2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Zaten 3.5 aylikken bazi anneler ek besine geciyo. ama canim ben kisin birine bebek gormeye gittim bebek daha 20. gunluk annesi sobanin ustinden tarhana corbasini aldi icine yarin dilim ekmek icini dogradi bebege verdi ayyy napiyosunuz dedim annenin sutu yokmus ondan veriyolarmis ordan cikarken bu bebek sabaha cikmaz dedim ama simdi masallah 7 aylik falan olmus

canım 1 tatlı kasıgı pirinc ununu kaynamıs sogumus yarım cay bardagı kadar suyla pisir. kaskatı oluyo o zaten. sonra yarım olcek formul mama hazırla. pirinc unuyla yaptıgın mamanın icine formul mamı yavas yavas dok, kıvamını sıvılastır. ben bazen bunu veriyorum bebegime. pirinc bebeklerin yiyebilecekleri ilk tahıldır. hic bisey olmaz merak etme.
kızlar dün doktorumuza gittik ek gıdaya başlamamı söyledi MİNCİR in dediği gibi sıvı bi şekilde pirinç unu hazırlamanı ve içine birazda formul mama katmamı ayrıyeten 1 adet bebe büskivisinin içine cam rendeyle sulu elma veya şeftali rendeleyim biraz püresinden bayadan suyundan koyup bisküviyle ikisini iyice ezip azar azar kaşıkla vermemi söyledi ki benim oğlan bu mamaya bayıldı kaşığı ağzından çektiğim an çığlığı basıyo:KK52::KK56: ve aynı hızda emmede devam dedi bakalım bi değişme olcakmı 90 günlük oğluşum 5400gr teyzeleri $DSC_0016.jpg $DSC_0126.jpg $DSC_0091.jpg $DSC_0020.jpg :KK16::KK16::nazar::nazar::nazar:

3 ay 16 günlüğüz kızım ısrarla oturmak istiyor :KK5::KK5::KK5: sevinemiyorum bence çok erkennnn:KK31:

cnm benim oğlumda kucaktayken oturur pozisyonda tutunca hoşuna gidiyor.etrafı izliyor.
bende daha erken diye düşünüyorum bi 5 dakika öyle tutup pozisyon değiştiriyorum..

Bekleneen oldu evde kiyamet koptu laf sokmadan duramadi kynanam niyee laf sokuyosun dedigimde bi git yyaa gbi bi cvp alnca gecen geldiginde yaptigi tim terbiyesizlikleri yuzune vurdum esimde evdeydi ben oyle seyler demedim oglum dedi cikti isin icinden ben yemin ettim o edemedi yine solene soylene herkesi arayip insanlari uzdu kizina da gel beni al dedi gitti 60 yasnda yaptiklariindan utanmiyor grlmis bana arkadaslarini cekistiriyor balkkkondan kapiciya bagiriyor apartmani temizle diye sabahtan veri herkese emir veriyor 1 gunde orrtaligi mahvetti gitti apartmana kapiciya bile rezil oldum adama bakarken utaniyorum ustelik sanirim stum kesildi en uzuldugum sey de bu

allah yardımcın olsun cnm..benim kayınvalidem olmadığı için bilmiyorum gelin kaynanana ilişkilerini.
biz sevgiliyken vefat etti eşimin annesi..
ama çevremden dinlediğim kadarıyla %90 ı şikayetçi kaynanadan..
karışmadan gelip otursalar sizleride üzmeseler keşke..

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır giremiyorum.
ben bir iyi bir kötü devam ediyorum. kızım arada sırada çıldırıyor beni de çıldırtıyor.

memeyi ağzına alıyor iki kere çekip çıkarıyor. ve bunu sürekli yapıyor. gazı mı var diyorum sırtına vuruyorum gaz çıkarıyor. tekrar emzirmek için alıyorum yine aynı şeyi yapıyor bir yandan da ağlıyor. son çare ağlaya sızlaya uyutmak oluyor. :KK37:

genelde mutsuzum. hiç kilo da veremedim. şişko şişko dolaşıyorum. hiçbir kıyafet de olmuyor. aynı şeyleri giyip duruyorum. eşimle de mutlu değilim.

hoşgeldin cnm..bizimkide bir iki gün uzaklaşmıştı memeden..mama vermediğim için mecbur kaldı döndü hemen.
çok çabuk huy değiştiriyorlar.kiloları verirsin cnm ya.emzirme dönemin bitince yaparsın sıkı bi rejim.dert etme.
ama eşinle olan ilişkilerin biran önce düzelir inşallah.çünkü evde en büyük destekçilerimiz eşlerimiz..
beraber atlatmak gerek bu bebeklerin zor dönemlerini..
bütün yük annede olmamalı..dimi ama...

kızlar dün doktorumuza gittik ek gıdaya başlamamı söyledi MİNCİR in dediği gibi sıvı bi şekilde pirinç unu hazırlamanı ve içine birazda formul mama katmamı ayrıyeten 1 adet bebe büskivisinin içine cam rendeyle sulu elma veya şeftali rendeleyim biraz püresinden bayadan suyundan koyup bisküviyle ikisini iyice ezip azar azar kaşıkla vermemi söyledi ki benim oğlan bu mamaya bayıldı kaşığı ağzından çektiğim an çığlığı basıyo:KK52::KK56: ve aynı hızda emmede devam dedi bakalım bi değişme olcakmı 90 günlük oğluşum 5400gr teyzeleri Eki Görüntüle 730051 Eki Görüntüle 730052 Eki Görüntüle 730053 Eki Görüntüle 730054 :KK16::KK16::nazar::nazar::nazar:

maşallah bebeğine cnm.eğer sağlık problemleri yoksa kilosu çokta önemli değil.her bebek tombik olmaz sonuçta.
benim bebeğimde orta sınırda ne zayıf ne kilolu bir bebek.doktorumuz her ay kontrolde aynı şeyi söylüyor :)
benim oğlumda 3 aylıkken 6400 dü..mama takviyesi biraz kilo almasını sağlar..
anne yüreği sonuçta zayıf olunca üzülüyor insan aç mı kalıyor acaba bebeğim diye..
ama bünyeden bünyeye göre değişiyor işte :))

iyi akşamlar kızlar.sadece mama verenler günde kaç cc veriyor.yardımcı olabillir misiniz
canım bizzim kızımız biraz fazla yiyor:)4 saatte 200 cc yiyor.engelleyemiyoruz tabiki.4 saatte 120 cc iyi olur

gecen persembe evde temizlik yapıyor kadın. benimki bu halde aksama dek uyumadı:)))
maşallah

maşallah

kızlar dün doktorumuza gittik ek gıdaya başlamamı söyledi MİNCİR in dediği gibi sıvı bi şekilde pirinç unu hazırlamanı ve içine birazda formul mama katmamı ayrıyeten 1 adet bebe büskivisinin içine cam rendeyle sulu elma veya şeftali rendeleyim biraz püresinden bayadan suyundan koyup bisküviyle ikisini iyice ezip azar azar kaşıkla vermemi söyledi ki benim oğlan bu mamaya bayıldı kaşığı ağzından çektiğim an çığlığı basıyo:KK52::KK56: ve aynı hızda emmede devam dedi bakalım bi değişme olcakmı 90 günlük oğluşum 5400gr teyzeleri Eki Görüntüle 730051 Eki Görüntüle 730052 Eki Görüntüle 730053 Eki Görüntüle 730054 :KK16::KK16::nazar::nazar::nazar:

maşallah

kızlar bende tek başıma yıkayamıyorum oğlumu.cesaret edemedim.
çok hareketli çünkü hiç durmuyor banyo esnasında.
suyuda seviyor elimden kayar diye korkuyorum.bu yüzden hep eşimle yıkıyorum.
ancak poposunun üzerine oturmaya başlayınca yıkayabilirim heralde
bir gün yıkıyoruz bir gün yıkamıyoruz.havalar ısındı artık hergün yıkarız :))

Son düzenleme:
cnm benim oğlumda kucaktayken oturur pozisyonda tutunca hoşuna gidiyor.etrafı izliyor.
bende daha erken diye düşünüyorum bi 5 dakika öyle tutup pozisyon değiştiriyorum..

allah yardımcın olsun cnm..benim kayınvalidem olmadığı için bilmiyorum gelin kaynanana ilişkilerini.
biz sevgiliyken vefat etti eşimin annesi..
ama çevremden dinlediğim kadarıyla %90 ı şikayetçi kaynanadan..
karışmadan gelip otursalar sizleride üzmeseler keşke..

hoşgeldin cnm..bizimkide bir iki gün uzaklaşmıştı memeden..mama vermediğim için mecbur kaldı döndü hemen.
çok çabuk huy değiştiriyorlar.kiloları verirsin cnm ya.emzirme dönemin bitince yaparsın sıkı bi rejim.dert etme.
ama eşinle olan ilişkilerin biran önce düzelir inşallah.çünkü evde en büyük destekçilerimiz eşlerimiz..
beraber atlatmak gerek bu bebeklerin zor dönemlerini..
bütün yük annede olmamalı..dimi ama...

maşallah bebeğine cnm.eğer sağlık problemleri yoksa kilosu çokta önemli değil.her bebek tombik olmaz sonuçta.
benim bebeğimde orta sınırda ne zayıf ne kilolu bir bebek.doktorumuz her ay kontrolde aynı şeyi söylüyor :)
benim oğlumda 3 aylıkken 6400 dü..mama takviyesi biraz kilo almasını sağlar..
anne yüreği sonuçta zayıf olunca üzülüyor insan aç mı kalıyor acaba bebeğim diye..
ama bünyeden bünyeye göre değişiyor işte :))
gaz harici ve göbeğimizin akması dışında bişeyimiz yok ço0k şükür 3 kez yakıldı oğluşumun göbüşü şuan halada iyileşmiş değil:KK43: ama gülüm zaten 3400 doğdu şimdi 5400 3 ay doldu 2 kilocuk almış mamada içmiyo golden goat kullanıyoruz benimki aç kalıyomuş valla hiç uyumazdı gündüzleri yavrum şimdi emzirdim ardındanda mama yani bisküvi verdim mışıl mışıl uyuyo 2 saattir yoksa nerde buralara girmek mümkünmü kucamızda oğluş odaları geziyo olurduk:KK1:

$DSC02925.JPG

kızlar bizde odaları ayırdık oğlumla.kendi yatağında yatıyor artık.
bizde yatak odamızda yatıyoruz nihayet..
salona kamp kurmuştuk eskiye döndük :)
birde masal okuyan ve ninni söyleyen bi şirinemiz var.hediye geldi.
bir haftadır onu açıp başucuna koyurum ninni dinlerken uykuyakalıyor öğlenleri.
birde ninni dinleye dinleye "eeeeee" demeyi öğrendi.
agu dışında birde kendi kendine eeee eee diye bağırıyor iki gündür.
öğlen uykusu dışında gündüz uykumuz yok zaten bitti artık.
gündüzleri 2-3 saat uykumuz var.o kadar
ama geceleri çok güzel uyuyor uykusunu alıyor.gece 23:00 - 24:00 arası yatıyor.
deliksiz 4-5 saat uyuyor sonra emziriyorum bi 4-5 saat yine uyuyor.
sonrada koca gün ayaktayız konuşmaktan yoruluyorum bazen devamlı konuşayım o da gülsün istiyor..
böyle böyle geçiyor günler.10 gün sonra tam 4 aylık olcak oğluşum nasipse.. :)

gaz harici ve göbeğimizin akması dışında bişeyimiz yok ço0k şükür 3 kez yakıldı oğluşumun göbüşü şuan halada iyileşmiş değil:KK43: ama gülüm zaten 3400 doğdu şimdi 5400 3 ay doldu 2 kilocuk almış mamada içmiyo golden goat kullanıyoruz benimki aç kalıyomuş valla hiç uyumazdı gündüzleri yavrum şimdi emzirdim ardındanda mama yani bisküvi verdim mışıl mışıl uyuyo 2 saattir yoksa nerde buralara girmek mümkünmü kucamızda oğluş odaları geziyo olurduk:KK1:

inşallah en kısa sürede iyileşir göbeğinizde cnm..
evet biraz az kilo almış.ama mama takviyesinden sonra muhtemelen hızlı bir şekilde kilo almaya başlar
karnı açsa uyumaz tabi yavrum yaa...şimdi rahat edersin artık biraz miniğin uyurken :))

Eki Görüntüle 730102

sonrada koca gün ayaktayız konuşmaktan yoruluyorum bazen devamlı konuşayım o da gülsün istiyor..
çok tatlı maşallah oğluşun odanızada mayıldım maşallah:nazar:

inşallah en kısa sürede iyileşir göbeğinizde cnm..
evet biraz az kilo almış.ama mama takviyesinden sonra muhtemelen hızlı bir şekilde kilo almaya başlar
karnı açsa uyumaz tabi yavrum yaa...şimdi rahat edersin artık biraz miniğin uyurken :))
inşallah gülüm rabbim miniklerimizi korusun inşallah hep iyi olsun onlar sağlıklı olsun:KK16:

Eki Görüntüle 730102

masallah puppacim..cok sirinmis minigin yatagi :-) yatak ayirmak icin biraz erken degil mi? gerci tam olarak bende bilmiyorum ne zaman ayrilir ama 4 ay daha kucuk sanki...
bu arada nedendir bilmem bana pozitif enerji veriyorsun ;-) soylemeden gecmeyim dedim :-)

masallah puppacim..cok sirinmis minigin yatagi :-) yatak ayirmak icin biraz erken degil mi? gerci tam olarak bende bilmiyorum ne zaman ayrilir ama 4 ay daha kucuk sanki...
bu arada nedendir bilmem bana pozitif enerji veriyorsun ;-) soylemeden gecmeyim dedim :-)

saol cnm ya.anneanneden torununa hediye bu oda takımı :)
valla oda ayırmak için erkenmi değilmi bende bilmiyorum aslında.
ama salonda oturmaktan salonda uyumaktan yani devamlı aynı odada takılmaktan çok sıkıldım.
hayatımız bir odada geçiyor gibiydi.şimdi evin her odasını değerlendiriyorum.
bebek odasıyla yatak odamız yanyana..ama bebek telsizi aldık yinede duymam belki diye..
ama annelik içgüdüsü uyanınca hemen duyuyorum gidiyorum yanına..
şimdilik iyi gidiyor umarım sıkılmaz odasından hemen..

buarada hakkımda düşündüklerin için çook tşk ederim cnm.
beni tanımadan doğru bir izlenimde bulunmuşsun gerçekten pozitif biriyim.
olumlu yönleriyle bakmaya çalışırım herşeye :)
elimden geldiğince oğlumada yansıtmaya çalışıyorum bunu :))
çok huysuz bir bebek değil zaten :))

Son düzenleme:
kızlar bişi sorcam 7 martta doğum yaptım 40 gün lohusalığım sürdü. ozamandan bu yana ilişkiden sonra benden akıntıyla beraber kan geliyo acaba neden başına gelen varmı?? doktora gitmek istemiyorum normal doğurmuş olmama rağmen çatal korkusu var

ahh tatlım kucaktaki o masum oturmacalardan sıkıldı kızım :KK5: yatarken ellerimi bi farketsin :KK23: tutuyor parmaklarını ittiriyor kafayı ve ayakları kaldırıp :2::KK14: bildiğimiz oturma pozisyonunu istiyor artık :18:

Saolun kizlar bol boool emziriyorum ki sutum gelsin 3 gun snra evlilik yildonumumuz... Bu kadar olayin ustune ne kadar keyifli gecebilir bilmiyorum..
Bu arrada bugun dra gittim kntrol icin gebelik testi istedi kan tahlili sok oldum 3 aylik igne vurulmustum halbuki ins. Hamile degilimdir p.tesiye kadar sonucu nasil beklicm benn yaa:KK43:

Kizlar yazdiklarinizi okudum heekesin bebegine masallah ..benim durumum cok zorlasti tum gun ayaktayim hep bebegime mama yedirme cabasindayim..elma suyu veriyorum kusuyor mama icmiyor zaten anne sutude hic almamisti..muhallebiler..her cesituni aldim yemedi bebe biskuvusi corba..yokkk alternatif kalmadi ayberk 1 bucuk aydirda hic kilo almadi..hala 6 bucuk kilo ve 4 aylik..gelisimi iyidi .. cok uzuluyorum ek gidaya gec dedi dr.yemiyor zorla agzini tutup aciyorum tikiyorum mamayi hoppaa cikariyorr artik cok yoruldum o yemeyince bende bisiy yemiyorum..bendede derman kalmadii..bitek su iciyooorr..cok uzgunummm istahsiz bebek cok zor korkuyorum bisiy olcak diye cocugas:KK43:(

canım benim kızımda iki sefer memeyi görünce çıldırdı ..zorla verdim almak istemedi..yay gibi gerdi kendini
iki seferde turşu yemiştim ..hiç yemiyordum ..kardeşimde bebeğini emziriyor..herşeyi ye bişey olmaz dedi
tesadüfmü yoksa gerçekmi bilemedim ama turşu yediğim zaman emmek istemedi
internette araştırırken okumuştum sirkeli turşu yiyip sütün tadını bozmayın yazıyordu (bir uzman yazısıydı)
tatlı süt yapmaz diyorlar ama ben yinede bol bol tatlı yiyorum..sütüm tatlı olsun diye
inşallah bırakmaz bebeğin memeyi
bende emmemişim annemi...6 ay zor emzirdim seni diyor..6 aydan sonra çorbaya mamaya geçtikten sonra asla almamışım ağzıma meme :KK1:

canım ben tursuyu bırak bulgur bile yemiyordum gaz yapacak diye. sakındıgın goze cop batarmıs derler ya cok ustune dusunce boyle oldu. bugun iki hafta oldu. iki haftadır uykuda emiyoruz, Allahtan annem var o da olmasa pes etmistim. bugun doktora gittim bi umutla, benimkide 9. ayında bıraktı, sen bırakma, vazgecme ama bunun bi cozumu yok dedi. ben cozumu yok deyip oturabilecek bi insan değilim, dunden beri ingilizce sitelerden arastırıyorum ve ne mantıklı gelirse deniyorum ve denemeye devam edicem bakalım. önerilerinize son derece acıgım:)))

3 ay 16 günlüğüz kızım ısrarla oturmak istiyor :KK5::KK5::KK5: sevinemiyorum bence çok erkennnn:KK31:

sifacım benim oglan 2,5 aylık o da aynı durumda. ama korkma bence, bir cocuk doktorunun makalesinde okumustum. oturma eylemi daha cok cocugun kendini hazır hissetmesiyle ilgiliymis, sırtustu yattıgında kısıtlı bi alanı gozlemlediği icin cocuk artık etrafı kendi gormek istermis, bu duruma gelmiş bi cocuk vucut yapısı olarak da hazırsa oturtulabilirmis. tabi pat diye oturtmayacagız ama yavas yavas olacak insallah...

Kizlar yazdiklarinizi okudum heekesin bebegine masallah ..benim durumum cok zorlasti tum gun ayaktayim hep bebegime mama yedirme cabasindayim..elma suyu veriyorum kusuyor mama icmiyor zaten anne sutude hic almamisti..muhallebiler..her cesituni aldim yemedi bebe biskuvusi corba..yokkk alternatif kalmadi ayberk 1 bucuk aydirda hic kilo almadi..hala 6 bucuk kilo ve 4 aylik..gelisimi iyidi .. cok uzuluyorum ek gidaya gec dedi dr.yemiyor zorla agzini tutup aciyorum tikiyorum mamayi hoppaa cikariyorr artik cok yoruldum o yemeyince bende bisiy yemiyorum..bendede derman kalmadii..bitek su iciyooorr..cok uzgunummm istahsiz bebek cok zor korkuyorum bisiy olcak diye cocugas:KK43:(

canım seninle aynı durumda olan bi arkadasım var, o da benim gibi uykuda veriyormus. hareket halindeykende alıyor biberonu demisti. denemediysen belki ise yarar...

buda benim oglusum...

$Fener028.jpg $20130430_234123.jpg

Son düzenleme:
canım ben tursuyu bırak bulgur bile yemiyordum gaz yapacak diye. sakındıgın goze cop batarmıs derler ya cok ustune dusunce boyle oldu. bugun iki hafta oldu. iki haftadır uykuda emiyoruz, Allahtan annem var o da olmasa pes etmistim. bugun doktora gittim bi umutla, benimkide 9. ayında bıraktı, sen bırakma, vazgecme ama bunun bi cozumu yok dedi. ben cozumu yok deyip oturabilecek bi insan değilim, dunden beri ingilizce sitelerden arastırıyorum ve ne mantıklı gelirse deniyorum ve denemeye devam edicem bakalım. önerilerinize son derece acıgım:)))

buda benim oglusum...

Eki Görüntüle 730615 Eki Görüntüle 730614

az önce kızım çıldırdı yine..hiçbişey yoktu 1-2 çekti memeyi çığlığı bastı ...ne yaptıysam susturamadım..sütümün tadına baktım hafif tatlıydı..ne olduda öyle ağladı anlamadım

yakari ne yazsa mesajını okuyorum 2 gün geçmiyor başıma geliyor anlamadım gitti valla :KK30:
bizde senin önerilerine açığız cnm ne öğrenirsen paylaş bizimle
ayrıca bulguru ben çok yedim..kızım doğdu doğalı 10 kg bulgur bitti ,hergün kısır ve pilav yapmaktan :KK56:
bebeğinede rabbim uzun ömür versin...yanakları tombiş tombiş maşallah:nazar:..benim kızım minicik
bugün annemlerde dayımın karısı 3 aylık deyince şaşırdı...dünde mağazada 1 aylık sandılar :KK19:

oturma meselesine gelince ben büyük kızımı 3 aylıkken oturtmuştum
küçük meleğimde oturma çabasında..asla sırtı yere gelmiycek...hafif yatar pozisyonda bile dikilip oturuyor
sırt üstü yatarken sanki mekik çekiyor gibi oluyor :KK9: çok göbeği varya olanda eriycek

çok güzel olmuş cnm sen kendinmi yaptın
Saolun kizlar bol boool emziriyorum ki sutum gelsin 3 gun snra evlilik yildonumumuz... Bu kadar olayin ustune ne kadar keyifli gecebilir bilmiyorum..
Bu arrada bugun dra gittim kntrol icin gebelik testi istedi kan tahlili sok oldum 3 aylik igne vurulmustum halbuki ins. Hamile degilimdir p.tesiye kadar sonucu nasil beklicm benn yaa:KK43:

yaz meyveleri ye bana acayip süt yaptı
bide neden kan tahlili istediki senden :26:adet oldun diyemi acaba
inşallah hamile değilsindir cnm valla o stresi ben iyi bilirim
bende adet oldum..3 gündür adetliyim şaştım valla ..en az 4 yıl beklemiyordum

olaylara fazla takılma kaynanan gitmiş işte
yılda 1 kere kutlanıyor evlilik yıldönümü...3 gün varmış daha bence o zamana kadar moralin düzelir
3 gün sonra kan sonucunuda alırsın akşamada kutlamanızı yaparsın cnm

X