cnm bu birazcık bebeğin kilosuyla da alakalı.eğer kilo alımı azsa doktorlar 5 aydan itibaren öneriyor ya da daha erken.
bi de tecrübeli annelerden bazıları 6. aydan sonra başlatılırsa bebeğin reddettiğini, zar zor yedirdiklerini falan söylediler.hal böyle olunca bende 6. ayı beklemeden daha erken kontrollü olarak vermek istiyorum.
biz 4 buçuk aylığız.bende emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum.
1 yaşına kadar emzirmek istiyorum..
fakat ek gıdalara alışması açısındanda yavaş yavaş vermek istiyorum
tatlarına alışması açısından bazı meyvelerin filan tadına baktırıyorum.
yoksa kilo alımımız kötü değil.mamaya bile gerek duymadı doktorumuz :)
canım kacıncı aydasınız bebegın hero baby ı ıyıyor mu ben hıpp aldım yemıo ya bırde bugun meyve fılesıne az meyve koydum emdıııcanım bende sadece anne sütü veriyordum ve bebeğim çok huzursuzdu annem sürekli söylüyodu bu çocuk aç diye ama ben aile hekimliğindeki ebeyi dinleyip mama vermedim bebeğime ve hiç gelişmedi ayda 300 gram alıyo.geçengün doktora gittim o da söyledi hiç büyümemiş dedi artık ek gıda veriyoruz ben hero baby nin pirinçli muzlusunu aldım ve günlük yoğurt çalıp veriyorum bardakta sanki biraz toplandı hemde artık huzursuzluğuda kalmadı keşke annemi dinleyip sütüm olmadığında mama verseymişim kuzuma aç aç bağırıyomuş çocuk(( yine sen bilirsin ama sütünün az olduğunu hissediyosan kimseyi dinleme ver yazık çocuğa bu sefer midesi küçülüyo verdiğin mamayıda yemeyecek hemde farklı tatları yadırgayacak annem banada pirinç unu vermiş hep nolmuş ölmüşmüyüz.
ne demek canm her zaman yardımcı olabılecegım konu olursa sevınırım...dıyanet hocası memur olanlar ııcn sınav var canm mahalle aralarında yapanlarda dıploma sart degıl bılgı yeterlı canmcanim dun kizim rahat vermedigi icin cvp yazamadim.
bilgi verdin icin coooook tsk ederim.
ama malesef ben duz lise mezunuyum ve arapca bilsem bile bununla yetersiz kalcani tahmin ediyodum ama bir umut iste...
bakalim hayirlisi.ama sinavla oldunu bilmiyodum hocaligin.
buarada guzel dusuncelerin icin tsk tatlim :))
Selamlar arkadaşalr vakit akşam olunca aklıma geldi bizim oğlumuz hala ya kucakta ya memede uyuyor kendi başına uyuması binde bir , artık 4 aylık oldular uyku eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz? başarılı olan varmı bu konuda? fikir ve tecrübelerimizi paylaşsak...eğitim şart:)
Kızlar çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler verirsiniz bizlere.
Sonsy ben dışarı tek başıma sürekli çıkıyorum. Gebelik öncesi tansiyon yüzünden yattım hastanede doğum safra ameliyatı derken eşim çok izin aldı. Bir şey demesede yüzü tutmuyordur artık diye düşünüyorum ve çağırmıyorum eşimi. Ana sağlık hastane doktor her yere gidiyoruz kızımla. Bebe confortun ana kucağına atıyorum arabada sonra onu bebek arabasının İskeletine takıyorum her işimizi yapıyoruz. Arabayı geçtim otobüse dolmuşa metroya her şeye bindik. Bir emzik birde sesli bir oyuncak olsun elinde mızmırlanırsa idare edebilirsin bence. Çok sıkışırsam su veriyorum. Avm lerde allah razı olsun çok güzel bebek bakım odaları yapmışlar emzirip devam edebiliyorum zaten.
Ek gıdalara geçecek arkadaşlar bizde 4. Ayımızı bitirmek üzereyiz ama ben 6. Aya kadar emziririm diye düşünüyordum. 4 ay erken değilmikineden 4. Ay banada bir anlatsanız çok kararsız kaldım.
canım kacıncı aydasınız bebegın hero baby ı ıyıyor mu ben hıpp aldım yemıo ya bırde bugun meyve fılesıne az meyve koydum emdııı
ogluusm ya
Hastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba
ben öncelkle maşallah kızıma diye başlayım:) ben bebeğimi beşiğine koyuyorum çıkıyorum odadan, kendi kendine uyuyor hiç sallamadım ayağıma almadım. sadece en baştan beri öyle alıştırdım uykusunun geldiğini anladığım anda götürüp bırakıyorum yatağına emzik şart ama emziğide verdim miydi işlem tamam. kendi gidiyo:) hele bu aralar çok komik yatağa koyduğum anda eee eee ee diyo kendi kendine ses kesildi mi gözler de gidiyo. ama ben kitaptan okudum herşeyi en baştan bana kitap okuyarak olmaz dediler güldüler falan ama ben tek büyüttüğüm için kızımı şanslıyım kimseyi dinlemeden (tabi bebeğimin de çok etkisi var) büyütüyorum. gece de 11 de uyuyo sabaha kadar uyuyo bi kere uyanıp emziriyorum o kadar 9 a kadar falan uyuyo hatta 9 da emzirip bi daha zorluyorum kendim uykuyu çok sevdiğim için onu da uyutuyorum ve 11 e kadar uyku. çok çok şükür Allah a böyle bi kız verdiği için bana...
kızlar oglusum mamayı yemıyor b ı kere yedı bı daha yemıyor.meyve fılesı almıstım bugun ıcıne az kıraz la nektarı koydum bı emıyor kı gormelısınız... bu arada 3 aylık oglusum kımısı verme dıo ama bn verecem az az eskıden hep vermısler pırıncunu nısasta ıle bıle buyuyenler var demı ya..kelebk cnm gecmıs olsun nasıl anladın hastalıgını.ben hıc dr gtmıyorum hersey norml gelıo yda bn mı anlymıyom
Kizlar gece 3 te geldik hastaneden sonda taktilar kuzuma oyle aldilar idrari normL tahlilde lokosit 3 cikti kultur 2 gun snra yine cok yorgunum
Kizlar gece 3 te geldik hastaneden sonda taktilar kuzuma oyle aldilar idrari normL tahlilde lokosit 3 cikti kultur 2 gun snra yine cok yorgunum
öncelikle herkese günaydın :)
hasta olan bebeişlerimiz inşallah biran önce atlatırlar biraz okuyabildim geçmişi işteyim ara ara bakabiliyorum.
ben size bişey sormak istiyoru benim kızımda hem meme emiyor hem mama içiyordu baştan beri aptamil 1 numara veriyorum hiç değiştirmedim memeyide hiç bırakmadı hatta memeyi bununca kapıyor ama benim şakır şakır sütüm yok yetmiyor malesef kızım 4 ay 10 günlük son 1 haftadır nerdeyse mamayı istemiyor çok mutsuz içiyor genelde yarısını bırakıyor memeyi daha çok istiyor bizim sanırım mamayı bırakıp ek gıdaya geçmemiz lazım doktor 6 aydan önce bişey vermiyoruz dedi son kontrolde kızım 20 günde 300gram almış normalde kilosu fazla olduğu için doktor önemsemedi buayda boya gitmiş 20 günde 2cm uzamış zaten toparlasın biraz çok şişko dedi sizce doktor dinelyip isteksiz yesede hiç değilse 5.aya kadar mama+annesütü ilemi devam etsek yada ekgıdaya geçip biyandan yine emzirsem mi bilemedim bide ilk başlangıç için hangi marka hangi mamayı verebilirim ekgıdaya neyle başlanıyor hiç bilmiyorum ????
ben öncelkle maşallah kızıma diye başlayım:) ben bebeğimi beşiğine koyuyorum çıkıyorum odadan, kendi kendine uyuyor hiç sallamadım ayağıma almadım. sadece en baştan beri öyle alıştırdım uykusunun geldiğini anladığım anda götürüp bırakıyorum yatağına emzik şart ama emziğide verdim miydi işlem tamam. kendi gidiyo:) hele bu aralar çok komik yatağa koyduğum anda eee eee ee diyo kendi kendine ses kesildi mi gözler de gidiyo. ama ben kitaptan okudum herşeyi en baştan bana kitap okuyarak olmaz dediler güldüler falan ama ben tek büyüttüğüm için kızımı şanslıyım kimseyi dinlemeden (tabi bebeğimin de çok etkisi var) büyütüyorum. gece de 11 de uyuyo sabaha kadar uyuyo bi kere uyanıp emziriyorum o kadar 9 a kadar falan uyuyo hatta 9 da emzirip bi daha zorluyorum kendim uykuyu çok sevdiğim için onu da uyutuyorum ve 11 e kadar uyku. çok çok şükür Allah a böyle bi kız verdiği için bana...
geçmiş olsun canım, inşallah kültürde temiz çıkar. bizede geçen hafta ateşi çıkınca enfeksiyon var dediler, memleketten apar topar istanbula döndük, burda tahlil tekrarlandı ve temiz çıktı. çok şükür bişey yokmuş, ateşi aşıdanmış.
canım seninle kızlarımız aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. bizim kız sadece mama yiyor, emmeyi zaten hiç sevmemişti, artık tamamen bıraktı. doktorumuzda ek gıdaya başlattı ve beslenme kitapçığı verdi bize, buna göre vericeksiniz ek besinleri dedi. 2yaşına kadar bebek ne zaman neler yemeye başlar, ay ay örnek menüler yazıyor. o kitapçıkta da 4.ay başlanır ek gıdaya yazıyor. neyse biz dün başladık. midesini birden yormadan hafif şeylerle başlatıyor.
ilk hafta sadece meyve suyu verin diyor. o da elma, şeftali, armut ve havuç suyu.
ikinci hafta meyveleri püre olarak ve yanında yoğurt var (yine aynı meyveler)(yoğurttan ilk gün bir çay kaşığı tattırılıp, sonra gün gün arttırıp bir hafta sonunda bir kase yiyecek duruma getirilirmiş.)
üçüncü haftada meyve püresi, yoğurt ve sebze püresi yazıyor.
dün ben yarım elmanın suyunu sıktım (elmayı limon sıkacağında bastırıp parçaladım, zaten limon sıkar gibi çevirince püre gibi oluyor. sonrada süt süzdüğüm ince bir bez vardı, onun içine alıp süzdüm, yarım kase suyu çıktı) ve zevkle içti bizim tontiş. bu günde armut vericem bakalım.
kitapçıkta pirinç unuyla mamalar, çorbalar, sebze püresi tarifleri yazıyor, uyguladıkça yazarım sizede.
Maşallah sübhanallah Allh esirgesin hangi kitabı uyguladın canım bende çok fazla kaynak okumaya çakışıuorum ama sanırım çok bilgi okumak değilde bi görüş ve yöntem üzerinde sebat etmek lazım sanırım...
canım teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsın sağol benimde o kitapçıktan edinmem gerekiyor sanırım :) bende denicem bakalım nasıl karşılıcak kızım sen yaz ara ara neler verdiğini bilgimiz olsun hiçbişey bilmiyorum inan