2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
slm kızlar ben bebeğime hiç mama vermedim geçen gün sütümün az olduğunu hissettim mama verdim ama yarım ölçek bile
yemedi kpss sınavına girecem 2 hafta sonra sütümü sağıp bırakayım diyorum biberonla verirler annemler belki ozaman yer sizce hangi biberonu alayım anne memesine yakın olanı hangisi sizce?

maşallah bebeklerinize hepsi çok tatlı allah nazarlardan korusun
bugün doktora gittik kızım 21 günde 250 gr almış çok üzüldüm:2: emme arasını çok uzattık ondan mı sütüm yaramıyo ondan mı bilemedim
az değil mi dedim doktora bi ay daha takip edelim bakalım dedi 3 saatı hiç geçirmeyecem artık 2 saatten önce de vermeyecem :KK43:
kilolu doğan bebeklerin kilo alımı az olurmuş falan filan diye açıklama yaptı kan ve idrar tahlili yaptı içimiz rahat etsin diye çok ağlıyo dedik temiz çıktı çok şükür
gazımız için normalde azalması lazım emerken hava yutuyo olabilir dedi süt olmazsa bebek hava yutar dedi eltim ama gögüslerim doluyo karnı şişiyo emdiginde doydugunu düşünüyorum ay bilemedim niye az kilo aldı
annemde gaz dediniz çocuga spor yaptırdın zayıfladı diyo boyuda uzamamış sağlık ocagında baktıracam bide

slm kızlar ben bebeğime hiç mama vermedim geçen gün sütümün az olduğunu hissettim mama verdim ama yarım ölçek bile
yemedi kpss sınavına girecem 2 hafta sonra sütümü sağıp bırakayım diyorum biberonla verirler annemler belki ozaman yer sizce hangi biberonu alayım anne memesine yakın olanı hangisi sizce?

cnm ben doğduğundan beri mama veriyorum avent kullanıyrm bence en iyisi o natural olandan al =)))) bende şimdilk 3 tane var ...daha da alırımm =)

Evet canim gercekten annelik oyle bisey tam manasiyla acikladin sekerim:21: bizde sokcaaz denize ama taaa agustosta tatile o zaman gidiyoruz da:KK9: ben ck ozledim denizi en son hamilwyken gittim memlekete deniz asigiyimdir aslinda oglum da oyle buyusun isterdim suyun icnde gercekten cok faydali tahatlatici
tv konusunda cok hakisin canim bn de oyle dusunuyorum belli bi saatte izletiyorum fazlasi zarar herseyin
Porselencim istahsiz bebek gercekten cok zor ek gidaya baslasan dra danisip senin oglun 4.5 aylik degil mi? Bu arada ins hayirlisi olur canim ne istiyosan o olsun hakkinda
db55 evet canim sen eskiden daha cok girerdin yoksun bu ara tv konusunda fazlasinin zarar oldugunu dsnuyorum

ben çok pimpirik doktor ağzına bakan biri değilimdir aslında ama insanın içine kurt düşüyor işte.. bizde daha tatile gidemedik.. izmirde yaşayınca bize her yer deniz :KK37: akşam üzeri gidip kızı yüzdürüp döndük... Deniz sevilmezmiiii kızımda bana çekmiş allahtan.. babası gibi şezlonga yayılıp kalkmayanlardan olmayacak belli :) darısı başınıza inşallah senin bebeğinde sever suyu..

Eki Görüntüle 742040 slmkızlar bebişlerin fotolarını gördüm herbiri birbirinden tatlı buda benim kızım .memeyi eskisi gibi emmiyor bi ara bırakacak gibi oldu bendede ama sonra tekrar alıştı .bebeklerinizi oturtuyormusunuz bizimkisi sürekli doğrulmak istiyor oturmaya hevesli ama ben oturtmuyorum henüz sizinkiler?

maşallah maşallah.. Allahım bizim mart bebeklerinin hepsimi çok güzel yahu..

Eternet sorunu ben bizim doktora sordum 3. ay kontrolünde.. zaten elimde listeyle gidiyorum bıktılar benden artık :KK37: kucağında vs oturur pozisyonda olmasının bir sakıncası yok azar azar destekle koltuğada koymayı dene ama bunun için 4. ayın bitmesini beklersen daha iyi olur dedi.. bende şimdi kucağımda ve otururken oturtur gibi tutuyorum çünkü sürekli kendini öne atıyor.. ama henüz destekle oturtmadım..

bu arada bi arkadaş sormuştu deniz için ne yaptınız diye.. mustela krem ve huggies mayo bez small beden.. birde güneşe çıkmadan önce ve sonra su içirdim çünkü çok terledi kızım..

ben çok pimpirik doktor ağzına bakan biri değilimdir aslında ama insanın içine kurt düşüyor işte.. bizde daha tatile gidemedik.. izmirde yaşayınca bize her yer deniz :KK37: akşam üzeri gidip kızı yüzdürüp döndük... Deniz sevilmezmiiii kızımda bana çekmiş allahtan.. babası gibi şezlonga yayılıp kalkmayanlardan olmayacak belli :) darısı başınıza inşallah senin bebeğinde sever suyu..

Anaa kiz bn de izmirliyim y.focaya gelcez kismetse demirbas orasi:KK55::KK9: geri kalani da gezeriz akrabalari ohh mis gibidir izmir smdi:KK31:

Anaa kiz bn de izmirliyim y.focaya gelcez kismetse demirbas orasi:KK55::KK9: geri kalani da gezeriz akrabalari ohh mis gibidir izmir smdi:KK31:

:):) kan çekmiş demekki. Bizde foçaya gidip geldik. Hanedan var orada 3 yıldır gidip geliyoruz. Bebişide orada sokalım dedik :KK37: Canım izmir miss ama dün ve bugün çok sıcaktı malesef. Önceki geceye kadar pikeyle uyuyorduk. Bi sıcak geldi sorma.

:):) kan çekmiş demekki. Bizde foçaya gidip geldik. Hanedan var orada 3 yıldır gidip geliyoruz. Bebişide orada sokalım dedik :KK37: Canım izmir miss ama dün ve bugün çok sıcaktı malesef. Önceki geceye kadar pikeyle uyuyorduk. Bi sıcak geldi sorma.

Aynen canim kan cekmis annemden aliyirum sicak haberlerini ben ankaradayim cocukla 2 gibi hastaneye gittim bgn kiziyo bna bu scakta ne disari cikariosun diye:KK9: dedim anne burasi izmir mi haa dogru unutmusum diyo kocam biraksa alip gtrcek de birakmiyo ki ozledim izmiri:KK5:

Son düzenleme:
Canim edlin 2013 u sormustu gormedin sanirim ben de merak ettim hbrin var mi

Son düzenleme:
Aynen canim kan cekmis annemden aliyirum sicak haberlerini ben ankaradayim cocukla 2 gibi hastaneye gittim bgn kiziyo bna bu scakta ne disari cikariosun diye:KK9: dedim anne burasi izmir mi haa dogru unutmusum diyo kocam biraksa alip gtrcek de birakmiyo ki ozledim izmiri:KK5:

Kıyamam izmir özlenmezmi hiç. Ayyyy bide melih gökçek diye bişi var orda ankara hiç çekilmez izmirden sonra :) neyse az kaldı hasret giderirsin bol bol.

Yanlız bişey dikkatimi çekiyo bebek dışındada benzer şeyler yaşıyoruz. Aynı muhabbet annemdede var. Bi götürme sevdası. Sütten bi kesilsinmişte bak bırakıyormuymuş bana kendi doğurdu sanki :KK37: birde bir arkadaşta yazmıştı aynen bizimkide eskiden evi toparlar yemek falan yapardı sağolsun. şimdi sadece kızla ilgileniyor.

Kizlar masalahhh bebislerinizeee cook tatlilarr allah bagislasin..gelekim bizim bocuge gece ve sabahki mamayi kustu oldugu gibi cok uzuldum hemen hazirlandim cocugu hastaneye goturmek icin hadi mama yapiyim kac icerse 5-10 ml.filan..derken yavrum 100 ml.birden icti sevincten agladim ek gidalara 1 aydir basladim ufaktan sebze corbasi yaptim bikacsaat sonra onuda annem yedirdi sonra mizmizlandi gazini cikardim kakasini yaptirdim susmadi acaba aciktimi deyip yine bi 100 icti:)) ohh dedimm yani sukurr bugun galiba duzeldik:)) bana gelince test aldim hemen biri kirmizi ikinci pembe cikti elim ayagim bosaldi resmen ve zamanla kayboldu pozitif olan cizgi yani hamile degilim:)) yinede kntrole gidicem ins..bugun insan okdugumu hatirladim nezamandir bir ohh cektim yavrumla oynadim hep mama verme cabasindan birturlu oyuna zaman bike kalmiyodu galiba elna suyu ise yaradi ben ona zorla elma suyu verdim bugun kustu ne verdim :)) zorla 25 ml
icirdim allahima sukurrr..bisey sorcam sizinkiker basmaya basladimi benimki 4 bucuk aylik dikip bastirmaya calisiyorum yumuluyor yere hamur gibi nasil ayaklari guclenebilir ?

bugün doktora gittik kızım 21 günde 250 gr almış çok üzüldüm:2: emme arasını çok uzattık ondan mı sütüm yaramıyo ondan mı bilemedim
az değil mi dedim doktora bi ay daha takip edelim bakalım dedi 3 saatı hiç geçirmeyecem artık 2 saatten önce de vermeyecem :KK43:
kilolu doğan bebeklerin kilo alımı az olurmuş falan filan diye açıklama yaptı kan ve idrar tahlili yaptı içimiz rahat etsin diye çok ağlıyo dedik temiz çıktı çok şükür
gazımız için normalde azalması lazım emerken hava yutuyo olabilir dedi süt olmazsa bebek hava yutar dedi eltim ama gögüslerim doluyo karnı şişiyo emdiginde doydugunu düşünüyorum ay bilemedim niye az kilo aldı
annemde gaz dediniz çocuga spor yaptırdın zayıfladı diyo boyuda uzamamış sağlık ocagında baktıracam bide
çok sağol canım amin tüm bebişlerimiz nazarlardan korunsun inşallah :emir_bebek::nazar:

Canim edlin 2013 u sormustu gormedin sanirim ben de merak ettim hbrin var mi
bende oldukça merak ediyorum :KK3::26:

Kizlar masalahhh bebislerinizeee cook tatlilarr allah bagislasin..gelekim bizim bocuge gece ve sabahki mamayi kustu oldugu gibi cok uzuldum hemen hazirlandim cocugu hastaneye goturmek icin hadi mama yapiyim kac icerse 5-10 ml.filan..derken yavrum 100 ml.birden icti sevincten agladim ek gidalara 1 aydir basladim ufaktan sebze corbasi yaptim bikacsaat sonra onuda annem yedirdi sonra mizmizlandi gazini cikardim kakasini yaptirdim susmadi acaba aciktimi deyip yine bi 100 icti:)) ohh dedimm yani sukurr bugun galiba duzeldik:)) bana gelince test aldim hemen biri kirmizi ikinci pembe cikti elim ayagim bosaldi resmen ve zamanla kayboldu pozitif olan cizgi yani hamile degilim:)) yinede kntrole gidicem ins..bugun insan okdugumu hatirladim nezamandir bir ohh cektim yavrumla oynadim hep mama verme cabasindan birturlu oyuna zaman bike kalmiyodu galiba elna suyu ise yaradi ben ona zorla elma suyu verdim bugun kustu ne verdim :)) zorla 25 ml
icirdim allahima sukurrr..bisey sorcam sizinkiker basmaya basladimi benimki 4 bucuk aylik dikip bastirmaya calisiyorum yumuluyor yere hamur gibi nasil ayaklari guclenebilir ?
çok sağol tatlım amin hepimizin evladını inşallah :emir_bebek::nazar: ohh iştahı açılmış bebeğinin şifa olsun yarasın :KK56: ek besine başlamanı dr. mu önerdi :KK28: ama ben senin test sonucundan hiç bişi anlamadım :KK28::26: zamanla kaybolan o pembe çizgi ne kadar süre sonra kayboldu mesela :26: zaten idrar testinin geçerliliği ilk 5 dk.dır :18: ben böyle biliyorum bence ihmal etme kan ver sen :44: belkide test hatası olmuşta olabilir ama en güzel ve kesin sonuç kandır tatlım takipteyim seni :KK34::KK16:

Kızlar bez konuşulmuş. Ben doğduğundan beri Molfix kullandım. Geçenlerde Prima'da epey bir indirim vardı, aldık bir de onu deneyelim dedik. Acayip bir parfüm kokusu var. Molfix'e göre daha ince. Taşırma olayı bebeğimin altını uzun süre açmadıysam ya da yoğun bir kaka yaptıysa oluyor.
Pişik önlemek adına sık sık değiştirdim altını ilk günden beri. Adeta kağıt mendil gibi kullanıyorum bezleri. Herhalde benden sık bez kullanan yoktur.
Sadede geleyim :) Primadan memnun kalmadım. Molfix'e devam.
yalnız değilsin tatlım aynen bende çok sık alt değiştiriyorum :emir_bebek::nazar: rekor kırmışımdır diye düşünürken senin mesajın gözüme ilişti :KK53: haa bu arada bebeğim altına yapmışsa ( az-çok farketmezz ) kesinlikle emmiyooooo :KK52: alt değiştirdikten sonra emişmeye devam :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

PORSELEN_BEBEG ciğim mesajının son cümleleri gözümden kaçmış kusura bakma :KK17: çünkü benim kafam senin teste karışık :KK30: basmaktan bahsetmişsin evet canım bebeğim oturmaktanda sıkıldı iyimi basmak istiyor :KK52::KK9: ama ben genelde kucakta tuttum ve o sırada bi elim belinde bi elimlede ayaklarının altına yerleştirdim azcık ittirdim öyle öyle gelişti bence kızımın bacak ayak gücü :KK28: sende bastır ilk başlar saniyelik olmalı zaten hemen yorulurlar normal :KK6: sonra bebeğin bacaklarını kırana kadar bastırmakda fayda var diyen eş-dostum var bana :KK3: ve özellikle sırt üstü uzanıyorum bebeğimin ayaklarını karnıma yerleştiriyorum ellerim koltuk altlarında bikaç saniye bastırıyor malum göbiş pufidik hoşuna gidiyor :KK23::KK9:

selam herkese.bebisler cok tatli olmuslar.masallah yerim ben onlari:KK16::KK16::KK16:Alllah nazarlardan saklasin.:KK16::KK16::KK16::KK16:
bizde iyiyiz cok sukur.kizzcem buyuyor.kendini aynada izleyince nasil gulucukler atiyor bir gorseniz:KK16::KK16::KK16:
takib ediyorum sizi.KELEBEKCIM tebrik ederim.:KK16::KK16:yeni bebis geliyor demekki.:KK16::KK16:saglikla gelsin:KK16::KK16:
hepinizi bebislerinizi ve sizi optum:KK16::KK16::KK16:

PORSELEN_BEBEG ciğim mesajının son cümleleri gözümden kaçmış kusura bakma :KK17: çünkü benim kafam senin teste karışık :KK30: basmaktan bahsetmişsin evet canım bebeğim oturmaktanda sıkıldı iyimi basmak istiyor :KK52::KK9: ama ben genelde kucakta tuttum ve o sırada bi elim belinde bi elimlede ayaklarının altına yerleştirdim azcık ittirdim öyle öyle gelişti bence kızımın bacak ayak gücü :KK28: sende bastır ilk başlar saniyelik olmalı zaten hemen yorulurlar normal :KK6: sonra bebeğin bacaklarını kırana kadar bastırmakda fayda var diyen eş-dostum var bana :KK3: ve özellikle sırt üstü uzanıyorum bebeğimin ayaklarını karnıma yerleştiriyorum ellerim koltuk altlarında bikaç saniye bastırıyor malum göbiş pufidik hoşuna gidiyor :KK23::KK9:

Benim oglan da oyle gobisime ayaklarini bastiirica zipliyo tontik:KK9:
nazlma tesekkur ederim cnm

Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel.

Oğluşum bu ara çok kusuyor kusmadan dolayı yenidoğan yoğunbakımında kaldığımız için korkuyorum doktorumuza götürdük beklemiş mama vermiştim 1-2 defa bu sebep olabilir dedi ve ametik adında tadı iğrenç bir damla verdi onu kullanıyoruz bakalım olmazsa tekrar doktoruna götüreceğim :18:
Gecmis olsun cnm. Usutunce de cok kusarlarmis.
Ben de hem nuk hem avent var. ikisi de iyi.
Ben de 3 saatten once vermek istemiyorum. Hatta 4 saate cikarmak istiyorum. Doktora sorucam.
Ben de deniycem bunu cnm.

günaydın..resim ekleyen anneler,maşallah bebeklere hepsi birbirinden tatlı olduğu için alıntılamadım..Allahım hepsini korusun nazar değmesin,ben korkuyorum nazardan :KK50::KK50:

oğlum 3,5 aylık.ayakları üzerinde tutuyorum,hem yere hem de göbeğime basabiliyor.koltuk altlarından tutuyorum.adım bile attırıyorum ben çok hoşuna gidiyor.artık çevreye odaklandıkları için ayakta kalmak bebeğini de mutlu eder,biraz yaptıkça alışır ilk başta yapamasa da..bu arada bebeğinin doymasına sevindim,burdan okudukça üzülüyordum gerçekten,bir anne için çok zor bebeğinin doymadığını bilmek..inşallah hep böyle devam eder nazar değmesin..

kızlar,denizden bahsetmişsiniz..benim oğluş yıkanırken bile çok ağlıyor denizde ne yapcaz bakalım..temmuzun ilk haftası taşınıyoruz egeli oluyoruz artık,babamız heveslenip bir sürü deniz şortu aldı ama ben şimdiden korkuyorum denizde de çok ağlar benim sıpa:KK33::KK33: bir de oğlum çok beyaz,teni de hassas..güneş kremi kullandınız mı,sanırım lolonun doktoru söylemişti güneş kremi kullanmayın diye..sormadım ben doktora,kullanmasam domatese döner yavrum yazık..

aşırı derecede salya akıtmaya devam ediyoruz.kusmaları azaldı çok şükür..günde ortalama 3 kez kaka yapıyor hala..kakası katılaşmadı ama..sizinkilerin nasıl,ben acaba ishal mi oldu diyorum bazen.hemşiremiz de ishal olursa yeşil su gibi olur,içinde bir şeylerin yüzdüğünü görürsün demişti..o şekilde değil kakası,sarı ama çok kıvamsız..

ben tv izletmiyorum artık,çok ilgisini çekiyor tv ama eğer sıkılıp o tarafa bakıtmak istersem kapatıyorum..bır sıkıntımız yok hamdolsun ama dün otizmle ilgili yazılar okuduk eşimle..Allah korusun,bilinçli olmak lazım.

neyse çok uzun yazdım oğluş uyandı..görüşmek üzeree:KK52::KK52:

merhaba kızlar bu da benim kuzuuummm

Eklentiler

• $IMG00632-20130606-1805.jpg
    $IMG00632-20130606-1805.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 46
  • $IMG00629-20130606-1709.jpg
    $IMG00629-20130606-1709.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 51
  • $IMG00652-20130609-0847.jpg
    $IMG00652-20130609-0847.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 50