2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar mrb ben yeni üyeyim. bi sorunum var benim yaşayan var mı aynısını, bebeğim için endişeleniyorum. bebeğim 2 aylık kilosu emmesi uykusu falan iyi ama haftada bi iki kez baygın gibi oluyo. yani gözleri açık ama içi uyuyo gibi hatta korkuyorum ama baygın gibi. normalde kızım agulamaya başladı gülmeye başladı her zaman konuşur gibi güler gibi ama o anlar geliyor ki hiç sesi soluğu çıkmıyor, baygın baygın sadece nefes alıyo. bu beni çok endişelendiriyor var mı fikri olan?

Benim oglumda uykuya dalarken gozleri acik ruya goruyo hep guluyo agliyo endiselenme bence cok uzun surmuyosa

bana doktorum spinal öneririm dedi 40 ila 50.gün arası gel takalım dedi.

bende sadece anne sütü veriyorum 1 aylıkken 600 gram aldı dr bişey demedi az ama sağlıklı olsun yeter.

benikide annemde uyuyo bazen bende uyumuyo.

alayım bende dönence nerden aldınız ne marka canım

Bizim park yataginin kendisinde var canim

kızlar benim bebek aşıları vurulduktan sonra çok kötü oldu sürekli ağlıyor çok sakindi normalde 2 aydır 3 defa gaz sancısı olmuştu bu sefer çok kötü off boğazım ağrıdı üzüntüden nasıl ağlıyr susturamyrm sallıyrm ayağımda 10 dkk uyuyr tekrar uyanıyr bağırmaya başlıyr 3 ten beri böyle şimdi tekrar daldı yoruluyr sanırm dalıyr tekrar başlyr !!aşıdan sonra siz neler yaptınız

Hepınıze ıyı gunler canlar.vala bız bu mıllet ıcın mı dogurduk cocukları.benım oglum masallah uslu bir cocuk.dogdugundan berı yaradılısı oyle.anam geldıler bugun cocugu gormeye yok efendım cok akıllıymıs.ana kucagnda nasılda sessız yatıp etrafına bakıyomus.doktora goturmusmuyum cocugu :-) delı olacam bı masallahı cok goruyolar.aglamayı tutturdugu bı gun hepsını tekrar cagırasım var.cocuk aglasa gazı var anası cıkaramıyo olur,sessızse hasta olur tovbe tovbe.dolmusum valla :-)

kızlar çok üzgünüm...bebegım gene enf. oluyor gecen ay lökosıt 7-8 çıkmıştı ilaç içti bu sefer temiz cıkmıstı....
ıkı gundur koku farkettım az önce tahlil yaptırdım 7-8 lökosit gene başlıyor sanırım...bu kadar kısa sürede tekrarlaması hiç normal degıl sanırım başka sorunları var kızımın...çok korluyorum

Hepınıze ıyı gunler canlar.vala bız bu mıllet ıcın mı dogurduk cocukları.benım oglum masallah uslu bir cocuk.dogdugundan berı yaradılısı oyle.anam geldıler bugun cocugu gormeye yok efendım cok akıllıymıs.ana kucagnda nasılda sessız yatıp etrafına bakıyomus.doktora goturmusmuyum cocugu :-) delı olacam bı masallahı cok goruyolar.aglamayı tutturdugu bı gun hepsını tekrar cagırasım var.cocuk aglasa gazı var anası cıkaramıyo olur,sessızse hasta olur tovbe tovbe.dolmusum valla :-)

insanlara şaşıryrm yaa maşallah de geç ne bu doktora götür falan =( bazen bu çok bilmiş insanlar ah ahhh!!

uslu diye de doktora götür diyeni ilk defa duyuyorum :KK1: hey Allah'ım daha neler duyacaz acaba..
valla bana ders oldu ne hamilelere, ne bebeklilere akıl vermek yok asla, sadece isteyene tavsiye veririm.. biz çektik onlar çekmesin:KK1:
maşallah oğluna bu arada:nazar:

Kızlar benim bebeğim 43 günlük dün kontrole götürmüştüm dr biraz sarı gibi dedi kan tahlili istedi kandaki değer 9 çıktı ok yüzsek değil 2.5 aylık olunca tekrar yapalım artıyormu düşüyormu dedi sizce bu değer çok yüksekmi?

Kızlar benim bebeğim 43 günlük dün kontrole götürmüştüm dr biraz sarı gibi dedi kan tahlili istedi kandaki değer 9 çıktı ok yüzsek değil 2.5 aylık olunca tekrar yapalım artıyormu düşüyormu dedi sizce bu değer çok yüksekmi?

benim kızımda da 42 günlükken 11 çıktı dr uzamış sarılık hemen ayrıntılı testler istedi bişey çıkmadı..başka bi dr götürdüm degeri 8 e düşmüştü dr bazı bebeklerde uzaya bilir geçer dedi önemsemedi.60 günlükken 7 çıktı birdaha da baktırmadım..anne sütü sarılıgı olabilir dediler..umarım biran önce düşer değerlerimiz...

kızlar benim bebek aşıları vurulduktan sonra çok kötü oldu sürekli ağlıyor çok sakindi normalde 2 aydır 3 defa gaz sancısı olmuştu bu sefer çok kötü off boğazım ağrıdı üzüntüden nasıl ağlıyr susturamyrm sallıyrm ayağımda 10 dkk uyuyr tekrar uyanıyr bağırmaya başlıyr 3 ten beri böyle şimdi tekrar daldı yoruluyr sanırm dalıyr tekrar başlyr !!aşıdan sonra siz neler yaptınız

Ayyy canım ya bizimde pazartesi aşımız var çok korkuyorum bende misafirim gelcekti iptal ettim oğlum rahatsız olur diye inşallah olmaz tabi:KK43: geçmiş olsun canım yarına bişeyi kalmaz inş bu arada rota içinde fazla geç kalma belli bi süre sonra yapılmıyo eğer yaptıracaksan tabi

Bugun kuafore gittim aptal kuafor cok kisa kesti ve istedigim model degil. Eryaman da guzel bi kuafor onerin kizlar.

benim kızımda da 42 günlükken 11 çıktı dr uzamış sarılık hemen ayrıntılı testler istedi bişey çıkmadı..başka bi dr götürdüm degeri 8 e düşmüştü dr bazı bebeklerde uzaya bilir geçer dedi önemsemedi.60 günlükken 7 çıktı birdaha da baktırmadım..anne sütü sarılıgı olabilir dediler..umarım biran önce düşer değerlerimiz...

peki ilerleemesi için ne yapmalıyım varmı yapılabilcek birşey?çok yüksekmi 9?

kızlar çok üzgünüm...bebegım gene enf. oluyor gecen ay lökosıt 7-8 çıkmıştı ilaç içti bu sefer temiz cıkmıstı....
ıkı gundur koku farkettım az önce tahlil yaptırdım 7-8 lökosit gene başlıyor sanırım...bu kadar kısa sürede tekrarlaması hiç normal degıl sanırım başka sorunları var kızımın...çok korluyorum

inş başka sorunu oktur bebişin
sadece kokudan mı şüpheleniyorsun koku nasıl çok mu baskın az mı sankı bizdede koku var normal idrar kokusumu şüphelenmeliyim bilemedim

rota diğer aşılarla aynı gün yada 15 gün arayla yapılmalıymış.
soğuk zincir bi aşı eczanelerde bulunmuyo depolardan getirtiyorlar ilden gelemsi zaman alacak diğer aşımızın günü belli değil hemşiremiz ameliyat olmuş ortada yok soğuk zinciri kırmaktan korkuyorum

bol bol güneş ışıgı ben soyup 10-15 dk tutuyorum güneşe ve bence bizim ki geçti çünkü gün ışıgına tututkça tenindeki sarılık baya bi geçti hatta bitti gibi ama bende haftaya dr götürüp tahlil yaptırcam emin olmak için...2 götürdügüm dr bana normal korkulacak bişey yok bazı bebekler de uzun sürebilir ama geçer dedi...gün ışıgını sende yap eminin işe yarar hatta sen bile fark edersin tennin den...

kızlar mrb ben yeni üyeyim. bi sorunum var benim yaşayan var mı aynısını, bebeğim için endişeleniyorum. bebeğim 2 aylık kilosu emmesi uykusu falan iyi ama haftada bi iki kez baygın gibi oluyo. yani gözleri açık ama içi uyuyo gibi hatta korkuyorum ama baygın gibi. normalde kızım agulamaya başladı gülmeye başladı her zaman konuşur gibi güler gibi ama o anlar geliyor ki hiç sesi soluğu çıkmıyor, baygın baygın sadece nefes alıyo. bu beni çok endişelendiriyor var mı fikri olan?
arada benim kızımda baygın gibi gözleri açık dalıp gidiyor ..ben hiç endişelenmedim sonuçta uyuyor diye düşünüyorum
haftada bir iki kez oluyormuş..hrgün değilmiş..bence senin bebeğinde de bir sorun yoktur
kızlar bebegımın byuzu svılcelendı ya ne yapmalıyım.ve sureklı emmek ıstıyor uyumk ıcın bıle meme arıyor ıse baslayınca ne yapıcm yaa
öpülmektendir...biz öpmeyi azalttık birde dr krem verdi sabah akşam sürdüm geçti
dr kendiliğinden geçer diye krem vermiyordu..derisi kuruyup kavladığı için kaşıntı yapıyordu kızıma..huysuzlanıyordu..ben istedim krem yazmasını
nemlendirici verdi..ilaç değil kozmetik ürünüymüş..1 aylık bebeklerde güvenle kullanılabilrmiş .adı "emolium" kremimizin
kızımın yüzü tarla gibiydi 4 günde bebek cildine döndü çok şükür
insallah canım...gercekten zor olur senın ıcın bu durumda hamıle olmak zor bı durum gercekten ama hayırlısı olsun genede...
bızde doktor eşimin korunmasını önerdı benım için eerkenmiş 3 4 ay sonra sen istersen bişeyler düşünürüz dedi...
ben kendimden geçtim bebeğimi sütten kesmek zorunda kalacam diye çok üzülmüştüm ama çok şükür kan değerim artmamış düşmüş
iğnemi oldum rahat bir nefes aldım
Benim doktorum ilk 4 ay sut korur sonrasinda korunmaniz lazim dedi. Esim korunuyor. Merak ettim senin sonucunu. Ins degilsindir cok zor olur senin icin.
15 yıllık evliyiz ..hiç korunmamıştık eşimle
heralde beceremezdik kendimiz korunmayı
2 kere 3 aylık iğne vurunacam ondan sonra doktoruma danışıp düşük doz doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum
süt korur ama 2 gündürki korku bana yeter..ne süte nede eşime güvenemiycem
Allah yüzüme baktı hamile değilmişim..kan değerim düşmüş
ilgin için tşkrler cnm :KK71: Allah olmayana versin inşallah

geçmiş olsun cnm..neden hemen tekrarlamış..enfeksiyona ne sebep oluyormuş
birde ben kusmayı minimuma indirdim
emzirdikten sonra hemen altını değişmiyorum
epey bi zaman dik tutuyorum
zaten benim kız pehlivan gibi sırtı asla yere gelmiycek
başkası alırsa kucağına hemen kusuyor ama tek bende durursa hiç kusmuyor
2 ayda ilmini öğrendim

cnm gecmis olsun..biliyosun biz bu yuzdenn hastanede yattik.cunku dr kucuk oldugundan evde tedavisi olmaz demisti ve bobrekler etkilenmesin diye antibiyotik disinda baska tedavilerde uygulandi.
bir ay sonrasinada nefroloji bolumune gun aldik bobrekler arastirilacak..
bence ihmal etme cnm iyice arastirilsin cunku ikinci kez oluyor ve daha cok kucuk..
ayni dertten muzdarip oldugumdan soyluyorum cnm..rabbim yardim etsin...

Bugun kuafore gittim aptal kuafor cok kisa kesti ve istedigim model degil. Eryaman da guzel bi kuafor onerin kizlar.

ben de dün gittim kuaföre, kıl,tüy herbir şeyden kurtuldum
kendime geldim biraz
saçlarım çok uzadı ama kestirmiyecem ben
biraz uzun kullanmak istiyorum
kuaförlere gıcık oluyorum
sanki hiçbir zaman benim istediğimi kesemiyorlar
hep kafalarına göre takılıyorlar gibime geliyor

bol sıvı alması gerekiyor demişti doktorumuz

doğumdan 45 gün sonra kadın doğumcum çağırmıştı ama
kanamam ara ara devam ettiği için gidememiştim
dün gittim, rahimde hala kanama alanı varmış
kanaman bir süre daha devam edecek dedi
bu kanama alanı iltihaba neden olabilir diyip antibiyotik verdi
hiç kullanmak istemiyorum ama sanırım mecburum

kızlar benim kuaförüm çok ilginç bir kadın
doğumdan bir gün önce de gitmiştim kendisine
bana dün diyorki
o zaman üzülme diye söylemedim ama kukun kapuskaya dönmüştü
şimdi normale dönmüş