2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bebeği hasta olanlara Allah acil şifalar versin.geçmişolsun
porselen bebek canım inşallah bir daha tekrarlamaz.

Cok tsk ederim kizlar bu arada dun hastanedeki bebek ve cocuklarin hepsi ates ishalden gelmisler gordeniz cok kotuydu furumlari rota virus asidini yaptirdigimda tereddutlerim vardi smdi iyiki yaptirmisim diyorum bebislere cok dikkat edin salgin var

canım benim çok çok geçmiş olsun bende başıma gelenleri anlatayım seni çok ii anlıyorum havale korkusu mahvediyor insanı. ben sma mamalarının bi kitapçığı vardı orda papatya ıhlamur rezene kimyon ve anasondan karışım yapıp günde iki kez içersek süt artar gazı giderir uykusunu getirir falan yazıyodu. neyse içtim ben sonra gazı gitsin diye kızıma da kimyon içiriyordum ara ara bide ben humananın süt artırıcısını içiriyordum. kızım on güne bir bayılır gibi oluyodu ve tüm gün öylr kalıyodu elleri kolları hareketsiz sessiz soluksuz sadece emiyo o kadar ve bön bön bakıyordu. çok şüphelendim bi değil iki değil gittim dr a kan değerlerine baktılar ast alt değerleri var karaciğer enzimlerini gösteren 1-30 arasında olması gerekirken 200 çıktı. hemen nörolağa yönlendirdi havale geçiriyor olabilir dedi dedim ki ateşi falan yok ama. 6 aya kadar ateşsiz olurmuş meğer. sonra gittik nörolağa baktı iyice inceledi bu çocuğun bi şeyi yok dedi bana bitki içip içmediğimi sordu bende ne içtiysem söyledim. sen nasıl dayandın bu kadar bitkiye dedi heleki bu daha bebek. sakın daha bitki içme dedi. senin bebeğin bitki hastası olmuş dedi. burdan herkes okusun bunu birebir yaşadım ben. ve havale diye çok korktum sonra geçti gitti. inşallah senin korktuğun bişey de olmaz. gönlünü ferah tut ve sadece dua et o kadar. Allahın izniyle hiçbişey olmaz her bebeğin başına da gelebilir böyle olaylar. senin bebeğine de bişey olmaz...

Merhaba benim bebeğim de pazartesi 4 aylık olucak.Uyku düzenimiz iyi çok şükür.Aslında farkına varmadan bir düzen oluştu ama ilk 40 gün yat kalk şeklindeydi çook korkmuştum böyle mi devam edicek hep diye gaz sorunuymuş geçti sonra.o zamandan beri şöyle bir düzenimşz var sabah 7-8 civarı kalkar bebeğim babası işe giderken onu uğurluyor :) hemen emziririm sonra 2 saat oyun halısında konuşma müzikli oyuncaklar 9-10 gibi uykusu gelir emziriyorum ve yatağına yatırıyorum park yatakta asılı oyuncaklara bakar sağa sola döner ve kendi kendine uyur biraz sabırlı olmak lazım bazende emerken uykuya dalar.öğlene kadar uyur 2-2,5 saat falan uynanınca yine emzirme 2 saat uyanık kalır öğleden sonra da 2 saat falan uyur.akşam 5 gibi uyanında artık babamızın işten gelmesini bekleriz eşim 6 buçuk gibi gelir bıraz onunla ilgilenir banyo yaptırırız johnson baby nin uyku öncesi bebek yağını sürüyorum hemen emzirme zaten 3 saattir uyanık olduğundan hemen uyur havada kararmaya başlıyor seviyor karanlığı.bir daha gece 2 - 3 de kalkıyor birde sabaha karşı sonra yine uyur böylece bende uykumu alıyorum.akşam 8 buçuktan sonra mesai bitmiş oluyor benim için eşimle rahat tv izliyorum dinleniyorum.Her akşam aynı saatte banyo ve uyutmayı dene canım.bebekler rutini severmiş.birde önceden yapmazdı ama son günlerde uykusunda mızırdanıyor hemen gidip ona görünmeden pışpışlıyorum hafif yatağı sallayarak hemen dalıyor yine.Biraz diş sıkıntıları başlıyor herhalde umarım yardımcı olabilmişimdir odasını da ayırdık canım böyle daha ii oldu.

Bende duzen kurmaya calisiyorum.bu aksam sallamadan uyanikken ama sallerken yatirdigim saatte yatagina yatirdim tesadufmu bilmiyorum ama ilk defa bu aksam kendi kendine uyudu.hatta tek basina kaldi diye ilk defa aglamadi.birde kizim emzik hic almadi tek basina uyurken yardimci olur diye endiseleniyorum.bakalim yarin aksam ne yapacak....daha once sabah 6 da kalkiyordu.burada bir arkadas yszmisti ondan allah razi olsun yanina yatirip meme veriyorum diye.kizim yine 6 kalkiyor yanima yatiriyorum meme emerken uyuyor sbah kalkma saati 8-9 arasinda degisiyor...bende dinleniyorum artik bu sayede kizimda gulerek uyaniyor...aksam 8 de yatmaya hazirlaniyoruz altini drgistiriyorum pijama giydiriyorum 9 da yatiyor.simdi gunduzu duzenlemem gerek ayagima almazsam uyumuyor...beni 1,5 saat koltuga hapsediyor bende isimi yapamiyorum...odasini ayirmak istiyorum ama yuregim elvermiyor aklima geldikce icim burkuluyor dilekolay tam 4 aydir oda arkadasim oldu...birde kizimin yataginin yani seffaf her gozumu actigimda onu goruyorum....icim hic elvermiyor nasil dayanirim her gozumu actigimda onu gormemeye....kizlar bana teselli verin kendi kendine uyuma isini cozunce odayi ayiricam yuregimi rahatlatin yardim edin....

Cok sagol canim allah kimsenin evladiyla sinamasin rabbim dermansiz dert vermesin yavrularimizi bize bagislasin..ben inanmiyorum kesinlikle bebegimin korktugunu dusunuyorum birde ogun hicbisiy yemedi acti kuzum istahsizdi..birden ilaclar birden damar bulmak icin sokulan igneleer yavrumun aglamaktan ici yandi..kuzuuuummmm nasil ustune titriyorum nasil gorseniz pamuklara sardim gozune baktim hastalanmaasin diye nasil tittedim kiskandim kendimden bilee..heer bibeeon bersigimde kaynattim biberonlari suyunu
.terledi soudum ufak bir gogus islanmaainda cikardim hemen dissari cikarmadim hastalanmasin diye
.ara ara arabayla gezdirdim..elinde olmuyor insanin olunca engel olunmuyor..ben atesini dusurmustum evde kuzumun istahsizdi diye baktirmak isyemistim ve kusuyodu
.hic aklima gelmedi ..sanada cok gecmis olsun canim

Kelebekss sanada cok gecmis olsunn allahim acilenn sifalar versin insallahh .. Eger serum vs.takiliyosa tarihlerine bak canim dikkat et ben cok korkuyorum artik serumdan..

Kuzumun enufak aglamasina kiyamiyorum ben rabbimden istedim onu rabbim bana bagisladi
mcok zor cok gozumden gitmiyor o halleri..yavrum icin herzaman dik olmak zorundayim bizim birbirimize ihtiyacimiz var..pek ustune dusmek istemiyorum artik bu olayin kotu ruya gordum deyip bitti diyorum..birsuru tahlilde cocugumu hirpalatmakta istemiyorum rabbime sigindim sifa bekliyorum..inaniyorum ki kuzumda hicbir nobet olayi olmadi ..ve olmuyacakta allahin izniyle ..

Kelebekss sanada cok gecmis olsunn allahim acilenn sifalar versin insallahh .. Eger serum vs.takiliyosa tarihlerine bak canim dikkat et ben cok korkuyorum artik serumdan..

Saol canim ins senin bebisinde bi an once iyilesir ankarada oturdugum icin sansliyim bu konuda cok uzman bi cocuk hastanesi var sen zaten dogumdada bi ton sknti yasadin bulundugun sehirdeki hastaneler iyi degil demekki nacizane fikrim (ebah234 e katiliyorum) baska sehirde iyi bi hastaneye gotur olaxagin onune gecilmiyor haklisin ama en azindan biseyi varsa da bilirsin icinim ne kadar acidigini tahmin edebiliyorum bem sirf bu aci yuzunden 3 ayri hastaneye goturdum sami ulus cocuk hastanesinin sirasini beklerken gazi hastanesine gittik gunduz de evimin yakiinindaki hastaneye gtrmustum evlat bu azcik aglsa insanin ici yaniyor canindan can kopuyor Allah gostermesin ben belki mizmizligindan yapiyo gecer diyenlere uyup buna esim de dahil hastaneye goturmeseydim hastaligi daha da ilerleyip bobrek yetmezligi olabilirdi yavrum sen tedbirini elden birakma gerekirse hastane hastane sehir sehir gez ilerde bebeklerimiz bizim ihmallerimiz yuzunden sagliklarindan olmasinlar rabbim buyuk Alah kimseyi evladiyla islah etmesin

Canim benim yazdiklarini okudugumda gozlerim doldu inan ki.Allah acilll sifalar versin yavruna.Rabbim korusun onu tum kotuluklerden kotu gozlerden hastaliklardan.pazar gunu senin icin ayetel kursi okudum.Rabbim seninle ve meleginle olsun. Dedigin gibi korkmus da olabilir kuzun.sen nasil hissettiysen oyledir.havale bile olsa atlatmis ya sen ona bak. Dikkat et sadece sen strese girme onu da etkilersin.sogukkanli ol guzelim. Sanirim bir de esinle sorunlarin vardi.halledebildin mi ozel degilse soruyorum ama okudugumdan beri dua ediyorum esinle duzelmeniz ve bebegin icin.Allah temiz kalbine gore versin.nacizane tavsiyem sana her sabah kalktiginda 3 ayetel kursi oku niyetini diledikten sonra. Cok yararini gorursun.Allaha emanet ol.

Canim cok gecmis olsunnnn. Dikkat et kendine bu arada hamilesin.stres yapma

Cnm cok gecmis olsun. Senin yerinde ben de olsam senin gibi davranirdim. Biliyorum icin yaniyor. Bence de havale degil de yorgunluktan korkudan olmustur oyle. Canini sIkma.

Odasini ayirinca kendine guvenli bir cocuk olur cnm. Ben de ayirdim odasini. Ilk zaman zorlanirsin sonra buyuk kolaylik. Dusunsene buyuyunce de senin odandan cikmadigini. Simdi odasini ayir bence. Benim sorunum kendimkendine uyumuyor. Salliyorum yatagini oyle uyuyor

Evt cnm bebeginin beslenmesi oturunca gececek bunlar.

Dostlar bız diş çıkarıyoruz
Mahvoşdum
Ağla ağla ağla yavrum
Hep ayakta hep kucakta
Sizlerde nasıl durumlar

aynı demek ki canım bizimkiler. boy uzun kilo alımı az. benim de ilk başlarda az emiyordu sütüm iyiydi 3aydan sonra sütüm azaldı. 3.aya kadar ayda 1-2 kez mama vermiştim. hatta çoğunu dökmüştük içmiyordu. ama 3.aydan sonra mama vermeyi arttırdım içiyor da ben de veriyorum. 90lık içiyor bir seferde. şimdiye kadar verdiğim süt yeter diyorum üzülmüyorum çünkü sütüm az aç kalıyor. emzircem mama vermiycem diye inatlaşmayacağım aç kalması daha kötü.

teşekkür ederim canım :)
ben 4.aya girer girmez milupanın 4-6ay bebekler için toz mamaları var ondan alıcam. bir öğün ondan bir öğün de ev yapımı yoğurt vereceğim. emzirmeye ve ara ara aptamil 1 e devam :) çünkü sütüm az doymuyor yavrucum

canım 5 güne kadar bekle sonra bekleme katılaşıyor. bizim de kaka tutma problemimiz var. 5.güne kadar bekliyorum sonra anne sütü ya da mama içirirken biberonuna birkaç damla zeytinyağı damlatıyorum. bazen işe yarıyor yaramadığında fitili küçültüyorum minicik yapıp poposuna itekliyorum. anında yapıyor. kıvamlı bir kaka. 2 sefer böyle bekledi 5.güne kadar şimdi 2. ya da 3. gün kendi yapıyor ama o da yoğun kıvamlı bir kaka. eskisi gibi sıvı değil. sakın bekletme bekleyince katılaşıyor yazık bebişe.

bu arada kızlar artık kaka yoğun kıvamlı mı yoksa benim kızım tuttuğu için mi öyle geliyor???

canım eğer sütüm bol bol olsaydı kızım doysaydı kilo alımı da 600 700 800 lerde olsaydı ben de 6.aya kadar emzirirdim. ama bu durumda bebeğim aç kalıyor.

aynen canım annem çok kızdı bu bebek aç dedi sürekli ama ben 3.aya kadar inat ettim mama vermeyeceğim dedim. nadiren ara ara verdik onu da çok içmedi. çünkü huzursuz oldu uykusu kaçtı açlıktan falan filan... kilolu doğan bebeğimi zayıflattım. 4.ayda 6-7 kilolardan bahsediliyor benim kızım 3.ayda 5,5kiloydu 4.ayda asla o kilolalara erişemez. halbuki 4kilo doğmuştu işte bu benim yüzümden oldu. emmeyen bebeği emzircem diye uğraştım o da aç kaldı. işte anne psikolojisi mama kötü diye düşündük.

4.aya girdin de mi başladın canım? ben aptamile devam edeyim diyorum tam 4.aya girince vereyim kaşık mama ve yoğurt.
ayrıca dediğin gibi beni de annem hiç emzirmemiş pirinç unu meyve suyu yoğurt bunlarla beslemiş. ilk 3 ay sulu mama içirmiş. bir de ben 7aylık 1700kg doğmuşum ama bir fotolarım var tombiş tombiş. ne olmuş dediğin gibi ölmüş müyüz :))

Son düzenleme:
Dostlar bız diş çıkarıyoruz
Mahvoşdum
Ağla ağla ağla yavrum
Hep ayakta hep kucakta
Sizlerde nasıl durumlar

Dsler cok kasiniyor ama dis cikarmadi daha. Onceden beazlik gormustum. Yanlis gormusum demekki.
Ne yapiyorsunn dis icin. Yesil soganin beyaz kismini sur iyi gelir.

Cnm bebgin resimden zayif durmuyor benimki de 3. Ayda o civarlardaydi. Mama da vereceksn tai. Bne aldim evde duruyor. Ama etrafdakiler hemsire filan zehir gibi bakiyorlar. Sakin mama verme emzir emzir artar diyorlar. Benim de sutum azalinca mama vermeyi dusunuyorum.

Kakamiz kivamli degil civik hala. Hem de hep sirtina cikiyor.

aynen dediğin gibi sağlık ocağındaki sürekli 6.aya kadar sadece anne sütü diyip duruyor. olsa vereceğiz herhalde. onun dediğini yaparsam bebeğim açlıktan ağlar durur kilo filan da alamaz. sütüm yok yani emse de yok az geliyor ondan sonra kızım hala emmeye devam etse de yuttuğu birşey yok duyuyorum görüyorum. onu o halde nasıl bırakırım dimi. hem ilk 3 ay bol bol emzirdim çok nadir mama verdim bu yeter diye düşünüyorum. ilk doğduğunda da iyi ememiyordu ben o ilk gelen kolostrum u hep sağıp sağıp içirdim. hiç emmeyen bebekler ne yapsın di mi. benim kuzenim hiç emziremedi aptamil ile büyüdü oğlu maşallahı var :) o ne yapsın kolostrum bile içemedi.
annem diyor ki bu 6 ay da yeni çıktı eskiden 3aydan sonra mamaya geçin derlerdi diyor.

kaka demek ki benimki tutuyor o yüzden.

ben su da veriyorum. hayat ın çocuklar için suyu var onun değerleri iyiymiş onu veriyorum bazen çok içiyor bazen bir iki damla

benim teyzemin iki oğlu var biri 1,5 yaşında. ilk oğlu emmiyormuş kilo alımı azmış 4.ayda ek gıdaya geçmiş.
ama ikinci oğlu çok iyi emmiş. tombiş bir bebek oldu 6.aya kadar sadece emzirdi.

o diyor ki bebek ile alakalı. çok güçlü çekerse süt bol gelir diyor. bence doğru benim kızım emzik emer gibi emiyor. teyzem ikinci oğluna emzirirken ağlardı :)

Haklisin kuvvetli cekmeyince sutum omuyor. Ceke ceke getirmesi gerek. Buna ragmen de gelmiyorsa yapacak bir sey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…