Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yarin 4 aylik olucaz. Gaz problemimiz bitmedi hala.
Yediklerime dikat etmeye devam mi edicem yine gaz icin.
Bebegini tek basina yikayanlar var mi? Benim kollarim tasiyamiyor kayiyor..
Bebegimi sese alistirmak icin ne yapmaliyim. Disardaki arabalardan rahatsiz oluyor. Bir de etrafta hep insaat var.
Kuzumun enufak aglamasina kiyamiyorum ben rabbimden istedim onu rabbim bana bagisladi
mcok zor cok gozumden gitmiyor o halleri..yavrum icin herzaman dik olmak zorundayim bizim birbirimize ihtiyacimiz var..pek ustune dusmek istemiyorum artik bu olayin kotu ruya gordum deyip bitti diyorum..birsuru tahlilde cocugumu hirpalatmakta istemiyorum rabbime sigindim sifa bekliyorum..inaniyorum ki kuzumda hicbir nobet olayi olmadi ..ve olmuyacakta allahin izniyle ..
Bende duzen kurmaya calisiyorum.bu aksam sallamadan uyanikken ama sallerken yatirdigim saatte yatagina yatirdim tesadufmu bilmiyorum ama ilk defa bu aksam kendi kendine uyudu.hatta tek basina kaldi diye ilk defa aglamadi.birde kizim emzik hic almadi tek basina uyurken yardimci olur diye endiseleniyorum.bakalim yarin aksam ne yapacak....daha once sabah 6 da kalkiyordu.burada bir arkadas yszmisti ondan allah razi olsun yanina yatirip meme veriyorum diye.kizim yine 6 kalkiyor yanima yatiriyorum meme emerken uyuyor sbah kalkma saati 8-9 arasinda degisiyor...bende dinleniyorum artik bu sayede kizimda gulerek uyaniyor...aksam 8 de yatmaya hazirlaniyoruz altini drgistiriyorum pijama giydiriyorum 9 da yatiyor.simdi gunduzu duzenlemem gerek ayagima almazsam uyumuyor...beni 1,5 saat koltuga hapsediyor bende isimi yapamiyorum...odasini ayirmak istiyorum ama yuregim elvermiyor aklima geldikce icim burkuluyor dilekolay tam 4 aydir oda arkadasim oldu...birde kizimin yataginin yani seffaf her gozumu actigimda onu goruyorum....icim hic elvermiyor nasil dayanirim her gozumu actigimda onu gormemeye....kizlar bana teselli verin kendi kendine uyuma isini cozunce odayi ayiricam yuregimi rahatlatin yardim edin....
Bebegimi sese alistirmak icin ne yapmaliyim. Disardaki arabalardan rahatsiz oluyor. Bir de etrafta hep insaat var.
Kızlar bu da benim bebişim 8 mart doğumlu pazartesi 4 aylık olucaz foto da biraz tombiş gibi görünüyor aslında değil 3 aylıkken 6 kiloydu 600 gr almıştı biraz üzüldüm az diye bakalım cumartesi kontrolü var ne kadar olmuşuz sadece anne sütü alıyor su bir iki kere verdim bıraktım dr aramıştım verebilirsin demişti.ek gıdaya başlamak istemiyorum pek meyvelerin tadına baktırabilirim umarım kilosu yeterlidir de başlamayız.bu arada aşısını başka bir yerde yaptıran varmı? haftasonu eşimin ailesinin yanında yazlıkta olucaz 1 hafta hemşire yaptırabilirsinz ama bazı yerlerde yapmıyorlar dedi gelince olur dedi 1 hafta gecikmeli olucak öyleyse umarım sorun çıkmaz.bu arada bugün ilk defa bebeğimle dışarıya alışverişe çıkma planlarım var otobüse binmem gerekicek zor olurmu acaba bebek kucağımda berbek arabası falan siz nasıl yapıyorsunuz.hepinize sevgiler ....Eki Görüntüle 747739 Eki Görüntüle 747739
kızlar benimde bi derdim var ama burda pek anlatılabilicek bişey değil üstü kapalı anlatabildiğim kadar sizlerle paylaşmak istiyorum
yaklaşık 5 yıl önce eşim takside kalbinden ciddi bir yaralanma yaşadı ve bu olayın sebebiyle
eşim aralıklarla 4 ciddi ameliyat geçirdi
ilk yara aldığı yere sadece üst deriye 41 dikiş atıldı içini ve vücudunu resmen ikiye ayırmışlar
ameliyat sırasında narkozu ayarlıyamadıkları için ameliyat sırasında eşimin beyni uyanmış ve tüm acıyı hissetmiş düşünün artık
eve çıktık evde 2 gün eşim acıdan uyumadı hastaneye tekrar gittiğimizde eşimin durumu çok ciddiydi
hemen yoğun bakıma aldılar yarası enfeksiyon kapmış ve zatüre olmuş
enfeksiyon kapan yer kapanmamış sürekli irin akıyordu aylarca karnındaki kocaman deliği temizledim o kadar iltihap akıyorduki kat kat gazlı bez ve korseye rağmen iltihap dışarı çıkıyodu
aylarca çekti
kapanmayan yarasını ameliyatla kapattılar tekrar diktiler
bir süre sonra ciddi ağrılar çekmeye başladı ve tekrar hastane ve acı veren bir sürü test tahlil film sonuç ameliyat sonrası fıtık
ameliyata karar verildi o sırada eşimde bir tuhaflık fark ettim
kalbinde bir sorun olabilirdi
çekilen filmleri birleştirdim eşimin genel durumunu değerlendirdim ve kalbinde bir sorun olduğunu anladım
yakınımdaki hastaneye götürdüm ekg side iyi çıkmayınca eşimi zorla kalp hastanesine götürdüm
ve ordaki testlerden sonra hemen acil yoğunbakıma yatırdılar
meğerse her an öebilirmiş 1 ay sürdü kalp hastanesindeki yatışımız bir ayın sonunda kalp kapak nakli yapıp gönderdiler
peşinden ayağında şişmeler oldu sürekli hastanelerde acillerdeydik ambulans sürekli bizim evimize geliyordu artık
doktor 10 yıl ameliyuat olamaz demesine rağmen eşimin karnındaki fıtığın ağrısı artmaya başladı
artık dayanılmayacak hal almıştı ve kalp ameliyatının üzerinden 1 yıl bile geçmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bu ameliyatta çok zor geçti
eşim ölümden döndü gözümün önünde öyle acılar çektiki hala aklıma gelince canım yanıyo
ve yine yoğun bakım serüveni derken eve geldik
ve yine enfeksiyon ameliyat yerinden akan irinlerin haddi hesabı yok
ve bu arada eşim çalışamadı bende eşime ve oğluma bakmak zorunda olduğum için çalışamadım
evimdeki eşyalarımın bazılarını sattım oğluma okula giderken beslenme çantası verebilmek için
hastaneler ev oğlum oğlumun okulu koşturdum durdum benim çektiğim sıkıntı oğlumun çektiği ve eşimin çektiği acılar
daha çok detay var ama sayfalar yetmez yazmaya
sonuç
bize bu olayı yaşatan kişi çok ufak bir ceza almış daha yeni çıktı sonuç
üstüne eşimi suçlu gösterip eşimede 6 ay ceza vermişler
bu hakmıdır sonucu okuyunca şok oldum
eşimin durumu yüzünden ilgilenememiştik mahkemelerle böyle bi sonuç hiç beklemiyordum çektiğimiz sıkıntılaramı yanim
bu sıkıntıların üzerine aldığımız sonucamı yanim anlamadım
kızlar çok uzun yazdım birileriyle paylaşmam gerekiyordu içime at at hasta oldum
Canım geçmiş olsun, çok zor şeyler yaşamışsınız ailece. Rabbim tekrarını yaşatmasın. Bizim ülkemiz böyle inanılmaz bir hukuk boşluğu var, süreçler uzun, kararlar tartışılır.
Cnm o zamanda elimden duserecekmisim gibi geliyor cesaretim yok.canım ben doğduğundan beri tek yıkıyorum ilk zamanlar küvette filesinin üzerinde yıkıyordum artık küveti yıkarken kullanmıyorum
banyoya beraber giriyoruz duşun altında taburede oturuyorum bebeğimide kucağıma alıyorum eğer ben yıkanıcaksam önce kendim yıkanıyorum sonra bebeğimi yıkıyorum banyodan beraber çıkıyoruz rahat oluyo kucağında olduğu içinde kaymıyo
oğlumun küvetini kullanmıyorum artık bazen normal küveti dolduruyorum içinde yüzdürüyorum çok hoşuna gidiyo
ses sorunu bizdede var evim yol üzerinde olduğu için çok ses oluyo gece uykusunda camı kapıyı kapatıyorum ses daha az geliyo
gündüz yapıcak bişey yok camlarda açık sesede alıştı bir5az sanki ani sert sesler çıkmazsa rahatsız olmuyo pek fazla
ben ilk günden beri hiç evi sessiz bırakmadım bebek var diye televizyonu müziği kısmadım alışsın diye
Cnm kafasini sampuanlayip duruluyorum dyorsun ya. Altina serdigin havludan tekrar kopuk bulasmiyor mu? Kaldirip mi duruuyorsun yoksa?kelebex geçmiş olsun canım, dikkat et kendine, bide hamilesin çok yorgunluk yapıyordur kesin, Allah sana kuvvet versin, bebeğine de sağlık inşallah.
ben uzun zamandır tek başıma yıkıyorum canım. duşun içine yere bir havlu seriyorum, üzerine su döküp ısıtıp bebeği yatırıyorum üstüne, bir güzel lifliyorum orda, çok da hoşuna gidiyor, tepinip duruyor. sonrada göğsünden tutup ters çeviriyorum, kafasını şampuanlayıp durulayıp çıkarıyorum. hiç ağlamadı henüz banyoda. eskiden odada kendi küvetinde yıkıyordum ama artık hem havalar güzel, banyoda üşümez, hemde çok uğraştırıcı odaya su taşımak felan:)
ayyy evet ya sese çok duyarlılar, nasıl temizlik yapıcamı şaşırdım. uyanıkken süpürge açsam onu yalnız bırakıp temizlik yapmaya kıyamıyorum, uyurken açsam anında uyanıyor. geçen gün uyanıkken onuda süpürdüğüm odaya alayım, beni izlesin yalnız kalmasın dedim, yanında süpürge çalıştırınca korktu, hemen kapadım
yaa bebek bakımı çok zevkli ama en zoru tırnak kesmekmiş. çok korkuyorum derin felan kesip canını yakıcam diye. bide uyanıkken kıpır kıpır kestirmiyor zaten, uyurkende çıt sese uyanıyor. anca mama yerken uykusu gelmişse sakin sakin mamasını içiyor. o zaman eşime biberonu tutturup kesmeye çalışıyorum. ama o arada bayağı bir uzuyor tırnaklar, yüzünü çizip duruyor:)
Cnm ayni file bende de var. ama biz kuvetin icine sicak su dolduryoruz bebeis usumesin diye. Su kopuklumoluyor. Bu yuzden durlarken kaldirmak gerekiyor. Siz icine su koymadan mi yikiyorsunuz? Ben de oyle deneyim o zaman. Usumuyor mu?Ben yıkadım canım 3 kere ama ben kolumda tutmuyorum yani biz babasınla yıkarkende hiç kolda tutmadık ilk doğduğu zamanlar hariç filenin üzerine yatırıyorum önce vücudunu yıkıyorum çok güzel duruyor sonra yüzükoyun çeviriyorum elleri çenesin altında destek oluyor ona öyle yatıyor şezlongta uzanır gibi :) sırtını da yıkıyorum yine çevirip saçlarıı ıslatıp köpüklüyorum su döküceğim zaman başını hafifçe kaldırıyorum fileden akıp gidiyor zaten su en son yüzün yıkayıp çıkıyoruz.Bu arada benim filem sevi bebenin içinde küçük staraforların bulunduğu bir file yani tamamen gergin durmuyor gibi ayakları küvetin suyun içinde oluyor.bence dene bende çok korkuyordum ablam bişe yok derdi inanmazdım rahat oluyor yıkamak.
Cok uzuldum cnm. Temyize gidilmiyor mu? Esine hangi gerekceyle suc bulmuslar. Ne bicim insan bunlar ya.kızlar benimde bi derdim var ama burda pek anlatılabilicek bişey değil üstü kapalı anlatabildiğim kadar sizlerle paylaşmak istiyorum
yaklaşık 5 yıl önce eşim takside kalbinden ciddi bir yaralanma yaşadı ve bu olayın sebebiyle
eşim aralıklarla 4 ciddi ameliyat geçirdi
ilk yara aldığı yere sadece üst deriye 41 dikiş atıldı içini ve vücudunu resmen ikiye ayırmışlar
ameliyat sırasında narkozu ayarlıyamadıkları için ameliyat sırasında eşimin beyni uyanmış ve tüm acıyı hissetmiş düşünün artık
eve çıktık evde 2 gün eşim acıdan uyumadı hastaneye tekrar gittiğimizde eşimin durumu çok ciddiydi
hemen yoğun bakıma aldılar yarası enfeksiyon kapmış ve zatüre olmuş
enfeksiyon kapan yer kapanmamış sürekli irin akıyordu aylarca karnındaki kocaman deliği temizledim o kadar iltihap akıyorduki kat kat gazlı bez ve korseye rağmen iltihap dışarı çıkıyodu
aylarca çekti
kapanmayan yarasını ameliyatla kapattılar tekrar diktiler
bir süre sonra ciddi ağrılar çekmeye başladı ve tekrar hastane ve acı veren bir sürü test tahlil film sonuç ameliyat sonrası fıtık
ameliyata karar verildi o sırada eşimde bir tuhaflık fark ettim
kalbinde bir sorun olabilirdi
çekilen filmleri birleştirdim eşimin genel durumunu değerlendirdim ve kalbinde bir sorun olduğunu anladım
yakınımdaki hastaneye götürdüm ekg side iyi çıkmayınca eşimi zorla kalp hastanesine götürdüm
ve ordaki testlerden sonra hemen acil yoğunbakıma yatırdılar
meğerse her an öebilirmiş 1 ay sürdü kalp hastanesindeki yatışımız bir ayın sonunda kalp kapak nakli yapıp gönderdiler
peşinden ayağında şişmeler oldu sürekli hastanelerde acillerdeydik ambulans sürekli bizim evimize geliyordu artık
doktor 10 yıl ameliyuat olamaz demesine rağmen eşimin karnındaki fıtığın ağrısı artmaya başladı
artık dayanılmayacak hal almıştı ve kalp ameliyatının üzerinden 1 yıl bile geçmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bu ameliyatta çok zor geçti
eşim ölümden döndü gözümün önünde öyle acılar çektiki hala aklıma gelince canım yanıyo
ve yine yoğun bakım serüveni derken eve geldik
ve yine enfeksiyon ameliyat yerinden akan irinlerin haddi hesabı yok
ve bu arada eşim çalışamadı bende eşime ve oğluma bakmak zorunda olduğum için çalışamadım
evimdeki eşyalarımın bazılarını sattım oğluma okula giderken beslenme çantası verebilmek için
hastaneler ev oğlum oğlumun okulu koşturdum durdum benim çektiğim sıkıntı oğlumun çektiği ve eşimin çektiği acılar
daha çok detay var ama sayfalar yetmez yazmaya
sonuç
bize bu olayı yaşatan kişi çok ufak bir ceza almış daha yeni çıktı sonuç
üstüne eşimi suçlu gösterip eşimede 6 ay ceza vermişler
bu hakmıdır sonucu okuyunca şok oldum
eşimin durumu yüzünden ilgilenememiştik mahkemelerle böyle bi sonuç hiç beklemiyordum çektiğimiz sıkıntılaramı yanim
bu sıkıntıların üzerine aldığımız sonucamı yanim anlamadım
kızlar çok uzun yazdım birileriyle paylaşmam gerekiyordu içime at at hasta oldum
Kızlar bu da benim bebişim 8 mart doğumlu pazartesi 4 aylık olucaz foto da biraz tombiş gibi görünüyor aslında değil 3 aylıkken 6 kiloydu 600 gr almıştı biraz üzüldüm az diye bakalım cumartesi kontrolü var ne kadar olmuşuz sadece anne sütü alıyor su bir iki kere verdim bıraktım dr aramıştım verebilirsin demişti.ek gıdaya başlamak istemiyorum pek meyvelerin tadına baktırabilirim umarım kilosu yeterlidir de başlamayız.bu arada aşısını başka bir yerde yaptıran varmı? haftasonu eşimin ailesinin yanında yazlıkta olucaz 1 hafta hemşire yaptırabilirsinz ama bazı yerlerde yapmıyorlar dedi gelince olur dedi 1 hafta gecikmeli olucak öyleyse umarım sorun çıkmaz.bu arada bugün ilk defa bebeğimle dışarıya alışverişe çıkma planlarım var otobüse binmem gerekicek zor olurmu acaba bebek kucağımda berbek arabası falan siz nasıl yapıyorsunuz.hepinize sevgiler ....Eki Görüntüle 747739 Eki Görüntüle 747739
adet oldum ben. ama senin dediğin gibi bir sorunla karşılaşmadım.normalde nasılsa aynen öle oldum.kızlar ayıptır söylemesi biraz önce bi ıslaklık hissetim otururken bi baktım
açık kahverengi bişey gelmiş üzerimde pijamam vardı pijamamın dışına kadar gelmiş
bu ne acaba ilk adet olurken böyle bişeymi oluyo yada bi sorunmu var acaba endişelendim bi an acaba doktoramı gitmeliyim ama böyle bişey içinde gidilmezki doktora
beklim bakalım belkide ilk adetimi olurum
bence bu saatten sonra yapabileceğin bir şey var mı bilmiyorum ama sese alışması için gündüzleri asla televizyonun, cep telinin sesini kısmadım.o uyurken süpürge bile tutuyorum.uyanmıyor.Bebegimi sese alistirmak icin ne yapmaliyim. Disardaki arabalardan rahatsiz oluyor. Bir de etrafta hep insaat var.
yıkıyorum. banyoda küvetinde. filenin üstünde yıkıyorum.kolumla taşımıyorum. sırtını ve başını yıkarkende yüz üstü yatırıyorum. o zaten pozisyonunu alıyo. elleri çenesinin yanlarında kafa dik oluo.yıkayabiilirsin sende böyle.Yarin 4 aylik olucaz. Gaz problemimiz bitmedi hala.
yaa bebek bakımı çok zevkli ama en zoru tırnak kesmekmiş. çok korkuyorum derin felan kesip canını yakıcam diye. bide uyanıkken kıpır kıpır kestirmiyor zaten, uyurkende çıt sese uyanıyor. anca mama yerken uykusu gelmişse sakin sakin mamasını içiyor. o zaman eşime biberonu tutturup kesmeye çalışıyorum. ama o arada bayağı bir uzuyor tırnaklar, yüzünü çizip duruyor:)