2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ayberk bugun hicc bisiy yokken ne gurultu ne bisiy durup dururken 2 kez oldu bugun sicradi uyanikken ..ve cok agladi..morelim nasil bozuk anlatamam..bugun hiccc bisiy yemedi ve birazfmda ateslendi ilik dus yaptirdim 50 ml.mama zor icti uyurken..nasil ususte geliyor hersey..bide arada gizkeri daliyor sadece dalma ama kisa sureli intt.arastirdum iyi seyler yazmiyor kondurmak istemiyorum alkahim muhafaza etsun yavrularimizu korusun..

Canım yazarım tabi, ama liste her hafta değişiyor. Bazen karbonhidrat bazen et ağırlıklı oluyor. Bir de benim yüksek kilom olduğu için size göre daha fazla yiyebiliyorum, liste size fazla gelecektir...

08.00 1,5 dilim ekmek, 1,5 kibrit kutusu peynir, gün aşırı yumurta, domates, salatalık, biber, 3-4 zeytin veya 2 tam ceviz
10.30 1 porsiyon meyve ( 12-15 kiraz veya 3-4 kayısı veya 1 kücük muz veya 5 cm kalınlığında kavun-karpuz gibi) ve 1 kücük kutu süt
12.30 4 köfte kadar et veya 6-7 kaşık kurubaklagil, az yağlı salata, 1 dilim ekmek
15.00 1 porsiyon meyve, 1 galeta
17.00 1 tost (beyaz peynirli, yağsız)
19.30 6-7 kaşık sebze yemeği, 3-4 kaiık yogurt veya ayran veya cacık, 1 dilim ekmek, sogus domates-salatalık-biber
21.30 1 porsiyon meyve

günde yarım saat yürüyüs, en az 3 litre su.
Ekmekler unonun tahıllı ekmeği...
Guzel liste cnm. Hic de cok degil.

kızlar biz bugün ek gıdaya başladık muhallebi verdim yarında yoğurt verecem sadece muhallebiyle yoğurt ver dedi doktor bebeğim az kilo aldığı için sütüne ek olsun bunlar mama verme diyo.
Muhallebiyi nasil ve neyle yapiyorsun bilgi verebilirmisin acaba
geçmişi okudumda su konuşulmuş.ben hem mama hemde meme verdiğim için su veriyorum. bazen az bazen 10 cc içtiği oluyor.şahsi fikrim mama verenlerin özellikle vermesi gerek bence.

kilolar konusunda önceden 70 kiloydum.dikkat ediyorum bugün sabah 67.8 im. dikkat ediyorum yediklerime.

4.ay aşısından bende korkmaya başladım.hemen hemen herkesin ateşi çıkmış ki biz kuşadasında tatailde olucaz o dönemde.
peki bir önceki aşı gibi aşıdan sonra 3 gün banyo yasakmı ?[/QUOTE
Yalnizca verem asisinda yani bironceki asida su ile temas etmemesi gerekiyormus bu ve bundan sonraki asilarda su sorun dgilmis

Bebegine muhallebi yapan anneler nasil yapiyorsunuz.ben ari mama aldim once suyla yaptim doktor olmaz dedi.ya formul mama yada inek sutu deci ki suan sut veremiyoruz nasil yapicam ben bu muhallebiyi

bi de bebeklerinize maaşallah.çok tatlılar.
benim oğlum hiç böyle pozlar vermiyor. fotojenik değiliz.zaten anne karnındaykende hep elleriyle yüzünü kapaTIRDI.
ne zaman foto cekeyim desem teli incelemeye başlıyor. haliylede fotoda kocaman gözlerini açmış halde yakalıyorum.
siz nasıl yakalıyosunuz gülerken falan?

deterjanla ilgili soruma cvp veren herkese tşk edrim
cnm dalan roxy bende kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım.acaba deterjanımı çok koyuyosun. ben 30 dercede 15 dklık hızlı programda yıkıyorum .çünkü günlük değiştiriyorum .sadece ter ya da ağız suyundan leke oluyor. 2 yemek kaşığı falan koyuyorum.ama çamaşırını biriktirmiyorum.8-10 parça olduğunda yıkıyorum. eğer çişli , kakalı, ya da zor bir leke varsa 1,5 saatlik programda gene 30 derecede yıkıyorum
cnm bende günlük değiştiriyorum gün aşırı çamaşırını çok biriktirmeden yıkıyorum.kakalı ve zor lekelerdede makinada çıkardıktan sonra çamaşır suyuyla temizliyorum başka türlü olmuyor.biraz önce kızkardeşime e bebekte baby me diye bir sıvı deterjan aldırdım.onu deniycem olmazsa dalinin sıvı deterjanını alacağım.

Ayberk bugun hicc bisiy yokken ne gurultu ne bisiy durup dururken 2 kez oldu bugun sicradi uyanikken ..ve cok agladi..morelim nasil bozuk anlatamam..bugun hiccc bisiy yemedi ve birazfmda ateslendi ilik dus yaptirdim 50 ml.mama zor icti uyurken..nasil ususte geliyor hersey..bide arada gizkeri daliyor sadece dalma ama kisa sureli intt.arastirdum iyi seyler yazmiyor kondurmak istemiyorum alkahim muhafaza etsun yavrularimizu korusun..
cnm aklına kötü şeyler getirme lütfen.internetten ne okudun bilmiyorum ama sıçramalar normal.ateşte aşının etkisi falandır.sıkma canını

Evvet canim gunde 2 kez veriyorum mamayi biri 3 digeri 4 olcek gece yatarken de gun icinde emdikten sonra sagdigim sutu veriyorum ve emziriyorum bnm oglan biraz bogaza duskun haddinden fazla yiyiyo 3 ayyimiz dolmadan 7 kilo olmus gecen hafta tartildik su veriyorum bi de drumuz muhallebi onermmedi bize daha kucuk diye ynlis htrlamiyosam senle de bikac gun var dogum arasind yetmedigi zaten saat basi uyanmasindan belli canim yoksa gece uykusuna dalardi ya gun icinde sagip biriktirip gece verceksin ya da mama takviyesi yapcasin ben mamada sakinca gormuyorum yetmiyosa verocez mecbur etrafimda sirf mamayla buyumus bi ton cocuk var gayet sagliklilar muhallebi cagina gelince de mamayi birakip muhallebi yediricem calismaya baslamissin Allah guc kuvvet versin meslegine de bayildim keske biz de olabilsek en azindan ders verirken bile sevap islemis oluyosun ne hos

tesekkur ederım canım. evet 28 mart dgmlu oglusum.bugun hip organık mama aladım 2 olcek yaptım bakalım yıyecek mı dıye yedı yıne emzırdım ama.herkes bırsey dıyo verme etme dıe bende kımseye soylemessem bırsey olmas sanırım senn dedıgın gıbı anne sutu almayan bı suru cocuk var.normalde benm sutum gelıo ama ne bılen bırde aksam uzerı 7 8 gıbı banyo yaptırıyorum hergun sonrada emzırıp uyutuyorum arada 3 saatte bır uyanıyor sonra gece sık uyanıyor ve erken kalkıo sabah 5 gozler felfecır:) okuyo:)bırde cok hareketlı sutumu de sagıcam yınede gunduz de gecede bakalım ne kadar verebılırsem bakıcımız a da bırakmak ıcın hem tenefusde gelıyorum ama 45 dakıka da bır ders arasında.sen hangı mamayı kullanıyorsun?kakasında gazına etkı yapıo mu mama?elhamdulıllah bız daha hıc hasta olmadık dogdugumuzdan berı sıcaga da pek alıstırmadım ben oglusumu zıbınla evde dısarda su anda dogdugundada cok kalın gıydırmıyordum.sıcaklar cıkalı her aksam uzerı yıkıyorum.bırde gezmenınde cok etkısı oluyor yoruluyor gezerken o zamandaguzel uyuyor .bugun babamızın dukkanına gıttık esımın cep tl bayımız var.orada oyalandık ıns bu gece guzel uyuyruz.bırde canm ya huyu degısıyo sankı uykusu gelınce basıo cıglıgı bugunlerde 3.ay da cocuklar da degısklıkler cok olurmus oyle dıolar....

kızlar bebeğinizin çamaşırını hangi deterjanla yıkıyorsunuz.ve kaç derecede.ben 50 derecede 1 saat 37 dklık programda yıkıyorum aslında kısa programda yıkanacak kadar temiz ama dalan roxy toz sabun kullanıyorum 50 derecede yıkamama rağmen çamaşırlarda topak topak yapışıp kalıyor.tekrar durulatıyorum ama yine kalıyor.bütün çamaşırları berbat oluyor.giydirmek bile istemiyorum artık.sizlerde nasıl
tatlım bende aynı toz sabunu kullanıyorum bazen bende de top top çıkıyo deterjan ama bunun nedeni bence fazla katıyoruz sabun tozunu :KK28: ben biraz azalttım artık olmuyo ve makina çok dolu olduğunda da sabun tozları toplaşmış oluyoo bundan böyle çok doldurmadan yıkıyorum artık sıkıntı yok ve 30 derecede yıkıyorum hep ha bu arada bebeğinin kıyafetlerini ters çevirip yıkıyorsun değil mi :KK34: ha bu arada makinamda mutlaka ek durulama ayarım var onu da onaylıyorum bolca durulanmalı ki rahatça giydireyim bebeğime

Son düzenleme:
PORSELEN_BEBEG im canımmm :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5: şoktayımm ya k.v. ve eşine :KK14: bebeğin için en doğru seçimi sen karar vereceksin dualarımdasın tatlım öptük sizi :emir_bebek::nazar::KK19:

canim merhaba bisy sormak istiyorum sana.
kuran kursu hocasi olmak icin ne yaptin?

mrb canım ben ıhl mezunum suan ılahıyat 2.sınıfdayım okuyorum 3 dersım kaldı mezun olmama.sadece dıploma yetmıyor dıyanetın actıgı yeterlılık sınavı oluyor onu kazanmak gerekıyor ıhl mezun olmak sart tabı oncelık ama unı olsun olmasın yetrlılık olmayınca olmuyor.ben 2 sene gecıcı gorev yaptım gecen sene kadroya gectım tayın ım ıst bagcılardayım.benım arkadslarım var yıllardır sınavı kazanmaya calısıyorlar eskıden kolaymıs cunku pek basvuru yapan yokmus sımdı ıse basvuru cok oldugundan sıstemı zorlastırdılar canım.sadece kur an bılmek yetmıyor anlayacgın 4 mezhep sıyer ıtıkat fıkıh vs.ama ılla hoca olamn sart degıl kendını gelıstırebılırsın cunku her musluman dınını hem guzel yasmalı, hemde ıyı bılmeli.azmınden dolayı tebrık edıyorum senı masllah fızransızca ve arapca guzl:)

Kizlar sinirlerim cok bozuk ben bebegime sadece gece mama veriyodum yani yatmadan once bi kere iki gun once mamasi bitti tam ogunde doktor kontrolu vardi oraya gittik humana kullandigimiz mamayi aptamile cevirdi iyi eve giderken aldim aksam oldu bebisime verdim yatirdim gece bi kalkti kivraniyo kizim gaz oldu diye masajlar yaptim havlular koydum geri uyuyamadi kizim kac saat dun aksam yine mamasini yaptim yine bi kallti yine kivraniyo ve cani yaniyomus gibi agliyo yibe masajlar falan iyi uyuttum sabah aklima geldi acaba mamadami bi sorun var dedim kizlar mamayi yapip bi tadina baktim aabki eksi aci gibi yani mama bozuk iki gun bozuk mama verdim kizima smdi bekliyorum biraz zaman gecsin aptamili aricam ve olmadi tullketici haklarina basvurucam tabi sinirden olmezsem

Tabi canim basvur.sacmaliga bak ya.insan sagligi bu ya.dikkat etmek gerek sen de cok iyi akil etmissin tadina bakarak.

oğlum günde en az iki kez kaka yapıyor kıvamsız,sarı renkte..aralarda da gazıyla birlikte kaka çıkartıyor .

maşallah,nazar değmesin.saçlarına bayıldım:nazar::nazar:

ben de su vermeye başlıyorum o zaman bugün itibariyle kızlar.bu arada oğlum dün sırtüstünden yüzüstüne döndü.iki kademede yaptı.önce büzülüp yan tarafa attı kendini sonra da yüzüstüne yattı.gündüz baya evirip çevirmiştim yatakta,seri bir şekilde döndürmüştüm canını acıtmadan.öğrenmiş,gece yaptı.çok komik oldu:KK9::KK9:

Tesekkur ederim canım. Allah korusun tüm bebekleri

Hangi bezi kullaniypsunuz ben prima gece lullamiyordum hep cok kimysal kpku oluyor kimide cok guzel kokuyor simdi prium care ald oda oyle kokusu ya huggessin yeni cikan bezleri nasil deneyen varmi emicimi
Ben bgn basladim kullanmaya.emici ve gauet iyi.daha once de huggies kullaniodum yine.o da guzeldi.bu da erkekler icin olan yani fark yok.ben huggiesten memnunum.:nazar:
merhaba kızlar ben hem 2010 mart annesiyim hemde 2013 mart annesiyim. iki yakışıklı oğlum var. benim ilk oğlum 21. gün emmeye başladı. doğumdan sonra sütüm gelmemişti bir hafta kadar. sonra biberona alıştı, sütüm az oluğu için emmek istemedi. aventin süt sağma makinesini aldım onla sağa sağa sütüm arttı üç günde. bigün uykulu halinde karnı açken memeyi verdim emmeye başladı.21 günlükken yani. sütün az geldiği için emmek istemiyodur belkide. bence sütün hala vardır bi süt sağma makinesi al ve üç saatte bir sağ. bir iki gün içinde sütün çoğalır bak ozaman nasıl emiyo. bide bu aralar koltuk altı falan pişebilir bebeklerin ona dikkat edin ozamanda iştahları azalıyo acıdan. banyodan sonra dalinin pişik kreminden sürün koltuk altına, boynuna bacak kıvrım yerlerine falan,2-3 gün idare ediyo bişey sürmeden.
Bgn senin sozunu dinledim..bebegimin bogum yerlerine krem surdum.tesekkurler
arkadaşlar ben 2 gün önce bebeğimi kanepeden düşürdüm
hala aklıma geldikçe acımdan ölecek gibi oluyorum saniyelik mutfağa gittim kızımın acı çığlığını duydum yerde emekler durumda düşmüş ama düşerken kafasını çarpmış sanırım arka yan tarafı şişti:KK43:(( doktora gittik hemen kafasını omurgasını bacaklarını film çektiler kusarsa aşırı uyku hali olursa vs getirin dediler olmadı şükür ama çok korktum hala ağlıyorum dayanamıyorum
Gecmis olsun.cok sukur bisey cikmamis. Rabbim korusun hepsini
Kızlar geçen cumartesi apantistim patladı r gün hastanede kaldım 2 gün ememedi yavrum çok üzuldüm ama şuan evimde yavrumlayim çok şükür bebişini düşüren arkadaş çok geçmiş olsun rabbim korumuş bideee kızlarrrr benim bebisimin alt dişinin ucu çıkmış varmı sizìn bebişlerinizde de diş çıkaran
Sana geçmiş olsun bebegine de hayirli olsun canim.cok tatli olurlar dis cikinca
Ben oglumun tabiki babasiz yasamasini istemiyorum fakat oglumun huzursuz bir ailede yetismesindense ayri yasamanin daha huzurlu olabilecegini dusunuyorum..cocuk suanda korkuyor irkiliyor en ufak seste bile kuzum kollarini basina kaldirip sicriyor ilerde bir soorun olmasi endisesi kapliyor beni..iyide kotude dedik siz verdik ama o kotu gunumde hic yanimda olmadi dogum yaptim bana annesi yuzunden gerizekali dedi.yuttum gel koluma gir hezdir dedim hastanede sezeryanlilar gezmesi lazim gelmedi bile.5 gun hastanede bisy yemek verilmiyor sezeryanlilara hususi yemekleri karsimda yedi..disari cik diye uyardim psikopatca sanennada veriyimmi deyip dalga gecti eve geldik evde hic yanimda olmadi odaya kapandi bilg.sayarin basuna gecti..suslenen biriyim bakimliyim ama bunlar biryerde yetmiyor..hep iyi animda olacaksa hic olmasin daha iyi..annesiyle yasasin
Uzme kendini. Allah yardimcin olsun. Hakkinda hayirlisi.

Dün kızımızın 4. kontrolü vardı. Boyu 65 cm, kilosu 7350, baş çevresi 41 cm çıktı. Bu ay 800 gr almış, benim sütüm azaldı ama dedim. Doktor önemsemedi.

Bundan sonraki aylar ayda 500 gr yeterli dedi. Gelecek ay ek besine baslayacağımızı söyledi. Az kilo almış olsaydı bu ay baslayacakmış. Tattırmak istiyorum dedim, 'yani siz istiyorsanız tattırın da cocuğa bir faydası yok' dedi. Alerji yapabilecek seyleri saydı, tattırdığınız seylere dikkat edin dedi.

Suyu sordum. 'Anne sütünden suyu alıyor, icinize sinmiyorsa verebilirsiniz ama o suyu kaynatacaksınız bir kaba koyacaksınız yanınızda kasık taşıyacaksınız vs zor iş onun yerine çıkarın meme verın daha kolay' dedi :)

Kucağımızda oturabileceğini ancak destekli de olsa pek uzun oturtmamazı söyledi. Mama sandalyesine de oturabileceğini ancak öne kayacağını, eğer arkaya eğim verebiliyorsak oyle oturtmamızı söyledi. a

Dişleri kaşınıyordu. Kontrol etti, henüz diş çıkacak gibi değil dedi. Ama kaşınmaya başlamış olabilirmiş.

TV sorduk, baby TV izleyebilir mi dedik. 2 yaşına kadar TV önermiyoruz, mümkün olduğunca geç başlasın dedi.

Kanguru için saglıksız diyorlar diye sorayım dedim. Bindirebilirsiniz ama saatlerce öyle dolaşmayın dedi.

Aşıların tekrar dozları daha cok etkileyebilirmiş. O yüzden 2. ayda ateş yapmasa bile bu sefer olabilirmiş. Bizim dün gecemiz rahat geçti ama ateş yapmadı. Normade 36.5 olan atesi 37.1 falan oldu ama bence o aşıdan değil, sıcaklardan.

Bu ay neler yapmalıyız dedim. Sert zeminde çok döner, sert zemine koyun bol bol dönsün dedi. Egzersizlere devam. Cee oyunu oynayın, gıdıklayın, aynaya gösterin dedi. Bizim kız henüz kahkaha atmıyor da kahkaha atsın diye :)

Veee gelelim asıl sorunumuza. Hatırlarsanız kızımızı 10 gün önce koltuktan düşürmüştük. Düştükten 2 gün sonra da kafası şişmişti. Doktor kafasında kırık olabileceğini söyledi ! Once acile gönderdi bizi, onlar da beyin cerrahına gönderdi. 2 tane film çekildi. Neyse ki kırık çıkmadı. Ama epey korktuk.

Cok sukur bisey cikmis. Allah bir daha gostermesin.

Bu da 4. ay pozumuz. :nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 744549
Maşallah cok tatli. Allah korusun hepsini

kızlar bebeğinizin çamaşırını hangi deterjanla yıkıyorsunuz.ve kaç derecede.ben 50 derecede 1 saat 37 dklık programda yıkıyorum aslında kısa programda yıkanacak kadar temiz ama dalan roxy toz sabun kullanıyorum 50 derecede yıkamama rağmen çamaşırlarda topak topak yapışıp kalıyor.tekrar durulatıyorum ama yine kalıyor.bütün çamaşırları berbat oluyor.giydirmek bile istemiyorum artık.sizlerde nasıl
Dalan roxy kullanıyorum. Boyle birsey yasamadim.cok memnunum.

Aklina kotu şeyler getirme. Bisey olmaz Insaallah
Gecmise yeni yeni yeni bakiyorum. Cok tatliymis bu tontis. Masallah Allah bagislasin canim. Nazar degmesin insallah...

Bende deterjan ve yumusatici olarak dalin kullaniyorum ve 40derecede bir bucuk saatlik programda yikiyorum. Gayet guzel cikiyor lekeler ve cokda guzel kokuyorlar...

Tesekkur ederim canım. Hepsine masaallah

mrb canım ben ıhl mezunum suan ılahıyat 2.sınıfdayım okuyorum 3 dersım kaldı mezun olmama.sadece dıploma yetmıyor dıyanetın actıgı yeterlılık sınavı oluyor onu kazanmak gerekıyor ıhl mezun olmak sart tabı oncelık ama unı olsun olmasın yetrlılık olmayınca olmuyor.ben 2 sene gecıcı gorev yaptım gecen sene kadroya gectım tayın ım ıst bagcılardayım.benım arkadslarım var yıllardır sınavı kazanmaya calısıyorlar eskıden kolaymıs cunku pek basvuru yapan yokmus sımdı ıse basvuru cok oldugundan sıstemı zorlastırdılar canım.sadece kur an bılmek yetmıyor anlayacgın 4 mezhep sıyer ıtıkat fıkıh vs.ama ılla hoca olamn sart degıl kendını gelıstırebılırsın cunku her musluman dınını hem guzel yasmalı, hemde ıyı bılmeli.azmınden dolayı tebrık edıyorum senı masllah fızransızca ve arapca guzl:)

ben de bağcılar da 1 yıl görev yaptım
ama hiç sevemedim orayı
sen seviyor musun? Ben güneşlideydim

Son düzenleme:
ben de roxy dalan kullanıyorum
mutlaka ön yıkamalı yıkıyorum
60 derecede yıkıyorum ve mutlaka ek durulama yapıyorum
pırıl pırıl çıkıyor çamaşırlarım

Guzel liste cnm. Hic de cok degil.

Masallah bu listeyi gorunce cok guldum ya benim yediklerim onda biri .. sabak iki uc lokma oda cocuktan firsat bulursam atistiriyorym hemen oglen kahve muhakkak iciyorum ve aksam cocuk nezaman uyursa bir iki dilim ..ben yasiyormuyum acaba?

Sifacim malesef durumlar kotu..ama uzun zamandir boyleydi anca patlak veriyor iste..bugun cocuk 38 e cikri atesi ates dusurucu verdim hem huzursuzdu..ikna edemedim sanirim benim stresim gecti gercekten cok hisli cocuk esime kapiyi acmamistim acmaycaktimda ama kapi caldikca yavrum agladi durdu..dayanamadim sanki kuzum ac anne cok uzuluyorum dedi bana ..actim ve yavrum mutlu oldu guldu babasiyla konustular:KK43:( icim hala aciyor o hallerine bebek deyip gecmemek lazimmis demek ..ateside dustu azda mama icti uyudu simdi yine.vericem dua edin neolur icsin yavrum mamasini

ben de bağcılar da 1 yıl görev yaptım
ama hiç sevemedim orayı
sen seviyor musun? Ben güneşlideydim

ben evren mah guneslıdeyım canım yasar acar camıı ne yakın bılıyorsundur herhlde.benım esım bagcılarda oldugu ıcın burayı ıstedım.ben bartın lıyım.atamada da kırazlı cıkmıstı sonra evren mah aldırdık.sımdı kursun lojmnnda oturuyorum kurs altımda cok rahatım.muftuluke gelınce baya bı degısıklıkler oldu oncekı muftu gıttı mesela sen gorev yapıyor musun kdrolu musun nertdesın sımdı

$20130625_163039.jpg kuzucuk..oldumu ki? :))

canım elma sirkesi sütün kalitesinide bozuyomuş tadınıda üstelik azaltıyomuşta bence biraz daha sabret
Ayy gerçekten mi yaaa oğlum meme yi görünce çıldırıyo bu aralar tamam bidaha içmiycem zaten bu ay az kg aldı öle hissediyorum:KK43:
Çok saol cnmmm

Canım ben dalin toz deterjan ve dalin konsantre yumuşatıcı kullanıyom missss kokuyo çok da güzel...

ben evren mah guneslıdeyım canım yasar acar camıı ne yakın bılıyorsundur herhlde.benım esım bagcılarda oldugu ıcın burayı ıstedım.ben bartın lıyım.atamada da kırazlı cıkmıstı sonra evren mah aldırdık.sımdı kursun lojmnnda oturuyorum kurs altımda cok rahatım.muftuluke gelınce baya bı degısıklıkler oldu oncekı muftu gıttı mesela sen gorev yapıyor musun kdrolu musun nertdesın sımdı
Canım bende kirazlıdaydım medicine hastanesine çok yakın şimdi hürriyet mah. Deyim yine çok yakınız:) gelmek isterim yanına arapça dersiniz var mı?

maşallah maşallahh bayıldım ben Ayberk yeğenime :KK34: ismini doğu yazmışımdır umarım :KK17: ay yoksa 2 isimli miydi bu minnoş :KK17: gece gece kusuramı bakılırmış :KK23::KK53: hiç işte :KK37: bahtı güzel olsun şans sağlık huzuru daim olsun :emir_bebek::nazar: bu bebek hanenize bol huzurrrrrrr nasip edecek zaten etsin de inşallah anne-babasız büyümesin inşallah hiç bir yavrucak :emir_bebek::nazar::KK69: öptük kocaman sizi :KK54:

X