slm kızlar bugun saglık ocgına gttık oglusum kontrolu vardı.5700 kg olmus kıpır kıpır durmuyor yerınde 58cm olmus.donme konusulmus bnm oglusum yan donuyor yuz ustu olunca kafasını dık tutuo.donuyor.ebe korunma yontemlerden bahsettı spıral taktıran var mı bılgı verır mısınız.ayrıca adetlı ıdım temızlenmıstım bugun bı bktım tkrr olmusum agrım vardı az neden kı ya ...ve ılıskısırasında acı duyan var mı,
Annisler bebislere slmmmhanimlarr bebisleriniz neler yapiyoo paylasalim mi? Mesela kahkaha atmayi ogrendilermi? Bizimki gidiklayinca ve oyuncaklarina arada kahKaha atiyor hep oyle gulsun istiyoruum cok tatlu oluyooo:))atesi olan bebekler korkmayin geciyir bizim 2 gun surdu hemde 2. Gun 39.7 yi gordum sabah uyanir uyanmaz elimden termometreyi atmam bir oldu belki 40 i gececekti hemen soydum ates dusurucu verdim camkari acrim ve bez yaptim ama cok sogutmadan ilik bez ve ilik dus gecti sukur atlattik..
kızımın ateşi düştü ama maalesef idrar yolu enfeksiyonu çıktı. antibiyotiğe başladık
Bu iki problem beni canimdan bezdirdi. Az bile soyluyorum cildirmak uzereyim. Disari bile cikamiyorum cunku hickirigin ne zaman turacagi belli degil. Emzirmeden gecmiyor. Emzirmek yine kolay bazen memeyi almiyor 1 saate yakin hickirdigi oluyor.
Gaz ise hep vardi bu ayda daha da artti. Gaz sancisiyla uyaniyor. Gazini cikariyorum agizdan. Ciktikca cikiyor. Gaz yapan bir sey yemiyorum. Salatalik disinda. Ee artik onu da yiyim bari. Off cok bunaldim. Ise baslamayi bile dusunur oldum.
Krese bu aylikken verirsem bebegim icin kotu mu olur? 6 martta dogdu.
Bu iki problem beni canimdan bezdirdi. Az bile soyluyorum cildirmak uzereyim. Disari bile cikamiyorum cunku hickirigin ne zaman turacagi belli degil. Emzirmeden gecmiyor. Emzirmek yine kolay bazen memeyi almiyor 1 saate yakin hickirdigi oluyor.
Gaz ise hep vardi bu ayda daha da artti. Gaz sancisiyla uyaniyor. Gazini cikariyorum agizdan. Ciktikca cikiyor. Gaz yapan bir sey yemiyorum. Salatalik disinda. Ee artik onu da yiyim bari. Off cok bunaldim. Ise baslamayi bile dusunur oldum.
Doktora sormustum. Emzr dedi. Emse geciyor zaten. Ama bazen emmiyor iste.cnm arada bizimkide hıçkırıyo ama çok sık değil.1 saat biraz fazla gibi geldi. doktora gittiğinde sor isterden ama önemli bir şey olduğunu sanmıyorum normal diyecektir.
gaz için bir şey diyemiyorum .arada bizim de sancılarımız tutuyor. henüz tamamen geçmiş değil.
evt çok sıkıldık.haklısın ama kreş için çok erken bence. şahsi fikrim akrabaların, arkadaşların , komşun, annen baban, eşin
bunlardan birisine rica et.1-2 günde bir gelsin sana düzenli. o bebeğinle ilgilenirken sen dışarı çık hava al, gez dolaş, ne bileyim market alışverişi falan. böylece daha rahatlarsın
bağırsak düzenleyıcı şurup kullanmaya başladık sallamadan uyur oldu kızım esneyince yatırıyorum bakışırken uyuyakalıyo çok şükür rahatladık
Bu hafta sonu esimin anne babasi gelecekler cocuk gormeye. Ben kusum onlarla. Ama yine de bir sey demedim gelmelerine. Hazirligimi da yapicam ama onlarlaberaber yemege oturmayi dusunmuyorum.
Ellerini de opmiyim diyorum. Hosgeldiniz diyim sadece. Ama uzatirlar ellerini biliyorum. Cocugu kucagima alayim o zaman elim dolu olur diyorum.
Biz hata ettik pismaniz demedikleri muddetce barismayi dusunmuyorum.
Sizce nasil davranayim?
Canim ben 23martta normaldogumla epizyotomi ile dogum yaptim.iliski esnasında acı var cok hem de.dra gittim.sertlik vardi bende bi de.dr normal dogumda olur dedi.bir sure daha bekle gecmezse gel dedi.
Sukur atlatmissiniz.gecmis olsun.benim oglum 3 ay 5gunluk.kendi kendine bagiriyor konusuyor gukuyor.bgn gidiklandigini kesfettik.gobegini opunce aaaaa diyip guluyor.henuz yan donebiliyor.hafif hafif basiyor ama tam degil.biseyi tutuyor ama uzanip da alip tutmuyor.ben tutturuyorum.bizim bebis tembel mi ne
Caniiimmmm cok gecmis olsun.Insaallah gecer sikma canini.kiz cocuklarda sik oluyor maalesef.en kisa zamanda acilll sifalar olsun kuzucuguna
Bu hafta sonu esimin anne babasi gelecekler cocuk gormeye. Ben kusum onlarla. Ama yine de bir sey demedim gelmelerine. Hazirligimi da yapicam ama onlarlaberaber yemege oturmayi dusunmuyorum.
Ellerini de opmiyim diyorum. Hosgeldiniz diyim sadece. Ama uzatirlar ellerini biliyorum. Cocugu kucagima alayim o zaman elim dolu olur diyorum.
Sizce nasil davranayim?
Doktora sormustum. Emzr dedi. Emse geciyor zaten. Ama bazen emmiyor iste.
Akrabalarimin hepsi samsun da ben yanlizim, ankara dayim.
ben de ankaradayım:) yakınsak gel bize:)
Sicaktan bebekler cok terliyor. Siz su veryor musunuz? Ne kadar veriyrsunuz ve kac kere?
Sagol cnm. Burda da arkadaslar var ama ben bebegi birakayim nefes alayim istiyorumDoktora sormustum. Emzr dedi. Emse geciyor zaten. Ama bazen emmiyor iste.
Akrabalarimin hepsi samsun da ben yanlizim, ankara dayim.
ben de ankaradayım:) yakınsak gel bize:)
Oyle yapiyim evet. Onceden de oyle yapiyordum gerci. Niye boyle yaptigimin nedenini kendilerinde bulmuyorlar da bana saygisiz diyorlar.depridat 3 defa yarım ölçek dedi doktor 2 defa yarım ölçek veriyorum
saatlerce sallardım bırakınca uyanırdı başında beklerdim çok şükür şimdi rahatladık
senin evine geliyorlar ev sahibi olarak üstüne düşeni yap bence sadece mesafeli davran sorarlarsa kısa cevap ver
nasılsın ?
iyiyim (siz nasılsınız deme)
Cnm. Alan bir yer bulurum ben. Ellerini opersem bneim ozur diledigimi algilarlar diye cekiniyorum.Bu kadar kucuk bebekleri krese almiyolar canim ablamin oglu 1.5 yasinda neredeyse krese almadiklari icin bakici bakiyor emin olbebegine senden daha iyi kimse bakamaz bazen skliyoruz evet ama annelik boyle bisey iste hep zorluk:)
Esiinin ailesine gelince seni en iyi bn anarim bn de sorunluym knsmuyorumm iyi de yaptigimi dusunuyorum hatalarini anlayipozur dileyene kdr da knsmayacagim evine geliyolarsa uzerine duseni yapmak zorundasin misafir gbi dusun ellerinpo de op onlar utansin ama sohbete girme onlar senle knsmaya calissin hem sen insanligini gostermis olursun esin bisey diyemez hem de tavrini belli etmis olursun
Sicaktan bebekler cok terliyor. Siz su veryor musunuz? Ne kadar veriyrsunuz ve kac kere?
slm kızlar benim sütüm 10 gün önce falan azalmıştı naturpy milk tea emziren anneler için bitkisel çay var ondan kullandım günde 3 bardak ve sütüm yeniden toparladı zaten doğumdan sonrada sütüm çok azdı eşim yine bu çaydan almıştı o zamanda çok faydasını görmüştüm sütü az olan annelerimiz varsa kullanmanızı öneririm benim çok işime yaradı
bu arada clue çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir küçük meleğin
Sizce nasil davranayim?