2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Biz sanırım hepinizden büyüğüz veee abla oluyoruz :KK1:
Çünküüü 114günlüğüz :KK8::KK16:
Bizim kız sanırım şanslı, hem oyun halısı hem salıncağı hem oyunpark yatağı hemde beşiği var odasında...:KK37:
Hepsinde yarım saat oynadı mı gün bitiyor..:KK76:Hangisine koysam pıt diye uyuyup gidiyor..
Bizimkinin en çok hoşuna giden ise onun eski çektiğim videoları izlemek onlara bakıp bakıp sesli kahkahalar atıyor..
Kendini görüp sesini duyunca çok hoşuna gidiyor...:KK1:
Kendini beğeniyor megaloman kızım benim :KK24::21:

bizde 26 şubat doğumluyuz cnm bebişini güle güle sağlıkla büyüt..oyun parkındaki oyuncaklarına uzanıp tutabiliomu
bnde tutmasını bekliorum ama sadece vuruo.yüzüstünden sırüstüne dönüo ama sırt üstü uğraşmıo hiç sadece debelenio..elbette bunların bizamanı var ama sabırsılanıorus işte ilk bebiş olunca:KK1::KK1::KK1:

bizde 26 şubat doğumluyuz cnm bebişini güle güle sağlıkla büyüt..oyun parkındaki oyuncaklarına uzanıp tutabiliomu
bnde tutmasını bekliorum ama sadece vuruo.yüzüstünden sırüstüne dönüo ama sırt üstü uğraşmıo hiç sadece debelenio..elbette bunların bizamanı var ama sabırsılanıorus işte ilk bebiş olunca:KK1::KK1::KK1:

Amin canım sende inşallah...:KK16:
Daha çok erken sanırım 4.ayda yapabiliyorlar..
Benim de ilk bebeğim..
Valla nasıl olsa er yada geç tüm bebekler yapacaklar herşeyi..
Oyüzden ha şimdi yapmış ha 3 ay sonra pek acele etmemek laazım tadını çıkarmalı bugünlerin..
Sonrasında bugünlerimizi çok arayacağız çünkü:KK9:

kızlarrrr benim oğluşum bugün tam 90 günlük 7 mart doğumlu ama 5.400 gr halbuki 3.400 doğdu zayıf bi bebek sütüm az mama veriyodum ama onuda bi haftadır hiç içmiyo tükürüyo bi kaç kişi bebekler için olan pirinç unlarından ver sıvık olarak dedi şaşırdım kaldım napsam ki bebeklerine ek olarak bişey veren varmı:KK53:

kızlarrrr benim oğluşum bugün tam 90 günlük 7 mart doğumlu ama 5.400 gr halbuki 3.400 doğdu zayıf bi bebek sütüm az mama veriyodum ama onuda bi haftadır hiç içmiyo tükürüyo bi kaç kişi bebekler için olan pirinç unlarından ver sıvık olarak dedi şaşırdım kaldım napsam ki bebeklerine ek olarak bişey veren varmı:KK53:

Mamani degistir canim belki onu icmek istemiyodur ben mama takviyesi yapiyorum ama pirinc unu icin bisey diyemicem gerci ablamin kizida ogleydi mamayi hic kabul etmedi uc bucuk aylikken oda pirinc unu veriyodu masallah simdi 10 yasinda yegenim

Mamani degistir canim belki onu icmek istemiyodur ben mama takviyesi yapiyorum ama pirinc unu icin bisey diyemicem gerci ablamin kizida ogleydi mamayi hic kabul etmedi uc bucuk aylikken oda pirinc unu veriyodu masallah simdi 10 yasinda yegenim
aynı markadan 3 kutu bitirdik 4.cüye geçmiştik ama anlamadımolmadı ikisinden de alayım pirinç unu dokunmaz demi gerçi annem siz hep pirinç unuyla büyüdünüz diyo ama bu kadarda erken başlamamışızdır sanırım:KK50:

Günaydın hanımlar. Sayfalar ne çabuk ilerliyor bir gün girmesem baya eksik kalıyorum sizden :) Sanırım doğumdan beri baya yorulmuşum artık yetemiyorum, gücüm kesiliyor nete pek uğrayamıyorum. İnşallah her şey yolundadır hepiniz için, 82 günlük olduk biz yeni şeyler yapmaya başladı, bazı yaptıklarını da yapamamaya. Üstelik sinirli bir kızım var :) En büyük problemimiz de yatma şekli, kafasının arkası resmen yassı bir şekil aldı. Dün netten yan yatma yastığı sipariş ettim bakalım gelince onunla düzene sokabilir miyiz deneyeceğiz, evde ne yaptıysam olmadı ne yapıyor ediyor yine bildiğinden şaşmıyor.

aynı markadan 3 kutu bitirdik 4.cüye geçmiştik ama anlamadımolmadı ikisinden de alayım pirinç unu dokunmaz demi gerçi annem siz hep pirinç unuyla büyüdünüz diyo ama bu kadarda erken başlamamışızdır sanırım:KK50:

Zaten 3.5 aylikken bazi anneler ek besine geciyo. ama canim ben kisin birine bebek gormeye gittim bebek daha 20. gunluk annesi sobanin ustinden tarhana corbasini aldi icine yarin dilim ekmek icini dogradi bebege verdi ayyy napiyosunuz dedim annenin sutu yokmus ondan veriyolarmis ordan cikarken bu bebek sabaha cikmaz dedim ama simdi masallah 7 aylik falan olmus

anlamadım gercekten ilk defa böyle bişey yapıyor 3 aylık oldu kızım...ilk defa memyı istemıyor meme verince nasıl aglıyor çok şaşırdım..sag memede aglamıyor ama çok garıp

Canım benim kız da sağ memede aynı şeyi yapıyor biraz azaldı ama yaklaşık 2 haftadır bizde de var o durum. Sağ memeyi solmuş gibi veriyorum öyle emiyor sende öyle dene bakalım..

Ne guzel etliye sutluye karismadan duruyo demekki bnmki oyle degil malesef:KK19:bnmki temiz olan evimde gardrobumuzu acip daginik mi diye bakar kac kere yakaladim o derece yani :KK5: burda kizi da var inatla bizde kaliyo ona gitmiyo kizinin evi de koskoca villa yatak battiyomus kizi da koltukta yatmasina izin vermiyomus oyle diyo:KK9:

kadın kızının evinde rahat edemiyormuş baksana =)) senin evinde rahat ki sana geliyor =) benimde kuzneimin evinde kendi annesi hiç rahat edemez kuzenim titizlik hastası gibi biişey annesine oraya oturma şunu yapma bunu yapma parmak izi falan diyormuş temizliğe gelen kadın kuzenimin annesine dert yanıyrmuş teyze kızının evinde toz bile yok ben boşuna gelyrm diyormuş he heeee =) =)
anneler çocuklarına okadar değer veriyorken çocuklar annesini evinde rahat misafir bile edemiyor!! ben geçen gün eşime söyledim ailen nasıl rahat ederse öyle davransınlar benim evimde kalacakları 2 hafta biz ailemizin evinde el bebek gül bebek yetiştik onlar bize iyi baktılar bizde onlara iyi bakalım arkadaşlar =)

cevaplar için tesekkürler kızlar...akşam memeyı almayınca mama verdim biraz iştahla bitirdi doymadı gene sol memeyi verdim cıglıgı bastı sağ memeyı verdim aldı sonra uyudu....
sabah ılk kalktıgında bu sefer sol memeyı aldı aglamadı az önce verdim gene yatırdıgım an çığlığı bastı kendini yay gibi kasıyo...anlamadım sol memeye nıye böyle yapıyor acaba o tarafa yatırınca bi yerimi acyorki:KK43:

merhaba kızlar,
emmeyi bırakma problemlerini asabilenler varmı?
biz aynen devam ediyoruz. hatta bazen gorunce bile deliriyor memeyi. yarın iki hafta olacak, cok yoruldum artık:KK43:(

cevaplar için tesekkürler kızlar...akşam memeyı almayınca mama verdim biraz iştahla bitirdi doymadı gene sol memeyi verdim cıglıgı bastı sağ memeyı verdim aldı sonra uyudu....
sabah ılk kalktıgında bu sefer sol memeyı aldı aglamadı az önce verdim gene yatırdıgım an çığlığı bastı kendini yay gibi kasıyo...anlamadım sol memeye nıye böyle yapıyor acaba o tarafa yatırınca bi yerimi acyorki:KK43:

Sol memeden gelen sutun tadina baksana canim belki tadimi degisik geliyo iltihap falan varsa onun icinmi. istemiyo acaba

canım 1 tatlı kasıgı pirinc ununu kaynamıs sogumus yarım cay bardagı kadar suyla pisir. kaskatı oluyo o zaten. sonra yarım olcek formul mama hazırla. pirinc unuyla yaptıgın mamanın icine formul mamı yavas yavas dok, kıvamını sıvılastır. ben bazen bunu veriyorum bebegime. pirinc bebeklerin yiyebilecekleri ilk tahıldır. hic bisey olmaz merak etme.

Günaydın hanımlar. Sayfalar ne çabuk ilerliyor bir gün girmesem baya eksik kalıyorum sizden :) Sanırım doğumdan beri baya yorulmuşum artık yetemiyorum, gücüm kesiliyor nete pek uğrayamıyorum. İnşallah her şey yolundadır hepiniz için, 82 günlük olduk biz yeni şeyler yapmaya başladı, bazı yaptıklarını da yapamamaya. Üstelik sinirli bir kızım var :) En büyük problemimiz de yatma şekli, kafasının arkası resmen yassı bir şekil aldı. Dün netten yan yatma yastığı sipariş ettim bakalım gelince onunla düzene sokabilir miyiz deneyeceğiz, evde ne yaptıysam olmadı ne yapıyor ediyor yine bildiğinden şaşmıyor.
bizdede benzer sorun var arkasına destek koydugum halde gidiyorum sırt üstü yatıyo bizim kafada yakındır yassı olacak

uyanıkken uyurken soluna yatırarak dene canı yanıyorsa tepki verir
taraf seçerlermiş diye duymuştum öne bizdede oldu ama 40 günlükken falan düzeldi

cnm aynı durum bizde doğduğundan beri var
sağ memeyi istemiyor.neler denedik.solu alıo gibi yapdık hep basıo yaygarayı sağ göğsümü sağıorum.ama sol gibi olmuo çok süt çıkmıo.çünkü bebekler çok daha güçlü çekermiş makinadan.ara ara yine deniorum ama sonuç başarısız:KK43:(yatarak dene birde isdersenbiz bikaç kez kandırmşdk öle.bebek bi memeyi almadığında kardeşine ayırıyor derlermiş eskiden komik ama babanem sölemişdi:KK1::KK1::KK1:

bebek beni çok yormuş. ne yapsam dinlenemiyorum artık. gündüz düzenliyiz. sabah yedi ayaktayız yarım saat oyalanıp uyuyoruz 10 da tekrar kalkış. banyo yaptırıyorum. tekrar yatış. işte bundan sonrası muallak. kaçta kalkacağını kaçta yatacağını bi türlü otırtamıyorum. gece 12 de yatıyor sabah 7 de tekrar kalkıyor.

banyoyu ben 1 aydır tek basıma yaptırıyorum. kucağıma alıyorum. duşun altında önce vücudunu yıkıyorum. sonra başını köpükleyip. basını duş baslığının altında gezdire gezdire yıkıyorum. nefessiz kalmıyo böylece ağlamıyo. havlu elimin altında oluyo sarıp çıkarıyorum. yatağımın üzerine koyup önce hızlıca kendim giyiniyorum. sonra onu giydiriyorum. emzirip yatırıyorum.

çok eziyetli olmaya başladı. yada ben artık çok tahammülsüzüm:KK43:(

kaynana konusulmus. kızlar kadınlar ne yapsa yapsın tahammül etmek gerek. bakın biz de çocuk büyütüyoruz. kimsesiz gibi kalmasınlar büyüdüklerinde. babaannesini tanıtıp sevdirmek lazım diye düşünüyorum. yaşlılara hürmet etmeyi bu şekilde öğretebiliriz. yoksa biz yaslanınca da çocuklarımız bizden öğrendiğini uygulayıp hürmet etmezler ve ettirmezler kendi çocuklarına. tamam çok sıkıntı olabiliyor bazen. ama katlanmak zorundayız. eşimiz için. anne ve babası neticesinde. bakın biz ne emek veriyoruz büyütürken. onlar da aynısını yasadı zamanında. bence böyle düşünmek lazım.

biz 3 ayı doldurduk 6300 gramız. ama iştahını kaybediyor gibi geliyor bazen. 3160 doğmuştuk. sizce iyi mi kızlar kilosu kızımın? az geldiyse size neler tavsiye edersiniz bana

X