slm kızlar ben bebeğime hiç mama vermedim geçen gün sütümün az olduğunu hissettim mama verdim ama yarım ölçek bile
yemedi kpss sınavına girecem 2 hafta sonra sütümü sağıp bırakayım diyorum biberonla verirler annemler belki ozaman yer sizce hangi biberonu alayım anne memesine yakın olanı hangisi sizce?
dün öldüm sandım kızlar kendimi. ateşim çıktı acile gittik 39.5 miş ateşim. hemen serum verdiler parol un. düştü şimdi de ilaç kullanıyorum. dün kızıma iyi bakamadım bile. çok perişan olduk ikimizde( yavrum aç uyumak zorunda kaldı 3 saat. ama şimdi iyiyiz ikimizde. benimki saçlarını yolmaya başladı resimde görürsünüz. ayakları yere net basıyor. ve tutup ileri doğru götürünce adım atıyor. sanırım emeklemeyi es geçecek:)))
dün öldüm sandım kızlar kendimi. ateşim çıktı acile gittik 39.5 miş ateşim. hemen serum verdiler parol un. düştü şimdi de ilaç kullanıyorum. dün kızıma iyi bakamadım bile. çok perişan olduk ikimizde( yavrum aç uyumak zorunda kaldı 3 saat. ama şimdi iyiyiz ikimizde. benimki saçlarını yolmaya başladı resimde görürsünüz. ayakları yere net basıyor. ve tutup ileri doğru götürünce adım atıyor. sanırım emeklemeyi es geçecek:)))
kızlar benim sütüm az bebeğim doymuyor galiba geçen ay 300 gram almıştı ebe bişe olmaz sakın mama verme diyo gerçi mama versemde yemiyo benim kızım acaba yetiyomu sütüm aç olsa yer diyorum sadece anne sütü veren anneler kaç saat arayla emziriyorsunuz ben her an veriyorum acaba ondan sütüm birikmiyormu zorla veriyorum çocuğa ayakta hoplata hoplata saatli versem sizce. humana rezene içmekten bıktım artık ya ilgilenmezsemde hiç sütüm olmuyo gece bile kalkıp süt içiyorum hoşaf içiyorum.
kızlar benim sütüm az bebeğim doymuyor galiba geçen ay 300 gram almıştı ebe bişe olmaz sakın mama verme diyo gerçi mama versemde yemiyo benim kızım acaba yetiyomu sütüm aç olsa yer diyorum sadece anne sütü veren anneler kaç saat arayla emziriyorsunuz ben her an veriyorum acaba ondan sütüm birikmiyormu zorla veriyorum çocuğa ayakta hoplata hoplata saatli versem sizce. humana rezene içmekten bıktım artık ya ilgilenmezsemde hiç sütüm olmuyo gece bile kalkıp süt içiyorum hoşaf içiyorum.
doktorunuz ne söylüyor canım 300 gr için.bebeğin doymasa çok huzursuz olur,uykusu az olur,öyle bur durum var mı yoksa sadece kilo alımı mı az..ben sadece anne sütü veriyorum,saatte bir emziriyorum,aslında saatli değil bizimkisi,oğlum istedikçe emziriyorum.ortalama 1 saatte istiyor.ilk 2 ay çok kustu oğlum,burda çok yazdım,burnundan bile süt geliyordu zaman zaman,çok emmeyle ilgiliymiş,doktor da 2 saate çıkar emme aralarını dedi ama yapamadım.geçen hafta isteksiz emiyor gibi gelmişti bana ama kilo almış bir sorun olmadı.bu hafta normale döndü.kusması da azaldığı için istedikçe veriyorum ben..süt üretimi bünyesel olarak az olabilir.doktoruna danış bence ,gerekirse farklı mamalar önerebilir ya da ek besin tavsiye eder..
benım kızım 700 gr aldıgında doktor gunde bir kere mama ver dedi...gecen ay 600 gr almış gunde 2 defa mama ver dedi....mama verdıgımde daha rahat edıyor kızım emdiği zaman saat başı acıkıyor ve emdıgı zaman yarım saatten fazla kaıyor memede....
ben genede mamayı az verıp memede cok tutuyorum zaten artık 4 ayı bıtırecek az kaldı...
oğlum şu an sol omzumda uyuyor ve ben sağ tarafımla netteyim
ilk aylarda veriyordum mamayı ama ozamanda zorla yiyodu şimdi dahada bilinçlendi hiç kabul etmiyo ebe verme sütünün etkisini öldürürsün dedi. kararsızım ne yapsam bilmiyorum
oğlum şu an sol omzumda uyuyor ve ben sağ tarafımla netteyim
kızlar bana acil olarak süt sağma makinası tavsiye edermisiniz. mümkünse çok pahalı olmayanlardan....
kilolarımla başım hala dertte. her gün dikkat edicem diyorum . akşam saat 9-10 gibi her şeye aç kurt gibi saldırıyorum. vermem gereken 10 kilo daha var.işin kötüsü sütümde çok yetmiyor. zaten yarı anne sütü yarı mamayla besleniyor.bilmiyorum ne yapıcam.okulda benden bir hafta önce doğum yapan arkadaş var .tüm kilolarını vermiş.offff....
eskiden 1-2 defa 60 cc mama verirdim. şimdi 3-4 defa 90 cc mama veriyorum . 3 ay 10 günlük olduk. zaten her zaman iştahlı bir bebekti şimdi ne versem emiyor. kilo alımıda az. daha 6 kiloyuz. maaaşallah bebeklerinize.... boyumuz 64 ama kilo yok zayıfız. tamam sağlıklıyız ama ne bileyim daha ton ton olmasını istiyorum.
sizin bebekleriniz emdikten sonra daha hala ellerini emiyor mu? bizimki hala daha vakum gibi emiyo. doymuyo diyorum mama veriyorum .onuda içiyor
bir de kaç dk emiyor. bizimki ilk 3-4 dk kesintisiz emiyor. sonra sallana sallana , perdelere baka baka. 10 dk falan. hal böyle olunca 1-2 saatte bir emiyor.
bir de göğsünüzün dolu olduğunu nasıl anlıyorsunuz. bazen ben dolu diyorum .sıkıyorum ilk sıktığımda süt geliyor ikinci sıktığımda fışkır mıyor sadece etrafını ıslatıyor..
belki süt sağma makinasıyla sütümü sağarsaM artar diyorum.
biz 2 günde bir kaka yapıyoruz. kakamız kıvamsız ya nası diyim su gibide değl. yapış yapış gibi.
Bu ne guzellik boyle
Bebeginin gelisimi cok iyiymis cnm. Kac kilo? Sutun yariyor.