Dün kızımızın 4. kontrolü vardı. Boyu 65 cm, kilosu 7350, baş çevresi 41 cm çıktı. Bu ay 800 gr almış, benim sütüm azaldı ama dedim. Doktor önemsemedi.
Bundan sonraki aylar ayda 500 gr yeterli dedi. Gelecek ay ek besine baslayacağımızı söyledi. Az kilo almış olsaydı bu ay baslayacakmış. Tattırmak istiyorum dedim, 'yani siz istiyorsanız tattırın da cocuğa bir faydası yok' dedi. Alerji yapabilecek seyleri saydı, tattırdığınız seylere dikkat edin dedi.
Suyu sordum. 'Anne sütünden suyu alıyor, icinize sinmiyorsa verebilirsiniz ama o suyu kaynatacaksınız bir kaba koyacaksınız yanınızda kasık taşıyacaksınız vs zor iş onun yerine çıkarın meme verın daha kolay' dedi :)
Kucağımızda oturabileceğini ancak destekli de olsa pek uzun oturtmamazı söyledi. Mama sandalyesine de oturabileceğini ancak öne kayacağını, eğer arkaya eğim verebiliyorsak oyle oturtmamızı söyledi. a
Dişleri kaşınıyordu. Kontrol etti, henüz diş çıkacak gibi değil dedi. Ama kaşınmaya başlamış olabilirmiş.
TV sorduk, baby TV izleyebilir mi dedik. 2 yaşına kadar TV önermiyoruz, mümkün olduğunca geç başlasın dedi.
Kanguru için saglıksız diyorlar diye sorayım dedim. Bindirebilirsiniz ama saatlerce öyle dolaşmayın dedi.
Aşıların tekrar dozları daha cok etkileyebilirmiş. O yüzden 2. ayda ateş yapmasa bile bu sefer olabilirmiş. Bizim dün gecemiz rahat geçti ama ateş yapmadı. Normade 36.5 olan atesi 37.1 falan oldu ama bence o aşıdan değil, sıcaklardan.
Bu ay neler yapmalıyız dedim. Sert zeminde çok döner, sert zemine koyun bol bol dönsün dedi. Egzersizlere devam. Cee oyunu oynayın, gıdıklayın, aynaya gösterin dedi. Bizim kız henüz kahkaha atmıyor da kahkaha atsın diye :)
Veee gelelim asıl sorunumuza. Hatırlarsanız kızımızı 10 gün önce koltuktan düşürmüştük. Düştükten 2 gün sonra da kafası şişmişti. Doktor kafasında kırık olabileceğini söyledi ! Once acile gönderdi bizi, onlar da beyin cerrahına gönderdi. 2 tane film çekildi. Neyse ki kırık çıkmadı. Ama epey korktuk.
Bu da 4. ay pozumuz.
Eki Görüntüle 744549