2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Biraz arastirdim ates de yapiyormys. sIk sIk atesine de bak. Gecmis olsun. Kullandigin bezi degistirip, altini her actiginda suda poposunu yikasan nasil olur acaba?

Biraz arastirdim ates de yapiyormys. sIk sIk atesine de bak. Gecmis olsun. Kullandigin bezi degistirip, altini her actiginda suda poposunu yikasan nasil olur acaba?

ates cıkmıyor daha hafıf gecırıyor sanırım böbrege ılerlerse ates oluyormuş...ahh canım altını degıstırıyorum sık sık,yıkıyorum gene nerden kaptı bılmıyorum...sanırım bulaşma degıl yapısal bı sorun cıkacak bu durum :KK43:

Yakari. vajinal yapisiklik vardı geçen ark. Biride yazmıştı hatta idraryolu enf. Neden oluyor acaba dr un kontrol ettimi. Bizde geçenlerde yaptırdık tahlil lokosit 4_5 çıktı şimdilik bir şey vermedi dr. Kızım artık gündüzleri yarım saatten fazla uyumuyor. Uyandigindada uykusu varmış gibi huysuzlaniyor yeniden uyutmaya çalışıyorum saatlerimi alıyor dün en az 3 saat kucagimda pispisleyerek evi turladim ayağımda salladigimnhaddi hesabı yok zaten. Bende istediği zaman veriyorum memeyi. Bazen 2 saatte bir vereyim diyorum ama çok ağlıyor. Emzige bir türlü alistiramadim. Ben de sevmiyorum kiriklarini al diyince başında saç bırakmayan kuaforu. kuaforum çok guzel kesiyor saçı bir iki santim ancak gidiyor kesildiği anlaşılmıyor bile. Gerçi geçen hafta gittiğimde bayağı kesti nerdeyse 1 sene olmuştu kestirmeyeli ve çok yipranmisti. Insan deşarj olmak için gidiyor istediği sonucu almayinca daha çok moralı bozuluyor.

kızlar haftaya salı okula başlıyorum
iznim bitiyor
okula gidip biraz nefes alacağım
bende öğretmenim iznim bitmesini hiç istemiyorum

bana cevap yazan arkadaşlar çok saolun ama kızım sadece uykuya dalarken değil bugün tüm gün baygın gibiydi hala da uyuyor, sevinsem mi kızım uslu diye yoksa bi sorun mu var diye üzülsem mi bilemedim. ağlar bi ona üzülür niye ağlıyo diye, böyle gün boyu uyku halinde olunca niye bu kadar uyuyo bu çocuk diye üzülürüm bilemedim. bide boğazında sürekli balgam var gibi hır hır ses çıkartır sizde de olur mu
benim ki ilk başlarda öyledi
kızlar son bir kaç haftadır benim kızım saat 17de bir başlıyordu ağlamaya 4saat 6saat 8saat ağladığı oluyordu. artık uyutana kadar babası ile yapmadığımız şey kalmıyordu. sesi kısılıyor,gözleri kıpkırmızı oluyor hala ağlıyor uyumuyordu. o durumda memeyi bile almıyordu. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyordu.

daha önce söylemiştim sürekli yutkunuyor ağzına sıvı geliyor diye.

belki aynı durumda olan vardır diye yazayım dedim.

hastanelerde biliyorsunuz en fazla 20dk ilgileniyorlar onda da geçer küçük diyorlar. baktım olacak gibi değil özel doktora götürdüm.
adam uzun uzun anlattı.

o çözüm bulamadığımız ağlamalar kolik ağlamaları dedi.saati gelince başlar dedi. 3 aylık olunca kendiliğinden geçermiş.

fakat ben bebeğimi yanlış besliyormuşum.
ben ağlayınca meme veriyordum. meğer 3 saatte 1 vermek lazımmış.
eğer erken verilirse midesindeki eski süt ile yeni süt karışıp sabun etkisi yapıyormuş.
ağzından gelen o kesik(yoğurt gibi) bu yüzdenmiş.
bebeğin sindirimi 2 saat sonra başlarmış yani 2 saat sonra boşaltmaya başlarmış.
iki gündür bu şekilde besliyorum ve bebeğim mışıl mışıl uyuyor :)
ağzında da eskiden çok gelirdi şimdi çok çok az sadece sabahları bazen geliyor.

uyandığında özellikle akşam ise yine o ağlamaları yapacak gibi oluyor. bu sefer de emziğini ağzına veriyorum onu emip susuyor :)

Bazı arkadaşlar benzer şikayetleri yazmış. paylaşıyım dedim. bu bilgiler için doktora 110tl verdim :) baktığı diğer şeyler bütün doktorlar ile aynı zaten...

bu arada geçmişte konuşulmuş ben de yazayım. ben sarışınım eşim esmer. eşimin gözü kahverengi benim genelde lacivert bazen koyu yeşil bazen gri :) değişen bir gözüm var. bizim bebiş babası gibi siyah saçlı, gözleri de lacivert gibiydi ama sanki şimdi koyulaşıp kahve olacak gibi duruyor. teni açık ama kar gibi değil. kızımın doğum saçları. dökülüp açık rengi gelir diye bekliyorum :) kızımın bana benzemesini çok istemiştim ama tabi önemli olan sağlığı, sağlıklı olsun da.

kızlar benim kız boya doğru uzuyor :) eni dar :) 0-3aylık aldığım çıtçıtlılar boydan zor kapanıyor.
benim kide kesik kusuyu sussun diye emziriyodum.bilgii için cok saol canım

kızlar aç mı veriyorsunuz yoksa emdikten sonra mı? ben bunu doktorlara sormayı hep unuttum
bende merak ediyorum ben emdikten 1 saat sonra veriyorum

Bu gaz ne beter biseymis. bizim ilk aylarda bole bi sorunumuz yoktu yenilerde basladi. yani bi 15 gundur falan var. kuzum hic duramiyo surekli agliyo kiyamiyorum artik. ilacta kullaniyoruz ama hic etkisi yok sicak havlu ayagina sicak su torbasi masaj ne yapsam gecmiyo. burda arkadaslar hep gece aglama krizlerini solemisler bizimki gece sakinliyo gunduz cigliklar halinde. gaz sikistordigi icin gunduz uyumuyoda. Ama gece uyuyo. nasil vi gaz bu anlamadim su 3. ayi iple cekuyorum. Dahada cok var:KK43:

aynı bizzz

Bu gaz ne beter biseymis. bizim ilk aylarda bole bi sorunumuz yoktu yenilerde basladi. yani bi 15 gundur falan var. kuzum hic duramiyo surekli agliyo kiyamiyorum artik. ilacta kullaniyoruz ama hic etkisi yok sicak havlu ayagina sicak su torbasi masaj ne yapsam gecmiyo. burda arkadaslar hep gece aglama krizlerini solemisler bizimki gece sakinliyo gunduz cigliklar halinde. gaz sikistordigi icin gunduz uyumuyoda. Ama gece uyuyo. nasil vi gaz bu anlamadim su 3. ayi iple cekuyorum. Dahada cok var:KK43:

gaz kadar berbatı yok katılıyorum ben iki aydır çekiyorum, gündüzleri kimyon kaynatıyorum gece de çörekotu yağı veriyorum. kimden ne duyduysam deniyorum biraz iyi gibi ama 3. ayda geçecek diye de bi şey yok 6 ay sürenler bile varmış. bende 3. aya diktim gözümü inş. geçer. bide kızlar bi şey soracam ellerini açıkta bıraktınız de mi bebeğin motorunu bozuyormuş el kol hareketlerini öğrenemiyormuş kapalı olunca elleri. ama sürekli bizim ki gözüne falan sokuyo ellerini. sizler ne yapıyorsunuz

gaz kadar berbatı yok katılıyorum ben iki aydır çekiyorum, gündüzleri kimyon kaynatıyorum gece de çörekotu yağı veriyorum. kimden ne duyduysam deniyorum biraz iyi gibi ama 3. ayda geçecek diye de bi şey yok 6 ay sürenler bile varmış. bende 3. aya diktim gözümü inş. geçer. bide kızlar bi şey soracam ellerini açıkta bıraktınız de mi bebeğin motorunu bozuyormuş el kol hareketlerini öğrenemiyormuş kapalı olunca elleri. ama sürekli bizim ki gözüne falan sokuyo ellerini. sizler ne yapıyorsunuz

Kestirmiyor da tirnagini hep yuzu cizik icinde.

Gidicem cnm. Ben 2. Etaptayim ama taksiyle giderim. Keske bastan sorsaydim. Sacimi berbat ettirmeden once. Neyse agdaya giderim ben de. Sacim uzasin oyle kestircem tekrar. Agda fiyatini biliyor musun? Sac kesim ne kadar? 15 tl verdim ben. Komple agda 65 tl ydi

ben cevizlideredeyim, kaş, bıyık, koltuk altı ve malum bölgenin ağdasına 25 tl verdim
sizinki ne kadar çokmuş

Kestirmiyor da tirnagini hep yuzu cizik icinde.

uyurken kessene
ben önce iyi kesememişim, oğlanın yüzü çizik içinde kaldı
sonra düzelttim tırnaklarının kenarlarını
şimdi iyi

kızlar benim bebeğin çapağı olunca bazen hata yaparak elimle alıyordum ve o gözünde çapaklanma arttı ve sulanma da oluyor. elimi sürdüm diye mikrop mu kaptı acaba.

kızlar benim bebeğin çapağı olunca bazen hata yaparak elimle alıyordum ve o gözünde çapaklanma arttı ve sulanma da oluyor. elimi sürdüm diye mikrop mu kaptı acaba.

benim kızımdada aynısı oluyo. ben elimle alıyorum kızımın gözü hemen kızarıyor hatta ucu beyazlar gibi de . ama nasıl alacaz ki

benim kızımdada aynısı oluyo. ben elimle alıyorum kızımın gözü hemen kızarıyor hatta ucu beyazlar gibi de . ama nasıl alacaz ki

aslında pamuğu ıslatıp silmemiz gerekirdi. bugun öyle yaptım. ama geç kaldım sanırım. o kadar büyüktü ki çapak ve kirpiklerinde de vardı. geçmezse göz doktoruna mı göstermek lazım yoksa çocuk doktoruna mı acaba

merhaba canım
bı ıdrar yolu enf. benı bezdırdı...2 aylık bebek daha sevemeden tadını cıkaramadan hastalıkla ugrasıyoruz cok üzülüyorum...
kızımda ılk cıktıgında doktor hafıf dedı kültür yapılmadı bile bı antıbıyotık kullandık kontrole gıttık gecmıstı...1 ay sonra gene baktırdım lökosit 7-8 cıktı doktor daha bişey yok ilaca gerek yok dedi...ama gene artacak sanırım lökosit bence :KK43:(

sizin nasıl başladı lökosıt yok dıyordun sen?ateş varmıydı?? böbreklere gıtmemıstır cunku uzun süre tedavısız kalmadınız...voiditng yaptılarmı size ben onu düşünüyorum...kakasından bulaştıysa zaten altı bezli oldukca tekrar edecek demektır ben ondan korkmuyorumda yapısal bısey varsa yada böbrek reflüsü varsa korkuyorum onlar böbrege zarar verıcıymış..

cnm ilk tahlilde lokasit yoktu ama kulturde bakteri cikmisti..sonra tekrar tahlil yapildi lokasit 10 cikti ve ureme hala vardi..busefer sonda takildi ki lokasit 21 e cikmisti ve zaten o an yatisimiz yapildi..antibiyotik alirken hastanede ayni xamanda bobrekte kuculme olmasin antibiyotik etkilemesin diye baska tedavilerde yapildi..
atesimiz ve kusmamiz hic olmadi..sadece lokasitin 21 oldugu ve hastaneye yatacagimiz gun hic olmadigi kadar kustu ve hastanede gecti zaten..
voiding ve DMSA bir ay sonra olacak randevumuzu aldik ama o gune kadar antibiyotik kullanicaz tekrarlamasin die sonuclar temiz cikarsa(ki ins temiz cikar) ilac tedavisine son verilecek..
fakat her ihtimale karsi da her ay duzenli olarak 2 yasina kadar idrar tahlili yapilacak..
cnm sen kan tahlili yaptirdin mi bazen kanda da enfensiyon olabiliyor yani etkiliyor..
cok sukur ki kilo alimimiz iyi o biraz moral oluyor bana..

ben açtım ellerini bir haftadır eldiven takmıyorum,hava ısındı,eldivenin içinde pişiyor eller yazık.tırnaklarını uykuda kestim sonra bir güzel törpüledim.buna rağmen çizdi yüzünü ilk başlarda.ama çizikler kalıcı olmadı,bir iki saate geçti.şimdi o kadar çizmiyor yüzünü.şap şap yalıyor parmaklarını emzik yerine..emzik veremedik bir türlü:)

ben gaz için om x kullanıyorum,günde 4 ölçü düzenli şekilde veriyorum.çok şükür işe yaradı..deli gibi bağıran oğlum uslu bir bebek oldu...bence gaz ilacını mutlaka vermek lazım,biz vermedik ilk başta,ilaca karşıyız ben de eşim de.doğal yollardan giderelim dedik,masaj yaptık,ayağına elma yağı sürdük,göbeğine sıcak havlu koyduk..tek başına işe yaramadı bunlar,baktık acı çekiyor dayanamadık,ilaca başladık..iyiki de yapmışız,rahatladı yavrum.yine her gün sıcak havlu.masaj ve elma yağına devam ediyoruz tabii ama bu hafta başından beri sakin olmasını ben düzenli ilaç kullanımına bağladım.

bugün kontrolümüz vardı,kilosu boyu maşallah iyi çıktı.kalça ultrasonumuz da sorunsuz..gaz için omx etki etmezse nurse harveye geçin dedi.poposunda morluk var oğlumun,doğumdan beri..tamamen geçmese de azalır ilerde dedi.

cnm ilk tahlilde lokasit yoktu ama kulturde bakteri cikmisti..sonra tekrar tahlil yapildi lokasit 10 cikti ve ureme hala vardi..busefer sonda takildi ki lokasit 21 e cikmisti ve zaten o an yatisimiz yapildi..antibiyotik alirken hastanede ayni xamanda bobrekte kuculme olmasin antibiyotik etkilemesin diye baska tedavilerde yapildi..
atesimiz ve kusmamiz hic olmadi..sadece lokasitin 21 oldugu ve hastaneye yatacagimiz gun hic olmadigi kadar kustu ve hastanede gecti zaten..
voiding ve DMSA bir ay sonra olacak randevumuzu aldik ama o gune kadar antibiyotik kullanicaz tekrarlamasin die sonuclar temiz cikarsa(ki ins temiz cikar) ilac tedavisine son verilecek..
fakat her ihtimale karsi da her ay duzenli olarak 2 yasina kadar idrar tahlili yapilacak..
cnm sen kan tahlili yaptirdin mi bazen kanda da enfensiyon olabiliyor yani etkiliyor..
cok sukur ki kilo alimimiz iyi o biraz moral oluyor bana..

Geçmiş olsun öncelikle.Voidingi iyi bir yerde çektirmenizi tavsiye ederim.Çünkü çocuğa enf.bulaştırabiliyorlar.İstanbuldaysanız Alka yı tavsiye ederim biz voidingide sintigrafiyide(DMSA) orda çektirdik.

Geçmiş olsun öncelikle.Voidingi iyi bir yerde çektirmenizi tavsiye ederim.Çünkü çocuğa enf.bulaştırabiliyorlar.İstanbuldaysanız Alka yı tavsiye ederim biz voidingide sintigrafiyide(DMSA) orda çektirdik.

cnm ankaradayim ve cocuk hastanesinde cektirecegiz..zaten nasil birsey bilmiyorum arastirmakta istemiyorum cnmi sikacak birsey okurum diye..siz neden gerek duymustunuz?

kızlar bide şunu belirtmek istiyorum şu iki aylık anneliğime rağmen bi kaç tavsiyede bulunacam sizlere. gündüzleri iki saatte bir besliyorum kızımı sadece anne sütü ile doysa da doymasa da böyle bi yöntem oluşturdum. geceleri 3 saatte veya 4 saatte olması gereken de buymuş. eğer belli düzeniniz olursa gece uykularınız da düzene giriyor. takip ettiğim kitap var tracy hogg un. bebeğiniz sizi yönlendirmesin siz onu yönlendirin diyor ve ben öyle yapıyorum. ağlasa da emzik veriyorum ve rutinimi bozmuyorum. size de naçizane tavsiyem bebeğinize belli bi rutin oluşturun bebek şimdi ne olacak diye merak etmesin herşeyi peşpeşe aynı düzende yapın inanın çok huzurlu oluyorlar. mesela kitapta uykudan uyanınca emzir altına bak 20 -45 dk arasında aktıvasyon zamanı ayır yani gözlerini açık tut ve ilk esnemesinde yatağına götür. sıra bu. ben yapıyorum tek engelim gaz. o da biterse daha düzenli olacaz inş. uyumadan önce emziremiyorum çok huysuzlaşıyor kesinlkle uyanır uyanmaz hatta takip edebilirsem uyanmasına yakın. ha işe yaradı mı diyorsanız akşam 8-9 gibi yatırıyorum12-1 de uyanıyor hemen emzirip (bu saatte altına bakmak da yok) yatırıyorm, böyle 3 er 4 er saat arayla devam ediyo ve ağlamadan. gece boyunca iyi uykular ikimize de:)

Merhaba guzel anneler, bende uzun bi aradan sonra tekrar aranizdayim kizim 84 gunluk oldu, artik hersey yoluna girmeye basladi..bu hafta rota virusu asisini yaptiracagim. sakin unutmayin doktor imkani olan herkes yaptirsin dedi.. bu arada db55 bende 2. Etapta oturuyorum bilgiler bana da isik tuttu sagolasin.. herkese bol uykulu saglikli gunler..

cnm ankaradayim ve cocuk hastanesinde cektirecegiz..zaten nasil birsey bilmiyorum arastirmakta istemiyorum cnmi sikacak birsey okurum diye..siz neden gerek duymustunuz?

Benim şuan 4 yaşında olan oğlum 1,5 ve 3 aylıkken enf.geçirdi bizimki ateşliydi ama 2.sinde hastanede yattı.Sebebi araştırıldı voidigle.böbreklerimize idrar kaçiyormuş iki böbreğede.3 aylıktan beri takipte oğlum.8 mart doğumlu kızımdada olacak diye ödüm kopuyor.kısa yazdım bebek durmuyor bişey sormak istersen yanıtlarım

kızlar son bir kaç haftadır benim kızım saat 17de bir başlıyordu ağlamaya 4saat 6saat 8saat ağladığı oluyordu. artık uyutana kadar babası ile yapmadığımız şey kalmıyordu. sesi kısılıyor,gözleri kıpkırmızı oluyor hala ağlıyor uyumuyordu. o durumda memeyi bile almıyordu. benim kucağımda daha da çılgınca ağlıyordu.

daha önce söylemiştim sürekli yutkunuyor ağzına sıvı geliyor diye.

belki aynı durumda olan vardır diye yazayım dedim.

hastanelerde biliyorsunuz en fazla 20dk ilgileniyorlar onda da geçer küçük diyorlar. baktım olacak gibi değil özel doktora götürdüm.
adam uzun uzun anlattı.

o çözüm bulamadığımız ağlamalar kolik ağlamaları dedi.saati gelince başlar dedi. 3 aylık olunca kendiliğinden geçermiş.

fakat ben bebeğimi yanlış besliyormuşum.
ben ağlayınca meme veriyordum. meğer 3 saatte 1 vermek lazımmış.
eğer erken verilirse midesindeki eski süt ile yeni süt karışıp sabun etkisi yapıyormuş.
ağzından gelen o kesik(yoğurt gibi) bu yüzdenmiş.
bebeğin sindirimi 2 saat sonra başlarmış yani 2 saat sonra boşaltmaya başlarmış.
iki gündür bu şekilde besliyorum ve bebeğim mışıl mışıl uyuyor :)
ağzında da eskiden çok gelirdi şimdi çok çok az sadece sabahları bazen geliyor.

uyandığında özellikle akşam ise yine o ağlamaları yapacak gibi oluyor. bu sefer de emziğini ağzına veriyorum onu emip susuyor :)

Bazı arkadaşlar benzer şikayetleri yazmış. paylaşıyım dedim. bu bilgiler için doktora 110tl verdim :) baktığı diğer şeyler bütün doktorlar ile aynı zaten...

bu arada geçmişte konuşulmuş ben de yazayım. ben sarışınım eşim esmer. eşimin gözü kahverengi benim genelde lacivert bazen koyu yeşil bazen gri :) değişen bir gözüm var. bizim bebiş babası gibi siyah saçlı, gözleri de lacivert gibiydi ama sanki şimdi koyulaşıp kahve olacak gibi duruyor. teni açık ama kar gibi değil. kızımın doğum saçları. dökülüp açık rengi gelir diye bekliyorum :) kızımın bana benzemesini çok istemiştim ama tabi önemli olan sağlığı, sağlıklı olsun da.

kızlar benim kız boya doğru uzuyor :) eni dar :) 0-3aylık aldığım çıtçıtlılar boydan zor kapanıyor.

bizede doktorumuz o ağlama krizlerimizin kolikden kaynaklandıgını ne yapsam susturamayacagımı sakin ve sabırlı olmam gerektigini söyledi kolumun üzerinde yüzüstü tutmamı söyledi çok işe yaradı öyle sakınleşiyo emzigi öyle tutuyo yoksa ağlarken emzik tutmuyodu kolumda sakinleştirip dizime yatırıyorum aynı pozizyonda uyuya kalıyo
yemek yedirmiyordu şimdi o pozizyonda yatırıyorum yiyorum yemegimi
biz emme sürelerimizi 3 buçuk 4 saate çıkarttık

X