2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
banyo yaptırdıysan rahatlamşdr.bende uykuda beslemeye alıştrdm şimdi zor oluo. hep uyuyarak istiyo.

Yok canim bugun banyo yaptirmadim zaten banyo uykusunu aciyo hanimefendinin uykuda bealenmede cok zor. bizde uyanikken hic durmuyoruz surekli aglama modunda ne istiyo anlamiyorum onceden uykusu yetmiyo ondan huzursuz diyodum ama bugun uykusunuda aldi ben 4. Ayi bekliyorum buyuk bi umutla biraz ek gida hafiften oturma denemeleri cevreye bakinma derken gunler daha kolay gecer diye geliyo ins boyle olurr

merhaba kızlar,
emmeyi bırakma problemlerini asabilenler varmı?
biz aynen devam ediyoruz. hatta bazen gorunce bile deliriyor memeyi. yarın iki hafta olacak, cok yoruldum artık:KK43:(

canım benim kızımda iki sefer memeyi görünce çıldırdı ..zorla verdim almak istemedi..yay gibi gerdi kendini
iki seferde turşu yemiştim ..hiç yemiyordum ..kardeşimde bebeğini emziriyor..herşeyi ye bişey olmaz dedi
tesadüfmü yoksa gerçekmi bilemedim ama turşu yediğim zaman emmek istemedi
internette araştırırken okumuştum sirkeli turşu yiyip sütün tadını bozmayın yazıyordu (bir uzman yazısıydı)
tatlı süt yapmaz diyorlar ama ben yinede bol bol tatlı yiyorum..sütüm tatlı olsun diye
inşallah bırakmaz bebeğin memeyi
bende emmemişim annemi...6 ay zor emzirdim seni diyor..6 aydan sonra çorbaya mamaya geçtikten sonra asla almamışım ağzıma meme :KK1:

Herkese selam

Meme birakma olayi konusulmus... bizim de bir ara diretiyordu aa birakti dirtmeyi. Tam gaz devam emmeye. Ama kucukken memede uyurdu simdi nadiren uyuyir. Uyku saatlerinde hepp bi tatsizlik cikariyor. Oncce kucakta gezdir. Sonra bebek arabasinda ileri geri yaptkr falan falan... gkzunu dikiyorsa bir noktaya yavastan yavastan uyuyacak demektir.

Bizim uyku duzenimiz yok. Sadece gece uykumuz var. Gunduzleri coooookkk degisken. Yarim saat falan uyuyo iki ya da uc kere. Onun dusinda hikaye masal sarki turku anlat anlat yorukuorummmmmm......

Cnm selam benim bebegimin kilosu normal. Ne zayif ne tombul. Ortalama kg aliyor. Ve gunde 600-750 cc civari yiyor ortalama.

Canim bebegin ne kadarlik peki.benimki 76gunluk ben her mamadan once emziriyorum.ya da sonra.unuasin diye.sutum var da ben doymadigini dusunuyorum.ondan dolayi veriyorum.gunde kac kez veriyorsun.sabahtan yatana kadar.gece haric soruyorum canim:44:

Ben daha hic tek basima banyo yaptirmadim. Ya esim ya da gorumcem yardimci oldular hep ama artik kuvete sigmiyor. Kendini ziplatiyor falan bebekliginde daha kolaydi yikamak. Totosunun ustune oturana kadar zor olacak gibi g3liyor bana.
Swimava boyun simidi aldim ve denedim kizlar. Oglum da begendi. 85 günlüğüz bu arada. Buyuk kuveti doldurdum. Oglumu da simiti aldim saldim suya ben de yaninda bekkedim. Saskin saskin cirpindi henim minik kurbagammmmm
Kullanisli bi si tavsiye ederim

Bekleneen oldu evde kiyamet koptu laf sokmadan duramadi kynanam niyee laf sokuyosun dedigimde bi git yyaa gbi bi cvp alnca gecen geldiginde yaptigi tim terbiyesizlikleri yuzune vurdum esimde evdeydi ben oyle seyler demedim oglum dedi cikti isin icinden ben yemin ettim o edemedi yine solene soylene herkesi arayip insanlari uzdu kizina da gel beni al dedi gitti 60 yasnda yaptiklariindan utanmiyor grlmis bana arkadaslarini cekistiriyor balkkkondan kapiciya bagiriyor apartmani temizle diye sabahtan veri herkese emir veriyor 1 gunde orrtaligi mahvetti gitti apartmana kapiciya bile rezil oldum adama bakarken utaniyorum ustelik sanirim stum kesildi en uzuldugum sey de bu

Bekleneen oldu evde kiyamet koptu laf sokmadan duramadi kynanam niyee laf sokuyosun dedigimde bi git yyaa gbi bi cvp alnca gecen geldiginde yaptigi tim terbiyesizlikleri yuzune vurdum esimde evdeydi ben oyle seyler demedim oglum dedi cikti isin icinden ben yemin ettim o edemedi yine solene soylene herkesi arayip insanlari uzdu kizina da gel beni al dedi gitti 60 yasnda yaptiklariindan utanmiyor grlmis bana arkadaslarini cekistiriyor balkkkondan kapiciya bagiriyor apartmani temizle diye sabahtan veri herkese emir veriyor 1 gunde orrtaligi mahvetti gitti apartmana kapiciya bile rezil oldum adama bakarken utaniyorum ustelik sanirim stum kesildi en uzuldugum sey de bu

Bununla gecmis olsun canim en azindan kurtulmussun sut kobusunuda kafana takma sutun azken getirmeyi basardin yine yaparsin biz sana guveniyoruz dusunme artik kaynanani

gitmiş işte hiç takma yat uyu sütün artar inş

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır giremiyorum.
ben bir iyi bir kötü devam ediyorum. kızım arada sırada çıldırıyor beni de çıldırtıyor.

memeyi ağzına alıyor iki kere çekip çıkarıyor. ve bunu sürekli yapıyor. gazı mı var diyorum sırtına vuruyorum gaz çıkarıyor. tekrar emzirmek için alıyorum yine aynı şeyi yapıyor bir yandan da ağlıyor. son çare ağlaya sızlaya uyutmak oluyor. :KK37:

genelde mutsuzum. hiç kilo da veremedim. şişko şişko dolaşıyorum. hiçbir kıyafet de olmuyor. aynı şeyleri giyip duruyorum. eşimle de mutlu değilim.

Ben daha hic tek basima banyo yaptirmadim. Ya esim ya da gorumcem yardimci oldular hep ama artik kuvete sigmiyor. Kendini ziplatiyor falan bebekliginde daha kolaydi yikamak. Totosunun ustune oturana kadar zor olacak gibi g3liyor bana.
Swimava boyun simidi aldim ve denedim kizlar. Oglum da begendi. 85 günlüğüz bu arada. Buyuk kuveti doldurdum. Oglumu da simiti aldim saldim suya ben de yaninda bekkedim. Saskin saskin cirpindi henim minik kurbagammmmm
Kullanisli bi si tavsiye ederim
Bende yıkadım ama zor oldu küveti tekmeleyip durdu ayagı acıycak die korktum baska yıkama sekli bulmam lazım:-(
Kadına bak birgünde karıstırdı neyseki gitmis sakinles dinlen bebegini düsûn

ben bir iyi bir kötü devam ediyorum. kızım arada sırada çıldırıyor beni de çıldırtıyor.

memeyi ağzına alıyor iki kere çekip çıkarıyor. ve bunu sürekli yapıyor. gazı mı var diyorum sırtına vuruyorum gaz çıkarıyor. tekrar emzirmek için alıyorum yine aynı şeyi yapıyor bir yandan da ağlıyor. son çare ağlaya sızlaya uyutmak oluyor. :KK37:

genelde mutsuzum. hiç kilo da veremedim. şişko şişko dolaşıyorum. hiçbir kıyafet de olmuyor. aynı şeyleri giyip duruyorum. eşimle de mutlu değilim.

zaman zaman benim kızım da yapıyo aynı şeyi, bir iki emip çıkarıyor memeyi; sanki emmek istiyo ama ememiyo gibi acaba gazdan dolayı mı böyle yapıyo bilmadim ki :44:
gazını da eskiye göre daha rahat çıkarıyor, hem alttan hem üstten :KK1:
kilo sorununa gelince; bende de durum farklı değil, herkes emzirirken kilo verir, bense alacam kendimi tutmasam :KK43:
ama umutsuz değilim, emzirmeyi bıraktıktan sonra sıkı bir diyet, bi de minnakların peşinden koşturmaktan veririz canım, bu kadar dert etme kendine :KK34:
eşinle de düzelirsiniz inşallah canım.

3 ay 16 günlüğüz kızım ısrarla oturmak istiyor :KK5::KK5::KK5: sevinemiyorum bence çok erkennnn:KK31:

Canim senin sikintin bebege geciyo olabilir memede durmak istemiyo olavilir bide ustune gaz ekleniyosa dahada zor geliyodur emmek bebisine. benimde arada geliyo bende otirup agliyorum dun carsiya giderken bebegim ya aglarsa diye daha gitmeden agladim. eslerde ne kadar iyi olsalarda onlarin hayatinda cok bisey farketmedigi icin onlar hayatlarina devam ediylar diye bende bazen hic yoktan kavga cikariyorum hic uzme kendini bi kac ay sonra rahatiz ins

Canim bebegin ne kadarlik peki.benimki 76gunluk ben her mamadan once emziriyorum.ya da sonra.unuasin diye.sutum var da ben doymadigini dusunuyorum.ondan dolayi veriyorum.gunde kac kez veriyorsun.sabahtan yatana kadar.gece haric soruyorum canim:44:
Ben hic emzirmiyorum. Sutum bitti. Sabah 9 aksam 9 arasi 300-350 cc arasi aliyor cnm. Benimki normalde 4 saatte bir 120 yerdi. Bu ara 60 cc yiyip birakiyor 2 saat sonra bir 60 daha yiyor. Bazen 4 saatte bir 120 bazen az yiyip birden 150 yiyor yani bizde duzen yok sekerim ama zorla bi sekilde gerekeni aldiriyorum. Gece daha kolay yiyor uykuda..

Ben hic emzirmiyorum. Sutum bitti. Sabah 9 aksam 9 arasi 300-350 cc arasi aliyor cnm. Benimki normalde 4 saatte bir 120 yerdi. Bu ara 60 cc yiyip birakiyor 2 saat sonra bir 60 daha yiyor. Bazen 4 saatte bir 120 bazen az yiyip birden 150 yiyor yani bizde duzen yok sekerim ama zorla bi sekilde gerekeni aldiriyorum. Gece daha kolay yiyor ama

Bu sirada tam 3,5 ayligiz. Daha kucukken daha fazla ve daha duzenli yiyordu. Buyudukce hem uyku hem yeme duzeno bozuldu

kızlar benım kızım emdı yıne uyudu ve kundak bıle yapmadım ole uyuyo bu sefer korkmaya basladım artık

aaaaa bende de aynı durum var bi uyku hali bastı kızıma dün paso uyudu nerdeyse 1 saat ayakta tutmaya çalışıyorum ama zorla. hemen gidiyo gözleri. bugünde öyle olacak gibi 1 saat tuttum ayakta uykusu açılsın diye yine uyuyo. havalardan mıdır nedir anlamadım bi yorgun düştü yavrum

zaman zaman benim kızım da yapıyo aynı şeyi, bir iki emip çıkarıyor memeyi; sanki emmek istiyo ama ememiyo gibi acaba gazdan dolayı mı böyle yapıyo bilmadim ki :44:
gazını da eskiye göre daha rahat çıkarıyor, hem alttan hem üstten :KK1:
kilo sorununa gelince; bende de durum farklı değil, herkes emzirirken kilo verir, bense alacam kendimi tutmasam :KK43:
ama umutsuz değilim, emzirmeyi bıraktıktan sonra sıkı bir diyet, bi de minnakların peşinden koşturmaktan veririz canım, bu kadar dert etme kendine :KK34:
eşinle de düzelirsiniz inşallah canım.

bizdede aynı şey oluyor pışpış yaparak emziriyorum memeyle kavga ediyor resmen:KK43: uyanınca emerse daha rahat emiyor

bizimde kakamız hala çok sulu ta beline kadar çıkıyor kakası emziriyosam üstümede geçiyor kaçgündür böyle ishal mi anlamadım
erkekler sinir ediyo insanı iki dakika alıp yoruldum diyolar ya tam dayaklıklar:)

aaaaa bende de aynı durum var bi uyku hali bastı kızıma dün paso uyudu nerdeyse 1 saat ayakta tutmaya çalışıyorum ama zorla. hemen gidiyo gözleri. bugünde öyle olacak gibi 1 saat tuttum ayakta uykusu açılsın diye yine uyuyo. havalardan mıdır nedir anlamadım bi yorgun düştü yavrum

Ayyy yok canim bizim bugun ole degil eski duzene donduk yine uyumuyo dunun keyfini cikarmayi bilememisim ahh ahh :KK66:

Ben hic emzirmiyorum. Sutum bitti. Sabah 9 aksam 9 arasi 300-350 cc arasi aliyor cnm. Benimki normalde 4 saatte bir 120 yerdi. Bu ara 60 cc yiyip birakiyor 2 saat sonra bir 60 daha yiyor. Bazen 4 saatte bir 120 bazen az yiyip birden 150 yiyor yani bizde duzen yok sekerim ama zorla bi sekilde gerekeni aldiriyorum. Gece daha kolay yiyor uykuda..

aynı durumdayız canım 120 liği bir kerede bitirmiyor ara verios 10 dk
bi biberonu yarım saate bitirios. bu aylarda böle oluo demekki bnm sütüm var ama inat edio.keyfine göre paşanın maymun etti beni.

X