2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Birde bunu diyenlerde çocuk büyütmüş kadinlar, allah aşkına kendilerininecocugu yaramaz olup aglasaydi bakım almiycaklarmiydi kucaklaria. Mecbur sussun diye kucakliyoruz. Bazen oda kar etmiyor. Amaann takmiycan kimseyi he diyip gecicen öyleleri laftan anlamıyor. Kızımı akşam 7 den beri salliyorum uyuyor uyanıyor 10 dk sonra, 4 defa filan uyudu böyle sonra 9 da kalktı. Kucagimda evi turladik 15 dk. Baktım uyumuyo altını degistei bari dedim. Değiştirdim elimi yikadim gidip ayağımda salliycaktm baktım uyumus :))

Aman aglatamam oglumu:-) zamanla dûzelio zaten
Bizimkide cok hareketli eller kollar durmuyo masallah
Süt icin malt icecek sormus arkadas komposto,humana rezene cay,taze börülce, irmik helvası bunları dene.
Ben evde alttan cıtcıtlı yarım kol badisini giydiriorum 27 derece ev sıcagıda sevmiyor
Ben eski kıyafetlerime giriyorum yalnız tshirtlerin gögüs kısmı sıkıyor esimin tshirtleri giyiyorum evde:-)

selam anneler.edlin bebisin cok tatli mashallah:KK16::KK16::KK16:ALLAH nazarlardan saklasin.:KK16::KK16::KK16:
kizlar size sorum var.benim kizimin bedeninde morluklar var.dogdugundada vardi hala gecmedi.arka tarafda belinden taaaaa dizlerinin yukarisini kadar cizgi seklinde.araniz boyle seyle karsilasan oldu.:26::26::26:niye gecmediki acaba:26::26::26:

slm kızlar

canlar dün akşam eşimle ilişkiye girdik ve banyodan sonra kasıklarımda deli bi sancı başladı ki abartısız oğum sancısı gibiydi kızımda gece 2den sonra uyandı sancı hala devam ediyodu kız uyumuyo bende sancı var saat 5 gibi artık bi soluk alayım diye beşiğe bırakım kızı mutfağa gittim ama sancıar tavan yapmış durumda bi su içtim felan dönerken sancıdan nefes alamadım başım döndü en son eşimin adını bağırdığımı hatırlıyorum yatakodasının kapısına düşmüşüm ki kolum başım çok fena çarpmışım sıyrılmış kolum hep gözümü açtığımda eşim kaldırmaya çalışıyodu su fela içtim biraz kendime geldim sancı devam ediyodu ama kızım uyumuştu buda ayrı bi ayrıntı aslında :)))

neyse hala sancı devam ediyo yürüyemiyorum bile ablamı çağırdım o bakıyo şimdi hem bana hem kıza
sizdede böyle ilk ilişki sonrası ağrı oldumu

allahtan kzıım kucağımda değildi diyorum allah korudu iyikibırakmışım beşiğine

diğer konuya gelince bu mart bebeleri hep aynı benim kızımda uyumuyo 5 dk uyuyo sonra uyanıyo dün 3lü aşımızı olduk ateşi çıkmadı ilaç verdim öglene kadar uyudu sonra yine uyandı bu sancıyla hiç çekilmyo valla kızlar ablam gitmeden bu sancıların geçmesi gerek

canım biz 40.gün ilişkiye başladık sezeryanla doğum yaptım bu arada sadece kendimi kastığım için acı hissettim başka bişey olmadı geçmiş olsun doktora gitmişmiydin 40 kontrolüne herşey normale döndü dedikten sonra başladık biz kontrole git bence ihmal etme doğum sonrası çok önemli

Canım korkma geçecek inşallah ben bir ayllıkken götürdüm ultrasonda tek tarafta hafif sorun vardı iki aylık olunca tekrara çekilecek dediler haftaya götürücem şuan çift bez kullanıyoruz.

Canim sonucu burda paylas olur mu? Netten baktim. Alci ile duzelebilir bir adim otesi ameliyat diyor.

kızlar bebişlerinize çıngırak tarzı bişiler veriyor musunuz
oyalansın diye. benim kız iki aylık vermiyorum daha merak ettim de acaba versem mi
ne zaman verilir ki acep
çok acemiyim çooook :)

bi de kzımın sırtında kulaklarında tüyler var alnındakiler biraz azaldı,
ama sırtı faaln felakett:))
ne zaman gidecek yavv...

Merhaba arkadaslar.bebeginde dogum lekesi olan varmi?bizim bacagimizda kirmizi et beni gibi surekli buyuyor:KK43:(

benimde kızımın burnunda kızarıklık var bazen hafifliyor bazen daha çok belli oluyor doktor doğum lekesi geçici olduğu için bişey vermiyorum dedi ama geçen gün bi bebek gördüm 1 buçuk yaşında aynı lekeler kızın burnundada vardı sanırım uzun sürebiliyor geçmesi bidahaki kontrole soruncam bende

oyalansın diye. benim kız iki aylık vermiyorum daha merak ettim de acaba versem mi
ne zaman verilir ki acep

ne zaman gidecek yavv...

canım eşim kumral ben sarışın kızım çıktı kömür gibi saçlar dolu kulakları sırtı poposu tüylü,alnı saç dolu:) ben kılsız bir insanım kızımın maşallahı vardı şuan 3 aylık oldu tonbişim baya baya azalma var saçlarının rengide açıldı kumrala döndü :)ama ilk karşılaşma da ailecek şoktaydık :))) ben sarışın kucağımda kapkara bebek :)

kızlar biri bana ayrıntılı foto yüklemeyi anlatabilir mi bu iş bukadar zor olmamalıydı nerden yükleniyor bulamıyorum

ne zaman verilir ki acep

ne zaman gidecek yavv...

slm gokcen44, benim kızım 68 günlük. doktorumuz 2 aylık kontrolünde artık görmesi keskinleşti onu etrafında uyaracak şeyler mutlaka olsun diyor. mesela dönence gibi oyun halısı gibi hem görsel hem işitsel uyaranlar verin sosyal gelişim açısından dedi.

kızlar biri bana ayrıntılı foto yüklemeyi anlatabilir mi bu iş bukadar zor olmamalıydı nerden yükleniyor bulamıyorum

masalimmm konuya cevap ver'e tıkladıktan sonra alt kısımda eklenti ekle var oraya tıklıyorsun sonrasında bir pencere açılacak. o pencerede sağ üstte dosya ekle var ona tıkla bir pecere daha açılacak ve oradan dosya yükle çıkacak. buradan artık resimlerini seçip yükleyebilrsin. umarım işine yardımcı olabilmişimdir.

canım eşim kumral ben sarışın kızım çıktı kömür gibi saçlar dolu kulakları sırtı poposu tüylü,alnı saç dolu:) ben kılsız bir insanım kızımın maşallahı vardı şuan 3 aylık oldu tonbişim baya baya azalma var saçlarının rengide açıldı kumrala döndü :)ama ilk karşılaşma da ailecek şoktaydık :))) ben sarışın kucağımda kapkara bebek :)
umarım geçer ben kıllııyım eşimse kılsız. bana çekecek diye korkuyorum inşallah kalmaz biişi..
sizinki geçmeye başlamış ne güzel..

slm gokcen44, benim kızım 68 günlük. doktorumuz 2 aylık kontrolünde artık görmesi keskinleşti onu etrafında uyaracak şeyler mutlaka olsun diyor. mesela dönence gibi oyun halısı gibi hem görsel hem işitsel uyaranlar verin sosyal gelişim açısından dedi.
tamam canım teşekkür ederim bilgi için..
oyun halısı için erken diyorlar ama..

umarım geçer ben kıllııyım eşimse kılsız. bana çekecek diye korkuyorum inşallah kalmaz biişi..
sizinki geçmeye başlamış ne güzel..

tamam canım teşekkür ederim bilgi için..
oyun halısı için erken diyorlar ama..

neden erken diyorlar ki ? bizim de dr tepeden sallanan bişeyler olsun dedi :S

inşallah yükleyebilmişimdir buda benim prensesim işte maşallah deyin teyzeleri lütfen :)

Eklentiler

• $947315_659893200693845_1003068182_n.jpg
    $947315_659893200693845_1003068182_n.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 22
  • $943444_650619961621169_1129837406_n.jpg
    $943444_650619961621169_1129837406_n.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 49
  • $407123_644287958921036_1826069193_n.jpg
    $407123_644287958921036_1826069193_n.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 29
  • $934718_650617714954727_342330122_n.jpg
    $934718_650617714954727_342330122_n.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 34
masalimmm konuya cevap ver'e tıkladıktan sonra alt kısımda eklenti ekle var oraya tıklıyorsun sonrasında bir pencere açılacak. o pencerede sağ üstte dosya ekle var ona tıkla bir pecere daha açılacak ve oradan dosya yükle çıkacak. buradan artık resimlerini seçip yükleyebilrsin. umarım işine yardımcı olabilmişimdir.

canım teşekkür ederim :) başardım

Ya bu mart bebeklerinin hepsi cok guzel allah bebislerimizi bize bagislasin. cingirak icinde bizde 65 gunluguz ben sallarsam bakiyo donenceden hemen sikiliyo. benim dogum sonrasi kilo kalmadi cok sukur 3 kilo var ama dugmelerde bende zorlaniyorum. dogum lekesi bizimde var alnimizda. Bide belinde bi morluk var dogdugunda yoktu sonradan oldu gecmedide bi turlu doktora gidince soricam bende. Benim kizim cok cabuk uyuyo. iki sallamaya uyuyo ama iki dakikadada uyaniyo dalamiyo uykuya bi turlu. Az once kizimi sallayip yatirdim birden vi aglamaya basladi ama ne aglamak memeyi bile alamadi. korkuttular herhalde aslinda basinda surekli kiran tutuyorum ama niye oldu bilmiyorum.
Asil sormak istedigim bebislere yastik kullaniyomusunuz gece yatarken zor nefes aliyo gibi oluyo yastik kullansammi acaba.

bizimde ayni yerlerde var. bn cok takilmistim gecmezse diye ama dr zamanla gecer dedi. bir arkadasimin kizinda da vardi simdi iki yasinda kalmamis hic bisey
Açıkçası ben doğum lekelerini öyle çok takmıyorum, belki bebeğim -geçmezse eğer - dert edecektir. Zira onlar oğluşumun albenisi gibi geliyor :) Tabii geçmesi hepimizin temennisi.

bize gelenlerde kucagımda görünce ay kötü alışmış falan diyolar çok sinirleniyorum dogdugunda böyleydi alıştırmadımki diyorum anlamıyorum napayım yani
Çocuk elbette alışacak kucağa. Onu söyleyenler ununu elemiş tereğe asmışlar. Bzizim bir tanıdık vardı, zaman zaman giderdik ziyaretine. Oğlu bebekken birinde dursa birinde ağlardı. Kadın şimdi "bebeğim çoook uslu idi" diyor. Hani görmesek inanacağız, külah meselesi :)
kızlar bikaç gündür soru sorup kaçıyor gibi oldum üzgünüm :KK43: evdeyken diyorum işyerinde cevap yazarım işe geliyorum eve gidince bakarım ama ne mümkün beşik ve bebek şekeri konusunda cevap verenlere teşekkür ederim :)
kızlar ben dün kilomu takataka migrenim tuttu işe giderken giyecek bişey bulamıyorum resmen dana gibiyim çok moralim bozuluyor hamile kaldığımda 73 kiloydum doğuma girerken 100 çıktığımda 102 şuan 90 :KK43: 3 ay 3 gün oldu doğum yapalı ve 90dan aşağı düşemiyorum bütün gün koşturuyorum eve işe kızıma kocama yetişmek için yemek yemeği bile unutabiliyorum ama yok hiç kilo veremiyorum dün iş yerinde arkadaşım benim ablamda yeni doğum yaptı 2 ay önce dedi kaç kilo aldı dedim 6 dedi oda gitti zaten dedi bende doğum yaptım bahanesin arkasına yeni sığınmıştım öyle kalakaldım öğle yemeğinde sadece çorba ve yogurt yedim eve gittiğimde migren ağrısından ağlıyordum artık sinir sistemim kaldıramıyor ben 1 çocuğa bakmak için bu kadar yıpranırken herkes nasıl yetişiyor acaba diyorum evim rezalet durumda kocam bildiğiniz aç geziyor annem kızıma bakıyor bide iş yap diyemiyorum ben ayakta uyuyorum dışardan bakıldığında aaa ne güzel işemi başladın kızında büyümüş aaa gece uyuyor mu kocanda destek oluyor ne güzel gibi tepkiler alsamda dışı sizi içi beni yakar demiyorum :KK43: neyse

esas sorunum kızım 3 ay 3 günlük ve 3 gündür acayip huzursuz yaklaşık 10 gündür ağzının suyu akıp duruyor öyle tükürük falan değil hertarafı ıslatıyor resmen ve çırpınıyor gibi tepiniyor aç diyoruz mama yemiyor daha sonra yiyor altı temiz ama ciyak ciyak bağırıyor kucakta gezdirince susardı yok mamayı gezdirerek yedirebildik bugün bide bir çıppınması var görmeniz lazım kolunu sutatıma patlatıyor bacakları ittiip duruyor sonra yine başlıyor dişmi çıkarıyor yoksa hemen doktoramı götüreyim normak randevumuz 6 haziranda ama kızım çok huzursuz neyapsam acaba

masalımmm çoğumuz -istisnalar kaideyi bozmaz - aynı dertten muzdaribiz. Bu kilolaları 9 günde almadık ki hemencecik verelim. Eski halimize döneceğiz inşallah..
inşallah yükleyebilmişimdir buda benim prensesim işte maşallah deyin teyzeleri lütfen :)
Maşallah prensese maşallah

Dün 2 aylık olduk asilarmz yapildi.rota asisi icin de rotateqe karar verdim.yaptirdim.hayirlisi olur insaallah.ayni yerlerde dgm lekeleri bizde de var. Kilolarimi cok tskiyorum.diet uygulayip pozitif sonuc alan var mi.9kg fazlam var.herkese bol uyuyacaginiz saglikli gunler diliyorum.

X