2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Evet çok mantıklı bende bu ay kontrolünde doktora bu konuda danışıp fikrini alayım önce sonra bakalım duruma. Gerçi mama sandalyemiz hazır :)

Emzirmeyi bırakmak fikri çok acıttı içimi. İnşallah 2 yaşına kadar emzirebilen annelerden oluruz hepimiz. Maşallah kuzuna nazar değmesin. Ben günde 60 cc mama veriyorum akşam uyutmadan önce sütüm azalıyor hissediyorum çünkü çok sinirleniyor mememde.

Birde ben şu pirinç ve mısır ununa takığım çok. Ek gıdaya başlarken en iyisi diyor bir çok makale ama bizim memlekette pirinçte mısırda gdo lu bu konuda fikri olan varmı ?

canım kacıncı aydasınız bebegın hero baby ı ıyıyor mu ben hıpp aldım yemıo ya bırde bugun meyve fılesıne az meyve koydum emdııı
ogluusm ya

ne demek canm her zaman yardımcı olabılecegım konu olursa sevınırım...dıyanet hocası memur olanlar ııcn sınav var canm mahalle aralarında yapanlarda dıploma sart degıl bılgı yeterlı canm

slm kızlar bdnim kızımda kakasını her yaptığında belinden çıkıyo burda okudum çamaşır suyuyla çıkarmaya çalışıyomuşsunuz nekadar yıkansada bebeğin cildine zarar verir çamaşır suyu ben küçük bi kaynatma tenceresi ayarladım lekelileri kaynatıyorum önce beyazları kaynatıyorum arkasındanda renklileri hepsini bi arada kaynatırsanız renkleri birbirine geçer aynı renkleri biarada kaynatıyorum. sabun tozunun kıyafetlerde kaldığını yazmışsınız.ben bi cezveye 1 yemek kaşığı koyuyorum ve onuda ocağın üstünde bikere kaynatıyorum eriyo hemen öyle deterjan gözüne döküyorum eğer eritmeden koyarsanız makineyide bozuyormuş haberiniz olsun.

ben öncelkle maşallah kızıma diye başlayım:) ben bebeğimi beşiğine koyuyorum çıkıyorum odadan, kendi kendine uyuyor hiç sallamadım ayağıma almadım. sadece en baştan beri öyle alıştırdım uykusunun geldiğini anladığım anda götürüp bırakıyorum yatağına emzik şart ama emziğide verdim miydi işlem tamam. kendi gidiyo:) hele bu aralar çok komik yatağa koyduğum anda eee eee ee diyo kendi kendine ses kesildi mi gözler de gidiyo. ama ben kitaptan okudum herşeyi en baştan bana kitap okuyarak olmaz dediler güldüler falan ama ben tek büyüttüğüm için kızımı şanslıyım kimseyi dinlemeden (tabi bebeğimin de çok etkisi var) büyütüyorum. gece de 11 de uyuyo sabaha kadar uyuyo bi kere uyanıp emziriyorum o kadar 9 a kadar falan uyuyo hatta 9 da emzirip bi daha zorluyorum kendim uykuyu çok sevdiğim için onu da uyutuyorum ve 11 e kadar uyku. çok çok şükür Allah a böyle bi kız verdiği için bana...

canım benim bebeğimin kilo alışı azdı ve artık doymadığını hissediyordum sütüm yetse bende 6 aya kadar vermeyecektim doktorumda doğallıktan yana hep o da ek gıdaya geçmemizi istedi ona güveniyorum bende başladım ama artık bebeğim daha huzurlu

canım kacıncı aydasınız bebegın hero baby ı ıyıyor mu ben hıpp aldım yemıo ya bırde bugun meyve fılesıne az meyve koydum emdııı
ogluusm ya

benim bebeğim mamayı yemiyodu ama pirinç ununu sevdi hero baby ülkerin diye eşim onu alalım dedi doktor aptamil al demişti ama ilaç gibi mama konusunda doktora pek güvenmiyorum hangi mamayla anlaştılrs onu öneriyorlar ben ülkerin olduğu için onu aldım beğendi tadını

Çok geçmiş olsun canım. Allah acil sifalar versin.

Kizlar bizi dr
eve gonderdi tekrarlarsa vidyoya cekin ve gelin dedi..mr
istedi kabul etmedik uykusunda olmaliymis cunku benim kuzum en ufK seste irkikip uyyavrum aniyor..bisiy sorucam antibiyotik veren anneler adi ne antibiyotigin?yavrum atesi yukseliyor hep calpol ve dolven beriyoruz cok fazla ilac aldi .dunden beri..ve ishal oldu kusmasida istahsizligida var ..napivam bilmiyorum burdA dr
sikintimiz var malesef 1 gece icin hicbirsey yApmMalarina karsin sadece yaaya 250 istedilee sigortali old.halde..dr.ilac bile vermedi ..devlettide perisan erti yavrumu daha cok dr.onerisi olan yazsin lutfen balikkesirdeyiz bu civarlarda..mesela bursada kim hangi dr? Ben peerisanim..dualarinizi eksik etmetin neoolur

Cnm hangi kitabi okudun? Ben de okudum ama bittim uygularken. Annemin yontemine gectim napiyim. Uykuyu uygulayamadim ama diger seyleri kitaba gore yaptim.
Emzik almiyor atiyor. Elomle tutuyorum emzigi. Sallamam da grrekiyor ve onden kundak da gerekiyor. Elleri kopir kipir cunku. masaallah. Ne kadar uykusu da gelse sakinlesip dalmiyor bunlari yapmam gerekiyor. Haa bir de donencenin calismasi grrek.

En ufak seste uyaniyor. Hirsiz gibi dolasiyorum evde.

Lutfen bana bir seyler oner cnm. Ilk zamanlarda her yolu denedim. Kolik ve gazi oldugu icin. Ayakta bile salladim. Ama simdilik yatainda salliyorum.

Odasini da ayirdim. Emzirmelerim de duzene girdi. Gaz problemimiz hala bitmedi. Hickirigimiz da var.

Kizlar gece 3 te geldik hastaneden sonda taktilar kuzuma oyle aldilar idrari normL tahlilde lokosit 3 cikti kultur 2 gun snra yine cok yorgunum

öncelikle herkese günaydın :)
hasta olan bebeişlerimiz inşallah biran önce atlatırlar biraz okuyabildim geçmişi işteyim ara ara bakabiliyorum.

ben size bişey sormak istiyoru benim kızımda hem meme emiyor hem mama içiyordu baştan beri aptamil 1 numara veriyorum hiç değiştirmedim memeyide hiç bırakmadı hatta memeyi bununca kapıyor ama benim şakır şakır sütüm yok yetmiyor malesef kızım 4 ay 10 günlük son 1 haftadır nerdeyse mamayı istemiyor çok mutsuz içiyor genelde yarısını bırakıyor memeyi daha çok istiyor bizim sanırım mamayı bırakıp ek gıdaya geçmemiz lazım doktor 6 aydan önce bişey vermiyoruz dedi son kontrolde kızım 20 günde 300gram almış normalde kilosu fazla olduğu için doktor önemsemedi buayda boya gitmiş 20 günde 2cm uzamış zaten toparlasın biraz çok şişko dedi sizce doktor dinelyip isteksiz yesede hiç değilse 5.aya kadar mama+annesütü ilemi devam etsek yada ekgıdaya geçip biyandan yine emzirsem mi bilemedim bide ilk başlangıç için hangi marka hangi mamayı verebilirim ekgıdaya neyle başlanıyor hiç bilmiyorum ????

Kizlar gece 3 te geldik hastaneden sonda taktilar kuzuma oyle aldilar idrari normL tahlilde lokosit 3 cikti kultur 2 gun snra yine cok yorgunum

allah sana güç kuvvet versin bide hamilesin çok zor üzülme bu zamana kadar hepimizin bebişleri hastalandı atlattı çok önemli bişey olmadan atlatırsınız inşallah hemen çıkarsınız moralini yüksek tut benim kızımda da sarılık çıkmıştı eve yollamışlardı 1 hafta sonra kontrole getir ilerlemişmi bakıcaz saatte bir emzir anne sütüyle geçer demişlerdi 1 hafta hiç uyumadan kollarım kopana kadar emzirdim gözümü kırpmadım kendim çöktüm sonuç 1 hafta sonra sarılıktan hastaneye yatırdılar kızımı deli danalar gibi ağlayıp duruyordum ortalarda 1 gece tedavi gördü sabah sonucu tekrar bakıcaz dediler ve sonuç düştü çıktık hastaneden esasında bu gibi durumlarda panik yapmadan sakin bir şekilde mantıklı davranmak gerekiyor ama annelik işte napıcamızı bilemiyoruz alah şifa versin hemencecik geçsin inşallah kuzulara dayanamıyorum zaten ben

geçmiş olsun canım, inşallah kültürde temiz çıkar. bizede geçen hafta ateşi çıkınca enfeksiyon var dediler, memleketten apar topar istanbula döndük, burda tahlil tekrarlandı ve temiz çıktı. çok şükür bişey yokmuş, ateşi aşıdanmış.

canım seninle kızlarımız aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. bizim kız sadece mama yiyor, emmeyi zaten hiç sevmemişti, artık tamamen bıraktı. doktorumuzda ek gıdaya başlattı ve beslenme kitapçığı verdi bize, buna göre vericeksiniz ek besinleri dedi. 2yaşına kadar bebek ne zaman neler yemeye başlar, ay ay örnek menüler yazıyor. o kitapçıkta da 4.ay başlanır ek gıdaya yazıyor. neyse biz dün başladık. midesini birden yormadan hafif şeylerle başlatıyor.

ilk hafta sadece meyve suyu verin diyor. o da elma, şeftali, armut ve havuç suyu.

ikinci hafta meyveleri püre olarak ve yanında yoğurt var (yine aynı meyveler)(yoğurttan ilk gün bir çay kaşığı tattırılıp, sonra gün gün arttırıp bir hafta sonunda bir kase yiyecek duruma getirilirmiş.)

üçüncü haftada meyve püresi, yoğurt ve sebze püresi yazıyor.

dün ben yarım elmanın suyunu sıktım (elmayı limon sıkacağında bastırıp parçaladım, zaten limon sıkar gibi çevirince püre gibi oluyor. sonrada süt süzdüğüm ince bir bez vardı, onun içine alıp süzdüm, yarım kase suyu çıktı) ve zevkle içti bizim tontiş. bu günde armut vericem bakalım.

kitapçıkta pirinç unuyla mamalar, çorbalar, sebze püresi tarifleri yazıyor, uyguladıkça yazarım sizede.

Maşallah sübhanallah Allh esirgesin hangi kitabı uyguladın canım bende çok fazla kaynak okumaya çakışıuorum ama sanırım çok bilgi okumak değilde bi görüş ve yöntem üzerinde sebat etmek lazım sanırım...

canım teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsın sağol benimde o kitapçıktan edinmem gerekiyor sanırım :) bende denicem bakalım nasıl karşılıcak kızım sen yaz ara ara neler verdiğini bilgimiz olsun hiçbişey bilmiyorum inan

Merhaba ben pediatrist önerisiyle Prof Dr Hilal Mocan'ın " 0-1 Yaş Bebek Beslenmesi " adlı kitabı aldım ve okudum. Hangi gıdaya nasıl başlanır nasıl devam edilir mama veya sütle Muhallebi yoğurt tarifleri , sebze çorbası tarifleri gibi faydalı bilgiler var. Reklam gibi oldu ama tavsiye ederim.
Ayrıca hazır kitaptan konu açılmışken önerebileceğim diğer kitap ise " Yaşamın ilk iki yılında çocuk sağlığı ve bakımı " adlıkitaptır. Yazarı Prof Dr Gülbin Gökçay' dır. Bu kitap da güzel bir kitapta genel bilgiler olduğu gibi hastalıklar hakkında ve acil durumlar hakkında bilgi var.
İki kitabı da d & r ve internette bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

paylaşırım canım verdikçe. sırf bebek için katı meyve sıkacağı almıştık ama çok köpüklü çıkarıyor suyu, gaz yapar diye onunla uğraşmıyorum. zaten bir tane meyve için onu kirlettiğime değmez:) bide yoğurt yapma makinası almıştık, onu hiç denemedim daha, inşallah o da meyve sıkacağı gibi kenara atılıp kalmaz:)

ya bizim kız kollarını asla örttürmüyor uyurken, hep dışarda kollar. kolsuz çıtçıtlıyla duruyor evde, uyurkende onunla yatıyor ama sanki kolları üşür gibi geliyor bana. uzun kollu giydirsemde bu sıcakta çocuğu bunaltırım, zaten eşimde üşümez deyip giydirtmiyor. siz ne giydiriyorsunuz uyurken, hasta etmiyeyim bide çocuğu. gerçi tepinirken üstünüde açıyor, bacaklarda açık hep. eşimde bebekken böyle deli yatıp üstünde örtü tutmazmış, kayınvalidem hep beşiğin kenarlarına sıkıştırırdım örtüyü, yinede açardı diyor. hala yaz kış üstünü açıp, açıkta yatar öyle. kızımda babasına çekmiş galiba:)

Hanımlar merhaba,
4 aylık kontrolumuze gittik bugün. Boy 61, 5 kilo 6700gr , baş 42cm. 400 gr almış kızım, sadece anne sütü alıyor, dr normal buldu, anne sutune devam dedi. Rotavirus 2. Dozu da olduk. Suyu sordum, çok terlerse verebilirsiniz dedi. Çişini az yapması terlemedenmis. Damaklar kabarmış, huzursuzluk yaparsa taze soganin beyaz tarafını damaga düşebilirsiniz dedi. Aşıları haftaya sağlık ocağında olacağız.
Kelebek, porselen yavrulara geçmis olsun. Diğer tüm kuzulara da öpücükler.. bu da benim kuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…