2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
paylaşırım canım verdikçe. sırf bebek için katı meyve sıkacağı almıştık ama çok köpüklü çıkarıyor suyu, gaz yapar diye onunla uğraşmıyorum. zaten bir tane meyve için onu kirlettiğime değmez:) bide yoğurt yapma makinası almıştık, onu hiç denemedim daha, inşallah o da meyve sıkacağı gibi kenara atılıp kalmaz:)

ya bizim kız kollarını asla örttürmüyor uyurken, hep dışarda kollar. kolsuz çıtçıtlıyla duruyor evde, uyurkende onunla yatıyor ama sanki kolları üşür gibi geliyor bana. uzun kollu giydirsemde bu sıcakta çocuğu bunaltırım, zaten eşimde üşümez deyip giydirtmiyor. siz ne giydiriyorsunuz uyurken, hasta etmiyeyim bide çocuğu. gerçi tepinirken üstünüde açıyor, bacaklarda açık hep. eşimde bebekken böyle deli yatıp üstünde örtü tutmazmış, kayınvalidem hep beşiğin kenarlarına sıkıştırırdım örtüyü, yinede açardı diyor. hala yaz kış üstünü açıp, açıkta yatar öyle. kızımda babasına çekmiş galiba:)

canım ben satış kanalında çalışıyorum güney koreliler sahibi ordan tanıtmak için geldiler meyve sıkacağı yayınladık bende baya iyi bişey hayret dandirik meyve sıkıcağı değil dedim studyoya gidip inceledim çok güzel fiyatına bi baktım 950 lira almadım tabiki iyi alsam çok pahalı kötü alsan hiçbir işe yaramıyor bu gibi aletler neyazıkki üst konusunda ise ben gündüz kısa kollu çıtçıtlı badi altına pijama giydiriyorum dışarı çıkarsak elbise giyiyor genelde bacaklar kollar açıkta oluyor gece yatarken kolları buz gibi olduğu için uzun kollu giydiriyorum altına pijama üstünü örtüyorum çekiştirip duruyor suratını kapatır diye hala çorap giydiriyorum ben kızımın ayakları buz gibi ve terli oluyor

paylaşırım canım verdikçe. sırf bebek için katı meyve sıkacağı almıştık ama çok köpüklü çıkarıyor suyu, gaz yapar diye onunla uğraşmıyorum. zaten bir tane meyve için onu kirlettiğime değmez:) bide yoğurt yapma makinası almıştık, onu hiç denemedim daha, inşallah o da meyve sıkacağı gibi kenara atılıp kalmaz:)

ya bizim kız kollarını asla örttürmüyor uyurken, hep dışarda kollar. kolsuz çıtçıtlıyla duruyor evde, uyurkende onunla yatıyor ama sanki kolları üşür gibi geliyor bana. uzun kollu giydirsemde bu sıcakta çocuğu bunaltırım, zaten eşimde üşümez deyip giydirtmiyor. siz ne giydiriyorsunuz uyurken, hasta etmiyeyim bide çocuğu. gerçi tepinirken üstünüde açıyor, bacaklarda açık hep. eşimde bebekken böyle deli yatıp üstünde örtü tutmazmış, kayınvalidem hep beşiğin kenarlarına sıkıştırırdım örtüyü, yinede açardı diyor. hala yaz kış üstünü açıp, açıkta yatar öyle. kızımda babasına çekmiş galiba:)

benim kızımda hep kolları dışarıda uyuor o yüzden ben çıtçıtlı atletin üzerine tişörtte giydiriyorum.
Bride üzerini benimkide çok açmak istiyor çünkü uyku arasında bile arada pırtlamak için ayaklarını havaya kaldırıyor o yüzden aşağı kayıyor battaniyesi ben şimdilik sağ ve soldan koltuk altına kadar örtüp kenarları sıkıştırıyorum açamıyor ama dönmeye başladıysa bu yöntem işe yaramaz sanırım.

gecmş olsun bebeklerinize kızlar....bakıyorum yavaş yavaş bu enf. çıkmaya başlıyor herkeste...kızımda çok küçükken tesadufen ögrendik oldugunu lökosit 15 falandı antıbıyotık verdı doktor geçti...ama her ay tahlil yapılmalıymış daha sonra tekrar tahlil yaptırdık temiz çıktı,sonra tekrar yaptırdık bu sefer lökosit 7 cıktı..doktor cok önemli degıl bu sayı dedi ilaç vermedi,bende korktum başka doktora gıttım,kültür yaptırdım üremem cıkmadı ama doktor ilaç verdi gene :KK43: ben arada kaldım bu konuda ama malesef ilacı kullandım gene kendime cok kızıyorum suan keşke kullanmasaydım hemen diye,belkide gerek yoktu....baya arastırdım böbrekte sorun olusturuyormuş hatta böbrek yetmezliğine kadar gidiyormuş bu felaket haberi okuyunca yıkıldım adeta :KK43: ultrason cektırdık normal cıktı böbrekler ve ıdrar yolu...ateş yok ultrason normal üreme cıkmadı ama ben genede kendımı yedım agladım sürekli ya bişey olursa diye ama bi faydası olmadı aglamanın düşünmenin :KK43: bu hafta gene tahlıl yapılacak bakalım 1 ayda tekrar etmişmi,etmişse ne yaparım bilmiyorum gene cok üzülürüm sanırım şuan hiç bişey bilmiyorum düşünmek istemiyorum bile...

idrarında gene bir koku var kızımın vitamin gibi kokuyor sanki benide korku sardı tabı gene....

geçmiş olsun canım, inşallah kültürde temiz çıkar. bizede geçen hafta ateşi çıkınca enfeksiyon var dediler, memleketten apar topar istanbula döndük, burda tahlil tekrarlandı ve temiz çıktı. çok şükür bişey yokmuş, ateşi aşıdanmış.

canım seninle kızlarımız aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. bizim kız sadece mama yiyor, emmeyi zaten hiç sevmemişti, artık tamamen bıraktı. doktorumuzda ek gıdaya başlattı ve beslenme kitapçığı verdi bize, buna göre vericeksiniz ek besinleri dedi. 2yaşına kadar bebek ne zaman neler yemeye başlar, ay ay örnek menüler yazıyor. o kitapçıkta da 4.ay başlanır ek gıdaya yazıyor. neyse biz dün başladık. midesini birden yormadan hafif şeylerle başlatıyor.

ilk hafta sadece meyve suyu verin diyor. o da elma, şeftali, armut ve havuç suyu.

ikinci hafta meyveleri püre olarak ve yanında yoğurt var (yine aynı meyveler)(yoğurttan ilk gün bir çay kaşığı tattırılıp, sonra gün gün arttırıp bir hafta sonunda bir kase yiyecek duruma getirilirmiş.)

üçüncü haftada meyve püresi, yoğurt ve sebze püresi yazıyor.

dün ben yarım elmanın suyunu sıktım (elmayı limon sıkacağında bastırıp parçaladım, zaten limon sıkar gibi çevirince püre gibi oluyor. sonrada süt süzdüğüm ince bir bez vardı, onun içine alıp süzdüm, yarım kase suyu çıktı) ve zevkle içti bizim tontiş. bu günde armut vericem bakalım.

kitapçıkta pirinç unuyla mamalar, çorbalar, sebze püresi tarifleri yazıyor, uyguladıkça yazarım sizede.

bu yararlı bilgiler için tşk ler cnm.
bende ek gıda konusunu araştırmaya başladım yavaş yavaş.
neler öneriliyor ilk nelerle başlıyoruz ek gıdaya vs..

benim oğlumda uyurken çok hareket ediyor örtü durmuyor üzerinde hiç.
çıtçıtlı badi birde tişört giydiriyorum ben.. :)

arkadaşlar okudum da herkes idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşıyor
benim kuzuma daha hiç idrar tahlili yapılmadı
içime kurt düştü şimdi
bebeklerde ne gibi belirtiler oldu ki

masalimm canm mrb benım oglum 3 ay 7 gunluk gecelerı sık sık uyanıyor ogluusm bnde sutum yetmıyor dıye duusndum hıpp organık mama aldım aldıgım gun denemek ııcn vereyım dedım az yapmıstım ıctı bı guzel dedım guzel yıyecek.sonra kı aksam yaptım ıcmedı bı yandanda emzırıyorum ama.sadece gecelerı vermneyı duusnmustum ılk verdıgım aksam gayet guzel uyumustu ama.bende baktım yemıyecek sutumu cogaltacak seylere basvurdum sımdınsutum cogaldı ama ıste yınede gece uyanıyor cok sık olsada.dun meyve suzgecı almıstım [url=http://www.bebedor.com/tr/node/578 .!.:
Sebze Meyve Filesi | Bebedor[/url] bundan ıcıcne az koydum maslalah nasılda emdı bugun yıne verdım cok az da yogurt verdım benıde emıyor.yogurt u tam sevmedı gıbı ama ben bole kendı kendıme yapıom bırseyler ıste.bırde bnm ogluusmun gaz sorunu yok sukur bırazda buna guvenerek verdım

kızlar bız 3 ay 7 gunluguz ve ben meyve fılesınde az meyve tattırıyorum emıo...ugunde az bı tatlı kasıgı kadarda yogurt verdım baska neler verebılırım

Kizlar bizi dr
eve gonderdi tekrarlarsa vidyoya cekin ve gelin dedi..mr
istedi kabul etmedik uykusunda olmaliymis cunku benim kuzum en ufK seste irkikip uyyavrum aniyor..bisiy sorucam antibiyotik veren anneler adi ne antibiyotigin?yavrum atesi yukseliyor hep calpol ve dolven beriyoruz cok fazla ilac aldi .dunden beri..ve ishal oldu kusmasida istahsizligida var ..napivam bilmiyorum burdA dr
sikintimiz var malesef 1 gece icin hicbirsey yApmMalarina karsin sadece yaaya 250 istedilee sigortali old.halde..dr.ilac bile vermedi ..devlettide perisan erti yavrumu daha cok dr.onerisi olan yazsin lutfen balikkesirdeyiz bu civarlarda..mesela bursada kim hangi dr? Ben peerisanim..dualarinizi eksik etmetin neoolur
Gecmis olsun arkadasim,bu topige geldigin gunden beri taniyorum seni hatta hamileliginde senin rahatsizligindan kaynaklanan bir durum vardi o zamanda uzulmustum hatta esime bile soylemistim balikesire en yakin yer bursa keske gelebilse buraya demistim....biliyorsun ben bursadayim dogumumu medical park hastanesinde yaptim ayni hastanede devam ediyorum kizimin kontrollerine doktorumuz yar.doc.nurettin vurgun.iyi bir doktor...kizimda bende seviyoruz doktorumuzu....

Cnm hangi kitabi okudun? Ben de okudum ama bittim uygularken. Annemin yontemine gectim napiyim. Uykuyu uygulayamadim ama diger seyleri kitaba gore yaptim.
Emzik almiyor atiyor. Elomle tutuyorum emzigi. Sallamam da grrekiyor ve onden kundak da gerekiyor. Elleri kopir kipir cunku.:nazar: masaallah. Ne kadar uykusu da gelse sakinlesip dalmiyor bunlari yapmam gerekiyor. Haa bir de donencenin calismasi grrek.

En ufak seste uyaniyor. Hirsiz gibi dolasiyorum evde.

Lutfen bana bir seyler oner cnm. Ilk zamanlarda her yolu denedim. Kolik ve gazi oldugu icin. Ayakta bile salladim. Ama simdilik yatainda salliyorum.

Odasini da ayirdim. Emzirmelerim de duzene girdi. Gaz problemimiz hala bitmedi. Hickirigimiz da var.

canım benim. benim kurtarıcım emzik kesinlikle tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını uyguldım . çok küçükken uyguladığım için olumlu sonuç aldım. beşiğine bırakıp kaçıyorum. ses çıkınca bi daha gidiyorum emziği verip bi daha kaçıyorum. her mızmızına değil ağlamalarına gittim sadece ama dediğim gibi emzik emdiği için sesi çıkmıyor. sadece düştüğünü anladığımda gidiyorum ağzına verip kaçıyorum. çünkü beni gördükçe mızmızlanıyor. ben kzımla iki aylıkken başladık gezmeye. tek başıma koyuyorum arabasına her yere gidebiliyorum saatlerce gezdiriyorum onu gelince de banyo. ama dediğim gibi emzik kurtarıcı.

Merhaba canlar.nasılsınız.umarım bebısler ve sızler ıyısınızdır.ben cuma gunu amelıyata grecem.safra kesemın alınması gerekıyor.artık agrılara dayanamıyorum gunlerdır acillerde cekıyorum agrıları ama artık karar verdım olacam amelıyat.gun aldık cuma gunu ınsallah.ben dogum sancısıda cektım ama safra agrısı hıcbıseye benzemıyor.allah yardım etsın hepımıze.

Kizlar noluyo bebislere hepsi hasta oluyo nazarmi degdi kuzucuklara. ek gida icinde bizim ablamin cocuklarindan agziminz yandi onun icin ne ben yavastan basladim. Ablamin kizi suan 9 yasinda 6 aylik olana kadar su bile vermedi 6. Ayinda ek gidaya basladi ama kizi yemiyodu agzina vu tahilli pirincli kasik mamalari var ya onlari verirdi abartmiyorum yarim saat agzinda bekletirdi artik agzinin yanlarindan akardi zor yutardi ve suan 9. yasinda hala ayni masaya oturinca baslar bunu yemem bundan az yerim diye ben ablamin patates yemegini muslugun altinda yikatidigini biliyorum yemicem boyle diye kiyameyleri kopardigi icin sonra oglu oldu suan 4 yasinda ona hemen ek gidaya basladi daha 4 aylikti tarhana corbasina ekmek ici dograyip yediriyodu ve suan hala istahi cok iyi. ben suan bi ogun emzirdikten sonra kasik mamasi veriyorum cokta istahla yiyor.

selam kızlar uzun bir aradan sonra gelebildim aranıza
bebekler hasta sanırım hepsine allah acil şifa versin
bebeklerimizin ciddi sorunları yoktur umarım geçmişi pek okuyamadım baya yazmışsınız
biz iyiyiz allaha şükür hala bavul yerleştiriyorum sanırım çok şey götürdüm
oğlumu denize sokmak istedim ama ayaklarını soktuğumda çok korktu yinede tam sokamasamda beline kadar soktum öyle tuhaf sesler çıkardıki çok komikti zaten çok az durdu suda hemen havlusuna sardım banyo yaptırdım
o kadar yormuşki tatil oğlumu bir kaç gündür baya uyuyo uyanıyo yine yorgun sürekli uyumak istiyo
temiz hava oğluma iyi gelmedi sanırım

Kizlar noluyo bebislere hepsi hasta oluyo nazarmi degdi kuzucuklara. ek gida icinde bizim ablamin cocuklarindan agziminz yandi onun icin ne ben yavastan basladim. Ablamin kizi suan 9 yasinda 6 aylik olana kadar su bile vermedi 6. Ayinda ek gidaya basladi ama kizi yemiyodu agzina vu tahilli pirincli kasik mamalari var ya onlari verirdi abartmiyorum yarim saat agzinda bekletirdi artik agzinin yanlarindan akardi zor yutardi ve suan 9. yasinda hala ayni masaya oturinca baslar bunu yemem bundan az yerim diye ben ablamin patates yemegini muslugun altinda yikatidigini biliyorum yemicem boyle diye kiyameyleri kopardigi icin sonra oglu oldu suan 4 yasinda ona hemen ek gidaya basladi daha 4 aylikti tarhana corbasina ekmek ici dograyip yediriyodu ve suan hala istahi cok iyi. ben suan bi ogun emzirdikten sonra kasik mamasi veriyorum cokta istahla yiyor.

bebeğin kaç aylık canım, bende karpuz ve kiraz suyu dışında bişey vermedim, o da çok az tadımlık, dört ayı doldurmaya bir haftamız kaldı bizim:KK9:

Oglum.hastalandi hastanelerde surunmekten bn de hasta oldm ishal kusma ates halsizlik.cok kotu durumdayim eymen hic durmuyo yavrum da hasta kalkacak halim yok ins yarina duzelirim esim gelene kadar zor dayandim

Oglum.hastalandi hastanelerde surunmekten bn de hasta oldm ishal kusma ates halsizlik.cok kotu durumdayim eymen hic durmuyo yavrum da hasta kalkacak halim yok ins yarina duzelirim esim gelene kadar zor dayandim

canım çok geçmiş olsun, geçmişi okuyamamıştım, şimdi gördüm, Rabbim senin de bebeğinin de yardımcısı olsun:KK16:

Ben size olayi anlatmak istiyorum kuzumun atesi gece cok yukseldi ambukans cagirdik gelene kadar dustu ve iyiydi.sabah istahida yoktu kusuyodu hemen acile gittik..kusma icin serum takikdi ama takilana kadar yavrum delik desik ettiler..serum bitti tahlilde kanda enfeksiyon cikmis yatiralim dedi ve antibiyotik tedavisi verildi.serum bitti digerine gecilirkende cok agladi.yolda odamiza giderken kuzummmm kasiklip gozleri yana kaydi hemen kostuk cikarin dedim yok dediler bisiyi..tekrar edince nobeett dediler hemeb dr.aradilar gelmedi hava vermeye basladilar ama agluyodu.cikarin serumu deedikce zit gittiler hast.kendimi kaybettim hemen akisini kapattim kavga ettik cikardilar imza atttirdilar.hemen 5 dk.icinde kosun ozele dedileer kosrum kuvagimda yavrum kosarken kendine geldi ..hemen yolda uyuttum ve gittik ordA yine tekrArlandi ve yine...dr.u cagirdilar kuzum gelene kadar uyud yayis yapildi.sadece gozlemde kakdik.ates takibi.
Bu nobete havale dediler atessiz old.icin soguk havale dedileer..benim kuzum sadece gozleri yana yukari bakiuodu ve agliyodu bukadarr..bence kuzum havale gecirmedi uzuntuden sok gecirdi arka arkaya deldiler cunku..ve yavrum ishal oldu bisiy yemiyor gece kus gibi besliuorum oglumu 5 ml. Damla damla ne gideerse..diyodum ya eskiden istahsizdi diye o hakkeeim
..hallerini mumla ariyorum simdi..masallah yavrum iyi hareketleri bakislari..tekrarkanmasindan cok korkuyorum ve kahroluyorum gece gunduz agliyorum tranva yasadim rabbim yasatmasin bidaha
.simdi bu sizce neydi? Havale de morarirmis bebek ses cikmazmis nefesi kesikirmis..ya serumun yanetkisi yada korkuydu digee ihtimali aklima getirmek isyemiyorum..bilgisi olan veya errFtAn bilenler bu konu hakkind bilgiye ihtiyacim var..

Ben size olayi anlatmak istiyorum kuzumun atesi gece cok yukseldi ambukans cagirdik gelene kadar dustu ve iyiydi.sabah istahida yoktu kusuyodu hemen acile gittik..kusma icin serum takikdi ama takilana kadar yavrum delik desik ettiler..serum bitti tahlilde kanda enfeksiyon cikmis yatiralim dedi ve antibiyotik tedavisi verildi.serum bitti digerine gecilirkende cok agladi.yolda odamiza giderken kuzummmm kasiklip gozleri yana kaydi hemen kostuk cikarin dedim yok dediler bisiyi..tekrar edince nobeett dediler hemeb dr.aradilar gelmedi hava vermeye basladilar ama agluyodu.cikarin serumu deedikce zit gittiler hast.kendimi kaybettim hemen akisini kapattim kavga ettik cikardilar imza atttirdilar.hemen 5 dk.icinde kosun ozele dedileer kosrum kuvagimda yavrum kosarken kendine geldi ..hemen yolda uyuttum ve gittik ordA yine tekrArlandi ve yine...dr.u cagirdilar kuzum gelene kadar uyud yayis yapildi.sadece gozlemde kakdik.ates takibi.
Bu nobete havale dediler atessiz old.icin soguk havale dedileer..benim kuzum sadece gozleri yana yukari bakiuodu ve agliyodu bukadarr..bence kuzum havale gecirmedi uzuntuden sok gecirdi arka arkaya deldiler cunku..ve yavrum ishal oldu bisiy yemiyor gece kus gibi besliuorum oglumu 5 ml. Damla damla ne gideerse..diyodum ya eskiden istahsizdi diye o hakkeeim
..hallerini mumla ariyorum simdi..masallah yavrum iyi hareketleri bakislari..tekrarkanmasindan cok korkuyorum ve kahroluyorum gece gunduz agliyorum tranva yasadim rabbim yasatmasin bidaha
.simdi bu sizce neydi? Havale de morarirmis bebek ses cikmazmis nefesi kesikirmis..ya serumun yanetkisi yada korkuydu digee ihtimali aklima getirmek isyemiyorum..bilgisi olan veya errFtAn bilenler bu konu hakkind bilgiye ihtiyacim var..

Arkdasim soguk havale olabilir hastanede dedikleri gibi is arkadasimin oglu oyle olmustu...gelebilirsen bursaya gel ben sana yardimci olmaya calisirim...iyi bir hastanede baksinlar ayberke...cok geciktirme

canım şimdi okudum çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın bebeğin o haldeyken panik yaptığınızı bebeğe hissettirdinizmi bebekler ana babasının korktuğunu hissederse böyle tepkiler verebiliyolar durum ne kadar kötü olursa olsun endişenizi sakın bebeğe belli etmeyin evet çok zor öyle bi anda sabırlı olmak ama bebeğin için mecbursun ayrıca doktorun dediği gibi ateşsiz havale olabiliyo ama söylediğine göre bebeğin sizin korkunuzdan korktuğunu düşünüyorum ben tekrardan geçmiş olsn dualarım seninle ayrıca sen dik durmalısın sen bir annesin sen çok güçlüsün bebeğinin senin gücüne ihtiyacı var

çok geçmiş olsun hamilelikle çok daha zor olsa gerek sende dikkat et kendine 2 bebege bakıyorsun allah şifa versin canım

çok üzüldüm inanın bebeği söz konusu olunca çok hassas oluyo allah yardıımcınız olsun şifa versin
tam teşekküllü bi hastaneye götür bence yavrunun geçirdigi nöbetmi havalemi serumun yan etkisimi teşhıs konsun
geçmiş olsun canım

canım çok geçmiş olsun sanada bebeğinede ikinizde çabucak iyileşirsiniz inşallah

X