2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canim ben 23martta normaldogumla epizyotomi ile dogum yaptim.iliski esnasında acı var cok hem de.dra gittim.sertlik vardi bende bi de.dr normal dogumda olur dedi.bir sure daha bekle gecmezse gel dedi.

Sukur atlatmissiniz.gecmis olsun.benim oglum 3 ay 5gunluk.kendi kendine bagiriyor konusuyor gukuyor.bgn gidiklandigini kesfettik.gobegini opunce aaaaa diyip guluyor.henuz yan donebiliyor.hafif hafif basiyor ama tam degil.biseyi tutuyor ama uzanip da alip tutmuyor.ben tutturuyorum.bizim bebis tembel mi ne
kızımın ateşi düştü ama maalesef idrar yolu enfeksiyonu çıktı. antibiyotiğe başladık

Caniiimmmm cok gecmis olsun.Insaallah gecer sikma canini.kiz cocuklarda sik oluyor maalesef.en kisa zamanda acilll sifalar olsun kuzucuguna

Bu iki problem beni canimdan bezdirdi. Az bile soyluyorum cildirmak uzereyim. Disari bile cikamiyorum cunku hickirigin ne zaman turacagi belli degil. Emzirmeden gecmiyor. Emzirmek yine kolay bazen memeyi almiyor 1 saate yakin hickirdigi oluyor.

Gaz ise hep vardi bu ayda daha da artti. Gaz sancisiyla uyaniyor. Gazini cikariyorum agizdan. Ciktikca cikiyor. Gaz yapan bir sey yemiyorum. Salatalik disinda. Ee artik onu da yiyim bari. Off cok bunaldim. Ise baslamayi bile dusunur oldum.

Krese bu aylikken verirsem bebegim icin kotu mu olur? 6 martta dogdu.

Asagidaki yaziyi buldum. Teselli oldu bana. Masallah bebislere
Uzmanlar, bebeklerde 'hıçkırık tutmasının' bir rahatsızlık değil, sindirim sistemine ait organların fonksiyonlarını düzgün yerine getirdiğinin işareti olduğunu belirtiyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, bebeklerde uzun süreli hıçkırık tutmasının korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Beslenme sonrası bebek hıçkırmışsa bunun yeterince doyduğunun göstergesi olduğunu belirten Kuru, bebeklerde mide gelişime bağlı hıçkırık süresinin değişebileceğini kaydetti. Kuru, "Bebeklerde hıçkırık tutması korkulacak bir durum değil.

Yeni doğan bebeklerde hıçkırıkların en çok arttığı vakit ise sindirim sonrasıdır. Bunun sebebi mide dolduktan sonra diyaframda bulunan sinirlerin uyarılması ve bu şekilde ortaya çıkan bebeğin gösterdiği reflekstir. Hıçkırığın kesilmesi için annenin bir miktar emzirmesi gerekir. Bebek emzirmeden sonda da hıçkırmaya devam ediyorsa bir çay kaşığı su verilmeli. 6 aylık bebeklerde en etkili hıçkırık kesilmesi bir çay kaşığı limon suyu iyi gelir. " diye konuştu.

Merhaba güzel anneler nasılsınız, bende takipteyim ama yazmaya çok fırsatım olamıyor malesef bizimde az çok düzenimiz oturdu çok şükür artık gazını alttan üstten daha rahat çıkarıyor gibi, ama son zamanlarda kaka yı yapamayınca çok zorlanıyor ağlıyor eskiden günde 3 4 kez kaka yaparken artık 1 kez yapıyor genelde onuda sabah yapamazsa yapana kadar baya mızıldanıyor bazen bide akşam üstü yapıyor. Artık büyüdükçe az kaka normalmi dersiniz?onun dışında oyun halısında salıncağında vakit geçiriyor bazende sıkılıp kucak istiyor tabiki. Bu arada benimde henüz oğlum tam dönemiyor 4 ay olmadık daha gerçi, yan dönüyor başını bücudunu ayaklarını rahat kaldırıyorda...aynyı çok seviyor, bakıp gülüyor kendine bide kahkaha atıyor çok tatlı oluyor ilk biz atınca öğrendi ve taklit ediyor ne zaman ben kahkaha yapsam yada babamız oda aynısını yapıyor:) maşallh her günlerimiz onlarla ayrı tatlı ve dolu, sağlıkları yerinde olsunda tüm zamanımı severek ayırıyorum ben.bide biz suyu çok seviyoruz büyük küvete kendi küvetini eğimli olarak koyuyorum üzerinin singeri var(şiddetle tavsiye ederim hem suyun içinde oğlum hem batmıyor gerçi fileyi hiç denemedim ben) ona yatıyor öyle mayışarak banyomuzu yapıyoruz singerde kendi raht yttığı için ellerim boşta kalıyor...bizdende şimdilik bu kadar mis kokulu bebekleri öpüyorum.

cnm arada bizimkide hıçkırıyo ama çok sık değil.1 saat biraz fazla gibi geldi. doktora gittiğinde sor isterden ama önemli bir şey olduğunu sanmıyorum normal diyecektir.

gaz için bir şey diyemiyorum .arada bizim de sancılarımız tutuyor. henüz tamamen geçmiş değil.

evt çok sıkıldık.haklısın ama kreş için çok erken bence. şahsi fikrim akrabaların, arkadaşların , komşun, annen baban, eşin
bunlardan birisine rica et.1-2 günde bir gelsin sana düzenli. o bebeğinle ilgilenirken sen dışarı çık hava al, gez dolaş, ne bileyim market alışverişi falan. böylece daha rahatlarsın

bağırsak düzenleyıcı şurup kullanmaya başladık sallamadan uyur oldu kızım esneyince yatırıyorum bakışırken uyuyakalıyo çok şükür rahatladık

Doktora sormustum. Emzr dedi. Emse geciyor zaten. Ama bazen emmiyor iste.
Akrabalarimin hepsi samsun da ben yanlizim, ankara dayim.
bağırsak düzenleyıcı şurup kullanmaya başladık sallamadan uyur oldu kızım esneyince yatırıyorum bakışırken uyuyakalıyo çok şükür rahatladık

Colinox vermisti dr ama faydasini gormedim. Seninki ne?

Bu hafta sonu esimin anne babasi gelecekler cocuk gormeye. Ben kusum onlarla. Ama yine de bir sey demedim gelmelerine. Hazirligimi da yapicam ama onlarlaberaber yemege oturmayi dusunmuyorum.
Ellerini de opmiyim diyorum. Hosgeldiniz diyim sadece. Ama uzatirlar ellerini biliyorum. Cocugu kucagima alayim o zaman elim dolu olur diyorum.
Biz hata ettik pismaniz demedikleri muddetce barismayi dusunmuyorum.
Sizce nasil davranayim?

Bu kadar kucuk bebekleri krese almiyolar canim ablamin oglu 1.5 yasinda neredeyse krese almadiklari icin bakici bakiyor emin olbebegine senden daha iyi kimse bakamaz bazen skliyoruz evet ama annelik boyle bisey iste hep zorluk:)
Esiinin ailesine gelince seni en iyi bn anarim bn de sorunluym knsmuyorumm iyi de yaptigimi dusunuyorum hatalarini anlayipozur dileyene kdr da knsmayacagim evine geliyolarsa uzerine duseni yapmak zorundasin misafir gbi dusun ellerini de op onlar utansin ama sohbete girme onlar senle knsmaya calissin hem sen insanligini gostermis olursun esin bisey diyemez hem de tavrini belli etmis olursun

Benim arkadasımda emzirirken batma oluodu sertlikte vardı meger gögüs iltihaplanmıs antibiyotik verdi doktor

depridat 3 defa yarım ölçek dedi doktor 2 defa yarım ölçek veriyorum
saatlerce sallardım bırakınca uyanırdı başında beklerdim çok şükür şimdi rahatladık

senin evine geliyorlar ev sahibi olarak üstüne düşeni yap bence sadece mesafeli davran sorarlarsa kısa cevap ver
nasılsın ?
iyiyim (siz nasılsınız deme)

Sicaktan bebekler cok terliyor. Siz su veryor musunuz? Ne kadar veriyrsunuz ve kac kere?

bizimki de çok hıçkırıyo,karnımda da aynıydı,ama 1 saat sürmüyo.5 dk filan.bazen günde bir kaç kez hıçkırıyor.
bence sabret,imkanın varsa kesinlikle işe başlama.kimse senden daha iyi bakamaz.ben hiç ayrılmak istemiyorum yavrumdan,bazen deliriyorum ama sonra unutuyorum.yanına yatıyorum kokluyorum.böyle bir mutluluk yok,tadını çıkar,stresini farklı şekilde atmaya çalış.

Sicaktan bebekler cok terliyor. Siz su veryor musunuz? Ne kadar veriyrsunuz ve kac kere?

ben vermiyorum günlük yıkıyorum.verilmeli mi acaba,sadece emince gerek yok demişti doktor.

Ben ogluma gundw 4-5 cqy kasigi su veriyorum gece yatarken de 3 gunde bir 1 olcek gece cayi

canım ben doğduğundan beri su veriyorum.
havalar ısınınca daha çok vermeye başladım
günde 2 kere veriyorum artık sabah ve akşam
8-10 çay kaşığı ılık suyu severek içiyor.
hem su ağzınıda temizliyor.süt kalıntıları dilini beyazlatıyor çünkü bebeklerin
bizim çocuk doktorumuzda suya gerek yok dedi.ama annem verelim dedi verdim bende.
bi zararı olmaz suyun.biraz fazla çişini yapar o kadar :))

mersindeyiz çok sıcak ver bi kaç kaşık dedi doktor bende veriyorum istedigi kadar pek içmiyo zaten çıkartıyo sürekli
küçükken alan kreşler var eltim 60 günlükken bıraktı şimdi 5 yaşında çok akıllı uyanık bi çocuk kreşin etkisi bence

Kizlar huggiesin su reklamlardaki kizlar ve erkekler icin olan bezinden kullanan var mi ben prima kullaniyorum oglumun bezin sadece ön tarafi doluyo sisiyo arka bombos duruyo erkekler icin olan daha iyi mi olur acaba ?

sağ ol canım ben de deneyeyim

db cim ben işe başladım
hatta bugün sabahın köründe çıktım gittim
sütümü bıraktım, bir seans da mama vermiş kayınvalidem
saat birde geldim eve
inan kendime geldim
arkadaşlarımı görmek ve sohbet etmek bana çok iyi geldi

ay bi gelemediler onlar da
bakarsın yine gelmezler
bence canım iyi karşıla
ellerini falan öp ama
yemek kahvaltı dışındaki zamanını oğlunla kendi odanızda geçir
kısa cevaplar ver
eşinle mutlu olduğunu hissettir ve onları çok umursamadığını göster
gün içinde annenlerle uzun telefon görüşmeleri yap
eşinle çok iyi ol bence çatlasın

canım ben veriyorum
günde iki kere 3 er çay kaşığı
benim doktorum 3 aydan sonra ver dedi
ben de veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…