2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar son bir kaç haftadır benim kızım saat 17de bir başlıyordu ağlamaya 4saat 6saat 8saat ağladığı oluyordu. artık uyutana kadar babası ile yapmadığımız şey kalmıyordu. sesi kısılıyor,gözleri kıpkırmızı oluyor hala ağlıyor uyumuyordu. o durumda memeyi bile almıyordu. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyordu.

daha önce söylemiştim sürekli yutkunuyor ağzına sıvı geliyor diye.

belki aynı durumda olan vardır diye yazayım dedim.

hastanelerde biliyorsunuz en fazla 20dk ilgileniyorlar onda da geçer küçük diyorlar. baktım olacak gibi değil özel doktora götürdüm.
adam uzun uzun anlattı.

o çözüm bulamadığımız ağlamalar kolik ağlamaları dedi.saati gelince başlar dedi. 3 aylık olunca kendiliğinden geçermiş.

fakat ben bebeğimi yanlış besliyormuşum.
ben ağlayınca meme veriyordum. meğer 3 saatte 1 vermek lazımmış.
eğer erken verilirse midesindeki eski süt ile yeni süt karışıp sabun etkisi yapıyormuş.
ağzından gelen o kesik(yoğurt gibi) bu yüzdenmiş.
bebeğin sindirimi 2 saat sonra başlarmış yani 2 saat sonra boşaltmaya başlarmış.
iki gündür bu şekilde besliyorum ve bebeğim mışıl mışıl uyuyor :)
ağzında da eskiden çok gelirdi şimdi çok çok az sadece sabahları bazen geliyor.

uyandığında özellikle akşam ise yine o ağlamaları yapacak gibi oluyor. bu sefer de emziğini ağzına veriyorum onu emip susuyor :)

Bazı arkadaşlar benzer şikayetleri yazmış. paylaşıyım dedim. bu bilgiler için doktora 110tl verdim :) baktığı diğer şeyler bütün doktorlar ile aynı zaten...

bu arada geçmişte konuşulmuş ben de yazayım. ben sarışınım eşim esmer. eşimin gözü kahverengi benim genelde lacivert bazen koyu yeşil bazen gri :) değişen bir gözüm var. bizim bebiş babası gibi siyah saçlı, gözleri de lacivert gibiydi ama sanki şimdi koyulaşıp kahve olacak gibi duruyor. teni açık ama kar gibi değil. kızımın doğum saçları. dökülüp açık rengi gelir diye bekliyorum :) kızımın bana benzemesini çok istemiştim ama tabi önemli olan sağlığı, sağlıklı olsun da.

kızlar benim kız boya doğru uzuyor :) eni dar :) 0-3aylık aldığım çıtçıtlılar boydan zor kapanıyor.

Son düzenleme:
kızlar son bir kaç haftadır benim kızım saat 17de bir başlıyordu ağlamaya 4saat 6saat 8saat ağladığı oluyordu. artık uyutana kadar babası ile yapmadığımız şey kalmıyordu. sesi kısılıyor,gözleri kıpkırmızı oluyor hala ağlıyor uyumuyordu. o durumda memeyi bile almıyordu. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyordu.

hastanelerde biliyorsunuz en fazla 20dk ilgileniyorlar onda da geçer küçük diyorlar. baktım olacak gibi değil özel doktora götürdüm.
adam uzun uzun anlattı.

o çözüm bulamadığımız ağlamalar kolik ağlamaları dedi.saati gelince başlar dedi. 3 aylık olunca kendiliğinden geçermiş.

eğer erken verilirse midesindeki eski süt ile yeni süt karışıp sabun etkisi yapıyormuş.
bebeğin sindirimi 2 saat sonra başlarmış yani 2 saat sonra boşaltmaya başlarmış.

uyandığında özellikle akşam ise yine o ağlamaları yapacak gibi oluyor. bu sefer de emziğini ağzına veriyorum onu emip susuyor :)

Bazı arkadaşlar benzer şikayetleri yazmış. paylaşıyım dedim. bu bilgiler için doktora 110tl verdim :) baktığı diğer şeyler bütün doktorlar ile aynı zaten...

bu arada geçmişte konuşulmuş ben de yazayım. ben sarışınım eşim esmer. eşimin gözü kahverengi benim genelde lacivert bazen koyu yeşil bazen gri :) değişen bir gözüm var. bizim bebiş babası gibi siyah saçlı, gözleri de lacivert gibiydi ama sanki şimdi koyulaşıp kahve olacak gibi duruyor. teni açık ama kar gibi değil. kızımın doğum saçları. dökülüp açık rengi gelir diye bekliyorum :) kızımın bana benzemesini çok istemiştim ama tabi önemli olan sağlığı, sağlıklı olsun da.

kızlar benim kız boya doğru uzuyor :) eni dar :) 0-3aylık aldığım çıtçıtlılar boydan zor kapanıyor.

Ne güzel halletmişsin sorunu :) Allah sağlık versin bebeklerimize. Bizim kız da tamamen değişti ilk haftalarda kaşları hariç hepsi babaydı, saçları falan döküldü henüz tam çıkmadı. Şuan ise bana ve erkek kardeşime benziyor. Kardeşim gibi ela gözlü ve kıvırcık saçlı olmasını çok istemiştim inşallah olur :) Bizimde çıtçıtlılarımız gelmiyor 55 günlük ama 2 numara badiler bile bezden dolayı sıkıyor, bez olmasa tam karar olacak.

Günaydın kızlar... Uykulu ve huysuz kızımı daha yeni uyutuyorum, bu saatlerde hep omuzda uyumak istiyor ve ayakta dolaşmamı bu da beni bitirdi bugün, zorunlu sezeryan olmuştum ve dikişlerim kızımın ağırlığını kaldırmıyor artık :KK43: Üstelik henüz çok küçük bunu unutturamazsam ilerde halim ne olur bilemem.

kızlar aç mı veriyorsunuz yoksa emdikten sonra mı? ben bunu doktorlara sormayı hep unuttum

günaydın kızlar alıntı aldım ama yazıcak halim yok
boğaım çok ağrıyo yutkunamıyorum safra kesesininde ağrısı eklendi dün geceden beri çok kötüyüm
bide karnımın yanlarıda çok ağrıyo acaba sezeryanlamı ilgili bi ağrı
karnımın yanları hafif arkaya doğru belkide böbreklerimi üşütmüşümdür
oğluşumda 2 gündür kakasını yapmıyo sanırım ağrısı oluyo arada ağlıyo
acaba aşı kabız yaparmıki
bu günde yapmazsa evde yapabileceğim şeyleri yapıcam yine olmazsa doktora götürürüm inşallah doktora gerek kalmaz

bılıyorum sızınde aynı durum olmustu....
nedenını bılmıyorum kakasından bulasmıstır dedı doktor kızlarda olur dedi ilk gıttıgımızde...ilaçla gecmıştı...şimdi gene lökosit 7-8 cıktı doktor pek bişey degıl bu dedi ilaç bıle vermedı bugun.iki hafta sonra tekrar bakalım dedi :KK43:(
sizin ultrasonla bakıldımı?? neden oluyormuş ne dedı doktor??
çok zor gercekten ufacık bebekte hastalık :KK43:
cnm kulturde cikan bakteri turune gore kakadan bulasmis dedi bana da.ulturasonda bobreklere bakildi ama tedavi sonrasi daha da ayrintili arastirilacak cunku 1yasinin altinda enfeksiyon gecirdi..onemli bir durum dedi..ins birdaha olmaz bende 1 ay sonraki nefroloji kontrolune kadar ilac kullanacagiz
dün doktor kontrolüme giderken doktoruma gömlek ve kravat
hemşire ve sekreterlere ise gümüş küpe alıp gittim
çok mutlu oldular

bu arada doktorum raapora ihtiyacın var mı diye sordu,
şu an ihtiyacım yok dedim
ne zaman istersen gel dedi
çok mutlu oldum

aa evet bende ne alsam diyordum küpe cok guzel bir fikir tesekkurler ;-)

adam uzun uzun anlattı.

Sen nerelerdesin sonsy :KK4: o aglamalar aynen bizde de vardi. Azaldi. Aksam 6 dan 12 ye kadar agliyordu. Kundak ve amzik rahatlatti biraz. Tam kunsak yapmiyoruz ustten kollarinin uzerinden ortuyu sIkistiriyoruz yanlardan. Agzina da emzik tikiyoruz. Emzigi atmasin diye elim emzikte tutuyorum. Sakinlesiyor. Bir de yatagindaki donenceleri aciyoruz, sesi rahatlatiyor. Hafif hafif de salliyoruz.
Doktor en basindan beri 2 saatten once meme verme. Kendini emzik gibi kullandirma dedi ama bas edemiyorum veriyorum. Kusuyor haliyle.
Eryaman da hangi kuafore gidiyordun sen?
Günaydın kızlar... Uykulu ve huysuz kızımı daha yeni uyutuyorum, bu saatlerde hep omuzda uyumak istiyor ve ayakta dolaşmamı bu da beni bitirdi bugün, zorunlu sezeryan olmuştum ve dikişlerim kızımın ağırlığını kaldırmıyor artık :KK43: Üstelik henüz çok küçük bunu unutturamazsam ilerde halim ne olur bilemem.
Cnm bizimki de alismisti. Zor biraktirdik. Karar.i ol ve alma kycagina. Alsan bile sakinlesince birak yatagina. Olmazsa kundak ve emzik.
günaydın kızlar alıntı aldım ama yazıcak halim yok
boğaım çok ağrıyo yutkunamıyorum safra kesesininde ağrısı eklendi dün geceden beri çok kötüyüm
bide karnımın yanlarıda çok ağrıyo acaba sezeryanlamı ilgili bi ağrı
karnımın yanları hafif arkaya doğru belkide böbreklerimi üşütmüşümdür
oğluşumda 2 gündür kakasını yapmıyo sanırım ağrısı oluyo arada ağlıyo
acaba aşı kabız yaparmıki
bu günde yapmazsa evde yapabileceğim şeyleri yapıcam yine olmazsa doktora götürürüm inşallah doktora gerek kalmaz
Gecmis olsun. Bahsettigin agri bende de var. adet olacakmisim gibi bir agri oluyor. Arada oluyir geciyor.
Arkadaslar bebegim tam 1hafta son nra 3.ayina girecek.fakat bebegim en basindan beri sadece mama ile beslenuyor..eskiden doymak bilmeyen bebegim artik mamadan nefret ediyor ictigini oldugu gibi hemen cikartiyor ac yasiyor gunde defalarca mama yapmak zorunda kaliyorum.dr.goturdum kilosu normal deyip gonderdi fakat bebegim suann yuzu kucucuk kaldi :KK43:oluk oluk her mamayi oldugu gibi kusuyor ben neyapayim? Artik sabir gucum kalmadi

Cnm mamadan somra dik tut omzunda bir yarim saat o zaman da kusacak mi acaba. Bir de bizimki,er de kusuyor ki. Kilosu nasil. Yuzu zayif geliyordur belki boyuna cok uzuyordur.

canım ben hamilelikte 8 ay evde yattım
şimdi de 2 aydır bebeklerden çıkamadım
biraz insan görüp nefes almaya ihtiyacım var
o yüzden istemedim rapor

doğru söylyrsun cnm bende evde çok sıkıldım sürekli birileri gelsin istiyrm oda zor oluyr hazırlık yapmak bebekle ilgilenrken misafrle ilgilenmek zor bende sıkıldıımmmmmmm =(
selam canlar.size bir sorum var.benim sutum iyice azlmis bugun.kizima artik mama takviyesi yapmayi dusunuyorum.aptamil 1 nasil kullannan varmi.bebisler iciyormu:26::26::26:

cnm ben aptamili tavsiye etmyrm sana .. kullandım ilk ay aptamil ama çok şekerli ..doktor bana sımılac tavsiye etti anne sütüne en yakınıymış .daha öncede amerikada doğum yapıp gelen bir arkadaşım var onada similac kullan demiş doktorları... bir ara sma kullandım onun kokusu beni maffetti iğrenç kokuyr kaşık kaşık içirdiğim için arada üflemek için haliyle burnuma yaklaşıyr kokusundan çok rahatsız oluyrdum ... smilac tavsiym e bebekten sipariş verdm ben.

Bu gaz ne beter biseymis. bizim ilk aylarda bole bi sorunumuz yoktu yenilerde basladi. yani bi 15 gundur falan var. kuzum hic duramiyo surekli agliyo kiyamiyorum artik. ilacta kullaniyoruz ama hic etkisi yok sicak havlu ayagina sicak su torbasi masaj ne yapsam gecmiyo. burda arkadaslar hep gece aglama krizlerini solemisler bizimki gece sakinliyo gunduz cigliklar halinde. gaz sikistordigi icin gunduz uyumuyoda. Ama gece uyuyo. nasil vi gaz bu anlamadim su 3. ayi iple cekuyorum. Dahada cok var:KK43:

Bu gaz ne beter biseymis. bizim ilk aylarda bole bi sorunumuz yoktu yenilerde basladi. yani bi 15 gundur falan var. kuzum hic duramiyo surekli agliyo kiyamiyorum artik. ilacta kullaniyoruz ama hic etkisi yok sicak havlu ayagina sicak su torbasi masaj ne yapsam gecmiyo. burda arkadaslar hep gece aglama krizlerini solemisler bizimki gece sakinliyo gunduz cigliklar halinde. gaz sikistordigi icin gunduz uyumuyoda. Ama gece uyuyo. nasil vi gaz bu anlamadim su 3. ayi iple cekuyorum. Dahada cok var:KK43:

canım doktor dün bizim gözümüzün önünde bebişin 3 kez gazını çıkarttı bu sabah bende denedim işe yaradı bacaklarını tut karnına bastır korkma 2 saniye bekle açıkken yap ama hemen pırtlıyor inanamazsın sende bi dene mutlaka işe yarıycaktır

Sen nerelerdesin sonsy :KK4: o aglamalar aynen bizde de vardi. Azaldi. Aksam 6 dan 12 ye kadar agliyordu. Kundak ve amzik rahatlatti biraz. Tam kunsak yapmiyoruz ustten kollarinin uzerinden ortuyu sIkistiriyoruz yanlardan. Agzina da emzik tikiyoruz. Emzigi atmasin diye elim emzikte tutuyorum. Sakinlesiyor. Bir de yatagindaki donenceleri aciyoruz, sesi rahatlatiyor. Hafif hafif de salliyoruz.
Doktor en basindan beri 2 saatten once meme verme. Kendini emzik gibi kullandirma dedi ama bas edemiyorum veriyorum. Kusuyor haliyle.
Eryaman da hangi kuafore gidiyordun sen?
kendimi kaybettim db55 :) bu emzik hakikatten kurtarıcı. sen de verme verme 2 saatten önce. valla bak benimki alıştı. emzirdim yine uyudu. alışsınlar ya valla onlar ne derse olursa olan bize oluyor. biraz kurallar koymak lazım :)

canım benim gittiğim bayan çok iyi. tek başına çalışıyor güzellik salonu var. birebir ilgileniyor. adı elif güzellik salonu. eryaman 3. Etapta. taksi durağı var ordan Tınaztepe caddesine girince solda birkaç bina ileride. beyaz binalar. telefonu: 283 84 90 gidersen özelden adımı da yazıyım söylersin beni tanır :)

Merhaba arkadaşlar
Geçen hafta kalça ultrasonu çekilmişti radyoloji doktoru kalça çıkığı yok ama tam sınırda dedi.1ay sonra kontrole çağırdı. Dünde sonucu ortapedi doktoruna gösterdik o da kalça çıkığı yok fakat kundaklanırsa kalça çıkığı olur dedi.(Allah'tan kundak yapmak gibi bir alışkanlığım yok) . Ultrason kontrolüne kadar çift bez bağlayın dedi. İnşallah düzelir.

bileğine damlattığında ne sıcak ne soğuk olacak. yani o gün içinde bozulmaz. dolapta da 5 gün duruyor. ben ilk başlarda çok sağıp verdim alıyordu çünkü açtı. şimdi de az verir oldum daha çok emziriyorum. bu sefer de biberonu garipsedi. ağzına alıyor dolandıyor bir süre sonra emmeye başlıyor. yani bence de evde bir deneme yap. bir de değişik değişik biberon uçları var. bazılarını beğeniyorlar bazılarını beğenmiyorlar :) benimki philips avent ve chiccoyu beğendi. eşime damaklı uç al dedim o da wee diye bir markanın almış ama bebeğim onu ağzına almıyor. bir de denemek için marketten bebedor aldım o da damla damla akıtmıyor. onu da kullanamadım. ilk aldığım avent iyi ama onun da ucu sanki çok uzun :)) o kadar uzun uç mu olur :)) chicconunki daha kısa. anne memesi gibi :)

arkadaşlar aman diyim gun icinde biberonu ortada bırakmayın. tamam sut cok kırılgan bir sey degil ama gene de buzdolabında olmalı kullanmadıgınız zaman. ısısı dedigin gibi bilekte ılık olacak. ben dolapta hep 1, en fazla 2 gun tuttum (kapaga yakın değil o da içlerde) derin dondurucuda 3 ay.

bir de su var ki, onu mucize yapan seyler en taze iken oluyor. o yuzden imkanınız varsa (calismiyorsanız ya da ev isleriniz cok yogun degilse) kısa donemlı stoklarla calisin. meleginiz sutten en fazla o sekilde faydalanır.

bir diger onemli nokta biberon olabilen saklama kaplarına sagmak. baska markalarınki oluyor mu bilmiyoprum ama avent'te bu mumkun. pompan aventse bir adaptor var, bir ucunu ona bir ucunu aventin saklama kabı via kaba takıyorsun icine direkt sagıyorsun. sonra pompayı cıkarıp emziği takıyorsun, saklama kabı biberon oluveriyor. ordan oraya aktarırken sutun en yaglı kısmı kaybolmuyor bu sekilde. obur turlu maalesef kayıplar oluyor. burdaki sekilde var nasılı: Bebekler İçin Ankastre Set | Hamile ve Anne

avent biberondan ben memnun kalmistim, simdi yeni bir seri cikarmıslar. tam anne memesine benziyor, cok begendim. ucun uzunlugu degil de icine gomulmesi bir sorun bence. şimdi bu ucla ice gomulmesi filan mumkun degil. sekli, yapısı, bebeğin emişi filan aynı meme gibi. meme-biberon karisikligi yaratmayacak sekilde, fiyatı da makul. bir de ona bakın isterseniz. ikinci videoda anlatmışlar, ingilizce ama anlaşılıyor canım: Anne Adaylarına Tavsiyeler 2: Natural Seri | Hamile ve Anne
avent'in kendi blogu bu ama emzirme ve baska bir suru konuda cok guzel bilgi paylaşıyorlar. umarım yarar isine.

merhaba canım
bı ıdrar yolu enf. benı bezdırdı...2 aylık bebek daha sevemeden tadını cıkaramadan hastalıkla ugrasıyoruz cok üzülüyorum...
kızımda ılk cıktıgında doktor hafıf dedı kültür yapılmadı bile bı antıbıyotık kullandık kontrole gıttık gecmıstı...1 ay sonra gene baktırdım lökosit 7-8 cıktı doktor daha bişey yok ilaca gerek yok dedi...ama gene artacak sanırım lökosit bence :KK43:(

sizin nasıl başladı lökosıt yok dıyordun sen?ateş varmıydı?? böbreklere gıtmemıstır cunku uzun süre tedavısız kalmadınız...voiding yaptılarmı size ben onu düşünüyorum...kakasından bulaştıysa zaten altı bezli oldukca tekrar edecek demektır ben ondan korkmuyorumda yapısal bısey varsa yada böbrek reflüsü varsa korkuyorum onlar böbrege zarar verıcıymış..

kendimi kaybettim db55 :) bu emzik hakikatten kurtarıcı. sen de verme verme 2 saatten önce. valla bak benimki alıştı. emzirdim yine uyudu. alışsınlar ya valla onlar ne derse olursa olan bize oluyor. biraz kurallar koymak lazım :)

canım benim gittiğim bayan çok iyi. tek başına çalışıyor güzellik salonu var. birebir ilgileniyor. adı elif güzellik salonu. eryaman 3. Etapta. taksi durağı var ordan Tınaztepe caddesine girince solda birkaç bina ileride. beyaz binalar. telefonu: 283 84 90 gidersen özelden adımı da yazıyım söylersin beni tanır :)

Gidicem cnm. Ben 2. Etaptayim ama taksiyle giderim. Keske bastan sorsaydim. Sacimi berbat ettirmeden once. Neyse agdaya giderim ben de. Sacim uzasin oyle kestircem tekrar. Agda fiyatini biliyor musun? Sac kesim ne kadar? 15 tl verdim ben. Komple agda 65 tl ydi

Gidicem cnm. Ben 2. Etaptayim ama taksiyle giderim. Keske bastan sorsaydim. Sacimi berbat ettirmeden once. Neyse agdaya giderim ben de. Sacim uzasin oyle kestircem tekrar. Agda fiyatini biliyor musun? Sac kesim ne kadar? 15 tl verdim ben. Komple agda 65 tl ydi

ağda çok uygun 35tl hem de çok özeniyor. saç kesimi yok. saçımı ben de korkudan kestiremiyorum hiçbiyere. çünkü kafalarına göre yapıyorlar hiç dinlemiyorlar. o yüzden askeriyeye gidip sadece ucundan al diyorum. o ne dersen onu yapıyo :) ama şimdi de saçım şekilsiz çok sade.
elife git bak memnun kalırsın. ben 46.günümde gittim dikişime ağda sürdü hiçbişey olmadı ben önce çok korktum.

bu arada ben 48.gün yeniden adet görmeye başladım. doktor kontrolune de gitmedim. senin dikişin ne durumda, adet görmeye başladın mı

ağda çok uygun 35tl hem de çok özeniyor. saç kesimi yok. saçımı ben de korkudan kestiremiyorum hiçbiyere. çünkü kafalarına göre yapıyorlar hiç dinlemiyorlar. o yüzden askeriyeye gidip sadece ucundan al diyorum. o ne dersen onu yapıyo :) ama şimdi de saçım şekilsiz çok sade.
elife git bak memnun kalırsın. ben 46.günümde gittim dikişime ağda sürdü hiçbişey olmadı ben önce çok korktum.

bu arada ben 48.gün yeniden adet görmeye başladım. doktor kontrolune de gitmedim. senin dikişin ne durumda, adet görmeye başladın mı

Bebis uyandi ona bakiyordum.
Dikislerime hala dokunamiyorum. Ilk gun nasilsa oyle. Ben henuz adet olmadim. Kanamam akintim 55. Gune kadar devam ediyordu benim. Doktora gittim. Uktrason,a bakti tmm dedi. Dikislerime bakmadi oyle. Vi sikayetin var mi dedi. Korunmamiz icin bir seyler soyledi oyle iste. Senin dikisler nasil? Ben dikisime agda surduremem aklim cikar. Agda cok ucuzmus oraya giderim artik. Ismini de soyle o tavsiye etti derim. Sac icin de bir yer bulmak gerek.

kızlar dıkkat edın idrar yolu enf. olmuştu kızım tam gectı dedık bu ay gene baslıyor sanırım lökosıt 7-8 cıktı doktor sımdılık az dedı ilaç bıle vermedı ama zamanla artacak sanırım....neden oluyor bılmıyorum ama korkuyorum

kızlar dıkkat edın idrar yolu enf. olmuştu kızım tam gectı dedık bu ay gene baslıyor sanırım lökosıt 7-8 cıktı doktor sımdılık az dedı ilaç bıle vermedı ama zamanla artacak sanırım....neden oluyor bılmıyorum ama korkuyorum

Gecmisolsun neen oluyormus ki? Doktor bir sey soylemiyor mu? Ya da sunu yapmayin filan uyarmiyir mu?

Gecmisolsun neen oluyormus ki? Doktor bir sey soylemiyor mu? Ya da sunu yapmayin filan uyarmiyir mu?

kakasından bulasıyodur dedı ilkınde kızlarda olur böyle seyler demişti...ama öyle olsa butun bebeklerınkı bulasır degılmı???ınternette arastırdım idrar yolunda darlık yada böbrek reflusu falan olabılırmı dıye bakılmalı yazıyor cok korktum halıyle tabiki...mınıcık daha baktıkca aglıyorum...

X