2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
gecen persembe evde temizlik yapıyor kadın. benimki bu halde aksama dek uyumadı:)))

Eklentiler

• $IMG00609-20130530-1439.jpg
    $IMG00609-20130530-1439.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 22
  • $IMG00607-20130530-1438.jpg
    $IMG00607-20130530-1438.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 27
bide benim kızda bişeyleri tutma merakı başladı . sürekli elbisesinin altını tutuyo yukarı kaldırıyor. göbüşünü açmayı çok seviyo:) ha bre avcuna bi şeyler sıkıştırmaya başladı. battaniyesini bile eline alıyo tutarak uyuyo. eline çıngırak verdiğimde biraz tutuyo geri bırakıyo ama kıyafetini bırakmıyor ben kapatıyorum o açıyor. bide çok yalak bi kızım var gördüğü kişi,yi ikinci gördüğünde gülüyo. oyun halısı fisher price ın yağmur ormanlarını aldım. başının altına yastık koyuyorum daha kolay ulaşıyor oyuncaklara. bizimde gündüz uykularımız yok gibi bi saat falan uyuyo yatırınca. ama ayakta da bi saat tutuyorum bi saat olunca hemen yatağına bırakıp geliyorum. kendi çabalaya çabalaya uyuyo. yanında olursam uyumuyo.

merhaba kızlar,
emmeyi bırakma problemlerini asabilenler varmı?
biz aynen devam ediyoruz. hatta bazen gorunce bile deliriyor memeyi. yarın iki hafta olacak, cok yoruldum artık:KK43:(
Canım, yediklerinle alakalı olabilir mi acaba? Ya da tam o sırada gaz sancısı giriyor olabilir mi? Bir yerde okumuştum, anne zayıflamak adına sabahları sirkeli su içiyormuş çocuk memeyi görünce çılgınca reddediyormuş. Annesi bebeğin kakasının bile sirke koktuğunu yazmıştı.

Biliyorum söylemesi kolay ama sakın vazgeçme..

bebek beni çok yormuş. ne yapsam dinlenemiyorum artık. gündüz düzenliyiz. sabah yedi ayaktayız yarım saat oyalanıp uyuyoruz 10 da tekrar kalkış. banyo yaptırıyorum. tekrar yatış. işte bundan sonrası muallak. kaçta kalkacağını kaçta yatacağını bi türlü otırtamıyorum. gece 12 de yatıyor sabah 7 de tekrar kalkıyor.

banyoyu ben 1 aydır tek basıma yaptırıyorum. kucağıma alıyorum. duşun altında önce vücudunu yıkıyorum. sonra başını köpükleyip. basını duş baslığının altında gezdire gezdire yıkıyorum. nefessiz kalmıyo böylece ağlamıyo. havlu elimin altında oluyo sarıp çıkarıyorum. yatağımın üzerine koyup önce hızlıca kendim giyiniyorum. sonra onu giydiriyorum. emzirip yatırıyorum.

çok eziyetli olmaya başladı. yada ben artık çok tahammülsüzüm:KK43:(

kaynana konusulmus. kızlar kadınlar ne yapsa yapsın tahammül etmek gerek. bakın biz de çocuk büyütüyoruz. kimsesiz gibi kalmasınlar büyüdüklerinde. babaannesini tanıtıp sevdirmek lazım diye düşünüyorum. yaşlılara hürmet etmeyi bu şekilde öğretebiliriz. yoksa biz yaslanınca da çocuklarımız bizden öğrendiğini uygulayıp hürmet etmezler ve ettirmezler kendi çocuklarına. tamam çok sıkıntı olabiliyor bazen. ama katlanmak zorundayız. eşimiz için. anne ve babası neticesinde. bakın biz ne emek veriyoruz büyütürken. onlar da aynısını yasadı zamanında. bence böyle düşünmek lazım.

biz 3 ayı doldurduk 6300 gramız. ama iştahını kaybediyor gibi geliyor bazen. 3160 doğmuştuk. sizce iyi mi kızlar kilosu kızımın? az geldiyse size neler tavsiye edersiniz bana

canım bence gayet iyi kilosu. çok fazla kiloya takıldığınızı görüyorum. aylık 800 bile alsa normalmiş ki senin ki baya almış. benimki üçüncü ayında 6 ancak olur bunu da hiç takmıyorum mamada vermeyi düşünmüyorum. 6 ay sadece anne sütü istiyorum ama herşeyden tattırıyorum şimdiden başladım çok hoşuma gidiyo onun yalanması. sütüm çok az ama dr kilosu iyi diyor bende mamaya geçmeyi düşünmüyorum. bence mama için acele etmeyim sonunda dönecek zaten bebişler.

sadece mama mı veriosun cnm bnde 120 cc hazırlıorum ama doyuyor mudur die de düşünmüo diilim.mamadan önce emziriorum ama sütüm yeterli diil

Bugünden itibaren artık 150 yaptım ancak doyuyor çünkü...
Sende 150 ver kesik çok çıkarırsa azaltırsın..:nazar:

Bende çok denemek istiyorum tek başıma yıkamayı :)) artık herhün yıkanıyo. cvp verenlere teşekkürler :)
Bu arada kızlar ben ıslak mendil unibaby kullanıyodum ama e-bebek te baby me diye bi marka var (onun bebek pamuklarını kullanıyorum ağız bezi olarak ) eşim de en son onun ıslak mendilini almış inanılmaz ucuza geliyo tavsiye ederim erkek bebekler için yenidoğan almış unibaby min aynısı gibi

Biraz anlatir misin? Bana da cesaret gelin.

banyo yaptırmadan önce her şeyini hazırladım.( kıyafet, havlu, bez, sabun, şampuan, banyo kuveti filegibi) sonra onu sadece iç zıbınıyla bırakıp suyu hazırlamaya gittim. geldiğimde tamamen soydum ve fileye yatırdım.önce yavaşca su doktum. zaten suyu seviyor.sonra lifledim önden. sonra tekrar su. sonra yüzükoyun yatırdım filenin üzerine. ellerini yavaşca yana aldım. başını öyle yatırdığımda durabiliyo. arkadan lifledim .bu arada ellerini kurtarıp filenin altına koydu ordaki suyla oynamaya başladı. sonra başına su döküp şampuanladım ve yıkadım. bu aşamadan sonra ağlamaya başladı. ama zaten annemle yıkadığımızdada başını yıkarken ağlıyordu.sonra ters çevirip önden su döktüm.havluya alıp ağlamasın diye hemen emzirdim. bence sende yapabilirsin

Kizlar bende dun bebegimi yanliz yikadim yani annem yanimdaydi ama herseyi kendim yaptim gorseniz ben daha fazla islaktim banyodan sonra:) bide kizlar kizim ilk defa bugun 2 saat araliksiz uyudu ve hala uyuyo acaba hastami normalde yarim saati gecmez atesine baktim yok ama telaslandim bide benim kizim hala etrafa bakarken gozlerini patlatip bakiyo sizinde boylemi nezaman bizim gibi bakmaya baslarki

Kizlar bende dun bebegimi yanliz yikadim yani annem yanimdaydi ama herseyi kendim yaptim gorseniz ben daha fazla islaktim banyodan sonra:) bide kizlar kizim ilk defa bugun 2 saat araliksiz uyudu ve hala uyuyo acaba hastami normalde yarim saati gecmez atesine baktim yok ama telaslandim bide benim kizim hala etrafa bakarken gozlerini patlatip bakiyo sizinde boylemi nezaman bizim gibi bakmaya baslarki

canım bizimki de öyle. yükleyebilirsem göstereceğim patlak gözlümü :)

iki saat aralıksız uyuması gayet normal, endişelenmene gerek yok canım:emir_bebek:

kızlar benım kızım emdı yıne uyudu ve kundak bıle yapmadım ole uyuyo bu sefer korkmaya basladım artık

X