2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebeklerinize maşallahh :nazar: çok güzellerr çookk :nazar:

genelde 3 ayını dolduran bebeklerimizin dişleri kaşınmaya başlıyor demekki..
bizim doktorumuzda normal artık rahatlaması için dişlik verin dedi..
çünkü devamlı elleri ağzında..
ama henüz tutamıyor düşüyor hep elinden ben tutuyorum :)
chicco dişlik aldık tavsiye üzerine.
birkaç marka daha var önerilen onlarıda alıcaz.bakalım hangisini severse artık...

bize gelenlerde kucagımda görünce ay kötü alışmış falan diyolar çok sinirleniyorum dogdugunda böyleydi alıştırmadımki diyorum anlamıyorum napayım yani

Ben de anlayamıyorum, biz de bunu çok duyuyoruz eşimle. Ayrıca alıştıysa da alıştı, kime ne taşıyan biziz. Biz de kucaklıyorsak bi sebebi vardır muhakkak.

Komşudan patates kizartmasikkuu geliyo ve ben sabahın 6.15 inden beri bebek susturmaya çalışıyorum. Hii allah var yarım saat uyudu evi topladım desene karnını doyur önce :KK43: çok guzel kokuyooo ...

Geçen gün bizim komşulardan da kızarmış ekmek kokusu geliyordu mis gibi, ama ben o ekmeklere öyle uzaktım ki benim ufaklık sağ omzuma kusmakla meşgulken!

kucaga alıştırma
ayyyy yandınız siz diyenlere
çalışmıyorum başka işimde yok gezdiririm kucakta korkmayınn azıcıkta siz tutun demem diyorum onlar bozuluyo ben mutlu oluyorum :KK1: ağlatıyım mı çocuğu kucakta bile sesi kısılıyo kesşke derdi kucak olsada hep gezdırsem

dişlikleri hangi marka alıyorsunuz

Kiz bnm de canimi cektirdin bakyapmaya kalksam da bitti pazara gitcm bugun oglumla :KK43:
:) ay kiyamam yaa allahtan hamile değiliz. Gerçi süt verenlerde dikkat etmeliymis caninin istediği bi şey olup yiyemezse göğsü sisermis sanırım. Bizim bi komşunun sismisti.
afiyet olsun
benim oğlumda hiç kendi yatağında yatmıyo ya abisinin yatağında ya benim yatağımda
bu aralar salondaki koltuğu açtım yayla gibi oldu oğlumla beraber yatıyorum
benimde oğlum patatesli yumurta istedi şimdi yapıcam
istanbulda oturuyosan bi gün beklerim
2 sene önce ıst. Daydim canım şimdi çok uzaklardayim. Bende oturma odasındaki kanepenin birini açtım minderde salliyorum ayağımda uyuyunca öylece bırakıyorum. Bazen uyanmasin diye minderle kucaklayıp yatağına bırakıyorum :)
Geçen gün bizim komşulardan da kızarmış ekmek kokusu geliyordu mis gibi, ama ben o ekmeklere öyle uzaktım ki benim ufaklık sağ omzuma kusmakla meşgulken!
Bizim mutfaktan gelen kokular böyle guzel kokmuyor sanki. Hep başkasının yaptığı daha lezzetli gelmiştir. Helede annemin.
eline vermiyorum ama ben sallıyorum şu eski usuller dikkatini daha çok çekiyo çok ağlayınca onunla susuyo hızlı sallıyorum müzikli bişi var o da keyif için
tüyler bizdede var hele belinde popo üstü kız çocugu böyle tüylü mü olur bilemedim benden çok tüyü var çocugun

maşallahhh allah nazarlardan saklasın ii yazılar yazsın

maşallah allah nazarlardan saklasın ii yazılar yazsın

böyle durumlarda koku sana gelmiyorsa sen kokuyo git:KK56:

Haklısın valla eskiden baba evinde birinden koku gelse çalar kapısını naptın derdim çok samimiydik komşularla.bitişik komsumuza ne zaman misafir gelse bir tabakta mutlaka bize verirdi. Ooo ne günlerdi. 2 sene oldu buraya tasinali birde çalışınca çok samimi değilim komşularla. Yeni yeni gorusmey başladım.

selam anneler.edlin bebisin cok tatli mashallah:KK16::KK16::KK16:ALLAH nazarlardan saklasin.:KK16::KK16::KK16:
kizlar size sorum var.benim kizimin bedeninde morluklar var.dogdugundada vardi hala gecmedi.arka tarafda belinden taaaaa dizlerinin yukarisini kadar cizgi seklinde.araniz boyle seyle karsilasan oldu.:26::26::26:niye gecmediki acaba:26::26::26:

canım benim oğlumunda kalçasında var morluk.çocuk doktoruna sorduk mongol lekesi (sakral lekesi)olduğunu korkulacak birşey olmadığını 2 yaşına kendiliğinden kaybolacağını söyledi. google'a yazıp görsellere bakabilirsin.

Bende ist uni matematik mezunuyum kizlar 2009 :) bu arada oglum 3aylik oldu

baya matematikçi varmış:) şimdi nerde çalışsam ne yapsam düşünceleri aldı beni gerçi oğlum 1 buçuk yaşına gelinceye kadar çalışmayı düşünmüyorum of sonra da bırakmak zor olcak:KK43:

selamun aleyküm kızlar:KK16:
bende topiğin eskilerindenim,hamileliğimin 2. yarısndan sonra uğrayamadım...sıkıntılarım çoktu:KK14:
çok şükür oğlum kucağımızda,sağlıklı,3 ay 3 günlüğüz teyzeleri...:KK55:
ara sıra jet hızıyla okuyorum,bakıyorum ki kaynanadan,komşuya,kilodan kıyafete,evden yemeğe,ve bebeklerimizle ilgili tümm bahsedilen sıkıntılar yada yaşanan güzel şeyler hepp aynı...:KK19:
içim rahatlıyor böyle görünce,yalnızlığımı sesiszce paylaşıyorum sizinle...:KK19:
yazmak istediğim çokkkk şey var,mağlum arkamda da bas bas bağıran küçük bir canavar var.:KK55:(annesi kurban olsun onu verene:KK16:)

bizim en büyük sorunumuz uyku,mağlum... hep aynı olsa tamam dicem kabul edicem.ama hergün başka bişey icat ediyor,bazen uyuyor bazen uymuyor vs vs vs.....hele hele son 1 haftadır iyice değişti işler:KK14:
hani 3 aylık olunca daha iyi olurdu:KK50: şimdide uykuya dalma problemi yaşıyor,nerde nasıl yatırcağımı şaşırıyorum vallahi.hele birde etraftan "sakın sallama,ayağa alışmasın,yok salıncağa alışmasın,göğsünde uyutma!" diyenler olmuoyrmu,kafayı yicem yha:KK14:
birde eylülde okula başlıcam,öğretmenim.anlatmaya bile gerek görmüyorum ruh halimi:KK5:karmakarışığım,sinirliyim, düzensizlikten dolayı mutsuzum,enerjim yitik,bi konuda fikir bile yürütmek istemiyorum,çaresizim vs vs:KK14:
ama ŞÜKREDİYORUM.neyseki sağlıklı maşallah:nazar:
nasıl geçecek bu aylar,nasıl gireriz düzene bilmyorum ama sabırsızlıkla bekliyorum o günleri:KK16:
ALLAH ım hepimizin yavrularını bağışlasın,ömürleri bereketli,yazıları güzel olsun inşaaalaaahhhh..............:KK16:AMİN ECMAİN.

Lolocum cok anac bi yapin var valla yirim o salatalik tutan ellerini ben onlarin
Emsalsiz bacim valla pazara gittim geldim aldim patetesimi de ama yapcak dermanim kalmadi artik nerem siserse sissin gobusum hariic orasi yeterince sisik:KK52:

Bende ist uni matematik mezunuyum kizlar 2009 :) bu arada oglum 3aylik oldu

Ben adanaliyim cukurova mezunuyum. Kpssye girdim.ogretmenlik istemiyrdm.matci kadrosu için. 90aldim.acikta kaldim.89 aldim acikta kaldim.duz memurluk da olmadi.en son 80 aldim.olmadi.ben de hmle kldikrn snra biraktim.ozel ders falan veriyordum.cocuk olunca ona da ara vercm.sen calisiyor musun jelale

ben doğduğu güncen beri kullanıyorum yastık
başının tabi sırtından beri sadee boynunun değil biraz havada olması reflü içinde iyi yediğinide hazmeder
hatta bazen baya diklerştiriyorum yastığı televizyona baksın diye
hiç düz yatırmadım
Bwn de doğduğu gunden beri kullnyrm ystk.sirtindn itibrn yatiriyorum yastga

Bwn de doğduğu gunden beri kullnyrm ystk.sirtindn itibrn yatiriyorum yastga

Peki lolocum ve adenizeki nekadar yuksek yastiklariniz. bende pazartesi evime donucem simdi ne istesem anneme soluyorum yapiyodu eve gidince banada kokmaya baslar patatesler eyvahlar olsun 6 aylik olsunlar sole kosede otursalar ohhh ozaman degmeyin keyfimize

Kizlar bide bisey sorucam ek gidalara nezaman baslamayi dusunuyosunuz gerci biz daha cok kucuguz ama merak ettim

Canim uzundur goremedim seni.iyisindir Insaallah.bebegin nasil.ne kadarlik oldunuz.

merhaba canım, sağol sorduğun için. iyiyiz çok şükür, 3ayı bitirdik, bugün 92günlük kızım. 6200gr ve 60cm olmuş, maşallah kuzuma:) genelde okuyorum ama pek yazacak birşey bulamıyorum, sessiz okuyucu oldum:) bugüne kadar yalnızdık evde kızımla ama yarın memlekete gidiyoruz. biraz annemlerde, biraz kayınvalidelerde kalıcaz. kızımın mevlütünü felan yapıcaz, öyle öyle haziran ayını orda geçiricez.

yastık konuşulmuş, ben kullanmıyorum yastık, sadece mama yerken boğazına kaçırmasın diye yastık koyuyorum başının altına, maması bitince alıyorum hemen. 1yaşına kadar yastık kullanmayın dedi bizim doktorumuz.

Kizlar bide bisey sorucam ek gidalara nezaman baslamayi dusunuyosunuz gerci biz daha cok kucuguz ama merak ettim

canım bizim kız nerdeyse sadece mamayla besleniyor, o yüzden 3.ay kontrolümüzde doktor "1ay daha mama yesin, sonra ek gıdalara başlıcaz dedi. yani 4.ayda başlıycaz biz.

Son düzenleme:
merhaba canım, sağol sorduğun için. iyiyiz çok şükür, 3ayı bitirdik, bugün 92günlük kızım. 6200gr ve 60cm olmuş, maşallah kuzuma:) genelde okuyorum ama pek yazacak birşey bulamıyorum, sessiz okuyucu oldum:) bugüne kadar yalnızdık evde kızımla ama yarın memlekete gidiyoruz. biraz annemlerde, biraz kayınvalidelerde kalıcaz. kızımın mevlütünü felan yapıcaz, öyle öyle haziran ayını orda geçiricez.

yastık konuşulmuş, ben kullanmıyorum yastık, sadece mama yerken boğazına kaçırmasın diye yastık koyuyorum başının altına, maması bitince alıyorum hemen. 1yaşına kadar yastık kullanmayın dedi bizim doktorumuz.

canım bizim kız nerdeyse sadece mamayla besleniyor, o yüzden 3.ay kontrolümüzde doktor "1ay daha mama yesin, sonra ek gıdalara başlıcaz dedi. yani 4.ayda başlıycaz biz.

Ohh 1 ay rahatsin ozaman annenin yaninda olmak gibisi yok. bizim reflumuz var canim onun icin yastikla yatiriyorum bide burnu falan tikaniyo surekli onada iyi gelir diye yastik kullaniyorum. bende 4. Ayda ek gidaya baslicam benimde sutum yeteriz. destek bulunca kendimi cok iyi hissediyorum ohh rahatliyorum

Peki lolocum ve adenizeki nekadar yuksek yastiklariniz. bende pazartesi evime donucem simdi ne istesem anneme soluyorum yapiyodu eve gidince banada kokmaya baslar patatesler eyvahlar olsun 6 aylik olsunlar sole kosede otursalar ohhh ozaman degmeyin keyfimize

canım yastık olarak kendi silikon yastığımı kullanıyorum ilk zamanlar daha yumuşak kullanıyodum şimdi kendi yastığımı kullanıyorum tabiki en yumuşağını
kendi yastığını kullanmadım henüz baya bir sürede kullanmam benim yastığım nerdeyse tüm bedenini dikleştiriyo böylece reflü olma olasılığıda en aza iniyo

canım 6 aylık olunca dahamı kolay olucak sanki o zamanda başka dertleri olucak :))

ben sadece anne sütü vermeme rağmen
hemen her yediğimin tadına baktırıyorum emdiriyorum ki ek gıdaya geçtiğimde tadına alışsın
doktorlara sorsan verme der
amaann her şeyide doktora sormuyorum doktor kitaplardakini söylüyo hayat kitaplardaki gibi olmuyoki

Ohh 1 ay rahatsin ozaman annenin yaninda olmak gibisi yok. bizim reflumuz var canim onun icin yastikla yatiriyorum bide burnu falan tikaniyo surekli onada iyi gelir diye yastik kullaniyorum. bende 4. Ayda ek gidaya baslicam benimde sutum yeteriz. destek bulunca kendimi cok iyi hissediyorum ohh rahatliyorum

valla bende baslıcam ya kim ne derse desin eşim erken filan diyo ama dinlemicem :) annem siz küçücüktünüz bıc cici bebe yediriyoduk diyo bişey olduk mu olmadık :)

canım yastık olarak kendi silikon yastığımı kullanıyorum ilk zamanlar daha yumuşak kullanıyodum şimdi kendi yastığımı kullanıyorum tabiki en yumuşağını
kendi yastığını kullanmadım henüz baya bir sürede kullanmam benim yastığım nerdeyse tüm bedenini dikleştiriyo böylece reflü olma olasılığıda en aza iniyo

canım 6 aylık olunca dahamı kolay olucak sanki o zamanda başka dertleri olucak :))

ben sadece anne sütü vermeme rağmen
hemen her yediğimin tadına baktırıyorum emdiriyorum ki ek gıdaya geçtiğimde tadına alışsın
doktorlara sorsan verme der
amaann her şeyide doktora sormuyorum doktor kitaplardakini söylüyo hayat kitaplardaki gibi olmuyoki

aynen bende herseyın tadına baktırıyorum afıyetlerde yalanıyo :)

,
Ben adanaliyim cukurova mezunuyum. Kpssye girdim.ogretmenlik istemiyrdm.matci kadrosu için. 90aldim.acikta kaldim.89 aldim acikta kaldim.duz memurluk da olmadi.en son 80 aldim.olmadi.ben de hmle kldikrn snra biraktim.ozel ders falan veriyordum.cocuk olunca ona da ara vercm.sen calisiyor musun jelale

Aynen,bende ogretmenlik istemiyodum yuksek lisans yaptim ingilizce isletme, sona asik oldum,evlendim o sirada formasyon da aldim.cok karisti hersey tek bildigim ogr yapmak istemedigimdi dersanelerde calistim ogrenciyken felaketti simdi calismiyorum canim bende:KK49:

X