2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar benim sütüm az bebeğim doymuyor galiba geçen ay 300 gram almıştı ebe bişe olmaz sakın mama verme diyo gerçi mama versemde yemiyo benim kızım acaba yetiyomu sütüm aç olsa yer diyorum sadece anne sütü veren anneler kaç saat arayla emziriyorsunuz ben her an veriyorum acaba ondan sütüm birikmiyormu zorla veriyorum çocuğa ayakta hoplata hoplata saatli versem sizce. humana rezene içmekten bıktım artık ya ilgilenmezsemde hiç sütüm olmuyo gece bile kalkıp süt içiyorum hoşaf içiyorum.

canım ben sadece anne sütü veriyorum emiyor sonra sağdığımı içiyor sonra biraz daha emiyor 2 saat uyuyor sonra tekrar emiyor sağdığımı içiyor emiyor 2 saat uyuyor. yani 3 saatte bir karnını doyuruyor. bazen uykusu 1 saat yada yarım saat oluyor o zaman emme aralığı daha da kısalıyor. ama ben her istediğinde veriyorum. iştahtan yana sorun henüz yaşamadığım için bilemeyeceğim. bugün dene bakalım aç kalınca alır belki sütünü hemen. zorlama doysun diye. hani belki toktur diyorum da ben. hem süt de birikmiş olur. en azından 3 4 saat bekle. açlık belirtileri gösterince de emzir hemen:**

az önce kızımın altını değiştirdim sabah kaka yapmıştı şimdi gene yaptı...bu seferki kakasında balgam gibi bişey gördüm yani balgam kıvamında kaka garip geldi sizde varmı bunu gören????

Merhaba kizlar,
Telden yazdigimdan alinti yapamiyorum, resim ekleyen bebeklerin hepsi birbirinden tatli masallah nazar degmesin kuzucuklara...

Biz suan 4ay 3gunluguz ve bugun 4.ay asilarimizi olduk. Azcik agladik sustuk hemen. 6700gr ve 61cm olmus kizim. Bu ay 500gr almis ama gecen ay doktor artik daha az yiyip daha az kilo alir demisti zaten. Doktor kontrolumuz haftaya evimize gidince. O ne diyecek bakalim.
Kilosu az diyen arkadasim, bence 3ayda 6kilo cok normal, bizim kizda 3.ayda 6200grdi ve simdi 4.ayda 6700. Zayifda durmuyor bence, gayet iyi.

biz 1aydir memleketeyiz. Bir hafta anneannede bir hafta babaannede kaliyoruz. Kizim kalabaliga bir alistiki sormayin.surekli disarda olup gezmek istiyor. Saatlerce disarda kaliyoruz karni bile acikmiyor, uyuyup uyanip etrafa bakiniyor. bebek arabasindan alinca basliyor mizlamaya, eve girincede ciyak ciyak agliyor daha gezicem diye:)

Artik yemesi ve uykusu duzene girdi, gunduz 3saatte bir 90cc mama yiyor, 2saat bakinip 1saat uyuyor. Gece 10bucuk gibi uyuyup 3yada4te uyaniyor, mama yiyip yatiyor. Sonra sabah 6yada7de tekrar mama yiyip uyuyor ve tamamen uyanma saati 10oluyor genelde. Nerdeyse 12saat uyuyor cok sukur. Darisi bebegi uyumayanlarin basina...

Merhaba kizlar . Bi skintim var cok sukur kilolarimi verdim ama. Catlaklarim cok kotu görünüyor ozellikle gobegimin rengi de cok koyu renk normalde beyaz tenliyim Yaptigniz duydugunuz ozel bi sey var mi ?

huzursuz bi bebek değil aslında gece uyuyo ama gündüz pek uyumuyo oyun istiyo akşam 7 den sonra uyuyo.emerken yutkunduğunu duyuyorum memde uzun süre kalmıyo bi 10 dakka emip bırakıyo kaşıkla mamayı kabul etmiyo biberonla versem memeyi bırakır diye korkuyorum. doktora 2. ayda gitmiştik ozaman 600 gram almıştı verme dedi. temmuzda çağırdı doktor gerrek yok sık sık gelme diyo malatyada yaşıyorum ben herkesin beğendiği bi doktor 2 ayda bir çağırıyo ama.burası mikrop dolu getirme bebeğini diyo doğallıktan yana bi adam.ne yapsam acaba versemmi mama ya[/QUOTE

ben henüz biberon vermedim,işe başlayacağım zaman vermeyi üşünüyorum ama burda hem emen hem de biberon alan bebekler olduğunu okumuştum..bence yine de doktoruna danış,için rahat etsin.

bizimki illaki yatağında sallanacak yoksa asla uyumuyo

ben sallamaya alıştırmamak için çok uğraştım,hatta anneme kafa tuttum.ama gaz sancıları olduğu zaman sadece sallanınca sustu bebeğim, o arada salladık.şimdi eğer susmayacak gibi ağlarsa-ki ara sıra deli gibi ağlıyor-mecbur sallıyorum.onun dışında ya memede uyur,ya omzumda.ana kucağından nefret ediyor ne diye aldıysam..

bizde genelde o sekılde duruyoruz...omzumda degılde memede uyuyor bende bekliyorum yerıne koyunca uyanıyor diye...ama bazende bunalıyorum ve koum agrıyor bırakıyorum hemen acıp gözünü aglıyor dudagını bükerek...

bugün buraya yazarken eşim eve geldi,sonra bebeğimi yerine koyduğumda belimin kopacak gibi ağrıdığını farkettim..maşallah ağırlaştı artık,taşımakta zorlanıyorum..dudak büzmelerine bayılıyorum, çok tatlı oluyolar..

kızlar,oğlum gece hapşırıp öksürmüştü doktora gittik farenjit olmuş:KK14::KK14:benden geçti sanırım,boğazım acıyordu iki gündür..ilaç yazdı,önemli değil küçük bir şey ama yine de ilaç kullanın dedi,üzüldüm yavruma yazık..ateşi huzursuzluğu yok ama yine de mikrobu benden kapmasına üzüldüm.. ilk hastalığımız da memur hastalığı oldu..bebek farenjit mi olurmuş dedim ama olmuş işte:KK43::KK43:

Ay evi topla yemek yap fırsat bulamadım
Bebekler cok tatlı masallah
Ben bebegimi 2saatte bir emziriyorum eger uyuyosa bazen gecebiliyor eger yemezsem süt olmuyor bol bol yiyip bol bol iciyorum ona ragmen anca yetiyor sütüm gece bile 2saatte bir kalkıyorum
Benimde kilolar gitti ama göbek yerinde ve siyah o cizgi gitmedi
Bizde günde 3-4kez kaka yapıyoruz bazen mukuslu oluyor bende yesil degil die önemsemedim
Ellerini yemesi bence aclıktan degil damakları kasınıyor bizde de var . Cocuk azcık aglasa doymadımı sütün yetmio mu diyenlere gicık oluyorum

az önce kızımın altını değiştirdim sabah kaka yapmıştı şimdi gene yaptı...bu seferki kakasında balgam gibi bişey gördüm yani balgam kıvamında kaka garip geldi sizde varmı bunu gören????

canım çok normal, sümüğünü yutuyorlar emerken onu da çıkarıyorlar. biraz kaba yazdım ama en açıkçası bu:)

kızlar süt, göbek, fazla kilo
bebeğin az kilo alımı konuşulmuş ama
benim derdim daha başka
hala lohusa gibiyim
hemen ağlıyorum, ya da ağlamak istiyorum
moralsizim
özellikle de uykusuzken

benim derdim daha başka
hala lohusa gibiyim
moralsizim
özellikle de uykusuzken

Cok normal cnm. Biz bitaneyle boyleyiz sende 2tane var.yorgunluktandır kendine zaman ayıramayınca insan öyle oluyor

evt bizdede var sümüğümsü gibi balğamlı gibi dün doktora sordum şu an ne dedigini hatırlamıyorum olablir normal dedi heralde değişik bişey dese hatırlardım

benim derdim daha başka
hala lohusa gibiyim
moralsizim
özellikle de uykusuzken

cnm ikiz bebeklerle uğraşmak çok zor.allah yardımcın olsun. bende ikizim.annem der: sizi nasıl büyüttüm bir de bana sorunn. biz büyürken anneannem, babaannem, 1 teyzem,2 yengem hepsi dönüşümlü olarak seferber olmuşlar.babam siz 6 aylık olana kadar hergün 3-4 saat uykuyla işe gittim der.
bende özellikle annemler geldiğinde çok duygusal oluyorum.onlar memlekete dönerken saatlerce ağlayasım geliyor. ya da sudan sebeplere takılıp ağlamak geliyor içimden.
kuzenim geçen sene doğurdu.dedim bu duygusallık ne kadar böyle sürer. benimki 1 seneye yakın sürmüştü dedi

Slm kizlarr nezamandir giremiyodum anca firsatim oldu. annemin yanina geldim bi sure burda kalicam bi sure rahatim dolayisiyla. baya bi gecmisi okudum kundak konusulmus ben hala yapiyorum doktora soledim kesinlikle yapman gerekiyodu zaten dedi. bilmefen dogru bisi yapmisim. Kilolar konusulmus benim hic kilom kalmadi ama bacaklarim catlak harita kivaminda :) sonraaa foto ekleyen bebislere bayildim Allah hepsine uzun omurler versin bebisi hasta olanlara acil sifalar olsun ins. aglama konusunda ben bebegimi bazen geciyorum aglarken napiyim ben dogurdum cok normal aglayabilirim diyorm. Biberon icinde ben chicco gaz yapmayan yamuk biberon kullaniyorum hic sorun yasamadik venide emiyo hala. bizim kizin uykular iyice zivanadan cikti bugun doktora goturdum disari cikinca kiyametler kopuyo dedim cok cok cok gazi var aniden sikistiriyodur ondan agliyodur dedi bakalim ilac falan verdi onu kullanicaz bi disari denememizde yazarim nasil gectigini bizde durum bu hiii. bide hala donmuyoruz ama kendi basinaylen bile kalkmaya calisiyo kafasini kaldiriyo doktor bile dedi daha yat senin icin cok erken diye. ayy bide kiz anneleri bebislerin totolarinda ince bi deri oluyomus tam cisini yaptigi yerde zamanla onun yirtilmasi gwrekiyomus bizimki yirtilmamis bacaklarini acti acildi o deri haberniz olsun doktora belki sorarsiniz iste bukadar baskada bisi yok ayy daha nolsun ama nezamandir yazamadim dolmusum baya :)

Slm kizlarr nezamandir giremiyodum anca firsatim oldu. annemin yanina geldim bi sure burda kalicam bi sure rahatim dolayisiyla. baya bi gecmisi okudum kundak konusulmus ben hala yapiyorum doktora soledim kesinlikle yapman gerekiyodu zaten dedi. bilmefen dogru bisi yapmisim. Kilolar konusulmus benim hic kilom kalmadi ama bacaklarim catlak harita kivaminda :) sonraaa foto ekleyen bebislere bayildim Allah hepsine uzun omurler versin bebisi hasta olanlara acil sifalar olsun ins. aglama konusunda ben bebegimi bazen geciyorum aglarken napiyim ben dogurdum cok normal aglayabilirim diyorm. Biberon icinde ben chicco gaz yapmayan yamuk biberon kullaniyorum hic sorun yasamadik venide emiyo hala. bizim kizin uykular iyice zivanadan cikti bugun doktora goturdum disari cikinca kiyametler kopuyo dedim cok cok cok gazi var aniden sikistiriyodur ondan agliyodur dedi bakalim ilac falan verdi onu kullanicaz bi disari denememizde yazarim nasil gectigini bizde durum bu hiii. bide hala donmuyoruz ama kendi basinaylen bile kalkmaya calisiyo kafasini kaldiriyo doktor bile dedi daha yat senin icin cok erken diye. ayy bide kiz anneleri bebislerin totolarinda ince bi deri oluyomus tam cisini yaptigi yerde zamanla onun yirtilmasi gwrekiyomus bizimki yirtilmamis bacaklarini acti acildi o deri haberniz olsun doktora belki sorarsiniz iste bukadar baskada bisi yok ayy daha nolsun ama nezamandir yazamadim dolmusum baya :)

Ozlettin kendini canim acma arayii bu kadar:KK34:

Merhaba kizlar,
Telden yazdigimdan alinti yapamiyorum, resim ekleyen bebeklerin hepsi birbirinden tatli masallah nazar degmesin kuzucuklara...

Biz suan 4ay 3gunluguz ve bugun 4.ay asilarimizi olduk. Azcik agladik sustuk hemen. 6700gr ve 61cm olmus kizim. Bu ay 500gr almis ama gecen ay doktor artik daha az yiyip daha az kilo alir demisti zaten. Doktor kontrolumuz haftaya evimize gidince. O ne diyecek bakalim.
Kilosu az diyen arkadasim, bence 3ayda 6kilo cok normal, bizim kizda 3.ayda 6200grdi ve simdi 4.ayda 6700. Zayifda durmuyor bence, gayet iyi.

biz 1aydir memleketeyiz. Bir hafta anneannede bir hafta babaannede kaliyoruz. Kizim kalabaliga bir alistiki sormayin.surekli disarda olup gezmek istiyor. Saatlerce disarda kaliyoruz karni bile acikmiyor, uyuyup uyanip etrafa bakiniyor. bebek arabasindan alinca basliyor mizlamaya, eve girincede ciyak ciyak agliyor daha gezicem diye:)

Artik yemesi ve uykusu duzene girdi, gunduz 3saatte bir 90cc mama yiyor, 2saat bakinip 1saat uyuyor. Gece 10bucuk gibi uyuyup 3yada4te uyaniyor, mama yiyip yatiyor. Sonra sabah 6yada7de tekrar mama yiyip uyuyor ve tamamen uyanma saati 10oluyor genelde. Nerdeyse 12saat uyuyor cok sukur. Darisi bebegi uyumayanlarin basina...

canım bizimkiler aynıymış benim kızımda 4 ay 3 günlük anlattıklarının aynısını yapıyor gezme konusunda dışarı çıkınca seviniyor resmen bizimkide 3 saatte bir mama yiyor gece düzenimizde aynı 11 gibi yatsa en gec gece 4-5 kalkıyor sabah 7-8 bidaha kalkıyor yiyip mamasını devam ediyor öğlenleri hiç uyumazdı 3 gündür gündüzde uyumaya başladı çok şükür

Merhaba kizlar . Bi skintim var cok sukur kilolarimi verdim ama. Catlaklarim cok kotu görünüyor ozellikle gobegimin rengi de cok koyu renk normalde beyaz tenliyim Yaptigniz duydugunuz ozel bi sey var mi ?

canım 1 buçuk yıl önce doğum yapan arkadaşımdada çatlaklar doluydu bendede dolu ona sordum benimki 1 yılda normale döndü o mor kırmızı rengi anca geçti beyazlada ve büzüştü dedi çok belli olmuyormuş artık özellikle bunu sormak için aradım bende kilolara çok fena taktım zayıflayamıyorummmmm deliricem ne tatlı yiyorum ne akşam bişey yiyorum dikkat ediyorum emziriyorum çalışıyorum uyku zaten yok perişan haldeyim sürekli koşturuyorum ama kilo veremiyorum evdeki koşu bandım arızalandı koku geliyor yağlanmasımı gerek bilmiyorumda power plate araştırdım 15 seans 250 lira yarım saat sürüyormuş vakit yaratıp onamı gitsem diye düşünüyorum ben 75 kiloyla hamile kaldım 100 kiloayla doğuma girdim eve geldiğimde 102 çıkmıştım şoka girdim 4 kilo bebek çıktı neden gitmiyor diye 1 ayda yavaş yavaş 8 kilo anca gitti 92 kilo kaldım formumu koruyorum allah için neyapsam acaba :KK43:

kızlar,oğlum gece hapşırıp öksürmüştü doktora gittik farenjit olmuş:KK14::KK14:benden geçti sanırım,boğazım acıyordu iki gündür..ilaç yazdı,önemli değil küçük bir şey ama yine de ilaç kullanın dedi,üzüldüm yavruma yazık..ateşi huzursuzluğu yok ama yine de mikrobu benden kapmasına üzüldüm.. ilk hastalığımız da memur hastalığı oldu..bebek farenjit mi olurmuş dedim ama olmuş işte:KK43::KK43:
Gecmis olsun cnm. Vallasizi okudukca ben mi cok ilgisiz anneyim diyorum. Bebek oksurunce genzine tukuruk kacmistir , hapsirinca tozdan diyorum. Senin ki nasildi ki?

Ay evi topla yemek yap fırsat bulamadım
Bebekler cok tatlı masallah
Ben bebegimi 2saatte bir emziriyorum eger uyuyosa bazen gecebiliyor eger yemezsem süt olmuyor bol bol yiyip bol bol iciyorum ona ragmen anca yetiyor sütüm gece bile 2saatte bir kalkıyorum
Benimde kilolar gitti ama göbek yerinde ve siyah o cizgi gitmedi
Bizde günde 3-4kez kaka yapıyoruz bazen mukuslu oluyor bende yesil degil die önemsemedim
Ellerini yemesi bence aclıktan degil damakları kasınıyor bizde de var . Cocuk azcık aglasa doymadımı sütün yetmio mu diyenlere gicık oluyorum
Bol bol yerken nasil zayifladin cnm? Formulu soyle bize. Ben acim mesela su an.
canım çok normal, sümüğünü yutuyorlar emerken onu da çıkarıyorlar. biraz kaba yazdım ama en açıkçası bu:)
Hic aklima gelmemisti cnm.olabilir tabi.

benim derdim daha başka
hala lohusa gibiyim
moralsizim
özellikle de uykusuzken
Ben sinirliyim. Kavga edecek seyler arar oldum. Hic bisey yoksa eski konulari isitip isitip esimin onune koyuyorum:KK37: bebegime bile cemkirir oldum. Uzuluyorum sonra ama nafile.:KK43:

canım 1 buçuk yıl önce doğum yapan arkadaşımdada çatlaklar doluydu bendede dolu ona sordum benimki 1 yılda normale döndü o mor kırmızı rengi anca geçti beyazlada ve büzüştü dedi çok belli olmuyormuş artık özellikle bunu sormak için aradım bende kilolara çok fena taktım zayıflayamıyorummmmm deliricem ne tatlı yiyorum ne akşam bişey yiyorum dikkat ediyorum emziriyorum çalışıyorum uyku zaten yok perişan haldeyim sürekli koşturuyorum ama kilo veremiyorum evdeki koşu bandım arızalandı koku geliyor yağlanmasımı gerek bilmiyorumda power plate araştırdım 15 seans 250 lira yarım saat sürüyormuş vakit yaratıp onamı gitsem diye düşünüyorum ben 75 kiloyla hamile kaldım 100 kiloayla doğuma girdim eve geldiğimde 102 çıkmıştım şoka girdim 4 kilo bebek çıktı neden gitmiyor diye 1 ayda yavaş yavaş 8 kilo anca gitti 92 kilo kaldım formumu koruyorum allah için neyapsam acaba :KK43:
Kalori hesabi yap canim sana ozelden yaziyorum simdi.

kızlar bebekleri ayakta dikmekten bahsetmişsiniz..biz henüz 3.5 aylık olmadık ama 2 aylıktan beri dikiliyoruz..çivi gibi dimdik basıyor yere..hatta bastırmayınca çoğu zaman ağlıyor..ama ben cok korkuyorum bişey olur diye artık bastırmıyorum..

oturtmuyorumda..bunları yapmak ıcın 4 ayın dolmasını beklicem..

papatyaya en sonunda özelden yazdım 2013 ü görsün diye :KK70:D

bebeklere kocamannnn bir masallah..allahım nazarlardan korusun...

masalımmm facede okadar konustuk ne yaptın mevlüdü cnm? aklım sende kaldı..

kızlar 4.ay aşısını yaptıranlar bu aşı ateş yapıyormu?

veee son olarak biz dimdik dikiliyoruz ama henüz dönemiyoruz...totoyu kaldırıp hoppp o yana hoppp bu yana atıyoruz ama tam dönemiyoruz..toto ağır sanırsam :KK70:DDD

X