2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
slm arkadaşlar yıllar sonra tekrar 2.kez anne olup aranıza dönmek çok güzel bir duygu.kızımda 13 mart doğumluydu oğlumda 14 mart doğumlu.2 aylık olmasına 4 gün kaldı.çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu.kızıma oranla nispeten daha uyumlu ama maalesef kızım da olduğu gibi oğlumdada uyku problemi yaşıyorum.en büyük korkum buydu.inşaallah 3 aydan sonra düzelir diye umut ediyorum.tabiki birde gaz sancılarımız var.ne kullandıysam fayda etmiyor.acayip gazlı.bağırsak gazı fena.gündüz nerdeyse toplam 1 saat bile uyumuyor.akşamda çok geç yatıyor.tam uyudu derken tamtamına 1 dk.sonra gözünü açıyor.tekrarda ne yapsam uyumuyor.çok emiyor emdiği içinde mütiş gazı var.bu arada arkadaşlar bebeği reflü olan var mı?

Yakari. vajinal yapisiklik vardı geçen ark. Biride yazmıştı hatta idraryolu enf. Neden oluyor acaba dr un kontrol ettimi. Bizde geçenlerde yaptırdık tahlil lokosit 4_5 çıktı şimdilik bir şey vermedi dr. Kızım artık gündüzleri yarım saatten fazla uyumuyor. Uyandigindada uykusu varmış gibi huysuzlaniyor yeniden uyutmaya çalışıyorum saatlerimi alıyor dün en az 3 saat kucagimda pispisleyerek evi turladim ayağımda salladigimnhaddi hesabı yok zaten. Bende istediği zaman veriyorum memeyi. Bazen 2 saatte bir vereyim diyorum ama çok ağlıyor. Emzige bir türlü alistiramadim. Ben de sevmiyorum kiriklarini al diyince başında saç bırakmayan kuaforu. kuaforum çok guzel kesiyor saçı bir iki santim ancak gidiyor kesildiği anlaşılmıyor bile. Gerçi geçen hafta gittiğimde bayağı kesti nerdeyse 1 sene olmuştu kestirmeyeli ve çok yipranmisti. Insan deşarj olmak için gidiyor istediği sonucu almayinca daha çok moralı bozuluyor.

lökosıt için 4-5 üst sınır demişti doktor 5 in altında olması ıyı olur demıstı...dıkkat edin sizde daha sonra tekrar yaptırın bence...bızım 7 cıktı doktor ılac vermedı ama bugun baska doktora gittim o ılac verdi...ultrasonla baktırdık böbrek idrar yolu ve ıdrar kesesine bi sorun cıkmadı onlarda normal....neden oluyo o zaman anlamadım kakasından bulasabılır yada agız yoluyla dedi...

kızlar benim bebeğin çapağı olunca bazen hata yaparak elimle alıyordum ve o gözünde çapaklanma arttı ve sulanma da oluyor. elimi sürdüm diye mikrop mu kaptı acaba.

slm arkadaşım benim oğlumdada aynı sorun vardı drumuz netira diye bir damla verdi .biz faydasını gördük artık kalmadı istersen sende bir dene.

cnm ilk tahlilde lokasit yoktu ama kulturde bakteri cikmisti..sonra tekrar tahlil yapildi lokasit 10 cikti ve ureme hala vardi..busefer sonda takildi ki lokasit 21 e cikmisti ve zaten o an yatisimiz yapildi..antibiyotik alirken hastanede ayni xamanda bobrekte kuculme olmasin antibiyotik etkilemesin diye baska tedavilerde yapildi..
atesimiz ve kusmamiz hic olmadi..sadece lokasitin 21 oldugu ve hastaneye yatacagimiz gun hic olmadigi kadar kustu ve hastanede gecti zaten..
voiding ve DMSA bir ay sonra olacak randevumuzu aldik ama o gune kadar antibiyotik kullanicaz tekrarlamasin die sonuclar temiz cikarsa(ki ins temiz cikar) ilac tedavisine son verilecek..
fakat her ihtimale karsi da her ay duzenli olarak 2 yasina kadar idrar tahlili yapilacak..
cnm sen kan tahlili yaptirdin mi bazen kanda da enfensiyon olabiliyor yani etkiliyor..
cok sukur ki kilo alimimiz iyi o biraz moral oluyor bana..

bir ay önce kan tahlılı yaptırmıstık enf. cıkmamıstı..onun dısında lökosıtte artıs olmadı ılacla gectı zaten...bugun tekrar doktora gıttıkkültür verdık bakalım onda ne sonuc cıkacak...ultrason yapıldı böbrek ıdrar yolu ve ıdrar kesesıne bakıldı onlar normal cıktı o yuzden doktor kakasından yada agzından bulasıyodur dedi..geri kaçma olsa ultrasonla anlarız ilaçlı fılme gerek yok dedi...ayrıca daha cıddı durumlarda onu yapıyoruz herzaman herkese yapılmaz dedi...kültür sonucna göre eger yüksek cıkarsa belki yapılır bılmıyorum...doktora gıttık sözde ama kafamın içi bomboş hala neden oluyor sorusunun cevabı yok...

lökosıt için 4-5 üst sınır demişti doktor 5 in altında olması ıyı olur demıstı...dıkkat edin sizde daha sonra tekrar yaptırın bence...bızım 7 cıktı doktor ılac vermedı ama bugun baska doktora gittim o ılac verdi...ultrasonla baktırdık böbrek idrar yolu ve ıdrar kesesine bi sorun cıkmadı onlarda normal....neden oluyo o zaman anlamadım kakasından bulasabılır yada agız yoluyla dedi...

Yakari daha öncede yazmıştım kültür yapıldımı.7-8 lokosit için antibiyotik nasıl veriliyor ya.7-8 de kültürde üreme varsa antibiyotik almalı.ben 4 senedir yaptırıyorum her ay.arada 7-8 çıkıyo doktor kültürünü bekliyor ve inan 7-8 le hiç üreme olmadı.kültür yaptır mutlaka boşuna ilaç almasın çocuk.

slm arkadaşlar yıllar sonra tekrar 2.kez anne olup aranıza dönmek çok güzel bir duygu.kızımda 13 mart doğumluydu oğlumda 14 mart doğumlu.2 aylık olmasına 4 gün kaldı.çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu.kızıma oranla nispeten daha uyumlu ama maalesef kızım da olduğu gibi oğlumdada uyku problemi yaşıyorum.en büyük korkum buydu.inşaallah 3 aydan sonra düzelir diye umut ediyorum.tabiki birde gaz sancılarımız var.ne kullandıysam fayda etmiyor.acayip gazlı.bağırsak gazı fena.gündüz nerdeyse toplam 1 saat bile uyumuyor.akşamda çok geç yatıyor.tam uyudu derken tamtamına 1 dk.sonra gözünü açıyor.tekrarda ne yapsam uyumuyor.çok emiyor emdiği içinde mütiş gazı var.bu arada arkadaşlar bebeği reflü olan var mı?

bıze doktor olabılır dedi herhangı bır tahlıl test yapmadı ama kızım kustugu ıcın reflüdür deyiverdi şurup verdi işe yarayan bi şurup oldu..

Yakari daha öncede yazmıştım kültür yapıldımı.7-8 lokosit için antibiyotik nasıl veriliyor ya.7-8 de kültürde üreme varsa antibiyotik almalı.ben 4 senedir yaptırıyorum her ay.arada 7-8 çıkıyo doktor kültürünü bekliyor ve inan 7-8 le hiç üreme olmadı.kültür yaptır mutlaka boşuna ilaç almasın çocuk.

sorma canım deli oldum bende ılk gıttıgım doktor ılac vermedı bugun gıttıgım verdi bende anlamadım....kültür verdik bugun bakalım ne cıkacak...ultrasonla bakıldı böbreklerde bısey yok dedı...voıdıng gerekmıyor dedi...

sorma canım deli oldum bende ılk gıttıgım doktor ılac vermedı bugun gıttıgım verdi bende anlamadım....kültür verdik bugun bakalım ne cıkacak...ultrasonla bakıldı böbreklerde bısey yok dedı...voıdıng gerekmıyor dedi...

Sen bilirsin ama inan benim kız o kadar çok kusuyorki bende idrar vereyim diyorum ama kızlarda yanlış sonuç çok çıktığından vermek istemiyorum.Ayrıca ultrasonla kaçak olsa görülür demiş ya doktorun öyle bişey yok malesef.ultrasonla içerde idrar birikiyormu birikmiyormu ona bakılıyor.birikim görülürse voiding isteniyor.Benim oğlumun hastalığı ileri derecede ve iki böbrekte olmasına rağmen 3.ultrasonda görüldü.bence senin kızında yapısal bişey yok.tabiki tedbiri elden bırakma ama çocuğada boşuna ilaç v.s. aldırtma.

bıze doktor olabılır dedi herhangı bır tahlıl test yapmadı ama kızım kustugu ıcın reflüdür deyiverdi şurup verdi işe yarayan bi şurup oldu..

oğlum sürekli kusuyor bazen sadece su gibi kusuyor yani kesik kesik değil.sanki safra gibi.ağzına geliyor sefra gibi arkdasında da öksürüyor.sanırım oda uyutmuyor.drumuz reflüdür geçer dedi ilaç vermek istemedi.çok emiyor acaba ondan mı oluyor diyorum bazen ama banada reflü gibi geliyor.siz ne şurubu kullandınız bebeğiniz rahatladı mı?

oğlum sürekli kusuyor bazen sadece su gibi kusuyor yani kesik kesik değil.sanki safra gibi.ağzına geliyor sefra gibi arkdasında da öksürüyor.sanırım oda uyutmuyor.drumuz reflüdür geçer dedi ilaç vermek istemedi.çok emiyor acaba ondan mı oluyor diyorum bazen ama banada reflü gibi geliyor.siz ne şurubu kullandınız bebeğiniz rahatladı mı?

Benım kızımda çok kusuyor ama doktor normal sindirimleri geliştikçe reflü bile olsa düzelecek dedi.ayrıca reflü için fışkırtması gerekiyormuş öyle bile olsa büyüdükçe büyük ihtimal düzelirmiş.benimki eskiye göre azaldı.ilk ayında üstünü değiştirirken çaresizlikten ağlıyordum o derece kusuyordu.

Merhaba.Oğullarımız aynı gün doğmuş.Gerçi senin 2. bebek.Daha tecrübelisindir. doktorum 6 aya kadar bebeklerde reflü olması normal demişti.

Merhabalar herkese
Coooook uzun zamandır uğrayamadım buralara
Aşılar uyku emzik ve tabiki gaz meselesi konuşulmuş
Oğluma göre hareket ediyorum ben
Biliyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum uykusunu kendi ayarlayın gündüz uykumuz az
Geceleri de çok şükür iyi
Hala sancılı kakalar devam ediyo ama daha da azaldı.
Sıkıntım emzik e alıştırmadım ben
En çok arabada sıkıntısını yaşıyorum.
Anlayınca susturamıyorum oyuncaklardan da anlamadığı için durup emzirmekten başka çarem kalmıyor
Yalancı memede zırıl zırıl ağlıyor basıyor yaygarayı

Aşılarınızı da bugün olduk
Uyku yaptı galiba uyuyoruz
çay kaşığı calpol verdik

slm kızlar bişey soracağım size

ben normal doğum yapalı 52. günüm son 15 gündür günde 1 2 damla kanamam oluyodu sadece ama bugün adet görüyomuşum gibi kanamam oluyo yine hiç ara vermeden adet görmüş olabilirmiyim sizce ben hiç bişey anlamadım bu işte 40 gün kana ve bit demi sonrada adet gör ama benim iş bi garip oldu sanki artık sinir bozmaya başladı valla ne temizim ne kirliyim bitsin artık normal düzene girmek istiyorum beeeeeennn

Sen bilirsin ama inan benim kız o kadar çok kusuyorki bende idrar vereyim diyorum ama kızlarda yanlış sonuç çok çıktığından vermek istemiyorum.Ayrıca ultrasonla kaçak olsa görülür demiş ya doktorun öyle bişey yok malesef.ultrasonla içerde idrar birikiyormu birikmiyormu ona bakılıyor.birikim görülürse voiding isteniyor.Benim oğlumun hastalığı ileri derecede ve iki böbrekte olmasına rağmen 3.ultrasonda görüldü.bence senin kızında yapısal bişey yok.tabiki tedbiri elden bırakma ama çocuğada boşuna ilaç v.s. aldırtma.

voıdın ne zaman yaptırmak gerekır? enf olan herkes yaptırıyormu bunu?? ultrasonda bı sorun cıkmamasıda ıyı bısey yapısal bozukluk yok organlarında...bıde kaçma oluyomu böbrege onu ögrensek cok gzel rahatlıyacagım...vakıt kaybederız dıye korkuyorum...

kızımda kusuyordu oyle fıkırma falanda degıl ama kılo alımı cok fazla olmayınca surup verdı kusmasın dıye gaviscon surup ıyı geldı kusmuyor suan...

kızlar bide şunu belirtmek istiyorum şu iki aylık anneliğime rağmen bi kaç tavsiyede bulunacam sizlere. gündüzleri iki saatte bir besliyorum kızımı sadece anne sütü ile doysa da doymasa da böyle bi yöntem oluşturdum. geceleri 3 saatte veya 4 saatte olması gereken de buymuş. eğer belli düzeniniz olursa gece uykularınız da düzene giriyor. takip ettiğim kitap var tracy hogg un. bebeğiniz sizi yönlendirmesin siz onu yönlendirin diyor ve ben öyle yapıyorum. ağlasa da emzik veriyorum ve rutinimi bozmuyorum. size de naçizane tavsiyem bebeğinize belli bi rutin oluşturun bebek şimdi ne olacak diye merak etmesin herşeyi peşpeşe aynı düzende yapın inanın çok huzurlu oluyorlar. mesela kitapta uykudan uyanınca emzir altına bak 20 -45 dk arasında aktıvasyon zamanı ayır yani gözlerini açık tut ve ilk esnemesinde yatağına götür. sıra bu. ben yapıyorum tek engelim gaz. o da biterse daha düzenli olacaz inş. uyumadan önce emziremiyorum çok huysuzlaşıyor kesinlkle uyanır uyanmaz hatta takip edebilirsem uyanmasına yakın. ha işe yaradı mı diyorsanız akşam 8-9 gibi yatırıyorum12-1 de uyanıyor hemen emzirip (bu saatte altına bakmak da yok) yatırıyorm, böyle 3 er 4 er saat arayla devam ediyo ve ağlamadan. gece boyunca iyi uykular ikimize de:)

ayy cnm benim ne güzl anlatmışın valla bu düzeni tutturduysan gönülden tebrik ediyorum ben çok denedim ama yapamıyorum en kötsü benim kızım çok zor uykuya geçiyo onun için 45 dk sonra uyutmaya çalışsam 2 saatte ancak uyur cok huysuz bi bebek değil ama tek sorunumuz uykuya çok zor geçiyo uyuyo 5 dk sonra tekrar uyanıyo acaba onunda bi püf noktası varmı bende o kitaptan almayı düşünüyorum gerçekten işe yarıyormu sence içeriğinde başka neler var biraz anlatsana

Kızım 57 günlük oldu. Günde bir kaç kez kaka yapardı. Bugün hiç yapmadı. Dün iki kere mama vermiştim takviye olarak genelde bir kez verirdim.acaba kabiz olmuş olabilirm gerçi ikinmiyorda. 1 saat önce 3 damla zeytin yağı verdim.Normalmi kaka yapmaması.

kızlar benim bebeğin çapağı olunca bazen hata yaparak elimle alıyordum ve o gözünde çapaklanma arttı ve sulanma da oluyor. elimi sürdüm diye mikrop mu kaptı acaba.
oglumunda sol gozunde oluyo hep. dr 1 yasina kadar ara ara olur dedi. burnun yanindan bastir dedi gun icinde bi kac kez acilirmis oyle

voıdın ne zaman yaptırmak gerekır? enf olan herkes yaptırıyormu bunu?? ultrasonda bı sorun cıkmamasıda ıyı bısey yapısal bozukluk yok organlarında...bıde kaçma oluyomu böbrege onu ögrensek cok gzel rahatlıyacagım...vakıt kaybederız dıye korkuyorum...

eğer ultrasonda içerde idrar görülürse voiding isteniyor.Bide çok sık enfeksiyon olursa.benim oğlum enfeksiyon olduğunda sayı bile yazamamışlardı çokbol yazıyoduı havale geçirecekti ateşten o derece.Senin kızın üremesi olursa enf.geçiriyor dersin.kızlarda 3 erkeklerde ilk enfeksiyondan sonra araştırma yapılıyor.voidingte bebek için kolay değil doktor gerekli görmezse yaptırma çocuk doktoru değil nefrolog karar verecek voidinge.Aklında bence kalacağına nefroloğa git onlar bu rahatsızlığın uzmanı o senin içini rahatlatır.Bide kızını yıkarken suda bırakma file kullan mutlaka.

eğer ultrasonda içerde idrar görülürse voiding isteniyor.Bide çok sık enfeksiyon olursa.benim oğlum enfeksiyon olduğunda sayı bile yazamamışlardı çokbol yazıyoduı havale geçirecekti ateşten o derece.Senin kızın üremesi olursa enf.geçiriyor dersin.kızlarda 3 erkeklerde ilk enfeksiyondan sonra araştırma yapılıyor.voidingte bebek için kolay değil doktor gerekli görmezse yaptırma çocuk doktoru değil nefrolog karar verecek voidinge.Aklında bence kalacağına nefroloğa git onlar bu rahatsızlığın uzmanı o senin içini rahatlatır.Bide kızını yıkarken suda bırakma file kullan mutlaka.

kültürde üreme cıkmazsa enf. sayılmaz dıyosun yani...alt idrar yolunda hafif bişey demekki...böbreklere cıkmamış ben ona sevindim dün gece uyuyamamıştım üzüntüden böbreklerde hasar kalır diye..
sizn doktorunuz kim?

X