 ay ceza vermişler
bu hakmıdır sonucu okuyunca şok oldum
eşimin durumu yüzünden ilgilenememiştik mahkemelerle böyle bi sonuç hiç beklemiyordum çektiğimiz sıkıntılaramı yanim
bu sıkıntıların üzerine aldığımız sonucamı yanim anlamadım
kızlar çok uzun yazdım birileriyle paylaşmam gerekiyordu içime at at hasta oldum
Canım içine tabiki atma, ne olursa sıkıntı stretsen oluyor elbet,eşin için üzüldüm:KK50:Çok zor günler geçirmişsiniz kolay değil ,Allah öncelikle sağlık huzur versin,bunlar yoksa hiçbişeyin tadı olmaz.İnşallah mantıklı bir şekilde karara bağlanırda,hak yerini bulur.Allah beterinden korusun ve çok geçmiş olsun canım,üzme kendini inşllh olumlu yönde ilerler gelişmeler:KK16:
Kızlar bu da benim bebişim 8 mart doğumlu pazartesi 4 aylık olucaz foto da biraz tombiş gibi görünüyor aslında değil 3 aylıkken 6 kiloydu 600 gr almıştı biraz üzüldüm az diye bakalım cumartesi kontrolü var ne kadar olmuşuz sadece anne sütü alıyor su bir iki kere verdim bıraktım dr aramıştım verebilirsin demişti.ek gıdaya başlamak istemiyorum pek meyvelerin tadına baktırabilirim umarım kilosu yeterlidir de başlamayız.bu arada aşısını başka bir yerde yaptıran varmı? haftasonu eşimin ailesinin yanında yazlıkta olucaz 1 hafta hemşire yaptırabilirsinz ama bazı yerlerde yapmıyorlar dedi gelince olur dedi 1 hafta gecikmeli olucak öyleyse umarım sorun çıkmaz.bu arada bugün ilk defa bebeğimle dışarıya alışverişe çıkma planlarım var otobüse binmem gerekicek zor olurmu acaba bebek kucağımda berbek arabası falan siz nasıl yapıyorsunuz.hepinize sevgiler ....Eki Görüntüle 747739 Eki Görüntüle 747739
Allah bağışlasın maşallah:nazar::emir_bebek:,benim kızımda 8 mart doğumlu:KK16::emir_bebek::nazar:
cnm bana göre sese tepki veriyor gibi.bilmiyorumki çok karışık

çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin

kuzuna maşallah cnm

geçmiş olsun cnm.acil şifalar.

geçmiş olsun cnm

cnm ben 3 saatte-4 saatte bir sağınca benim 2 göğüsten 30 cc çıkıyor maşesef.sütüm az yani.

çok çok geçmiş olsun.zor bir durum.rabbim acil şifalar versin.hakkını ara diycem ama adalet nekadar işler o şüpheli:KK43:

kızımla doğum günleriniz aynı cnm.kilosu bence normal.ben bazı günler meyveleri cam rendeden rendeleyp sonra süzgeçten geçirip çıkan sudan bir kaç çay kaşığı veriyorum.dışarı konusuna gelince malesef tek başımıza hiç çıkmadım.4.katta oturuyorum arabamız çok ağır indirmek zor.o yüzden ancak eşimle.zaten eşimlede olsa sadece 1 kere otobuse bindik.drye giderken falan hep taksiyle gidip geliyoruz.korkuyorum yalnız dışarı çıkmaya yani
Haklısın canım,benim evimde yüksekte ve asansör yok çocuk arabasıda hafif değil,o yüzden bende tek aşağıya indiremiyorum arabayla,iki sefer kanguruya taktım ama ondada rahat olunmuyor gibi geldi bana,benim burdan taşınmam gerek,nasıl olsa kiradayım:KK34::KK55:Meyva suyunuda henüz geçmedim,arının prinç unu ve yoğurt veriyorum şimdilik,birden midesini karıştırmak istemiyorum:KK31:
Eki Görüntüle 747931 Eki Görüntüle 747932 Eki Görüntüle 747933

bu da benim güccük guzum:) yalnız bi sorum olacak kızlar ya benim kız bir aydır 2-3 güne bir yapıyor kakasını yani düzeni böyle kurdu. hani 5 güne kadar normal falan ama bu sürekli böyle bi iki sefer değil baya bir böyle. bunun hk bilgisi olan var mı? bide başındaki konaklarımız da gitmiyor bi türlü.
Allah bağışlasın maşllh:nazar::emir_bebek:Bu arada sağdaki kırmızılı kıyafetinden aynısı kızımdada var hediye gelmişti:KK1::KK12::KK34:Konak içinde zeytinyağına karbonat koyup sürdünmü hiç,sık sık banyo yaptır,geçer inşallah:KK34::emir_bebek:
benim bebeğim ayın altısında tam 4 aylık oluyor canım 5700 kilosu bizimkide 3600 doğdu emmeyi seviyodu ama sütüm yoktu ebe emdikçe gelecek dedi ben 4 aydır ne çektim çocuk hep ağladı uyumadı emzirdim bünye meselesi olmadı sütüm çok şükür 3 ay emzirebildim bundan sonra emzirecem ama ek gıdaya geçtim mama vermiyorum ben sadece hero babynin pirinç unuyla günlük yoğurt yapıp veriyorum. devam sütündenmi inek sütündenmi yapsam kararsızım doktor farketmez dedi eşim devam sütü katkı maddeli sonuçta doğal olanı verelim dedi onu dinledim ama hala kararsızım
Süt belli müddet verilmez bebeklere diye duydum.Ben pirinç mamasını suyla yapıyorum,bazen içine devam sütünden ekliyorum:KK34:
kızlar ben büyük oğluma hiç mama vermedim pirinç unuda vermedim
meyve yoğurt sebze bebe bizküvisi biz ne yediysek onlarla büyüdü oğlum
üstelik fazlada emmedi beni
bu bebeğime mama veririm belki
şimdilik zorlada olsa anne sütü alıyo ama her an bitmek üzere sütüm hatta bazen yetmiyo boş memeyi çekip duruyo zavallı
9 unda kontrolümüz var bakalım doktor ne dicek
Mşallh oğluna:nazar:İnşllh iyi güzel olumlu şeyler söyler doktor bizimde 8 inde gitmemiz gerekiyor ama bakalım 2 gün geçede verebilirler randevuyu:KK55:
doktor bana sadece suyla yap dedi canım ben sordum özellikle. hero babyin içindekileri okudum ben devam sütü var zaten bidaha devam sütü eklemene gerk yok ki. doktorda bana aptamil falan farketmez ama hazır pirinçli muzlu mamalardan al suyla yap dedi. sen günde kaç defa ve nekadar veriyosun pirinç ununu ben doktora sormayı unuttum:KK43:(
Bende pirinç unu veriyorum günde 1 defa şuan için yeterli fazlasına gerek yok.Suyla yapıyorum,günlük yoğurtta vermeye başladım ben:KK34:
kızlar biliyorsunuz benim ikizlerim var
şimdiye kadar hiç bir bebekle yani tekiz bebekle kıyaslamadım
ortamım da olmadı
bana göre iyi geliyordu bebeklerim
taki 4 ay kontrolüne gidene kadar
benim oğlum ki tosun diye seviyorduk
kilosu 6.700 geldi
kızım ise 5.700 gr geldi
boyları ise 60 cm bile değil
bir kız bebek geldi oraya
bizimkilerle aynı gün doğmuşlar
ama ben annesine maşallah 6 aylık mı diye sordum
yok 4 aylık dedi
öyle gürbüzdü ki bebek
maşallah ona
64 cm boyu
7400 gr da kilosu çıktı
ilk gün bi tuhaf oldum
benimkiler çok küçük geldi gözüme
ama şimdi hiç umurumda değil
çok şükür ki sağlıkları yerinde
sizinkiler de sağlık ya
inanın gerisi boş
Allah sağlık versin tabikide.Önemli olan o,her bebek aynı kiloda olacak dye birşeyde yok.Yapı meslesi birazda,normal olsunlar kilolu olupta vermesi merasim sonra:KK1::KK8:
kızlar ayrıca ilginiz için teşekkürler insan sıkıntısını anlatınca az da olsa rahatlıyo
bu gün temyize gönderdik bakalım sonuç ne zaman çıkıcak
eşime ceza vermelerinin sebebide sözde eşim kavga çıkarmış adamı tahrik etmiş ve adamı hafif yaralamış halbuki alakası yok
mahkemeyi takip edemeiğimiz için onların ifadesini önemsemişler sanırım
Tabiki canım paylaşılınca dertler hafiflermiş,Allah yardımcınız olsun,inşallah bir sıkıntı olmaz:KK31:
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine:KK31::KK16:

dün itibariyle adamakıllı ilk adetimi olmuş bulunmaktayım :21:

biz doğdu doğalı eşimle ayrı yatıyoruz hala da öyle :) ikimiz de bunu dert etmiyoruz :))) anlayacağın zaten aramız buz gibi oldu.

benim bebişi de bıraksan sabaha kadar uyur ama ben 3 saatte bir kaldırıyorum. emzirmek ya da mama için. 5-6saat uyku çok değil mi yani daha küçük değiller mi? ben de mi kaldırmasam?

gazını da çıkarıyordur bence normal canım benimki de bazen öyle yapıyor.

maşallah çok iyi görünüyor kilosu. 2-3 gün gayet normal canım sık sık yapmak iyi değil kilo alamaz yaramaz yedikleri. benimki bazen 5 gün bekliyor. hatta bazen 5.gün de yapmıyor ben fitil ile yaptırmak zorunda kalıyorum katılaşmasın diye.

gözün aydın canım. bende bir dengesizlik var. 1 ay 2 kez oldum sonra hep 1 gün leke şeklinde :s

bence inek sütü ile yapma ağır gelebilir. hem onlar bebek sütü ilaveli ve su ile yapılıyor diye biliyorum. milupanınkini alıcam ben.
hem devam sütü kötü bişey değil ki ben 3 saatte bir 100lük içiriyorum :) benim sütümden daha iyi beslediği kesin :)))

Cnm gunde bir kere kesintisiz 5-6 saat uyuyabilir. Birak gece uyusun. Ac olsa uyanir

yok canım gelen giden yok bakalım beklemedeyim hala
evet sende bi gariplik var ben hiç adet olmadım sen olmuşsun bence git doktora belki gene hamilesindir

yok be güzelim eşimin eli bile elime değmedi :KK1:

Cnm gunde bir kere kesintisiz 5-6 saat uyuyabilir. Birak gece uyusun. Ac olsa uyanir

acıkınca ık mık diyoda annesi horul horul uyuduğu için duymuyor :KK9: o zaman ilk yatışında 5-6 saat uyumasına izin vereyim. ben de ilk defa 5-6 saat uyuyacağım :)

Son düzenleme:
gunaydinn anneler nasilsiniz bugun icim sevinc dolu biz hergun birazdaha iyiye gidiyoruz insallah arrtik kabus dolu gunler sona erecek..ben diuyorumki simdi yavrumu yeniden dogurdum onu rabbim bana yeniden verdi
.ve yeniden bastan ileerliycez insalllah..ben bugun dogurdum kuzumuuu :) kelebeks insallah sonuclar tertemiz cikarr aklahim yavrularimizi bize bagislasin..

bebeğim hala bizim odamızda park yatağında uyuyor ..havalar ısındı geçen yaz bütün kapılar pencereler açık vantilatör eşliğnde uyuyorduk !! şimdi kayınvalidemler bizde onlar kapı pencere açık uyuyr bizde kapı pencere kapalı sıcaklığı geçtim artık ama havasızlığa ben dayanamyrm eşime diyrm boğuluyrm pencereyi açtıramıyrm bebek üşür hasta olur diyr artık gece lavaboya gidince kapıyı açıyrm bir defa pencereyi araladım bebeğinyatağın üstüne örtü kapatmış =) bebeği odasınada yatrmıyor telsiz de var yatak odamın yanında bebeğimin odası nefes alsa duyarız ayol =) ne yapalım artık 1-2 ay daha idare ederiz =)
kızlar bebeğim 2.500 gr doğdu şimdi 6 kg. 62 cm boyu.ben mama ve anne sütü veryrm doğumdan itibaren smilac kullanıyrz.bebeğime başka bir şey vermedim doktorum biraz hesap yaptı mama verme 1 hafta böyle deneylm dedi kabul etmedim..nerden baksan günde 250 cc mama yiyor bu bebek yemezse aç kalır. ek gıdaya 6 dan sonra geçersin dedi su verme dedi.
kızlar siz oruç tutacak mısınız?????
benim yeğenimde 6 yaşında hala yemek problemi var hiç bir şey yemiyr gören 4 yaşında sanır !kusuyor yiyncede ablam bebekten blenderden geçirip yeidiryrdu onun etkisi buyuk kızlar!!
kelebek
geçmiiş olsun.

X