2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar birileri beni rahatlatsın.ben grip oldum kızıma da geçti.doktora götüreyüm dedim.ben grip için gittim kızımda egzama başlangızı varmış.cildi hep kızmızı kırmızıydı ve kuruyodu sürekli kulak arkaları felan kabuk kabuk olmuştu.her kes geırçer her bebekte olur diyodu.ben araştım öyle hemen geçen bişey değilmiş.çocuğumun bişeye alerjisi var ve ben bilmiyorum.sürekli cildini nemlendirmek gerekiyormuş.hiç bebek gibi cildi yok yavrumum.saçlarının dibi hep kabuk kabuk.elleri süreklü yüzünde kaşınıyo yavrumum yüzü..çok üzülüyorum..

Canım kuzenimin bebeğide o şekilde oldu aynı senin anlattığın gibi doktor kortizonlu krem verdi onu kullanıyor ama geçiyor sonra tekrar çıkıyor bi dermatologa götür istersen çocuk doktorları pek anlamıyormuş ona 1.5 yaşına kadar devam edebilir demiş.

8 mi ben 3. ayda oluyor dıye bılıyordum kızım 70 gunluk oldu

Canım bu aşı 3 doz oluyo 3.5.7. ayda bizim doktorumuz 2 doz yeterli dedi yanı 3. ve 5. ayda olcak yanı 3.ayda ılk dozu yaptırman gerek .bizede kendı cocuguma yaparım maddı durumu musaıt olan herkese öneriyorum devlet pahalı bı ası oldugu ıcın takvımıne almıyo dedı eger bu mıkrobu kaparsa gunde 40 kereye kadar ıshal durdulamayan bı kusma ve ates yapıyomus yanı dırek hastanelık oluyo bızde dusunduk baya ama yaptırcaz tam emeklemeye basladıkları zaman fılan oyuncaklardan heryerden mıkrop alcak oyuncaklarda yerde halılarda cok yasayan bı mıkorpmus çünkü

Kızlar merhaba,
Bebeğim 15 mart doğumlu. Normalde 15 Mayısta 2. ay aşıları vardı. Şimdi annemlerdeyiz pazar günü döneceğiz. İklim değişikliğinden çok huzursuzlanmıştı yavrum. Doktora sormuştum aşılarını bir kaç gün geciktirsek sorun olur mu diye. olmaz demişti. Gider gitmez yaptırmak istemiyorum aşıları, yine iklim değişikliği olacak. Gitsek bir kaç gün geçse öyle yaptırsak olur mu? 15indeki aşısını bir hafta geçirip 21 mayısta yaptırsak? Hem değişiklik hem ağrı ateş çok hırpalanır diye düşünüyorum. Doktora soracağım yine ama bizim kızlara bir sorayım dedim evdekilere :) Bi fikri olan var mı? Aşılar ne kadar geciktirilebilir acaba?

Erdemine.. Kızımın uykusu gelip uyuyamasa öyle yapıyor. Acaba senin bebisininde uyku zamanı geçmiş olabilir mi. Realist nerdeee kendi kendine uyumayı birak ayağımda 1 saat salliyorumyarim saatlik uyku için. Gecelerideuyaninca emziriyorum gazını çıkarırken biraz fazla bekliyorumuyyor kucagimda.

bebeğini iyi bir cildiyeye götür çocuk doktoru anlamaz

madem nemlenmesi gerekiyo sende sürekli bebek yağı vazelin falan sür nemli kalsın fakat kullandığı ürünler bitkisel olsun
bebeğimin kafasındaki konaklar için zeytinyağını bekletip yumuşak keseyle biraz bastırarak masaj yaparak yıkadım baya iyi geldi kaş aralarındada kepeklenme kuruma gibi bişeyler vardı bir kere bebek yağı bir kerede zeytinyağı beklettim cildinede sürdüm yüzü yumuşacık oldu öncesinde sertti yanaklarının yanları yağdan sonra yumuşadı
egzama başlangıcıymış olmamış şükür doktor krem vermiştir yanı sıra bitkisel nemlendiricilerde kullanırsan geçer inşallah

Gecmis olsun lolo. Esin idare edecektir endiselenme. Esine sen yaparsin de kendine guvensin.
Gazi vardir ya da uykusu

Bir arkadas ates kac derecede tehlikeli diye sormustu 38,5 ama 38 den sonra onlem almak daha mantikli.

emzıge cok alışmıstı kızım hatta emzıgı agzına verınce kendı kendıne bakınarak uyuyordu...bu hafta emzık almıyor uykuya dalamıyor hep aglıyor ne oldu bu kıza böyle tükürüyo emzıgını hatta agzında tutunca aglıyor çok garip gerçekten...gezinmeden susmuyo bi yerimi agrıyor acaba doktora gidelim yarın en iyisi..sanki başka bir bebek oldu kızım değil bu...

kızamık salgını varmış kızlar suriyeden gelenlerle gelmiş (çok sinirlerimi bozuyorlar aylardır her mersine gittigimde her ay gidiyoruz annemler orda onları görmekten sıkıldım sinirlerimi bozuyorlar ) bebişlerinize dikkat edin
önce 12. ayda yapılan aşı artık 9. ayda yapılıyormuş
kuzenimin bebegi 3 gündür hastanede 9 aylık kuluçka döneminde yapılmış aşısı o yüzden hiç bi faydası olmamış yüksek ateş yapıyormuş

geçmiş olsun,dermatoloğa göster bebeğini istersen..

bizim 2.ayımız 11 mayısta doldu fakat 20 mayısta aşılarımızı olacağız..aşıları açıp,o döneme gelen tüm bebeklere yapıyorlar aile hekimliklerinde.hemşire bize öyle söyledi,hatta söylenen saatte sağlık ocağında olmamızı rica etti,aşıları açacaklarını,bozulmadan yapılması gerektiğini anlattı...o yüzden en iyisi aile hekimliğine danışman bence:)

İyi geceler kizlar bebisini uyutmus ayaklarini uzatan var mi aramizda? Varsa morale ihtiyacim var cin gibi bebegim 12.30dan once uyumuyo sipa

arkadaşım lolo çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin.benim oğlumun adıda eymen.ALLAH çocuklarımıza uzun ömürler versin.
yazdığım msjlara cvp veren arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ederim cvp yazamadığım içinden özür dilerim.sadece kaç gündür üstün körü bakıp geçiyorum.tabiki en büyük nedeni malum oğlum.beni gene çıldırttıda.ne oluyor bu çocuklara anlamıyorum,okuyorumda genelde hepimizin bebişleri hemen hemen aynı gibi.
bizim hala bir düzenimiz yok.düzeni olupda yazan arkadaşları acayip kıskanıyorum.hala sürekli daha yarım saat bile dolmadan emiyor oğluşum .yalancı emziğide canı isterse alıyor.veee sürekli ağlıyor,uyumuyor.babasında dahi durmuyor.kafayı yiycem en büyük korkum uykuydu oda başıma geldi.kızımda çok çektim çünkü.
bide okuduğum kadarıyla kanguruyu konuşmuşsunuz.biz chıcconun bel destekli olanını aldık.şimdilik rahat ev içinde kullanmıyorum onda dahi durmuyor çünkü.dışarda rahat oluyor.zaten işin ilginç tarafı benim oğlum tam bir gezmeci sokakta duruyor ama kısa zamanda.yani en fazla iki saat felan.
ama işin en kötü tarafıda oturduğumuz yer gezmek için hiç müsait değil hafta sonu ancak eşimle ve kızımla çıkabiliyoruz.kızlar şimdilikiyi geceler ben kaçtım.acayip yoruldum bugün çokkk uykum geldi ne yazdığımı bile bilmeyecek derecede.uyuklayarak yazdım.benim oğlan uyanmadan azcık kestiriyim(cümleler düşük oldu kusura bakmayın)

İyi geceler kizlar bebisini uyutmus ayaklarini uzatan var mi aramizda? Varsa morale ihtiyacim var cin gibi bebegim 12.30dan once uyumuyo sipa

1-2 saattır uyuyo bebişim gece kavramını iice öğrendi
sadece sabır senin bebeğinde öğrenir zamanla

1-2 saattır uyuyo bebişim gece kavramını iice öğrendi
sadece sabır senin bebeğinde öğrenir zamanla

Bizimki de biliyo 12.30 gbi dalip 5.30 da kalkiyo ama gec yatiyo iste erkenden sallasam da uyusa da hemn geri kalkip saatini bekliyo resmen

Ogluma bugece noldu bilmiyorum çok huysuz sol omzum koptu sallamaktan uyuyo 10 dk sonra çıglıkla uyanıyor emmiyor masajda yaptım ama gazı çok sanırım

Gecmis olsun canim

benimki 2 saat bekleyemiyor siz nasıl başarıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…