2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sifacim insallah canim bende inaniyorum hersey guzel olacak insallah..evet 2 isimli neerdem anladin kizz :)) ayber sabri yavrumun adi cokta sabirli masallah..yavrum cok ateslendi ates dusurucu fayda etmedi ilik dus fayda etmedi mama hiccc icmedi bigun tum gun azcik corbayla duruyor yavrum arka arkaya sicrayip tuhaflasti ambulans cagir dik ve onlar geldi atesi dustu bu cocuk normal hic hirpalatmayin hastanede dedi..ilac verin uyutun dedi sicramasini sordum nobet sonrasi davranis yok gayet normal deyip gitti.allahim yardim etsin neolurrrr bana ve ogluma duaa edinn taakatim kalmadi cok uzuluyorum perisan oldum lutfen okuyun oglumu ..

Sifacim insallah canim bende inaniyorum hersey guzel olacak insallah..evet 2 isimli neerdem anladin kizz :)) ayber sabri yavrumun adi cokta sabirli masallah..yavrum cok ateslendi ates dusurucu fayda etmedi ilik dus fayda etmedi mama hiccc icmedi bigun tum gun azcik corbayla duruyor yavrum arka arkaya sicrayip tuhaflasti ambulans cagir dik ve onlar geldi atesi dustu bu cocuk normal hic hirpalatmayin hastanede dedi..ilac verin uyutun dedi sicramasini sordum nobet sonrasi davranis yok gayet normal deyip gitti.allahim yardim etsin neolurrrr bana ve ogluma duaa edinn taakatim kalmadi cok uzuluyorum perisan oldum lutfen okuyun oglumu ..

Gecmis olsun canim, cok zor bebeklerdr hastalik. Derdini anlayamiyorsun bir turlu. Ama neyseki iyiymis yavrun, Allah bir daha yasatmasin ins. Esinde hatalarini anlar umarim en kisa zamanda da senide cocugunuda uzmez daha fazla.

tesekkur ederım canım. evet 28 mart dgmlu oglusum.bugun hip organık mama aladım 2 olcek yaptım bakalım yıyecek mı dıye yedı yıne emzırdım ama.herkes bırsey dıyo verme etme dıe bende kımseye soylemessem bırsey olmas sanırım senn dedıgın gıbı anne sutu almayan bı suru cocuk var.normalde benm sutum gelıo ama ne bılen bırde aksam uzerı 7 8 gıbı banyo yaptırıyorum hergun sonrada emzırıp uyutuyorum arada 3 saatte bır uyanıyor sonra gece sık uyanıyor ve erken kalkıo sabah 5 gozler felfecır:) okuyo:)bırde cok hareketlı sutumu de sagıcam yınede gunduz de gecede bakalım ne kadar verebılırsem bakıcımız a da bırakmak ıcın hem tenefusde gelıyorum ama 45 dakıka da bır ders arasında.sen hangı mamayı kullanıyorsun?kakasında gazına etkı yapıo mu mama?elhamdulıllah bız daha hıc hasta olmadık dogdugumuzdan berı sıcaga da pek alıstırmadım ben oglusumu zıbınla evde dısarda su anda dogdugundada cok kalın gıydırmıyordum.sıcaklar cıkalı her aksam uzerı yıkıyorum.bırde gezmenınde cok etkısı oluyor yoruluyor gezerken o zamandaguzel uyuyor .bugun babamızın dukkanına gıttık esımın cep tl bayımız var.orada oyalandık ıns bu gece guzel uyuyruz.bırde canm ya huyu degısıyo sankı uykusu gelınce basıo cıglıgı bugunlerde 3.ay da cocuklar da degısklıkler cok olurmus oyle dıolar....

Etraf ne der diye dsnme canim sna ne dogru geliyosa onu yap ben aptamil 1 kullaniyorum kakada gazda problem yok sukur canim bzmki de uykusu gelince mizmiz mizliyo anliyorum sallanmak istedigini

Sabahin korundee aserdim resmen ilk defa aserdim noluyo bna:KK37: istedigim sey de evde yok uyuyamiyorum 1 saattir aklimdan cikmiyoor:KK36:

tatlım bende aynı toz sabunu kullanıyorum bazen bende de top top çıkıyo deterjan ama bunun nedeni bence fazla katıyoruz sabun tozunu :KK28: ben biraz azalttım artık olmuyo ve makina çok dolu olduğunda da sabun tozları toplaşmış oluyoo bundan böyle çok doldurmadan yıkıyorum artık sıkıntı yok ve 30 derecede yıkıyorum hep ha bu arada bebeğinin kıyafetlerini ters çevirip yıkıyorsun değil mi :KK34: ha bu arada makinamda mutlaka ek durulama ayarım var onu da onaylıyorum bolca durulanmalı ki rahatça giydireyim bebeğime
Kiyafetleri tersten mi yikamamiz gerekiyor?

Masallah. :nazar:

cnm sana tavsiyem sinirli,stresli ollmaa.biliyorum senin durumunda çok zor ama bebeğin her şeyii hissediyor.en azından onun için boşver dünyayı. sen kafana taksanda düzelen bir şey olmuyor.
bunları sana neden yazıyorum. çünkü bende yaşadım. 40 gün boyunca eşim ve kendi annem evin içinde 2 yabancı gibiydi.eşim annemi sevmiyodu ve ben bu duruma o kadar çok üzülüyodumki. kadın torunu için yapabileceği her şeyi yaptı. odasını yaptı, bir sürü kıyafet, bir sürü oyuncak. onun ailesi ne yaptı. hiç bi şey. hemde ilk torunu.neymiş paraları yokmuş.1000 tl kiralık evde oturmayı biliyolar. torunlarına bir şey alacakları zaman paraları olmuo ne hikmetse...neyse... ben bu süre içinde lohusalığın verdiği etkiyle nerdeyse her gün ağlıyodum. ve işin kötüsü tüm bu olanlardan bebeğimi sorumlu tutuyodum.o saf yavrumun ne sucu günahı varsaa. ama işte o anki psikoloji bambaşka. sonuç ne mi oldu. oğlum huysuz, uyumayan, neredeyse gün boyu ağlayan bebek oldu.annem beni mutlu edebilmek için genede elinden geleni yaptı.bi gün eşimle annem bildiğin kavga etti. ben hüngürr hüngüür ağlıyorum.o an inan boşanmak geçti aklımdan. ki eşim annemin ayaklarına kapanıp özür dilemesydi annemle bebeğide alıp memleketime gidip boşanacaktım.neyseki özürr diledii. annemde affetti.evin içinde huzur olunca oğluşum sakin, mutlu, bebek olmaya başladı.
inan bana etkileniyorlar her şeyden.bu yüzdenn lütfen takma kafana her şeyi. artık felsefemi değiştirdim ben .içeme atıp, dert edeceğime, insanların yüzüne anında söylüyorum laflarımı...

Dün kızımızın 4. kontrolü vardı. Boyu 65 cm, kilosu 7350, baş çevresi 41 cm çıktı. Bu ay 800 gr almış, benim sütüm azaldı ama dedim. Doktor önemsemedi.

Bundan sonraki aylar ayda 500 gr yeterli dedi. Gelecek ay ek besine baslayacağımızı söyledi. Az kilo almış olsaydı bu ay baslayacakmış. Tattırmak istiyorum dedim, 'yani siz istiyorsanız tattırın da cocuğa bir faydası yok' dedi. Alerji yapabilecek seyleri saydı, tattırdığınız seylere dikkat edin dedi.

Suyu sordum. 'Anne sütünden suyu alıyor, icinize sinmiyorsa verebilirsiniz ama o suyu kaynatacaksınız bir kaba koyacaksınız yanınızda kasık taşıyacaksınız vs zor iş onun yerine çıkarın meme verın daha kolay' dedi :)

Kucağımızda oturabileceğini ancak destekli de olsa pek uzun oturtmamazı söyledi. Mama sandalyesine de oturabileceğini ancak öne kayacağını, eğer arkaya eğim verebiliyorsak oyle oturtmamızı söyledi. a

Dişleri kaşınıyordu. Kontrol etti, henüz diş çıkacak gibi değil dedi. Ama kaşınmaya başlamış olabilirmiş.

TV sorduk, baby TV izleyebilir mi dedik. 2 yaşına kadar TV önermiyoruz, mümkün olduğunca geç başlasın dedi.

Kanguru için saglıksız diyorlar diye sorayım dedim. Bindirebilirsiniz ama saatlerce öyle dolaşmayın dedi.

Aşıların tekrar dozları daha cok etkileyebilirmiş. O yüzden 2. ayda ateş yapmasa bile bu sefer olabilirmiş. Bizim dün gecemiz rahat geçti ama ateş yapmadı. Normade 36.5 olan atesi 37.1 falan oldu ama bence o aşıdan değil, sıcaklardan.

Bu ay neler yapmalıyız dedim. Sert zeminde çok döner, sert zemine koyun bol bol dönsün dedi. Egzersizlere devam. Cee oyunu oynayın, gıdıklayın, aynaya gösterin dedi. Bizim kız henüz kahkaha atmıyor da kahkaha atsın diye :)

Veee gelelim asıl sorunumuza. Hatırlarsanız kızımızı 10 gün önce koltuktan düşürmüştük. Düştükten 2 gün sonra da kafası şişmişti. Doktor kafasında kırık olabileceğini söyledi ! Once acile gönderdi bizi, onlar da beyin cerrahına gönderdi. 2 tane film çekildi. Neyse ki kırık çıkmadı. Ama epey korktuk.

Bu da 4. ay pozumuz. :nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 744549

canım mrb benim kızım çok iştahsız oyüzden ilerde sorun yaşayacam biliyorum şimdiden bişeyleri tattırayım diyorum yadırgamasın sonra alerji yapacak şeyler nelermiş ona göre bende vermeyeyim

1 yil once bugun suanda ayagimda tatli ruyalar goren pamuk kizimin bedenimde misafir oldugunu,beni siradan bir insanken anne yapacagini ogrenmistim ve hemen heyecanimi burada paylasmistim.o zorlu eglenceli 9 aylik seruveni burada sabah aksam yasamistik...neler yasadik neler konustuk neler paylastik ne hayaller kurmustuk....birbirimize hediyeler gondermistik,bulusmalar duzenlemistik.hala daha burada olan arkadaslar haricinde cilek,kivircik,kayra,sudee,ozpolat gunlerce hatta aylarca paylasim yaptigim arkadaslar hepinizi ozledim...
Allah hepimizin evlatlarina hayirli omurler versin....

Kizlar hastanedeyim yatisi verildi serum tajikdi minicik koluna dua edin engeksiyon varmis.kani cok dusmus

Canim cok cok gecmis olsun.cok uzuldum.dua edicem sana.canim aklinda bulunsun bebisinin basinda bolbol ayetel kursi oku.170 ayetel kursi oku.ben de okurum sana.Allah en acil sifalarini versin

herkese iyi pazarlar..
bizim evsel ve internetsel problemlerimiz var o yuzden bi suredir sadece okuyup cikabiliyorum..

porselen bebeg, cok cok gecmis olsun Allah tez zamanda sifa versin insallah Ayberk'e.. guzel haberlerini bekliyoruz..

bizim de yarin 4. ay asilarimiz ve kontrolumuz var.. ama 10 gundur falan oglumun kollarinda bacaklarinda ve gobeginde obek obek kirmiziliklar var. ozellikle banyodan sonra daha da kizariyolar.. doktora telefonda sormustum gecen hafta, acil degildir kontrolde bakariz demisti.insallah allerjik bisey degildir :KK43: ama once asi olcak sonra kontrolu var. acaba asi olumsuz etkiler mi, doktora sorup oyle mi asi yaptirsam bilemedim.. bi de ates mates konusulmustu, baya korktum..
bu arada ben de haftaya ise basliyorum.. bi de tasinicaz haril haril ev ariyoruz, ise baslamadan bu hafta evi bulduk bulduk, yoksa nasil olucak hic bilemiyorum.. cok sıkıntılıyım..

sıkıntıları yazip asil diycegimi unutmusum :)
benim oglan gece uyurken ustunu aciyo. e havalar da sicak kalin giydiremiyoruz zaten pisik olduk. ben de bugun bi carsaf kilifini bi guzel yikadim temizledim dalinle, ona soktum uyku tulumu gibi (biraz pintilik tabi, ince uyku tulumlarina para vermek istemedim :)) valla mis gibi oldu, kolunun altinda bitiyo yastik kilifi, boylece koca poposunu kaldirip kaldirip ustunden de atamiyo:) sizinle de paylasmak istedim eger sizin kuzular da ustunu cok aciyosa aklinizda olsun:) carsaf kilifi incecik de, pismiyo hem :)

1 yil once bugun suanda ayagimda tatli ruyalar goren pamuk kizimin bedenimde misafir oldugunu,beni siradan bir insanken anne yapacagini ogrenmistim ve hemen heyecanimi burada paylasmistim.o zorlu eglenceli 9 aylik seruveni burada sabah aksam yasamistik...neler yasadik neler konustuk neler paylastik ne hayaller kurmustuk....birbirimize hediyeler gondermistik,bulusmalar duzenlemistik.hala daha burada olan arkadaslar haricinde cilek,kivircik,kayra,sudee,ozpolat gunlerce hatta aylarca paylasim yaptigim arkadaslar hepinizi ozledim...
Allah hepimizin evlatlarina hayirli omurler versin....

duygularını çok iyi anlıyorum çünkü bende geçen sene bugün hamile olduğumu öğrenmiştim eşimle gitmiştik hastaneye tam sonuçları aldık doktora gösterecektik o sırada aramızda ufak bir münakaşa oldu, hamile olabileceğimi pek sanmıyordum sanki biraz zaman alacakmış gibi bir his vardı hep içimde ama doktor hamilesiniz deyince ben kalakaldım hamilemiyim dedim:) şok oldum çok heyecanlandım eşimle hastaneden biraz kırgın ayrıldık hiç heyecanını yaşayamamştm günlerden cumartesi idi annemlere gidecektim tramvaya bindim heyecandan mutluluktan gözlerim doldu Allahıma binlerce kez şükretmiştim şimdi benim karnımda bebekmi var diye acaba ne kadarcık diye kendi kendime sorguladım çok güzel bi gündü Allahım herkese nasip etsin inşallah

duygularını çok iyi anlıyorum çünkü bende geçen sene bugün hamile olduğumu öğrenmiştim eşimle gitmiştik hastaneye tam sonuçları aldık doktora gösterecektik o sırada aramızda ufak bir münakaşa oldu, hamile olabileceğimi pek sanmıyordum sanki biraz zaman alacakmış gibi bir his vardı hep içimde ama doktor hamilesiniz deyince ben kalakaldım hamilemiyim dedim:) şok oldum çok heyecanlandım eşimle hastaneden biraz kırgın ayrıldık hiç heyecanını yaşayamamştm günlerden cumartesi idi annemlere gidecektim tramvaya bindim heyecandan mutluluktan gözlerim doldu Allahıma binlerce kez şükretmiştim şimdi benim karnımda bebekmi var diye acaba ne kadarcık diye kendi kendime sorguladım çok güzel bi gündü Allahım herkese nasip etsin inşallah

Evet gunesli bir c.tesi sabahi eczaneden aldigim testle ogrnmisyim minigimi...esim donuk tepki verince bende cok uzulmustum gerci boyle seyler telefonda soylenmez ama dayanamayip soylemistim baba oluyorsun diyr...tepkisi ne nasil kim soyledi ne kadarlik ve son olarak iyi tamam olmustu....heyecan ve sok

Evet gunesli bir c.tesi sabahi eczaneden aldigim testle ogrnmisyim minigimi...esim donuk tepki verince bende cok uzulmustum gerci boyle seyler telefonda soylenmez ama dayanamayip soylemistim baba oluyorsun diyr...tepkisi ne nasil kim soyledi ne kadarlik ve son olarak iyi tamam olmustu....heyecan ve sok

Bende dusuk yaptiktan iki ay sonra yeniden hamile kaldim ilkini soyledigimde esim havalara ucmustu zaten evlenme yil donumuzdu tam ogun ogreostim hamile oldugumu mutluluktan olucektik o aksam hic uyumamistik ama rabbim omur vermemis ona. sonra iki ay sonra tekrar hamile kaldim esime telde soledim esim sadece allahim buna omur ver dedi buruk bi sevincti bizimki doktora gittigimizde hersey yolunda diyene kadar hic konusmadik desem yeri bu konuyu

X